Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ez attól függ milyen programot használsz, ha 4 szálnál többet nem használ,akkor jóval gyorsabb.....ugye itt ne feledd, hogy használtakról beszélve szerintem harmad vagy negyede a 2500K mint egy x980. Tehát érted... lényeg, hogy kb 4 magig , magonként 20%al gyorsabb mint az a proci (alapon), viszont ha már több szál van akkor már más a kérdés, mivel fizikailag képtelenség , hogy a 4 mag 6 szálon fusson
... ezt is mérlegeld, és szerintem pénzügyileg nem jöttel ki rosszul a rendszerváltással.....vagyis nem kell elkeseredni 
VGA renderelés meg mérföldekkel jobb mint egy akármilyen CPU, ha sikerül VGAval megoldanod, akkor pillanatok alatt megoldja neked.
-
fagy53
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
Csak az a gond, hogy ez nem látszik!
évekkel ezelőtt 2-3-szor nagyobb csíkszélességgel készültek a procik / Intel P4 pl. / és az órajelük annyi volt mint a maiaknak, szerinted mennyire utolérhető a zsugorodó csíkszélesség függvényében és az órajel változása?
Tettenérhető viszont a fogyasztás számottevő csökkenésében, hiszen kevesebb bevitt energiával tudunk ugyanannyi, vagy nagyobb számolási teljesítményt elérni. A számolási teljesítmény növekedése sem az órajel kontójára írandó, mert az közel azonos, hanem a több mag és a más szervezés számlájára írandó inkább.
Tuningosok mondják, hogy a kisebb csíkszélesség tuningosabb procikat eredményez, ebből annyi igaz, hogy kisebb feszültséggel érik el ugyanazt az órajelet, de a tartomány nem nő!
A hűtés javulása is húzhatóbbá teheti a kisebb csíkszélességű procit, de inkább extrém túlhajtásnál lehet domináns. -
deicide
veterán
Ma megkaptam a Zalman 10X Extreme-et, de nem fért el a memóriák miatt, ezért vissza is csomagoltam, maradt az Arctic Freezer 7 PRO, viszont a procit újrapasztáztam ezzel az STG2-vel, és csodák csodájára, a régi coolerrel nyertem 5-6 fokot idle-ben és terhelve is, 46-47 fokos és 70-71 terhelve, 4.3GHz-en...

-
MPowerPH
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Akkor kapcsold vissza. Szvsz, azért vannak a frissítések, hogy letöltsed őket.

(attól hogy esetlegesen nem eredeti, még tudod frissíteni, off) -
MPowerPH
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Nem Win 7 -ed van? Mert ott a frissítésekkel együtt lejön az is. Az AVX miatt lesz nagyobb a GFlops.
XaraX: Szép- szép. 980X-es eredményem még a 2600K-t is a földbe veri, pedig ahogy látom az is ki van hajtva. Ezért bánom már az egészet.

-
Viper26
nagyúr
válasz
Rottweiler89
üzenetére
SP1 fent van?Anélkül nincs AVX támogatás...
-
Rottweiler89
senior tag
Hol kell és mit állítani ahhoz,hogy a GFlops érték megnőjön?
Tudom hogy korábban már írtátok,de sokat kell lapozni...
Sorry! 
-
MPowerPH
félisten
Parancsolj. Az alaplapon ennyi tuningot enged, pedig a prociban még rengeteg lenne.
Tudja ezt a frekit 1.44v -al, csak biztosra mentem. -
MPowerPH
félisten
A különbség a szálak száma miatt ilyen.
2500K -nál nincs HT, csak 4/4 -ben tud dolgozni. 940 -es 8 szálon dolgozik ott, ahol a HT érvényesül. Szóval ne legyen meglepő, 2600K-val érdemes összevetni, az ugyan annyi szálat tud kezelni mint a 940-es.Egyébként ez így még mindig több, hiába 4 szál. Ha gondolod tolok egy tuningos eredményt is, úgysem próbáltam még.

-
Qru
MODERÁTOR
Kódolásnál van nagy előnye a Virtu-nak, ahogy Katt mester is írja.
Fizikailag belemegy de egy 2.0-és kari nem profitál hiába van a 3.0-ás slotban.
katt777: Lesz DX11 elvileg, de annyira erős nem lesz, hogy gémelj vele. A passzinász tudtommal meg még nem kapta meg a DX11 api-t.

-
katt777
félisten
Úgy tudom, az Ivyben már DX11-es grafika lesz, aminek függvényében jóval erősebbnek kell lennie az IGP-nek is.
chaplin: A "legfeleslegesebbnek" majd akkor fogod érezni az IGP-t, ha betojik a VGA-d, és gariztatni kell, vagy csak újat akarsz venni, és nem adhatod el a régit, mert különben nem tudod használni azt a "VGA"-t, amelyet egyébként a proci árában kifizettél.

Qru : A videokódolást se felejtsd ki, elég szépen lehet látni tesztekben, hogy fullon megy a játék, közben meg kódolja a gép a filmet.
Savanya: Hát nekem pont a lényeg az IGP, sokat spóroltam volna vele anno, ha van, amikor a HD4870-ek jártak garba. Csere kártya nuku, vehettem sürgősen itt (azaz drágán) másik VGA-t, amelyet eladhattam később fél áron. Hát, ennyit megér nekem a Z68.
-
-
fauv
őstag
Hali !
Valaki legyen szíves nyomjon már egy Cinebench 11.5 -öt 2500K-val, csak kíváncsiságból, hogy hány pontot kap rá.
Előre is köszi.
-
Savanya
addikt
Virtu energiaspórolós része még nem működik rendesen és többet is eszik úgy . Amikor meg hozzáadódna akkor meg lassabb lesz vagy 1-2 alkalmazásnál ami már ki tudja használni minimálisan gyorsabb . Majd talán a következő generáció már megoldja rendesen . Z68 sok kiegje csak parasztvakítás , egyedül ha vélelten nincs vga-d akkor jöhet jól . H67-nél csak a tuning jelenti a plusszt a Z68-ban . H67 meg ha valakinek nem lényeg akkor sokkal kevesebbet eszik ugyanazon az órajelen mint a Z68 .
-
C64
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
IGP előnye, a Virtu meg hogy lekapcsolja a vga-t ha nem játszol. IGP meg kevesebbet eszik mint egy gémer vga 2d módban.
PCI-E 3 egyelőre felesleges, ugyan úgy mint a Sata3 meg usb 3, még enm igazán van ami kihasználja. Ha meg valóban szükség lesz rá, addigra meg már másik foglalaton toljuk rég.
Szóval sztem nem éri meg.
-
C64
őstag
És valyon Fatal1ty P67 Professional laporól érdemes lenne átváltani Z68 Extreme4 Gen3-ra? Ott ugye van igp támogatás, ami sztem sz*rt sem ér, és kb semmire sem jó, meg van már benne PCIe 3.0 chip is

Vagy ez is csak marketing...
. -
Qru
MODERÁTOR
-
katt777
félisten
válasz
Attix82
üzenetére
Nekem erős a gyanúm, hogy akármilyen "next gen" lapot is vesz az ember, a "next gen" lapok majd olyanok lesznek, hogy a mostani "next gen" lapokat úgyis ki lehet dobni. Számtechben amúgy régi alapvetés, hogy ne fizess jövőbeli technikáért, mert a jövőben úgyis olcsóbb lesz.
Főleg, ha ma van már egy SB konfigod egy jó VGA-val, azt nagy eséllyel úgysem cseréled le egy következő generációs cuccra, mert nem érdemes. Ha nem kényszerültem volna eladni az i7-es konfigomad, azzal is megvárhattam volna az Ivy Bridge utáni generációt. -
fsb1000
nagyúr
válasz
lala42
üzenetére
Érdekes hir! Meg is néztem az Asrock F1-et. EZt írja a honlapja:
- 2 x PCI Express 3.0 x16 slots (PCIE2/PCIE4: single at x16 (PCIE2) / x8 (PCIE4) or dual at x8/x8 mode)
Tehát 2db VGA-val x8/x8-at tud.
Nade... ha ez tényleg 3.0 (is), akkor a sebességének felső határa megegyezik majd a 2.0 x16/x16-val. -
lala42
őstag
válasz
Attix82
üzenetére
Csak egy boncolgatós találgatós hír volt. Valszeg. nálam az elkövetkező 1 évben elmarad a fejlesztés.
Tele a tököm, hogy lenyúlják a zsebemet, mindenféle xarságokkal. Ha nem lenne az Il-2 COD, valamint nem jönne az a @rva Bf3. akkor maradnék a montezumánál, meg a jojatek.hu-nál.
Ja és az admirálisnál.

-
-
lala42
őstag
Inkább ez fogott meg.
Az LGA-1155-ös Ivy Bridge processzorok, valamint a PCI Express 3.0-s technológia natív támogatásához csak egy BIOS frissítést kell elvégezni az adott alaplapon. Hogy pontosan melyek azok a deszkák, amelyeknél igénybe vehetőek a fent említett lehetőségek? Nos, ez az alábbi táblázatból derül ki.
A többi jelenleg nem jelentős a számomra. Pl. ez PCI Express 3.0 -
lala42
őstag
Ugyn nem szorosan ide tartozik,
De lehet,hogy igen, egy jó hír a jövőbeli Ivy-Bridge processzorra váltóknak, ha Giga lapjuk van.
Jövőbiztosak a Gigabyte 6-os sorozatú alaplapjaiForrás MrTwister
306 hsz -
ffodi
veterán
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
System Agent és QPI/VTT nálad.
-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Viktor77: Igaz, aki eddig nem fogta fel, miről beszéltem, ezután sem fogja. Elnézést.

Erdei88: Kihasználtság kérdése. Ha 2 olyan karit teszel be, amelyek kihasználják a sávszélességet (nem is tudom, a maiak közül bármelyik kihasználná-e), akkor nem pár % a különbség, ha viszont olyat, amelyeknek elég a 2X8, akkor tényleg rendben van.
Gery15: Tudom, mit írtál. Csak megjegyeztem, hogy nV-val kaphatsz 2X16 sávot, ha több karis kiépítést maxra ki akarsz használni. Talán nem volt elég 1X, ennyit a témáról.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
processzor órajelen jár a memória vezérlő is, ha ezzel nem lennél tisztában.
ez kb azt jelenti hogy emeld meg a vcio / vcsa feszültséget mert az alapfesz kevés nekiGery15

-
Süni 1985 F
senior tag
Mitől lehet,hogy procit 4.5Ghz-re állítom a ramot gyári értékeken hajtom és ha neten játszok 5perc múlva elmegy a net sőt néha kék halál van ram hibával...
alapra teszem a biost akkor gond nélkül megy...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Honnan lehet tudni hogy a windows rendszer amit használunk tudja e az AVX támogatást vagy sem?!
Ezt írja valahol?
Vagy annyi az egész hogy a Win7 Sp1 tudja a sima win7 meg nem?!
(#14911) Gery15 Ha 1Gpu-s rendszert tervezel kiépíteni bőven elég a 2x8Pci-e 2.0 a mai csúcs gpu-k hoz is (GTX580SLI / HD6970 CF)
Akkor lehet értelme a 2x16 nak ha 590 illetve 6990 Cf et tervezel. Ott már lehet értelme a plusz sávszélességnek.
-
katt777
félisten
válasz
Bélaaaa
üzenetére
Az alapkövetelmény - szerintem - az, hogy egy szoftver legyen hibátlan. Minden más porhintés.
Az már más kérdés, hogy a felhasználók nem mondják azt, hogy ha szart adtok ki, nem használok gépet sem, mert akkor nem lehetne ennyi szemetet kiadni, meg b.sztatni a usereket legtöbbször újabb hibákat okozó hotfixekkel, patchekkel. 
Gery15: Inkább SLI, és akkor az NF200-as lapokkal (ASRock-nál asszem az Extreme7) 2X16PCI-E sávot kapsz, másképp nem lesz teljes sávszélességed Z68-ban.
-
XaraX
addikt
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Nem ismerem a lapodat, de Asrock esetében emeli a feszt, ha emeled a szorzót.
Gondolom, asusnál is.

Nem nagy eltérés, mindkét kép auto fesszel készült.
(#14923) Rottweiler89
Próbáld offset fesszel, és csökkentsd, elvileg kb 0.10-el majdnem biztos, hogy tudod.
Mármint addig megoldás lehet,, amíg nem raksz rá normális hűtőt. -
XaraX
addikt
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Mindez milyen fesz mellett?
Mellesleg, az a realtemp nem egy fiatal darab.... -
SkyS1gn
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
felettépp érdekes

-
SkyS1gn
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
hogy nincs-e rosszul rajt, egy darabig nekem is alap volt és ilyen hőfokokat sose produkált...
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Ezt ne erőltesd, holnap csekkold le a hűtőt, 90fokok közelében lébecolsz

-
Rottweiler89
senior tag
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Gery15
üzenetére
Az Asrockot ajánlanám.
Kevesebb gond volt vele és ahogy megszoktam a grafikus felületű BIOS-t, kényelmesebb is.
Egyébént csak az SLI miatt cseréltem lapot.Ha most vennék, akkor Z68-at venném. De csak azért, ha kiveszem a VGA-t (pl csere-bere) akkor is menjen a gép.
Ha neked nincsenek ilyen szempontjaid akkor egy sima Asrok pro is megteszi a 2500K-hoz.Ha kellenek az extrák - pl. több Sata port - akkor az extreme verziókból válassz.
-
C64
őstag
Császtok, mit kell kikapcsolni biosban, hogy terhelés alatt maxon menjen a 4 mag órajele? Úgy értem, hogy ne 3500-on hanem 3900-on menjen a prockó.
-
sz_abika
addikt
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Nekem 1 óra prime95 után 67 fok volt a mag maximuma az alpenföhn alatt.
Cseréld le azt a stock coolert vagy csak netezésre használd
-
Atimester
aktív tag
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Ezek elég magas értékek!
Milyen hűtő van a procin? -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nah igen,ezen már én is agyaltam...

-
Cybertrone
veterán
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Vagy csak szarul van feltéve a hűtő...

-
Rottweiler89
senior tag
Lehet hogy forrófejű a 2500K-m?

3,5Ghz/Stock Cooler/Room Temp 27°C
3,3Ghz/Stock Cooler/Room Temp 27°C
Mindkettő 5 perc LinX után...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szilárdtest-akkumulátorokat fejleszt Kína, jöhet az áttörés?
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- One mobilszolgáltatások
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
... ezt is mérlegeld, és szerintem pénzügyileg nem jöttel ki rosszul a rendszerváltással.....vagyis nem kell elkeseredni 

Sorry! 
Tudja ezt a frekit 1.44v -al, csak biztosra mentem.
.

Az már más kérdés, hogy a felhasználók nem mondják azt, hogy ha szart adtok ki, nem használok gépet sem, mert akkor nem lehetne ennyi szemetet kiadni, meg b.sztatni a usereket legtöbbször újabb hibákat okozó hotfixekkel, patchekkel.