- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
atom18 #106288 üzenetére
Az IPS paneleknek jó a betekintési szöge, de gyenge a feketéje. A VA panelben ezek pont fordítva vannak. Jobb fekete gyengébb betekintési szög.
Nekem a Sony direkt LED-es TV-kkel az a tapasztalatom, hogy erősen jelentkezik rajta a banding. ami leginkább focimeccsen zavaró. Emiatt cseréltem vissza az egyébként remek X850C TV-met tavaly. A 2016-os modellekben a VA panel + Edge LED kombináció csak az említett X9305D sorozatban található meg.
-
Celtis
veterán
válasz
atom18 #106284 üzenetére
Én anno a KS7000 és a XD9305 közöt vacilláltam. Ha nem lett volna jóval olcsóbb a KS7000, akkor a Sony-t választom.
Szerintem próbáld ki mind a kettőt. Ha van ré lehetőség, akkor tök sötét környezetben. Kizárólag ott tudod megítélni a fekete szintet.
(Direkt LED-es vagy IPS paneles SONY-t viszont kerüld, bottal se piszkáld meg.) -
törölt tag
válasz
atom18 #106270 üzenetére
Persze hogy szép képe van. Szebb a 4k, de leginkább 4k forrással, és azt nem 3 méterről kell nézni, mint a FHD esetében egy 55"-ost. Vagy ha azt is annyiról nézzük, akkor minek a drága UHD tv? Asszem az MM még valamilyen nyomtatványt is küldött, (de lehet, hogy csak pdf-et kinyomtatni, nem most volt) és rajta volt, hogy másikat kérsz-e helyette, vagy a pénzt vissza. Persze egyszerűbb a legközelebbi boltjukba vinni, és ott lehet rögtön visszaadják az árát. A feltételeket az adott üzlettel kell tisztázni.
-
Celtis
veterán
válasz
atom18 #106271 üzenetére
Ezt nézd még meg: SONY KD-55XD9305.
Vagy ha találsz valahol, akkor egy jó öreg W800B vagy W850B Sony LCD-t, aminek túlzás nélkül Pana plazma verő feketéje van. Sajnos pl. a KS7000 a nyomába sem ér, pedig az RTings mérései szerint jobb, a valóságban viszont látványosabb világosabb a feketéje, és nem a beállítások miatt.
Na jó, nyilván nem gondolom komolyan, hogy egy 2-3 éves használt készüléket vegyél, de a fenti Sony-t érdemes megnézni.
-
-
Rp526
aktív tag
válasz
atom18 #106260 üzenetére
Ha minden áron drága TV-t akarsz
ue55ks9000
De a 8e-nél tényleg fölösleges fentebb menni.. ez + ívelt, képminőségben elméletileg teljesen ua.
Még egy opció, hogy megvárod az idei kínálatot.Az érdekes am, hogy nem tetszett a képe (én azért megpróbálnám még1x,
hogy tuti minden beállítás jó volt e), itt egy neves oldal Top listája mai 4K TVk terén:
Rtings -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
atom18 #106258 üzenetére
Teljesen jó, nem nagyon van jobb tévé, max drágábban... ha az LG OLED nem tetszik.
Mivel látom már sokszor megkérdezted, vedd meg nyugodtan, ha ez tetszik. Nem fogsz csalódni szerintem.
Ha olcsóbban meg akarod esetleg úszni, akkor a 7000 is elég lehet, alig van minimális különbség (hangszóró erősebb benne, meg a háttérvilágítás több zónára van osztva, stb. relative "apróságok", picit más állvány/design).
Nekem KS7000 van és tökéletes mindenre, este is, sötétben is. -
KD6-3.7
őstag
válasz
atom18 #106240 üzenetére
Lehet, hogy a beállítás. Dinamikus kontraszt, dinamikus mód, élénk mód, sok élesség, túlhúzva a színek stb.
Szebbnek láttad azt közben meg nem a valóságot tükrözte. Ki tudja, hogyan voltak azok a TV-k beállítva. Legközelebb, ha lehet mindent Film módba vagy Mozi módba tegyél és mindenféle képjavító baromságot kapcsolj ki (zajcsökkentés, dinamikus kontraszt stb.)
Én gondolkodás nélkül az OLED-et venném még látatlanban is. -
PuMbA
titán
válasz
atom18 #106232 üzenetére
A TV adás a legrosszabb 500 felé osztott kábeleken megy, szóval teljesen felesleges azt nézni egy boltban. Ha kevés fény van a szobában vagy teljesen sötét, akkor nem lesz fekete és még lehetnek bevilágítási foltok, egyenetlenségek is az LCD panelen
Elvileg a mostani OLED-ek már nem égnek be, csak egy kis ideig, aztán visszaállnak és a szín sem megy el. Persze ehhez még sok időnek kell eltelnie, hogy tényleg megtudjuk.
-
PuMbA
titán
válasz
atom18 #106230 üzenetére
Elérni egyik sem fogja a plazmát pár dologban, de nagyjából ezek a választásaid
A TV-ket átállíttattad Film módba és kikapcsoltattad a képrontó effekteket? Az OLED-nek is jónak kell lennie, ha így nézed. Arra mindenképp számíts, hogy otthon a KS8000 nem fog teljesen feketét adni, mert az LCD bevilágítása sötétben jól látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest