- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
Ok ok, ha hazamegyek intézem, csak most dolgozom egy 1500 fős cégnél, ahová nem megy be a vírus, mert van szögesdrótunk.
(A szomszéd néni karanténban van, ott a piros papír az ajtaján)
Amúgy ha az eladó elnyomogta és felhívom a supportot, ők távilag meglátják a turkálást, még a garanciát is elveszthetem, nem?
-
natë
nagyúr
Automatán frissített.
Én annyit csináltam, hogy bekapcsolás előtt mindennel összedugtam, bekapcsoltam, lefuttattam a setup-ot (ahol már nem kért channel scan-t), próbáltam használni.
A többit onnantól leírtam. Mit kellett volna pluszban csinálnom? Imádkoznom? Lótusz ülésben végeznem a műveletet?
Gyanús az a szervizmenü...viszont okos távirányítóval nem tudom, hogy lehet behozni. -
törölt tag
Jah, ez most nálam nem aktuális, csak nem tudtam pontosan hogy működik már az újabb tévéknél, és lehet jövőre le kell cserélnem a mostanit, így kellett az infó, hogy tudjam mire készüljek.
Van dedikált médialejátszóm, meg tudom oldani PC-ről is, de a legjobb minőség és kadenciahelyes lejátszás még mindig a tévés applikációval érhető el.
Elvileg lehet majd Voda boxot is igényelnem kábeltévéhez és ahhoz is lesz app ha minden igaz. -
gyeniko
őstag
"Mondjuk az komolyan érdekelne, hogy hányan örzik itt az 55,65,75 colos tvjük dobozát, mert eladásnál jól jön??"
Jelen! A 82", a 78", a 2 db 65", 2 db 55", a 40", a 32" és a 28" dobozait is őrzöm. Egy távoli helyen van még egy 32", na annak nem őrzöm a dobozát. Az egyik dobozt (78") viszont összehajtottam (lelapítottam), a polisztirol betétek külön, a garázs polcain laknak.
-
kokokka
addikt
Furcsa fiú vagy
50 évesen, nagycsaládosként természetesen nem a szüleimnél lakom, nem mintha érteném az eszmefuttatásodat ezzel a kapcsolatban, de mindegy. Te biztos érted. Mivel ez egy TV-s topik, a műszaki cikkeket kimondottan a hasonló termékekre értettem, de egyébként igen, a nagy háztartási gépeknek is őrzöm egy ideig a dobozát. Igaz, azokét nem a végletekig. Ha másért nem, egy esetleges garanciális ugyintézés miatti szállítás végett. De te nyugodtan dobd csak ki a dobozokat mindjárt ahogy kicsomagolod, hidd el engem nem zavar...
-
kokokka
addikt
Bizony én is őrzöm, úgy, mint MINDEN műszaki cikkem dobozát! Aki ismeri a használt piacot az pontosan tudja, hogy egy minden tartozékával, eredeti dobozában árult műszaki cikk többet ér/többért eladható, mint egy "doboza már nincs meg". Ugyanis gondos gazdát sejtet. Aki ezt nem ismeri el, az nem érti a használt piacot!
-
hardverlog
aktív tag
Nem értem miért nem tudod azt elfogadni, hogy a doboz megtartása lásd. a fenti okok igenis logikus...nem csak ,hogy az eladást segíti, netán többért is eladható egy termék, hanem lásd szállítási dolgok. Ha neked ez nem ér ennyit hogy eltedd, még ha van is helyed semmi gond, de a többi ember attól még nem komolytalan, hogy elteszi.
-
hardverlog
aktív tag
Azok, akiknek van egy csöpp eszük őrzik a tv-k dobozát, hiszen hiba esetén mégis hogyan szállítódik el a tv a szervizbe, lepedőbe burkolva? Gondolkozz már picit, ha lehetne kérni.
Ha meg leesik a gari ugyancsak nem árt, költözés, eladás és ugyancsak szerviz miatt.Magyarán értem én hogy valakinek nincs helye és kidobja, de attól még a logikus a megtartása és nem kell letrollozni aki megtartja, érted már talán.
-
hardverlog
aktív tag
Látom rossz helyen kérdeztem meg az árakat, itt fogalma sincs embereknek a realitásokról.
Amúgy tiltani kellene a butaságok beírását is...nem gondoltam, hogy képesek ennyire alálőni emberek a realitasnak..Valamilyen rejtélyes okból ugyanis a piac nem ismeri de legalább ia nem követi a ti árazásotokat, mert figyelem a hirdetéseket hónapok óta es 65 colban nemhigy felső, de még középkategóriát se látok 200 alatt...felsőkategóriában, főleg ha csak pár éves modell, akkor meg 300-450 között voltak fent (Jófogás, Avx,Prohardver).
Na mindegy...lehet azok a hülyék, akik ennyiért megvesznek egy 65F8000, 65H8000 vagy 65 KS8000 tv-t. -
Kriszbmx
tag
Tmobilnal volt epp huseg lejaras es minden szirszarral akkor mikor vettek kozelebb volt a 200 hoz. Nyilvan rendes bolti ar tobb.
Nem is az Oled rol Qledre a nagyobb kerdes, hanem konkretan a 65E9 rol a 75Q90.
WebOS / magic remote tav / villamgyors minden / a rendszer hibatlanul ert magyarul ha beszelsz a tavhoz / egy szipokazo szep kep / eddig barmit amit neztem rajta minden akadas ,szellemkep,szeteses nelkul lejatszott.
A 75E90 nyilvan nincs sajat es nyilvan lehet hegyezni, de elsore ami SZAMOMRA lejott, hogy a Tizen oprendszer gyorsabb mint a tobb mint 2 eves Samsungomon de kanyarba nincs a WebOS hez. / Normal tav ami nem ad annyit a felhasznaloi reszhez / tobb esetben megszokasbol benyomod a tavon mit szeretnel es gondolkodas utan megcsinalja de a legijesztobb a megjelenites volt hogy szetesett reszlet, meg fura szellemkep szeru mozgas. Ezt nem tudom ki tudja e valami szedni belole.
Maga ha elvonatkoztatok mindentol es azt az elmenyt nezem hogy leulok a 65E9 ele es mar nem nyomkodok semmit csak nezem a filmet vagy szintugy a 75Q90 ele az nem olyan magy kerdes. Nagyon szep a Q90 sot van amin talan meg brutalisabb is a nagy meret es fenyero hdr tartalomnal. De ha a felhasznaloi oldalt nezem, a belso tudast a kepfeldolgozast valahogy az LG 65E9 szamomra sokkkkal kerekebb. Igy csak tovabbra is az maradt bennem meglepjem e a 75os meretet csak a merete miatt , de szamomra minosegbeli visszalepessel par dologban. Ha oprendszer olyan lenne mint WebOs , nem lenne sehol kep szeteses, csak a minosege miatt nem lenne kerdes a csere ha a meretet nezem. Nem oled de a merete es a szep kep tudna karpotolni.
Azt viszont tovabbra is tartom ,hogy a Q70 es Q85 kozott van ugras, de a 85 es 90kozott szinte szakadek van akkora a Q90 fele a minoseg ugras!
Szinekben, kontrasztban latvanyban. -
Badsheep
csendes tag
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
A sima TV + házimozi erősítő + hangfalszett csapattal a HD hangok(DolbyTrueHd , Dolby Atmos 7.1, DTS-X stb...)sajnos egy médialejátszó közbeiktatása nélkül nem fognak megszólalni.
És Ő külön lejátszót nem szeretne venni.
Az pedig, hogy PC-ről át tudja-e konvertálni ?
Ez talán egy más kérdés. -
szasza0608
csendes tag
Kérdésem arra irányult, hogy lehetséges e szoftverrel átalakítani a kodeket vagy más márka esetleg több fajta hangot támogat? Van hangprojektorom és nekem ez elég a jelenlegi szobába. Erősítő+hangfal+lejatszó nem jöhet szóba nálam. Külön lejátszó nélkül hiába van erősítőd jól gondolom?
-
törölt tag
Rtings beállításai anno jók voltak, most megnéztem őket és nem egyeztek.
Beállítottam őket újra, ami a legszembetűnőbb volt, hogy kicsit vesztett a kép az élességéből. Most a kontrasztot visszavettem valamennyire és az élességre adtam rá kicsit, nem tökéletes, de jó.
Ami fura volt, hogy ha közben váltottam forrást vagy módot, akkor az előző beállítások nem maradtak meg.
A meleg1 nekem is jobban tetsző, a meleg2 nem volt jó, színközt hagytam automatikus beállításon. Nem minden tökéletes így sem, de sokkal jobb, mint előtte volt, persze forrástól függően.
Délelőtt még vakító napsütésben próbálgattam a beállításokat, most vártam kicsit és jobbak a részletek, még este megnézem, amikor már kicsit sötétebb van. A sötétebb részleteket megoldotta a gamma beállítás.
A színek élénkek így is és néha a háttérvilágítás is, de azt automatára tettem.
Szóval nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik jó lesz.Más: Mindhunters: az a sorozat különleges színvilágot kapott, mert így tudják érzékeltetni, hogy 20-30-40 éve történtek az események, ez sok sorozatnál volt így, amikor visszaugrottak az időben, de filmeknél is megfigyelhető.
-
Partizan182
senior tag
A sárgás fehér IRL nem zavar? Mert a nyári napfény alatti fehér papír pont D65 fehéret produkál. Ehhez lőtték ugyanis a standard-et. Vagy kék napszemüvegben csapatod 24/7?
@Pumma: simán variálhat a fw a kalibrációval, ez történt a Q9FN esetén (local dimming algoritmust húzták újra), új LG C8 firmware meg a feketeközeli gammát variálja meg.
-
PuMbA
titán
"Még véletlenül kiderül, hogy az ő tv-jén a ratings-es beállításoknál film módban, marhára nem fehér a fehér....mert neki nem olyan panel van benne, vagy azóta 8 frissítés kijött stb. stb."
Mivel nem mindenki TV guru és ideje sincs rá, így nem kérem meg őket, hogy teljes tesztábra dolgokat csináljanak
A Film mód nagyobb eséllyel jó lesz, főként az új TV-knél, mert én csak a régebbi TV-knél láttam sárgásabb képet, ha pedig mégis sárgásabb és nem tetszik neki, akkor visszaállítja. Frissítéstől meg biztosan nem változnak a kalibrációs beállítások, mert akkor minden frissítés után lehetne újrakalibrálni az OLED TV-ket is és fizetni lehetne állandóan a kalibrálást. Vagy fél millát elköltenél kalibrálásra.
-
FollowTheORI
nagyúr
Senki nem állított ilyet, de aki a topicba fárad, se nem a te ízlésed, se nem az én izlésem szerinti beállítást keresi nyilván.
Két opció van, azt mondod neki állítsa amire tetszik, de akkor meg minek jönne ide (nincs előrébb vele), erre azért magától is rájöhet, ha ezt keresi.
Másik opció valami referenciát keres... az pedig ez.
Szóval kb úgy látom tökmindegy mit írunk nem érted meg.
Senki nem akar mást meggyőzni ízlésekről és szubjektivitásokról, de nem is ezért jönnek ide, érted?
Tényszerű valamit kér/keres ami elfogadott fix pont... ez pedig a film mód. PONT.
(rádaásul tévé tesztek és összehasonlítások alapja/objektív referenciaponjta is)Majd ha azt kérdezi mi a Zigi szubjektív prefereciája, beírhatod neki a saját ízlésedet is.
-
FollowTheORI
nagyúr
Trollololo...
Szerintem ezt te sem gondoltad komolyan...
Jó akkor énis "hozzászerkesztem":
Nos az LCD technológia korlátait kár lenne idekeverni... ezen a technológián ez kell ahhoz, hogy ismétcsak legközelebb legyél az elérni kívánt célhoz.Mellesleg még mindig csak fényerőről van szó... színhelyesség és a megannyi más paraméter?
Mondjuk tény azis, HDR-re még nincs ideális technológia... de pl OLED-en ezek közül max a fényerő kell a többi meg nincs is (vagy nem állítódik a két mód között).
-
FollowTheORI
nagyúr
Egy szóval sem írtam azt amit te (hogy buzi aki nem azt használ stb stb)... csak tény, ez van a legközelebb és mindenki ebből indul ki, és ezt kalibrálja tovább (ha akarja).
Szerintem nem tudsz olyan "profi" tesztet mutatni nekem (jójó, aki keres talál
), ahol nem ezzel kezdik hogy film módra állítottuk, az a legszíhelyesebb "out of the box"... bla bla bla...
Szóval a tényekkel kár vitatkozni... csak ennyi.
Innentől minden más csak ízléseken való vita és felesleges erőlködés mindkét oldalról.
PS: HDR módra ugyanúgy megvannak ezek a módok, és megintcsak mindenki oda csavargatja, ha akarja, ahova tetszik neki.
-
PuMbA
titán
Egy-egy modellnél azért lehet eltérés. Szüleim régebbi TV-jén a Film mód már túl sárga, tehát vissza kell venni ezen belül Meleg 1 színtónusra, viszont az én KU sorozatú TV-men nincs túlzott sárga Meleg 2-n sem. A legújabb TV-ken pedig a Film mód már gyárilag nagyon közel van a kalibrálthoz.
-
Mankó
veterán
Színköz talán csak média tartalomhoz van natívra állítva, sdr-hez meg autóra vagy kikapcsolva. Keresgéltem segédábrákat is, mert azzal közelebb jutnék a jó beállításhoz, de nem nagyon találtam még megfelelőt. Esetleg ha van ilyen linked megköszönném.
A másik, hogy nem bírtam laptopot, telefont úgy hozzákapcsolni a tv-hez, hogy rajta lévő tartalmat ki tudjam küldeni a tv-re. Ezt hol lehet belőni?
-
Partizan182
senior tag
Max háttérvilágítás + local dimming maxon, ez alap HDRhez (nyilván ott is film mód kell). Egyetlen anyagon éreztem hogy valamit túlcsavartak a színeken: Planet Earth 2, de élek a gyanúperrel, hogy ott valamit elcsesztek a transzferral, mert a feketeszint sem volt okés. Egyébként nem jellemző, hogy gondok lennének a színekkel, párszáz óra (gaminggel van az ezer+ is) HDR után csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. Te hol találkoztál túltolt színekkel? Meglesném alkalomadtán.
-
Partizan182
senior tag
Na várjunk, én is 2 profilt használok: egyet sötétre, egyet világosra, ez tök normális.
Világosban kell a nagyobb fényerő (háttérvilágítás), gammát le kell csapni (jobban látszódjanak a sötét részletek), van, aki egy egészen pici plusz szaturációt is rak a képre, világosban nem annyira érzékeny a szemünk a színhelyességre.
Q6-nál a matt panel coating miatt világosban még jobban kell kompenzálni (leginkább fényerővel), ez a matt bevonat valahogy szétteríti a környezeti fényt, és igen, fakó lesz tőle a kép. Ennek a valódi megoldása a fasza anti-reflective filter, szvsz szupergáz, hogy idén már csak a Q8/9-en van ilyen.
-
Partizan182
senior tag
Nagyon nehéz visszamenni a Normál/Kiemelt módokba annak aki megszokta a pontosat: csiricsáré, műanyag, tussal kihúzott kékes-lilás rémálom elsőre. Persze ezt is ugyanúgy meg lehet szokni pár nap alatt, akkor a mozi mód lesz sárga, fakó és döglött.
Van egy olyan sanda gyanúm hogy itt nem is egyéni preferenciák miatt van a szakadék, hanem mert máshoz vagyunk szokva. De ha van itt valaki, aki tényleg belerakta a javasolt egy hetet a mozi képmódba és utána boldogan szaladt vissza a dinamikusba jelezzen már, én még ilyennel IRL nem találkoztam.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Van egy fejhallgató tesztjük (is), aki egy kicsit konyít hozzá, annak egyből lejön, hogy ezek néha nem csak vakok, de botfülüek is. Főleg, mikor 8 ezer forintos superlux fejes beelőz egy HD 600 és 650-et, amik majd 20 éve referenciának számítanak és gyárilag alapból v karakteres, a sennheiserek neutrális már - már audiophile hangzásával, egyáltalán egy szinten említeni is nevetséges fejeseivel szemben, na akkor ott nem kis gond van.
-
PuMbA
titán
"Meg amit megálmodott az operatőr...ez a kedvencem....közben meg mkv, meg mindenféle tömörítésű filmeket néz a fórum 90% a ....."
A tömörítés nem nyúl bele a színekbe meg a világosságba, szóval ezt nem értem, hogy hogy jön ide
"Egyetértek....ezek a full sötét szobába, fakó projektorhoz szokott 'mesterek' csoda beállításai szerintem se jók. "
Szívesen meghívlak és megmutatom, hogy nem fakó az RTINGS beállítás nálam. Akkor fakó csak, ha olyan filmet nézel. Az meg, hogy te egy másik beállításhoz hasonlítod a fakóságot megint nem érvényes, mert amihez hozzászoksz ahhoz fogod mérni a fakóságot. Ha 50 milliós autód van, akkor egy 30 milliós autó neked olcsó, de ha 30 milliós autód van, akkor az közepes árú. Szóval nagyon fontos dolog, hogy mihez képest fakó.
-
törölt tag
Persze, én a 2019. január 29-én kiadott 1262.0 verziót használom.
Egyébként érdekes ez a tv, mert több napig nem volt jó az HBO GO és mindent próbáltam (vezetékes vagy vezeték nélküli DIGI Internet, Vodafone Internet, saját router (ZyXEL, Linksys, stb.) és egyszer csak jó lett és azóta is jó.
Ki érti ezt? -
törölt tag
Mert nem is írtam meg.
A lényege annyi, hogy Film képmódról bármely más képmódra váltás után - nem tudok rá jobb kifejezést - "elromlik" a Film képmód, ekkor jön elő véletlenszerűen az általam csak "színtorzulásnak" hívott jelenség.
Most annyi van, hogy - mivel a Film képmóddal meg vagyok elégedve - nem váltok vissza más képmódra, így nincsen gondom, nincs színtorzulásom. -
törölt tag
Nem, szoftveres hiba és tudom, hogy mi hozza elő.
De, mindegy is, mert sok-sok hete hibátlanul működik, én meg igyekszem nem előidézni azt a helyzetet, hogy utána szenvedjek vele (természetesen továbbra is csatlakoztatva vannak a korábban használt USB-s eszközeim és - amióta tudom, hogy mi okozza - tökéletesen működik minden). -
Wajk
addikt
azt hittem arra gondolsz, hogy miközben nézed a felvételt, akkor lehet nyomkodni a jobbra/balra nyilat, de az olyan 5-10mp-et ugrik. (Arra gondoltam ez okoz problémát)
Mert amit említettem azon "siklik" a csúszka és 2mp alatt 10 percet lehet léptetni a felvételt.
(csakhogy egyértelmű legyen én mire gondoltam
)
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nálam az M nevezetű fantasztikus csatornák kivételével, az összes HD-nak nevezett csatorna, mert sokszor azok sem HD-k, be van dobva a kedvencekbe és ennyi. Tehát a upc fullos százhuszonvalahány csatornájából, kb 30 körül, ami ebben benne van, de...
De ennek a 50, de inkább 60-%ka is full szenny, agybutító és mosó fasságok tömkelege. Néha elgondolkozok, hogy minek is van tv-é(i)m. Netflix, YT, inkább ezek mennek lényegében, csatornák közül meg a hbo sportok és a természetiek, de azoktól is a falra mászok, ahogy írod is a reklámok miatt.
Nagyon sokat használom emiatt felvétel opciót... -
mpo
veterán
Nemcsak én tudnék mesélni, hanem más is, akinek elmagyarázták, hogy amit szeretne elérni, ahhoz nem jó a kinézett termék.
Az 50MU6102-t néztem ki 150-ért és lett belőle 55MU8002 340-ért.Ez után jött a régi LG házimozim felhasználásának az ötlete.
Ez se jött be.
A Dolby Atmos, DTS:X volt a célom, na az megint megadta a kezdőhangot. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez azért gyakori egyébként, mert az okosabb vásárló, nevezzük így, ilyenkor utánaérdeklődik és olvas, hogy a belőtt lóvéra mit tud kapni és az mit tud nyújtani. Na ilyenkor jön a lesújtó valóság, hogy általában még a duplája is kevés, ha nem akar magával kicseszni, főleg ha több évre veszi a terméket.
------
Persze, ez csak annál a vásárlónál működik, aki tud az általa "belőtt összeghez" még csapni, akár a tripláját is, akár fogcsikorgatva, de inkább megveszi a minőséget, minthogy pár hónap, vagy fél év után rájöjjön, hogy gagyit vett, de azt legalább jó drágán és ki-be hordja a szervizből. Akinek fix pénze van, az vagy gyűjt még hozzá, vagy kénytelen megvenni, amit azért kap.
-
PuMbA
titán
"Mi volt az igény? Halk a beszéd hangos az effekt."
Tudom, csakhogy ez főként amiatt van, mert a TV hangszórója, ahogy mély vagy komplexebb hangokat kell megszólaltatnia, elkezd szétkompresszálódni és összefolyni. Tehát ez elsődlegesen nem amiatt van, mert a hangszóró sztereó a TV-ben.
" Miért kellene neki sztereó?"
Mert adott áron jobb hangminőséget kap, mint 5.1 esetén. De ahogy írod: döntsön ő
-
Zigi
senior tag
És ami lemaradt.....az onkyo szettről van hova menni. Lesz egy 5.1 4k HDMI-s erősítője, ha picit feljebb akar lépni vesz egy 5.0-ás hangfalszettet, megtartja a subot és máris a belépőszinten találja magát. Miért kellene neki sztereó? Főleg filmezni.....de mindegy is hiszen ő maga sem tudja mit akar..... részemről off
-
PuMbA
titán
"Egy sztereó rendszerrel semmivel nem lesz hangosabb a beszédhang"
Nem csak a hangosság a lényeg, hanem hogy kivehetőbb lesz. Szüleimnek egy 10k-s Genius 1250B lett véve a Samsung TV-hez és sokkal jobban érthető a beszéd
Egy jó hangfal ismérve, hogy nem összefolyt hangot közvetít, hanem szépen kihallhatóak és elszeparáltak a hangok. Ennek kevesebb köze van ahhoz, hogy hangprojektor vagy 5.1 vagy milyen cuccról beszélünk, csak a hangminőség számít.
(#128941) Zigi: 50nm-t szinte bármi beszól normális hangerőn, gondolom nem bulizni akar. A legnagyobb ellensége úgy is az akusztika lesz, ami egy otthoni környezeten alapértelmezetten rossz. Szóval ha jól nagy hangerővel megküldi a szobáját, akkor zengeni és bongani fog a visszaverődésektől.
-
PuMbA
titán
"Azèrt erről egy nőt is kérdezz meg melyiket engedi be a nappaliba"
Azért kibírható a dolog, nem?
Senkinek se lett még baja, ha olyan szobában tartózkodott, ahol valami nem tetszett neki. Az életben ennél csak nagyobb problémák léteznek, például hogy mindenki jó egészségben legyen vagy hogy jól neveljük a gyereket.
(#128874) Zigi:
-
PuMbA
titán
De ha optikai bemenetes sztereó hangfalakból jóval minőségibb hangzást kapsz, akkor mi értelme van hangprojektort ajánlani?
(#128868) Zigi: Optikai bemenetes hangfal is kényelmes, csak +1 táviránytót kell elviselni a jóval jobb hangzáshoz. Dekoratív? Unalmas, egyenszürke színű rúd.... az Edifier hozzájuk képest műalkotás.
"Meg két 220-as zsinórt."
Te is érzed, hogy mekkora first world problem ez
-
törölt tag
Sajnos a DIGI set top box eszköze nagyon buta, még arra sem képes, hogy automatikusan váltson a képarányok között vagy minden 4:3, vagy minden 16:9. Amikor még a Samsung vette a kábel tv jelét, akkor a képben sohasem voltak digitális zajok, sohasem esett szét, addig most a DIGI eszközével ez eléggé sokszor megtörténik. Az eszköz beállításai között még azt lehet állítani, hogy 720p, 1080i, vagy 1080p legyen felbontás, olyan, amit említettél sajnos nincs.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én voltam a farok, csak a lányok elállították az erősítőt a Q6-nál.
Csodálkoztam is, mert az LG B7-nél rögtön váltott Dolby 5.1-re, a samsungnál meg nem.
Ezért tegnap este szépen visszaállítottam mindent a helyére, és most működik arc-on is a yt app 5.1-ben, bár sok kamu is van ezekből.
De amit linkeltél, ezek valósak, igen. Viszont akkor frissíthetnék az ezeréves yt súgót is, mert egy katyvasz az egész és annak is bedőltem, meg annak is, hogy youtube-on nincs 5.1, holott van.Celtis-nek is...
-
Celtis
veterán
Én is kipróbáltam. Beírtam a keresőbe, hogy "5.1 surround test", aztán lépegettem végig a videókon. Elég sok 5.1-ben szólalt meg, de még több 2.0-ban. Nem találtam összefüggést a videó és a hang milyensége között. Leginkább azért, mert foglalmam sincs hogyan tudom kinyerni a YT audió kódolási információt.
Biztosan csak annyit mondhatok, hogy van olyan YT videó, amivel megy az 5.1 ARC-on keresztül.
-
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
-
adagabor
csendes tag
Próbáltam már foltozni a szgépemet, vettem bele egy 1050TI-t, azzal a címszóval, hogy a felújításig el zakatol rajta pár game. Viszont ha HDMI-vel megy ki a tvre a 4ks film, akkor a legszűkebb keresztmetszet a CPU, írtam feljebb, ahogy elindítom a gépen a 4ks filmet a cpu 100%on van, és majd meg hal a gép
-
adagabor
csendes tag
Akkor jöhetnek az adatok:
TV: 2018as 55" q7fn
net: 1000es digi
router: pár hetes asus ac1300g +
gép: ősrégi 4ik generációs i3
vinyo: max 5-6 hónapos 3terrás seagate barracuda ( ST3000DM007 ) sebessége: SATA III (6GB/s)
usb, amivel kipróbáltam a filmeket amik akadtak, amúgy az usb-vel is akadtak:
sandisk 32GB USB 3.0 ( SDCZ43-032G-G46 ) sebessége: 150 MB/sAz asus routert leteszteltem mindennel, hogy mennyi a sebessége, itt van róla a kép:
Az érdekesség az, hogy a tv-n teszteltem a net sebességét, és 5g wifin 2x annyit mértem, mint kábelen. Ezt a samsung IT-sai se értették, mivel ránéztek már a tv-re távolival, és ők is 2x akkora sebességet mértek 5gn... nem értették.
És akkor most jön az utolsó a szgép terheltsége:
- Amennyiben a gépről indítok el egy 4ks filmet, a cpu egyből fel megy 100% ra.
Ezért is vettem meg ezt a tv-t, hogy majd akkor a tv-vel játszom le a 4ks filmeket.
Elindítom a beállított serviio-val ugyanazt a 4ks filmet, ami akadt és kb cpu terheltsége meg se mozdul, itt a kép róla:Remélem ennyi infó elég :\ nagyon idegesítő a tény, hogy a tv random szerűen néha nem játszik le 4ks filmet...És azt is kizárhatjuk hogy DTS vagy TRUE HD A hang rajta, mivel a DTS eleve nem indul el a TV-n , mert nem is tudja, viszont TRUE HD audió is van ami elindul a serviioval, de van olyan is ami akad.... szóval én már passzolok mindent kb...
köszi a segítséget előre is !!!!
-
PuMbA
titán
Gyenge nem igazán, csak hibás. Én még nem láttam olyan 8GB-osnál nagyobb pendrive-ot, amiről nem lehet 20MB/s-mal (160Mbit/s) olvasni
Külső HDD is kiütve. Egy régi 2006-os Toshiba 60GB-os 5400rpm-es vinyóról 25MB/s-mal lehet olvasni. A mai vinyók ettől mind gyorsabbak és 60MB/s körül vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Egyedi ékszerdobozka
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest