Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
Szia,
Én húsvétkor vettem fel. Raiffeisen és OTP a surcharge free aliance tagja, náluk a legolcsóbb elméletileg. Nekem 400 lejre így 3 lej/200Ft díjat számolt fel (Raiffeisen ATM), ami kevesebb, mintha egy idegen, belföldi bank ATM-jet használtam volna román kártyával (Raiffeisen ATM).
Persze, ha teljesen ingyen lett volna, annak jobban örülök -
balhmm
tag
Romániában próbált már felvenni Revolut kártyával lej-t? Működhet? Költség? Van ajánlott bank?

-
törölt tag
válasz
brainticket
üzenetére
En megprobalnam atirni a Revolutban a lakcimet, majd egy olyan Google fiokot lettehozni ami ugyanahhoz az orszaghoz van rendelve.
-
Oliverda
félisten
Valaki röviden össze tudná foglalni, hogy pontosan hogyan lehet megmókolni a Google Payt?
-
maestro87
őstag
Hali!
Ha dollárban kapnék egy utalást a Revolut számlámra akkor megkapnám a pontos összeget a dollár "zsebbe" vagy közvetítő bankon keresztül jönne a pénz, azaz lehúznának még valamennyivel? Ha igen, akkor kb. mennyivel? ~300$ -
kukac7
tag
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
addigra lesz itthon is apple pay.
-
válasz
Oliverda
üzenetére
jut eszembe: hol találok erről összesítést, hogy lakossági ügyfelek hogyan oszlanak meg a Magyarországon működő bankok között? Google-n nem találtam semmi értelmeset. Nem feltétlenül igaz, de gondolom a legnagyobb banknál vezetnék be először. Ha fel kellene tennem egy összeget rá, akkor nyilván az OTP-t jelölném meg, mint legesélyesebb.
-
nem Revolut, de hátha valaki tudja
pár hete március 11-én raktam be először Apple Pay-re a Monese kártyámat
azóta iPhone-t cseréltem, most újra be kellene raknom, de nem engedi (régiót átállítottam Angliára / Németo-ra ahogy előzőleg is) de eldobja hibával

nem lehet tudni mi a baj?
-
KTU
addikt
6db OTP Euro ATM van Bp.-en.
kb. fél éve néztem kerestem az oldalukon, akkor a kecskeméti automaták hiányosan és rosszul is voltak feltüntetve,
ahogy nézem,kó most elég jól összeszedték. -
-
KTU
addikt
válasz
anadroid
üzenetére
(#3253) Reinkz
Dehogy csak 3db.

Kecskeméten biztos van a Malom-ban EURO-s otp ATM
Nem akartam elhinni hogy pont itt van a 3.
Az otp ATM kereső oldalon jó pár megyeszékhelyen találtam.
Szóval biztos több van mint 3 db.
"Részletes keresés"
ATM
Euro -
Reinkz
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék euro-t felvenni atm-ből (itthon), mik a tapasztalatok, mire kell figyelnem, honnan ajánlott?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Hát ez nem szimpatikus lépés...
-
Ha Pénzkérés sikertelen üzenet fogad, mi lehet a gond?
több nap több napszakban próbáltam -
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Az átlag user (az emberek 90%) nem tud róla vagy nem is érdekli.
-
sajti_pajti
tag
Megemelték a feltöltési minimum összeget, legalább is USD-ben biztosan (10-ről 20-ra).
Csak azt nem értem, hogy minek görcsölnek ilyennel, mivelhogy ki lehet kerülni fizetési kéréssel. -
UHHH
őstag
válasz
szabo.csabi
üzenetére
Itt erről is volt szó. Majd kiderül, meddig megy ez a dolog. Mivel minden hó elején bepróbálkozom, ezért majd sírok, ha már levesz az OTP.
-
UHHH
őstag
válasz
szabo.csabi
üzenetére
Mint említettem pár napja, simán működik májusban is, 0 ft-os díj mellett.
-
szabo.csabi
tag
válasz
szabo.csabi
üzenetére
Az OTP Simple 1 %-os visszatöltési költségével mi a helyzet most? Múlt hónapban (ha jól emlékszem) még nem számolták fel, most a visszatöltés előtt lettem figyelmes rá ... akkor most vonják vagy nem, s ha igen akkor hogyan? Kevesebb érkezik meg a Revolutra?
-
TigerDzsó
tag
válasz
roger.smith
üzenetére
Itt kérdezz utána.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
szabo.csabi
üzenetére
DCC akkor lett volna, hogyha GBP-ben terhelte volna be az EUR-ban mutatott árat.
-
szabo.csabi
tag
válasz
brainticket
üzenetére
Szerintem is de akkor miért ismételgeti nekem a support a Dynamic Currency Conversion-t, hogy emiatt volt a dolog, miért nem mondják egyszerűen azt hogy "Ez van haver, hétvégén többe kerül a váltás!"

-
brainticket
aktív tag
válasz
szabo.csabi
üzenetére
ezen egyértelműen látszik hogy EUR-ban terhelt meg az airbnb, és a hétvége miatt a 323-324 helyett 327-el vonták le a forintos zsebedből.
-
szabo.csabi
tag
Amúgy ki mit használ a Curve-ön túl a 500 GBP limit feletti összegű feltöltséhez extra költség nélkül?
-
anadroid
senior tag
Eurózónás számláról Revolut számlára mennyi idő szokott lenni a SEPA utalás átfutása? Ellenirányban 2-3 óra, de erre már reggel óta várok. (Osztrák Erstéről küldtem magamnak).
-
szabo.csabi
tag
válasz
brainticket
üzenetére
Price breakdown
€50.07 x 2 nights €100.14
Special offer: 20% off -€20.02
Service fee €13.12
Total (EUR) €93.24Payment
MASTERCARD ••••
May 05, 2019 · 05:52PM CEST €46.62Amount paid (EUR) €46.62
... na és erre fizettem forintban 15 254,59 forintot ami 327,2112 HUF/EUR-t jelent.
Kis összegről van szó, nem is emiatt érdekel a dolog csupán szeretném tudni mikor, mit, miért és hogyan csináljak, hogy jó legyen! :-)
-
roger.smith
csendes tag
válasz
roger.smith
üzenetére
valaki?
-
edk-
őstag
válasz
szabo.csabi
üzenetére
Ebből én úgy következtetek, hogy az airbnb EURban terhelt, a Revolut váltott a forintegyenlegedből eurót, és mivel hétvége volt, 2% felárat alkalmazott a váltáskor.
-
brainticket
aktív tag
válasz
szabo.csabi
üzenetére
kaptál számlát az airbnb-től, nézd meg mi van rajta, az a legegyértelműbb.
nekem az utolsó számlám:Price breakdown
€27.08 x 4 nights €108.32
Cleaning fee €9.11
Service fee €18.18
Total (EUR) €135.61
Payment VISA •••• May 02, 2019 · 12:05PM CEST €67.81Amount paid (EUR) €67.81
(két részletben fizetem)
-
szabo.csabi
tag
válasz
szabo.csabi
üzenetére
Nem túl jó az angolom és / vagy értetlen vagyok, segítsetek már kérlek kibogozni a sztorit ...
Airbnb-t fizettem elvileg EUR-ban, azaz EUR-ra volt állítva az Airbnb oldala, bár nem tudom ez a mérvadó-e hogy milyen pénznemben terhelik majd a kártyám? Revolut kártyával fizettem de csak HUF volt rajta, se EUR se más. Viszont a HUF zseben úgy látszik, mintha EUR terhelés lett volna (HUF összeg alatt EUR összeg, amit fizetnem kellett) s ha kiszámolom akkor kb. 327 HUF/EUR árdolyam jön ki eredményül.
Chaten az alábbi mondta a live agent:
"Generally, when making a payment to merchant, it is the merchant that charges you, ot your banking provider. In this case, I can see that you were charged in HUF, because the merchant recognized a foreign card, therefore it used it's own echange rate (which is always higher than the Revolut echange rate) and applied it in order to charge you."
Aztán értetlenkedtem egy sort és írta ezt:
"Let me elaborate, because this can be somehow confusing: merchants use card payment services to charge you. Imagine you go to a restaurant in New York, and they have to charge you in USD. They use a card payment service that, as a way to improve the service provided, offers you (or does not) to convert the funds to GBP and charge you in so you know the exchange rate in the spot. This is originally well intended and useful, but however, some companies do convert the funds at a BAD echange rate that we cannot control. In this case, the funds already arrive in GBP to your Revolut account and we cannot control any rate provided before that."
Szóval akkor HUF terhelés történt, csak HUF volt a Revolutomon mégis EUR tranzakció látszik és rossz árfolyamon átváltott HUF összeget terheltek? Vagy ezaz egész irreleváns mert Airbnb észlelte, hogy a Revolut kártya "külföldi" kártya, ezért azt a kibocsátó szerinti pénznemben akarta terhelni (GBP) és a HUF összeget átváltotta GBP-re majd azt vissza HUF-ra és azt terhelte be ... vagy mi van?! Nem értem ...
-
hedgehog
senior tag
Semmi gond nincs, a Pay-képes kártyák a support szerint véletlenszerűen vannak kiválasztva. Nekem a korábbi kártyám ment, az új nem.
Szóval csak annyi van, hogy te is abban a 99%-ban vagy, akinek nem megy.(mielőtt nekiálltok "dehát nekem is megy" kommenteket írni, olvassatok nyugodtan vissza, hogy milyen sokan vannak akiknek meg nem... millió komment szól erről ebben a fórumban).
-
törölt tag
Sziasztok! Észrevettem hogy a REVOLUT alkalmazáson belül (ios) a lakcím adatoknál átírható lett minden. Legalábbis eddig nekem nem lehetett módosítani pl. az országot csak az ügyfélszolgálaton keresztül és igazolva dokumentumokkal a címemet. Valakinél esetleg ugyanez?
-
szabo.csabi
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Igen, ismerem a dolgot. A Curveös váltás nem hétvégén volt csak a szitu volt hasonló. Amúgy ha nem lett volna jogos akkor szerintem nem adtak volna "refundot" bár rosszul fogalmzatam mert pontokat írtak jóvá.
Amúgy közben megkérdeztem a supportot is és eszembe juttatták, hogy lehet hogy az Airbnb váltott nekem és ezért volt kedvezőtlen(ebb) az árfolyam. Bár nem rémlik, hogy választhattam volna a fizetés során, hogy milyen összegben terheljék meg a kártyám hacsak nem a devizanem kiválasztása tekinthető ennek, amit az oldal alján állítok be, hogy milyen pénznemben lássam az árakat. Ezek szerint akkor amilyen pénznemben látom a szállás árát abban is fogják megterhelni a kártyám? Van ezzel tapasztalata valakinek?
-
hedgehog
senior tag
válasz
szabo.csabi
üzenetére
-
szabo.csabi
tag
Airbnb-ne alapértelmezettként a Revolut kártyám volt beállítva s így tegnap 327 HUF/EUR árfolyamon váltott nekem a rendszer a 321 HUF/EUR helyett mivel nem volt euróm csak forintom, ez pedig +2%. Akkor ezt tekinthetem a hétvégi felárnak? Jártam már hasonlóan a Curve-vel de ott kaptam refundod mert valami error okozta a dolgot.
-
roger.smith
csendes tag
a transferwise es revoluton kivul(nekem csak ezek vannak es ezeknel nincs ilyen ha jol latom) van olyan hasonlo szolgaltato ahol magyar szamlaszamra tudnak nekem forintot befizetni mintha magyar bankszamlara utalnanak?
-
Jamesch
tag
Bocs az offért de ez a legforgalmasabb releváns fintech topic.
Monese kártyát hogy lehetne betenni G Pay alá hogy működjön is? Volt egy leírás hogy angol cím kell meg régió átállítása UKre és akkor műxik az Apple Pay.
Androidnál/Googlenél nincs ilyen régió vajon honnan tudja, hogy Mo-on vagyok (úgy sejtem ezért nem engedi, bár azt írja hogy a bank nem támogatja)
Angol cím beállítva, még VPNt is tettem a telefonra hogy azt mutassa UKben vagyok, de nem megy.Ha van egy UK bank által kiadott kártyám, és ráadásul le is vannak szerződve GPayel akkor mit szopat azzal hogy nem ott vagyok éppen.
-
Oliverda
félisten
válasz
roger.smith
üzenetére
Itthon nem. Országonként változó, hogy mit kérnek. Ettől függetlenül német accounttal sem tudnád megcsinálni.
-
Oliverda
félisten
válasz
roger.smith
üzenetére
Német állampolgárságot igazoló dokumentum kell hozzá, tehát nem lehet trükközni. Ráadásul a Revolutnak az eurós számlaszáma is angol, ergo német fiókhoz sem tudnád hozzáadni.
-
Oliverda
félisten
válasz
roger.smith
üzenetére
Nem lehet megcsinálni. A PayPal egy lehúzós sz@r.
Vagy keress olyat aki az eurózónában él és van PP-je. Küldd át neki és utaltasd vissza magadnak. Más megoldás nincs.
-
Oliverda
félisten
válasz
roger.smith
üzenetére
Átváltod forintra, lehúzod a forintszámládra, majd onnan valamilyen módszerrel rátolod Revolutra.
-
Andralin
aktív tag
Srácok, ez a Revolut valami fantasztikus!
Csináltam most egy komolyabb tesztet, amikor csütörtökön csúcson volt az euró árfolyama. Az OTP devizakártyámról rátöltöttem 1000 EUR-t Revolutra, átváltottam HUF-ra és visszautaltam a OTP-s HUF folyószámlámra.
Először is villámgyorsan visszaért a HUF összeg, leesett az állam. Csütörtök (2-án) este 21:00-kor kezdeményeztem a Revolut appban a kifelé utalást, sima, ingyenes, nem VIP módon. Azt írta, hogy várhatóan május 9-re fog megérkezni,
Erre másnap, pénteken 17:05-kor csipog a telóm, OTP Bank bejövő utalás Vitesse PSP-től jóváírva! Forintra pontosan ott volt a pénz, mindössze 20 óra leforgása alatt!
És így, hogy megjárattam a pénzt a UK-be meg vissza, spóroltam pontosan 4200 Ft-ot!
Ennyivel lett volna több, ha direktben váltok OTP netbankon keresztül saját deviza és saját forint számlák között, az OTP-s árfolyam, illetve a fix 4 eurós váltási jutalék miatt! Ez mennyire durva, mekkora lehúzás már amit itthon művelnek!
Azt hiszem, igen hasznos lesz számomra az a Revolut, örülök nagyon, hogy rátaláltam!
-
Oliverda
félisten
válasz
roger.smith
üzenetére
Közvetlenül sehogy.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ennyivel lett volna több, ha direktben váltok OTP netbankon keresztül saját deviza és saját forint számlák között, az OTP-s árfolyam, illetve a fix 4 eurós váltási jutalék miatt! Ez mennyire durva, mekkora lehúzás már amit itthon művelnek!