Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
hedgehog
senior tag
szerintem ezt még a kártya vásárlási limitje sem fogta volna meg
szerintem megfogta volna, de ha mégsem, beállítani sose árt
azaz valószínűleg valami alap dolog lehet defektes az egész globális kártyaelfogadó rendszerben.
na ezt megbeszéltük, szóval nyugodtan megadhatjuk a Revolutnak a kártyaadatainkat (ami ugye a kiinduló dilemma volt), mert ha valami elromlik, akkor bárhol elromolhat a rendszerben.
-
Roija
csendes tag
Sziasztok, bocsi ha hülyeséget kérdezek, átutalni szeretnék magánszemélynek magyar bankszámlára, és kicsit meglepő módon az app kér címet is, ennek mi a célja? A gond az, hogy nem tudom a címet, ide állandó lakcímet kéne egyébként írni, vagy a kedvezményezett számlavezető bankjának a címét?
-
-
kokokka
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hol lehet beállítani? Mert nem lelem....
-
vnorbi
aktív tag
válasz
hedgehog
üzenetére
A bank pattintotta le a számonkérést, hogy milyen alapon engedélyeznek olyan terhelést, ami egyrészt nem volt jóváhagyva, másrészt fedezet sem volt rá.
Annyi volt a válasz, hogy náluk nem volt semmi hiba, és mivel nem szabályos terhelés volt, lehetőségük sem volt visszautasítani. Még véletlenül sem az, hogy a szabálytalan terhelést kapásból elutasítanák, hanem mehet, ami a csövön kifér (szerintem ezt még a kártya vásárlási limitje sem fogta volna meg). És az itteni kommentek alapján nem egy bank érintett, hanem elég sok, legalábbis a hazaiak közül, azaz valószínűleg valami alap dolog lehet defektes az egész globális kártyaelfogadó rendszerben.
Az szerintem nem elfogadható, hogy egy köztes szereplő valamit elront, aztán már senkinek nincs kontrollja a történéseken, mindenki csak csodálkozik, hogy nahát, ez hogyan történhetett, aztán majd ahol a pénz landol, ott eldöntik, hogy visszaadják, vagy mint a villám, elteszik és utaznak olyan helyre, ahonnan nem adják ki őket. Valószínű, hogy ilyen extrém esetben a bank állná a kárt, de engem most nem nyugtattak meg.
-
-
gzbotii
nagyúr
Én is offoltam, de szerintem most már be lehet fejezni, maradjunk a témánál és békességben

-
hedgehog
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
igazából ez azért lényegtelen, mert nem tudod korlátozni arra, hogy csak ujjlenyomatot fogadjon el, szóval a security level mindkét esetben megegyezik a pinkódéval.
-
szuladam
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Te mindig beleköszt mindenbe ? Továbbra sem az azonosítást meg belépés a téma. De akkor nem akarok bunkó lenni...nagyon szépen köszönöm hogy tökéletesen pontositottad a kommentem minden apró dolgát még ha arról szó sem esett

-
-
szuladam
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Na nem mondod... Nem ez a lényeg az egészben ez egy korábbi téma folytatását , de nyilván ezt nem nézted ...de köszönöm az azonnali reakciót

-
vnorbi
aktív tag
válasz
szuladam
üzenetére
Köszi!
Az auto top up funkcióhoz jogos, hogy tárolja, vagy nincs is ellenőrzés.
Egyébként mivel nem harmadik fél bonyolítja a kártyás tranzakciókat, hanem közvetlenül a Revolutnak adunk meg mindent, így ha be is kér bármi adatot tranzakciónként, akkor sem lehetünk biztosak benne, hogy egyébként ez nem csak látszat, és amúgy le van mentve minden kártyaadat. Ez nem Revolut specifikus, minden hasonló szolgáltató esetén ott van, és mérlegelni kell.
Az engem különösebben nem nyugtat meg, hogy az app indítása azonosításhoz kötött, inkább azt érzem problémának, ha náluk minden adat megvan egy sikeres terheléshez. Nem feltétlenül azért, mert majd ők élnek vele vissza, hanem ha egyszer sikerül tőlük ezeket az adatokat ellopni valakiknek, akkor mi lesz.
Szeretnék bízni a bankrendszerben annyira, hogy az ilyen visszaéléseket utólag is korrigálni tudják, ha időben van jelezve, de ahogy lepattintották a fedezet nélkül terhelés engedélyezését, az alapján kicsit elbizonytalanodtam. Konkrétan az nem derült ki a válaszukból, hogy ha szabálytalan terhelés van, amit ők simán átengednek, és a kereskedő (ez esetben a Revolut) nem téríti vissza az összeget, akkor mit csinálnak, milyen határidővel, és ki viseli a költségeket.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
galaktikus
üzenetére
Apple Pay nem ingyenes a bankok számára, bár ez 2017-es cikk, most ezt kaptam így hirtelen:
Apple requires banks to give it a cut of the interchange fees associated with Apple Pay, but it doesn't allow banks to recoup these costs from their customers.
In the US, issuers must pay 0.15 percent of a credit card transaction and 0.5 cents for each debit card transaction, and 7 cents to Visa and 50 cents to MasterCard for each card that is added to an Apple wallet. [link] -
vnorbi
aktív tag
válasz
galaktikus
üzenetére
Ez csak a felhasználóknak ingyenes, az OTP valószínűleg elég sokat penget az Apple-nek érte. Az OTP-nek meg azért éri meg még a kizárólagosságot is megvenni az Apple-től, mert ahogy bevezették, állítólag sokan hanyatt-homlok rohantak számlát nyitni náluk, csak tudják használni az Apple Pay-t (az OTP-nek pedig valószínűleg értékesek az ilyen új ügyfelek, mert vagy eleve tehetősebbek, vagy pont nem, és hitelből van az Apple telefon, mindkét esetben valószínűleg jól keresnek majd rajtuk később más szolgáltatással/termékkel).
-
ÁrPi2
senior tag
-
szuladam
aktív tag
Külön nem válaszoltak , de legutóbbi top up alkalmával az egyik kartyamnal már cvc kódot se kért.(megjegyzem másik kártyának kert , de szintén rossz kóddal is elment )
Szerintem alapból nincs cvc ellenőrzés csak amikor első alkalommal beraksz egy kártyát . Elvégre van már auto top up opció, amineleg nyilván nem kér cvc ellenőrzést azért is auto.
Szerintem ez egy véletlen bent maradt opció amit amúgy sem hajtanak végre feltolteskor és gondolom egy frissítés alatt majd kiveszik .
( Az appot csak pin kóddal tudod megnyitni ,elvileg ez már önmagában egy elég erős biztonsági belépés felesleges is lenne minden további penzmozgatasert újra és újra kódokat kérni )
-
galaktikus
aktív tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Abban, hogy 2x akkora piac, szerintem simán igazad van.. De már réges-régen lehetne nálunk is apple pay, ha a szutyok otp nem kommunizálná ezt az ingyenes szolgáltatást amit egy harmadik fél kínál. Nem tudom mi a szar köze van ahhoz, hogy más használhat-e egy teljesen ingyenes szolgáltatást vagy nem. Milyen alapon korlátozza? Szerintem kb. a gazdasági versenyhivatalnál kellene felnyomni (persze nyilván ezzel semmire nem mennénk) az otp-t emiatt. Egyszerűen annyira el tud pattanni az agyam az ilyen dolgokon.. Mellettem fizet a csaj apple pay-jel, de én nem tudok se revoluttal, se a k&h-s kártyámmal.. Megáll az eszem. Pedig pl. a revo már rég működne, de az otp egyszerűen NEM ENGEDI

-
gzbotii
nagyúr
válasz
galaktikus
üzenetére
Azért azt ne feledd, hogy románia közel kétszer akkora a piac (kétszer akkora lakosság), ha nem is keresnek annyit mind a magyarok, nincs nagy különbség jövedelemben már + románok nyitottabbak az új dolgok fele. [link] [link]
Másik dolog, hogy nekem egy bankszámla romániában kemény 1.700Ft éves költséggel járt, az is csak a netbank miatt. Most már az sincs. Esetleg meg tudod nézni (magyar nyelvű), a Banca Transilvania ajánlatát, szinte teljesen 0 lejes költséggel lehet bakszámlád (ha tartasz rajta pénzt, az sem kitétel, hogy arra jöjjön a fizetésed). Nincs kártyakibocsájtási díj, havidíj, éves számlavezetési díj, pénzfelvétel teljesen ingyenes és nincs számbeli korlátozás, etc. Olyan dolgok amik itt nettó sci-fi. Been there, done that.Erre fel itt az OTP-nél egy második számla, 2drb MC kártyával 11.000Ft került nekem idén januárban...Második évre még több lesz a kártyák miatt

-
lehella
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Sajnos marad a normál kártyámról kp felvétel itthon és pénzváltás

-
ml11
csendes tag
Most jelent meg a FB-n:
"You can now use Revolut with Apple pay in Bulgaria, Croatia, Cyprus, Estonia, Greece, Latvia, Lithuania, Malta, Portugal, Romania, Slovakia and Slovenia."
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
tototos
üzenetére
Hello! Neked is és minden új regisztrálónak javaslom, hogy olvassátok el a topic összefoglalót. (Asztali böngészőből a lap teteje, első hsz.)
Ezt itt közösen raktuk össze és nagyon jól összeszedett anyag lett, folyamatosan tarjuk karban. Itt olyan infókat is előre el tudtok olvasni, ami esetleg a későbbi használat során merülne fel, így ezekre már fogjátok tudni a választ. Természetesen ettől függetlenül nyugodtan kérdezzetek, szerintem elég jó ki közösség verődött is össze, segítünk mindenkinek!
-
-
HoTDoG
tag
válasz
cyberkecsi
üzenetére
Autóbérlésre nem használható, illetve benzinkutakon sem mindig fogadják el. Boltban, éttermekben gond nélkül megy.
-
tototos
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Akkor megnézem az átváltást hogyan működik

-
MasterMark
titán
válasz
tototos
üzenetére
HUF zsebedbe feltöltöd a forintot a kártyádról, majd appon belül átváltod a HRK zsebbe. Nyugodtan nyiss addig egy HRK zsebet.
De tulajdonképp az is elég, ha HUF-ban hagyod, de akkor akkor fogja átváltani amikor használod a kártyát. Hétvégén feláras a váltás, szóval érdemes előre átváltani.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Új vagyok még a Revolut használók között. Az lenne a kérdésem, hogy ha Horvátországban szeretném használni a kártyám, akkor mit kell tennem? Láttam hogy többféle számlát tudok nyitni az appban, csak az nem világos, hogy ha nyitok egy horvát kuna számlát arra tudok forint alapú bankkártyáról pénzt feltölteni? Vagy nem is kell ezzel foglalkoznom csak legyen a HUF számlán elég pénz?
Köszönöm
-
cyberkecsi
csendes tag
Valakinek esetleg van tapasztalata, hogy az USA-ban hogy működik a Revolut?
-
Peter.70
addikt
Nekem akkor 25

-
lehella
senior tag
Voltam a Hegyvidék centerben Eurot kivenni, van bent az 1. Emeletén egy normál meg egy csak €-t kiadó atm, feltűnően megjelölve. 230at vettem ki és benne maradtam a havi 75ezres keretben. Következő hónap 17.e körül megint tudok kivenni ugyanennyit vajon, van erről tapasztalat?
-
Peter.70
addikt
a váltás pénznemek között ingyenes? Csak 7végén van díja?
-
F-ECT$
titán
Pár hete regisztráltam, egyelőre csak a kötelező 3500 Ft-os feltöltést csináltam. Ma kaptam levelet, hogy ingyen kártyát adnak, és végignyomva a rendelést a szállítás is ingyenes. Az akció 06.30-ig tart. Küldtek róla emailt is, csak gondoltam szólok, hátha valakit érdekel.
-
Andralin
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ha komolyan így gondolod, javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a hagyományos nagybankokkal és győzd meg őket ,hogy ezentúl ingyen legyen és azonnal érkezzen meg az EU-n belüli utalás, merthogy az adatcsomag is milyen gyorsan odaér a másik bankba és nem kerül pénzbe az elektronok/fénysugarak mozgása.
Majd mesélj, mit reagáltak.
-
-
Andralin
aktív tag
Hűha, valami történt a kimenő HUF utalások terén!
Ma délelőtt utaltam a Revolut számlámról OTP és Gránit Bank felé is 200e illetve 50e HUF-ot.
Előre bocsájtom, hogy ingyenes, sima számlám van.Érdekes módon most nem kérdezett rá, hogy turbóval akarom-e küldeni, de a végén azt írta, hogy várhatóan péntekre érkezik meg mindkettőnél.
Az OTP felé 10:46-kor küldtem el és 12:05-kor jött az SMS, hogy befutott a pénz.
A Gránit felé 11:01-kor küldtem el a Revolut appban és 11:37-kor dobta fel a Gránit app a notification-t, hogy bejött a pénz!!!
Először nem akartam hinni a szememnek! Mi történik itt? Full ingyen 36 perc alatt átér a nemzetközi utalás Angliából Magyarországra???
-
hedgehog
senior tag
válasz
feketedini
üzenetére
nem lesz, de elmagyarázhatnád ennek az értelmét...
-
feketedini
tag
Ha 100 Ftot utalok revolutról magyar számlára swifttel akkor annak utólag lesz díja?
-
KTU
addikt
Banki átutalás ideje 2019, napközbeni banki átutalási (GIRO) ciklusok hétköznap Magyarországon, kép
Gondolom az elsőben benne volt.

-
KTU
addikt
Ma hajnalban 05:44-kor indítottam Forint "Turbo" utalást, 18 Ft az ára, akár 100 e Ft-nak is,
(nem tudom hogy változik-e az utalt összeg nagyságával)
már 08:50-kor a pénz a CIB HUF számlán volt .
Sajnos nem vettem észre hogy pontosan mikor érkezett számlára, nem számítottam ilyen gyors utalásra.
-
nyirzoz
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Huuuhh!
Ez aztán a hasznos segítség!
@bundli
Az átváltás fül alatt felülre HUF alulra az EUR kiválasztva és az euróhoz írsz egy 1-t, akkor felül kiírja a HUF értékét.
-
-
bundli
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
De ez az Exchange csak a Revolut számlámon lévő EUR/FT-ból számol, viszont nekem az kéne, hogy egy másik magyar számláról/kártyáról mennyiért váltana át HUF-ról EUR-ra?
(#5170) UberMutant:
Erre lennék kíváncsi, hogy hogyan kell kiszámolni?
(#5172) hedgehog
(a Revolutnál a váltás és utalás csak 1.85 mFt-ig ingyenes, utána pénzbe kerül)
És mi van ha 4 egymást követő utalással küldöm el az 1.85 mFT egynegyedét?
1 € jelenleg 324,5 Ft a Revolutnál,
Ezt hol nézted meg? Ez az Exchange menü alatt a forintba addig ütötted a számokat amíg pontosan 1 eurot nem adott ki?
-
vmarci21
tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Nekem ma már a legutóbbi feltöltéshez egyáltalán nem is kért CVC/CVV-t.. Lehet hogy mostanában kaptak lehetőséget a CVC/CVV nélküli terhelésre, és épp kivezetik azt? (vagy csak szimplán elkezdték letárolni azokat, és így csak a kártya hozzáadásakor kell megadni?)
-
agroman
aktív tag
Sziasztok!
most nyitottam acc-ot. ellenorzes megvolt, toltenem fel a minimummal, de megjelent egy verification ablak es egy animgif es mar negyedoraja igy van. a kartyam szamlajarol mar zarolta a penzt, de ha az x-re kattintok akkor azt irja, hogy akkor megszakitom a topup-ot.
jart mar vki igy? mi a teendo?kosz!
-
attiati
veterán
volt promóció mostanában a pár hónappal ezelőttin kívül? (akár mostanában)
hogy ingyen Metal csomag jár (5 ember meghívásáért, vagy bármi másért)
-
anadroid
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Ha B.J. mégegyszer megtépi a közeli napokban a barátnőjét, akkor nem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
streng
csendes tag
Elindítod a kártya rendelést, majd felajánlja a kiszállítási opciókat. Ha van olyan, hogy "standard delivery - free" akkor jó, ha ezért is pénzt kér akkor nincs ingyen "ebéd" ;-)
(magasabb csomagra váltva mindig van ingyen kiszállítás, de ez csak a marketing +1 ok, h válts) -
ÁrPi2
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez utóbbit pl. hol ellenőrizhetem appból?
(Ha magának az appnak a telepítése... közvetlenül a playstoreból történt és ellenőrizném h jó volt e az ambassador linkje vagy mi..., Szóval körülményes volt.) -
sajti_pajti
tag
Nekem a múlt héten 1 nap volt a sajátmagamnak utalás

(Bár ők az indító mailben 1-5 munkanapot írtak.) -
-
válasz
UberMutant
üzenetére
Azt is vártam.

-
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez akkor kulon vicc, mivel en utlevellel csinaltam.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Külföldön a pénz felvétel bárhonnan ingyenes ( ATM) vagy csak az összefoglalóban lévő helyeken? -
mrrr74
aktív tag
válasz
üzenetére
Én is próbáltam Sotifyra előfizetni, nekem csak nem engedte, mert más volt a területi kód, de nem tiltott le. Pár nap alatt fel szokták oldani, a 30 nap elég soknak tűnik, bár business kártyánál olvastam ilyet. Sztem ha egyszer leellenőriznek, nem fognak újra blokkolni.
Pár hónapja - talán a Brexit - miatt kértek be újabb doksikat. Azokat feltöltötted nekik? Lehet ez lehet még az oka.
-
törölt tag
válasz
Andralin
üzenetére
Ezaz, hogy semmit. Volt rajt X osszeg, fele vault-ban a masik fele pedig fagyasztva a kartyan. Spotify-ra akartam elofizetni, erre kaptam azonnal a blokkot. Feltoltottem minden papirt, de azota lofasz sem tortent.
Ebben az a vicc, hogy 2016 ota hasznalom oket, legalabb 4 orszagban hasznaltam a kartyat (ebbol 2 azsia) es az utobbi ~3 honapban egyetlen tranzakciom se volt.
-
Andralin
aktív tag
válasz
üzenetére
Ne haragudj meg a kérdésért, de nagyon érdekes, hogy a beszámolók szerint mindenki másnak pár óra vagy max. pár nap alatt felodják a blokkot, neked meg egy hónapja semmi.
Nem csináltál véletlen valami olyasmit, aminek ez köszönhető? Ami esetleg kiemelten gyanúsnak tünhetett nekik? Valami oka csak lehet, hogy ez történik veled.
-
törölt tag
Ma van a 30. napja annak, hogy blokkolva van az accountom es nem ferek hozza a penzemhez. Minden nap baszogatom a support-ot es minden nap csak a sablon valaszt kapom, hogy "jajhatokdolgoznakazugyonvarjakturelemmel". Kibaszott szanalmas lett ez a revolut. Mondom ugy, hogy kb 2016 ota hasznalom oket. De ezek utan soha a budos eletbe nem fogom.
Amint unblock-ot kapok, azonnal kiutalom a penzem es torlom a fiokot a picsaba.
-
-
ÁrPi2
senior tag
Az első kártyám igénylésénél tartok, az appon belül hol láthatom azt hogy az ingyen lesz kiszállítva is, vagy azt is hogy maga a fiz. kártya is ingyenes?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
anadroid
üzenetére
Én úgy nézem, hogy a Revolut egy kicsit fölé lő a várható beérkezésnek. Utaltam magamnak vissza már eurót és forintot is, és mindig minimum egy napra saccolták az érkezést. Az euró 4 órán belül megérkezett aznap, a forint meg 1 órán belül, ami nekem elég gyanús, mert ez a sima belföldi GIRO2-ben is elég jó időnek számít, mivel még csak nem is bankon belüli (K&H-s) cél volt, hanem OTP.
Egyébként pont ma dobta fel a TW a facebook oldalára, hogy elég rosszul saccolják meg az eurós kiutalásaik várható érkezését, ezért hogy ezt javítsák, mostantól náluk lesz lehetőség visszajelzésre a tényleges megérkezés időpontjával. Gyorsabbak nem lesznek, csak remélik, hogy pontosabban előre tudják jelezni az érkezést

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14 Gen2 Ryzen 5650U - Refurbished - Garancia
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Apple iPhone 17 Pro 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

( curve szintén)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, és összekapták magukat.