- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy retros dolgot kérdezni. Ha vásárolok külföldön (azért ott mert ott még van dobozzal megkímélten) egy Nokia 7110 vagy 8250-es készüléket akkor van ma még Magyar honban olyan ember aki foglalkozik azzal, hogy felteszi rá a magyar nyelvű szoftvert? Illetve ha nincs akkor azt házilag meg lehet oldani egy két módon?
Ha valaki a régi motorosok közül még él
és szívesen segítene ebben hogy mit kell keresni (programok, kábelek) akkor ezer hálám lenne érte. Elkapott a retro érzés, főleg a régebbi egyedies készülékek kapcsán.
-
meroly
veterán
válasz
LaciGSM #17392 üzenetére
A nokia első értelmes flipes telefonja és még a Világok harcá-ban is szerepelt egy
-
sannnya
csendes tag
válasz
Mulderpapa #17381 üzenetére
jamman,arany baratom,hat megvan az a kor biztosan tezsvirem...
hogy a dzsukel... -
LaciGSM
aktív tag
válasz
jó kis MTK platform, fújj de utálom...
elképzelni sem tudom hogy valaki ilyen telót használjon!
-
KSparrow
őstag
válasz
kíváncsi lennnék arra a nagyon extra menüre.
Eléggé Nokiásnak tűnik az akkucsatlakozó -
ferret77
aktív tag
válasz
Mi ez? IPhone gyerekeknek?
-
Mulderpapa
aktív tag
Egy kicsit off, de láttatok már ennyire giccses sz*rt?
Van ember, aki ezt megveszi? -
susu88
tag
válasz
Mulderpapa #17379 üzenetére
Oh, ok köszi!
2Gb-om van hozzá jelenleg is, de akkor ezek szerint nem is érdemes upgrade-del próbálkozni. -
susu88
tag
Valaki nem tudja esetleg valamilyen biztos forrásból, hogy a Nokia E70 mekkora memóriakártyát tud kezelni?
-
LaciGSM
aktív tag
nah elkészült....
-
iday
aktív tag
A hajamat tépem...
Ilyen "pisztoly" pákával ne forrasszatok.
Az nem erre való. Nagyobb eséllyel teszed tönkre a telefont, minthogy szépen megforrasztod.KSparrow
jól tudod, akku nélkül nem tesszük a telefont töltőre.minolta5
SW frissítés nem megoldás hardveres problémákra. -
-
allando
tag
Szasztok
Egy fullos (Új) nokia 6810 ért mennyit érdemes adni?
000:01 beszélgetés stbErősen gondolkodom rajt...
-
susu88
tag
Sziasztok!
Van egy 7600-m, ami nem tölt. Más telefonban feltöltött akkuval tökéletesen működik, ám saját maga nem tudja tölteni. Már egyszer szétszedtem és a service manual alapján ellenőriztem, hogy nincs kisülve a kis SMD biztosíték, és a feszültség eljut egészen egy valamilyen IC-ig. Úgy tűnt, hogy az akku csatlakozásával sincs gond, bár persze avval nem is lehet, mert ugye működik rendesen. Szóval látszólag hardveres hiba nincs, de tölteni mégsem tölt. Valakinek esetleg van ötlete? Elképzelhető, hogy szoftveres hiba okozza?
Köszi a válaszokat! -
orion1025
őstag
válasz
draco31 #17361 üzenetére
Úú ilyen retro pisztolyom nekem is van, csak szürke színű és zöld gombos
Már nem is használom hosszú évek óta, csak a pákát, mert ezzel apróbb dolgokat nem igen lehet forrasztgatni és nem egy kezes jószág
De ha sikerült és minden okés akkor grat!Abban pedig tényleg szerencséd volt, hogy sok zavaró tényező nincs a gombok közelében.
-
draco31
veterán
válasz
orion1025 #17354 üzenetére
Rávettem magam, és nekiestem, és úgy néz ki hogy sikerült a művelet. Nem tökéletes, lehet nem is tart sokáig, de jó lesz most, sokat nem lesz használva úgy sem. Nem használtam extra cint, csak rányomtam az eredetire, és kicsit melegítettem, amíg az újammal nem éreztem kellemetlennek a hőt, és akkor elengedtem. Így csináltam minden lábával, és megmaradt. Ott a fegyver is a képen
A képminőségért elnézést, telefonnal készültek.
-
zorzy4
addikt
Most egy igazi retro és 2 forintot nem érő telefonról kérdeznék. Motorola m3888ról lenne szó. Ugyebár ez megy ceruza elemről de akkor nem lehet rátenni a hátlapot. Lehetett hozzá kapni külön hátlapot ehhez a mutatványhoz?
-
draco31
veterán
válasz
orion1025 #17349 üzenetére
Igazából nagyon nem figyeltem meg, mert siettem, de csak a forrasztás engedett el. Bánni tudok a forrasztóval,csak annyi a baj, hogy 1978-ban vette a fater. Két hete egy LG szalagkábelére visszatudtam forrasztani vele a hangszórónját. Ha lesz hozzá türelmem, akkor lehet megpróbálom.
-
orion1025
őstag
válasz
draco31 #17347 üzenetére
Az már gázabb helyzet ha nem csak a forrasztás engedte el, hanem a panelba "beleszabott" kicsit.Akkor ez még rontana a helyzeten, amit talán átkötéssel meg lehetne oldani.Ha tudsz bánni a forrasztóval és nem remeg a kezed, megér egy próbát véleményem szerint, mert én tutira megpróbálnám.
Ha meg valakinek kell E90-be való szinte teljesen új mikrofon (2 hetet használt, ezekbe a típusokba jó: E90,6290,6110N,8800 Arte,N93i), az nálam talál egyet.A "szakszervízben" javított régi E90-s telefonomból való.Ahol csinálták, ott nem ismerték az alsó forrasztás rendes kezelését, így kábel szálakkal forrasztották oda (ettől a frankó megoldástól lett valami baja a telefonomnak, a szalagkábel megsérülés csak hab volt a tortán), de panel kidobáskor leszedtem róla és elraktam magamnak.Ahogy nézem elég drágán dobálják őket, így akinek égető szüksége lenne egy ilyenre az írjon, és valami minimális dologban megegyezünk. -
draco31
veterán
Na jól megszívattam magam.
Két szalagkábel kellett ahhoz, hogy észrevegyem az 5610-nél, hogy a kijelző szalagkábele van megtörve, amit egyébként nem értek hogy miért. Szóval most van három darab hozzá, a kijelző meg remélhetőleg holnap itt is lesz.
Az n73 megkapta az új kijelzőjét. Viszont a hangerő gombok nem jók, mert akitől kaptam, erősen nyomkodhatta őket, ugyanis leváltak a panelről. Mind a kettő. Most gondolkozok, hogy van-e értelme visszaforrasztani, vagy inkább ne rontsak a helyzeten. Szoftveresen lehet állítani a hangerőt benne egyébként, vagy csak a gombokkal? -
draco31
veterán
-
golya32
senior tag
6101 vagy valami hasonló szétnyitható, van valakinek?
Anyámnak kellene valami egyszerű teló. -
zorzy4
addikt
Ha valakinek kell. [link] N77
-
-
LaciGSM
aktív tag
válasz
Mulderpapa #17324 üzenetére
jaja azt láttam. csak gondoltam kérdezek
majd figyelem az aukciót. -
Pastika
aktív tag
Üdv a Kolléga Uraknak! Rég jártam nálatok, látom megy még a szorgos kis gyűjtögetés mindenkinél:-) Én most Siroccora vadászom, ha tud valaki gyűjteménybe illőt, ne kíméljen:-)
-
Ati 666
tag
Üdv mindenkinek.
-Én egy megkimélt állapotú Sony J6-osra pályázok már jó ideje.
-Anno valamikor volt egy a birtokomban kb 2 hétig mint szervizes kölcsön telefonként,de bánom hogy visszaadtam,nagyon szerettem .. -
LaciGSM
aktív tag
ilyet vennék ha van valakinek esetleg!
-
LaciGSM
aktív tag
régi eladó Sony teló senkinek? esetleg bluetooth karóra? Sony ericcsonnak volt vagy 3 féle órája...
-
LaciGSM
aktív tag
válasz
Mulderpapa #17274 üzenetére
mennyiért dobod tovább? persze Vaterán kívül
-
LaciGSM
aktív tag
válasz
Earl_Muttley #17314 üzenetére
köszi. így már elgondolkodom rajta!
-
draco31
veterán
Van valakinek felesleges bontott n73 előlap. Lehet kopott, csak a plexi legyen jó állapotban, és ne legyen sehol sem törött. Mindez nem túl drágán.
-
LaciGSM
aktív tag
segítsetek!
Nokia 3720c -be milyen kijelző kell? stimmelhet valamelyik elterjedtebb tipuséval??
csakmert találtam egy kijelző töröttet, és belenyúlnék ha van esély helyrerakni..
-
draco31
veterán
Alkatrészek megvéve.
Kipróbáltam közben az N73-at az 5610 kijelzőjével. Érdekes kék árnyalatban adott képet, de el lehetett benne navigálni. Azt vettem észre, hogy a hangerőgombok valószínűleg nem működnek, mert elindítottam rajta egy zenét, és hiába nyomogattam nem reagált rá. Amikor szétszedtem olyan volt, mintha kicsit elállnának a panelről, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Lehet túl erősen nyomogatták, és így elvált a forrasztás? Holnap megnézem kicsit jobban. -
draco31
veterán
válasz
Earl_Muttley #17306 üzenetére
Találtam vaterán olcsón garisat, és kijelzője is van az n73-hoz, így 3000-ből megvan postával együtt péntekre. Remélem ez már jó lessz!
-
draco31
veterán
Megjött az 5610-esemhez a szalagkábel, és ugyanúgy nincs vele kép, mint a gyárival. Létezne, hogy már meg is tört? Óvatosan raktam össze pedig. Csak úgy van kép ahogyan a gyárival is szétszedve. Ötlet?
-
törölt tag
HTC Tattoo-mat (Android 2.3.3) cserélném olyan telóra amin lehet gépelni, netezni. Hátha van valamilyen ajánlatotok.
-
meroly
veterán
válasz
T0rnad0 #17302 üzenetére
Hát igen, alapjaiban változtatta meg a világot.
-
sannnya
csendes tag
joreggelt...
itt kiderul,hogy mire is jo egy 3310es...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged