Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
darvinya
titán
válasz F.B.I. #14520 üzenetére
Anno fiatal szülőként én is fényképeztem, mint a hülyegyerek, azóta már beláttam, hogy azokat senki sem fogja látni.
Miért mondom ezt?
1. Idősen már magunk sem fogjuk látni
2. Nagyszülök szintúgy sem látják rendesen
3. Gyerek felnőve sem fogjanézni napi fényképeit gyerekkoráról, mert lesz más dolgai
4. Gyereknek gyerekei meg másként értékelik apu gyerek képeit, vagy egyáltalán nem érdekliTehát marad világba kiabálni, ahol vagy megnézik, vagy nem.
Vagy gyerekem perel be, mert megsértettem rá vonatkozó adat kiadási törvényt.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
jonnyjoker01
veterán
válasz F.B.I. #14402 üzenetére
Ha van root telepítsd az LSpeed-et és a memóriakezelésben állítsd a profilt multitasking-ra. Nekem is ez volt a gondom, mindig volt 1+ gb szabad ram és zárogatta az alkalmazásokat, az előbb említett módszerrel pedig még a nem bezárt játékot is napok után ramból nyitotta meg
Üdv. Johnny
-
-
MODERÁTOR
-
darvinya
titán
válasz F.B.I. #10945 üzenetére
Világít 2 gombnál tökéletesen, de vissza nyíl felső része ami halvány.
Ennél jobban nem tudna felfeküdni, mert az már közép keret széle.Viktor0610 , kokokka
Körbe összesen 1mm amit levág, vagy olyan fura mélység érzete van.
Ez főleg színes képnél jön ki, poén szifon X reklám nagyon odavág a tér érzetnek.Nilkin fólián gondolkozok, mert ahhoz adnak kamerához is fóliát.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz F.B.I. #10793 üzenetére
Sony-val van legnagyobb sz…, amikor ragasztott a kijelzője.
Specilálisabb ragasztót használnak aminél LCD-t megsűthető, mire old.
Oldószer pedig LCD vezetékeit eszi meg.3u4ic
Hirdetés alatt Type 2-nél van közép keretes, viszont azt nem választható, így külön jön.
Csak kérdés, hogy közép kereten minden rajta van.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Ispy
veterán
válasz F.B.I. #10426 üzenetére
Nem gyűjti az ujjlenyomatokat? Én rendeltem egy kemény tokot, de nem gyere be, az átlátszó meg nem tetszik rajta.
Lassan nyitók egy A1 tokboltot
Mondjuk ennyiért lehet rendelek egyet én is....
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
ShadowX
őstag
Régóta gondolom azt, hogy a gyártóknak fel kellene hagynia az évenkénti (néhol 6-9 havi) telefonfrissítéssel. Elhiszem, hogy fejlődés meg minden, de nincs rá szükség.
Sokkal inkább kellene szoftver szinten gondolkodni és legalább 3 éves supportot nyújtani a telefonokra (főverzió és biztonsági frissítések egyaránt). Ennyi idő alatt a hardver gyártási költségét is bőven lehetne optimalizálni.
A google-nek pedig vissza kellene térnie a régi szokásához. Amennyiben nincs lényegi változás, kár főverziófrissítést kiadni. 6-os droid óta nem történt komoly változás, mégis a 9-es verzió jön ki idén...sokkal jobban tetszett az alszámos megoldás. Így ki lehetne küszöbölni a hibás verziók terjesztését és gyorsabban reagálhatnának a 3rd party gyártók is az új szoftverekre.
Aztán kiveszem a kezem a biliből. -
kmarci25
veterán
Én meg nem értelek. Ha nem akarod frissíteni, mert aggódsz, hogy a frissítéssel esetleg valami elromlik, akkor nem telepíted a frissítést. Nekem eddig mindig AOSP androidom volt az összes telefonomon, általában főzöttek, úgyhogy azokat is frissítettem, mikor megjelent egy újabb/javított verzió. A Note 4 az első MIUI és most kifejezetten tetszik a frissítés, még sosem tűnt el egy funkció sem, ami számomra hasznos volt.
Persze azoknál, akik nem tudnak vagy szeretnek ilyenekkel molyolni, mindig azt tanácsolom, hogy ne telepítsék a frissítéseket, ha nincs semmi gond a készülékkel."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Digiflex
tag
Nem, egy alkönyvtárból rakja fel azt, ami a letöltött csomagban van, január 23 a dátuma (és ott a két driver csomag is a másik könyvtárban, tehát nem kell külön letöltened).
Utána persze már felrakhatsz te újabbat, itt az engedély a lényeg. Pl. az Open Camera app is fogja tudni használni a camera2 cuccokat, ha bekapcsolod a beállításaiban.A minta-stb kérést ne felejdsd el leszedni a telefonról, mielőtt nekikezdesz, és akkor tényleg hozzá sem kell nyúlni, megy magától (mondjuk nálam csak az 1.3-as driverrel indult el). Szépen sorba elvégzi amit kézzel kellene végigszenvedni.
..... ahogy olvasgatom, leginkább a tiszta telepítéseket ajánlják, tehát mielőtt felrakod az újat, leszeded a régit kézzel (még esetleg egy gyorsítótár meg adatok tölése sem árt az eltávolítás előtt)
[ Szerkesztve ]
...
-
MODERÁTOR
-
Fall-N
veterán
Sajnos én is így vagyok, évek óta nincs PC-m. Egy ideje nincs rá szükségem, de néha jól tudna jönni.
Kíváncsi leszek megoldja-e majd a problémát a HR.
Kernel probléma kiadás és a Xiaomi:
Szerintem azért késhet még a kiadás, mert bogár irtás folyik náluk az Oreoval. Nem is baj, hogy addig nem adják ki ameddig nem biztos, hogy hibamentes. Részemről mindegy mert nem kell custom ROM. Ha kellene akkor minek vettem volna Android One telefont? Akkor az lett volna a vásárlási szempont, hogy melyikre lesz/van Lineage támogatás (vagy eleve olyan márkát vettem volna pl. Sony).[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
De gondolom ezt nem azonnal csinálja, csak akkor, vagy utána, ahogy elkezded telepíteni az applikációkat...
Csinálj recovery>>fr/wipe törlést, mert ezek szerint mindenképpen kell, hiszen így használhatatlan.
Aztán azt kellene megfigyelni, ha elkezdi, hogy melyik applikációnál teszi ezt. Kideríteni nem lesz könnyű, mert az sem biztos, hogy az éppen telepítés alatt lévő csinálja, sőt biztos is, hogy nem az lesz.
Vagy első körben töröld le az összes telepített programot, utána is csinálja-e még?
Bár szerintem igen, mert már beette magát a rendszerbe, de én így keresném a bűnöst. -
mekker
őstag
Pár napja használom ezt a fóliát. Jól illeszkedik, TPU -tokban szinte észrevétlen. Viszont most (egy órája) egy foltban szivárványos lett középen. Kíváncsi vagyok, hogy eltűnik-e később, mert egyébként szimpatikus lenne
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
apeelme
addikt
Kinek és miért?
Pár hete volt kérdésem hogy ki próbálta felrakni az XDA-s lineage-t és többszöri kérdésre sem jött válasz...ergo senki...zéró...nulla.
2-3 embernek legyen mélyvíz ami csak plusz időt visz el a saját fejlesztős időből? Ugyan már!De megosztok egy kis infót. Nagyon sok órám van már abban hogy a buildem egyáltalán elinduljon, jó úton haladok de kiderült hogy:
- az XDA-s lineage rom nem más mint a Xiaomi Mido (Redmi Note 4) portolt verziója szal nagy kamu
- az ott leírtakból semmi nem működik benne, a rendszer esik-kel, használhatatlan
- a rom mellé megosztott források - amikből állítólag dolgoztak - szarok, azokból tuti nem jön ki működő cucc ->tesztelve!
- ezek a megosztott források - mint általában XDA-n lenni szokott - bizonyos esetekben tudatosan tartalmaznak hibákat nehogy vérpistike is buildeljen már egy sajátot és ő kapja a donate-et
- hivatalosan kiadott kernel forrás nélkül tuti nem lesz 100%-os custom rom, ez garantáltA mai OREO-s linkkel kapcsolatban újra elmondom hogy köze nincs a hivatalos OTA-hoz, valaki a készülékéről mentett valamit és ki tudja mi az. De aki van annyira tökös, szedje szét az img-ket és nézzen bele, én élből elfelejteném. Már csak azért is mert ordenáré mocskos dolognak, és hülye átlátszó dumának tartom hogy egy kamera lassulás miatt inaktiválni kell a SELinux-t hogy jó legyen, miközben az egyik legfontosabb része az android security policy-nek.
Hajrá, használja mindenki egészséggel, de korrekt lett volna felhívni a figyelmet mielőtt beböfögjük a friss szart...jaaa hogy azt sem tudjuk mi az amit megosztunk! Nájsz!
...és azért mert XDA, nem kell még hasra esni.
u.i.: anno pár éve XDA-t és Modaco-t lelkes magyar modderek riasztották hogy nem nagyon kéne adathalász custom romokat kiengedni mert eléggé megüthetik a bokájukat...jaaa az én voltam meg kelzsoca...LewaOS mond valakinek valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
All: Meg nem jott meg a telefon, nem is neztem utana (romolgatassal se foglalkoztam mar vagy 2 eve), egyelore csak 1 dolog erdekel, lehet ertelmesen rootolni linux alatt?
2014 januar ota van meg a mostani telefonom (xperia sp), tegnap rendeltem meg az A1-et, nem vagyok ember?
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
MODERÁTOR
-
petipetya
nagyúr
Az nekem is hiányzik, mert lehet éppen a fényerőt állítanám és nem értesítést néznék meg. Emellett van benne egy képernyőzáró funkció, amely használata esetén ugyanúgy pin kódot kér az ujjlenyomatos feloldás után, mint a topic összefoglalóban ajánlott screen off and lock. A powerpoint gombot kíméli, de az idegeimet nem, így nem is használom a lezárásra.
Viszont a jobbra-balra rezgő-csengő mód váltása miatt beírtam egy piros pontot az alkalmazásnak.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
bepken
veterán
az esti szervezkedés kapcsán volt alkalmam tesztelni a telefon részt én ilyesmit nem tapasztaltam, szerintem a gyári vissza jót fog tenni.
több hívást is indítottam most egymás után és ami feltűnt, hogy ha elemelem a fülemtől a készüléket, akkor csak kis késéssel éled fel a kijelző. szerintem ez hivatott orvosolni a sokak által (1-2 alkalommal általam is) tapasztalt távolságérzékelős bugot. bár én már kezdek gyanakodni, hogy a facebook vagy a messenger kavar be az értesítéseivel (messengeres "aktív chat-fejek") - pár nap használat után meglátjuk.
további fura dolog, hogy a "környezeti kijelző" színes lett és a szöveg is nagyobb méretben jelenik meg (vagy alapértelmezett méretben, mert nálam kicsire van állítva)
illetve nálam - hívóképek hiányában - a SIM kártyához társított színbe borul a kijelző, ami jelen esetben cuki magenta szín nyilván ezt át lehet állítani...viszont így kb lehetetlenség összekeverni, hogy kit melyik kártyáról hív az ember
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
kontrobi
aktív tag
Én csak egy egyszerű felhasználó vagyok és nem fotós. Viszont van igényem arra amit ez a telefon nem nyújt kamera terén. A felhasználók 99% használni akarja ezt a funkciót nem mókolni vele. Ezt a kamerát a Lenovo A820-a kereszbe nyeli le. Pedig az egy őskövület és az se csinál jó képeket.
[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
Igen ebben egyet értünk.
Ezért is vagyok kiakadva a nagyon xarul működő portrémód erőltetésén meg a teleobjektív meg stb baromságokon. Mivel egy telefon sose lesz olyan jó, mint egy fényképezőgép. Vagy belenyomnak egy rendes méretű szenzort mint anno a Samsung Innov8-nél
Egyébként az is igaz, hogy ma már egy telefonnal bőven lehet nyaralást fotózni, én is a 6 nap alatt kb egyszer vagy kétszer ha elővettem idén a nikont, a többit mind az S7/P9 párossal fotóztam.
Nem beszólni akartam sry :/
Vamos a la playa.
-
juuzer
addikt
Ennyi penzert van jo de csak arra reflektalt, hogy nekem csucskamera kell Es boven van jobb. Szoval kamera szempontbol nekem nem alternativa egyik Xisami sem. Masban meg lehet.
Masik meg: aki jo fotos az barmivel tud fototni. Lasd: digitalRev Pro tog cheap camera challenge
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
gkrisz78
tag
Az ki van kapcsolva. Én kb azóta érzékelem a fagyást, mióta visszaraktam az eredeti szoftvert (root eltávolítás miatt), de nem teljesen szűzen, hanem megtartva a felrakott programokat, beállításokat. Lehet egy full gyári újra rakás megoldaná a problémát.
Digiflex: A Nova okozhat ilyet? Nekem is az van fent, és sokaknak, de még nem hallottam róla ilyen panaszt.Xiaomi Mi A1 + Xiaomi Huami Amazfit Bip
-
huberpe
aktív tag
én is így lennék vele, ha nem lenne a képben az, hogy néha egyszerűen nem jönnek meg a gmail/hangouts/messenger értesítések. valamint ez már régi vesszőparipám, de másnál is előfordul olyan, hogy egyszerűen levágja az értesítési hangokat? olyan mintha egy pl. 4 mp-es hangnak csak az utolsó 2 mp-ét játszaná le. persze nem mindig csinálja.
-
kontrobi
aktív tag
Nekem is ilyen tok van csak kék. Baromi szép színű. Újlenyomatot gyűjti de ki nem sz..ja le. Az üveghátlap is gyűjti. Jól tapad és tényleg vékony.
A prémiumos gombnyomás alatt mit értesz? Én alig tudom a hangerőt szabályozni. Ha ez a prémium érzet, akkor köszönöm jó lesz a középkategória is. -
MODERÁTOR
-
-
tvamos
nagyúr
Én azt is megértem, ha valaki szereti a MIUI-t, vannak benne okos dolgok, és van egy csomó MIUI-s készülék, szabadon választhattok.
Túl sok Android One-os készülék nincs. Inkább azt javítsák ki, ami most rossz."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest