- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
addikt
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A lányom közel van az Ausztriai határhoz, és a telefonja állandóan rááll az Osztrák hálózatra.
Be kellene állíttatnom vele, hogy ne automatikus hálózat elérése legyen, hanem kézileg beállítani a telekomot.
Mivel nekem más fajta telefonom van, így nem tudom neki elmagyarázni, hogy hol kell ezt beállítani.
Valaki megírná, hogy hogyan talál rá erre a menüpontra?Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Aki Kínából rendelt a telefonjához kijelzőt, légyszi nézze meg egy Multi touch testerrel, hogy hány ujjat érzékel. Most vettem észere, hogy amit most cseréltem, az 2 ujjat tud érzékelni. Most vagy valamit rosszul raktam össze, vagy tényleg gagyi az érintője. Mondjuk nem mint ha szükség lenne kettőnél többre, de azért mégis csak.
-
atala
addikt
válasz st3v3np3t3r #16859 üzenetére
Mint ha magamat látnám.
Én kihagytam egy csavart belülről. Gondoltam újra szét szedem, és vissza rakom. Nekem is kicsit berepedt az új érintő. Én ott rontottam el, hogy kapkodtam, és véletlenül az érintőnél feszítettem meg. Úgy látszik, ezt csak egyszer lehet összerakni, utána már nem szabad piszkálni. Annyira passzentos az illeszkedése, hogy nagyon nehéz úgy szétszedni, hogy egyben maradjon az érintő.
A szerszámok nekem is lekoptak, de ez betudható a kínai gagyi minőségnek.
Mondjuk, ha meg kemény műanyagból készítik, akkor meg megsérül a telefon szétszedés közben. -
atala
addikt
válasz x1port #16781 üzenetére
Az a baj, hogy ha 2,4 cm-nél vastagabb a csomag, akkor nem köteles kihozni, csak értesítést dob be. Márpedig ami nekem jött kijelző, jóval vastagabb dobozban volt.
Nálunk szerencsére rendes a postás. Azt is kihozza ami nagyobb mint a postaláda. Ha más nem, bejön az udvarba, és belül teszi le, ha nem vagyunk itthon. -
atala
addikt
válasz st3v3np3t3r #16381 üzenetére
Nem sárgás. Olyan mint a gyári. Nem is sárga, de nem is fehér. De ha választani kell, akkor inkább fehér.
-
atala
addikt
Megjött a Kínából rendelt kijelző. Kerettel együtt rendeltem.
ITT vettem. Nyugodtan rendelhettek belőle.
A beszerelése egyszerű volt. Minden kiválóan működik. A fényerő, a betekintési szögek is kiválóak. Teljesen olyan mint az eredeti. -
atala
addikt
Valaki írta nem rég, hogy hogyan érdemes beállítani a kamerát. Fényerő, élesség, és kontraszt. A gyári kamera menüben nem találom. Ez más kamera app-ra vonatkozott?
-
atala
addikt
válasz darvinya #15035 üzenetére
Ad rá garanciát. Az már más kérdés, hogy ahhoz lehet, hogy vissza kell küldeni, ami nem kis pénz, de nem bukom az egész pénzt.
Meg látjuk milyen lesz. Ha jó, akkor lesz egy eladó, akitől nyugodtan lehet vásárolni. Ha nem lesz jó, akkor meg majd mondhatjátok, hogy ÉN MEGMONDTAM!Gondolom, ha nem is lesz eredeti, azért nem lesz olyan rossz. Maximum a színek, és a betekintési szögek nem lesznek olyanok, mint eredetileg. Nem 10 ujjas az érintője, csak 5? Túlélem.
Örüljön a lányom, hogy egyáltalán megcsinálom neki, és nem veszek egy 3 ezer forintos butafont helyette, mint ahogy itt ajánlották.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz st3v3np3t3r #14957 üzenetére
Csak azért, hogy megmaradjon a gari, nem javíttatnám meg a készüléket a wayteq-val 30 ezerért. Még 5 hónap lenne a gariból, de ha ügyes vagyok szerintem észre sem vennék, hogy cserélve lett a kijelző.
Vetem már jó pár xiaomi telefont, szerencsére egyiket sem kellett gariztatni. -
-
atala
addikt
válasz st3v3np3t3r #14889 üzenetére
Kicsit keresgéltem, 35 dollárért adnak eredeti kijelzőt. Persze ez sem garancia, hogy valóban eredetit kapok, de egy próbát megér.
-
atala
addikt
válasz st3v3np3t3r #14885 üzenetére
Úgy értettem, hogy a szerviz cseréli 30 ezerért. Kínából lehet rendelni már 26 dollárért, tehát 7 ezer Ft-ért.
Eddig jó szolgálatot tett az edzett üveg, igaz, nem esett ekkorát mint most. Most állítólag legalább 1 méterről esett a betonra. Az is biztos, hogy én nem veszek ilyen drága telefon még egyszer a lányomnak. -
atala
addikt
válasz st3v3np3t3r #14882 üzenetére
Megnéztem a videókat, nem annyira bonyolult. Persze nekem van műszaki érzékem. Az új telefon 60 ezer a kijelző csere maximum 10e. Nagyon nem mindegy.
-
atala
addikt
Sziasztok!
A lányom sikeresen betörte a kijelzőjét, pedig volt rajta üvegfólia.
30 ezret nem fogok kiadni a cserére. Cserélt már valaki kijelzőt házilag? Úgy látom a videók alapján, ha kerettel együtt veszem a kijelzőt, (meg van 10 ezer Ft-ból) nem olyan nagy dolog kicserélni.
A másik, hogy van ehhez a telefonhoz valami ütés álló tok?Most látom, hogy van már 26 dollártól. Mindegy honnan veszem?
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz DroiDMester #7153 üzenetére
Azért az sem normális amit Te ajánlottál, hogy oreo frissítés után csináljunk egy gyári visszaállítást!
Nagyon sok az olyan felhasználó, aki nem akar, és nem is tud ilyenekkel foglalkozni. Pl van egy üzlet ember, a telefonján számos fontos dologgal. Nem fog visszaállítást csinálni, majd újra belakni a telefonját.
Egy frissítést úgy kellene megírni, hogy az OTA frissítés után is tökéletesen fusson. -
atala
addikt
válasz PowerBuldog #6952 üzenetére
Üdv a klubban! Úgy látszik nem nekem csinálta ezt egyedül. Nálunk akkor csinálta ezt (már 2x) amikor teljesen lemerült a telefon, úgy, hogy kikapcsolt magától. Valami fájl sérül ilyenkor a data partición. Nekem is csak az újra húzás segített.
Nekem nem is engedte save user data lehetőséget. Úgy nem ment fel.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz MittuDomain_ #6351 üzenetére
Lehet, hogy csak szétszedés után szedhető ki.
Mondanám, hogy vidd vissza, hogy szedjék ki, és adjanak egy gyári nano sim-et, de oda inkább ne vidd. Vidd el egy másik telenor üzletbe.
Ha károsodik a telefon, ki kell fizettetni velük a javítást! -
atala
addikt
válasz DroiDMester #5698 üzenetére
Azt hiszem hagyom a fenébe.
Kár, hogy nem lehet pc-ről ilyenkor elérni a telefont, hogy csináljon az ember egy biztonsági mentést. -
atala
addikt
válasz DroiDMester #5692 üzenetére
de meg lehet próbálni el kell indítani a telón egy átmeneti TWRP-t és twrp alatt meg megy az MTP mód, ha nincs sérülve a data partíció akkor lehet mountolni twrp ben, és elérhető lesz a belső tárhely MTP módban
Erről van valami leírás valahol? Ennyire nem szoktam bele mélyedni a telefonok lelki világába.
-
atala
addikt
Ha ismét előjön a hiba, akkor megpróbálom.
Ahogy olvasom ez a lehetőség kilőve.Szerintem sem okés valami a telefonnal. Viszont nem biztos, hogy a partició sérül, (bár nem értek hozzá) mert eljut az Android One feliratig ahol fut a csík, csak onnan nem megy tovább. Szóval szerintem inkább a rendszer sérül ilyenkor.
A lányom állítása szerint sokszor van, hogy csutkára lemerül a telefon, rádugja a töltőre, és bekapcsolja. Semmi gond nem szokott lenni. Úgy néz ki 10-15-ből egyszer nem bírja ez a telefon.
Még bízom benne, hogy az oreo-val kap egy teljesen új rendszert, és megszűnik ez a hiba.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz DroiDMester #5678 üzenetére
Köszi!
Ezzel ugyan úgy töröl mindent, csak nem kell flashelni?
Nem lehet ilyenkor valamivel menteni az adatokat, hogy ne vesszen el? -
atala
addikt
válasz Sordoran #5673 üzenetére
A litium akkukat valóban nem szabad nullára meríteni, de nem is tudod! Van bennük egy védelem, ami nem engedi nullára meríteni az akkukat. Tehát amikor neked azt írja ki, hogy 0%, az még bőven 10-15%-on van. Minden litium akkuban, vagy az elektronikájában van ilyen védelem.
-
atala
addikt
válasz DroiDMester #5668 üzenetére
Amúgy meg a DATA partíció formatálásához nem kell rögtön újra flashelni a telót a gyári RECOVERY menüben elérhető ez az opció elég ott elvégezni a törlést
Ezt ki tudnád fejteni bővebben? Ha legközelebb szükség lesz rá meg tudjam tenni?
Ha többször elő fog fordulni, akkor elviszem a szervizbe, hátha kicserélik a telefont, mert szerintem sem okés valami vele. -
atala
addikt
13 éves. Gondolod nem próbálom megértetni vele?
A telefont én ajánlottam neki, de bele egyezett, és szereti is. Persze, jobban örülne egy Iphone-nak. Azt hiszi az a csúcs telefon, majd az nem fog lefagyni, meg elromlani. Majd megtudja, ha lesz neki, hogy az sem tökéletes telefon.Azért akár mennyire is nem szeretik a telefonok, hogy 0-ra le vannak merítve, ettől még nem kellene elromlania. Nálam is elő fordult már nem egyszer, de nem lett baja a telefonnak.
-
atala
addikt
Megint megcsinálta a lányom telefonja, hogy le volt merülve, rádugta a töltőre, bekapcsolta, és nem bootol be.
Másfél hónapja volt ugyan ez. Akkor a szoftver újra rakása oldotta meg a gondot.
Az a baj, hogy megint elveszik minden a telefonról.
Próbáljam meg a save use data módot, hátha megmaradnak a cuccok?
A másik, hogy azt 2 havonta el fogja játszani? A garancia erre nem terjed ki? Az a baj, hogy ha beviszem a szervizbe, akkor csak annyit fognak tenni, hogy rátolnak egy új szoftvert. -
atala
addikt
A 2.5D lekerekítés az rendben van, de ez felfekszik a legszélén is. Próbáltam egy vékony papírlapot becsúsztatni a szélein az üveg alá, de nem megy. Teljesen ráfekszik.
Már pedig ha nem feküdne rá, akkor bemenne a papírlap.
Persze nem tudhatom, hogy alatt van-e légrés, mert nem látszik a keret miatt, de minden esetre tökéletes.Ja, és olyan furcsán ment fel. Tartottam a két kezemmel, pontosabban az ujjaimmal, próbáltam pozicionálni, amikor mondtam a lányomnak, hogy nyomja rá a közepét. Erre semmi. Nem volt az a megszokott jelenség, hogy amikor rátapad kiszorítja a levegőt.
Sok üveget tettem már fel, de ilyet nem láttam.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Innen rendeltünk full cover edzett üveget, és tökéletesen passzol. Persze a navigációs gomboknál nem tökéletes, de ember legyen a talpán aki felteszi úgy, hogy tökéletesen fedje.
Lehet, hogy érzéki csalódás, de mint ha az üveg is ívelt lenne a szélein. -
atala
addikt
válasz oOKitsuneOo #3021 üzenetére
Húha, ez nekem magas.
Hol van ez a TWRP újraindítás menü? -
atala
addikt
válasz DroiDMester #3010 üzenetére
Sikerült a zárás, hálás köszönet.
Viszont nem értem, amit előzőleg írtál, hogy mind két partición meg kell csinálni. Most csak azt csináltam, amit ebben a hozzászólásban írtál.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz DroiDMester #3010 üzenetére
Szerintem így már menni fog. Most le kell mennem, de du kipróbálom.
Köszi a segítséget. -
atala
addikt
válasz DroiDMester #3005 üzenetére
Bocsi, nem vagyok ennyire értetlen, de ezt most nem értem.
A flash programmal kell?
Mi az az adb? Hol van a gépemen az adb, és fastboot? És hogy nyitok parancsablakot? -
atala
addikt
válasz DroiDMester #3003 üzenetére
Használhatom a zárásra kelzsoca programját? Az egyszerűbb.
Ha nem, akkor hogy kell kiadni a parancsot? Fastboot módban semmit nem lehet beírni.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Sikerült a fleshelés, köszönöm mindenkinek a segítséget.
Viszont induláskor kiír valami üzenetet, egy felkiáltójel is ban benne, és valami bootloader szöveg.
Ez azért van, mert nyitva hagytam? Induláskor alulra ki is írja, hogy unlocked.
Hagyjam így, vagy flash-eljem újra, és zárjam be?Jobb ha zárva van?
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz Reverting #2986 üzenetére
Még egy kérdés. Ne próbáljam meg a flash programban bejelölni a "save user data" opciót?
Így nem veszne el semmi a rajta volt a telefonon.
Vagy mindenképp tiszta telepítés kell?Melyiket jelöljem be?
Clean all, vagy Clean all and lock?Vagy ebben az állapotában nem lehetne valami biztonsági mentést csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
-
atala
addikt
válasz DroiDMester #2980 üzenetére
Ha ezt a rom-ot sikerül felrakni, ezzel lesz OTA? Ez ugyan az ami most volt rajta? Eustock-os vásárlás volt.
-
atala
addikt
válasz DroiDMester #2978 üzenetére
Köszi. Van valahol leírás a flesselésről? Igaz, csináltam már ilyet, de nem akarom elrontani.
-
atala
addikt
Lemerült a telefon, rádugtam a töltőre majd újraindult. Eljut az androidone feliratig, megy a csík a kis vonalkán. Ez van már legalább negyed órája. Vihetem szervizbe? Próbáltam újra indítani a hangerő le és a power gombbal. Beadja a Fastboot képernyőt, de akármit nyomok nem csinál semmit csak egy idő után kikapcsol.
-
atala
addikt
Megjött a 3 hete rendelt üvegfólia Németországból. Előbb jött meg Kínából mint Németből. Ráadásul ez is olyan kicsi mint a múltkori.
Most már várom a Gertong-ot.Más!
Kitöröltem, vagy tényleg nincs galéria az telefonon? -
-
atala
addikt
válasz Viktor0610 #682 üzenetére
Nem tudom pontosan hol jelenik meg a reklám, de pl tegnap kikapcsolt képernyőnél egyszer csak elkezdett valami zenét, meg szöveget lejátszani. Majd megnézzük pontosan hol, és milyen reklámokat dob fel.
-
atala
addikt
Nálatok nem dob fel kéretlen reklámokat, videókat?
A lányomé a telefon, és állítja, hogy ugyan azokat az appokat tette csak rá ami előzőleg a Redmi 4A-n volt, de azon nem dobálta fel a reklámokat.
Hogyan lehetne kideríteni, hogy melyik apphoz kapcsolódik a kéretlen reklám?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iphone 14 Pro 128GB makulátlan, gyári független
- Apple iPhone SE 3 ( 2022 ) , Red Limited, 64Gb, független
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok