Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digiflex
tag
válasz Phae2bef #10468 üzenetére
én nem vettem észre eddig ilyet, pedig nálam két mágnes is van a fedélben... mindjuk az iránytűt sem sokszor használom...
Amúgy a korábbi mágneses kérdésekhez, a hall-érzékelőnél lévő mágneslapocska a Samsung Flip cover-ekhez hasonlóan gyakorlatilag a power gommbal azonos funkciót lát el. Tehát ha kinyitod-bezárod, pont olyan, mintha megnyomdád a powert. A különböző cover tok kezelő app-ok meg legtöbbször a közelségérzékelővel próbálnak operálni, és amikor ez bekavar, az elég furcsa működést tud produkálni. A jó hír, hogy az A1 rendszer szinten kezeki így a hall elem-mágnest, de ott kell legyen a fedél bal alljában. És nem kell hozzá semmi app.A másik mágnes a flip fedél jobb szélének a közepén van, és becsukáskor működik, hogy ne kelljen tépőzár, zárónyelv, stb. Ez csak van, nem csinál semmit azon kívül, hogy becsukva tartja a fedelet.
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz mistake767 #10158 üzenetére
azért azt a portré módot nem blokkolnám... macskából T-Rexet?....
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz trebrona #9786 üzenetére
ok, azért is tettem oda a kérdőjelet, de azért az áll, hogy egy jobb 32GB sd többet kóstál, mint az árkülönbözet... és még a második slot-ot sem kell elfoglalni.
(Egy kis videózgatással navi térképpel, stb. villámgyorsan elfogy az a 20GB ami szabad préda, nem beszélve az appok frissítgetéseiről...)...
-
Digiflex
tag
válasz Viktor0610 #9779 üzenetére
nem arról volt itt szó korábban, hogy a 32GB-os nincs B20-as 4G-vel?
(Az a piros az EU stocknál elég jó ár garanciával, számlával, szervízzel... ha én ennyért vehettem volna, ráadásul pirosat....)...
-
-
Digiflex
tag
válasz szasanyi #9713 üzenetére
Navigálással kapcsolatban:
Az, hogy elég hangos a saját hangszóró, nálam feleslegessé teszi a kihangosítást. GPS jelet gyorsan talál, és stabilan tartja, és Glonass-t is tud.
Goggolemaps: le tudod offline-hoz tölteni a térképeket, csak meg kell adnod a kivágást, amikor neten vagy; kiírja mennyi MB-lesz, és letölti. Időnként frissíti, mert kb két hónap után már nem érvényes, és akkor gondolom nem használja. Ez jó, de épp ma próbáltam, és valahogy nem sikerült az újratervezés offline több percig ott maradt a felirat, hogy újratervez, közben mutatta, hogy hol járok. Végül új útvonalként sikerült csak. ez nem volt túl jó, meg az se, hogy hangalapú keresést csak nettel tud (amúgy egész jó hatásfokkal), de ez a névjegyeknél is így van, ha telefonálni akarok.
Másik lehetőség az ingyenes iGO Szülinapp 2.0, ami elég érdekes, mert a play áruházban ma sehogy sem akarta megtalálni, pedig egy hete kb simán megtaláltam.
Lehet, hogy megvettem anno ingyen? nem tudom, próbáljátok ki saját accounttal. Igaz, hogy csak 2015-ös térkép, meg csak magyarország, de ingyenes, hivatalos. És a híresztelésekkel ellentétben ma feltelepítve simán megy az oreo-n is, bár kicsit nehezebben talált gps-jelet, gondolom ez csak azt figyeli.[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Azt írták itt korábban a nálam szakavatottabbak, hogy a resetnek pont az a lényege, hogy A főverzió (oreo) frissítés UTÁN történjen, mert akkor a friss programok már az oreo-környezethez alkalmazkodva települnek (újra), frissülnek. (na, jól megtanoltam?? )
Vagyis az hogy előtte resetelsz, vagy sem, szűz vagy sem az igazából tökmindegy, mert úgyis utána kell...
(esemény utáni...)[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz darvinya #9624 üzenetére
a közelségérzékelővel az a gond, ami nálam is volt eleinte, hogy alapból, vagy frissítés, illetve factory-reset után kb. csak akkor érzékelt, amikor hozzáért valami. De ilyenkor ugye előfurdulhat, hogy hamarabb érinted meg pl. a mikrofonnémítást. Na ez elég idegesítő tud lenni, gyakorlatilag a tettlegességig fel tudja bosszantani a telefon gazdáját.. sajnos ismerem a helyzetet, úgy hogy akinek nem volt ilyen gondjja, az inkább örüljön, és ne bosszantsa azt, aki már így is ideges emiatt.
A jól beállított közelségérzékelő (mint ahogy a neve is mutatja) már 3-4 cm távolság esetén tiltja a képernyőt.
A nougat alatt volt rá módszer, hogy helyre rakd, az oreo alatt nem tudok róla.
Én úgy gondolom nálam azért javult meg, mert decemberben visszaraktam egy teljes akkori friss rom-ot.
jó lenne ha a most ezzel szenvedő kolégák közül legalább egyikük megpróbálna (akár a szervíz támogatását is igénybe véve) egy Oreo aktuális teljes rom újraírást, és után beszámolna a tapasztalatokról.
(esetleg lenne valami infónk arról is, hogy mennyire van képben az itthoni garanciális háttér)
...
-
Digiflex
tag
Azért is jó még a Nova, mert pl. az egész dokkot is eldughatod mondjuk duplaujjas gesztussal, a státuszsávot szintén és lehet akár egy tök üres képernyőd, erről tudsz csinálni screencapturet.... -és tadam, meg van a háttérképed png ben
tényleg jó sok pepecselés összekombinálni benne mindent, de megéri, és főleg 125 Ft-ért érte meg karácsony előtt
...
-
Digiflex
tag
Nem, egy alkönyvtárból rakja fel azt, ami a letöltött csomagban van, január 23 a dátuma (és ott a két driver csomag is a másik könyvtárban, tehát nem kell külön letöltened).
Utána persze már felrakhatsz te újabbat, itt az engedély a lényeg. Pl. az Open Camera app is fogja tudni használni a camera2 cuccokat, ha bekapcsolod a beállításaiban.A minta-stb kérést ne felejdsd el leszedni a telefonról, mielőtt nekikezdesz, és akkor tényleg hozzá sem kell nyúlni, megy magától (mondjuk nálam csak az 1.3-as driverrel indult el). Szépen sorba elvégzi amit kézzel kellene végigszenvedni.
..... ahogy olvasgatom, leginkább a tiszta telepítéseket ajánlják, tehát mielőtt felrakod az újat, leszeded a régit kézzel (még esetleg egy gyorsítótár meg adatok tölése sem árt az eltávolítás előtt)
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz DroiDMester #9425 üzenetére
Jól látom, hogy a hivatalos rom oldalon az older rom alatt ugyanaz van, mint a legújabb, és semmi régebbi nincs kint??
Igazából azért lenne érdekes, mert kiderült, hogy oreo alatt is van még, aki szenved a rossz proximitiy szenzorbeállítás miatt...
utólag végiggondolva lenne egy sejtésem:
Korábban nekem is újra kellett mindig játszanom a leírt módszert az újraállításra minden alkalommal, amikor friisítés települt, vagy F-resetet csináltam. Aztán úgy hittem, hogy az oreo frissítés oldotta meg a kérdést, mert ugye ki is vették a proximity állíthatóságát, de ennek sajnos ellentmond, hogy oreo alatt is van akinél fennáll a problem.Szóval én fel kellett toljam decemberben az akkor még letölthető aktuális legutolsó teljes 7-es rom ot (mert a camera2 telepítés során megkeveredett a rendszer és nem tudott OTA-n frissíteni)
És azóta nem emlékszem, hogy lett volna gondom a közelségérzékelővel...(most is okés)
Tehát úgy gondolom, hogy a régebbi telókba egy roszz alapbeállítással lehetett benne a proximity, viszont ha rátolsz egy teljes ROM-ot a legújabbak közül (remélhetőleg a most letölthető oreo is jó erre) akkor abban már megfelelőek az alapbeállítások, amit a frissítések sem rontanak már el (remélhetőleg)tényleg jó lenne ezt a kérdést helyretenni véglegesen, mert akinél előjön, az eljuthat arra a szintre is, hogy falhoz vágja a telefont, pedig nem a hardver tehet róla.
Viszont amikor a tóloldalon csak reménytelen hallózgatást hallassz, és hiába kiabálsz egyre hangosabban, az elég frusztráló (pedig csak benyomtad a füleddel a mikrofonnémítást....)
...
-
Digiflex
tag
Na, felraktam a videót is, nem csalok benne, semmilyen gombot nem nyomok. Érdemes hallgatni a hangját, mert a mágnes gyakorlatilag power gombként dolgozik, ott van a fedél jobb allján, a bankkáttya sloton keresztül lenyomva egy szgép hátlaplemez által. Látszik, ahogy kicsit kidomborodik.
A (mű)bőrtokot a speedshopban vettem 2k-ért röptében, mikor éppen előttük parkolram egyszer.
A tok széle is mágneses, tehát nem nyílik ki magától (ezért ráztam meg kicsit lefelé tartva)(a mágnes amúgy a lerongyolódott fölöslegesen ablakos nillkin flip tokból jött)
Ez igy nagyon praktikus, ráadásul a kocsiban napellenző mögé be tudom szúrni a fedelét, igy teljesen stabilan ott van a félig lehajtott napellenzőn, a hangszórója meg bőven elég hangos, hogy ne kelljen semmi máshoz csatlakoztatni kihangosításra, navigálásra. Komplett.
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
kettő már nálam is kuka volt (az egyik a nillkin 3500-ért )
de ez (én már harmadszor linkelem) eddig a legjobb (pár kép az album végén, ahol látható, hogy ennél is van pár mm, de legalább minimálisan levegős csak a jobb széle, sőt ha ügyesebben rakom fel pl azzal a spaknival, amit a samsung gyári fóliához adtak, akkor ennyi se lenne talán alatta)
ahogy már korábban is írtam, kicsit tapad hozzá az ujjam, de ez megszokható
ja és ott a vékony tok is rajta, ahogy ígértem :-)
teszek föl majd kis vidót, hogy is működik a mágnessel felturbózott fliptok, nert az még atomtámadás ellen is véd, olyan vastag, de így is érzékel az ujjlenyomatolvasó, sőt tök jól le is tudom húzni az értesítést egy kézzel.[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
ha már megint tokolunk:
na, ez az a tok, ami még dob is egy kicsit a telefon megjelenésén:
(elvittem)persze, nem ilyen gizda a valóságban, de szívesen lefotózom élőben holnap az új S7-esemmel
de aki szeret dodgemet csinálni a telefonból, azt is megértem
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz DroiDMester #8964 üzenetére
örülok, hogy így gondolod, pedig azért elég sok mindent leteszteltem az ajánlások alapján, csak hát így alakult most, de ha ez ennyire zavar, akkor bekussolok... (bocs, mi ezt így mondjuk itthon)
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz Dexter-2000 #8960 üzenetére
ahogy követem a fórumot, úgy érzem minden nap kéne egy gyári visszaállítás, csak hogy ott legyek a szeren...
...
-
Digiflex
tag
-
Digiflex
tag
válasz Geresics #8792 üzenetére
Smooth Q val ismerkedek... igazából lehet, hogy érdemes lenne nyitni neki egy topikot ezeknek az új low-budget cuccoknak
A legidegesítőbb, hogy minden alkalommal újra kell balanszolnod, mert az 5.5 collos teló nagy neki. Ha beállítod, nem tudod visszarakni a dobozba. Ha betolod, állítgathatod újra amikor használni akarod.
És az XY-play nevű saját app-nál a 2 csillagos értékelés is magáért beszél. De amúgy jó cucc....
-
Digiflex
tag
Na itt az A2 "pletyka" :
És ott vannak az A1 kameráját marketingelő fotók a cikkben... azért ami oda le van írva, és ahogy ezt tálalja, az erősen közelít a "vásárlók megtévesztése" kategóriát....
amúgy addig a részig érdemes olvasni, hogy
"A hátlapi dupla kamera vátozatlan marad"szomorú, mert a többi hardveres része az okés volt eddig is ( a szoftverest ne feszegessük)
én összességében inkább a csalódott táborba sorolom magam, de persze azt is el tudom fogadni, ha valaki szereti ezt a telefont, végül is a saját gyerekével szemben is mindig kicsit elfogult az ember...
És itt sokan tekintenek valami "fogadott gyerekként" a telefonukra, aminek elnézzük azt a pár kis apró hibát... majd kinövi...
majd az oreó....
(na lássuk, hány biztosítékot ütöttem ki... ugye milyen kár hogy nem lehet minuszolni a hozzászólásokat?)[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz Zoshi85 #8638 üzenetére
Leírom röviden a véleményemet:
Ez az Android ONE eddig így nagyon nem okés... korábban a gyártók (a saomi is) egy esetleg régebbi alapváltozatra betették azokat a programokat, amiket az adott hardver igényelt. Itt mintha ez teljesen kimaradna... voltak verziók, amiben nem ment a flip-tok mágnes érzékelő, volt most olyan az első oreonál, hogy ha nem volt FR-t ment az ujjlenyomat simi, de se ki se be nem tudtad kapcsolni.Úgy tűnik, a saomi nem képes tartani a lépést a frissítésekkel.
Az is milyen már, hogy benne van a rádió, de nincs hozzá app... És valószínűleg az akksikijelzés leolvasása is csak egy plusz modul kéne legyen a firmware-ban, de azt sem rakták bele. Ez lenne a csupasz droid...
mazohistáknak....
-
Digiflex
tag
válasz fateless #8375 üzenetére
én is így döntötem, ma jön az S7...
kíváncsi vagyok, függetlenül szállítják-eén is tudtam jó beltéri képet lőni, halogénlámpa alatt 20-30 cm-re, kitámasztva.
De a párom S8-a eléggé lemosta az egyéb érveket, és az S7 kb. ugyanazt tudja kamerában.
Munkámhoz is sokszor kell fotózni, úgyhogy búcsut mondok az A1-nek.
nagyon off:
Arról nem is beszélve, hogy a gimball-ba is alig fér bele az 5.5 coll, mindig ki kell állítani max-ra. és úgy meg nem tudom visszarakni a tokjába, ahhoz megint ki kell lazítani.[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
igen, ez jó, nem annyira kicsi, mint a többi, a képen látszik szerintem, ha rákattintasz a linkre és még van egy belőle, mert kettőt rendeltem, hátha elcseszem a felrakást. (persze kétszer is elcseszhetem...)
Amúgy fliptokkal használom, azt is befotóztam korábban. Volt nilkinn üveg is rajta (3500 Ft), de az annyira gáz volt, hogy levettem inkább, utána meg noname 990 Ft, az rögtön felpróbálás után ment a kukába.
Amúgy lehet, hogy nem teljesen egyformán kerekednek ezek a 2.5D üvegek; nekem a jobb oldala mindig levegős maradt. Itt a nillkines jobboldal...[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz Geresics #8299 üzenetére
A brotec volt az eddigi egyetlen, ami jól ráhajlik a szélén... tényleg pár nap alatt megjön levélként, az egyetlen pici problémám vele, hogy valahogy tapadós az ujjamnak, meg mintha egy hajszálnyit fátyolos lenne a kijelző, de az előtte próbált kettőtől sokkal kultúráltabb.
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Szóval ez tényleg gáz, hogy valami második nekifutásra is ennyire összetákolt legyen.
(Ja és volt gyári állapot visszaállítás, mielőtt még valaki megint lehülyézne)
Én mindent megtettem, de a Xiaomi ezt most megint elk..ta...Most akkor melyik ujjamat harapjam meg? rakjam vissza másodszor is a 12.19-i Nougátot a már jól ismert hiányosságaival? vagy várjam tovább a jószerencsét? Mintha kicsit túl lenne hájpolva ez a márka...
Amúgy az akku is mintha meredekebben merülne, pedig a felhasználói szokásaim elég állandóak.
...
-
Digiflex
tag
-
Digiflex
tag
válasz judas13 #7250 üzenetére
Nekem ez a wifi mobilnet kikapcsolás segített a data törlésen felül, aztán a mobilnetet újra bekapcsolva tényleg fölfedezte.
Én ugye visszaraktam a 7.1.2 19-i romot, amit most viszont egy lépésben frissített. Az adatok megmaradtak, eddig jónak néz ki.
De gondolom megint jönnek majd a factory reset próféták :-)
Ha az ébresztő előtti bekapcsolás azon múlna, meg is csinálnám...[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz PowerBuldog #6967 üzenetére
ezt a 8 napot én is megsz.vtam... van biztonsági mentés egyáltalán oreo alól????????
...
-
Digiflex
tag
Leírnátok azokat az új fícsöröket?? mert én a kép-a-képben játékot nem hiszem, hogy napi szinten használnám,másról meg nem nagyon hallottam.
Viszont az értesítési sáv lehúzást az ujjlenyomatolvasóval nagyra értékelem, főleg autóban vezetve, ahol esetleg egy balesetet spórolok meg, ha valami akár egy mozdulattal rövidebb tud lenni.
Amúgy visszaraktam a 7.1.2-t csak azért, hogy megnézzem, tud-e kikapcsolt állapotból ébresztzeni. De nem..
Az időzített kikapcsolás, bakapcsplás visztont legalább mükszik.
Esetleg van olyan app, ami repülős módra állítja adott időpontban, aztán mreg vissza? mert lehet, hogy azt lájkolnám...
Nálam kicsit ambivalens az összkép, de szerintem a Xiaomi-nál is, he letiltották az OTA-t......
-
Digiflex
tag
1907#
19:32, Jan-08-2018 | From PC |
Ota has been pulled cant update now... mintha itt is ezt írnák...
ha lesz kis időm, visszatolom 7.12.19-et.... ennek az oreo-nak tényleg nincs így túl sok értelme...
...
-
Digiflex
tag
Köszönöm, én nem találtam, és úgy gondoltam hogy akkor nincs is... tipikus user error...
Amúgy ezekkel az oreós beálításokkal kicsit úgy érzem magam, mint mikor bemegyek a supermarketbe. és emmit sem találok ott, ahol megszoktam, mert átrendezték az egész áruházat. Persze újabb termékek nincsenek, sőt van ami ki is fogyott...
JA: sokan panaszkodtatok a rózsaszín tárcsázó hátérre telefinálás közben: A háttér olyan színű, amilyet a hívást végző SIM kártyára beállítottál. Modjuk, ez összesen 6 színlehetőség, de igazából a lényege az lenne, hogy tudd, éppen melyik SIM-mel folyik a beszélgetés.
(Milyen jó lenne ez a megoldás egy ugyanígy osztott hívógombbal, vagy legalább egy kisebb méretű másik SIM hívógombbal. NEm értem, miéert okoz ez ekkora gondot az androidnak. A készülékek gyári tárcsázója szinte mind így működik......
-
Digiflex
tag
válasz mistake767 #6612 üzenetére
ki...
(lehetett korábban, ott ahol az ujjlenyomat-olvasó simogatást is, gestures, vagy mi a szösz volt. ezek szerint ezt is kifelejtették.... a 7.1.2 verzióban még benne volt, oreoban nem találom...)...
-
Digiflex
tag
válasz zolikaDB #6543 üzenetére
Szia! Kíváncs leszek, hogy az ablakba be tudsz-e rakni bármi fontosat (pl telefon felvevő gomb, stb.) bármilyen appal.... én feladtam.
csak a mágnest tartottam meg belőle. A szélén az ablaknál az a vékony rész kb 2 hét után szétjött, és az ablak folyamatosan gusztustalanul ujjlenyomatos volt.
ja, és a két gomb kozotti 1-2 mm-es résznél meg eltört valamelyik ki-be rakásnál.
Vettem egy sima bőr ilyesmit és átraktam bele a mágnest, ha visszaolvasol fent van a linkje.[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Ok, nézzük meg a másik oldalról, tud valaki valami érvet felhozni azellen, hogy visszaflasheljem a 7.1.2 decemberi romot user data megtartással???
és majd valamikor 2-3 hónap múlva frissítsek oreo 8.1.x-re??? ha már lesz rajta az a pár apróság, ami nekem napi szinten igencsak fontos?? mert pl. autóban vezetés közben molyolva nem mindegy, hogy mi mennyire áll kézre.... miért kell még +1 vagy +2-t taperolnom...éjszaka gumicicázni a telefon-rom.okkal tényleg érdekes játék, de lehet, hogy azért van ettől jobb móka is...
...
-
Digiflex
tag
válasz József720 #6307 üzenetére
Hát nálam még mindig problémás.. nem is a háttérzaj, hanem hogy a két mikrofont továbra sem stereo módban kezeli, hanem a felsőn videózás közben is zajszűrni próbál... és ez elég érdekes hanghatásokat produkál. A Sony Audio Recorder sem tudja stereo módban kezelni a két mikrofont. Olyan, mintha így lenne bedrótozva.
3 másik telefonnal kipróbáltuk, ott rendben működik a stereo hang felvételkor az összes alkalmazásban.
(és még mindig nem volt F.R.)[ Szerkesztve ]
...
-
-
Digiflex
tag
válasz Viktor0610 #5925 üzenetére
akkor nálam jó sokáig fog menni ...
amúgy mi ez a mágnes mizéria???
az én flip tok fedelemben konkrétan kettő mágnes is van. de nem ott ahol a proximity szenzor. És örülök neki, hogy nem kell a képernyőt taperolnom, vagy a power gombot kitapogatnom, hanem csak becsukom, vagy kinyitom és kész. (max. hátul benyúlok a birizgáló lyukba )
Ez a lényege.[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz DroiDMester #5862 üzenetére
én még kitartok reszeteletlenül....
- GPS ikon restart után eltűnik
(azért ez így nem az igazi, de nyugtassatok meg, hogy a factory reseteseknél se jobb a helyzet)Off:
Bluetooth füleshez:
Fejlesztői beállításokban van néhány csemege a komolyabb bluetooth fülest használóknak (Nem tudom eddig is ott volt-e) A gond csak az, hogy hiába állítottam át aptX-re, amit tudnia kellene a Sennheiser HD 440 bt fülesemnek, de ahogy összekonnektálnak, minden megy vissza az alapbeállításokra és amíg aktív a kapcsolat, változtatni sem tudok rajta. Ebbe ha egy kicsit valaki jobban beleásta magát, szívesen vennék kis segítséget.nagyon OFF:
... ez a "Telefont BELAKNI" olyan nevetséges... már bocs. A telefon csak lapuljon be a zsebembe tegye a dolgát amire való, és ne én forogjak már körülötte, ami fontos, az úgyis lejön rögtön a google fiókból. Ez az új teló már így is annyi időt elvett a napi dolgaimból, a családomra fordítandó időből, hogy igyekszem célirányosan kezelni a problémáit.
De akinek jól esik, annak jó belakás(oka)t, akár naponta többet is.
uff[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Én meg nem csináltam factory resetet és nem is szeretnék. (remélem túlélem...)
Eddig működik minden, az ujjlenyomatolvasóval lehúzható értesítési sávot is le tudom húzni az ujjlenyomatolvasóval, ugyanúgy mint eddig.
és megjött a GPS ikonka is, csak ki kellett várni, hogy találjon jelet. Viszont kikapcsolás után tényleg nem akar eltűnni... (itt az első bug??)Az eddig konstatált változás felhasználói oldalról, hogy eltűnt az osztott kétkártyás hívógomb a tárcsázóból. Nálam ok, mert a második kártyám csak data, de aki aktívan tárcsázgatott bepötyögött számokat, annak nem öröm.
Szóval nem értem ezt a nagy felbuzdulást...
Bár lehet, hogy most sokan lelkileg is magasabb verziószámra léptek, hogy még idén megkaptuk, úgyhogy ez így már megérte[ Szerkesztve ]
...
-
-
Digiflex
tag
válasz ShadowX #5798 üzenetére
Ezt azért ugye nem gondolod komolyan, havonta jönnek kb a frissítések, és van aki telefon funkcióra vette a készüléket, nem gumicicának, hogy havonta újra rakjon mindent...
Az előző telefonomat több évig még újra se indítottam.... (Samu S3).
Ne ezt jelentse már a naprakészség......
-
Digiflex
tag
Akkor néhány az első problémáim közül...
- Eltűnt a tárcsázóból a két kártyát mutató félbevágott hívógomb...(idegesítő, mert ez jó volt)
- Eltűnt az egész telefon ikon a dokkról... (Telefon néven találtam meg)
amúgy tényleg gyors, működik, stb,
off:
jól megszívtam, mert nem néztem, hogy kikapcsolt wifivel frissítek, és el is vitte az 1 gb adatkeretet...
-
Digiflex
tag
válasz gyulagy #5707 üzenetére
Esetleg fusd át az összefoglaló végét, ha a "megszakad a hívás" azt jelenti, hogy a másik fél reményvesztetten hallózik, te pedig hiába kiabálsz neki....
ja hogy kikerült, mintha már benne lett volna... Akkor pár oldalt vissza, proximity szenzor kikapcs-bekapcs beállítja a megfelelő távolságot.
oops, a másik topiknál bekerült az összefoglalóba... ott van a végén
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz Viktor0610 #5640 üzenetére
? ok, csak szám tárcsázáskor, de benne van úgy is, hogy a telekom van beállítva hívásra
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz DroiDMester #5572 üzenetére
Ennyi éhes ember orra előtt te kekszet ropogtatsz???
Ezek szerint még akár ki is dobhatják az idén. Ez a BlueTooth akssimerítés bug, amit írnak, mennyire durva?
Én azt hiszem kivárom....
Elég sokan belefutnak a bootloop-ba. Ha megoldod, mint pl nálam, akkor meg nem jönnek le a hivatalos frissítések (vagyis lejön, de telepítés sotán hibát jelez és leáll.) Az lehet a háttérben, hogy a gyári frissítőcsomag leeelenőrzi mindkét partíciót, az aktívat, és az inaktívat is. Nem volt egyszerű úgy vissza raknom a gyári rom-ot, hogy a frissítések is működjenek.
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Sokféle telefon dugdosása után nálam is ez volt, de másoknál is:
Elég sok helyen leírják a megoldást:(1) Ebben a könyvtárban: C:\Windows\INF
(2) Keresd meg ezt a fájlt: "wpdmtp.inf"
(3) Jobb egér kattint, Telepítés
Nem magyar a windowsom, és a dolog szépsége, hogy ezt már használtam így korábban, de ma a fájlt nem itt, hanem egy könyvtárral feljebb a C:\Windows -ban találtam meg....
Vagy van a kézi driver telepítés (bocs, itt sem kerestem magyart, de az ablakok, menük megfeletethetőek)
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz Minibocs75 #5540 üzenetére
nem tudja... nekem a power gombbal egyenértékű a funkciója, de az ablakos app sehogy sem akart magára találni. Le is cseréltem a nillkint, vettem 2ezerért egy bőrtokot a speedshopban, mert éppen arra jártam és ez volt raktáron.
A mágnest meg átraktam a nillkinből. Egy fémlemezzel letoltam a bankkártya slot alá a megfelelő pozícióba. Teljesen jól teszi a dolgát. Kinyitom, bekapcsol, becsukom, lekapcsol... Kicsit vastag, de biztonságban tudom a telót, és fényévekkel elegánsabb a nillkin féle kályhaezüst-kék tokjától. ( kivágások jók, nem a fotó szerintiek, bár kicsit szűkek, de eddig még nem okozott problémát)(A magnet tok gyárilag úgy magnet, hogy a flip borítóban a közepe szélénél van egy erősebb mágnes, ami a bezáráskor odatapad a telefonhoz, de nem a hall-szenzornál. Közelség érzékelős appal lehet, hogy így is menne, de nekem szinpatikusabb a gyári szenzor.)
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz ZsTamas #5537 üzenetére
Szerintem te vagy az első, én nem használom... csak ha muszály.
Próbálj meg belefújni, megpöckölgetni, hátha csak valami szösz.
Ha nem, az elég gáz... főleg ha másoknál is ez lesz.
Érdemes az összefoglalóban lévő screenlock appot használni, ujjlenyomat feloldással, mert azzal kíméled a bekapcsot. (NovaLauncher dupplakoppp is jó, én meg flipptokozok, mert az autós kihangosító is :-) )
ppppp
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz Viktor0610 #5533 üzenetére
én nem mondanám hirdetésnek, inkább csak felajánlásnak....
Ez a rozégold azért eléggé behatárolja a úzerkört...
Egy hatalmas előnye van a feketének a többihez képest esztétikai szempontból, hogy az antennacsík szinte észre sem vehető.
...
-
Digiflex
tag
válasz Nerazim #5524 üzenetére
..sze meg a telenor, én karácsony előtt vettem egy Relay boltban MyMinute csomagot, csak hogy legyen, meg a +2 hónap ingyen net miatt. Este bontom ki, hát 2017 karácsona előtt olyan sim volt benne, aminek NEM VOLT NANO kivágása....
Akkor most ezt is csak két év múlva cserélik???? Mindegy, kivágtam OLLÓVAL,Ja és a netes app-ból nem tudom aktiválni az extrrrreákat, csak az idióta előző évezredbeli tárcsázós kódokkal
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz TeeBeee #5418 üzenetére
+3 pont a Sony Audio Recordernek, DE -3 pont az A1-nek
kipróbáltam az itthon fellelhető telefonokon, és a 115$-os Vernee M5 nyert....
(Az ének sajnos nem jött össze )
A Mi A1-nél valahogy nem tudja használni a zajszűrő mikrofont. Vagyis zajszűrőként használja.Szerintem itt lehet elásva a kutya a videófelvételek hangpromlémáival kapcsolatban is.
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz Alarikman #5449 üzenetére
ez mind így van, de mi volt az eredeti elképzelésed? a 4:3-at kellene ajánlani?
csak azt írtam, hogy nics aranyszabály arra, hogy kinek mire van szüksége. Tény, hogy 4:3 ban használod leginkább ki a hardver lehetőségeit, de ha általában tévén nézegeted a képeket, videókat, akkor mee a fekvő 16:9 az ideális, mert azt nem kell utólag vagdosni. Szerintem ezen ne rágódjunk tovább......
-
Digiflex
tag
válasz Alarikman #5433 üzenetére
szerintem nincs jelentősége, mert az optika meg kör alakú; 1:1, a képkeretek még 4:3, de a kijelzők már (főleg a tévék) 16:9 és az új trend a telefonokon meg a 18:9 =2:1, ami pl panorámára akár praktikus is lehet.
Szóval azt válaszd, amit leginkább tudsz használni a későbbiekben, ha paírkép keretbe 4:3, ha képernyő 16:9.azt meg én is úgy gondolom, hogy nincs még ilyen funkció, amit leírtam, de egy ígéretes fejlesztési irány lehet a képfeldolgozó algoritmusok vonalán.
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Igen, pont erre gondoltam én is, amikor a technológiában lévő lehetőségről írtam.
Lehetne olyan gyenge fényviszonyos algoritmust írni, amiben kicsit meg kellene mozgatni a gépet exponálás előtt, aztán persze lehető legstabilabban ellőni, és a képet a mozgatás során bufferelt adatokból tudná élesíteni és zajmentesíteni.
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Boldogat, békéset...
Kamerára visszatérve, az Open Camera app egyre jobban tetszik, ki lehet kapcsolni a kijelző full fényerőt is.
(DroiDMester instrukciói alapján) tényleg ad jópár új funkciót, ha engedélyezem a "Use Camera2 API"-t. Ilyenkor pl. ki lehet tenni a képernyőre az ISO-Záridő éttékeket, és rögtön látni, hogy a kézből megtartható határértékek alá kerültél.
(itt kellene a nagy fényerejű optika, ami nálunk csak 2.2-es és azért van már 2 alatti is jópár új drágább telóban)Amit viszont nem értek, hogy a viszonylag hatásosnak tűnő videó stabilizálást miért nem lehet fotózásra is használni?.Ok, tudom, hogy ez szoftveres, de pl. egy kis finom mozgatással "megtanulhatná" a képet. Szóval vannak még itt lehetőségek.
Mindenesetre a fejlesztő szép munkát végzett, ingyen is reklámmentes a program, mivel ez már nem divat, úgy gondoltam honorálom, és befizettem neki a 790 Ft-ot, mert megdolgozott érte.
És különben is Karácsony van
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz Luck Dragon #5367 üzenetére
Köszi, az Open Camera rejtély is megoldódott... amúgy a harmadik kép az Open Camerás, az első a gyári (ezeknél nagyobb a fájlméret, gondolom a jobb minőségű jpg tömörítés miatt) a középső meg a GCMod5 kamera.
Nem látom, hogy a szoftver olyan sokat tudna dobni a jól kitámasztott képeken (Simán csak hozzáfogtam a telót az álló 20 cm magas bluetooth-hangszóró gumírozott oldalához)De viszont borzasztóan könnyű bemozdítani az exponálás pillanatában, és akkor máris homály. Zommal még jobban.
Az időzítő kicsit segít rajta, mert rá tudsz koncentráni, mintha egy fegyverrel céloznál, de a kitámasztás adhat inkább esélyt egy jó képnek. Ha van bőven fény, akkor persze jól lecsökken a záridő, és az mjadnem mindent megold. Vagy kézzel kicsit feljebb húzott ISO
Én úgy voltam a telefonvásárlásnál, hogy ebben a hangyaszem optika-méretben még egy optikai stabilizátor sem tud csodát tenni, de viszont durván megdobja az árat. szóval én berendeltem egy ilyet, ezt a párom S8-ával is tudjuk majd használni...)
majd ha megjött 1-2 hét múlva beszámolok róla, hogy mennyi pluszt tud adni és megéri-e az árát...DroiDMester:
de elfelejtettem...és a bootloopra?? security settings kikapcs mindent??
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz Digiflex #5363 üzenetére
lőttem képet mindhárommal
És megvan az Open Camera baja is: a nézőképet full fényerőn mutatja, aztán mikor már a mentett képet nyitja vissza, bekapcsol nálam az automata képernyő-fényerő, ami jól visszasötétítí, mert ugye viszonylag sötét a szoba...
Hát, továbbra is az a véleményem, hogy userfüggő leginkább, de ha nincs hardverhiba, akkor leginkább a telefon bemozdulásával lehet homályt lőni... szóval támasszátok ki, amikor csak lehet.
...
-
Digiflex
tag
válasz Digiflex #5361 üzenetére
Na, túlvagyok rajta...
De a bootloop bejátszott, lehet, hogy le kellett volna szedni a biztonsági beállításokat?minta + ujjlenyomat nálam...
Szerencsére a mentőöv működött, köszi.
Most már három kamera appom is van. Az Open Camera nagyon jó képet ad a fotózás közben, aztán amikor visszahívom az elkészült képet, olyan, mintha ledimmelné 1-2 másodperc alatt, és amit látok, az sötét és dinamika nélküli a nézőképhez viszonyítva. Pedig ha azt mentené amit fotózás közben mutat, egész pofás lenne a végeredmény, de így nem az.
Mi lehet az oka ennek az ön-tompításnak??? Másnál is van ilyen egyáltalán az Open Camerával??[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz DroiDMester #5360 üzenetére
Az nem gond, hogyha a teló Encrypted állapotban van???
És amiket korábban írtál, hogy ne legyen se minta, se semmi biztonségi beléptetés, az is fontos??
(bocs, ha lámer kérdés, demivel nem csináltam ilyet korábban, próbálom beazonosítani a fogalmakat, meg hogy mit is kell szépen sorban csinálnom.)
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz DroiDMester #5352 üzenetére
és akkor maradnak a frissítések is? és az eredeti kamera app is esetleg a bokeh-móddal?
...
-
Digiflex
tag
válasz Ricardo #5241 üzenetére
direkt megnéztem nektek egy unboxing videdót, mert már nem emlékeztem rá, hogy nincs-e véletlenül valami védőfólia azon a hátsó-kamera fedőüvegen az új telónál, de nincs.....
pedig sokmindent megmagyarázott volna...itt a vége felé kipróbálja a kamerát is, nekem úgy tűnik, hogy korrektül teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Egyikre sem mondtam, hogy nem hasznos, csak külön kellene szedni valahogy őket, mert láthatod, hogy van akit megzavart a decemberi frissítéssel kapcsolatos boot-loop infó pl.
Nekem is lenne esetleg több kamerás kérdésem, pl az open camera appal kapcsolatban, de már így is szétoffolódik a téma. Csak ennyi. Azt a fenyőt meg biztos le lehetett volna kapni jobban is, ez most így sikerült. Csak azt akartam mondani, hogy sok múlik a júzeren is......
-
Digiflex
tag
válasz #53667584 #5213 üzenetére
Jajj, lincselni is lehet? azt hittem, a legrosszab, hogy törölnek, azon meg már túl vagyunk :-) Érdemes lenne amúgy szétbontani a topikot, vagy legalább valami fejléccel (színezéssel?? :-) ) jelölni, hogy mihez kapcsolódik a hozzászólás, mert ahogy látom négy fő szál van:
1. a tokos, csili-vilis folyam, ami ok addig, amíg nem találod meg az igazit,
2. a mókolós-root-olós csapat, amit azért a többség szerintem nem akar bevállalni még a kamera miatt sem,
3. a fotós vitafórum4. a telefon működésével, használatával kapcsolatos infók, tapasztalatok, ötletek. (ez a szál mintha kicsit háttérbe szorulna)
A fotósoknak azért megjegyezném, hogy fényképészeti alapismeretek sem ártanak. Én úgy tanultam,hogy a fényképezéshez a leginkább nélkülözhetelen a fény, aztán egy stabilan álló (jó) kamera, és ha a tárgy sem mozog, akkor még jobb. A mobilos fényképezésnél alapprobléma, hogy amikor megnyomod a képernyőn az exponáló kört, vagy bármelyik gombot, bemozdítod. érdemes 1mp időzítéssel is megpróbálni pl.
uff
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Szerintem sem te vagy a hibás, hogy megint elment két oldal hsz egy olyan egyszerű, sokakat érintő kérdéssel kapcsolatban, amire van megoldás. Erre lenne az összefoglaló, ha jól gondolom.
De úgy tűnik, az nem igazán lényeges, hogy telefonálni tudj a telefonoddal. Ellenben az, hogy miként mókold, és esetleg tedd használhatatlanná, az több linket is megér...
uff...
-
Digiflex
tag
válasz #45553408 #4591 üzenetére
ja, hogy én lettem törölve.... ez kedves.
Tényleg próbáltam itt a fórumon kimazsolázni a hasznos információt a töménytelen emócionális megnnyilvánulás áradatából, de ha ez itt egy törlést eredményez, akkor nem erőltetem.
Pedig valljuk be őszintén, azért a user bug okozza a "nem működik" esetek 80%-át.
30 év rendszergazdai tapasztalat beszél belőlem mindenféle személyeskedés nélkül. De ha nem, hát nem.
Sajnálom, mert úgy gondolom azért sikerült pár dolgot helyretenni, esetleg ki kéne egészíteni végre az összefoglalót a proximity szenzor problémájának megoldásával... már 3 alkalommal kértem...
(persze csak ha a sok törlés mellett az írásra is marad még energia)...
-
Digiflex
tag
válasz Viktor0610 #4584 üzenetére
én meg nem írtam semmit át, csak bekapcsoltam...
és megy. másik telefonnal letesztelve, net okés.
miért írod Bloddmn, hogy nem működik???
(frissítések lejöttek már az új telefonra??)
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Bocs, de a szervíz menüben nem tudsz proximity szenzort "kalibrálni"... csak teszteled.
Nézd meg, milyen közel kell menned a tenyereddel a telefon tetejéhez, hogy változzon a kijelzett érték (Value)...
(ahogy írtam, nálam már 5-4 cm nél azonnal 0.0-ra vált 5.0-ról. Ez okés.)
Aztán olvass kicsit vissza, és javítsd meg.
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Tényleg be kéne tenni az összefoglalóba!!!!
A közelség érzékelő meggyógyítását szerintem pár napja veséztük ki a másik A1 topicban. Nálam most már tökéletes, szervíz módban letesztelve is stabilan kapcsol, amikor 4cm közel kerül a tenyerem.
1 perc alatt megoldható, erre volna jó a fórum....Apropó, kicsit off, de hátha most már tud segíteni valaki nekem is a smart (ablakos) flip-tokkal kapcsolatban. Szeretném, hogy bejövő hívásnál az ablakban mutassa az ikonokat, de a Nillkin app semmit se csinál abból, amit beállítok neki, mintha nem találná a közös felületet az Android 7.1-gyel...
A Play-ból letölthető appok meg mind csak a közelségérzékelőt kezelik, nem pedig a hall-szenzort.[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz ElektrikusDE #4463 üzenetére
Nekem is fagyott már be egyszer az érintés, még újraindítani se tudtam, csak hosszú kikapcs nyomással, aztán gyorsan leszedtem a nova launchert, és azóta okés.
...
-
Digiflex
tag
válasz Viktor0610 #4451 üzenetére
azért ez jó hogy előkerült, mert nálam helyretette a proximity szenzor miatti mikrofonnémítást!!
...
-
Digiflex
tag
válasz mjani1172 #4445 üzenetére
Mennyi év alatt?? :-) Szeptember óta kapható a vas, ha jól tudom...
A jó hír igazából az, hogy nem hardveres a hiba, így javítható a frissítéseken keresztül, és remélhetőleg a felhasználói tábor el is tudja majd érni, hogy javítsák. (Esetleg a teljes fotó appot lecserélhetnék)Apropó, nálam még mindig nincs decemberi, pedig a novemberi az elsők között jött le.
...
-
Digiflex
tag
válasz Zozo0525 #3515 üzenetére
Nillkin Smart Flip van rajta, ami a novemberi frissítéssel használható, de csak a bekapcsológomb funkcióját veszi át rendszer szinten, appot nem tudtam beélesíteni, ami ugye az ablakba bepakolna esetleg pár dolgot, pl telefon felvesz-letesz, méretezett óra, stb.
Lehet, hogy ehhez root jog kell az appnak? nem értek hozzá, de más se válaszolt a már többször, több témában feltett kérdésemre...
-
Digiflex
tag
válasz ssoobbrrii #3214 üzenetére
Ja, nálam is újra játszik a Nillkin flip a frissítés után, mint mikor a dobozból kivettem az új telót, és még nem ment rá az októberi pecs...
Azt nem igazán találom, hogy hol és mi van neki beállítva, de azonosan funkcionál a bekapcs gombbal.Felraktam gyorsan a kview appot is a youtube szerint (a kód is használható), de mintha nem csinálna semmit...
[link]Esetleg valaki tudja, hogy mi lehet a baja?
[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
Sziasztok, és már megint kérdeznék...
Van olyan értesítésjelző app, ami ha van értesítenivalója, rezeg, de csak akkor, amikor megmozdítom (értsd felemelem, kiveszem a táskából stb.) ???megnéztem párat a PléjSztrorból, de azon kívül hogy rezegnek x időtartam elteltéig y időnkét (pl 3 órán át 5 percenként), nem találtam okosabbat. De hátha valaki...
Bocs, ha off, de ezen a telón az egyszínű led mellé jól jönne
...
-
Digiflex
tag
B@sszus, olvasok...Te viszont értelmezhetnéd is amit olvasol, mert éppen azt erősítettem meg, hogy mindkét slot tud 4G-t.
Amúgy épp 10 perce várok a 1270 ügyfélszolgálatára, csak hogy a te verziódat is megerősíthessem, megnéztem, a térkép szerint lefedett terület. két napja aktivált tuti-net kártya. csak arra az esetre, ha apámnál vagyok, mert ott nem jön a telekó.
15 perc után felvették
21 perc után kiderült, hogy
"rendszer szintről minden stimmel"
de
"felhelyezek egy dolgot önnek, ami esetleg segíthet"és láss csodát, segített: ahogy átraktam az adatkapcsolatot a voda simm-re, máris lett 4G...
újra sem kellett indítaniRemélem így most kielégítő és megfelelően proaktív voltam.
[ Szerkesztve ]
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest