Hirdetés
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ShadowX
őstag
Voltam múltkor MM-ben. Gondoltam megnyomkodom kicsit az új S9+ készüléket. Power gomb megnyom, beállítások menüpontra klikk. A beállítások leállt. Na akkor mégegyszer. A beállítások leállt.
Ezek után, meg hogy minden appból duplán van a készüléken, megköszöntem a lehetőséget és elmentem.[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz darvinya #12414 üzenetére
Mint írtam, én tudom és szabályozom is. Nem kapok soha semmit. Sőt adblockert is használok.
User error ide vagy user error oda, a legtöbb embernek fogalma (másképp halvány lila gőze) sincs arról, hogy egyáltalán léteznek ezek a menüpontok. Amúgy ahhoz, hogy minden ilyet lekapcsolj eléggé bele kell menni, nemcsak a google adatszolgáltatásokba, de még az alkalmazásokba is, hogy ott is letiltsd. Én pl. azt sem szeretem, ha a Youtube azokból a videókból ajánl amit egyszer megnéztem, mert rögtön azt hiszi, hogy azokat szeretem.A legtöbb ember bekapcsolja a telefont és gyakorlatilag semmit nem állít rajta. A fórumot használók már tapasztalt felhasználók, de nem mi képezzük a mai átlag user-t sajnos.
-
ShadowX
őstag
válasz petipetya #12412 üzenetére
Ezalatt nem a kormányzati megfigyelést értettem, hanem a marketing célra felhasználható információ begyűjtését. Én személyszerint minden appban kikapcsolom az erre utaló jeleket és a google szolgáltatásokban is csak azokat hagyom meg, amik feltétlenül szükségesek. Az asszony épp valamelyik nap fakadt ki ezen. Ő nem tudja ezeket a menüpontokat meg nem is érti mik ezek, csak használni szeretné a telefont. Minden alkalommal ha eljövünk valahonnan (étterem, bevásárlás, stb.) már jelez is a telefon hogy értékelje a helyet, vagy megtaláltuk olcsóbban amit keres (és b*sszus tényleg azt dobja ki amit vettünk) vagy dobálja fel a vacakabbnál vacakabb reklámokat. Ilyesmire gondoltam.
-
ShadowX
őstag
-
ShadowX
őstag
válasz Zsoleszhun #11983 üzenetére
Cafele tok nagyon jó. Kezdetek óta az van. Vékony, de mégis jó.
-
ShadowX
őstag
Mostmár kezd elegem lenni a messenger lite-ból. Nálam valamiért nem villog az értesítési led új értesítésnél, csinálhatok akármit. A sima messengerben azonnal villog, de a lite nem. Tetszett az ötlet, hogy sallangmentes verziót kapok, de így használhatatlan számomra. És nem ez az első telefonom, ahol nem jön értesítés.
Ötlet? Akkukímélésből kivéve, értesítések bekapcsolva.
-
ShadowX
őstag
válasz DroiDMester #11464 üzenetére
Bugok? Találtál már valamit?
-
ShadowX
őstag
válasz mistake767 #11096 üzenetére
Minden este repülő üzemmódba rakom és így sincs semmi baj az ébresztéssel. Szinte egész nap rezgőn is van és általában úgy is marad, de még az sem befolyásolja az ébresztést.
-
ShadowX
őstag
válasz alma23 #10555 üzenetére
Semmi bajom a készülékkel. Ennek fényében tényleg provokációnak érzem a hozzászólásodat. Amúgy hol a 8.0 vagy 8.1 a tavalyi A5-re? Lesz egyáltalán? Közel sem biztos....
Nekem a jónéhány fórumtárséhoz hasonlóan atomstabil a készülék (néha már-már unalmasan, amit nem bánok).
-
ShadowX
őstag
válasz DroiDMester #10365 üzenetére
Lehetett olvasni, hogy pár pixel 2 tulaj a februári frissítés után gyorsabb merüléssel és melegedő telefonokról számolt be.
De ennek nem feltétlenül a februári update az oka, mivel nem tömeges jelenség. -
-
ShadowX
őstag
válasz DroiDMester #9687 üzenetére
Ezekről amúgy van changelog? Vagy inkább úgy kérdezem javítanak is valamit?
-
ShadowX
őstag
válasz darvinya #9573 üzenetére
Valahonnan csak értesül a mai generáció is az új készülékekről. Nyilván nem a kirakatban látják először. Azt elismerem, hogy a klasszikus reklámok ideje lejárt, de milliónyi reklámot tolnak az arcukba a social media appokon keresztül.
A szám kimaradt a középső részből (mobilról írtam)...2 készüléket alsó, felső és közepkategóriában. De a samu pl. kiad millió J készüléket minden régióra (meg más gyártó is plus, mini, minu ultra, plus mini mega ultra néven). Aztán persze hogy nem lehet frissíteni, mert nem éri meg fenntartani a fejlesztői csapatot ennyi készülékre.
Egyébként szerintem meg beveszik a színváltoztatást is. OP készülékeket pillanatok alatt elviszik. Almások is viszik az új színt, ha van. Lehet nem Te, de van sok száz millió ember, aki amiatt cserél telefonnál nagyobb értékű használati tárgyat is, mert jajj de szép színe van...az le van tojva, hogy mit tud. Nem helyeslem, de ez van.
-
ShadowX
őstag
válasz darvinya #9569 üzenetére
Esetleg marketing?
Nem azt mondom, hogy ne legyen új készülék, de lehetne mondjuk belépő, közép és felső kategóriában is árulni készülékeket (és nem samu, sony meg xiaomi módra, hogy f*ssuk ki a készülékeket hetente, amikben nincs is változtatás).
Valamint elég jól megy egy-két gyártónak ez a limitált kiadás dolog is. Hardver ugyanaz, csak mondjuk színben tér el a modell. Így a verziófrissítések is megoldottak lennének. A 3 év a piacgazdaság korában valóban kivitelezhetetlen, de a 18-24 hónap bőven megoldható. És akkor legyen szoftvertámogatás 3 évig.
Ellenben ma már majdnem a tavalyi csúcstelefonok is le vannak xarva szoftveresen (azok még éppen nem, de már nincs messze az a kor sem, mert rendesen késnek a frissítések).[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Régóta gondolom azt, hogy a gyártóknak fel kellene hagynia az évenkénti (néhol 6-9 havi) telefonfrissítéssel. Elhiszem, hogy fejlődés meg minden, de nincs rá szükség.
Sokkal inkább kellene szoftver szinten gondolkodni és legalább 3 éves supportot nyújtani a telefonokra (főverzió és biztonsági frissítések egyaránt). Ennyi idő alatt a hardver gyártási költségét is bőven lehetne optimalizálni.
A google-nek pedig vissza kellene térnie a régi szokásához. Amennyiben nincs lényegi változás, kár főverziófrissítést kiadni. 6-os droid óta nem történt komoly változás, mégis a 9-es verzió jön ki idén...sokkal jobban tetszett az alszámos megoldás. Így ki lehetne küszöbölni a hibás verziók terjesztését és gyorsabban reagálhatnának a 3rd party gyártók is az új szoftverekre.
Aztán kiveszem a kezem a biliből. -
ShadowX
őstag
válasz DroiDMester #9518 üzenetére
Ha viszont megvan a beállítás akkor a mentésből bármikor 1 bökés visszaállítani. Így megy ez már nálam évek óta.
-
ShadowX
őstag
válasz tylerddd #8978 üzenetére
"Ha már stock droid, lehet próbálok beszerezni egy Pixel-t." - Aminél a Google-nek is rendesen elszaladt az ár/érték arány mutatója. Kezdték a Nexus 6P-vel, bár ez még vállalható volt. De az 1000 EUR-os Pixel 2 XL és a 800 EUR-os sima Pixel 2 már rég átlépi sokak ingerküszöbét. És a vicc, hogy nem is akar csökkenni.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz Viktor0610 #8048 üzenetére
Hm...pár napja frissítette magát. Előtte nem vettem észre. Csak azt nem tudom hogy lehet ez hiba, mikor korábbi verzióban nem volt. Valaki kitörölt pár sort a kódból?
-
ShadowX
őstag
Ma beleszaladtam egy bugba. Hallgattam a spotify-t és ha ilyenkor jött hívás, akkor elnémult és fel lehetett venni a telefonhívást. Ma simán játszotta tovább a zenét...lehet ez spotify hiba, de akkor is idegesítő volt.
-
ShadowX
őstag
válasz Ricsi 1984 #7570 üzenetére
Igen.
-
ShadowX
őstag
Ez most olyan magyarosra sikeredett.
Örüljünk hogy van egy stabil rendszer, az mellékes, hogy ez egy android one készülék, amire a gyártó beígérte a frissítést tavaly év vége előtt (nem mintha ez érne valamit is a mai világban). Nem mellesleg ez az első, úgymond international próbálkozásuk, szóval tényleg nem kellene se*get csinálni a szájukból. Ennek ellenére sikerült.
Értem persze amit mondani akartál, de ez nagyon nincs így jól. 10 év android után azt tudom mondani, hogy riasztó a helyzet. Ha szeretnék gyári androidot, akkor van pixel rettenetesen drágán és kész. A nexus vonalat is megszüntették pedig nem kellett volna.
-
ShadowX
őstag
válasz Viktor0610 #6776 üzenetére
Nekem Mobilarena alatt is van. Csak a PH lapcsaládnál tapasztalom.
-
ShadowX
őstag
válasz Real_Necro #6739 üzenetére
Ez egy stock android felület. Nexus/Pixel készülékeken sincs (dupla kopp). Nem kell az egyedi felületeket ezzel összekeverni.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz DroiDMester #6548 üzenetére
Nokia 6 (2018) ma került bejelentésre. SD630+4 GB RAM. Csak mire ideér ez is lesz vagy 90K.
-
-
ShadowX
őstag
Amikor leírtam már tudtam, hogy ez a válasz fog rá jönni.
Backup alatt azt értem, hogy a jelszavakat leszinkronizálja, wifi hálózatokat szintén, a play store ugye megjegyzi hogy melyik alkalmazásokat telepítetted, a fényképek látszódnak a photosban, a jegyzetek a keep-ben, a levelek a gmail-ben, a kontaktokat is beszinkronizálja.Semmi olyan, ami elcseszné a telefont. A 20 percbe nekem az alkalmazások általam preferált beállításai fértek bele (+ a telefonbeállítások). A többi pedig nincs hatással semmilyen verzióra nézve. Remélem így érthetőbb mire gondoltam.
-
ShadowX
őstag
Annyiban igaza van, hogy teljesen felesleges lesz teleszórni a fórumot az olyan jellegű hibákkal, amik elkerülhetőek. Főverzió váltás évente van. Ennyiszer azért mindenkinek van ideje "újra belakni" a telefont. Főleg, hogy rettenetesen sok mindent backupból vissza lehet állítani. Nekem most kb. 20 percembe telt belakni HR után.
-
ShadowX
őstag
A kamera jól látom hogy maradt 1-es verzió? Gondolom akkor azon semmit nem változtattak.
-
ShadowX
őstag
válasz Digiflex #5809 üzenetére
Nem, teljesen komolyan gondoltam. Még nexuson is okozott problémát és érdekes jelenségeket a főverzióváltás hard reset nélkül. Egyébként azt írtam erősen javasolt, nem hogy kötelező. Előfordulhat hogy lesz olyan app, ami fc-zik, nem rendeltetésszerűen működik, akadozós is lehet tőle a rendszer. Sőt nekem olyan is előfordult, hogy az sms app nem működött megfelelően és állandóan azt jelezte hogy mms-em jött, holott nem és folyton, napjában többször dobálta az értesítéseket (6-os verzióról 7-re frissítésnél).
A havi biztonsági frissítések miatt nem szükséges a reset, én sem csináltam, de főverziónál ajánlott (ismétlem, ajánlott és nem kötelező). Neked is szép napot.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz DroiDMester #5689 üzenetére
Arra értettem, hogy root nélkül elérhető a gyári rendszerben a %-os akkukijelzés.
-
ShadowX
őstag
válasz DroiDMester #5685 üzenetére
Nexus 6P volt ez előtt. Szerintem stabilabb és gyorsabb a 8.0. Plusz, ahogy írtad, normális %-os akkukijelzés. A 8. főverzióra ezt is elértük. Root meg mindenféle vacak nélkül.
-
ShadowX
őstag
Na, hát idén úgy látom nem lesz "pilótakeksz". Tudtam én, hogy a kis kínaiaknak egy szavát sem szabad elhinni.
Pedig már a moto z2 is megkapta, meg a zenfone 4-re is elkezdték kitolni.
-
ShadowX
őstag
válasz Real_Necro #5297 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem most azonnal tedd meg a feljelentést. Nem bíznék abban, hogy viszont látod a pénzt (még akkor sem ha valójában tényleg utal). A pénztárcád nem cofidis/provident. Még a végén te leszel a hibás, hogy miért vártál eddig.
-
ShadowX
őstag
válasz Real_Necro #5293 üzenetére
Mit jelent a rossz üzlet? Csak hogy más ne fusson bele...persze csak akkor ha publikus.
-
ShadowX
őstag
HTC/Google: Már kint az Oreo, unatkozunk fiúk...
Motorola/Google: Kezdjük el kiszórni a 8.0-t az X4 Android One edition-re.
Xiaomi/Google: Trollolloo, trollollooo, trollloollloooo
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz Real_Necro #5134 üzenetére
Ameddig van fény pazar. Ahogy kicsit sincs fény, mosott a kép.
-
ShadowX
őstag
válasz PowerBuldog #5043 üzenetére
Mondják ezt úgy, hogy 50%-ban nem magyar a tulajdonos. Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy jobb óvatosnak lenni. Volt valamelyik évben egy hasonló csőd, hogy a magyar vezetés azt vallotta náluk semmi gond nincs, aztán mégis roló le lett a vége.
-
ShadowX
őstag
-
ShadowX
őstag
válasz PowerBuldog #4948 üzenetére
Nekem most jobb, mint a novemberivel.
Kezdem azt hinni, hogy a 3rd party appok vacakok...rendberakhatná a google a play store-t.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz Leslie1966 #4860 üzenetére
Már nem is fogja. Minden résztvevőt értesítettek már az első nap.
-
ShadowX
őstag
Valaki kapott béta teszt lehetőséget? A felhasználók őrjöngenek a topicban...
-
ShadowX
őstag
Hát ez a frissítés nekem nem akar összejönni. Meg sem találja...pedig úgy csinálom ahogy itt írtátok. Nincs se root se semmi.
-
ShadowX
őstag
Ma jött meg a Cafele matt fekete szilikon tok. Elég jó. Pontos és jó a fogása.
-
ShadowX
őstag
válasz Phae2bef #2760 üzenetére
Elárulok egy "titkot". A pénzügyi nyomozók nem ugranak akármilyen bagatell dologra. Ha ők mennek valahová, akkor annak nagyon jó és megalapozott oka van (egy ilyen személyes megjelenést évek nyomozati munkája előzi meg). Ezért nem is lehet olyan gyakran olvasni róluk.
-
ShadowX
őstag
válasz DroiDMester #1385 üzenetére
Lehet user error. Ettől eltekintve ebben az esetben nem biztos hogy az. Néha nekem is összejön. Kb. minden 20. hívást sikerül idő előtt bontani.
Nexus 6P-nél meg voltak olyan fóliák a kezdetekben, amik takarták a közelségérzékelőt és sosem kapcsolt ki a kijelző hívás közben.
-
ShadowX
őstag
válasz tibcsi0407 #333 üzenetére
Ez nem csak neked szól, hanem mindenkinek aki óriási hibának tartja az nfc hiányát.
Számomra csak az a probléma, hogy a rendszerszinten integrált fizetési módokon (apple pay és android pay) kívül nincs semelyik másiknak (3rd party) értelme. Egy Nexus 6P-n teszteltem az általam nagyon várt Simple pay-t. Teljesen gyári rendszer root nélkül, zárt bootloaderrel. A tesztidőszak tapasztalatai alapján letettem a használatáról. Többször futottam bele abba, hogy az alkalmazás "eldobta" a korábban beregisztrált és használt kártyát. Elég ciki, hogy amikor fizetnél, akkor nem engedi, mert azt feltételezed hogy ami tegnap még működött, az ma is fog, de nem. Ott a helyszínen újraregisztrálni nem engedett hibára hivatkozva. Törölni kellett az alkalmazásadatokat, majd kompletten újraregisztrálni a kártyát. Ezt a pénztárnál nem tudtam megtenni, szóval maradt a kártyás fizetés (az egész fizetési folyamatot kezdhettük elölről).
Többször is tapasztaltam azt a hibát, hogy bár be van állítva banki szinten, hogy 5000 felett pin kódot kérjen a terminál, a valós életben azonban simán levonta a nagyobb összegeket mindenféle pin kérés nélkül (még a pénztárosok is meglepődtek velem együtt).
A másik nagy probléma, hogy teljesen random összegeknél és vásárlásoknál eljátszotta azt, hogy hiába oldottam fel a telefont a fizetés előtt, az app akkoris jelszót kért a fizetéshez. Na most még a legrövidebb jelszót is tovább tart begépelni, mint a kártyát odaérinteni a terminálhoz. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor ismét az egész fizetési folyamatot újra kellett kezdeni, mert sikertelen fizetésként kezeli a rendszer.
Mindezt OTP-s kártyával, Nexus telefonnal. Amikor írtam a fejlesztőknek, akkor azt a választ kaptam, hogy ők ilyet nem tapasztaltak....és ezzel bezárult a kör. Pedig nem 2 napos tesztet csináltam.
Az OTP is a saját fostaliga alkalmazás helyett lehetett volna úttörő és elsőként engedélyezhette volna az android payt, mert az több videós teszt és olvasói vélemény alapján sem tűnik bugosnak.
Mikor megvettem a telefont hezitáltam, hogy az nfc hiánya miatt megvegyem -e (sokáig gondolkodtam), de aztán úgy gondoltam, hogy az android pay még szerintem jó pár évig nem lesz itthon elérhető (sőt azt is kétségbe vonom, hogy valaha az lesz), ezekkel a 3rd party megoldásokkal meg nem éri meg foglalkozni (tudom, biztos van olyan használó, akinek semmi baja nincs vele) mert a bankkártya mindig és hibátlanul működik. Inkább veszek egy olyan tokot amibe elfér a telefon mellett az is.OFF: nem értem hogy a google miért tartja fontosabbnak a 86 féle új emoji bevezetését, mint az android pay-ét. Ráadásul Magyarországon kiemelkedően magas azok aránya akik a contactless paymenteket használják.
Az nfc-t persze lehet másra is használni, de nem tudom hány ember lehet aki így is tesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest