- Mobil flották
- Yettel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
eclipse19
senior tag
válasz
lazac_ #26708 üzenetére
Köszi, nálam gyári Oreo 8.1 a rendszer és ott is így van.
Nem értem, hogy ehhez képest miért "preferred SIM"-nek hívják és miért nem "use only" vagy "exclusive"-nak, ha már egyszer úgy működik.
Jó lenne legalább egy app, ami figyelmeztet, ha elmegy a Digi-s internet vagy a térerő 0-ra csökken.
Ilyet esetleg nem tud valaki?Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
Mióta van ez az ingyenes DIGI internetes SIM azóta a Telenoros kártyám mellett ezt is használom a mobilban.
Úgy van beállítva, hogy a mobilinternetre a DIGI a preferált SIM, hívásokra meg a másik. Otthon és utcán egész tisztességes sebességgel működik a Digi (Miskolc), de pl a munkahelyemen gyakorlatilag használhatatlan a mobilnet sebessége, egyes boltokban, épületekben pedig teljesen megszűnik a DIGI vétele is (nem is csak az internetkapcsolat).Az lenne a kérdésem, hogy el lehetne azt érni valamilyen beállítással vagy alkalmazással, hogy ilyen esetben használja a másik SIMet adatkapcsolatra (engedélyezve van azon is), mert jelenleg nem használja, csak akkor ha a DIGI-s SIM-et kikapcsolom és eléggé kényelmetlen állandóan figyelni, hogy mi a helyzet és kézzel kapcsolgatni.
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
(Nem tudom, hogy készülék, Android verzió vagy alkalmazás specifikus-e a probléma, ezért több helyen is posztolom, elnézést, ha nem először látod. )
Google Duo-t akartam elkezdeni használni, de a telefonszám regisztrálásánál ez jelenik meg:
- SIM kártya van benne, működik.
- Internet van, minden internetes alkalmazás megy, Viber is.
- Előbb Duo cache, majd adattörlés is megvolt, nem segített.
- Frissítések eltávolítása majd legfrissebb verzió telepítése megvolt, nem segített.Több ötletem nincs.
Ha valaki látott már ilyet, netán a megoldást is tudja, megköszönném.
(Xiaomi Mi A1, Gyári Android 8.1, 2018 November)
-
eclipse19
senior tag
válasz
Luck Dragon #25430 üzenetére
Automata fényerő.
Mindig ilyen volt, mert így van értelme.
Az "eszmélési idő", azért van, hogy az esetleges nagyon rövid ideig tartó változásokra
ne villogjon feleslegesen.
Gondolom átlagolja a méréseket valahogy.Ha nem így lenne gondold el mit művelne autóban navigációhoz felszerelve a műszerfal fölé, ha pl. olyan úton mész, ahol a fák lombjai között süt át a nap, így kb minden pillanatban más a környezeti fény.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
Használja a @Voice Aloud Reader -t Pie alatt?
Oreo 8.1-en (A1-en) szépen működik most is, de A2-re feltelepítve (Pie, április) elindulni sem hajlandó mert rögtön jön az Android üzenet, hogy "Az alkalmazás leállt".
A1-en és Pie-on használja valaki?
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
válasz
Viktor0610 #24908 üzenetére
Az F-Lux az nem Windowsra van és színhőmérséklet macerálásra való?
Androidon "F" nélküli Lux-ot ismerek.
Mi-A1-en még nem próbáltam, de LG G2-n nagyon jól bevált. -
eclipse19
senior tag
Gyári Android 9-et használókat kérdezném ismét, hogy az újabban bevezetett névjegyzék és hívásnapló jogosultság korlátozásokra való tekintettel, lehetséges-e még a gyárin kívül másik tárcsázó/névjegyzék alkalmazások, Pl. Exdialer használata? [link]
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
válasz
HDR123 #24507 üzenetére
Félreértetted.
Nem akarok lecserélni semmilyen rendszer alkalmazást.
Most, 8.1 alatt, sincs rootolva és lecserélve a gyári telefon alkalmazás.
Mindössze arról van szó, hogy az exDialer-t használom a legutóbbi hívások megnézésére, a "tárcsázásra" és a hívások indítására.
Onnantól a gyári alkalmazás jön be és a hívást az kezeli.
Az lenne a kérdésem, hogy ugyanez lehetséges-e Pie alatt is? -
eclipse19
senior tag
9-es Androidon lehet még külső tárcsázó alkalmazást használni?
Konkrétan az érdekelne, hogy az exDialert működik-e?(Még 8.1-en vagyok és mielőtt frissítenék szeretném tudni.)
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
válasz
Maffia91 #24312 üzenetére
Azt nem írtad, hogy pontosan mit is takar az, hogy "iszonyatosan lassú".
Mennyire?És milyen típusú USB kapcsolaton másolod?
2 vagy 3-as USB?
Ha nem mind a két végén 3-as USB csatlakozót használsz, akkor csak USB 2-es sebességet tudsz elérni, az pedig a tizede is lehet az USB 3-asnak.
És a kábel sem mindegy. -
eclipse19
senior tag
válasz
Maffia91 #24308 üzenetére
A látszólagos tárhely hiány oka lehet a fájlméret és a számítógépen lévő fájlrendszer.
FAT32-es fájlrendszeren, ha jól tudom, 4GB a felső fájlméret korlát.
(Egy nagy felbontású videó, ha elég hosszú, könnyen túlmehet ezen a határon.)Ha ez a baj akkor NTFS vagy exFAT fájlrendszert kell használni vagy fel kell darabolni a nagyobb fájlokat.
-
eclipse19
senior tag
válasz
bogyobacsi #24263 üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy csak kapcsolódva van-e a BT eszköz vagy esetleg éppen folyamatosan adatot továbbít/fogad a mobilra/ról. Ezt vedd figyelembe.
-
eclipse19
senior tag
válasz
darvinya #24153 üzenetére
Hát ha alapból tényleg be van kapcsolva, akkor ezek szerint már olyan régen kikapcsoltam,
hogy elfelejtettem, de ettől függetlenül észrevette, hogy lenne frissítés, de nem töltötte le.
Újraindítva is volt már azóta többször, hogy látszik a frissítés lehetősége.
Nem frissült magától, ahhoz rá kellene nyomni a "Letöltés és telepítés"-re.Azt lenne jó kitalálni valahogy, hogyan lehetne elfelejtetni vele, hogy van frissítés és kikapcsolni, hogy ne is keressen frissítést.
A rendszer alkalmazások között nem találtam olyat, aminek a nevéből látszana, hogy az felelős a rendszerfrissítésért.
Esetleg valaki nem tudja melyik az?Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
-
eclipse19
senior tag
Úgy döntöttem, hogy nem telepítem a Pitét.
Tudja valaki, hogyan lehetne beállítani, hogy ne zaklasson vele állandóan?
Hogy ne jelezze, hogy van frissítés. -
eclipse19
senior tag
Látom nagyon sokan foglalkoznak azzal, hogy van-e VoLTE, kinek van, kinek nincs és miért és hogyan, stb.
Valaki felvilágosítana, hogy egyébként miért annyira fontos ez?
Milyen pluszt ad a (gondolom) jobb hangminőség mellett?
Mert én a jelenlegivel is teljesen elégedett vagyok, de VoLTE engedélyezési lehetőséget nem látok sem a Beállításokban, sem a MyTelenor alkalmazásban.Csak, hogy érdemes-e ezzel bajlódni.
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
A januári Pie frissítést még nem tettem fel, de már megjelent a februári is és most már csak azt jelzi a telefon.
Akkor most már elég lesz csak ezt telepíteni?
Ez tartalmazza az előzőt is, vagy hogy van ez ilyenkor?Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
válasz
darvinya #23297 üzenetére
Ez funkcióban kb. pont ugyanaz, mint az előző volt: 5 sávos EQ + mély + térhatás.
Azt mondjuk innen nem derül ki, hogy hány preset van, de felteszem itt is van néhány.
Hogy hogy szól az más kérdés, azt még nem tudom, de ha így van beállítva, mint a képen, akkor nem csoda, hogy visszaesik a hangerő.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy a gyári Equalizerben a "Felhasználó" beállítást nem lehet valahogy egy mozdulattal visszaállítani alap állapotba?
Hogy ne kézzel és "szemre" kelljen megpróbálni sávonként eltalálni az egyébként jelöletlen 0 szintet?
Köszönöm. -
eclipse19
senior tag
Jól látom, hogy már nem elérhető a frissítés?
Akkor ezek szerint tényleg voltak komoly bajok vele, ha már vissza is vonták...
-
eclipse19
senior tag
válasz
Anonymus23 #22675 üzenetére
Vigyázzon rá kicsit jobban.
Ha ruhán keresztül ennyire meg bír nyomódni a zsebében, nagyobb bajok is lesznek. -
eclipse19
senior tag
Üdv!
Mostanában érdekesen viselkedik a Play áruház.
Olyan app verziókat telepít látszólag, amelyek már hetek vagy hónapok óta fenn vannak a mobilon.Példa:
Firefox: Play áruház szerinti November 7-én frissült utoljára (v63.02), nálam November 13-án már biztos telepítve volt (akkori dátummal van elmentve nekem az APK-ja, ugyanennek a verziónak.)Erre ma reggel jelez a víruskereső, hogy a "Firefox tiszta". (App telepítés utáni virus ellenőrzés értesítése.)
Nézem a Playben, hát ott van a "Legutóbb frissítve" lista tetején, hogy most frissült 5 perce. (Mellesleg az automatikus frissítés ki van kapcsolva.)
Az alkalmazáskezelőben a verziószám nem változott: 63.02, ami már november 13-án is fent volt.És ezt már csinálja kb 2 hete, különböző alkalmazásokkal.
Nem tudom, hogy készülék specifikus-e, amit tapasztalok.
Valaki látott már ilyet?
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
Nálatok a gyári Google telefon/tárcsázó (v24.0.214850721) alkalmazásban adott hívás részleteinél ("Hívás adatai") megjelennek a korábbi hívások ugyanazzal a számmal kapcsolatban?
Nálam most nem látszanak.
Korábban voltak, de mivel általában exDialert használok, nem tudom mikor romlott el.Köszönöm.
(Gyári Oreo 8.1, októberi update-en vagyok)
-
eclipse19
senior tag
válasz
Victoryus94 #21972 üzenetére
Elküldhetnék Viberen hang üzeneteben, amit egyébként a telefonba hadarnának el.
Az nem annyira interaktív, mint egy rendes hívás viszont legális, minden rendszeren működik és vissza is lehet hallgatni. -
eclipse19
senior tag
-
eclipse19
senior tag
válasz
acsati #20660 üzenetére
Amikor kikapcsolod akkor kaphatsz, ha a szolgáltatónál be van állítva.
Én szoktam SMS-t kapni a nem fogadott hívásokról, amikor visszatérek a mobilhálózatra.
A kikapcsolt képernyőhöz egyébként nincs köze, de olyan beállítás nincs.A Ne zavarjanak beállításait, lehetőségeit megtalálod a Hang alatt a Beállításokban, nézd át.
-
eclipse19
senior tag
Hát, ha úgy van beállítva, hogy szobában épp csak látható legyen a kijelző és aztán értelemszerűen feloldáskor az az induló fényerő, akkor az tűző napon lehet, hogy tényleg nagyon kevés.
Nálam automata módban maximumon van, így általában azonnal látható (halványabban) akár tűző napon is és utána persze még erősödik.Próbáld meg ezt, ennél állítható, hogy milyen gyorsan reagáljon a környezeti fény változására.
MI-A1-en még nem próbáltam, de más telefonokon eddig bevált.
Van ingyenes változat is.
Elég régi, de konkrétan Huawei P10+-on Oreo alatt tudom, hogy működik. -
eclipse19
senior tag
Az augusztusi frissítéssel változott valami a memóriakezelésben?
Mit tapasztaltak, akik már feltették?
Illetve mik a fontosabb változások?Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
válasz
schferenc77 #20609 üzenetére
Mi lenne, ha nem csak a gyerek tudná a kódot/mintát, hanem Te is?
Esetleg lehet rögzíteni valami biztos helyen, ahol meg lehet nézni szükség (elfelejtés) esetén. -
eclipse19
senior tag
Üdv!
FB Messenger hanghívásnál az normális, hogy a kijelző nem kapcsol ki, ha a fülemhez teszem a mobilt?
Más esetekben, Viber rendes mobilhívás, nincs baj a közelségérzékelővel, rendben működik.
Erren vonatkozó beállítást nem találtam a Messengerben.Nálatok hogy van?
-
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
Ha két kártya van a mobilban és be van kapcsolva a mobil-adat, az hogy van, hogy melyik előfizetésről fogyasztja az adat keretet?
(Elnézést, ha triviális a válasz a kérdésre, de még eddig nem volt két SIM a telefonban.)
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
Feltűnt már másnak is, hogy a legutóbbi alkalmazások listájában nem csak szám korlát van (15 vagy 20 talán, nem tudom), de idővel akkor is eltűnnek az alkalmazások belőle, ha egyébként nincs "tele".
Reggelre pl. általában üres (vagy majdnem üres) a lista, pedig nem szoktam este felgörgetni a legtetejére, hogy töröljem az összeset.Ez mintha más (szintén Android) rendszereken nem így lenne. Vagy tévednék?
Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni?Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
válasz
jonnyjoker01 #16409 üzenetére
Az OOM értékeket módosítva tökéletes nálam a ramkezelés
Mert gondolom azon múlik.
Mármint, hogy hogyan kezeli a memóriát.
De a root nélküli mezei júzer úgy használja ahogy gyárilag be volt állítva.Mit nem nyitottál meg vasárnap óta?
-
eclipse19
senior tag
A Smart Lock alól eltűnt a "Biztonságos helyek" opció. Ilyet látott már valaki? Mi lehet az oka?
Köszönöm. -
eclipse19
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #15976 üzenetére
Én kikapcsolás helyett manuálisra állítottam: vannak javaslatok,de nem illeszti be automatikusan, csak ha rábökök.
-
eclipse19
senior tag
válasz
darvinya #14782 üzenetére
Ha be van kapcsolva, akkor van.
De miért? Gondolod, hogy az internetről jön az értesítés?
Remélem, hogy ha már a mobilon is benne van a naptárban az esemény, minden tulajdonságával együtt (márpedig benne van, mert ott rögzítettem be), akkor már csak nem kell net kapcsolat hozzá, hogy jelezzen is.
Egyébként a kérdéses időpontban VOLT net kapcsolat.
Éppen a napi híreket böngésztem 8 órakor. Gondoltam is, hogy most kifigyelem megjön-e időben a jelzés, de nem jött. A másik két eszközön viszont igen. -
eclipse19
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #14739 üzenetére
Nekem is -30 perc az alap, de nem ez a gond.Az a probléma, hogy a beállított értesítések nem mindig jönnek meg időben.
Mint írtam a -6 órás 45 percet késett, de pl. a -2 órás és a -30 perces a megfelelő időben jelzett.És nem tudom, hogy mi az oka vagy mitől függ, hogy mikor jó.
Gondoltam, hátha valakinek lesz ötlete/tapasztalata.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
Továbbra is bajom van a gyári Google Naptár értesítéseivel.
Ma konkrétan egy 14:00-kor lévő esemény 6 órával korábbira állított értesítése 8:46-kor jelent meg az A1-en.Érdekes módon ugyanez az értesítés egy Huawei tableten (Nougat) és egy Huawei P10 Plus-on (Oreo) időben, vagyis 8 órakor, megjött.
Már az akku optimalizálásánál is be van állítva a Naptár kivételnek (bár kérdéses, hogy ez elvileg kellene-e hozzá), de így sem jó.
Csak nálam jelentkezik ez a probléma?
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #13990 üzenetére
Memória kezelés remélem javult, mert a márciusi frissítés óta 2GB RAM-os szinten volt a memóriában maradó alkalmazások száma.
Nálam legalább is. -
eclipse19
senior tag
válasz
Alabástrom #13933 üzenetére
Tegyél fel egy Widget appot, aminek van ilyen kapcsolója.
Például: Power Toggles -
eclipse19
senior tag
válasz
darvinya #13879 üzenetére
Azóta kicsit árnyalódott a helyzet.
Viselésérzékelést továbbra sem állítottam be, de időnként mégis fel van oldva a lezárás itthon.Tegnap például reggeltől délután kb 4-ig itthon voltam: le volt zárva.
Azután elmentem itthonról egy órára és miután hazajöttem feloldott magától.
Úgy is maradt egész este.
Reggelre megint lezárt (ez normális, írják, hogy 4 óra után lezár, ha nincs babrálva).
Reggel óta többször feloldottam ujjlenyomattal, azóta is itthon vagyok, időnként használom, de még mindig nem oldott fel magától.
(Internet kapcsolat van, Helymegh. beállítása nem változott.)Relytélyes.
-
eclipse19
senior tag
válasz
darvinya #13859 üzenetére
De akkor milyen kapcsolat van a feltételek között?
Én úgy gondolnám, hogy VAGY és nem ÉS.
Tehát, ha megbízható helyen van akkor felold.
Függetlenül attól, hogy egyébként "viselés" közben is feloldva marad-e vagy be van-e állítva arc vagy hang vagy eszköz.
Szerintem így van értelme a dolognak. -
eclipse19
senior tag
válasz
darvinya #13854 üzenetére
Miért lenne köze a kettőnek egymáshoz?
És miért pont e kettő között lenne ilyen összefüggés? A többivel (hang, arc, eszköz) mi van?A leírásban nem szerepel és szerintem logikailag sincs összefüggés viselésérzékelés és a biztonságos hely között.
Ez a "Wifi indul " dolog, amit korábban említettél, egyébként érdekelne, de én sehol nem látok ilyet.
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
-
eclipse19
senior tag
-
eclipse19
senior tag
Valaki megfejtette már, hogyan működik a Smart Lock?
Tegnap délután óta itthon vagyok, a lakás be van állítva bizt. helynek és most sem lehet kód/ujjlenyomat nélkül feloldani az A1-et.
Mit kellene még beállítani, hogy itthon ne záródjon le.
(Wifi, Helymegh. bekapcsolva. Éjszakára repülős módban volt.)
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
Az létezik, hogy a Smart Lock-ot nem lehet úgy beállítani, hogy adott Wifi hálózathoz kapcsolódás esetén ne legyen lezárva a telefon?
A leírásában emlegeti is, hogy "a SL wifi hálózattal működik a legjobban", de nálam nincs benne ilyen opció.Hogy van ez?
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
-
eclipse19
senior tag
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
A gyári Google naptár nem mindig jelzi az események beállított emlékeztetőit.
Nem tudom mitől függ, de hol jelez, hol nem.Otthon szokott feltűnni általában, hogy a tablet jelez valamit a mobil meg nem, pedig mind a kettőn szinkronizálva van a naptár és amúgy is általában a mobilon rögzítem be a dolgokat, szóval maguk az események benne vannak a naptárban, csak nem mindig jelez.
Tudja valaki, hogy mitől lehet?
Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
válasz
darvinya #13309 üzenetére
Talán majd a következő frissítéssel korrigálják. Remélem.
Ha most vissza raknám a februárit és a márciusit nem teszem fel, mi lesz ha megjön az áprilisi frissítés?
Fel lehet majd azt teleépíteni a márciusi nélkül? Vagy csak sorban lehet?
Egyáltalán mit fog akkor "megtalálni" a frissítés keresés?
Hogy van ez?Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
Hát úgy tűnik a legutóbbi frissítéssel tényleg rendesen elk**ták a memória kezelést.
Az alkalmazások memóriában maradása kb. a fele annyi RAM-mal rendelkező előző mobilom szintjén van.Nem lehet valami fejlesztő beállítással vagy valahogy javítani ezen?
Eléggé idegesítő ez a visszalépés...Köszönöm.
-
eclipse19
senior tag
válasz
petipetya #12705 üzenetére
Állítsd át angolra és nézd meg úgy, hátha több értelme lesz.
Lehet, hogy a fordítás nem tökéletes.Egyébként az első "7 óra" szerintem adott időtartamra szóló beállítás, aminek a hosszát állíthatod a +/- jelekkel, a második pedig alighanem egy beállított ébresztés időpontjáig szól.
Az adott pillanatban mind a kettő 7 órányi messzeségben van. -
eclipse19
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Nemrég botlottam bele valahol ebbe:KinScreen.
Dupla kopp kiváltására (proximity szenzor feletti kéz elhúzás) nagyon hasznos és egyelőre úgy tűnik jól működik.
Konfiguráláshoz állítsátok angolra (a telefont), mert a magyarításban sajnos durva hibák vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest