- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Kalacskepu #26817 üzenetére
Én még mindig Havoc OS-en vagyok ott működnek korlátozásokkal (a lassított nem) a Gcam-ek. Viszont lassan váltani fogok, mert nem folytatják csak unoff fejlesztés folyik.
-
Használ valaki android 10-en valamilyen camera patch-et ? LOS 17.1-en vagyok, ha felrakom a két patch közűl az egyiket, Gcam és HyperCam-ben nem csinál képet, megnyomom hogy csináljon képet és semmi. Night mode meg videó működik, csak sima képet nem tudok csinálni. Az alap camera alkalmazással nincs ilyen probléma.
-
drdr
senior tag
válasz
Nerazim #26666 üzenetére
Én most PE+ használok, alapból 8.x gcam van rajta, de ott nem működik a slow motion, zöld villogó képet produkál és elég szegényes a fényképezési módok száma is. Kipróbáltam a 6.2.1-et is, lényegesen több a beállítási lehetőség, de a slow motion ugyanígy nem jó.
Viszont én emlékszem, hogy LOS 16-on ez működött (, de aztán nem jött többé frissítés, váltani kellett, PE+ lett, mert akkor a los 17 még unofficial volt.)
-
Nerazim
őstag
Igen offici. Snap camera van fent alapból, lassított felvételre váltva nálam fekete lesz a képernyő és nem csinál semmit. Én az overwhelmer féle Gcam vision 6.2.1 használom a hozzá való xml fájlal.
-
válasz
Adamis #26626 üzenetére
Gcam, nem biztos, hogy a rom hibája, még akkor sem, ha ugyanez másik rom-al jól ment. Nagyon sok gcam van, én kipróbálnék másikat.
Merülés, hát tudomásul kell venni, hogy a gyári rom van a legjobban optimalizálva erre (legfeljebb vannak kivételek). Esetleg annyit lehet próbálni, ha eddig nem tetted meg, hogy keresel rá egy másik kernelt és valami kernel managert (spectrum pl.) hátha azzal tudsz javítani ezen. -
Adamis
őstag
PE+ rom-ban a Gcam eléggé sokszor annyira befagy, hogy a telefont is újraindítja. Ráadásul elég gyorsan is merül a teló. Egyik -másik problémára ötlet?
-
Nerazim
őstag
válasz
bepken #26505 üzenetére
Na végül csak sikerült felszenvednem egy stock Pie -t, de elég fura volt az egész. MiFlash alatt újra indult többször vagyis inkább bootlopba futott. Aztán próbáltam más verzókat felrakni, de a Miflash folyton errort dobott és el se indult a flashelés. Aztán gondoltam egyet ha már fastboot-ba volt a teló adb alatt kinyitottam a booloadert és ekkor elindult a gyári rom. Most már végre kezdhetem mókolni Pie alatt is. Első lesz a gcam+magisk
Elég sok helyen jártam gyári romért és már nem emlékszem melyiket honnan töltöttem le, de ezeket elraktam későbbre: xda, gyári oldal, meg vmi
Miflash ből a 2018_05_28 -at használtam, mert a legújabb nálam hibát dobott. -
raveinT
tag
Létezik, hogy gcam modot rootolás és minden egyéb nélkül fel lehet telepíteni egy sima .apk-bol?
Digistatement.com nevű oldalon van fent egy .apk ami állítólag simán 3rd party appként telepítve felpakolja a gcamet.
Ez legit? Vagy csak a xdadevs oldalon talált pc+kábel módszer a megbízható?
-
Baloo27
aktív tag
válasz
acsati #26287 üzenetére
Èn A1-ről váltottam A3-ra. A kamera mèrföldekkel jobb,van gcam minden macera nèlkül. Frissítèsek csúszva èrkeznek,de ezèrt az árèrt belefèr. Kijelző megfelelő, nem látni a különbsèget,csak ha pár centiről nèzed. Akku a 10-es droiddal èjszaka 1-2% merülèst produkál(Bt,wifi,adat,stb.) minden bekapcsolva. Szerintem kellemes telefon ezèrt az árèrt.
-
gábor-ka
tag
válasz
kokokka #26261 üzenetére
Az xda tele volt a pie utani fokuszhibakkal, szoval eleg gyakori hiba volt.
Azota ugyan talaltam egy mondhatni mukodo gcamet amiben a fokusz is hasznalhato, de meg mindig kozel sem olyan jo mint oreo alatt, talan a szinek is fakobbak igy.
(De szivesen kiprobalnam a te gcamed is)
-
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok. Ahogy lassul a xiaomi frissítési kedve elgondolkodtam a custom ROM-on. Akik váltottak gyári 9-ről (amivel nincs probléma de nem én használom), melyik 9-esre, 10-esre ami a legproblémamentesebb és nem hozzáértőnek is OTA-n frissíthető, naprakész, támogatott.
Encryption, saftynet, magisk, gcam/hypercam működik, gyors, szép, minden funkció rendben van, ugyanolyan vagy jobb akkuhasználat a gyárinál és rendszeresen frissített?
LOS16, DerpFest10, PixelExp10?
Ez a slot váltás és a nem telepítünk twrpt nekem új környezet, ezért kérdezném, hogy nincs probléma ha vissza kellene állni a gyári rendszerre? Illetve a firmwaret hogyan lehet majd később frissíteni? Nandroid backup készíthető/restore-olható a gyári rendszerről a bebootolt twrp-vel? Köszi. -
gábor-ka
tag
nekem pl a gyári android 9 óta kezdett el bugolni, akku gyorsabban merülni, sim kártyákról megfeledkezni.
a legnagyobb csapás azért mégis a gcam esetében az autofocus hibája volt.
(találtam belőle mondhatni működő verziót azóta, de még az sem olyan jó mint ami 8.1-en volt) -
Nerazim
őstag
válasz
Bicskei1885 #25938 üzenetére
Ha már gcam szóba jött valaki használ Oreo v Oreos custom rom alatt olyan gcam-et amin működik a night sight? Már vagy egy tucatot próbáltam, de mind bugos volt nálam vmi miatt. -
Per Me
tag
válasz
Bicskei1885 #25938 üzenetére
Szia!
A töltés nálam rendben van, a Gcam leírást pedig az összefoglalóban megtalálod. -
Bicskei1885
csendes tag
Sziasztok; az alábbi tűnt fel a legutóbbi frissítés óta; lassabban és hektikusabban tölt a telefon. más is tapasztalta?
másik
mindenki írja illetve ajánlja a gcam feltételét. erre valami egyszerű leírást kérhetek valakitől(próbáltam visszaolvasni) egy ilyen dolgokhoz hozzá nem értő ember is feltudja rakni.
előre is köszönöm a segítséget -
Nerazim
őstag
válasz
Obyboy #25847 üzenetére
Van az ÖF -ben egy ilyen rész:
Camera2 API, EIS és HAL bekapcsolása gyári Android 9 rendszeren
Ez kell neked, ha ez megvan akkor .apk -ból mehet rá a gcam. Én gyári 9 -en nem próbáltam a gcam ferakni csak custom romokat alatt amikben vagy benne volt vagy rootolt volt és csak .apk-ból fel kellett telepíteni. -
Nerazim
őstag
A Gcamot .apk ból kell felrakni, viszont ahhoz hogy fel tudd rakni ehhez mókolni kell, leírás van az öf -ben. Pl: a RN7 -nél simán felrakható minden fajta mókolás nélkül, nekem már ezért is szimpi ez a teló. A Gcamokat itt találod--> link. Jók az Arnova félék (én ezt használom) az 5 verzióig, fölötte bugos volt nálam, igaz én Oreon vagyok lehet ez volt a gond. De jók még a fu24 félék is, illetve a BSG is, de nekem ennek a menüje nem tetszett.
-
kokokka
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #25788 üzenetére
A hívásrögzítésre két éve feltettem egy programot, azóta az működik automatán ahogy hívást indítok vagy fogadok. A hangerő hibátlan nálam is és mindenki másnál akivel csak beszélek. Gyári rendszer, automatikus frissítés, hibátlan működés két év után is! Nem mindenki panaszkodik azokra amiket itt írtok, lévén, hogy (gondolom) nem mindenkinél jönnek elő. Visegrádon voltunk most négy napot, olyan fotókat lőttem a gCam-el és a sajátjával is (még a várból is), hogy sok kompakt gép megirigyelhetné. Én nem cserélek még egy darabig az biztos hacsak egy kényszer nem visz rá. Remélem nem lesz ilyen, mert nagyon szeretem az A1-emet!
-
benjoe1
aktív tag
válasz
Nerazim #25614 üzenetére
Én már jó ideje a wyroczen féle gcam verziókat használom. Van telegram csoportja, habár pár héttel ezelőtt a hozzáértők csináltak egy zárt csoportot, mert ebbe rengeteg volt az ismétlődő kérdés.
Bulkin 6.2 verzióra épül, az is támogatta hivatalosan az MiA1-et, azt fejlesztgetik tovább. Bulkin verziókat nem találtok a celsoazevedo oldalon, letiltották onnan.Megy a tele cam is és a pöttyözés is redukálva van, de ahhoz telepíteni kell egy magisk modult, ahogy a celsoazevedo.com oldalon lévő infó is írja.
Aux cam a kamera váltó gomb hosszú nyomásával használható, de előtte a beállításokban (Lab) be kell állítani. Beállítható, hogy vagy ugyanebben a gcam-ben nyissa meg a tele kamerát, vagy Fu24 verziót telepítve abban.A slow motion akkor megy custom rom-on, ha Moun Kernel 7.2 és a fenti magisk modul vagy korábbi verziója telepítve van (bővebb infó).
Gyári ROM-on az autofocus probléma is javítva van, bár én nem teszteltem, mert custom rom-on vagyok régóta.
-
Nerazim
őstag
válasz
fluttershy #25613 üzenetére
Akkor még ezek szerint gyerekcipőben jár a fejlesztő. Sebaj azért szurkolok neki innen is, hátha lenne végre egy normálisan működő gcam A1 re is (na nem mintha az eddigiekkel nem lennék kibékülve) szerintem megérdemli ez a telefon, hogy legyen sajátja.
-
fluttershy
tag
válasz
infectedmann #25608 üzenetére
Köszi a pontos infót. Tartottam tőle. Hát akkor én maradok official release vonalon mert most nincs nagyon időm clean flashelgetni aztán pedig teljesen újra belakni. Reméljük októberig eldől ez a jogi probléma és újra fognak jönni a nightlyk.
(#25611) Nerazim
Most reggel gyorsan kipróbáltam. Az ég pöttyözését amire itt sokan panaszkodnak nemtudom tesztelni perpill, viszont a többi funkció megyeget. Ami nem az telelens, nem tudom hogyan kell elővarázsolni, nekem soha nem sikerült még gcammel... Night sight bugos még de aktív fejlesztés alatt ál szóval ezt elnézzük. Slow motion az én telefonomon amióta otthagytam a gyári romot nem működik megfelelően így nyilván itt se, ezt nem tudom kipróbálni.Mindezek ellenére én örülök ennek a gcam verziónak.mert teljesen a mi a1re van fejlesztve és a release datekre ránézve pörög szépen a fejlesztés. Jó lesz majd csak várni kell még vele.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Na sikerült felraknom a MIUI -t, bár volt egy kis komplikáció azért. Mikor a rendszert raktam akkor egyből piros betűs hibát írt ki, de utána végig ment a telepítő, azonban a rendszer nem töltött be. Nyomtam neki egy újra telepítést (gondolom ilyenkor slotot is vált) és most minden működik rendesen. Eddig tetszikMás: Ezt a wyroczen gcam -ot valaki próbálta? A neve eléggé kecsegtető és mintha Mi A1 -re szabták volna.
-
silver10
aktív tag
Továbbra is jó kis aktív topic ez szerencsére. Hétfőtől átnézek egy másik topikba. Maradok a márkánál(megszerettem), de hardverileg egy picit feljebb lépek. Én MTK-s platformról (Coolpad, Zopo stb.)váltottam Tátikára és erre a Sáomira. Nem bántam meg. Nem engedtem rá a 9-et és még most is jól fut rajta a navigáció, BT, WiFi. Eléggé smooth még a rendszer és az alkalmazásaim, ezen - a ma már elavultnak számító SD 625-tel meghajtott - 4/64-es telón. Használati szokásaimnak megfeleltek a Gcam-mel lőtt fotók is. Úgy döntöttem, hogy átruházom gyerkőcömre, amíg van használati értéke. Ő még megelégedéssel használja egy darabig. Az akku üzemidő az csökkent kb 20%-ot. De az asszonyom Redmi note4-e is jól műxik még. Sáomi forévör?
-
Grecky
senior tag
válasz
Nerazim #25537 üzenetére
Ha romolgattál már, nem okozhat problémát a telepítése, de gyári 8.1-re kell downgradelned hozzá.
Az instrukciókat itt találod:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/how-to/rom-miui-10-mi-a1-t3910073
Ezt a stabil romot ajánlom hozzá [link]
Magisk benne van, Gcam telepíthető, 6-7 órás kijelző időket tud navi nélkül, navival 5-6.
Annyi bug előfordulhat, h gyári kamera apphoz portré fix kellhet [link], ha bejelentkeztél a MI fiókodba, illetve az olvasó mód instabil.
Egyébiránt nálam bugmentes, duplakopp megy, érzésre még pattogósabb is, mint a bármelyik gyári rom. -
MATEO6600
őstag
Üdv,
Régóta nem követtem figyelemmel a telefonnal kapcsolatos híreket, a GCam-ra lennék kíváncsi.
Továbbra is fennállnak az alábbi bugok?
-Az autofókusz csak 16:9-ben müxik
-Front camera némelyik verzióban használhatatlan képet csinál
-Homogén felületek (pl ég) pöttyöződnek.Én amit használok az 16:9ben működik, selfie is, de pöttyöz.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Van olyan Gcam port amivel sd-re lehet menteni? Valaki tudna egy pontos verzió számot mutatni? -
törölt tag
Sajnos Open Camera alkalmazásban is, ha (bekapcsolt Camera2 API mellett) manuálisra állítod az ISO-t és a Shutter Speed-et, akkor maximum 25fps-el tud rögzíteni a kamera. Ha a GCam-ban magad állítod be az FPS értéket, valószínűleg ugyanez történik. Szerintem gyári rendszer alatt ezt nem lehet kiküszöbölni, de talán custom ROM alatt sem.
-
Draun01
tag
válasz
fluttershy #25051 üzenetére
Hát életemben nem jöttem volna rá és valóban működik úgy ahogy mondtad. Köszi. De őrület hogy folyton két kamera appot használok, mert azért amit a gcam éjjel művel, olyat semmi más nem tud. Viszont a HDR képek sokszor jobban tetszenek a Lineage kamerajaval
-
fluttershy
tag
válasz
Draun01 #25048 üzenetére
Lineageos 16.0-t használok és egyedül csak a lineageos default camera appja kezeli a telelencsét azok közül a kamera appok közül amiket eddig próbáltam. A kamera appban felül a második ikon a kamera váltó gombot ha nyomkodod akkor első nyomásra az előlapi kamera képét mutatja, második nyomásra a hátlapi másodlagos kamera képét, majd harmadik nyomásra visszatér a normál hátlapihoz, és így tovább. Vannak fent xda-n gcam topikok ahol azt boncolgatják hogy melyik gcam változattal működik a másodlagos hátlapi kamera, de ilyen gcamot nem próbáltam soha, csak arnovát, serjo-t meg backridert (asszem de nem biztos, sokan voltak, nem emlékszem :D ).
-
Draun01
tag
Tudtok olyan kamera appról Lineage OS alatt ami tudja használni a telés lencsét is? Mert ugye a Gcam nem tudja, de a beépitett Lineages sem, próbáltam Open Camerát is az sem. Vagy lehet ha csak simán zoomolok, mondjuk 2x-es zoomig azt a lencsét használja utána meg digitális zoom?
-
Nerd
aktív tag
Van vegre Pie alatt mukodo gcam:
[2.1.1 Gcam_6.2.030 Advanced V2.1 beta9 190527.0355]
12.6 megapixel (4:3) es megy az autofokusz...
# pie, gcam, autofokusz, autofocus, 4:3, 12
-
fluttershy
tag
válasz
MATEO6600 #24844 üzenetére
[link] Muzei - live wallpaper amit a google egyik designer mérnöke készített jó régen. Szerencsére még mindig fejlesztik és egy elég kis erőforrásigényű viszont elég imádnivaló kis app. Alapból valami online art adatbázisból festményeket rak be háttérnek és azokat cserélgeti bizonyos időközönként; az időköz persze beállítható. Blurt is tesz rá hogy a rajta lévő ikonok jól láthatóak legyenek (ha rátapizol a háttérre akkor a blur megszűnik egy időre). A legjobb dolog az appban hogy le lehet cserélni a képek forrását. A te általad kiválasztott mappában lévő képeket alapértelmezetten tudja de a playből letölthető modulokkal lehet vele olyanokat is hogy redditről, tumblrről, natgeoról, google earthről, stbstb kiválasztott képeket tegyen be háttérnek és azokat cserélgesse.
Ez az egyik live wallpaper alkalmazás ami szerintem ér is valamit. A legtöbb ilyen app undorítóan giccses és erőforrásigényes. Hogy reklámozzak is egy kicsit; a másik nagy kedvencem a shader editor [link]
High lever shading languageben lehet bele shadereket írni és azokat meg is tudja jeleníteni, be is lehet rakni háttérnek.
Erről már nem feltétlenül lehet elmondani hogy kis erőforrásigényű, mert az attól függ hogy milyen kódot futtatsz háttérnek. Innen lehet érdekes kódokat összevadászni: [link]
Nem mind fog futni a telefonon
(#24836) trance89
Nálam a root is megmarad ota frissítés után. Legfrissebb magisk zipet telepítettem amikor a romot flasheltem és azóta probléma nélkül megy, nem kellett hozzányúlnom. Kb hetente frissítem mert a frissítés kb fél óráig tart (lehet közben használni a telefont) és utána egy újraindítással végződik. Szóval semmiben nem különbözik a gyári rendszeren megszokott ota frissítésektől csak itt picit gyakrabban jönnek az updatek. Konkrétan naponta.
Nálam sem volt semmi gond a gyári rommal, a halk hívás hangerő kivételével. Az volt a fő oka a custom romnak hogy rootot kaphat a telefon ami frissítéskor nem zavar be, rootnak köszönhetően egész rendszerre kiterjedő reklámblokkolás (Adaway StevenBlack host-al), gcam + camera2api, illetve az hogy érzésre nekem sokkal tisztább és beállíthatóbb a LOS a gyári romhoz képest. Azokkal a hibákkal se találkozok egyáltalán amikről itt sok más fórumozók írnak. Igazából meglep hogy van akinek problémája ven ezzel a telefonnal. De lehet az is hogy csak én vagyok szerencsés azzal hogy egy ilyen hibamentes darabot fogtam ki. Az android Q miatt nem aggódokLOS-al biztos megkapja a telefon előbb vagy utóbb.
-
HDR123
tag
válasz
M@Db0Y #24821 üzenetére
Gcam teljesen hidegen hagy. Bőven elég a gyári camera, van amúgy tükrös gépem, tudom mi az hogy jó fénykép. A telefonban ami van a célját tökéletesen betölti.
Általában 5GHz-es wifit használok, de azt se méregettem hogy 75, 150 vagy éppen 900Mbit/s-el megy.
Nekem ezek teljesen feleslegesek amiket írtál.Custom romokat azért nem szerettem (android 2.3-as időszakban kezdtem), mert nagyon sok gond volt velük, nem ment a hívás, nem úgy működött mint a gyári, még a 4.0-ás időszakban (ZTE Blade, LG P990).
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
HDR123 #24820 üzenetére
Nekem is tökéletes volt a gyári, de kb 1.5 hónapja áttértem a LOS16-ra kíváncsiságból és a Gcam miatt.
Gcam miatt már megérte, de nekem a LOS16-al az üzemidő jobb lett, wifi 2,4Ghz-en gyorsabb lett (75Mbit helyett 150-el csatlakozik a routerre).Összeségében nem rossz, és 0 korábbi tapasztalattal guide alapján elsőre sikerült felrakni kb. 15 perc alatt.
-
Fredy02
tag
Hello!
AOSP írta hogy van frissítés letöltöttem és azt írja nem települ, mert duál bootos, és nekem kell telepítsem twrpből. Csak simán telepítem a zipet, nem töröl semmit, kell wipe?
A másik kérdés az aospban gcam van? Magiskbol telepítettem a gcam fix for mi A1-t de utána nem működött a fényképező, uninstalláltam a modult aztán megint jó gondolom valami hülyeséget csináltam. -
M@Db0Y
senior tag
válasz
andHermann #24737 üzenetére
Én nem tapasztalok ilyet los16 alatt. Bár nem használtam gcam-et gyári rendszer alatt, de én mindenhol azt látom, hogy csak gyári rendszert érinti a probléma.
-
andHermann
tag
válasz
hislah #24727 üzenetére
Csak saját felelősségre.
Nekem nincs komoly gondom a legújabb gyári rendszerrel, de sokak panaszkodnak különféle hibákra. Fotós, pontosabban azon belül is Gcam tekintetében Pitén, Oreóval összehasonlítva egyedül az autofókusz hibáról tudok, de engem az sem érint, mert 16:9-ben fotóztam mindig, és ott nem jön elő. -
hislah
aktív tag
Srácok!
Megy már a Pite alatt a GCAM? Fókuszál?
-
Grecky
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat, de úgy döntöttem még mindig várok a frissítéssel, ennek a gcam dolognak jobban utána nézek, h 12mp-en működésre lehet-e bírni vhogy az auto fókuszt.
Na meg az akksiidőre is kiváncsi lennék, 8.1-el ~6 óra SOT mindig megvan. -
Fall-N
veterán
Így van sokan átmentünk read-only módba. Én is csak azért nézek ide időnként, hogy tudjam, hogy megjött a frissítés.
Egy-két kolléga is rendesen barmolta a topikot így oda is lett a motiváció. A különböző Custom ROM-okat meg nem használom, mert nem érdekelnek. Jó a gyári. GCam-et sem tudom, hogy milyen A1-en mert szintén nem fogok mókolni miatta. Azt tudom, hogy sokkal jobb az algoritmusa a Googlenek, mint amit valaha is fog tudni a Xiaomi csinálni. Nem véletlenül évek óta ők csinálják a legjobb kamerás telefonokat a HTC-vel együtt.
-
Baloo27
aktív tag
válasz
Grecky #24583 üzenetére
Szerintem sokan csak használják a telefont ès nem feltètlenül olvassák a fórumot.
Gcamról nem tudok nyilatkozni,mert az fr miatt nem telepítettem. Talán ha kapunk friss főverziót felteszem előtte.link
Legfrissebb gyári rom-on vagyok,a mikrofon hibát javították. Waze működik,nem dobja el a jelet(igaz csak hètvègente használom 3-400km-t).Viszont,ha wifi kapcsolat van akkor amikor megtervezem az útvonalat,akkor általában hibára fut.Ha csak adatkapcsolat van,akkor jól működik. Kapacitív gombok világítanak(legalábbis nálam).
Egyèb hibák: n-es wifi hálózati kapcsolat alatt lassú böngèszès mèg most is jelen van,ha bt-t kikapcsolom gyors lesz. G ès Ac esetèn nincs lassulás. -
fluttershy
tag
válasz
Grecky #24583 üzenetére
Bocsi, én is átmentem read onlyba mert a kérdések 90%-a olyan emberektől jön akik gyári romot használnak ezért Los userként nem látom értelmét hogy válaszoljak mert én ezekkel a problémákkal nem találkozok. De azért ezek egy részére megpróbálok legjobb tudásom szerint választ adni.
-Gcam-et akkor nem igazán használtam amikor a fókusz probléma jelen volt (akkor épp visszalátogattam tiszta gyári romra). Jelenleg ilyennel nem találkoztam; előlapi kamerával készített fotókon lévő durva blur és greenish/yellowish tint sincs már meg. Egyetlen dolgot nem tud a gcam: a másodlagos hátlapi kamerát kezelni. A videós képességeit nem teszteltem.
- Gesztusvezérlés nincs Los-on, vagyis én nem találtam, de nem is használnám egyébként szóval nem zavar. De szoftveres gombok vannak; és ha azt bekapcsolom akkor a hardveres navbar nem világít. Azt kiemelném mégegyszer hogy ez Los-on tapasztalható állapot jelenleg
- A pitével elrontott mikrofon hangereje szerintem még mindig jelen van, sőt Los-on is. Azért mert valamikor január táján cseszték el ezt a dolgot xiaomiék és a Los mindig megkapja a legfrissebb gyári firmware-eket és ez a mikrofonos probléma is jött vele együtt. Engem nem érint, de azt nem tudom hogy azért nem érint mert már javították a Los-ban vagy pedig a mikrofonhangosító magisk modul amit használok teszi a dolgát. Ki kéne próbálni hogy a modul nélkül mi a helyzet de lusta vagyokmeg ami működik azt nem kell megbolygatni
- Gps-el soha nem volt problémám. Akinek van azt nem értem hogy miért van, sajnálomannyi ötletem van csak hogy ha valaki találkozik ezzel a problémával az próbáljon egy factory resetet/full wipeot/clean installt/stb
- Azt olvastam hogy szidták a márciusi gyári frissítést de személyes tapasztalatom nincs. Los-on minden tökéletes. -
andHermann
tag
válasz
#56474624 #24683 üzenetére
Én csak most tudtam ránézni a fórumra, így csak most tudok neked válaszolni.
Saját tapasztalat alapján, akár nappal is jobb képeket tud a Gcam lőni a gyárinál, főleg ha mixelve vannak a napos-árnyékos részek. De az igazi ereje valóban a fényviszonyok romlásánál érhető tetten. A gyári erősen zajosít, míg egy jó Gcam porttal kisebb csodákat is ki lehet hozni a képekből. De hangsúlyosan fontos a jó port, mert több 100 Gcam verzió létezik, melyek jelentős része nem működik jól együtt az A1-gyel, valamint a beállítások is fontosak.
Nálam megy minden feature, ami a gyárival, leszámítva a zoomos hátlapi kamerát. Elvileg rootolt készülékre arra is van fix ill. megfelelő Gcam portolt verzió. Az enyém nem rootolt, így erről nem tudok nyilatkozni. Még egy apró fájdalmam, hogy az FPS a videóknál lehetne jobb, legtöbbször a 30-at sem éri el. Ez ha jól rémlik a camera2api miatt van, de más talán meg tud erősíteni vagy cáfolni. Ha erre valaki tudna megoldást az jó lenne.
-
válasz
Az ilyen kiborulásokat sosem értettem.
Azért, mert neked nem tud válaszolni senki, már értelmetlen a topik?Hát mikor még megvolt a teló, én nagyon sok segítséget kaptam, szóval szerintem nagyon is sok értelme van a topiknak.
Csak az első kérdésre tudok válaszolni.
Nem érheti el a Gcam szintjét a gyári app, mert ott a kép tömörítési algoritmusa is más. -
M@Db0Y
senior tag
válasz
Lehet, hogy el tudod érni a gyárival kézi módban, de elég macerás lesz a változó fényviszonyokhoz mindig beállítani a telefont.Hacsak nincs minden képre 2-3 perced, hogy próbálgasd az eredményt. Nappal SZERINTEM van olyan jó a gyári kamera mint a gcam, szürkületben és éjjel elvérzik.
Gcam-ban van portrémód, de nem a 2. lencsét nem használja, bár vannak erre mindenféle fixek amiket én még nem próbáltam.
-
törölt tag
A gyári kamerával kézi módban, megfelelő (kitapasztalt) beállításokkal sem lehet elérni a gcam szintjét?
Illetve a másik hátlapi kamerát tudja-e kezelni, portrémódot tud-e, vagy ezek csak a gyári szoftver privilégiumai?
Egyelőre még nem nyúltam a gyári állapothoz, de láttam youtube-on összevetéseket, aztán elgondolkodtam rajta.
-
mttssz
senior tag
Lassitott video felvetel GCammel offos? Probalgatom ezt a portot amit mobilizmo kirakott, de lassitott videonal elkezd zold kepkockazni az egesz.
-
Mindenkinek aki egy jó Gcam portot keres: [link]
Minden funkció jól működik vele (portré, lassított felvétel, makró, körpanoráma), plusz van fotófülke és Lens is, ezekkel eddig még nem találkoztam más portokban. Bár én Havoc-on próbáltam gondolom működik más cRom-on illetve gyári rendszeren is. -
A ROM-ban csak egy gcam van "gyárilag", a másik nem véletlenül Magisk modulból jön? Nekem működik a "gyári" is, bár az tény, hogy ha lassított módra kapcsolok akkor fc jön. Felraktam a Pixel2Mod-Arnova8G2 v8-at, abban működik a lassított mód 120 fps-el (ennek a menüjét nem szeretem).
-
TaylorPro
addikt
Tegnap volt időm és feltoltam én is a Lineage-et. Eddig hiba mentes. Mindenképpen megér egy próbát már csak a Gcam miatt is.
-
fluttershy
tag
válasz
HoaryFox #24486 üzenetére
Frissítettem: https://pastebin.com/nn87r0rx
Beletettem az észrevételeket amiket kaptam illetve kibővítettem ezekkel:
- Xda topik ahol megtalálhatóak a 7.1.2 és 8.1.0 hivatalos gyári fastboot romok és ota frissítések
- 9.0 -> 8.1 downgrade xda leírása
- camera2 api, hal, eis bekapcsolása ideiglenes rootolással gyári rendszeren a gcam használatához
- és még pár apróságMost már több dolog nem jut eszembe
-
trebrona
nagyúr
Szokásos módon Magisk Uninstall / Restore Images.
Hiba nélkül felment a frissítés.
Ezután Tool-lal bootoltatott TWRP, magisk install, szintén gond nélkül.GCam mintha mi sem történt volna.
-
fluttershy
tag
válasz
Draun01 #24329 üzenetére
Egy nap lineageos nyúzás után a következők a tapasztalatok:
- A rendszerben eddig nem találtam bugot ami nagy szó mert az összes custom romnál amit amit eddig használtam sikerült kiszúrnom valami idegesítő apróságot
- Firmware telepítésre a LOS telepítés előtt nem volt szükség mert elvileg minden benne van a romban ami kell
- Viszont recoveryből nem jó bármelyik. A fejlesztő aki a LOS mi a1-es portját készíti azt írja hogy a saját módosított recoveryjével kell a telepítést csinálni mert a többi változattal jelenleg nem megy végig. A recoveryje: https://drive.google.com/open?id=1LtLrNnL0h7alZaaOWADvc2Sf5aNkNukM
- Friss gapps full-al és magisk-el rootolva használom (a gapps-ból valamiért nem működik a pixel launcher sajnos de a LOS alap launchere nekem megfelel)
- Gapps-ot a rom telepítése után azonnal (rom telepít -> recoveryt újra bootol -> gappst telepít), magiskot az első sikeres rendszerindítás után érdemes telepíteni
- Egyetlen magisk modult használok csak jelenleg az pedig a sötétben készített videók framerate problémáját orvosolja (szerencsére működik LOS 16-on is): https://forum.xda-developers.com/mi-a1/themes/magisk-fix-stable-fps-video-recording-t3754881
- A LOS stock kamerája hibátlan, szerintem még jobb képeket csinál a mi a1 stock romján lévő miui-s camera alkalmazásnál is
- Gcam működik alapból, mókolás nélkül. Night sight nagyon szép képeket csinál még olyan szituációkban is amikben én is alig látok, csak nagyon stabilan kell tartani a telefont. Jelenleg ezt használom, front kamera kivételével minden működik benne: https://f.celsoazevedo.com/file/gcamera/P3v10.1_GoogleCamera_6.1.021.apk
- a hívásokról nem tudok még véleményt nyílvánítani mert még alig telefonáltam amióta rajta van a LOS, viszont az a pár alkalom okésnak tűnt
- akkumulátor időről szintén nem akarok még véleményt nyilvánítani de eddig okésnak tűnik az is
- Összegzés: A rendszer tiszta, bloat mentes és gyors. Mindennapi használatra megfelelőnek tűnik. -
Steve2006
tag
válasz
kmarci25 #24243 üzenetére
A februári frissítés óta nekem is szar lett az akkuidő. Többen is panaszkodtak. Ma feltettem a márciusi frissítést, kíváncsi leszek rá, hogy így milyen lesz. Az xda-n is leszedték a februárit a letölthető romok közül.
"And also yes, I thought I was going crazy, but there is definitely some strange battery drain in February. Will need to downgrade. It's a shame Xiaomi has botched Pie updates, has a lot of promise, but little details are making it a bit irritating (bad sound quality, no gcam focus, battery drain)."
-
fluttershy
tag
válasz
mttssz #24180 üzenetére
Ilyen bugot akkor csinál a kamera app ha az utófeldolgozás valahol hibát szenved. Általában default beállításokkal nem szokott ilyen történni. Van olyan gcam verzió amivel bármit csinálsz, bizonyos százalékban mindig ilyen kép lesz az eredmény. Default camera app viszont akkor csinál ilyeneket ha ha valami speckó funkció be van kapcsolva, pl éjszakai fotók képminőségének a javítása. Próbálkozni kell a kamera beállításainak ki-be kapcsolgatásával (hdr, photo quality, mittudomén) . Illetve még ha custom kernelt használsz akkor ott is érdemes állítgatni a dolgokat főleg a performance-ot.
-
andHermann
tag
Most hogy kicsit leült a fórum, bedobok egy olyan kérdést, hogy létezik-e olyan Gcam A1-re, ami Root/Magics nélkül tudja használni a hátlapi tele lencsét is? Jó fél évvel ezelőtt csak rootos portolt Gcameket találtam, amelyek el is crasheltek persze a gyári érintetlen rendszeremen, de hátha van rá valami megoldás azóta, bár gyanítom, sajnos nincs.
-
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #23831 üzenetére
Oké, h 16:9-ben jó, de ki fotóz úgy?
A szenzor 4:3 képarányú, gyakorlatilag abból vágja ki a 16:9-et, ami minőség veszteséggel jár. Akkor már maradnék a gyári appnál, minthogy így fotózzak. Nem, ez a pie nekem nem kell.
Az meg, h pie bug lenne az is elég hihetetlen nekem, max szándékosan cseszték el, h ne tudd az A1 fotós képességeit feljavítani, ergo vegyél pl. A2-t.#23829 TaylorPro:
Jól működik? Gondolom 16:9-ben.rzoli:
Nem értem miről beszélsz, ha feltelepíted a gcamot miért kellene egyből adatokat törölnöd?
Ahány változat, mind külön camera appként szerepel telepítés után, nem tudod egy már fentlévő gcamra ráfrissíteni. -
rhen
senior tag
válasz
andHermann #23831 üzenetére
A sok gcam fokusz hibahoz.
Nem gcam hiba, hanem pie/a1 hiba. Más Camera2 apit használó kamera alkalmazásban sem jó. -
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #23822 üzenetére
Frankó, akkor nincs működő gcam pie-ra. Csodálatos...
-
válasz
mttssz #23804 üzenetére
Egyértelműen pozitív a tapasztalat.
Amit telepítésről tudni kell, hogy bármi van most fent az teljes radír, így mivel f2fs /data supportja van, azt is megcsináltam. Akku idő rendben van, AOSP Extended szintjét hozza, stock-nál picit gyengébb, talán 10%-al.
Hibák:
-töltés, nem gyári töltőjével használom, hanem van egy kettes (1A/2A) normális Ugreen-em. Eddig az 1A-es normálisan töltötte, most az 5 óra alatt csak 15%-ot nyomott bele, a 2A-es teljesen rendben van. Lehet, hogy a kábellel történt valami egyébként mert a munkahelyemen notiról ugyanúgy tölt a benti kábellel. Szóval nem egyértelmű, hogy ez a rom hibája.
-A carrier services.apk-t (magyarul a szolgáltatói szolgáltatások) updatelni kellett mert fc-zett és nem kaptam meg pl. az sms-t. Apkmirror-ról letöltve van egy picivel újabb, azóta probléma mentes.
-stock fényképező app (magisk-ből telepítve) csak alap funkcióiban működik, panoráma nem megy és a bal alsó sarokban a 3 összefonódó körre kattintva is fc jön. Viszont van olyan gcam amiben minden működik, portré, panoráma mód és a lassított felvétel is
Eltűnt hibák:
-megszűnt a fényerő-szabályzó hiba, AOSP-n is sötétben jelen volt, nem tudta jól beállítani, föl-le csúszkáltNagyjából ennyi.
-
TaylorPro
addikt
Tud valaki működő Gcamot Pitére?
-
MATEO6600
őstag
válasz
andHermann #23703 üzenetére
Bizony, ez a 16:9-re állítás csak egy kényszermegoldás.
Azért használok egyébként 4:3-as képarányt, mert a 16:9-est úgy éri el, hogy az eredeti 4:3-as alját és tetejét levágja. Szóval gyakorlatilag a szélesvászonnal fixen elveszíted a kép elég nagy részét. 4:3-as aránynál erről én dönthetek, ha úgy akarom, utólag én is levághatom ezeket a részeket, de némely perspektívából fontos információt veszítenék.
Azt még kipróbálnád, hogy az előlapi kamera működik-e? Az is egy GCam bug Pie alatt, hogy használhatatlan képet csinál.Update:
XDA fórum alapján kipróbáltam a Arnova's v8.3b1 verziót, és nekem működik a selfie, és az autófókusz is! -
Maffia91
aktív tag
Ki melyik GCam verziót használja és milyen beállításokal?
Fent van a gyári is meg az AEX 5.8ba épített Pixel2Mod Arnova féle. -
andHermann
tag
Igértem, így lőttem gyorsan az egyik üres tárgyalóban szándékosan gyenge fényviszonyokkal egy gyári kamerás illetve egy Gcam-es képet. Talán lehet látni mind a különbséget köztük (ha nem lenne egyértelmű, az erősen zajos a gyári), mind azt, hogy a Gcam Pite alatt is képes fókuszálni (legalábbis nálam jól működik). Additional info, hogy én az Arnova féle Gcam modokat preferálom, korábban próbálkoztam a Sergo félékkel is, de nekem sötétben szemcsés eredményt adott.
https://mobilarena.hu/dl/upc/2019-01/23/526913_ziw7wyummk9bytnf_img_20190123_151218.jpg
https://mobilarena.hu/dl/upc/2019-01/23/526913_e2aby2rnsmoxvsjd_img_20190123_151232.jpg -
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #23661 üzenetére
Örülök, hogy pozitívak a tapasztalataid.
Ez a gcam téma érdekelne, hogy érted, h ritkán használsz autofókuszt? Pie-n elvileg az a baja h folyamatosan fókuszál, és nem lehet vele értelmes képet lőni, ha jól vettem ki, rábökéssel sem. Kifejtenéd ezt nekem? Leginkább ezért nem frissitek még. -
andHermann
tag
Hétvégén felpattintottam a Pitét (sima upgrade, gyári Oreo novemberi patch-re, no FR, csak egy extra ujraindítás a végén) és bő 3 nap használat után összeírnám az alapvetően pozitív tapasztalataimat, hátha segít valakinek:
- telefonon elérhető vagyok és hívni is tudok minden gond nélkül, ugyanakkor a túloldalon van hogy nem hallanak teljesen tisztán, ez Oreon nem fordult elő. Itt visszalépés van picit.
- az óra bal oldalon megszokható, ugyanakkor hiányolom a másodperc mutatót, amit Oreon bekapcsoltam, de úgy látszik Pitén elfelejthetem, nem tudtam a beállításokban előhozni. Szóval ez is picit visszalépés nekem
- hát mit mondjak, a quick kapcsolók nem nyerték elé a tetszésemet, de talán majd megszokom
- viszont a hangerő állítás (default media a csengő helyett) nekem bejön, praktikusabbnak tartom így, mint Oreon, de ezek szubjektív dolgok
- van FM rádió, ez király, ritkán kell, de jó hogy nem kell kompromisszumot kötni (teszt menü, freki keresgélés), ha mégis szükség van rá
- az elmúlt napokat Budapesten töltöttem, úgyhogy B20-at nem tudtam tesztelni, de a 4G kiválóan működik. Ja igen: 1 SIM-et használok csak, Telenoros!
- GPS jól működik, legalábbis nem rosszabb, mint az utóbbi hónapokban Oreon volt. Néha nem talál jelet belvárosban, magasabb épületek, szükebb utcák között, egyébként jó.
- Bluetooth-szal sem volt gondom, egy okos órával is illetve a kocsim kihangosítójával is ugyanolyan jól működik, mint korábban
- teszteltem a Wifi-t (ugyan 5Ghz-es használok, de most átállítottam 2.4-re) és nem láttam nagy különbséget Bluetoothal, GPS-szel ezek nélkül. Szándékosan az egyik legtávolabbi helyiségbe mentem a rootertől és kb. 25Mbites feltöltés és meglepő módon 30 Mbites letöltést mértem Speed tesztel, ami közepes jelerősségnél elmegy kategória szerintem (egyébként 120-as a netem, ha jól emlékszem). Bekapcsolt Bluetooth és GPS mellett is 20 alá nem ment.
- aksi időbeli változást nem nagyon tapasztaltam, ugyanúgy naponta töltöm, kb. 5 óra SOC-kal, de sosem várom meg, hogy nagyon lemerüljön
- nem látok sebességbeli különbséget sem, régen is reccenés nélkül tette e dolgát
- fényerő fronton szerintem javulás történt. 3x húztam a csuszkán az elején, amikor úgy éreztem, hogy nem jó a fényerő, azóta magátol szépen odatekeri, ahova én is tenném. És Oreohóz képest legalább gyorsan adaptálja, nem másodpercekkel később!
- Nova-t használok, szóval a Google bar nem érintett, maradt az asztalom olyan, mint előtte
- Maradtam a real gombos használatnál, már megszoktam, majd a következő telefonomon megtanulom az új swipe-os használatot, mondjuk kipróbálni kipróbáltam és akkor nem világítottak az alsó gombok, szóval ebből a szempontból korrekt
- Nem vagyok egy vájt fülű, ill. nem EQ-zok, de nekem jobban tetszik a telefon hangzása most, mint Oreon, de ez szubjektív
- GCAM-tól féltem a legjobban, több verzióm is van fent, de őszintén szólva nem látok változást. Autofocust ritkán használom, szinte mindig bökök az újammal, de az elkészült képeim jók lettek Pite alatt is.Nagyából most ennyi jutott hirtelen eszembe, bocs a terjedelemért. Összességében tehát pozitívan sült el nekem az Upgrade, pedig nem véletlenül halasztottam el idáig, mert sokan panaszkodtatok itt a fúrumon. Én ezzel a telóval szerencsés vagyok, korábban sem voltak nagy gondjaim vele, most sincsenek, pedig nyúzom rendesen. Lehet, hogy szerencsés hardver elemekből rakták össze az én telómat, vagy nem tudom mi az oka.
Ha valamit kihagytam, szóljatok, megnézem, tesztelem!
-
MATEO6600
őstag
Google cam kérdés:
A portrair mód használata zoomolt képet eredményez, de kérdés, hogy ezt a másik lencse használatával éri el (aka optikai zoom), vagy az eredeti lencsén alkalmaz digitális zoomot?
A másik, hogy a GCamos portré mód nálam nem olyan mint a gyári kamerában, ahol elblurosítja a hátteret az objektum körül. -
-
rzoli
senior tag
Ugyan már eladtam a telefonomat, de a vevő úgy kérte, hogy legyen rajta GCam is. Feltettem az itt korábban megosztott módon, ami ELVILEG megtartja a telefon frissítésének lehetőségét. Sajnos nem jött be a dolog, nem frissül, jelzi, hogy van januári frissítés, de nem telepíti, hibával leáll...
-
Grecky
senior tag
válasz
Victoryus94 #23464 üzenetére
Oreo alatt is ugyanez a helyzet:
https://mobilarena.hu/tema/re_xiaomi_mi_a1_tisztasagi_fogadalom/hsz_23404-23404.html
Nem kell szétflamelni a fórumot, hogy a pie miatt van, előtte is szar volt és pont.
Engem pl. a gcam fókusz problémája jobban izgat, meg a SIM és a mikrofon hibák. -
fluttershy
tag
válasz
Nerazim #23426 üzenetére
Próbáld ki más kamera alkalmazással (gcam, snap, mi a2 camera app port) a modult, főleg az éjszakai vedeók minőségét javíthatja. Ha nem csinál semmit vagy pont ellenkezőleg; crashel tőle a kamera alkalmazás akkor töröld le és próbálj ki egy másik modult. Egy rakás modul van, emlészem én is végigpróbáltam oreon párat mire ráleltem azokra a modulokra amik végül beváltak. Oreon nekem ezek a modulok voltak fent: egy pie font pack (az új emojik miatt), egy camera module ami végre megjavította az éjszakai videók képkockaszámát meg bekacsolta az EIS-t és a HAL-t (https://forum.xda-developers.com/mi-a1/themes/magisk-fix-stable-fps-video-recording-t3754881), meg egy mi a2 camera app port amit ritkán használtam de azért felraktam hogy legyen.
-
tomboy84
tag
válasz
andHermann #23316 üzenetére
-
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #23310 üzenetére
Érdemes itt nézelődni gcam ügyben:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/themes/gcam-pie-t3887991
Nem frissítek pie-re, amíg nincs rá megoldás. -
Fall-N
veterán
válasz
andHermann #23310 üzenetére
Azt talán annak kéne jelezni, aki portolja a GCam-et. Xiaomi nem fogja javítani egy olyan program hibáját, ami hivatalosan nem is elérhető a Pixel telefonokon kívül.
-
andHermann
tag
Aki feltette a tegnap megjelent frissítést és van GCam-je, megnézné, hogy rendben működik-e? Főleg autofocusra panaszkodtak itt többen, korábban. Én Gcam miatt nem merek még frissíteni. Köszi előre is.
-
Nerazim
őstag
válasz
alpihun #23208 üzenetére
Én ez alapján a két YT video alapján csináltam (link lentebb). Elég részletes és érthető és minden szükséges progi ott van a video alján linkelve. Végig sima volt nem volt komplikáció a páciens túlélte.
Egyedül a "Perfdump" app vagy mi ablaka nem ugrott fel nekem mint a videoban, és nem tudtam neki super user jogot adni azért az egyik parancsot a nem tudtam kiadni, itt egy kicsit beparáztam, de aztán csak be kellett menni a Magiskba és kézzel megadni elhúzni a csúszkét és már működött is, ezt leszámítva tényleg minden rendben volt. Először Unlock utána Gcam install.
-
rzoli
senior tag
válasz
alpihun #23192 üzenetére
Illetve itt a harmadik, az XDA-ról.
Ami lényeges és ebből hiányzik, hogy Is-tee leírása szerint unlock-old, lock-old a telefont. (Hangerő le és Bekapcs gomb, és csak utána enter. Ha újra bejön a bootloader elengedheted a gombokat.) Egyébként factory resetet csinál és mindent töröl a telefonról. Akár a frissen feltett GCam-et is.
-
alpihun
senior tag
Pont valami ilyesmi kérdésre várom a választ, el tudnál igazítani, hogy mostanában mik a lépések gcamhoz?
Oreót viszont biztosan hagyom még egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Napelem
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest