- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
Igazából nem nagy kár érte, az A1 volt az első és egyetlen normális telefon, amire pure androidot raktak. Ha komolyan gondolták volna, akkor igazán lehetne pár komolyabb készülékre is ezt rakni. Lassan 3 éves lesz a készülékem, de se az A2 se az A3 nekem nem gyere be, szóval kénytelen leszek váltani. De igazából az egész andorid one projekt elég hullaszagú, úgy globálisan.
-
A Google AO programját tökéletesen teljesítette, 2 évig volt hivatalos frissítés. Már ez erős előrelépés a telefonok többségéhez képest. Nyilván a flagshipeket általában tovább támogatják a gyártók, de korábban egyéb más termékeik esetén nagyrészt amilyen rendszerrel használatba vetted a telefont olyannal is raktad le. Persze kivételek mindig voltak, de még azt se lehetett tudni mi alapján tesz egy gyártó kivételt egy típussal. Jelenleg az AO programnál lehet tudni előre a minimum feltételeket (feltéve a ha a vásárló tudatos). Szégyellem, de az A3 sztorit nem ismerem.
-
2017 szeptemberében jelent meg, szerintem esélytelen. Nem a következő, hanem már az azután következő generáció is megjelent a típusból. Nem hiszem, hogy ennyire hülye lenne a Xiaomi. Tulajdonképpen azt lehet mondani tök jó fejek, hogy nyitható a bootloader (és nem jár gari vesztéssel, bár ez mostanság már nem annyira veszélyes, mert letelik a 2 év) és így kis munkával tolható rá 10-es droid. És mivel elég jól sikerült készülék, valószínűleg még lesz is egy ideig közösségi támogatása.
-
bepken
veterán
mármint ezt hogy érted? tele az XDA különböző 10-es romokkal. (Pixel Experience, RevengeOS, Evolution X, stb.)
hivatalos az nyilván nem fog már jönni rá, de egy ilyen főzött romot szívesen feltennék. csak érdekelt, hogy próbálta e már innen valaki
-
Sordoran
addikt
Mert nem a Google dönti el melyik telefonon mi fut (elvileg Android One esetén ő felel érte, de erről erős kétségeim vannak). Ha a régebbi készülékekre nem adna ki biztonsági javításokat, akkor sokkal több probléma lenne a készülék biztonsággal, ami a statisztikákra rossz fényt vetne. Így viszont a gyártók könnyen tudják a kis frissítésekkel azokat is kiadni, és mindenki örül.
-
rhen
senior tag
Nem sok esélyt látok rá.
Emlékeim szerint 2 főverzió upgradet ígértek.Hajszálnyi esélyt mégis látok A2 lite miatt.
Az meg kell hogy kapja és az A1 szinte ugyanazt a ROM-ot használja ha jól emlékszem. (Bár ahhoz hogy kiadják nem elég lefordítani, hanem tesztelni is kell és arra nem biztos hogy fordítanak energiát) -
darvinya
titán
-
Nerazim
őstag
A Gcamot .apk ból kell felrakni, viszont ahhoz hogy fel tudd rakni ehhez mókolni kell, leírás van az öf -ben. Pl: a RN7 -nél simán felrakható minden fajta mókolás nélkül, nekem már ezért is szimpi ez a teló. A Gcamokat itt találod--> link. Jók az Arnova félék (én ezt használom) az 5 verzióig, fölötte bugos volt nálam, igaz én Oreon vagyok lehet ez volt a gond. De jók még a fu24 félék is, illetve a BSG is, de nekem ennek a menüje nem tetszett.
-
Aurig@
őstag
Nem akarom kipróbálni, mert, ahogy írtam használni vettem nem próbálgatni! Visszatenni kilenc után a nyolcat, macerás.
Esetleg ha valami nem úgy működne, ahogy most, akkor jól megszopnám. Várhatnék hátha lesz valami. Neked szerencséd van de azoknak, akiknek hibái vannak, nekik nincs.
Jó nekem így, ahogy van. Azért mert újabb, még nem minden esetben jobb is. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Pl. csengőhang hangerő állítása már csak menüből lehetséges, hívásrögzítés nuku, hangszóró/mikrofon hangerejének radikális csökkenése (erre kb. mindenki panaszkodott a telefon túloldalán).
Ezekkel Oreo-n nem volt gond, csak 3 masszív, releváns ok, ami kb. 3 mp alatt eszembe jutott. Ezek mellett sok kis apróság.
De még mindig kitartok mellette, mert ár/érték arányban, főleg a gyári android miatt még mindig verhetetlen. A2, A3 vagy Nokiák, esetleg Motorola jöhetne szóba, de az A sorozat nemhogy jobb lett, hanem rosszabb. A Nokiák és a Motorolák pedig jóval drágábbak (használtan is).Az új (jelen esetben szoftver) nem mindig jelent jobb minőséget, könnyebb kezelhetőséget, logikusabb felépítést stb. Sőt...
Egyértelmű, hogy a folyamatos szoftverfrissítésekkel, és "hű de nagy baj lesz, ha nem friss a készüléked op. rendszere" akarják sakkban tartani a vásárlókat, hogy minél többet és minél gyakrabban vegyenek új termékeket. Hisz egy idő múlva hiába lesz teljesen használható, vállalható egy telefon, az már szoftveresen nem kap frissítést, így újat "kell" venni.
Vagy beszélhetnénk a szándékos, időzített hardveres elromlásról. Ez is egy létező jelenség, hogy 2 nappal a gyártói garancia lejárta után megadják magukat a termékek. -
Aurig@
őstag
Csak vissza kell olvasni jó pár száz /lehet jó néhány ezer, nagyjából február-márciusig/ hozzászólást és látható, hogy mennyi nyűgje van. Sokan próbáltak visszatérni Oreo-ra. Alapvető funkciók sem működnek /működtek/ úgy, mint Oreon. Használni vettem a telefont, nem kísérletezni és mókolgatni, hiba esetén meg várni, hogy talán javítják a következő frissítéskor.
Két hét múlva lesz két éves a telefon, ugyan olyan jól működik, mint akkor, annyi különbséggel, hogy Oreo 8.1 van rajta. Teljesen gyári, érintetlen rendszer.
Ezért! -
Sordoran
addikt
Emlékeim szerint akkor (2017-ben) indult be az Android One program igazán, így most kezdik meg a 3., csak biztonsági frissítéses évüket ezek a készülékek. Nagyon nem fog változni semmi, még 1 évig jönnek havi frissítések, javítanak ezt-azt, elromlik emez-amaz és ennyi. Ha szerencsénk van, 1 év múlva mikor lejár a 3 év, a készülék nem fog súlyos hibától szenvedni.
-
-
-
-
Nerd
aktív tag
Merules engem nem erintett.
GPS nalam igy ert veget:
- volt ra pelda korabban mar iden hogy waze meghulyult, de kov alkalommal, masnap, par nap mulva amikor ujra navigalnom kellett nem volt gond, igy ez nem zavart.
- mult penteken 4.5 oras utat gps nelkul tettem meg mert nem tudott befixalni. Vegig be volt kapcsolva 4.5 ora alatt a waze.
- vasarnap mar utazas elott csekkoltam a gps-t, tovabbra sem mukodott, itt probtam ujrainditast, agps updatet nem segitett. Moto g6 siman befixalt ugyan olyan korulmenyek kozott
- vasarnap este wipe data, telefon ujrabelakasa.
- gps-t nem oldotta meg, egesz hetfon szaroztam vele de semmi.
- kedden reggel erkelyen gyenge jel, majd tok jol mukodott egeszen delutanig. Delutan mar haldoklott. pesten 40 perces gyaloglas soran dobalta. Ejjel teljesen halott volt.
- szerda delelott megint fasza 10 koruli muholdra csatlakozik
- delutan haza seta soran szar. Neha magara talalt foleg ha zebranal alltam par percet, de 10 meter gyaloglas utan elvesztette a jelet.A delelotti es esti utak nyilvan nagyreszt megegyeznek csak az irany ellentetes...
En ma megvettem az uj telefont.
Szobaban 7 emeletes haz 5. emeleten az uj telefon igaz pontatlanul de befixal. Mi A1 erkelyen kirakva sem bir befixalni...
Ha tobb erom lett volna, akkor en meg downgraedelni probaltam volna valami regebbi de mar pie verziora.
En sajnalom mert szerettem ezt a telefont, teljesen megfelelt nekem.
-
Fall-N
veterán
Az A1 2017 szeptember, az A2 2018 júliusi a Nokia 7 Plus meg 2018 márciusi megjelenésű, így pont a kettő között jelent meg. Igaz az Android Q-t még megkapja, de az utána lévőt már nem. Ezért szerintem jövőre már nem érdemes megvenni. Addigra kíváncsi leszek mik jönnek ki Android One-ból.
-
darvinya
titán
Hát én nem vettem akkora különbséget sebességben.
Mindkét eszközön ugyanolyan gyors a rendszer, stb.Viszont A2 ébresztés utáni működés lassabb, de ez inkább cpu mag váltogatás és eMMC tároló miatt van.
Persze UFS tárolónál már semmi gond nem lenne.
Kicsit öszvér megoldás eMMC tároló SD660-hoz. -
Draun01
tag
Ez érdekes dolog, sokszor elgondolkozom én is hogy váltanék, de aztán eszembe jut hogy igazából teljes mértékben elégedett vagyok az A1-el és az új telók meg nem tudnak annyival tobbet hogy érdemes legyen váltani. Az egyeduli erosebb indok max egy jobb kijelzo-ház arány lenne (kisebb also felso kávák), de az újabb telók meg nagyon nagyok, sokuk kb ugyanekkora házban magasabb kijelzo aminek senki nem éri el a tetejét (mondom ezt úgy hogy 10 emberbol 10-nél nagyobb a kezem). Egyébként a Mi9 SE gondolkoztat el néha, de az sem az igazi (akksi, ujjlenyomatolvasó, jack). Szóval marad az A1.
-
M@Db0Y
senior tag
Én is megpróbálnám mert ugyan most már nem gyári rendszeren vagyok, de márciusi frissítésig soha nem tapasztaltam ilyen hibát.
Munkatársammal 1 irodában ülünk, ugyanaz a wifi, ugyanaz a szolgáltató és nekem a Xiami előbb csipog ha emailünk érkezik vagy ha facebookon írnak nekünk(csoportos beszélgetés) mint neki a samsung s7 edge.
Elhiszem, hogy létezik a hiba, de ez inkább valami beállítás vagy bug lehet amit hard reset megold, biztos, hogy nem mindenkit értint. -
Fall-N
veterán
Én nem vagyok átlag user mégsem szánon az időm ROM-olásra, mert minek? Örül az ember ha jól működik valami és nem kell kísérletezni. Egyedül a személyre szabás, ami jó ezekben, magyarul van rá teljes rendszer témázás Pl. RRO. De az sem érdekel annyira, jó nekem egy jó Launcher + pár program, ami kényelmesebbé teszi a használatot (Pl. Popup Widgets 3.).
Egy idő után, az embernek a munka és család mellett amúgy sincs annyi ideje ilyenekkel szarakodni. Ha van is idő akkor mással tölti az ember. Én ezeket már lefutottam a húszas éveimben (nem mintha most idős lennék, 33 éves vagyok) PC-n és telefonnal is.
-
Alapvető igényem megismerni, tudást felszedni azokról a dolgokról amivel kapcsolatba kerülök. Korábban voltak rossz tapasztalataim gyári ROM-okkal és/vagy hosszabb ideig használtam a telefonokat így bőven belefutottam abba az időszakba amikor már nem volt gyári frissítés rá. Szóval régi motoros vagyok a témában, onnan ered. Ennél nem volt igazából problémám a gyári ROM-al, de gondoltam kitaposom itt az utat a topik azon felhasználóinak akik esetleg váltani szeretnének, mert nekik viszont vannak. Elég sokan voltak olyanok akiknek gondjai voltak, de kevesen álltak át, pedig ez valószínűleg megoldotta volna a gondjaikat. Egyébként én már úgy is választok telefont, hogy azt nézem milyen a támogatás rá. Jellemzően nem veszek aktuálisan megjelent készüléket, várok néhány hónapot. Flagshipet sem veszek, egyszerűen nem vagyok hajlandó 60.000 Ft-nál sokkal többet költeni erre és nem is igazán értem azokat akik hajlandók 200.000+ kiadni erre, pedig megtehetném én is. Ennek kapcsán azért van egy olyan vetülete is a történetnek, hogy olyan dolgokat is lehet engedélyezni, ami esetleg csak szoftveresen nincs engedélyezve a gyáriban (lásd camera2api).
-
Fall-N
veterán
Nekem sincs gondom, sőt még vagyok a telefonnal elégedve. Ezért úgy döntöttem, hogy a most 1,5 éves telefonomat nem fogom leváltani akkor sem ha két éves lesz. Általában akkor szoktam újat venni és eladni a régit.
A mostani felhozatalból egyik sem hoz lázba, az A2 még jó lenne, de jobb lenne akkor már az A3, ami mi tudja milyen lesz. Agyfaszt kapok a notch, csepp bevágás, kameralyuk és egyéb baromságoktól, így egy ideig biztos nem cserélek.
-
Sordoran
addikt
Custom rom biztos lesz, amiatt én se aggódom. Viszont én is idegenkedek tőle, sőt, ezért is vettem anno A1-et, hogy ne kelljen ilyenekkel foglalkoznom. Összességében pozitív véleménnyel vagyok még mindig (az A1-ről és az android one-ról), bár nem tökéletes minden, de ár/érték arányban teljesen korrekt.
Viszont a root-olás, flashelés, bootloader nyitás, és aztán kipróbálni/tesztelgetni különböző rom-okat nem nekem való már.Nincs időm/kedvem már ehhez, csak használni akarom a telefonom.
-
Sordoran
addikt
Augusztusban jön elvileg a Q, az A1 pedig szeptemberben lesz 2 éves. Szigorúan nézve még benne van 2 évben, és megkaphatná, de szerintem esélytelen. (Jó kérdés, hogy a 2 évig kap főverziót hogy értették: 2 évig kap főverzió frissítést, vagy a megjelenést követő 2 évben megjelent főverzió frissítéseket kapja meg. Bár mindenki az utóbbiban reménykedik, mert akkor még megkaphatjuk mi is, de szerintem az előbbi szerint járnak el)
-
Sordoran
addikt
Semmi konkrét infó nincs még róla. Én is kíváncsi vagyok rá, de akkor lenne csak esélyes a megvétele nekem ha AMOLED kijelző lenne benne és vezeték nélküli töltés. (Most lehetne inkább egy A3 és egy A3 pro. De hát a MIUI miatt esélytelen, így lesz inkább Mi 9 nekem.
)
Egyébként lehet a Redmi Note 7 Pro lesz az alapja, de ez csak egy tipp.
-
Rimuru
veterán
Szabvanyokrol van szo, csak nem irjak ki az egeszet, 802.11n, 802.11ac, jelen esetben a lenyeges kulonbseg a frekvencia savok kozott van, masokat hasznal(hatnak), Wikipedia: Wi-Fi
-
törölt tag
Szerintem ha 2.4GHz-es WiFi-t használsz, akkor ez teljesen természetes dolog. Elvégre a Bluetooth szintén ebben a frekvenciasávban működik, tehát a telefonnak vissza kell vennie a WiFi teljesítményét, hogy a Bluetooth megfelelően működjön, és ne zavarja össze egymást a két jel. Persze ez az én tippem, lehet, hogy valami teljesen más van a dolog mögött.
A mobilinternet és az 5GHz-es WiFi viszont teljesen más téma, ott nem szabad(na), hogy lelassuljon a sebesség a Bluetooth működése miatt.
-
-
-
darvinya
titán
[link], ha már teszt, akkor legyen összehasonlítás normálisan.
Tehát 625-hoz képest ≈30% erő növekmény, de csak számításban és RAM sebességben, ha olyan RAM van beépítve.
Magyarul itteni app megnyitás 5mp, SD660-on 2.5mp, de komolyabb játékok azért döcögni fog full grafikán. -
st3v3np3t3r
nagyúr
nekem az utolsó w10m-es telóm egy Lumia930 volt... de a w10m-et el lehet felejteni, mert már nem fejlesztik, csak foltozó patcheket kap, semmi újítást, pedig jó versenytárs lett volna... ha lettek volna rá appok...de a w10m már a múlté...
a samu tizen os-nek is lassan vége, 2017ben egy izraeli it sec-es pali 40db 0napos sebezhetőséget talált... ami hát olyan mint ha egy ladikot szitává lőnének egy gépágyúval
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
nem ciki... inkább gáz... de amúgy nincs olyan frissítés ami tökéletes lenne, hibák mindig leszek... egy tag azt írta a miui fótumon erre a hibára, hogy kiadnak júli 21-27.e között kiadnak valami javítást ami orvoslni fogja a hibát... kíváncsi leszek kiadják-e valójában, meg hogy az milyen új hibát hoz majd
-
-
darvinya
titán
Ha frissítés előtt is használtad MiBand-et, akkor nincs rendben.
Ha csak frissítés után használod, akkor bizonyos mértékben érthető, mert emberi test nagyon árnyékol,,azon keresztüli kommunikáció nagy energia igény.betyarr
Jó kérdés, hogy távgyógyításban mi tudjuk mi okozhatja.
Csak tipp, hogy Play szolgáltatások szórakozik. -
-
jonnyjoker01
veterán
Kamerának gcam mod, duplakopphoz pedig AEX 5.5 vagy Resurrection Remix
AEX most szerintem a legstabilabb, leggyorsabb és legtöbb funkcióval teli.
Más:
Megjött 1,5 hónap után a kameralencse. 15-30 napnak kellett volna lennie, jóval többet vártam rá. Parts4repairről rendeltem. Megyek ki is cserélem, inkább örülök, hogy itt van
-
Leslie1966
senior tag
Én az Android One miatt vettem meg. Játék telefonnak. A kidolgozása, üzemideje jó, de azért egy Huawei Mate 9-hez, vagy S8+ -hoz hasonlítani, vagy akár S7 Edge-hez nem lehet, össze tudom hasonlítani mindegyikkel, egyébként az Oreo-val egész jó kis telefon. A 8.1-es Oreo frissítéssel nem nagyon szaggatják az istrángot.
Új hozzászólás Aktív témák
- VPN topic
- Autós topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen SSD-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Mobil flották
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest