- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
raveinT #26986 üzenetére
Én elengedtem a stock droidot, legalább is mindegy hogy azzal jön-e. Inkább azt nézem lehet-e rá tolni nem gyárit. Amivel nagyon szemezek Mi Note 10 Lite, ígéretes ROM-ok vannak rá. A hajlított kijelző zavar, a többivel ki tudnék egyezni. Korábban akcióban már 100-ért meg lehetett volna kapni. Egyelőre nem szántam rá magam, elvagyok még egy darabig az A1-el. Ütött-kopott, nem zavaró helyen (a sim tálcánál) van egy beégés (valószínűleg én tehetek róla), egy napot éppen kibír egy töltéssel, alig használattal, de működik.
-
Adamis
őstag
válasz
raveinT #26851 üzenetére
Mennyire nyomod hosszan? Semmi reakció? Nem zizzen?
Amúgy nekem hasonló esetem volt egy Samsung S5230-cal (nem röhög).. Működött, váltottam, később elővettem, meg se nyikkant. Szerintem ez ilyen bosszú-halál. Leváltottál? Akkor én sem működöm tovább...
Komolyra fordítva a szót: érdemes nagyon hosszan megnyomni, vagy esetleg a Hangerő fel/le + bekapcs kombinációkat kipróbálni. Ha úgy magához tér, ismét hosszan nyomni a bekapcs gombot és hosszan nyomni most csak azt.
-
bepken
veterán
válasz
raveinT #26704 üzenetére
hát nem jól....
igazából 10 óra alatt 50%-ot merült készenlétben. nagyjából az előző is eddig bírta, de azt ugye mindenképp cserélni kellett.
mivel gyári rom van fent, gyakorlatilag gyári állapotban (tehát szó szerint semmit sem telepítettem), úgy gondolom, hogy a probléma hardveres eredetű sajnos... gyanakszom a kijelzőre, hiszen kvázi az sérült a púposodás miatt (azóta foltos a jobb széle) - bár készenlétben elvileg a kijelző nem fogyaszt, szóval passz...
-
válasz
raveinT #26690 üzenetére
Ez engem is érdekelne, pár hete raktam kézikeg a Pocophone-omra újabb ROM-ot, csak is szinte azért, mert zavart, hogy már 1 éves volt a legutóbbi biztonsági frissítés az előzőleg rajta lévő Global beta ROM-on, ami már nem tudott OTA frissülni.
Az alatt az 1 év alatt én sem tapasztaltam engem érő bármi féle kárt.
Nem tudom vajon a különféle banki/bankkártya adatokat tároló app-nál egyáltalán van-e olyan, hogy túl régi biztonsági frissítés esetében nem települnek/indulnak. -
válasz
raveinT #26692 üzenetére
Nem magukról az appokról szól a történet, hanem a rendszerről. Én sem értek hozzá, de simán el tudok képzelni egy súlyos, patch hiányában javítatlan biztonsági rést, amit bizonyos feltételek esetén ki tudnak használni. Mondjuk valahol felcsatlakozol egy nyílt hálózatra, amiknek a védelme köztudottan nem annyira jó és onnan észrevétlenül felkúszik egy kis app és jól elrejtőzik a telefonodon. Aztán megkeresi azokat az appokat amelyeken keresztül pénzmozgás lehetséges és szépen leloggolja a műveleteket, majd elküldi valami szerverre. Így működik.
-
Speed®
titán
válasz
raveinT #26201 üzenetére
Hogyne jelentene/javulna? Főleg a tudat nélkül, hogy egy <30k értékű teló rendbeszedésére többet költött. Ugyanezen okból kifolyólag váltottam le az XZ1Cmet..37kt mondtak a kijelzőcserére..viccnek is rossz.
A felhasználói élmény már a kijelzővel jelentősen javul, a többi ráadás.Belakás..szervízbe alapból nem adjuk belakva, adatvédelmi okból. Nomeg tudatosan lakva a visszaállítás nem nagy kunszt. Kivéve persze, ha gyártón belül szarnak az ember fejére, én is küzdöttem egy sort, mire mindent sikerült átvinni :S
-
Aurig@
őstag
válasz
raveinT #26164 üzenetére
Nálam egy OnePlus 7 váltotta az Mi A1-et még november legvégén, amin már 10-es Android alapú rendszer van. Nagyon stabil az biztos /legalább is ezen/ semmi nyűgje sincs.
Viszont nem vettem olyat észre, amivel többet tudna a 8.1 Oeronál. /Még ez van az A1-en, amit a fiamnak adtam./ -
törölt tag
válasz
raveinT #25974 üzenetére
Unokahúgom meg egyszer ejtette le a Redmi 4x-ét, és kapásból pókhálós lett a kijelző. Messze vannak ezek a telefonok a törhetetlentől. Hogy eddig szerencséd volt, abból kár általánosítani, nem véletlen látni annyi embert pókhálós kijelzővel, nem igazán lehet ezt márkákra leszűkíteni, hogy ezek törnek, azok meg nem.
-
-
Fall-N
veterán
válasz
raveinT #25853 üzenetére
Az A1-et néztem és elég könnyű szétszedni. A hátlapot nem nehéz onnan meg már hozzá lehet férni a dolgokhoz. Két kis csavar van a Type-C csatlakozó mellett a többit csak kis pattintós műanyag körmök fogják. Azt gitárpengetővel óvatosan le lehet feszegetni. Viszont vigyázni kell, mert az ujjlenyomat olvasó kábelét ne szakítsa le az ember egy hirtelen mozdulattal. De van szétszedős video a YouTube-on onnan látod is.
-
válasz
raveinT #25715 üzenetére
Nem is állítottam olyat, hogy elvárható lenne a userektől ilyesmi. Én csak a lehetőséget reklámozom. Abban is egyetértünk, hogy a a telefonnak ootb kellene működni. A fogyasztói társadalom által megkövetelt gyors fejlődésnek és ezáltal gyors avulásnak (és a nyitott rendszernek) egyenes következménye a nem teljesen hibamentes működtetés. Ezért lehet jó a custom ROM fejlesztés és használat lehetősége (nem mindenhol adott ez), mert javíthatók a bugok és/vagy meghosszabbítható az avulási periódus. Mert míg a gyártók profitorientáltak, a lelkes amatőrök szórakozásból csinálják.
-
ovoid
tag
válasz
raveinT #25479 üzenetére
Elnézést kell kérnem a sorstársaktól, mert tényleg szar a GPS, "megint"!
Az augusztusi frissítés után, most már többet használva, az a tapasztalat, hogy a holdakat látja (nálam 20-24db-ot is) de a térerőt egyiknél sem.
Egyszer csak van térerő, minden ok, és használható, nálam utána, menetközben, nem szakad meg....
A fene se érti ezt!
Főleg azt nem, hogy a frissítés után, miért, és hogy lehetett tokéletes?! Pedig alaposan megfingattam.
Lassan én is megunom ezt a frissítgetős szenvedést....
Ja, és nálam az iránytűje se volt jó soha! 90-180 fokot is tud tévedni, és programtól föggően, ugrál mint a fene.... -
Aurig@
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest