- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
fluttershy
tag
válasz
fluttershy #25808 üzenetére
Üdv újra.
Kb 1 hónapja sikerült kicserélni a képernyőt youtubeos howto videók segítségével, illetve a hátlapot (összekarcoltam nagyon a régit) és az aksit is cseréltem. Azóta tökéletesen működik, olyan mintha új lenne; oda lett ajándékozva a családban, az új tulaj azóta is elégedetten használja.
A képernyő amit rendeltem valójában egy teljes előlapi panel, kerettel együtt. Látszik rajta hogy nem eredeti hanem utángyártott mert picit másak alul a navigációs gombok, más a háttérvilágításuk, más az értesítő led, de ezek csak nekem feltűnőek (évekig használtam az eredetit és észreveszem hogy nem egyezik vele 100%osan) egyáltalán nem zavaróak, minőségbeli probléma nincs vele, az lcd kijelző hibátlan, dead pixel nincs, színek és fényerő olyan mint a gyárinál.
A hátlapon szintén észrevehető ha tüzetesen átvizsgálom hogy nem gyári, az infra beamer műanyag takarója nincs tökéletesen egyvonalban a fém házzal hanem egy negyed milliméterrel kiáll, de nem zavaró ez sem, az összkép jó, tökéletes koppintás. A minőségre nincs panasz.
Az akkumulátort (rendelés másnapján hozta is a futár) eredetileg nem akartam cserélni mert nem volt gond az előzővel, viszont a képernyő cseréjénél el kellett távolítani hogy a csereképernyő keretébe belehelyezzem. Az aksi ragasztva van 2 db speckó ragasztó csíkkal amiket a végükön található fogóval kell kihúzni az aksi alól. Sikeresen beszakítottam mind2-t. Nem volt más választás, fel kellett feszegetnem az aksit ami ettől szépen C alakúra görbült. Így ezt is cserélnem kellettszerencsére nem volt drága és legalább ebből is új került a telefonba.
Sajnálattal olvastam hogy a mi a1 lineage os támogatása megszűnt mert a fejlesztőnek aki a portot javítgatta tönkrement a telefonja. Telót váltott és mivel már nincs mi a1-e amin tesztelhetné a lineage os frissítéseket, javításokat ezért dobta ezt a projectet. Tervezem majd frissíteni lineageosről valamikor a nyáron ha lesz egy kis időm valami más jelenleg is támogatott romra. Crdroidra gondoltam elsőnek de még körbenézek. Ha lesz hír akkor jelentkezem. -
válasz
fluttershy #26109 üzenetére
Koszi szepen, atraktam globalra, megnezzuk mit tud.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
fluttershy #26109 üzenetére
Illetve egy restart után úgyis mindig visszaáll arra ami gyárilag lett beállítva. Nem kell azt piszkálni.
-
becsab112
csendes tag
válasz
fluttershy #26103 üzenetére
Újra is tettem volt egyszer, factory reset is volt, see nem oldotta meg, a stockot tettem fel, biztos azt használtam, régebb óta csináltam már ilyent, és akkor működött, ezért volt furcsa
-
válasz
fluttershy #26090 üzenetére
Nem is tudtam, h lehet frissiteni. Koszi az infot.
-
juuzer
addikt
válasz
fluttershy #25944 üzenetére
-
Fall-N
veterán
válasz
fluttershy #25831 üzenetére
Persze nem titok. Úgy kezdődött, hogy már kb. fél éve a kijelzőn én is észrevettem, hogy az alsó része felé világosodik a teteje meg jóval sötétebb. Inkább a fehér felületeken volt feltűnő. De a tianma panel amúgy is hulladék az elejétől fogva. Az értesítési ikonok szellemképe ottmaradt látványosan, ami kb. negyed óra múlva tűnt el ha frissült fent a tartalom (teljes képernyős tartalom például).
Sajnos a rose gold A1-ek általában tianma panelt kaptak, a fekete és a piros nem ezzel volt szerelve. Persze ezt én is utólag tudtam meg és garanciában biztos nem cserélték volna, mert ahhoz tartósan kellene használni, hogy kibukjon a szervizben. Ha előbb tudtam volna akkor nem az Eustocktól vettem volna, ahol már nem volt kapható az aranyon kívül más színű utána sem, hanem más webshopból.A másik hiba a média hang volt, azaz hogy nem adott ki hangot. Ez végül megoldódott, mert kiderült, hogy a Tasker másnál is okozott ilyen galibát, amit az utolsó frissítés javított is. Érdekes módon factory reset után is megmaradt akkor a probléma.
A harmadik hiba meg az elöregedett akksi volt, pedig vigyáztam rá. Mondjuk két év után nem akkora gáz, mert amúgy is csereérett lett.
A boltokat járva egy helyen vették volna meg 15 ezer Forintért (sajnos a Xiaomi nem annyira keresett használtam, mint egy Huawei például), de a horpadt hátlap is levont az értékéből (egy hetes korában találkozott a fiók élével és lett a kamera mellett jobb oldalon egy csíkban egy fél centis horpadás). Végül kiszúrta a srác a hibás kijelzőt és így lett 6ezer Ft amiért megvette. Ő mondta, hogy a Skyphone nagykerrel vannak kapcsolatban és ott vannak eredeti Xiaomi alkatrészek. A kijelző cserére mondott 15 ezer Forintot.
Bármilyen GSM bolt elvileg be tudja szerezni a kijelzőt, ha Skyphone partner. A tarifa nyilván eltérő. De lehet jobban jársz egy hibás donor telefonnal, amiben ép a kijelző pl. alaplap hibás. Ha magyarhonban nem is találsz ott az eBay vagy más külföldi oldal.
Az utód egy Redmi Note 7 lett és ég és föld a különbség a Redmi javára. Szoftveresen is sokkal jobban ért a Xiaomi a MIUI-hoz. A MIUI meg elég jó manapság, már kinőtte a hátrányait. Egyáltalán nem hiányzik az Android One és várom a MIUI 11-et.
-
Smiro
senior tag
válasz
fluttershy #25827 üzenetére
mindkettőtöknek
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
fluttershy #25827 üzenetére
Fent van az oldalukon. Mi A1 esetében elvileg 25.000Ft a kijelzőcsere.
-
Rimuru
veterán
válasz
fluttershy #25820 üzenetére
Van és működik minden. [link]
-
Sordoran
addikt
válasz
fluttershy #25817 üzenetére
Ízlések és pofonok. Nekem a váltás Mi 9-re történt bő fél éve, és több appot is a google féle megoldásra cseréltem, egyedül a Google asszisztens launcher nem kompatibilis, de már megszoktam a MIUI félét. Illetve az ébresztőt voltam kénytelen még a MIUI félére cserélni, mivel a google féle nem ébresztett 2 egymás követő nap se. Persze ez a telefon össze se hasonlítható az A1-el, így a sebesség teljesen más kategória a MIUI ellenére is. Viszont nincs ezzel gond, hogy valakinek egyik-másik jön be jobban. Ha lenne egy Android One-os csúcs (közeli) Xiaomi lehet azt venném következőnek.
-
Fall-N
veterán
válasz
fluttershy #25808 üzenetére
Nekem is Note 7 van de nekem pont tetszik a MIUI, pedig így indultam neki, hogy EMUI/MIUI nem kell. Egyedül egy Nova launcher került fel az app drawer és az ikon shorcut hiánya miatt, de A1-en is azt használtam. Elvileg a MIUI 11-ben mindkettő lesz, meg ambient theme (háttér színeihez igazodik a felület).
Itt amikor eladtam Baján azt mondta a srác, hogy 15ezer Ft a kijelző csere a gyári eredeti kijelzővel. Persze nekem ez nem volt opció, meg addigra megvettem már a Note 7-et.
-
Istju
senior tag
válasz
fluttershy #25607 üzenetére
Köszi
Már kibekkeltem ezt a 40 napot, és már van újra LOS frissítés. -
HDR123
tag
válasz
fluttershy #25641 üzenetére
Ne szold le a skype-ot. Alap funkciókra mindegyik alkalmas, de videó hívásra a legjobb a skype! A legrosszabb a messenger és a viber. Ahol ez az utóbbi kettő szétesik, akadozik, ott folyamatosan megy a skype. Mellesleg nem zabálja az erőforrást és a hálózatot sem.
-
Fall-N
veterán
válasz
Miért a Facebook hogyan lehetett egyeduralkodó, amikor elvileg USA felső oktatásban lévő diákoknak volt eredetileg kitalálva? Semmi nem szól mellette ma sem, béna az egész, mindig van valami bug. Normális alkalmazást sem tudnak írni. De kvázi szabvány lett és mindenki ott van fent.
A FB Messenger dettó. Van sokkal jobb helyette.
-
consono
nagyúr
válasz
Pont ezért kérdeztem, félig trollkodva, mert nekem egy ismerősöm sincs, aki WhatsApp-ot használna. Feleségem használja, de neki is csak a német ismerősei vanak fent. Mondjuk én is csak mások miatt tettem fel a Vibert, szóval... Ellenben a Messengeren mindenki ott van.
-
Nerazim
őstag
válasz
fluttershy #25613 üzenetére
Akkor még ezek szerint gyerekcipőben jár a fejlesztő. Sebaj azért szurkolok neki innen is, hátha lenne végre egy normálisan működő gcam A1 re is (na nem mintha az eddigiekkel nem lennék kibékülve) szerintem megérdemli ez a telefon, hogy legyen sajátja.
-
Istju
senior tag
válasz
fluttershy #25605 üzenetére
Igen. Úgy próbáltam.
-
Istju
senior tag
válasz
fluttershy #25588 üzenetére
Szia.
LOS-t használok. Szerettem volna felrakni az unofficial update-et, de nem települ fel LOS recovery alól.Tudsz segíteni a frissítés menetében? -
drdr
senior tag
válasz
fluttershy #25588 üzenetére
Kösz az infót. Végülis az aug 8-val nincs bajom, csak furcsa volt, hogy nincs új build.
-
kekigyu
aktív tag
válasz
fluttershy #25204 üzenetére
Koszi az infokat. Custom romot nem akarok feltenni, jo nekem a gyari, csak vowifi miatt kellene magisk. Gondolom akkor a root-tal kellene kezdenem, úgy tudom magiskhoz kell.
-
kekigyu
aktív tag
válasz
fluttershy #25200 üzenetére
Nagyon hálás lennek ha osszedobnal egy utmutatot.
-
bepken
veterán
válasz
fluttershy #25133 üzenetére
és @mekker! köszi a válaszokat
nézegettem én is XDA-t, igazából hihetetlen mennyiségű custom rom van erre a készülékre, szinte már túl sok fajta is
de ha esetleg majd kedvet kapok valamelyik hétvégén, akkor ezek közül lesem meg valamelyiket.
-
TaylorPro
addikt
válasz
fluttershy #25125 üzenetére
Csak nem mindegy hogy baromsággal félrevezetjük az embert, vagy hasznos infót kap.
-
fluttershy
tag
válasz
fluttershy #25125 üzenetére
Azt elfelejtettem írni h még "csak" 25000 hozzászólásnál tartunk. Szerintem lesz még ebben a topikban 30000 is. Főleg ha kidobja a xiaomi az android q-t ;) új funkciók új hibák :D és lehet h új emberek is
-
Draun01
tag
válasz
fluttershy #25051 üzenetére
Hát életemben nem jöttem volna rá és valóban működik úgy ahogy mondtad. Köszi. De őrület hogy folyton két kamera appot használok, mert azért amit a gcam éjjel művel, olyat semmi más nem tud. Viszont a HDR képek sokszor jobban tetszenek a Lineage kamerajaval
-
fluttershy
tag
válasz
fluttershy #25049 üzenetére
Azt elfelejtettem írni hogy légyszi jelezz vissza ha működik a kameraváltó gomb úgy ahogy írtam :D meg akkor is jelezz vissza ha nem. Van a környezetemben pár mi a1 és azt figyeltem h ugyanazzal a rommal, úgyanúgy telepítve (én csináltam), kb ugyanolyan előélettel, hardverrel stb. vannak apró fura eltérések a működésben. Én a firmware-t sejtem ennek a hátterében.
-
mttssz
senior tag
válasz
fluttershy #25012 üzenetére
En mar megvarom ezt, ugyis kepes orakig telepiteni, nem akarom ketszer vegigvarni.
-
mttssz
senior tag
válasz
fluttershy #25006 üzenetére
Most azt irtak elvileg mukodik, egy csomo mar running statuszban van, a mienk egyelore meg pending. Kivancsi leszek.
-
fluttershy
tag
válasz
fluttershy #25005 üzenetére
bocsánat, tévedtem
valami hiba miatt a build runnerek nem fordítanak az utóbbi napokban buildeket. A lineageos team tisztában van a problémával és dolgoznak rajta. [link]
-
vargavv
újonc
válasz
fluttershy #24983 üzenetére
Persze, igen, köszönöm!
-
trance89
őstag
válasz
fluttershy #24926 üzenetére
A data partíciót nem szabad formatálni csak wipe-olni mert a titkosítás nem fog működni LOS alatt (utólag is meg lehet oldani de sokkal körülményesebben, emiatt), bootloader nyitás után amúgyis semmi értelme se formatálni se wipe-olni mert teljesen tisztán indul
-
Jabby
őstag
válasz
fluttershy #24861 üzenetére
-
MATEO6600
őstag
válasz
fluttershy #24848 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, ez a Muzei nagyon hasznosnak bizonyult !
-
mttssz
senior tag
válasz
fluttershy #24851 üzenetére
Gyorsabb bootot, gyorsabb irasi/olvasasi sebesseget meg alacsony latencyt iger a sima ext4-gyel szemben, ezt kifejezetten flash storagere terveztek.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
fluttershy #24573 üzenetére
Nekem is jobban bírja wifi-n mint mobil neten, pedig a mobil térerö fullon van. Este wifin merül 4%ot, mobilneten meg 8at...
A Bluetooth meg önmagában sokat fogyaszt, de azt sose használom.
-
válasz
fluttershy #24568 üzenetére
Viszont a wifi igen, nem is keveset. Egyébként nálam is be van kapcsolva mindkettő mindig. Ja nem, ha az EU-n kívül vagyok akkor mobilnet kikapcs.
-
gzsylm
csendes tag
válasz
fluttershy #24528 üzenetére
Köszönöm. Amikor az akkuidőről írsz,akkor vajon a mobilnet ki vagy be van kapcsolva?
-
HoaryFox
őstag
válasz
fluttershy #24549 üzenetére
Oké, lefrissítettem
-
Victoryus94
őstag
válasz
fluttershy #24528 üzenetére
Nincs Rootolva. Decemberbe volt először, hogy barátnőmmel kártyáztunk az ágyon, és azt néztük melyikőnk telója rezgett. Azóta egyre gyakoribb, szóval tuti az enyém volt (Bár akkor nagyban tagadtam...)
-
válasz
fluttershy #24479 üzenetére
Szia!
Van egy-két megjegyzésem az új összefoglalóhoz, de egyébként nagyon szép munka.
Ezt a linket én nem javaslom belerakni:
"Custom kernel, ROM, TWRP, Magisk telepítésről infó - by DroiDMester
[link]"
Az én tapasztalatom az, hogy ebben csak félrevezető, rossz információk vannak.A kihagyás igaz a Kezsolca féle linkre is.
([Kelzsoca programja BL nyitáshoz, záráshoz, roothoz])
Azzal a megjegyzéssel, hogy itt inkább azzal van a probléma, hogy régi és egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy ez még aktuális. Továbbá én a bootloader (vissza)zárását semmiképpen nem ajánlanám, van egy-két speciális eset amikor jó kivitelezhető, de nem szabadna abba a hibába esni, hogy valaki ebből általánosít. Például custom ROM telepítésnél a visszazárás nagy valószínűséggel téglázza a telefont.TWRP leírásba pedig a CosmicDan twrp linkjét raknám az most a legjobb Mi A1-hez (esetleg a leírást lehetne magyarítani).
Több helyen is a twrp-vel kapcsolatban előkerül, hogy ne telepítsük. Lehet így is, de én ennek csak akkor látom értelmét, ha valaki root nélkül akarja használni és a custom ROM-ba be van építve a gapps (vagy az OTA meghagyja, egyelőre nem tudok ilyenről).
-a telepített ROM úgy is felülírja a gyári recoveryt, törli a root-ot és a gapps-ot
-ha fent van a twrp, attól fogva a módosításokhoz nincs szükség pc-re (nyilván a letöltendőket ebben az esetben a telefonnal kell intézni)
Szóval ameddig nincs olyan OTA ami ezeket a problémákat megoldja, véleményem szerint sokkal egyszerűbb úgy upgradelni (dirty) a rendszert, hogy twrp-ből flashelünk fel mindent. Havoc-OS esetében ez nagyjából 15 percet jelent.Android platform tools telepítése a pc-re szerintem teljesen felesleges (hacsak valaki nem akar fejleszteni droidra), simán elegendő egy minimal ADB
Bootloader nyitás:
Ezzel a művelettel kapcsolatban mindenhol el szokták mondani, hogy mindent töröl a telefonról. Most már lényegtelen információ, de a A1-nél ez nem kezdettől fogva van így. Inkább csak azért lehet ez érdekes, mert ebből érezhető, hogy Xiaomi-nál próbáltak egy nyitottabb rendszert építeni. Oreo upgrade-nél aztán változtattak és biztonsági okokból bekerült a törlés. Viszont ha jól emlékszem ez itt, ennél a pontnál az újraindítás után történik meg. Ez esetleg lehetőséget ad arra, hogy a CosmicDan twrp boot image-vel twrp-be bootolva lehet csinálni a nandroid backupot a teljes telefonról, így ameddig fastbootunk van vissza tudjuk állítani a megelőző állapotot. Meggyőződve erről a lehetőségről nem vagyok, amikor én nyitottam még nem így csináltam. Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata az hozzátehetné ehhez a részhez. Fontos biztonsági elem lenne, egyébként is amint van működő twrp az első dolgunk egy nandroid backup készítése (a működő rendszerről).Nagyjából ennyi.
-
fluttershy
tag
válasz
fluttershy #24503 üzenetére
[link]
A camera fps fix magisk modulok linkjei töröttek voltak úgyhogy felkutattam őket és lemetettem a saját driveomba. Most már azoknak a linkjei vannak benne a leírásban. Ez most már tényleg végleges -
M@Db0Y
senior tag
válasz
fluttershy #24503 üzenetére
Szuper a leírás, ezek alapján fel is raktam a LOS-t.
Köszi!
-
Fall-N
veterán
válasz
Apró észrevételek:
- az FM Rádióról a leírás frissítésre szorul, mivel az Android Pie óta nem kell szervíz menü.
- képernyő kép készítése: Android 9 óta a bekapcsoló gomb (hosszan nyomás) power menüjébe került.
- Kímélni szeretnéd a bekapcsoló gombot?
Szintúgy Android 9 óta sok Launcher tudja már a screen lockot anélkül, hogy 5 mp-ig fekete képet kelljen mutatnia.
Példa: Nova Launcher: Nova beállítások -> Képernyő zárolási módszer -> Megközelíthetőség. -
válasz
Szép munka, gratulálok.
-
HDR123
tag
válasz
Köszi, nagyon jó!
-
Fall-N
veterán
válasz
fluttershy #24473 üzenetére
Kezeli az AnyMote az A1 infráját, csak be kell állítani a Settings -> Advanced Settings -> Use alternative Ir commands menüpontban. Pár telefonnal így működik csak. Huaweinél nem kellett használni, S4-nél szintén kellett az alternatív mód.
TFSi: Ennek semmi köze a Xiaomi hajlandóságához. Ez egy szokásos Google Pixelen kiadott Android Béta program ROM portja. Semmi köze ahhoz, hogy lesz-e az A1-re, és ha lesz is akkor sem biztos, hogy 100 %-ig ilyen lesz az esetleges hivatalos ROM. Eltérések biztosan lennének, eleve nem tudni mit tesz/tenné bele a Xiaomi a ROM-ba, meg persze lehetnek inkaktív menüpontok ez eltérő hardverek miatt. Például a Pixel 2-ben van oldalsó nyomás érzékelő szenzor és NFC. Ezek az A1-ben nincsenek meg.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Wow, ez igen
Ilyen szintű Összefoglalóra nem számítottam, de nagyon köszönöm és köszönjük.
1-2 napig fenttartom még az esetleges módosítások miatt, ha minden OK, akkor cserélem a jelenlegit.
-
yusukee
aktív tag
válasz
Na most, hogy észrevettem ezt a leírást, meg is próbálkozom egy Havoc OS-el. Alapvető gondjaim vannak a gyárival sajnos.
-
konzi
aktív tag
válasz
Ez nagyon jó lett. Atbongeszve mindenre részletes választ kap a felhasználó. Köszönöm a munkád !!
-
Nerazim
őstag
válasz
Grat, szép munka! Egyetlen apró dolog, hogy a kelzsoca féle program már nem elérhető régóta. Az eredeti öf-ben sem műkdött már.
-
válasz
Nem ugyanúgy telepíthető minden ROM? Recoveryben betallózom, feltelepítem.
Vagy rég hekkeltem már telót? -
Fredy02
tag
válasz
Köszönjük már rég vártam erre!
-
darvinya
titán
válasz
fluttershy #24473 üzenetére
Nekem Samsung DVD-Videó kombót csak Sure kezeli, tehát nekem az marad.
-
HoaryFox
őstag
válasz
fluttershy #24433 üzenetére
Szívesen veszek bármilyen konstruktív ötletet arra, hogy kibővítsük az Összefoglalót. Nyugodtan írjátok be ide, mit szeretnétek látni és ha a többség is jónak találja, nincs akadálya, hogy belekerüljön, legyen az ROM hackelés vagy bármi.
-
drdr
senior tag
válasz
Minden Google appot/service-t tiltottam és töröltem az adatait illetve azokat is amiről tudom hogy Google.... Majd alapbeallitasok visszaállítása.... Fiókot is töröltem.... Majd minden fiókkal kapcsolatos beállítások... Helyzet nem változott....
A vicc, ez a telefon kezdetektől gyári, semmi hekkelés nem volt, mégis ledobta a láncot valami...
Azt hiszem feladom, keresek valami backup appot, aztán ezt most úgy tűnik gyalulni kell egyébként is....
-
darvinya
titán
válasz
fluttershy #24442 üzenetére
OEM unlock nem kell kikapcsolni BL nyitáshoz.
OEM unlock új tulaj beállítás engedélyhez kell.
-
persoon
újonc
válasz
Sajnos az eredmény ugyan az, tanulmányozni fogom amit linkeltél, köszönöm, tanulmányoztam, az sajnos nem az Én világom, de azért köszönöm.
darvinya: az fw flash-elés közben irta ki azt a lock hibát, amit eddig beszéltünk, tehát az nem működik
-
darvinya
titán
válasz
Nekem ez a távirányító vált be. [link]
Próbáltam többet is, de Any izé még fizetősként is teli szemetelte a készüléket. -
fluttershy
tag
válasz
(#24394) persoon közben rákerestem a "error:Erasing boot failed, maybe the device is locked" hibaüzenetedre és utánaolvasgattam a dolognak. Sajnos mindenhol azt írják hogy ha ilyen üzenetet dob az eszköz akkor brickelve van. Azért próbáld meg még amit a fentebbi üzenetemben írtam, hátha bejön. Ha 1 éven belül vetted akkor azt ajánlóm hogy küld vissza a kereskedőnek: ptk termékszavavatosság; javítás, kicserélés, árleszállítás, árvisszatérítés (ilyen sorrendben, de általában az első szokott történni). Ha az egy év eltelt vagy esetleg külföldről vetted akkor kezd el tanulmányozni ezt a leírást: https://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1680467&highlight=mi%2Ba1%2Btest%2Bpoint
Annyira nem bonyolult de kell hozzá egy kis idő, türelem és vállalkozószellem(#24434) Fall-N köszönöm. Az anymoteot megnézem.
-
Fall-N
veterán
válasz
Valószínűleg a Peel-lel szerződtek, így már az van fent helyette a Peel Mi Remote. Értelemszerűen a nálunk előre telepített Mi Remote megmaradt a ROM-ban, bár az is lehet, hogy egy későbbi frissítéssel kicserélik rá.
Bár ez is inkább reklám a névhasználattal és ezért van az egész csere, mert az adatbázist eddig is ők adták.
Én mondjuk utáltam már a Samsungon is a Peelt, főleg mióta telerakták reklámmal. Én a fizetős AnyMote-ot használom régóta. Az tud Wi-Fi-s eszközöket is kezelni így nem kötelező az IR sem. Kodit is tudja vezérelni Android TV-hez.
-
válasz
fluttershy #24419 üzenetére
llwynog-ot kell megkeresni vele, ő a topikgazdi, ő tudja módosítani.
-
drdr
senior tag
válasz
fluttershy #24417 üzenetére
Szerintem sem, de a problémán az, hogy nem csinál semmit ez a szemét sz@r.
2 app volt kézzel felrakva, eltávolítva.... Action launcher eltávolítva... Drive újratelepítve... Nincs már több ötletem, hogy mit lehetne... -
persoon
újonc
válasz
fluttershy #24363 üzenetére
Többször megcsináltam amit és ahogy írtál, minden alkalommal hibát ír: "error:Erasing boot failed, maybe the device is locked", ez mit jelent, és lehet-e még valamit tenni. Kérlek, ha tudsz segíts, vagy bárki akinek jó megoldása van. Előre is köszönöm.
-
válasz
fluttershy #24385 üzenetére
TV-Go ami még híresen háklis a root-ra, de nekem az is megy. Két banki app-ot is használok (Erste, Cib), mindkettő működik. A Cib-en annyi funkció vesztés van, hogy nem engedi az ujjlenyomatos hitelesítést csak a pinkódost, ezen kívül minden működik benne. Egyébként valóban nem kell a root, ha nincs rá szükséged. Viszont ebben a tekintetben azért utána kell járni a custom ROM-nak, mert vannak azért "gyárilag" rootoltak. Már régen használtam LOS-t, de korábban ez pont olyan volt, saját root managementel.
-
TaylorPro
addikt
válasz
fluttershy #24331 üzenetére
Hogy muzsikál a rom? Lesz egy kis időm felrakom én is.
-
válasz
fluttershy #24337 üzenetére
Havoc-OS-n is most vezették be az OTA-t. Mondjuk itt teljesen jól működött, annak ellenére hogy még béta-nak nevezik. Persze gyalulja a recovery-t (a sajátjával) és így én már nem is kérek belőle. TWRP-re szükségem van, a ROM után gapps-ot, magisk-et és a kernel-t is flashelni kell még. Összefoglalva, az OTA csak akkor hasznos, ha úgy használod a rendszert ahogy van.
-
fluttershy
tag
válasz
fluttershy #24335 üzenetére
Dirty flash megoldotta a problémat szerencsére. Recovery bebootol -> csak a system partíció wipeolása -> lineage flashelése -> reboot to bootloader, recovery újra bebootol -> gapps és magisk flash -> és újra működk.
Xda-n azt írják hogy a LOS Su addon ami hivatalosan támogatott a roothoz és elvileg a magisk okozhat problémákat főleg ota frissítésnél. Azt is írják hogy ota frissítés után még ujraindítás előtt érdemes inaktív ota slotra installálni a magiskot és akkor megmarad a magisk és nem okoz problémát. Elvileg. Szerintem most nem fogok egy darabig még ota frissíteni mert nincs kedvem flashelgetni ha mégsem sikerülmegvárom amíg összegyűlnek a tapasztalatok.
Akinek a mikrofon hívás közbeni hangerejével problémák vannak:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/themes/magisk-mic-low-volume-fix-custom-roms-t3910753
direkt custom romokra fejlesztett magisk modulfeltelepítettem, majd a nap folyamán kipróbálom
-
mttssz
senior tag
válasz
Koszi, holnap szalad is fel ez alapjan
-
TaylorPro
addikt
válasz
-
bebeago
tag
válasz
Üdv!
Köszönöm a részletes beszámolót !
Ha lenne majd tapasztalatod a használat sorám ( főleg a hívások hangerejére, és az akkumulátoridőre lennék kíváncsi ), kérlek írd meg azt is itt! -
válasz
fluttershy #24320 üzenetére
Na ez is tök jó hír a gyári rendszeren szenvedőknek. Bár én Havoc OS-ről valószínűleg nem fogok áttérni (egyelőre), de ebből is látszik, hogy ez egy jó kis készülék. Köszi.
-
válasz
fluttershy #24234 üzenetére
Bevallom őszintén, előnyét a 3.x-hez képest nem érzek. Nem tudom milyen feature-ök vannak az új kernel-ben aminek örülni kellene, de én biztos nem használom ezeket. Nekem A1, majd AOSP Extended is teljesen rendben működött, viszont Havoc OS még ezekre is rátett egy lapáttal. Gördülékeny, hibátlan működés plusz elég sok feature a testreszabhatóság terén. Én nagyon ajánlom mindenkinek, főleg azoknak, akik nagyon szenvednek a gyári rendszerrel.
-
fluttershy
tag
válasz
fluttershy #23748 üzenetére
sziasztok
valaki aki 4.9-es kernelt használ, írna pár szót a felhasználói élményeiről légyszi?
summoning mobilizmo -
rhen
senior tag
válasz
fluttershy #24104 üzenetére
Lehet, hogy inkább azért más neki mert máshol használja.
Nekem pl. otthon tökéletes, de a munkahelyemen nagyon sokszor szakad a vonal. -
menpee
aktív tag
válasz
fluttershy #24068 üzenetére
Az utolsó mondatod kicsit kijavítanám, hogy jobban írja le az általános helyzetet:
Mérlegelni kell: apróbb de elviselhető bugokkal rendelkező de friss rendszer vagybugmentesugyanolyan bugosdekicsités outdated rendszer.Persze ha valaki csak egyetlen funkció miatt vette és az régebben jobb volt, az dühítő, viszont tucatnyi másik területen hoznak pluszt a frissítések. Plusz pont a rendszeres frissítés volt a zászlójára tűzve a telefonnak, mint selling point.
-
infectedmann
őstag
válasz
fluttershy #23592 üzenetére
A hivatalos XDA topicban ott van az uninstaller linkje is
• Latest Stable
• Latest Beta
• Latest Uninstaller
• Latest Magisk Manager -
tucsok8510
csendes tag
válasz
fluttershy #23390 üzenetére
köszi hogy ilyen részletesen leírtad
kipróbálom én is, mert kíváncsi vagyok a gyári rom mit tud,
nekem van egy ilyen leírásom de nem tudom ezzel működik-e majd a OTA-s frissiítés és még nem olvasat utána https://forum.xda-developers.com/mi-a1/development/twrp-stock-8-1-0-t3856328 -
tucsok8510
csendes tag
válasz
fluttershy #23386 üzenetére
milyen módszerrel tértél vissza stock rom?
-
válasz
fluttershy #22479 üzenetére
Nincsenek alapértelmezetten root-olva a custom ROM-ok. Nem keverendő a bootloader nyitása a root-al!
-
Longue63
tag
válasz
fluttershy #22474 üzenetére
Nincs bekapcsolva.
-
Longue63
tag
válasz
fluttershy #22474 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom.
-
kokokka
addikt
válasz
fluttershy #22450 üzenetére
Nem kell romolgatni. A gyári is tudja ezt a gcam-mel. Ez amúgy sem teljes méretű kép, persze, hogy szebb így. Ezzel nem akarom leszólni, sőt! valóban jó fotó. De nem a rom-on múlik, hanem a gcam-en.
-
Ricardo
titán
válasz
fluttershy #22446 üzenetére
Én kíváncsi vagyok milyen lesz a gyári pite.
-
TGYI
csendes tag
válasz
fluttershy #22039 üzenetére
Köszönöm a segítséget, végül sikerült a dolog (Lineage feltétele).
Pár tanulság: sajnos/szerencsére számos ROM installálási lap van a neten, de nem tudhatjuk melyikben bízhatunk. A félrevezető az volt, hogy több lap azt sugallta, hogy míg a rendszert ideiglenesen flashelt TWRP alól tegyük fel, a Gapps-ot már a telefonon levő TWRP alól. Lehet, hogy valamely TWRP kombinációval így is működik, de nekem nem ment.
Végül a twrp-3.2.3-1-tissot.img volt a nyerő, fastboot, rendszer feltétele. Utána a tanács alapján a rendszert beindítottam, végig OK+skip-eltem. Aztán fastboot, TWRP és Gapps (nano) install. Dalvik+cache törlés és elindult, némi bizonytalansággal.
Kapásból, az első másodpercben egy bluetooth stopped hibát dobott. Csináltam ijedtemben még egy gyári visszaállítást. Aztán az addonsu-t is flasheltem és most hiba nélkül megy. Ha megnézitek az első levelemet, akkor direkt régebbi LoS-t tettem fel, hogy hagy frissítsen. A 250-300 megával szaladó netemről 120 kbit/s-mal vakarta le a legutóbbit, ami azért valamivel gyorsabb, mint anno a 36 uszkve 52 kbit/s-es akusztikus modemes korszaban volt, ha érti még valaki ezeket (nem mai generáció vagyok). A frissítés után is maradt slot A-n, saját recoveryvel. A slot B-n csak egy TWRP van a boot-ban, egyébként üres. Úgy tűnik nem váltogatja a slot-ot, nem tudom hogy csinálja, mert a rendszert nem flash-eli, mert csak egy mezei restart kell a frissítés végén.
A root-tal volt némi gondom, elsőre csak az ADB-nek lehetett jogot adni. Újból flasheltem az addonsu-t és ez is is meggyógyult. Momentán tesztelem, amúgy egy 2+ éves Note3-at használok LoS 14.1-gyel, teljes megelégedéssel.
Ha valakinek van tapasztalata a LoS frissítéséről, a slot váltásról, vagy hiányáról, esetleg ossza meg közös okulásra.
Ismét köszönöm a közösségnek a segítséget!
-
fluttershy
tag
válasz
fluttershy #22039 üzenetére
Még 2 fontosabb dolog: Én a kamerával szenvedtem a legtöbbet lineage os alatt hogy elérjem azt a minőséget amit elvárok. 2 zip az ami nekem a legjobban bevált:
1. egy @ramesh1686 usernevű indiai ürge stock mia1-es kamerája bármilyen oreo romra, xda-n megtalálható.
2. @sad96 és @nhappymann féle fps fix videofelvételnél sötétben, szintén xda-n megtalálható.
Mind2 zip magiskal telepíthető. -
darvinya
titán
válasz
fluttershy #20639 üzenetére
LOS van szó? -Nem
AEX fizetett Android Licenszet? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
fluttershy #18587 üzenetére
na végre... LiOS-re én is szívesen váltanék
csak kérdés hogy hasonlóan fogja-e támogatni az A/B partíciót mint a gyári
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
fluttershy #18587 üzenetére
végre
Nem mint, ha lenne bajom az AEX-el de biztosan felteszem. -
perzeus
tag
válasz
fluttershy #18047 üzenetére
Tuti, hogy a Firstphone-nál dolgozol.
Korrekt volt a hozzáállásuk, ez tény. DE az elmúlt hosszú évek alatt sosem volt ilyen "nem az én képem" dolog, pedig tucatnyi telefonom volt, na mindegy. Senkit sem hibáztatok. Viszont szerencsére még nem vagyok abban a korban, hogy silány memóriám legyen, így tuti, hogy emlékeznék, ha az elmúlt 2 hétben LG telefonos képet néztem volna, mivel a G5 óta az LG-re rá se nézek, még fénykép erejéig sem.
A karc az karc, az ott van. De nem azért veszek új telefont, hogy már a kicsomagolásnál karcos legyen. Erre amúgy is allergiás vagyok magamra nézve is, ezért van minden telefonomon fólia + tok és pluszban mindez még egy "bújtatós" tokban. Tudom, ez már kicsit túlzás, de nekem a telefon több, mint eszköz, ezért vigyázok rá. -
kokokka
addikt
válasz
fluttershy #16213 üzenetére
Évek óta használom a QuickPic-et immár nem is tudom hányadik mobilomon. Semmi bajom nem lett belőle, de azért csak terjeszd az összeesküvés elméleteket.
@ joker1220 : Nyugodtan használhatod, hidd el, a legjobbak egyike. Ha nem a legjobb.
Jut eszembe : a Simple Galery-t is kipróbáltam ezen a telefonon a nyers képfájlok miatt de nem is látja őket. Így aztán egy nap után likvidáltam....
-
tomboy84
tag
válasz
fluttershy #16209 üzenetére
Semmi gond. Mentségemre szóljon, hogy a telefon javította ilyenre
-
retesz147
addikt
válasz
fluttershy #15218 üzenetére
Miben jobb a Nova-tól? (egyszerűbb, átláthatóbb, vagy pont fordítva?)
Miui előtt Novat(prime) használtam, most is azt tettem fel. -
HoaryFox
őstag
válasz
fluttershy #15037 üzenetére
Kaptak egy kis pihenőt, hogy elgondolkodjanak magukban. Nem a szakmai oldalról volt gond, hanem a stílusukkal, amit már nem nagyon toleráltam. Legyen ennyi elég részemről.
-
válasz
fluttershy #15037 üzenetére
Nem ő volt, de ha rámész az adatlapjukra, látod, hogy csak topiktiltást kaptak.
-
evooo
aktív tag
válasz
fluttershy #15003 üzenetére
Ez penge, koszonjuk.
Ha visszaállítás kell, azt hogyan lehet megoldani?
-
Vanir
veterán
válasz
fluttershy #15003 üzenetére
Kérdésesre válaszolva: [link]
Nekem RR-en lényegében hibátlanul működik. -
Doki42
őstag
válasz
fluttershy #12272 üzenetére
Szia!
Szerintem olvass vissza mindent és
megtalálod a kérdéseidre a válaszokat.Képek lapcsalád Fototrend.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest