- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
válasz
TaylorPro #26250 üzenetére
Azért egy apk telepítést nem neveznék mókolásnak.
Magyar régión hivatalosan nincs a Play Store-ban, ahogyan írtad később, A2-n csak véletlen.
-
-
darvinya
titán
válasz
TaylorPro #25898 üzenetére
Videózd le A2-dön lévő októberi frissítésen lévő recovery-t.
Mert csak levegőbe puffigtatsz.Írtam ott is, hogy csak döglött Android figura van No command felirattal.
Ugyanez van A1-nél is.
Akármilyen billentyű kombinációt próbálok egyikre sincs recovery.
Mielőtt írok, előtte végig próbáltam. -
-
fluttershy
tag
válasz
TaylorPro #24358 üzenetére
Hívásnál a másik felet rendesen hallom és rám sem panaszkodtak eddig hogy halk lennék. Itt azért hozzáfűzném hogy feltelepítettem azt a mikrofon hangosító magisk modult amit a #24337 hozzászólásomban említettem. Az aksit még nem stresszteszteltem úgy igazán de a 6 óra sot bőven megvan most hogy pár nap használat után beállt a rendszer, ezt én teljesen megfelelőnek tartom. Picit fáj a szívem hogy az ota nem működöt amikor próbáltam de majd ha lesz időm akkor még próbálkozok vele az elkövetkező napokban, erről majd írni is fogok. Illetve felfedeztem még egy "hibát": a gyár rendszeren volt egy action services nevű app aminek asszem az a funkciója hogy ha kijelölsz valamit bárhol akkor a kijelöléshez inteligensen ajánl dolgokat pl cím kijelölésénél feldobja a google maps-et hogy ott keress rá vagy telefonszámnál a telefon appot hogy hívd fel, alapértelmezett launcer app drawerben mutatott javaslatokat napszaktól és egyéb kondíciótól függően hogy miket csinálj stbstb. Na ez az app nem műkszik. Letölthető google playből de megjelenik az ikonja az appok között amire rátapizva nem történik semmi. Ez nem a rom hanem az opengapps hibája szerintem és ez inkább azzal van összefüggésben hogy a pie még új android verzió és az opengapps még nem kezeli rendesen az új funkciókat amik a pitével jöttek. Nem nagy hiba, meg lehet lenni ezek nélkül az intelligens javaslatok nélkül, de azért remélem hogy hamarosan működővé tudom varázsolni ezt is
tldr: működik a rom, mindennapi használatban megállja a helyét
-
törölt tag
válasz
TaylorPro #22508 üzenetére
Tény, hogy jó a nyitott bootloader, de sajnos a SafetyNet-et már önmagában hazavágja, nekem pedig vannak olyan appok telepítve, amelyek nem működnek, ha nem megy át a telefon az ellenőrzésen. Most visszazártam a bootloadert, de a fejlesztői beállításokban bekapcsolva hagytam, hogy könnyen nyitható legyen. Így a SafetyNet is megy, és ha valami baj történne, nem kell megint szétszedni a telefont a flasheléshez
.
-
törölt tag
válasz
TaylorPro #22498 üzenetére
Ahogy észrevettem, nem mindegy, melyik VPN-t használod a telepítéshez. Ha amerikai VPN-t használsz a telepítéshez, nem lesz B20-as 4G (persze utólag belegondolva logikus, mert ott nem használják ezt a frekvenciát). Én is azzal raktam fel tegnap a rendszert, meg is lett az eredménye
Hosszú kínszenvedés után sikerült downgrade-lni, majd felraktam a Pie-t, ezúttal holland VPN-en keresztül, és mostmár tökéletesen látja a telefon a B20-as 4G hálózatot is.
Ui: Ha esetleg valaki downgradelni szeretne Pie-ról, szerintem inkább mondjon le róla. A Mi Flash használata után bootloop-ba kerül a rendszer, amit a zárt bootloader miatt nem is lehet flashelni, hanem szét kell nyitni a telefont, és ott két pontot össze kell zárni az Emergency Download Mode használatához. Ezután, vissza kell rakni a legelső kiadott verziót (2017. augusztusi Android 7.1), ahol szerencsére fastboot-ból könnyen fel lehet nyitni a bootloadert, majd TWRP használatával ki kell törölni az IMEI-t tartalmazó tárolót és vissza kell tenni egy persist fájlt (ilyet lehet találni interneten, 32MB a mérete), hogy a rendszer elindulhasson. Ha ez megvan, és már nem indulgat újra a rendszer, akkor jöhet az IMEI visszaírása a tárolóba, ezt a Qualcomm eszközével lehet elvégezni, erről is van leírás. Ha pedig minden megvan, flashelni kell a legújabb Oreo-t Mi Flash programmal, és akkor - talán - működni fog minden. Bár nekem előfordult közben olyan is, hogy kétszer el tudtam indítani a rendszert, a harmadik újraindítással pedig ismét bootloopba került (lehet azért, mert közben visszazártam a bootloadert). Majd én innen raktam fel - holland VPN-nel - a Pie-t, egyelőre működik, a bootloadert még nem mertem visszazárni.
-
andHermann
tag
válasz
TaylorPro #21629 üzenetére
Nekem is nova van, kipróbáltam a gyári launchert és tényleg lassabb, de ha nem figyelnék kifejezetten rá, észre sem venném, mert még gyárival is pár tizedmásodperc után megjelenik a feloldott képernyő. Lehet, hogy más is van a launcheren kívül még, ami okozza másnál vagy csak más az ingerküszöböm
-
x1port
addikt
-
x1port
addikt
válasz
TaylorPro #21609 üzenetére
Már csak a fő nagyokosok vannak itt
A reális emberek telefont váltottak.
Hamarosan én is ezt teszem.
Egyébként tényleg lassabb lett a frissítés óta. És sokkal.
De nem csak az ujjlenyomatolvasó hanem ámblokk minden.
Muszáj volt nekik egy kicsit fékezni rajta szándékosan.. A2 nek gyorsabbnak kell látszania.. -
-
rzoli
senior tag
válasz
TaylorPro #19525 üzenetére
Leginkább attól függ, neked mely tulajdonságok a fontosak!?
- A2 Lite mellett szól a nagyobb akku, a 3.5-ös jack, és persze az ár.
- A2 mellett, az erősebb proci, a jobb kamera, gyorstöltés, illletve akár 6/128 GB-os változat is elérhető belőle.A nagyobb akku kérdés kell e? Tényleg fontos, hogy két naponta elég legyen tölteni? Györstöltést tud az A2, viszont alapból nem adnak hozzá gyorstöltést.
A fizikai méret megint mindenkinek egyéni dolog, van akinek egy 5,99" már péklapát... Sőt olyat is imserek, aki 4"-ig keresett pár hete erős, szép, jó, stb. új telefont...
Ja és a belógó sziget is fontos különbség még...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
TaylorPro #16660 üzenetére
rendben... mivel többen írták,elfogadtam... de ez így normális,hogy nyitaskor gyalul... nagyon sok készülék esetében ez régóta így működik ami fastboo-ot használ, lényegében ez egy biztonsági rés lehetett amit befoltoztak... már csak azt kellene alkalmazni hogy kritikus biztonsági hibák javítása utáni verziónál korábbit ne lehessen visszarakni....pl. májusi frissítés után, áprilisi verziót ne lehessen visszarakni...
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
TaylorPro #16546 üzenetére
Azért ez a májusi Changelog elég komoly
-Fortify your Android One phone with the May 2018 security update from Google, which improves security and fixes bugs.
-This update improves the stability of your device and optimizes its performance.
-Downloading updates over a mobile network or while roaming may cause additional charges
-
mrx1212
tag
válasz
TaylorPro #14218 üzenetére
Kérdés? Gyári romra ha felteszem csak a kernelt raknám fel,akkor később ha mondjuk lesz egy frissítés mint pl most az Áprilisi akkor ha a MiFlash -ből Save User Data opcióval vissza tolom a gyári romot akkor a
1. - felrakott kernel megmarad? vagy vissza megy a gyári?
2. - Save User Data opcióval visszamegy majd a gyári rom nem fog bekavarni a kernel csere? -
hgabor19
aktív tag
válasz
TaylorPro #14198 üzenetére
Melyik gyári ROM-ot raktad vissza?
Nekem most a 20180316 van fent, de az indulási varázslónál a wifi szopacs.Be tudtam üzemelni, ha a persist.img cserléve van, de akkor meg ugrik az eredeti BT MAC.
Most megvan a gyári ROM újra telepítésnél a BT MAC, addig nem akarom piszkálni.
Csak valami megoldás kellene rá.Custom ROM hiba ez állítólag az tolja el a persist dolgot.
-
bepken
veterán
válasz
TaylorPro #13114 üzenetére
akkor köszi Neked
én ügyesen elcsösztem a RR frissítést...
vagy nem tudom, milyen random módon csomagolja ez a opengapps.org a GAPPS csomagokat. most gondoltam, leszedek egy friss "mini" pakkot. megint FC-zik a létező összes mindenség
mindegy, megy akkor a tiszta telepítés
-
válasz
TaylorPro #13016 üzenetére
Látod mondtam én hogy az RR Rom al nincs semmi gond és sz.tem a legjobb ROM jelenleg!
Csak ha valaki össze vissza telepítget meg lusta tiszta telepítést csinálni, akkor jönnek az olyan esetek mikor elkezdik szidni a ROM.ot hogy ilyen meg olyan vacak, ez meg az nem megy meg nagyon merül.
-
hgabor19
aktív tag
válasz
TaylorPro #12946 üzenetére
Nekem is ez a rendszer fut most.
Utána olvastam mit tud a Phoenix, és hát elég combos kernel. Fel is tettem gyorsan délután.
Ez elég jól fekszik az A1-nek.
0.35% /óra a standby merülése kikapcsolt képenyőnél+DeepSleep-nél.Szegény Android azt se tudja milyen üzemidőt számoljon
Lesz ebből kb 3-3.5 nap standby minimum... -
rzoli
senior tag
válasz
TaylorPro #12914 üzenetére
Az nem igazi, klasszikus reklám, az egy statikus banner, csak, hogy felhívja a figyelmedet, hogy támogasd őket.
Persze ettől még szívhatja az aksit, lehet valami gond az appal, a telepítéssel, stb. De elég sok minden szóba jöhet.
Nálam az a tippem, hogy azért van csak 80% körül a deep sleep, mert 30 percenként az időjárás app frissít.
-
válasz
TaylorPro #12723 üzenetére
Nálam semmi gond a Google Naptárral még a gyári RR Kernel van fenn amég tesztelem milyen! csak rátelepítettem a 3.23.as RR verzióra nem tiszta telepítés volt!
*******************************************************************************************
mobilizmo : és volt a telóid között ilyen fájlrendszerű mint az A1, hogy dupla partíciók vannak rajta? Mert ez végett van a TWRP szívás is, szóval ne nagyon várjál olyan OTA.t mint egy normál telónál!******************************************************************************************
rzoli : a portré mód a gyári RR kernel végett nem ment másik kernellel működött a 3.23.as RR -ben is, biztos nem próbáltad de ha megnyitod a RR testreszabását és átfordítod a telót fekvő módba azonnal FC lett a vége, másik kernellel ez is megszűnt, de most a 27.es RR ben már jó a gyári kernellel is -
rzoli
senior tag
válasz
TaylorPro #12723 üzenetére
Most ránéztem az XDA fórumra, hogy látok e valami újdonságot, az egyik hozzászóló szerint itt jól működik a Stock kamera porté módja is. Bár azért majd csak kipróbálom ezt is, mert amikor próbálgattam, bizonytalan volt, hol ment, hol nem. A fókuszálásnál állt le általában.
-
-
válasz
TaylorPro #12691 üzenetére
Mondtam hogy nem a dupla kopp tól merül!
Én a helyedben feltenném újra, tiszta telepítéssel, és 1 napig bírd ki hogy nem pakolod tele a saját appjaiddal, mert tuti azok között(még ha az aksi adatoknál nem is szerepel) van ami szívja az aksit nálam a LOS jobban merült mint ez a RR
-
rzoli
senior tag
válasz
TaylorPro #12657 üzenetére
Most kipróbáltam, nálam sem lehet kikapcsolni, de az akkut biztosan az meríti? Éjszaka 8 óra alatt nekem 5%-ot merült. És nem szoktam ezen rugózni, így nem kapcsolok ki semmit. (Wifi, mobilnet, BT, GPS). A telefon van értem, nem fordítva...
Esetleg custom kernellel? Első körben a MINT-tel be lehetett kapcsolni. Akkor lehet azzal ki is tudod. Bár nem jó ötlet, valaki azt írta, hogy a kernel miatt fogyaszt talán többet a telefon...
-
válasz
TaylorPro #12657 üzenetére
Nem hinném hogy attól merül! nálam semmivel nem merül jobban.
Amúgy ADB alól lehet ki be kapcsolni
nyitsz egy adb ablakot és sorba bepötyögöd ezeket (minden sor végén enter-t nyomsz)
adb devices
adb shell
adb su (a telót figyeld mert root jogot fog kérni és engedélyezd)
echo "0" > /proc/touchpanel/enable_dt2wVissza kapcsoláshoz az utolsó sornál 0 helyett 1 et kell írni!
echo "1" > /proc/touchpanel/enable_dt2w -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest