- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fr@nkieWilde #26633 üzenetére
Akkor Nokia. A MIUI alapú droid a kevésbé mókoltak közé tartozik. Elvileg.. Esetleg A3, de eleg csehül bánnak azzal is.
-
válasz
Fr@nkieWilde #26631 üzenetére
Mondjuk egy Redmi Note 8 Pro, vagy Mi 9T. Best buy mindkettő.
Egyébként nekem túlnyomórészt pozitív tapasztalataim voltak az A1-gyel. -
válasz
mobilizmo #26171 üzenetére
Hivatalos megerősítést sosem kapott, de a gyár se szokta törni magát ilyenek miatt. Az xda fórumokon egyesek szerint a Pie is váratlan meglepetés volt. Ha a Google komolyan gondolja az AO programját, akkor lesz 10. Az más kérdés, hogy a kínaiak egyre inkább fütyülnek erre a vonalra, lásd. A3 sztori..
-
válasz
Victoryus94 #26158 üzenetére
Legalább 2 évig és ez az amiben sokan hisznek, várva a 10-es droidot, köztük én is. A Mi A1 esetében ráadásul nincs se hivatalos megerősítés, se cáfolat.
-
Sziasztok! Vajon mennyi esélye lehet a 10-es droid megjelenésének erre a telefonra? Külföldi fórumok szerint lehet, de nem biztos. Van ezektől hitelesebb forrás a Xiaomi háza táján?
A Google minimum 2 évet említ upgrade szintjén, és a 10-es droid hamarabb volt kint dátum szerint, mint a telefon 2 éves jubileuma.
-
Megjött a novemberi frissítés: 86,2 MB.
-
-
Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy nem lesz hivatalosan Android 10-ünk. De van némi remény.
Vicc ez az egész.
-
Miért tartotok ennyire a Pie-tól?
-
válasz
Victoryus94 #25773 üzenetére
Az augusztusi frissítés óta nálam is rendbe jött az üzemidő. Bár az is igaz, hogy azóta nem játszom a mobillal, de az éjszakai merülés csökkenésével abszolút értelemben is javult a készenléti idő. Jó telefon ez a Pie-jal is.
-
Nekem sincs bajom vele, annyi, hogy sebességben valamelyest elmarad a Nougat/Oreo-n tapasztaltaktól, főleg app indítás tekintetében. De ez amúgy kb. 1-2mp-es várakozási idő amíg nem történik semmi, amely a telefon kategóriájában teljesen normális. Sőt, ez se minden app esetében van így.
Perverz módon várom rá a 10-es droidot..
-
válasz
Sordoran #25610 üzenetére
Igen, sajnos nagy a csend, bár az augusztusi update-tel javult az üzemidő és úgy általában minden rendben az eszközzel, így Pie alatt. Ez a 2 fő verzió legalább, vagy legfeljebb jelentéstartalommal bírnak? Ezt sosem tudtam eldönteni. Van már példa AndroidOne-on a csak biztonsági frissítésre?
Köszi.
-
Tudom, hogy lerágott csont, de lesz hivatalos Android 10-ünk?
Elvileg 2020 végéig jönnek frissítések és a Google inkább főverziót vált, minthogy egy régi oprendszert foltozgasson az AndroidOne program keretében.
-
válasz
Luck Dragon #25512 üzenetére
Van rá esély, mert nagyjából a jobb készülékből lesz utána Lite, vagy hasonló. Pl. az A1 és az A2 Lite között szinte semmi különbség nincsen. De ugyanez az A2 és az A3-nál, csak ott az A2 javára.. Tiszta jojó.
Az Android Q-ról A1 esetében van valami sejtésetek?
-
válasz
Luck Dragon #25510 üzenetére
A 660 és a 710 között nincs nagy különbség. Sőt egy 675-ös már lazán hozza a 710 sebességét, lévén újabb architektúra. Ellenben egyetértek, a 710 már jobban passzol egy új generációs A szériához, mint egy 665.
-
Lite aligha, a mostani A3-tól hova lejjebb?
Nem adnám az A1-et egy ilyenért.
-
Pontosan mit jelent a merülés az esetetekben? A GPS probléma állandó vagy időszakos?
-
válasz
Deadzone41 #25224 üzenetére
Nálam akkor volt ilyen, amikor véletlenül a ne zavarjanak funkciót napközben is bekapcsoltam, bár gondolom itt nem ez lesz a helyzet..
-
Megérkezett a júniusi update, 72.8MB.
-
Egyetértek veled abban, hogy manapság 60-70eFt körül remek telefonok vannak, így már várom nagyon az A3-at. A gyorsabb netet és a jobb minőségű felvételeket is megértem, ha az eszköz tudja, miért ne lehetne kihozni belőle a maxot. Kár, hogy gyári körülmények között ez máshogy van.
Mindemellett hozza a készülék az elvárható szintet a maga kategóriájában.
-
Kint van az áprilisi frissítés. 257,6 MB.
-
válasz
mobilizmo #24817 üzenetére
Csak kíváncsi vagyok arra, miért éri meg ez a sok mókolás az eredeti oprendszerrel szemben? Nekem szerencsére alig van gondom a telefonnal, de valahogy egyre kevésbé érzem a késztetést custom ROM-ra történő váltáshoz. Abszolút elismerem a szakértelmed a témában, csak nem pontosan értem a váltás okát, azaz megtérül-e az elveszett garancia és a plusz meló?
-
válasz
Fall-N #24696 üzenetére
Nekem hibamentes a stock droid Pie-jal, kis szerencsével lesz még Q is, bár addigra reményeim szerint A3 lesz.🙂
Annyit azért még hozzátennék, hogy az A1-emben alapvetően minőségi hardverkomponensek vannak. Régebben volt szó ezekről az eltérésekről is pl. kijelző esetében.
-
Gondolom Q nem lesz ehhez a készülékhez.
-
válasz
infectedmann #24281 üzenetére
Lehet ostoba kérdést teszek fel, de mi a különbség az alaphelyzetbe állítás és a hard reset között?
-
Sziasztok! A Mi A3 megjelenése még mindig a bizonytalan kategória? Alapvetően kedvelem az A1-et, bár a gyorsaságának valószínűleg jót tenne egy hard reset. Enélkül olykor vannak kisebb akadások pl. tárcsázóban a hívás előzmények listázása stb.
-
Nálam is megvan, bár a hsz-ban sajnos nem értem, hogy mi az az "n"-es és mit jelent az "ac".
-
Azért csak nem hagynak ilyen technikai hiányosságot a működésben. Ennyi erővel a notebook-nál is gond lehetne. Kösz a választ amúgy.
-
Speedtesten is gáz a sebesség. Még jó, hogy nekem jó a 4g, azzal nem akad össze szerencsére.
-
Ezeket a szoftveres hibákat drágább, újabb készülékek esetében is eljátssza a gyártó?
Nekem eddig OK a fél napig elérhető Pie.
-
válasz
andHermann #22780 üzenetére
+1. Respect.
Nálam is Telekom és minden OK.
-
Várjuk ki a végét, nekem is van 4G, de simán lehet bug is valamivel. Nyüstölöm délelőtt óta, de nagyjából minden OK.
Egy hibát vettem észre. A telefon kikapcsolása, majd bekapcsolása után a bejelentkezés előtt csak egy háttérkép fogadott. Felpöccintve jelent meg az óra, és a bejelentkezéshez szükséges alakzatrajzoló felület.
-
Nálam is fent van, 4G megy és tetszik az új kezelési felület. Remélem minden így is marad. Az akksiidőre leszek még kíváncsi.
Csak nekem tűnik jobbnak az automatikus fényerő szabályzás?
-
Ugyanaz a helyzet, mint a W10 esetén. Várni kell pár hónapot a stabilnak mondott kiadás után. Ez egyébként a telefon felhasználói értéket szerintem alig csökkenti. Az más kérdés, hogy szeretem a friss rendszereket, új funkciókat..
-
válasz
st3v3np3t3r #22464 üzenetére
Külföldi fórumokon sajnos azt olvastam, hogy a Q már nem lesz elérhető A1-re. Még a P sem jelent meg és máris Q-zok..😁
-
Még a végén a pite is kijön Szilveszter előtt..🙂
-
Én MS mobilról jövök, és az ott elszenvedett anomáliák fényében ez egy korrekt telefon. 🙂
Beszívtam az A1 valamennyi szoftveres bugját, újabban a hívás közbeni SMS gyorsválasz hibáját, de remélem az új havi update javította ezt is.
Amúgy összességében rendben van.
-
válasz
st3v3np3t3r #20961 üzenetére
Nekem ilyet a Lumia 950XL csinált rendszeresen. Az A1 ahhoz képest megváltás.😁
-
Igaz, mondhattam volna exportra szánt terméket is..😏
-
Az eltűnt SMS-ek után nálam is feature lett a folyamatosan világító értesítési LED. OK, hogy egy frankó 60k-s telefon, de kezd már sok lenni a szoftveres hibákból. Ciki a cégre nézve.
-
Sziasztok!
Az SMS eltűntetős 8.1 fut nálam, és miután Mi Band 3-mal használom a telefont, valószínűleg a Bluetooth használat miatt 2-2.5 napról 1.5-2-re csökkent az üzemidő. Ez rendben van így?
-
válasz
st3v3np3t3r #18252 üzenetére
Nekem elvileg aktív a backup, frissítés után mégis csak egy már 8,1-en futó Messages volt az utolsó mentés. Lehet én vagyok hozzá láma, ezt azért fenntartom.
st3v3np3t3r: durva. Erre odafigyelhetne a Xiaomi, de van már a Samsungnál is gond a Masseges appal.
-
Nálam is törlődtek az SMS-ek. Már egy pillanatra azt hittem ismét Windows Mobile-on vagyok..😑
-
válasz
st3v3np3t3r #17961 üzenetére
Szerintem kár a gőzért, lehet váltani, ha emiatt nem jön be a készülék. Én örültem, hogy 60k körüli áron egy korrekt készüléket tudtunk beszerezni több kollégának is. Elvből nem szeretem a kínai termékeket, de manapság ami nem kínai, az is az.
A frissítésidőzítési anomálián kívül más komolyabb gondot személy szerint fel sem tudok sorolni. Teszi a dolgát.
-
válasz
st3v3np3t3r #17691 üzenetére
IPv6 volt csak beállítva, annyira nem vagyok szakértő, hogy ebben bármi egyéb állítást hitelesen közöljek. Fogalmam sincsen, hogy ezen kívül valtozott-e más beállítás. A lényeg számomra a helyreállt felhasználói élmény.
-
Hihetetlen! Tegnap 21:17-kor kértem a hálózat átállítását IPv4-re és hajnali 2:32-kor jött a válasz mail a sikeres átállásról. Flottul működik minden app végre!
A Chrome-on belüli böngészés is sokkal gyorsabb lett, a fene gondolta volna, hogy ez az IPv6 ennyire akadályozó tényező tud lenni..
Még a kábeles kapcsolaton keresztüli böngészés is gyorsult a laptopomon (a lapbetöltés és nem a max sebesség).
-
válasz
Zsoleszhun #17683 üzenetére
Ilyen opcióm sajnos nincs a routerbeállításokban, csupán a WAN letiltása. Írtam a UPC-nek, hogy IPv4-re állítsák vissza a hálózatomat. Köszönöm a segítséged!
darvinya: igen, és neked is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest