- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Ne kapcsold ki éjszakára. Hátha megoldja
Amúgy is miért kapcsolod ki? A ki-be kapcsolás elég sok áramot felemészt. Többet, mintha repülőgépes módba lépnél.
Használd az AutoAirplaneMode-ot. (gugli play). Beállítod, hogy automatikusan mikor menjen repülőgépes üzemmódba, majd abból ki és kész. Nekem 21:30-06:45 között kb 1%-ot merül így. -
Dava
tag
válasz
SirRasor #5169 üzenetére
Kicsit megkésve, de köszi a válaszokat, eddig nem nagyon jutottam géphez.
Global 7.5.1.0 van, majd frissítem és meglátjuk, történik-e változás... de nem fűzök olyan sok reményt ehhez, mert nemrég raktam fel a stable romot, előtte dev rommal is előjött ez a probléma.
Rákeresek erre a proci kihasználtság-mérőre, hátha fény derül valami háttérben izzadó appra.
-
Mr.C
őstag
most ti miui-ról beszéltek?
mert miui alatt nem ismerek 7.5.6.0-t csak 7.5.3.0-t(#5190) hege21: Az tudod miért szép? mert ha valakinek, akkor én tudom, hogy lehet instabillá tenni:
custom kernel, SuperSU, xposed, custom sysctl, Bravia stb...
És nekem csak SoD szokott lenni -
ZolkoW
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5189 üzenetére
minden este kikapcsolom, hogy aztán időzítve induljon reggel.
7.5.6.0 van, és stabil, de volt pár hete, amikor 3 egymást követő napon is jött frissítés
egyszer meg néztem, hogy mit írnak a changelogba, telepítés előtt, de mindig ugyanaz a pár sor szerepel, meg akkor valahol az is benne volt a leírásban, hogy nightly
így kicsit nehéz komolyan vennem a stabil stabilságát is ;-) -
ZolkoW
őstag
pont ez az, hogy ezek szerint semmi értelme nem lenne visszamenni se.. de ilyen wipe-okat majd megpróbálok még, mert nekem mintha egyre rosszabbodna friss tiszta telepítés óta, ha hagyom frissülni.
(amúgy mi a rák az, hogy stabilon vagyok, és jön egy "nightly" ?? vagy csak én érzem ellentmondásnak?)
nem nagy a vész, de azért mégis ejnye. úgy szokta, hogy friss tiszta telepítés -> hetente, kéthetente egy reboot, de általában köthető GPS használathoz. aztán érkezik 2-3 frissítés, és már kétnaponta van egy, amit ráadásul semmihez nem tudok kötni, csak fekszik a teló az ágy mellett, stb.
úgy vagyok vele, hogy már nézegetem az utódját, de ezt is megtartom, az tuti, mert egyébként nagyon szeretem, csak így, hogy nincs másik telóm, nyomozni is nehéz, hogy most melyik rommal jobb, hiszen napi használatban van. -
-
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
Tomi_Ohl #5180 üzenetére
Felolem barmit torolhet ha ettol mukodni fog.
Allandoan melegszik, (most feltettem az itt emlitett akku figyelo alkalmazasokat kivancsi leszek) A GPS meg mindig kihagyogat. (hiaba minden hardveres, szoftveres trukk). De ami vegkepp betette a kaput az az allando ujraindulgatas. Mostmar kikapcsoltam a pin kodot hogy ebbol ne legyen gondom hogy nem veszem eszre hogy ujraindult es nem tudnak elerni. Az elmult honapban sok mindent probaltam mar, sok rom-t is. Egyikkel sem lett jobb az ujraindulgatas. Szeretnem eladni a telefont es elotte feltenni egy stabil rendszert. Regen nem volt ennyire rossz, imadtam ezt a telefont, ma mar csak a kulsejet...
Kiprobalom a SirRasor altal linkelt leiras alapjan remelem sikerul.
Koszonom!
-
SirRasor
addikt
válasz
ArsenalF #5178 üzenetére
Gugliban találtam régen, amikor túrtam a modokat. Mi a gond vele? Hogy kaka, az egy picit tág
Edit: meg is van a leírás.
-
ArsenalF
aktív tag
Sziasztok! Tudtok valami leirast a 4.4 visszarakasara? Csak a bajom van a telfonnal miota frissult. Nekem semmi ujat nem adott az MM, remelem van valami mod ra... Koszi!
-
leeka
tag
Tudnátok ajánlani valakit itt a fórumon szervíz ügyben?
Micro usb-t szeretnék cseréltetni, próbáltam a miuiszervízt de nem válaszolt senki. -
Mr.C
őstag
Fejvadi szerint igen, én nagy különbséget nem tapasztalok.
SirRasor: Ilyen még a Gsam battery vagy a betterbatterystat
Fejvadi: ez mi4 topik, sztem nem ide akartad
-
Fejvadi
nagyúr
Milyen a fehér telefonon az értesítési led láthatósága az Mi4-hez képest?
-
Dava
tag
Hello
Aki régebb óta használja, melegedéssel kapcsolatban mi a véleményetek?
Az én Mi4-em másfél éves, az utóbbi időben nagyon melegszik. Persze régebben is lehetett érezni pl. játéknál, de mostanában egy cigi mellé Facebookozok két percet, és már majdhogynem forró.
Ez szoftveres, valamelyik frissítés óta lehet, hogy valami nagyon izzad a háttérben? Vagy a vas öregszik?
-
Milestone2
nagyúr
-
khaaos
csendes tag
-
ZolkoW
őstag
telenorosként nekem effektíve a 4G-snek csak annyi előnye van itthon, hogy ki tudtam rajta próbálni a win10-et, szerény véleményem szerint
ha ez szempont..
ha nem szempont, én biza lehet, hogy inkább a 3gb-os 3G-set venném. de hátha el akarod adni 1 év múlva, akkor majd vagy azt kérdezik, hogy mi az hogy nincs benne 4G, vagy azt, hogy miért csak 2Gb a ram..szerk.: mellesleg ennyi pénzért szerintem mindkettő faja vétel..
-
ZolkoW
őstag
egy keresztet tartok magam elé, miközben ezt írom, egyébként igen, csak LTE-vel működik, és nem tudom hol tart (a win port fejlesztése), én csak akkor ajánlom, ha elszánt vagy, a telefon hekkelése önmagában is örömet okoz, szeretsz szenvedni, valamint van egy póttelefonod arra az esetre, ha elhúzódna a visszaállítás ;-)
én még a legelején próbáltam, úgy két hétig, az alatt volt egy frissítés. -
khaaos
csendes tag
Sziasztok!
Van köztetek valaki, aki rakott Windows Mobile 10-et az MI 4-re? Jól tudom, hogy az csak az LTE verzióra megy fel? (Itthon nem láttam olyan boltot, ahol lehetne LTE verziósat kapni)
Pusztán érdeklődésből kérdeztem, nehogy megkövezzetek a gondolatért -
Milestone2
nagyúr
-
leeka
tag
Sziasztok.
Van aki foglalkozik javítással, mert b.nőm mi4-én az usb csatiba lötyög a töltő és nem veszi a jelet :/Köszönöm.
-
hege21
aktív tag
GPS probléma nálam is jelentkezett!
De megoldottam ahogy írtátok az érintkezők megtisztítása után újra a régi 2-3m pontosság
Próbáltam külföldi fórumokon leírt réz kábel toldással,de nekem inkább rosszabb lett... -
Mr.C
őstag
Nekem is volt Sony-m, A Sony albumot is használom, ott talán érezhető is. Lehet placebo... könnyen meglehet.
Ha majd egymás mellé állunk és ugyanarról, ugyanúgy lövünk képet, akkor lehet esetleg látszódik a különbség (vagy nem)
De tényleg szépek a képek... utómunka sincs gondolom
-
w333
félisten
Szerintem kevered ... a Bravia a kijelző megjelenítésért felelős !
Tessék Mi4 képeim és alap kamera alkalmazás (nincs Bravia meg semmi)
Szerk.
Viszont az érdekes hogy ugye nekem van Nexus 6 is amiben ugyan ez a kameramodul van mint a Mi4 -ben de a képek minősége sokkal jobb !
-
Mr.C
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5138 üzenetére
De igen, de ez BRAVIA v4 és X-Reality Engine v4. A leírásában is képekkel jampizik a csávó, hogy jobb a dinamikatartomány, kontraszt és a többi...
"The Sony Mobile BRAVIA Engine 4 is a video enhancement program for Sony phones. It uses filters and algorithms to create a clearer and more contrasted picture and an overall smoother experience [... ]"
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
SirRasor #5136 üzenetére
Próbáld ezt:
Settings>System Apps>Security>Battery Usage>Clear cache when device is locked>never
A Biztonság app akkumulátor szekciójában van egy ilyen optimalizálás-féle. Ha arra ráböktél, akkor bekapcsoltál olyat, hogy lőjön ki minden alkalmazást a képernyő lezárása után. Azt kell kikapcsolni.Mr.C a Bravia engine nem csak a megjelenítésre hat?
-
Mr.C
őstag
válasz
SirRasor #5136 üzenetére
jó lett
De ha még mókolni akarsz: ezt próbáld kiNem tudom, tényleg működik-e de nekem nagyon szép képeket készít
-
SirRasor
addikt
1.5 giga szokott lenni. Amióta a skypeot feltettem, lement 1-1.2-re, de még mindig bőven elég.
Húúúú, nem is tudtam, hogy ilyet is tud ez a romThx, szerintem így már nem lesz gond
Mr.C ilyen beállításom nincs (miui8)
És ha már ilyen kedvesek vagyok, hoztam egy képet, amit tegnap készítettem
(csökkentettem a méreten, hogy fel tudjam rakni)
-
SirRasor
addikt
Üdv ismét!
Van valami extra oka, hogy állandóan bezár minden háttérben futó programot a miui?
Wakeup Touch Nexus
Ezt találtam altatásra és ébresztésre(dupla kopp után szabadon) és tök jól működik. De X óránként a háttérfolyamata eltűnik. A battery saver alkalmazásban beállítottam, hogy ennek a proginak ne korlátozza a háttérfolyamatát, de így se jó.Valakinek van ötlete erre?
-
Kobe
veterán
hali
chromeon kivul milyen böngészőt ajánlanátok a telóra ami támogatja pl a google fiókot is ? szóval bejelentkezéskor tud szinkronizálni mint a chrome, könyvjelzők stb
Ha van asztali változata is mégjobb, chromebol nagyon elegem van már -
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Ja a mostani data wipe után az összes guglis alkalmazás ELTŰNT.
Úgyhogy megint fastboottal rakom rá a 6.7.21-et és szerintem most már nem fogom piszkálni. Ez egy ilyen példány, téma lezárva. Mellettem néha furán működnek a műszaki dolgok, ami elég hajmeresztő, mert szakmabéli vagyok
Amúgy meg 1-2 aprócska különbség lehet. Pl: hiába tiszta rom, de nem engedem, hogy a galéria hozzáférjen a tartózkodási helyemhez. Meg a miui fióknál letiltom a biztonsági mentést meg nem engedem, hogy kövessen. Lehet, hogy ezért bosszúból bújt el ez a funkció
-
SirRasor
addikt
Komolyan most már bemikkamakkalok (csak hogy a régi DC-s időkre is emlékezzek, amikor kicserélte a csúnya szavakat a rendszer mikkamakka-ra
)
Persze meg is volt nyitva, de miután rámentem a bezárásra, azután se lehetett törölni. Teljesen tiszta a rendszer, csak felmentem wifire és beállítottam a levelezést, hogy el tudjam magamnak küldeni.
Komolyan kifogytam az ötletekből.
Ja most vettem észre, hogy az én galériám 2.0-ás, a tiéd meg 1.0-ás. Azt meg hogy?Mr.C Teljesen tiszta 6.7.21-es global developer rom. De a 6.7.5-nél is ugyanez volt.
-
w333
félisten
válasz
SirRasor #5119 üzenetére
Ne viccelj már ... ott van az Összes alkalmazások között
Beállítások / Telepített alkalmazások / Összes / megkeresed a Galériát !
-
SirRasor
addikt
Jah, csak eddig túrtam a netet, de nem találom hogy lehetne törölni
Igazából azt se bánom, ha újra fel kell raknom a romot és minden elveszik, de most ezen a ponton nem tudom mit csináljak.
romolás előtt TWRP-ben a system-en kívül mindent töröltem.edit: most is nyomok neki egy wipe cachet TWRP-ben a system,usb-otg meg internal storage-n kívül, hátha.
edit2: jah, minden visszaállt; állíthatok be mindent. Ja és még mindig csak 4 ikonom van. Most angol nyelven próbáltam.
Más (csak ha már erre járok) : ha a system-et is törlöm, akkor még fastboot módba tud lépni a telefon? (TWRP-t mindig csak elindítom parancssorból; nem cseréltem le a gyári recoveryt)
-
SirRasor
addikt
válasz
Barthezz2 #5115 üzenetére
Ááá közben én is megtaláltam, csak máshogy: a biztonság appban hosszan nyomva tartottam az akkumulátort, hátha. És igen
A galériás hibámra is asszem van megoldás, csak a cachet és data-t is ki kell törölni a galériából. Már csak az a gond, hogy csak a cachet engedi és gugliban nem találtam semmit a datás cuccának hollétéről. Most jön egy kis total commanderes keresgélés
Persze lehet van olyan app, ami root joggal megcsinálja. Na inkább keresek egy olyat.
-
SirRasor
addikt
válasz
Barthezz2 #5112 üzenetére
Nincs olyan sok ikon
A beállításokban az akkumulátor menün belül a legfelső: "akkumulátor profilok". Szép zöld a háttere. Na most ennek volt kint nekem alapból ikonja 6.7.5-nél. Az is zöld volt; gondolom egy akkumulátort akart ábrázolni. ilyened van? Changelogban nem láttam, hogy törölték volna. Tomi_Ohl na akkor ezért. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
kagyula #5103 üzenetére
Ott rontottad el, hogy CWM-et telepítettél és telepítetted azt a zipet. Az csak kiterjeszti a system1-et, hagy egy 4MB-s system2-t, a boot és a modem partíciókat meg nem egyesíti. Anno a custom lollipop ROMokhoz lett készítve.
Marshmallowhoz TILOS ezt használni, a leírásom elején is az van, hogy ha így egyesítetted a partíciókat akkor csináld vissza.SirRasor ugy tűnik, az az ikon (egyelőre) hiányzik a globalból. A Barthezz2 által használt multi a kínai ROMon alapszik.
-
SirRasor
addikt
válasz
Barthezz2 #5110 üzenetére
Közben találtam rá megoldást, ha érdekel:
Fejlesztői modulban ki lehet kapcsolni a feloldási képernyőt. Ha ki van, akkor a "Lapse It" programban a full compatibility-t bebökve működik rendesen a felvétel.Ha már üres a tiéd: neked van kint zöld színű akkus ikon? Nekem 6.7.5-ben volt, de ebben nincs.
-
SirRasor
addikt
válasz
Barthezz2 #5107 üzenetére
Hát befosok, nálad meg ott van.
Egyedül a belső memóriáját nem töröltem a telefonnak, de amúgy minden cachét igen. Wipe all-al indítottam a fastbootos megközelítést.
A másik meg az, hogy timelapses videónál ha kikapcsolom a képernyőt, akkor leállítja a felvételt. Nem csak a gyári videófelvevőben. Pedig már az energiatakarékos módban is beállítottam, hogy ne legyen semmilyen korlátozás a háttérfolyamatoknak. 5.12.11-nél még tuti vette tovább
Lehet, hogy a marshmallow spec. energiatakarékossága a ludas.
-
cimp
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #5101 üzenetére
Egyik ismerősöm LG-vel járt így, hogy utána kb. hét meghajtót hozott fel neki a PC. Ő akkor talált egy olyan ROM-ot ami hét image-ből állt, és ezeket dd-vel egyesével fel kellett tolni az fs-ekre és utána elindult. Itt nincs valami ilyesmi?
Jobban mondva valakinek valahogy sikerült az fs-ek tartalmát leszednie és azzal meg lehetett reparálni.
-
SirRasor
addikt
válasz
Tomi_Ohl #5093 üzenetére
Mert mindig el kell olvasni mit írnak a flasheléshez. OTA-n keresztül nem ajánlott, erre feltettem
Azóta csináltam egy cache törlést és az összes guglis alkalmazás eltűnt.
Na mind1, most megy rá fastboottal a legfrissebb, szóval már nem lesz gond. Amúgy itt volt a hiányzó gomb:
Edit: felment minden, most már tökéletesen működik a telefon..és továbbra is csak 4 gombom van; pont mint a fenti képnél. WTF?
-
kagyula
aktív tag
válasz
Tomi_Ohl #5101 üzenetére
Igazából nem tudom hol rontottam.
A rendszer partíciót sikerült felnyomni 1,2-re, a 7.5.2-es rom is felment hibaüzenet nélkül, majd a reboot már nem jött össze...Próbáltam a helyreállítást Miflashal, de az meg "katasztrófális hiba történt" és azóta már a win csak azonosítatlan usb eszköznek hozza.
Ha felébred asszony lesz haddelhad, vihetem telefont venni -
Tomi_Ohl
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Poco X4 GT - 8/128 - szürke
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Lite - 6/128 - szürke
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest