Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
Fiókok, szinkron?
Nekem a Gmail/Exchange okoz ugyanilyet, egyelőre csak a szinkron letiltása segített - ez nem megoldás, néha kell a céges mail.
Korábban ennyire durva merülést nem tapasztaltam, bár (eddigi Androidjaim közül elsőként) néha nem árt neki egy "mindenki dögöljön meg" jellegű takarítás.
-
havri1
félisten
Ma drasztikus merülésbe kezdett a mi4. 8.9% /h. Majdnem 8x több a megszokottnál.
Pedig tisztán tettem fel, és eddig jó volt.. Wipe cache nem oldotta meg. Helymeghatározás kikapcsolva.. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mgTerminator #2084 üzenetére
Kernel Adiutor.
Android 5.x/6.0, partíciók:
Legutolsó hivatalos kijelentés szerint az 5.0-t kellett volna megkapnunk Q1 2015-ben. Ez, mint tudjuk, elmaradt.
Sok lollipopos ROMhoz nagyobb system partícióra van szükség (MIUI-hoz még több kéne). Viszonylag egyszerűen meg is lehet oldani a problémát, úgy, hogy a két systemből egy nagyot csinálunk. A Xiaomi is elvileg meglépte ezt Mi2/Mi2S esetén. De a Huaweinél is volt már példa olyan frissítésre, ami partíciókat módosított. Egyetlen kitétel volt, mégpedig hogy csak számítógépen keresztül lehetett frissíteni. Úgy tűnik, a Xiaomi egyiket sem meri meglépni, a dual bootot érhető okból tartják hasznosnak, a csak gépes frissítés meg a filozófiájukkal ellentétes. Még ha meg is tudnák valahogy oldani a partícionálást sima frissítéssel, akkor is félnének, hogy valami rosszul sül el és téglázódnak a telefonok. -
batabe
senior tag
válasz
enginev3.0 #2095 üzenetére
jelen állás szerint nem lesz rá 5.
De ez a 6-ot nem zárja ki, ha be tudják passzírozni a rendelkezésre álló system partícióra.de aztán az is lehet, hogy kiadnak olyan frissítést, ami meg tudja csinálni a teljes átméretezést. Mondjuk ezt el tudom képzelni, de akkor mindent (beleérteve az internal storage-t is) töröl a telefonról, mivel az IS rovására lehetne növelni a systemet.
de talán ezt majd a nálamnál kevésbé laikusak javítják -
batabe
senior tag
válasz
enginev3.0 #2092 üzenetére
akkor elvileg el kell hogy férj
Szerintem.
Android 5 vs MI3/MI4 esetén:
1. egy csomó funkciót tud alapból a MIUI6/7, amit az android 5
2. a telefon egy speciális, két rendszerpartíciós megoldással rendelkezik, ezáltal mindig a másik partíción lévő rendszert frissíted, amivel probléma esetén mindig vissza tudsz térni az előző állapotra. Igen ám, de ezekre a fix méretű rendszerpartíciókra alapból nem fér bele az 5-ös androidra épített MIUI. --> szvsz biztos meg lehet hekkelni, hiszen lehet a partíciók méretét módosítani - haladó felhasználóknak, téglásítás veszélye mellett - bár még nem nagyon hallottam, hogy valakinek sikerült volna, de mindegy.
De gondolom ezt sima frissítéssel nem tudják megoldani, és nem akarja a Xiaomi, hogy normál felhasználók ne tudjanak frissíteni vagy téglásítsanak. -
enginev3.0
félisten
-
havri1
félisten
válasz
mgTerminator #2090 üzenetére
Lehet a wifi vagy a GSM jelekből pozícionált csak be, azért mutatta szarul
Igen, MIUIHU is jön OTA-n, csak pár nappal később.
De várj, Neked Mi4i van vagy sima?
Mert i-ből nincs MIUIHU csak Multi ROM ha jól látom. Az más tészta. -
Majkee84
aktív tag
válasz
enginev3.0 #2087 üzenetére
32 gb-os Htc One M7-ről váltottam. Én elférek ezen is. (szintén 3/16)
#2088 +1
-
batabe
senior tag
válasz
enginev3.0 #2087 üzenetére
kevés vagy sok?
na jó, költői kérdés volt
mire nem elég 16GB?
ha nem romolsz, és nincs sok mentésed, akkor szerintem elég kell legyen.
Képeket a legtöbben automatikusan mentjük, úgyhogy nincs értelme a telefonon tárolni.
Filmet max otthon, hálózatról nézek, az éppen aktuális zenék is bőven elférnek -
havri1
félisten
válasz
mgTerminator #2082 üzenetére
Minden pénteken van frissítés. OTA kicsit később, de manuálisan lehet frissíteni.
Most kimaradt egy, mert ünnep van náluk. Ha nem szeretnéd kívárni, tedd fel az előtte lévőt, és wipe cache (elég). Én is visszatértem, mert 5.9.24 MIUIHU alatt rossz a GPS. -
Majkee84
aktív tag
válasz
enginev3.0 #2083 üzenetére
13,51 -nekem.
-
enginev3.0
félisten
16gbbol mennyi használható fel?
-
Najz
tag
Sziasztok. Rendeltem egy mi4-et remélem jövőhéten megérkezik de addigis szeretnék számomra pár "zavaros" kérdést tisztázni.
Olvastam néhány dolgot itt a topikban pl: malware, wipe stb. Miket erdemes megcsinalni? Illetve melyik miui-t erdemes felrakni ami esetleg meg magyarul is tud? (Nem kriterium de orulnek neki) -
Tomi_Ohl
veterán
-
petrson
senior tag
válasz
enginev3.0 #2074 üzenetére
Én is GSamon mérem, június óta átlag 6 órát ír, általában full-ról húzom le, 30-40%-ig engedem lemerülni.
A 4,5-5 óra simán megvan - vegyes, de többnyire wifi kapcsolattal.Más: a két koppos felébresztést kernel módosítással próbálta már valaki? Egy ideje megy Mi3 topikban a cseverészés róla, de Mi4-en látom nincs tapasztalat. Tomi-Ohl is adhat tippeket ide
-
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #2076 üzenetére
Nekem kb 40%-on áll a csúszka, auto fényerő mellett, de úgy veszem észre, hoyg nagyon drasztikusan odalép, ha kell. Tehát ha erős napsütés éri, hiába van a csúszka lent alsó felében, durván rátolja. Eredmény, mindig tökéletesen látható! Viszont biztos nem tesz jót az aksiidőnek.
Nekem 3G van állandóan, de határozottan jobban teljesít aksi időben ez, mint az előtte használt Note2-m. Nem válnék meg tőle, jelenleg minden tekintetben imádom.Szerk.: Nekem ez a beállítás tökéletesen megfelel, amit a készülék tud. Ezzel a kb 30-40% on lévő csúszkával éjjel alig világít (pont jó!), nappal meg mindent látok.
-
enginev3.0
félisten
Nem tudom hogy kevesebbet vagy többet szokott saccolni a program
4 fölött azért jó lenne, bár nálam közel sem menne full fényerőn, de viszont szinte egész nap 4G mikor netezek, mikor nem akkor kikapcsolom a mobilnetetEgyébként sokan nem ismerik a yet another auto brightness-t, egy playből tölthető app, fényerő állító, szinte minden telefonomon használtam, általában nem égeti ki a szemed a képernyő sokszor mikor nem kéne, és reggel mikor bekapcsolod ébredéskor és esetleg full sötét van a szobában, akkor éjszakai módba teszi a képernyőt, és olyan kicsi a fényerő hogy nem mászol fel a falra, kényelmesen tudod használni
+30perc képernyőidő szerintem bőven nyerhető az appal
-
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #2074 üzenetére
Nálam elég intenzív használat mellett, többnyire nappal, ami a fényerő miatt fontos, 4h körülire saccolja a Gsambattery. Én 50% -on már általában töltöm, és 90%-nál nem eresztem többre, így csak kalkuláció..
-
enginev3.0
félisten
Egy ilyen mi4-gyel milyen képernyőidőket értek el?
-
sagesz93
addikt
sziasztok,
valaki tudja, hogy az 5.9.17 fejlesztőin, miui7-en be van kapcsolva a qualcomm quickcharge funkció? Megérkezett a tronsmart 3 portos töltőm, alapból is nagyon fasza, csak érdekelne, hogy ez a funkció a telefonon be van-e kapcsolva. Úgy tudom a chip támogatja (nekem mi3-van, elvileg ezen is kéne, de csajom mi4-én is.)
-
Latitude
aktív tag
válasz
enginev3.0 #2061 üzenetére
Kb. 3 hete vettem. 219+10+5 Dodo volt, tréfát és adót külön nem kellett fizetni. Angliából érkezett (Hollandián keresztül), DPD futár hozta, nem volt otthon senki úgy hogy letette a verandán lévő asztalra és már ott se volt (no comment).
-
Latitude
aktív tag
válasz
Zoleee89 #2064 üzenetére
Mi4c-t nem láttam... A garit nem tudom hogy intézik, szerintem Kínába kell vissza küldeni (uh. Isten mentsen tőle, hogy baj legyen dehát az embernek tudnia kell hogy mit vállal ha ilyen helyről vásárol). Fólia és tok nem járt hozzá csak egy EU konektor adapter. Amúgy xiaomi matrica nem volt rajta ezért aggódtam hogy nem eredeti. De több módon is ellenőriztem és ok a telefon. A recoveryt fogom még cserélni mert abba is tudnak spywaret telepíteni... Amúgy minden ok a telefonnal.
-
havri1
félisten
válasz
mgTerminator #2067 üzenetére
5.9.12-n jó.
-
havri1
félisten
válasz
mgTerminator #2065 üzenetére
Napi rendszerességgel használom, nincs gond. Milyen rom van fent?
-
mgTerminator
veterán
Valaki ki tudná próbálni hogy a UPC WII FREE - re ha rányomtok csatlakozás céljából akkor feldobja az ablakot ahol be kell írni a felhasználói nevet és jelszót? Engem kidob a beállításokból!
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
Latitude #2060 üzenetére
#2052) enginev3.0 Köszönöm szépen, ha jó lesz a Mi4 akkor lehet magnak rendelek majd egy Mi4c-t
(#2060) Latitude
Köszönöm a tájékoztatást(most már biztos, hogy onnan rendelek)
Ha jól nézem most free shipping van.
Csomagban a telefonon és töltőn kívül volt plusz fólia vagy tok?
Szerintem a 7-es miui-t felrakom majd rá startból
Garanciáztatásáról tudsz esetleg valamit?4G-n kívül minden más hálózatra fellép a telefon itthon?
Pl vidéken nem fog úgy járni, hogy csak a 2g-s hálózatra lép fel?
Milyen tokot érdemes hozzá választani ami jól védi a telefont?
Tempered glass ajánlott hozzá? ( ha jól emlékszem nem gorilla g. az érintő ) -
vicces1
aktív tag
válasz
enginev3.0 #2061 üzenetére
Kerékpárt a bringaboltba, telefont a telefonboltba ajánlott vásárolni.
-
Megjött a MiWifi mini. Az miért van, ha telefonon átállítom, hogy csak 5GHz-en menjen, akkor nem lát hálózatot?
Természetesen a routeren be van állítva az 5GHz is, laptoppal arra is csatlakozom.Megoldva.
-
Latitude
aktív tag
válasz
Zoleee89 #2048 üzenetére
Én is onnan vettem az enyémet. 3G nekem elég nincs szükségem 4G-re. Az oldalon jelzett árra rájött 10 dodo szállítási 5dodo biztosítási díj. 8 nap volt a szállítás. A telefon eredeti, új (nem refurbished). Viszont malware gyanus ezért én azonnal új miuit tettem fel komplett gyalulás után.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2057 üzenetére
Nem rossz a 4c-sem és valószínű jóval olcsóbb mint az 5 lesz.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Tomkow1110 #2053 üzenetére
Olvastam én is róla, hogy még idén kiadják az Mi5-öt S820-al.
-
petrson
senior tag
válasz
Tomkow1110 #2053 üzenetére
Ügyes fordítás, honnan szedted?
-
Tomkow1110
csendes tag
Xiaomi Mi 5 zászlóshajója okostelefon eleje óta 2015, a cég még, hogy felfedje a dob időpont a készülék. A legújabb pletykák, a telefon esetleg indítson leghamarabb november, ami csak egy hónap van. Most, a legfrissebb hír, hogy jön a Weibo kiderül, hogy Xiaomi Mi 5 lehet az első okostelefon, hogy a szolgáltatás a Qualcomm által Ultrahangos ujjlenyomat-felismerő technológiával.
3D-s ujjlenyomat technológia! -
enginev3.0
félisten
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
enginev3.0 #2050 üzenetére
Kinézete miatt gondolta a Mi4-t, teljes műanyag ház esetén inkább a note2-t venné.(ahogy kivettem a szavaiból)
Mi4c később lehet majd csak megvásárolni ha jól gondolom és eu raktárban nem is nagyon láttam eddig.
70eFt körül szeretne telefonra szánni (Mi4 3g 16gb most eu raktárban $220)(#2049) Tomi_Ohl: köszönöm
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok!
Kérhetnék egy kis segítséget tőletek?
Írtam ebbe a topikba és ugyan ezt nem szerettem volna ide is leírni.Olyan kérdésem lenne, hogy mi4-t innen érdemes-e megrendelni? (sima 3g elég lenne) esetleg más helyről ahonnan kb 70eFt körül kilehetne hozni mindennel együtt?
Képek készítésében jobb-e a mi4 ?
Mi4 felé jobban hajlik a fém keret és kinézete miatt.
Valami hátránya lesz annak, ha nem a 4g-s változatot választaná?
(kevesebb támogatás, gyengébb hardver?? vagy bármi más??)Maga a rendszer nekem is nagyon tetszik
-
_Hodor_
tag
Üdv, azok az akciós 3G-s verziós MI4-ek amiket a webshopok kínálnak azok refurbished telefonok? (vagy azt kell jelölniük hivatalosan?)
CSak mert gondolom most már a 4G variánst gyártják már csak, viszont a "maradék" vagy javított" 3G-s verziókat jó áron adják egy-két helyen. -
Tegnap belefutottam egy hibába.. Hívtak, felvettem és süket volt a beszédhangszóró. Utána próbáltam én hívni, akkor is. Restart oldotta meg.
Ilyennel még sosem találkoztam, de remélem nem akar rendszeres vendég lenni..
-
havri1
félisten
-
enginev3.0
félisten
Egyébként gyári m7-em volt, 2gb ramos, sense-szel, ott nem volt gondom
-
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #2034 üzenetére
Én konkrétan azért vettem a Mi4-et,mert imádom a MIUI-t, és elegem volt a sok portolt, használhatatlan MIUI-ból.
Ezen (hála a Magyar csapatnak!!) tökéletes, csak azok a hibák (apró) vannak, amik a gyáriban is. Megvan az a pár heti kiadás, ami atombiztos, ezekkel bármikor "elindulok a világ végére" is bátran. -
havri1
félisten
válasz
mgTerminator #2029 üzenetére
Passz
Enginev3.0: mert elég kevés a 2gb ram sajnos MIUI mellett. Igaz ha nem játszik az ember.. Még elég is lehet
-
enginev3.0
félisten
Korábban linkelt 2GB ramos verziót miért nem ajánljátok ?
-
enginev3.0
félisten
Beszerezhetetlen ez a telefon
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #1978 üzenetére
Hehe!
Megjött a fólia. Jó masszív, ugyanis üveg!
Utólag már nem bánom, viszont tárolni nem látom értelmét, ha valaki szeretné, és pl. itt van Csongrád megyében, 1500-ért várakozási idő- és postaköltség-mentesen megkaphatja.
Nagyon pöpec csomagolása is van, alkoholos törlő, tapadós matricák. Lyukak: proximity, hangszóró, kamera.
-
mgTerminator
veterán
Nekem az is jó ha te tudsz válaszolni pár kérdésre
amúgy észrevettem hogy nem pörög. Egyelőre arra a problémára keresem a megoldást hogy ha írnak messengeren akkor bekapcsolja a kijelzőt, és a kép helyett is a messenger logo van, lehet ezeken valahol állítani?
A mi band-em nagyon szépen jelzett a notify programmal, de mióta megvettem (újra) azóta 1x nem jelez... ötlet? -
havri1
félisten
válasz
mgTerminator #2027 üzenetére
Nincs külön topik, ez is majdnem halott sajnos.
MIUI topik talán itt pörgősebb.
-
mgTerminator
veterán
Sziasztok! Sikerült beszereznem egy Mi 4i-t! Azt szeretném kérdezni hogy van külön topikja, vagy itt is meg lehet beszélni a dolgokat? Igazából a kérdéseim MIUI-val lenne kapcsolatos, a többit vágom
-
havri1
félisten
GPS használhatatlan 5.9.24 MIUIHU alatt nálam is.
Csak műholdas beállítás mellett szoktam használni (ezen nem szándékozom változtatni), negyed óra mire pozíciót talál, és pár perc múlva el is dobja. -
heidricha
őstag
Nekem fóliánal más a tapasztalatom, és a ráejtést sem tartom életszerűnek az eddigi tapasztalatok alapján. Leginkább azon a végén szoktam kezdeni, ahol a lyukak vannak, hogy könnyebb legyen célozni. Ilyenkor még a fedőfóliát sem szedem le, csak ha a pozíció rendben van. Utána lefelé fokozatosan engedem rá folyamatosan tolva valami kártyaféleséggel.
Ettől elhiszem, hogy Neked ez bejött, de nekem nem. A szösz kiszedhető utólag is, a célzás (nekem) a nehezebb és fontosabb rész.
-
havri1
félisten
válasz
heidricha #2020 üzenetére
Fóliát is egyszerű felrakni, pont úgy érdemes, mint az üveget. Letisztított felületre, csak odamérni, és elengedni, ráejteni. Szépen magától kimegy a bubi nagyrésze, és óvatosan a hozzá adott lapkával ki kell tolni a fólia alól a maradékot.
Célszerű fürdőszobában, párás levegőnél csinálni, ne kavarogjon a por. Fújni, hirtelen mozfulatot nem szabad csinálni, mert tele lesz porral a kijelző pillanatok alatt -
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2012 üzenetére
Kézbe fogva, azonnal az Mi4 nyer. Ez felső az középkategória.
-
heidricha
őstag
A hall szenzor kell a fedélhez, a compass nem ugyanaz. Mágnesességel összefügg persze mindkettő, de elvileg nem ugyanaz a hw - szerintem nem kellene interferálniuk.
Amúgy ezt a hall / flip-tok dolgot nem teljesen értem, a proximity megteszi kb ugyanezt, minden telefonban van, és nagyon stabilan működik nekem időtlen idők óta.
-
Kobe
veterán
Mitol fugg mikor kinalja fel a rendszer ota frissiteskent ?
Nekem a 9.17 fejlesztoi ota nem talal semmi ujat
Illetve van vhol egy pontos leiras, ha netrol lekapom h lehet felrakni, lepesrol lepesre ?
Nalam bunszar az akksi, kene mielobb valami fix, mostmar overnight kilott taskokkal rendszeresen 30% ot fogyaszt...
-
ZolkoW
őstag
apró érdekesség: 90-95%-ban működik a fliptokos feloldás az AOSP ROMon, a maradék pár százalékban gondolom eleve elmozdult előtte kicsit a fedél, és nagyon érzékeny rá a hardver, ilyenkor ugye ha félre is van csúszva, visszazár a kijelző, majd hiába nyitom fel, már nem volt a helyén eleve. ezt csak a szoft védelmében, mert amúgy lehet, hogy csak nem tökéletes
De pár napja leromlott az arány mondjuk 50%-ra... gondolkodtam, mit telepíthettem, és rájöttem: munkatársam az iránytűjét akarta összehasonlítani vele, így felraktam 3 iránytű programot is, és ezek gondolom lefoglalták a mágnesesség-érzékelőt. leszedtem mind, és újra a régi. -
ZolkoW
őstag
válasz
a kamera nemhiszem h jobb lenne a 4i-ben, a modul tudtommal egyezik.
bármikor a sima 4-est választanám, az szép, míg az újak inkább csak célszerűek.. -
Latitude
aktív tag
válasz
Nem ismerem a Mi4i-t de az biztos, hogy a Mi4 az összeszerelése és a fém keret miatt ad egy prémium minőség érzést. Nekem nem jön be a műanyag hátlapos Mi4i design (éppen ezért soha sem gondolkodtam azon hogy melyiket válasszam a kettő közül). Egyébként ugyan ezért nem jön be a Mi4c sem annak ellenére, hogy brutálisan jó a specifikációja (mind ezt úgy hogy ez még mindíg nem a "zászlóshajó" telefonjuk).
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2008 üzenetére
Ha már választani kellene az Mi4 és Mi4i között, ahogy azt meg is tettem, akkor az Mi4.
(#2009) Latitude
-
-
batabe
senior tag
válasz
enginev3.0 #2006 üzenetére
Akkor a mi4 et ajánlanám, abban van automata fokuszkovetes, ami nálunk izgága gyerek fenykepezesenel nem hátrány.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Fejvadi #2005 üzenetére
Igazából a hardver szerintem elég, nem szoktam játszani, csak angry birds, doodle jump, meg 8 ball pool és ilyen pancser játékokkal
Nekem az akksi idő számít, én szeretem ha 4 óra fölött van a kijelzőidő
2GB rammal eddig nem volt gondom egyik telefonnál se, m7, 1+1
Kameráját nem tudom sajnos milyen, attól félek kicsit, mert szeretek telefonnal fényképezniKülső nagyon tetszik
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2004 üzenetére
Nekem tetszett.
-
enginev3.0
félisten
mi4i szerintetek mennyire jó választás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest