-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cikasz
őstag
válasz fi:zi'k #10298 üzenetére
Ööööö nekem olyan telefon nem kell ami sípol működés közben.. LOL
Egy majdnem 80k-s telefon ne sípoljon már...Sőt hajnalban amikor lehúztam a telefont a töltőről és feléledt a képernyő úgy meghallottam a sípolást.
Mert ugye még csend volt a lakásban. Csak mentem dolgozni és gondoltam majd este megnézem.[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
-
cikasz
őstag
Sziasztok!
Megvan végre a mi3-asom, de van vele egy kis gond hátha volt valakinek ilyen és orvosolható!?Amikor feléled a képernyő elkezd sípolni a telefon! alig hallható de a fülhöz téve hallható és zavaró természetesen.
Kipróbáltam úgy is, hogy a fülemhez tettem a telefont és úgy kapcsoltam be, akkor mintha beindit az ember egy elektromotort felbúg a telefon és sípol.
köszihttps://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Tomi_Ohl
veterán
A legújabb verzióról még nincs akkuidő adat, én sem tettem még fel.
zolikaDB a Temasekben több opció van.
A hívás bug valakinél megoldódott, valakinél nem.
Állítólag nem olyan smooth, mint az AOSP, mert az alapként szolgáló CM nem a legjobb. De van aki azt mondja ha a governort átállítod, smooth lesz.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz [KgP].Robot #10293 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. Mizoli tnácsait végigcsinálva meglátom mi változik. Ha továbbra is fennállnak a dolgok, akkor nem tudom mi lesz.
-
fater52
csendes tag
HW javításban tud valaki segíteni? Úgy néz ki a hangszóró megnyekkent, fülessel jó. Már nem garos...
-
mizoli
addikt
válasz [KgP].Robot #10275 üzenetére
"toroltem cachet, dalvik cachet, csinaltam factory resetet, majd feltettem a legutolso v5-ot"
másold fel a telepíteni kívánt rom-ot
+ még:
format system1, system2
format data
format cache partition
Vigyázz, ne nyúlj mellé, hogy format sdcard!És így tedd fel a 34-es V5-öt (vagy a KK Ivan féle AOSP-t.)
Mennie kell, nekem is az van, semmi gond vele.[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
válasz Tomi_Ohl #10286 üzenetére
És át kell valamit partícionálni, vagy csak felflashelem és kész?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
zolikaDB
veterán
válasz Tomi_Ohl #10286 üzenetére
És mi a különbség a két ROM között?
Ha nem indul újra, akkor milyen egyéb hibája van?CWM: volt sys 2-n egy tiszta V6 Lite, régebbi persze. Azt addig használtam, míg feltelepítettem. AOSP 4.4-et használom jópár hete. Ma átnéztem MIUI-ra, de már össze is fosta magát... Egy váltás volt pedig
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz anderledani #10282 üzenetére
ITT
Én még a 01.29-es verziót használom BTW.Más: úgy tűnik, a Temasek és a XenonHD tényleg nem indul újra.
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
anderledani
őstag
válasz Tomi_Ohl #10277 üzenetére
Akkor a TWRP jobb? Hol lehet leszedni a legfrissebbet?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
fi:zi'k
nagyúr
Lock screen-en házikóra ugye bekapcsol a led. V6 alatt miért kapcsol ki kb 3 mp múlva?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Ájvé
veterán
Ez nem tiszta telepítés, fastbootból MiFlashel tedd újra az egészet, az már tiszta telepítés.
-
Fejvadi
nagyúr
Az utolsó v5 Multit használtam sokáig, de annál nem találkoztam ezekkel a hibákkal.
-
s4tch
veterán
A billentyűzetet egyszerűen ki kell választani a nyelvi beállításoknál; jelenleg nincs alapértelmezett szövegbeviteli eszközöd. A többi hibád szerintem annak köszönhető, hogy a CWM néha nem formáz tökéletesen.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok
Kezd elegem lenni az aprobb hibakbol. Feltettem a cwm-et, toroltem cachet, dalvik cachet, csinaltam factory resetet, majd feltettem a legutolso v5-ot, egyszoval csinaltam egy tiszta telepitest DE meg mindig elojon 1-2 bosszanto dolog.
Neha nem ugrik fel a billentyuzet, hiaba kattintok bele a textboxba es hiaba villog ott a kurzor.
Tegnap meg ment de ma mar nem tudok panoramakepet készíteni.
Olyan is elofordult, hogy rakattintottam a kamera ikonra es fekete kepernyonel nehany masodperc utan kilepett az asztalra.
Hivas kozben elofordul neha olyan, hogy tok jol hallom a masikat de egyszercsak mintha messzebbrol beszelne es halkabban hallom. De azutan visszajon.
Hirtelen ezek jutottak eszembe es nem tudom mire velni.
Mit tegyek meg?
En csak ilyen hibak nelkul szeretnem hasznalni a szurke hetkoznapokban a telefonomat... -
Tomi_Ohl
veterán
válasz zolikaDB #10273 üzenetére
Annyira azért nem komplikált. Format minden sd-n kívül, repartition zip flashelése, ROM flashelése. Ezután ha XenonHD-t tetted fel, élvezd, ha Temaseket, akkor is élvezd, újraindulás esetén helyezd be a fájlt a systembe.
Jó nyilván nem olyankor kell kísérletezgetni vele, amikor másnapra kell a telefon. Én sem tettem fel, lehet, hogy nem is kell, megvárom, másoknak esetleg újraindul-e.Jelenleg az AOSP-t moddolgatom, CM-esítgetem, appjaimat állítom át lollipopra. Ma már 12GB netet elhasználtam a GTA:SA frissítésének szerencsétlenkedésével.
Most látom a Viper4Android több, mint 600mb adatot töltött le. Ez normális?
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz zolikaDB #10271 üzenetére
Ez a legújabb változata. Ha mégis újraindulna, kell ez a fájl. Ez a XenonHD-ból van (tehát az sem nagyon indul újra, link ugyanott ahol Temasek).
Fontos, hogy mindkettő előtt reparticionálni kell a belső memóriát - tulajdonképpen a system 1-et kell megnövelni e módszerrel. Van rá egy zip is, ami ugyanezt csinálja, recoveryből kell feltenni (formázza a systemet, szal előtte legyen backup). Nyilván ezután már csak a system1 lesz használható méretű, de annyi baj legyen (TWRP úgyis csak egy systemet kezel).Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
zolikaDB
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
Temasek CM12 ROM hívás hiba javítva, talán a random újraindulások is (még tesztelést igényelnek).
-
lacora5
tag
válasz ruszi_tomi #10268 üzenetére
esetleg ha wifi hotspotkent hasznaltok egy telefont, akkor azt ugy erzekelne, mintha egy wifi routerrol jonne a jel? nem tudom de esetleg probald ki es amig intezed az ugyeid addig megosztja valaki a netet
-
ruszi_tomi
aktív tag
válasz anderledani #10265 üzenetére
Vidéken vagyok, céges képzésen, és itt nincs lehetőség wifire. De ez így gáz, baromi nagy hiba.
Samsung Galaxy S23 Ultra
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz ruszi_tomi #10266 üzenetére
Ez esetben nem tudom, mitévő légy.
-
anderledani
őstag
válasz ruszi_tomi #10258 üzenetére
Hogy érted hogy nincs wifi, csak mobilnet? Vegyél egy routert
-
Tomi_Ohl
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
Letöltések appban a letöltés korlátot végtelenre állítottad?
Amúgy feltettem én is a Gapps nélküli Ivan-féle lollipopot, most nem lassú, már majdnem mindent beállítottam.
-
zolikaDB
veterán
válasz ruszi_tomi #10260 üzenetére
Gondoltam. Csak megjegyzem, h ritkán vágyódok MIUI-ra vissza. Jó, h megvan ez a szabadság... De ahogy elnézem, vannak néha olyan agyament hibák V6-on...
-
zolikaDB
veterán
Szerintem AOSP 4.4.4
-
ruszi_tomi
aktív tag
Sajnos vidéken vagyok, itt nincs wifi, csak Mobilnet. Egyszerűen hihetetlen hogy egy email nem tudok elküldeni, egy képet nem tudok letölteni, mindenhez wifit kér. Mi erre a megoldás????
Samsung Galaxy S23 Ultra
-
anderledani
őstag
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Használ vki BT headsetet? Mióta váltottam V6-ra nem tudom párosítani.
-
s4tch
veterán
válasz cjvt3o #10251 üzenetére
Írd meg lécci, hogy mire mentél vele. Tegnap éjjel csak pár kattintás erejéig szöszöltem vele, a könyvtárak megjelennek rendesen a gyári böngészőben, de a zenelejátszó nem keres a mountolt mappákban, és az ottani fájlokat sem tudtam megnyitni. ES-ből, sima hálózati könyvtárként megnyitva minden működik.
[ Szerkesztve ]
-
cjvt3o
aktív tag
Abból indultam ki, hogy a kernel modulos csak egy lehetséges megoldás, nem az összes, tehát root joggal fel lehet építeni a kapcsolatot és mountolható is, lásd smbmount linux alatt. Az meg, hogy nem találtam ilyet, nem azt jelenti, hogy nincs, csak én vagyok figyelmetlen, vagy elbújt a bölcsek köve előlem, elvégre lehetséges, hogy van mondjuk xda-sok által írt app (ami nincs fenn a play-en), vagy efféle.
Ami a kernel fordítást illeti, ez megint csak egy (halványan) lehetséges opció a jövőre nézve (néha néha pedzgetik a kernel megnyitást, persze, hogy ez mennyire kübli hír, mennyire nem...).
-
s4tch
veterán
válasz cjvt3o #10227 üzenetére
Nicsak:
Busybox + Mount Manager. Az a bibi, hogy kézzel rá kell frissíteni a mountra, hogy valóban éles legyen a mountolás. Lehet, hogy az indítópultba berakva nem lesz ilyen probléma sem, már nem állok neki próbálgatni. Mindenesetre legalább működik.
-
Shyciii
veterán
válasz mizoli #10245 üzenetére
Mondjuk az fura, hogy nem törlődik, mert ha format systemet adok ki, akkor mindennek törlődnie kell. Max akkor nem törlődik, ha factory reset/data reetet nyomsz, de format systemnél annak is kell törlődnie. Én most a legújabbat raktam fel. február 10-eit, de az biztos, hogy nem jó megoldás, hogy bár nem mutatja a reklámot, de egy üres fekete csík mégis levesz a kijelzőből, úgyhogy marad az Adaway. Abból úgyis most volt 2-3 napja egy frissítés
[ Szerkesztve ]
-
mizoli
addikt
válasz Shyciii #10244 üzenetére
Nekem szeptember óta van fenn -azt hiszem- ez a verzió (ha jól emlékeszem, mert van egypár): ADBlocking_HYBRID_26March2014_CWM.zip
Azóta tökéletesen megy, soha semmi hibát nem okozott.
Pár appnál van egy üres! reklámsáv, bár leginkább semmi. Ilyenkor azt sem tudom, hogy egyáltalán volt-e reklám.
Lehet, hogy te egy másik verziót próbáltál. Ha egy restore megoldotta a bootloop-ot, akkor valószínű. Mint írtam, nálam nem törlődik! (van hozzá valami reset program, de nem próbáltam, jól megvagyunk a MoAB-bal.)Mikor TDB alatt voltam a sys1-en nekem is az AdAway volt.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz Keil Walker #10242 üzenetére
Keil Walker
Valamelyik változatban alapból van. Asszem az sMIUI ilyen.
mizoli
Kipróbáltam ezt a MoAB-ot, és olyan bootloop lett tőle, hogy ihaj, úgyhogy ment vissza a mentés VIszont egyelőre úgy tűnik az Adaway jó.
-
s4tch
veterán
válasz cjvt3o #10227 üzenetére
Ahogy kiderült a hozzászólásomból, kurvára nem vágtam a cifs témát. Utánaolvasva valóban az van, amit írsz: kernel támogatás nélkül nem nagyon fog menni. (Mondjuk így már nem értem, egyáltalán miért kérdeztél rá, tud-e valaki ilyen programot, amikor tisztában voltál vele, hogy nem elsősorban egy programon múlik a megoldás...) Biztos láttad, a MIUI fórumon van egy nem túl régi topik a témának, lehet, hogy előbb-utóbb valaki rácuppan. Ill. meg lehetne nézni, esetleg valamelyik AOSP-n nem megy-e akár az általad is linkelt program, akár a mount manager.
Az viszont érdekel, forrás nélkül hogy fordítanál kernelt?
[ Szerkesztve ]
-
Keil Walker
aktív tag
-
boken
senior tag
Valaki akinek T-s a telefonja nem küldene nekem egy screenshotot az Apn beállításokról? Hiaba jelzi a muködést mègsem megy a net.
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
Shyciii
veterán
válasz mizoli #10235 üzenetére
Elolvastam már, amúgyis gyakran nézek XDA-ra már vagy 4-5 éve Még lehet hogy ma kipróbálom. Mivel úgyis CWM alól kell installálni, így kapóra jön, hogy amúgyis arra járok egy nandroid backup végett biztos ami biztos...leginkább azt várom már, hogy a betterbatterystat program működjön MIUI alatt.
-
nagyúr
Még két hétig nem lesz új fejlesztői?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz mizoli #10235 üzenetére
Ránéztem arra a MoABra. Amint látom, egy zipet kell telepíteni, amiben egy host fájl van. Adaway pont ezt a host fájlt telepíti, szóval ugyanaz (csak nem kell hozzá recovery és sűrűn lehet frissíteni, cserébe plusz egy app és 3MB tárhely).
Azt nem tudom, hogy a formattálások hogy ne érintenék, elvileg format system-től ennek is le kéne törlődnie.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Shyciii
veterán
Valaki használ valamilyen adblock programot (Adaway, Adblock plus)?
Működnek ezek a programok rendben MIUI alatt? -
petrson
senior tag
válasz cjvt3o #10229 üzenetére
A másik, ami a halálom, ha újraindítom, vagy repülőből ki: aktiváljam a SIM kártyámat... ezt se lehet kilőni, pedig a Mi fiók értesítéseit is kilőttem már korábban
Jó volna, ha ezeket már javítanák, meg persze a launcher újtatöltését, és a multitaskingot is...
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 / Apple Watch SE 2023 / Xiaomi Pad 6
-
petrson
senior tag
Mobilnet használatnál, napi 20 MB forgalom után nekem mindig kiírja az értesítési panelon, hogy állítsam be a havi keretemet. Ezen már rég túl vagyok, hogy lehet ezt kilőni? Ha az értesítésre kattintok, akkor meg egyszerűen kidob a főképernyőre. Ez egy-két frissítés óta van így, nálatok is?
iPhone 13 / Apple Watch SE 2023 / Xiaomi Pad 6
-
cjvt3o
aktív tag
A cifs előnye az, hogy bemountolja a megosztást (igazából kernel szintű dolog, szóval mintha egy fuse vagy egy natív meghajtó lenne, mint az extfs vagy az ntfs-3g), innentől minden app localban látja a dolgot.
Nem egy filekezelőből indulok tehát (nem is használok amúgy filekezelőt egyáltalán, max root explorert, ha vmi rendszerszintű izét akarok megnézni vagy szerkeszteni), hanem elindítom a zenelejátszót, videólejátszót, szövegszerkesztőt, galériát, akármit, és dolgozom / látom / használom, amit akarok.
(A könyvtár lejátszás nem érdekes, az a lényeg, hogy ne én talózgassak zenéket, hanem fogja, és játssza az egész tartalmat, amit ugye a localokkal meg is tesz ügyesen. Én viszont csak telefonon hallgatok zenét, tudniillik, amikor a tér leküzdésével töröm magam, akkor kell vmi hallgathatatlan dudorgás a fülembe, illetve embertársaim kímélése érdekében otthon is fülhallgató, telefon.)
Korábban ilyesmiket használtam, mint ez is:
https://play.google.com/store/apps/details?id=ws.plattner.cifsmanager
sajnos, mikor legutóbb próbáltam, miui-n elvérzett, lévén, a kernelbe nem forgattak cifs támogatást, viszont kernelt meg nekem nincs kedvem forgatni (ha már olyan kis kényelmes a heti frissítés).
Köszi azért az infót jól.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz cjvt3o #10225 üzenetére
Igen, igen, franc tudja.
Nekem így van elmentve a NAS, és a rajta lévő összes tartalmat elérem. Akár könyvtáranként be lehet tárazni az ES hálózati fülére a megosztott könyvtárakat, sőt, az alkönyvtárakat is. Filmet a vlc és az mx is játszik helyi hálóról, dokumentum szerkesztéshez értelemszerűen írási jog kell. Persze ezek a mountok nem rendszer szinten történnek, másik fájlkezelő nem fogja látni a mountokat, szóval ha valamiért nem szereted az ES-t, akkor nem ezt a megoldást keresed.
Könyvtárat nem tudom, hogy tudnál lejátszani. ES-ből indítva a fájlokra, playlistekre pöttyintve simán megy a zenelejátszás, de hogy komplett könyvtárat hogy lehet lejátszóra küldeni, azt nem tudom. Nem hallgatok zenét telefonon, így számomra nem létező problémákra való megoldásaim sincsenek, pedig biztos egyszerű... Próbáld ki
EDIT:
Van folder play az ES-ben, egyszerre több könyvtárat is ki lehet jelölni. Annyi bibi van, hogy ilyenkor a saját lejátszóját indítja.
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
Volt már róla szó, de most én is kipróbáltam, hogy a developer options-ben a memory optimization-t kikapcsoltam. Nálam is gond volt a multitasking-el és ennek hatására úgy tűnik megoldódott. Már reggel megváltoztattam a beállítást és azóta többször próbálgattam hogy több appot nyitok és visszalépegetek az előzőekbe. Eddig minden jól működik, nem lövi ki az alkalmazásokat, amikből kiléptem.
Akinek gondja van a multitask-el az próbálja ki. A legújabb multit használom.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
cjvt3o
aktív tag
Nem tud véletlenül vki működő CIFS / SAMBA-mount klienst (MIUI v6-al komp.)?
-
lacora5
tag
Tudom nem ide valo, de MI3 tulajkent ezt a topikot olvasom csak, az android programos forum meg nem porog. Olyan kerdesem lenne, hogy zeneletolto multi alkalmazasnak melyik a legmebizhatobb viszonylag reklammentes program? (youtube - soundcloud fokent)
-
nagyúr
-
boken
senior tag
válasz mizoli #10206 üzenetére
Pro-kontra:
Nekem szebbnek tűntek a színei,csempét gyorsan megszoktam,
viszont nekem nélkülözhetetlen egy olyan progi mint droidon pl a Noled.
tehát ha ki van kapcsolva kijelző akkor is lássam ha jön valami.Anap 80%-ban asztalon van a telefon én rohangálok,odanézek látom hogy jött-e email,nemfogadott hívás stb,ilyesmi a glance a Wp-ben de a 730 és 735-ben nincs sajnos.Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
boken
senior tag
1 napig bírtam a wp-t
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
zolikaDB
veterán
Mipad CM11-el 8ó14p kepernyoido, yepp
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Dobozával ,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest