- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #33185 üzenetére
Mostanában csinálok extrémeket, mint az 5000 óra újraindítás nélkül például. De megfogadtam, hogy nem csinálok már többet ilyet, mert rendszeresen kifagyott már a telefon olyan dolgoktól is, mint a Duolingo vagy egy kép készítése a kamerában.
Te pedig csinálod is és tanítod is, szép oximoron
zolikaDB ugy tűnik, Fejvadit akkor itt már tényleg nem érjük el.
A Pixel 7 valóban jónak tűnik.Menadrin fú ne is mondd, nekem is három sarka be van repedve (egyikből ki is tört egy darab, amikor kiverték a kezemből). Egy időben akartam venni rá másikat, valóban fillérekért lehet szerezni, de aztán visszariadtam, amikor majdnem fényeset rendeltem. Nagyon tetszik az eredeti tapintása, nem kockáztattam aztán inkább.
Akkori árak tekintetéből nekem az van meg, hogy az abszolút csúcs (Snapi 800/801) akkoriban 600€ környékén ment másfelé, az Xperia Z2 meg 650-en kezdett és mindenki hüledezett, hogy hogy létezhet olyan drága telefon.
Anno Xperia Z1-et akartam venni, 2014 nyarára már 350€-ra süllyedt az ára, aztán eszembe jutott, hogy valamikor olvastam egy Xiaomiról tesztet és odáig voltak érte. 210€-ért sokkal jobb kijelzővel egyértelműen megérősnek tűnt (utólag nézve pedig sokkal jobban megérte). -
GAbre
veterán
válasz
mizoli #33155 üzenetére
Az a bajom,hogy pl
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS ebben 1 link se jó már.
És nem vettem észre,hogy úgymond linkelve van az összefoglaló.
De még ha így is jó,nem tudok ezek mennyire jók,van-e egyszerűbb.
Gondoltam próbálom gépről,mert nincs sd kártyám se,pendrive-ot meg sehogy nem akar bevenni 1ik teló.Így nem tudom használja-e ez is jól,vagy lehet-e úgy romot rakni rá.
Szerintem rakok fel win 7et és meglesem fastboot modot holnap. -
GAbre
veterán
válasz
mizoli #33153 üzenetére
Köszi.
Ezt már raktam fel.És akkor sem látja,legalábbis ugyanúgy van 1 ilyen mobil:
Xiaomi_Mi_3_V8.1.4.0.MXDMIDI_20161201_Global_6.0_XFT romot gondoltam/tudtam leszedni ehhez.
Igen miui recoveryben van 2 rendszer,de 1ik nem működik.
Nem írt sehol összevonást,de még odáig se jutotta el.
De ezen is gondoltam,hogy újabb windowsokon már nem fut a miui flash?Mondjuk ez furán hangzik,hogy új telefonhoz/új idei flash programhoz is 3 windowsal régebbi jó csak?
Bár mondjuk már azon se lepődök meg,azok után,hogy maga a telefon se képes 4es androidról legalább 5ösre lefrissíteni magát,mert "nincs" újabb. -
Wovbagger
tag
-
-
llaszlo
veterán
válasz
mizoli #33103 üzenetére
Még vissza néztem. Nekem a mai napig ez a legjobb design. Amikor otthon vagyok, akkor még ránézek és megcsodálom a formavilágát.
Sajnos az újabb akku is megadta magát így már nincs használatban. Utóljára anyukámnál volt. 6 évet volt szolgálatban.
Most egy Poco X3 NFC-m van. Ez már nem ugyanaz. Laptop fronton is xiaomi egy RedmiBook II 14". -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #33095 üzenetére
Ha nem is kell kamera, akkor meg főleg jó lehet a pop-up megoldás. Általában olyan, mintha nem lenne, ez a jó benne. Na jó, meg az is jól néz ki, ahogy előbukik
de ez már a nagyon szubjektív része és abszolút nem volt nálam sem szempont. Arcfeloldás kicsit körülményesebb vele, illetve olyasmi, amivel nem feltétlen érzi kellemesnek strapálni az ember, az viszont tény.
Wovbagger na igen, ismerős.
Más idők voltak.
Amúgy a Mi Key is megvan még, majd' fél évtizeddel később is áll az ajánlatom, hogy ha jársz felém, oda tudom adni. -
zolikaDB
veterán
válasz
mizoli #33077 üzenetére
Sziasztok!
Nosztalgiázok kicsit, újra benéztem a MIUIHU fórumra, meg ide is.
Ja, az enyém még mindig makulátlan állapotban van, egy utángyártott hátlappal és szép új üvegfóliával pihen a többi társa közt (Galaxy S7, Iphone 4S, 3GS...).
Ha kell vkinek valami, ami nekem megvan, szóljon.
Ilyen ROM-jaim vannak (AOSP-ből csak az első stabil Ivan-féle van meg):A 4.8.15_v5 az jól emlékszem akkor, hogy első szériás MIUI, amivel kijött a készülék?
-
szegal
csendes tag
válasz
mizoli #33084 üzenetére
Köszi a választ!
Mire észrevettem hogy írtál sikerült totál elbarmolnom az egészet, se a twrp, se a rendszer nem töltött be, csak "mi" logo, egyedül fastboot mód. Innen sikerült visszahoznom egy "cancro_global_images_V9.5.7.0.MXDMIFA_20180815.0000.00_6.0_global_bbfc0f3951.tgz" fastboot romot, majd a legújabb (3.4) twrp-t feltettem. Viszont mikor fel akartam rakni a "AospExtended-v5.8-cancro-20190518-0311-OFFICIAL" romot, a telepítés elején úgy emlékszem "error 7"-el kilépett. A következő amit próbáltam a "MK100.0-cancro-202009220107-NIGHTLY" mokee rom volt, ami szépen felment (a "Magisk-v20.4" valamiért hibát jelzett, de anélkül megvagyok), de az AEX-hez képest nekem kevésbé gördülékeny a rendszer, úgyhogy csak azt kellene valahogy visszavarázsolnom. Szóval a lényeg: mi miatt jelezhetett hibát a telepítés során az AEX (esetleg a legújabb twrp kavarhatott be, próbáljam egy régebbi verzióval)? -
szegal
csendes tag
válasz
mizoli #33071 üzenetére
Szia!
Megvizsgáltam a telefont, root nincs, TWRP recovery van (úgy emlékszem kellett annak idején a "két partícióból egy partíció" kavaráshoz, legújabbra frissítettem), gondolom ez kiindulásnak jó. Viszont a leírásban csak régebbi (2015-ös, számomra kicsit bonyolultnak tűnő) rootolási leírásokat látok, gondolom azóta változtak a dolgok. Esetleg egy ilyen (http://rootunroot.com/xiaomi/how-to-root-and-unroot-xiaomi-mi3.html) "kingoroot" megoldás alkalmazható jelenleg, vagy mindenképp a korábbi verziót próbáljam? -
-
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #32911 üzenetére
Redmi6A és Redmi7 megmarad fordításhoz (már ha megedngedik hogy valaha mi fordítsunk újra. Most perzsa és valami szláv nyelvű fordítja a magyart, a MIUI11 röhejes hibákkal lesz tele)
...a többit árulom (vagy cserélném) de kurvára elértéktelenedtek a Xiaomi-k, a kutyának se kellenek...vagy olyan nyomott áron, hogy akkor inkább rohadjon a polcomon.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #32904 üzenetére
Jogi és közigazgatási ügyeim nem dobhatók kukába...mert visszafolynak a fejemre...így is ki vagyok készülve.
Tegnap éjfélig szenvedtem az általános nyomtatványkitöltő programmal, meg a birosagok.hu oldallal amig értelmezni tudtam hogyan kell egy beadványt beadni...vártam a reggelt hogy jöjjön a visszaigazolás...szerencsére jött így legalább a bíróságra nem kellett bemennem. -
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #32812 üzenetére
"A stabil MIUI is elég beta"
Hát igen, sajnos elég sokat tapasztaltam én is ezt régebben, már csak azért is kerültem a stabilt. Mostmár, úgy tűnik, nem lesz más mód...
A Oneplusokat én is nézegetem, már öt éveEgy Xiaomi mindig jobb vétel (volt eddig). A Oneplusnál a bootloader ugyanúgy zárt (csak gyorsabban nyitható bárkinek), béta MIUI ugyanúgy nincs rá... Vagy mondhatnám ugyanezt a Pixelekre... Csak azok még kevésbé jók árban, és minden évben vannak valamilyen problémák...
Annyi biztos, hogy ahol nyitható a bootloader, ott nagy gond nem lesz a ROM-olással, mert ha mást nem, GSI-ket fel lehet tenni. Legalább emiatt jó a project treble. -
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #32804 üzenetére
Nyilván, hiszen a Jolla a sajátját hirdeti (azt a 3 készüléket, amit megjelentetett), meg hogy a Sonyhoz vásárolhatsz SailFisht.
Minden más customnak számít így azt hiába keresed a Jollánál.
Taobao k.va jó, csak egy baj van vele, csak helyben szállít...Júrópába nem.
e-bayen van mindig Jolla, csak új horroráron, vagy törötten-használtan.
Meggyőződésem, hogy az ebay-on feltűnő új Jollák is ebből a Taobao forrásból származnak, közvetítőn (és a közvetítő hasznán) keresztül, mert ezt már nem gyártják...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #32791 üzenetére
Kívánságod teljesült, hozzászólásod offban van
Amúgy azt láttátok, hogy újabb Sailfish OS is van?
Bár úgy látom, hogy Android app support még mindig nincs, de legalább már jó ideje készülget a 3.10-es kernel, ami feltétele... -
Keil Walker
aktív tag
válasz
mizoli #32787 üzenetére
Egy jó kis romolást semmi pénzért nem hagynék ki, ha már 2-3 hétig ez lesz az elsődleges. A mi3 nem lenne mi3 romolás nélkül :D
A htc még rootolva sincs. Másfél évig nyugi volt ilyen fronton. Másra kellett az idő.
Azért az elismerésre méltó, hogy még mindig kitartasz a mi3 mellett. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #32780 üzenetére
[Ezek] 8.0-val jöttek, de én sem használtam még őket, mivel nincs BT headsetem... Mondjuk lehet, hogy autóban is hasznosak lennének, ha egyáltalán van értelme állítgatni.
Wovbagger na ja, itt a legújabb garantáltan googlementes márka. Nem igazán szerettem a Huawei-t, de most sajnálom őket. Főleg azért, mert már a Qualcomm, Broadcom, Intel és társaik is kizárták őket, így hardveres téren is jó nagy pofont kaptak.
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32777 üzenetére
Tegnap csipogott a készülék, hogy van ROM frissítés, és én éltem is a lehetőséggel. Lehet, hogy most én vagyok a topic legfrissebb AOSPExtended ROM-mal felszerelt Mi3-mának a tulajdonosa?
A változásról mintha az lett volna az információ, hogy security patch (vagy update) van benne. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #32772 üzenetére
Könnyen lehet, hogy az segített. Amikor nálam kezdődtek a gombproblémák (duplán kezdett érzékelni), én is azt a tanácsot kaptam (Telegram csoportban), hogy szedjem szét és rakjam össze a telefont, mert valami félrecsúszott/kilazult. Többeknek segített. A lusta módszer meg az, hogy szétszedés nélkül jó erősen benyomni egyszer-kétszer, az is tud javítani a helyzeten, de messze nem olyan a hatása, mint a szétszedésnek.
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32768 üzenetére
Kisebb problémák itt is vannak.
A bekapcsoló gomb például elég rakoncátlanul működik "Android szinten". Ezzel azt akarom mondani, hogy amíg kikapcsolt állapotból bekapcsolásról van szó, vagy recovery-be való belépésről addig nincs vele semmi gond. Tehát "alap" szinten tökéletesen működik. Amikor viszont már az Android ROM fut rajta (tehát telefonként üzemel), akkor előfordul, hogy a kikapcsolt képernyőt sem tudom feloldani vele (szerencsére a ROM-ban be lehet erre a célra állítani a hangerő gombokat is, és azok ilyenkor is működnek), illetve nem tudom lezárni a képernyőt - de erre is van számtalan egyéb megoldás a ROM-ban.
Vagy ott van a zseblámpa bekapcsolása a bekapcsoló gomb hosszú lenyomásával. Ezt is be lehet állítani a ROM-ban, de csak nagyon ritkán működik ez a funkció. Ezt úgy értem, hogy van olyan telefon bekapcsolás amikor működik, de inkább olyan telefon bekapcsolás van, amikor nem működik. Ma megpróbálkoztam a Recovery-ben a cache-ek törlésével, de ez sem segített a helyzeten.
De ettől még továbbra is szeretem ezt az öreg készüléket.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #32757 üzenetére
Ma írta valaki, hogy ha a HAVOC ROM után közvetlen még ezt a ZIP-et is flesseled, akkor bebootol.
Megint elég nagy hülyeségnek tűnik, de hátha...
...teló otthon, nem tudom kipróbálni. -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32755 üzenetére
Modell: MI 3W
Android verziója: 8.1.0
AOSP Extended verziója: AOSP Extended-v5.8-OFFICAL... és:
- lehet rajta gond nélkül csengőhangot állítani;
- a gyári naptár alkalmazás csipog, ha esemény értesítő van
- működik a LED jelzőfénySzóval megint nem a telefonom volt a rossz, hanem a Pie ROM.
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32751 üzenetére
Akkor ahelyett, hogy ugyanazt használnám, amit Te sikerült megint egyedül maradnom a rendszeremmel?
Ráadásul van még egy rosszul_működés benne: a gyárinak tűnő Naptár applikáció (szerintem ugyanaz az alap google, mint ami a MoKee-ban volt) nem értesít a naptár eseményekről. Se hanggal, se üzenettel. Pedig bepipáltam a beállításoknál a "Értesítések" meg az "Előreugró értesítés" pontokat is. És fogalmam sincs, hogy az aplikációval van a baj, vagy én kattintottam el véletlenül valahol valamit. -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32749 üzenetére
Arra céloztam ám az előző hozzászólásomban, hogy a tékozló fiú megtért: újra AOSP Extended ROM van a telefonomon, méghozzá Pie alapú, és pico GApps-t tettem fel rá. Van benne minden szép és jó:
- a szokott testreszabhatóság;
- működő FM rádió;
- egykezes mód, ami akár balra is lehúzható, balkezeseknek.
- nem csinál olyan fagyásokat, mint MoKee-val, tehát nem a telefon a rossz, hanem azzal a ROM-mal voltak gondok.
De. Engem valahogy megtalálnak a problémák is:
- nem lehet rajta csengőhangot (meg semmilyen más értesítő hangot sem) állítani. Ha megpróbálom, akkor egy szép színes mezőket tartalmazó képernyő jön fel, a címkék: Saját hangok, Pixel-hangok, Komolyzenei harmóniák, Minimáldallamok, de bármelyikre "klikkelek" visszaugrik a "Hang" beállításokra, majd ha újra próbálkozom közli, hogy "A hangok alkalmazás állandóan leáll".
Nálad nincs ilyen probléma? -
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32705 üzenetére
Van még MoKee specifikus dolog.
Amennyire vissza tudok emlékezni minden okostelefonom ébresztett kikapcsolt állapotban. Arra konkrétan emlékszem, hogy az MI-3-mon futó MIUI esetén ha be volt kapcsolva ébresztés, akkor a telefon kikapcsolásakor még ki is írt valami olyasmit, hogy "bekapcsolás és ébresztés n óra m perc múlva". Na a MoKee ma reggel, miután felébredtem és bekapcsoltam (a beállított ébresztési idő után) azt írta ki, hogy "elmulasztott ébresztés, meg azt, hogy mikor kellett volna ébresztenie.
És a hétvégén láttam újraindulni is. Kikapcsoltam rajta a Hotspotot, majd az adatforgalmat. Ezután visszaállítottam 2G-re, majd lenémítottam, és bekapcsoltam a repülő üzemmódot (aludni készültem éppen). Ezután letettem magam mellé, majd lekapcsoltam a villanyt. Két perc múlva meg nagy fényesség: már a MoKee logó jön fel, vagyis a telefon újra bootolt.
Én csak egyetlen okot tudok mondani erre a jelenségre: senkinek sem kívántam kellemes ünnepeket a hétvége előtt, és ezért így büntet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 4
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest