- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.C
őstag
válasz
cjvt3o #27236 üzenetére
hát nemtudom, de nem sok értelme van, miuihu-n van egy jó exe, azt érdemes használni, egyébként meg:
Backup & Restore - TWRP-ben vagy Titanium Backup esetleg gyári miui mackup funkció
Import Photos - ezt nem értem, szimplán rámásolod és kész nem?
Root - TWRP flash és kész
Install apps - adb-vel lehet de ez is triviális > apk a készülékre és telepíted
Adb Shell - adb shell, semmi extra
Push and Pull files - adb parancs, semmi extra
Switch to Dalvik és Switch to ART - ez max 4.4-nél lehet
Record Screen - AZ Screen recorder esetleg?
Install a custom Recovery - Ezt a miuihu-s tudja, ha nagyon nem akarsz ezzel foglalkozni
Wipe data - custom recoveryben elérhető
Flash Zip files - szintén custom recovery
-
Mr.C
őstag
válasz
cjvt3o #23355 üzenetére
Ezt szerintem ne itt, de tudod, ez visszafelé is igaz. Nem mindegy, mivel kezdi az ember és mik az első benyomások. Mert ha valaki automata váltós kocsival vezet, annak tragédia a manuális társa, mégis az utóbbival lehet nagyobb teljesítményt kinyerni
Más: 6.3.10 MMuli intoleránsan többször ijraindul. KB már napi 2x. Másnak tapasztalata ez ügyben?
-
-
RAZR_v3
tag
válasz
cjvt3o #23289 üzenetére
Köszi a segítséget, de nekem nincs a Biztonság app-ban ilyen funkció. Ebben a videóban láttam, hol kéne lennie. Nekem ott csak "Korlátozás" és "Statisztika" van, a "Data saver" hiányzik, legalul egy "Adatforgalom beállítása" gomb található, de annak semmi köze az Opera Maxhoz.
-
RAZR_v3
tag
válasz
cjvt3o #23287 üzenetére
UC Browser-t használok böngészésre, de nem azzal érem el a Google Drive-ot, hanem a saját alkalmazásával. Ráadásul azzal a problémával is találkoztam, hogy amikor a Google Drive alkalmazásból vissza akartam jutni a főképernyőre, fekete képernyőt kaptam, és csak az alkalmazás memóriából történő kilövése után szabadultam meg a fekete képernyőtől. Ezzel már kétszer is találkoztam fél óra alatt.
Még adok pár napot az egésznek, hátha megoldom a problémákat valahogy, ha mégse, akkor felteszem a stabil ROM-ot, aztán majd meglátom, frissítek-e a stabil MM alapú ROM-ra, amikor kijön tavasszal/nyár elején. -
zolikaDB
veterán
válasz
cjvt3o #22499 üzenetére
iOS-en nem kell kilovoldozni az appokat, ha nem ismerned (nem tudhatom), olvass el par irast az alma - droid memoriakezeles kulonbozosegeirol. Nekem Air 2 van, sosem lovok ki semmit, nem inditom ujra, es 15-17 ora kijelzoidoket hoz. Pedig nagyobb kijelzo, tobb pixel. De Apple telefonon van valami akksikimelo mod is.
Amugy nekem az 5S is megfelelne, nagyon elvezem az Apple-t, miota ujra van. Igaz a kedvenc az iOS 4.1 volt. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
cjvt3o #20076 üzenetére
Üdv.
"minden app és rendszer app FC-zni kezd" - ez pont ugyanaz a szindróma, amit Barthezz2 tapasztalt. Csinált egy full wipe-ot és azóta jó neki. Ő sem jött rá, mi okozhatta.
A 6.0-s MIUI-nál csak annyi, hogy a két system partíció egybe lesz vonva, tehát a számodra felhasználható terület nem változik (csak a rendszernek lesz több hely). -
mizoli
addikt
válasz
cjvt3o #19467 üzenetére
Én azért próbálkoznék még a kábel mozgatással, legfeljebb időt veszíthetsz vele.
Van olyan telefon a közelemben aminek az USB bemenete kitágult vagy mi, és csak akkor töltődik, ha eltalálja az ember a megfelelő pozicíót.
Bekapcsolni akkor lehetne, ha ehhez megfelelő töltés azért van az akkuban. A piros LED azt jelentette, hogy nincs. Valószinűleg -
mizoli
addikt
válasz
cjvt3o #19462 üzenetére
Örülj
és ne csinálj semmit, míg fel nem töltődik legalább félig. Valszeg a számítógép USB portjáról lassabban fog töltődni, mint töltőről.
Ha pirosan világít, alacsony volt az akku töltöttsége. 15 % fölött szokott narancs színbe váltani, ha nincs bekapcsolva a telefon (nálam). Bekapcsolva a szín függhet a beállítástól.
A további majd bekapcsolás után "látódik"Addig akár laszy01 kolléga javaslata szerinti eljárást is választhatod
-
barackle
tag
válasz
cjvt3o #19424 üzenetére
Nekem egyszer volt egy hasonló: hívást vártam, ami nem akart megérkezni, ezért ránéztem (volna) a telefonomra, de nem tudtam bekapcsolni a kijelzőt, se kép, se hang, nem reagált a bekapcsoló gombra. Előtte pár perccel még 80% körül volt az akku, szóval nem volt valószínű, hogy teljesen lemerült volna, de felraktam tölteni, hátha... viszont nálam sem villant fel a led, hogy elkezdené tölteni, és nem reagált a tényleg hosszú bekapcsoló gomb nyomására sem, a recoverybe se lépett be. Viszont nekem szerencsére fastboot-ba sikerült belépnem (szóval mégis reagált valamilyen szinten a gombra, csak nem mutatta jelét), utána már a bekapcs gombbal újra is tudtam indítani, azóta pedig megy rendben. Tavaly február óta használom a telefont, és most először fordult elő ilyen kb 1 hónapja. De nekem ezt a jelenséget nem előzte meg se rom, se kernel, se recovery telepítés/frissítés, fogalmam sincs mitől lehetett (de az hozzátartozik, hogy akkor stuxnet (ami ma már ZeuroniX) kernel volt a telefonon).
-
mizoli
addikt
válasz
cjvt3o #19415 üzenetére
Ha a bekapcsológomb -tényleg- hosszú nyomására nem reagál, akkor lehet, hogy lemerült az akku.
Dugd rá a töltőre, és hagyd rajta. Ha a töltésjelző LED világít, próbáld meg elindítani (töltés közben lehet, hogy tovább kell nyomni a gombot, mint egyébként). Ha nem jön be a rendszer, és van fenn telepíthető ROM, menj a recoverybe, és tedd fel. Ha nincs, töltsd fel az akkut, és számítógépről tegyél fel egy fastboot ROM-ot. Leírás van pl. a miuiandroid.hu-n. -
cimp
senior tag
válasz
cjvt3o #17235 üzenetére
A beállítások, meg az appok közösek a két rendszeren. Különben minden frissítés után kézzel húzhatnád utána a közben történt beállításokat. A keresztbe frissítés meg elsősorban azért van, hogy ha az utolsó szar, vagy nem tetszik akkor visszaállítod a másik syst és használod az utolsó jó rendszert.
Bár TDB-nél lehet neked van igazad. Bocs.
-
-
bozarjoska
őstag
válasz
cjvt3o #13130 üzenetére
itt van angol leírás
itt meg magyarul van a kártyák használatáról
Hogy segít e azt nem tudom -
s4tch
veterán
válasz
cjvt3o #12993 üzenetére
Ez qrvajó kérdés. A qualcomm oldalán van egy lista a kompatibilis töltőkről, azokat szoktam ebayen, amazonon nézni, párat lehet is kapni belőlük, de rohadt drága mind. (A "drága" persze relatív, én nem adnék egy töltőért ötszámjegyű összeget forintban.)
(#12995) mizoli: na látod, ha ennyire átszabja az ember a felületet, akkor szinte tökmindegy, mi van alatta. Én mondjuk falnak mennék ennyi infótól, de egyébként ízléses, jópofa, gratula.
-
válasz
cjvt3o #12708 üzenetére
Nem úgy, hanem a látványosan alacsony ár és postaköltség párosulva a befizetendő adókkal, raktarkeszlettel, webshop költséggel, anyam tyukjaval hamar csődbe vihet egy új és kicsi céget, ha nem sikerül az eladásokbol idejében finanszírozni magát. Főleg, ha specializálódott is. Mi4-nek zúzós az ára, Meizunak is. Itt nem a két év hűséggel 1 forintért bepalizott kuncsaft vesz szifont, meg samut, hanem egyben kell perkálni, az pedig pszichológiailag mindig nehéz, akkor is, ha amúgy megvan a lé. A fő csapásvonal tehát az Mi3, ami meg kifutó termék. Én szurkolok nekik, csak az esetleges buktatókra hívom fel a figyelmet.
-
petrson
senior tag
válasz
cjvt3o #12109 üzenetére
Na, mint utóbb kiderült az "i" az India...
Nem véletlen nem international, egy ideig nem is lépik meg ezt a szabadalmak miattIndiába jó lesz...
-
mizoli
addikt
-
cjvt3o
aktív tag
válasz
cjvt3o #11783 üzenetére
Ő...
Na most viszont komolyra fordult...
"hello, the Bluetooth speaker support Bluetooth 4.0 and analog audio input."
Forrás: http://www.honorbuy.com/index.php?id_product=280&controller=product#qnaTab
(Ez a néhai xiaomishop.com egyébként.)
Na most akkor van audio line-in és a xiaomi saját leírása hiányos, vagy a xiamishop.com (honorbuy.com) árul hamisítványt?
-
8nemesis8
veterán
válasz
cjvt3o #11265 üzenetére
Szia!
Köszi.
Bezártam az appot megnyitottam a biztonsági központot. Ott a root jogosultságok fül alatt nincs semmi, ezt írja:
Nincs root jogosultsággal rendelkező alkalmazás
Se menü semmi nem reagál hozzáadni nem tudom.
Kinetebb megyek és itt van az indítópult és az engedélykezelő. Engedélykezelőbe belépek: Mindennél pipa van csak az első háromnál van kérdőjel, tehát ott rákérdezne.Szóval nem tudok root jogot adni sehogyan sem. MIUI 4.10.24 van rajta, magyar boltból vettem. Kiírja, hogy van frissítés, de hiába nyomok rá, hogy frissítsen marad minden ugyanúgy. mit tegyek?
Android 4.4.4 van rajta.
-
trebrona
nagyúr
-
s4tch
veterán
válasz
cjvt3o #10251 üzenetére
Írd meg lécci, hogy mire mentél vele. Tegnap éjjel csak pár kattintás erejéig szöszöltem vele, a könyvtárak megjelennek rendesen a gyári böngészőben, de a zenelejátszó nem keres a mountolt mappákban, és az ottani fájlokat sem tudtam megnyitni. ES-ből, sima hálózati könyvtárként megnyitva minden működik.
-
s4tch
veterán
válasz
cjvt3o #10227 üzenetére
Nicsak:
Busybox + Mount Manager. Az a bibi, hogy kézzel rá kell frissíteni a mountra, hogy valóban éles legyen a mountolás. Lehet, hogy az indítópultba berakva nem lesz ilyen probléma sem, már nem állok neki próbálgatni. Mindenesetre legalább működik.
-
s4tch
veterán
válasz
cjvt3o #10227 üzenetére
Ahogy kiderült a hozzászólásomból, kurvára nem vágtam a cifs témát. Utánaolvasva valóban az van, amit írsz: kernel támogatás nélkül nem nagyon fog menni. (Mondjuk így már nem értem, egyáltalán miért kérdeztél rá, tud-e valaki ilyen programot, amikor tisztában voltál vele, hogy nem elsősorban egy programon múlik a megoldás...) Biztos láttad, a MIUI fórumon van egy nem túl régi topik a témának, lehet, hogy előbb-utóbb valaki rácuppan. Ill. meg lehetne nézni, esetleg valamelyik AOSP-n nem megy-e akár az általad is linkelt program, akár a mount manager.
Az viszont érdekel, forrás nélkül hogy fordítanál kernelt?
-
petrson
senior tag
-
s4tch
veterán
válasz
cjvt3o #10225 üzenetére
Igen, igen, franc tudja.
Nekem így van elmentve a NAS, és a rajta lévő összes tartalmat elérem. Akár könyvtáranként be lehet tárazni az ES hálózati fülére a megosztott könyvtárakat, sőt, az alkönyvtárakat is. Filmet a vlc és az mx is játszik helyi hálóról, dokumentum szerkesztéshez értelemszerűen írási jog kell. Persze ezek a mountok nem rendszer szinten történnek, másik fájlkezelő nem fogja látni a mountokat, szóval ha valamiért nem szereted az ES-t, akkor nem ezt a megoldást keresed.
Könyvtárat nem tudom, hogy tudnál lejátszani. ES-ből indítva a fájlokra, playlistekre pöttyintve simán megy a zenelejátszás, de hogy komplett könyvtárat hogy lehet lejátszóra küldeni, azt nem tudom. Nem hallgatok zenét telefonon, így számomra nem létező problémákra való megoldásaim sincsenek, pedig biztos egyszerű... Próbáld ki
EDIT:
Van folder play az ES-ben, egyszerre több könyvtárat is ki lehet jelölni. Annyi bibi van, hogy ilyenkor a saját lejátszóját indítja.
-
Tomi_Ohl
veterán
Köszi. Csak azért kérdeztem, mert általában a hétről való dolgok szoktak lenni benne.
llaszlo Beállítások / Rendszer / Betűtípus és méret-ben van olyan, hogy Egyszerű mód (ami rávisz az Apps-re, és onnan lehet letölteni). Ez tulajdonképpen egy nagygombos launcher + Tárcsázó/Névjegyzék + Üzenetek app kombója.
-
Fejvadi
nagyúr
Nekem a falba van dugva egy 3-s elosztó aminek a közepe kör alakú és mellette 2 oldalt egy-egy keskeny van. A keskenybe nem ment bele az adapter a válla miatt, de találtam itthon egy ugyan olyan átalakítót csak perem nélküli. Az pontosan beleillik és meg is szorul. Ezt belenyomtam és sosem húzom ki, csak a fejet a kábellel.
-
mizoli
addikt
Ezt nem erre írtam.
De emlékeim szerint úgy 100 Ft környékén van (volt) egy olyan adapter, ami minden konnektorba simán belemegy, és nem szorul. Elektronikai boltokban kapható.
Nekem eleve olyat küldtek ami lapos, és minden lyukba beleférEvvel inkább az a gond, hogy az adapterből kijön maga a töltő és ezt oldja meg a cellux.
Egyébként minden 5 Voltos töltő megfelelő, ami kellő áramot tud leadni (kb. 1 A), hogy nem tartson túl sokáig a töltés. -
Tomi_Ohl
veterán
Settings/Mi account/lap alján sign out.
Azaz:
Beállítások/Xiaomi fiók/lap alján kijelentkezés (vagy valami hasonló).
Aztán:
Beállítások/Alkalmazások: töröld a köv adatait:
-Mi account
-Mi Cloud
-Mi Credit
-Mi Service Security Framework
-Xiaomi Service Framework
Aztán nem árt recoveryben egy wipe cache.
Újraindítás után jelentkezz be a Xiaomi fiókodba, győződj meg róla, hogy engedélyezve van a Mi message, és szólj, ha működik, mert nekem sem megy (bár én nem próbáltam a fenti lépéseket). -
mizoli
addikt
Csak arra tudok válaszolni, hogy hogyan kell ki/be logolni a micloudba.
Böngészőben az angol nyelvű oldallal próbálkozz, ha csak nem ismered a kínai nyelvjárásokat.
Ha már regisztrálva vagy, a telefonszámoddal és a jelszóval be tudsz lépni, és manageleni az adataidat.
Kilépni a jobb felső sarokban a nevedre kattintva lehet. Annak idején én magán a telefonon regisztráltam (MIUI V5 alól), már nem tudom a pontos lépéseket, de egészen biztos, hogy egyszerű.Sajnos csak ennyi, nem egyezik az adatvédelmi elveimmel, hogy bármilyen adatomat, bármelyik felhő szolgáltatóra bízzam, így nincs további tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SörcsaPH!
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nintendo 3DS és DS topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest