-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fejvadi
nagyúr
Ismerem az Amoled kijelzőket, volt pár Samum. Mondjuk nem fontos, hogy annyira sötét legyen, már a közepes szürkén is jó a fehér. Az OP5-nél láttam, csak egy csúszka és már sötétre is váltott. Ezért jött csak be a képbe. Az Amoled a kis fogyasztás miatt és a B20 szól még mellette. Jobb a kamera és a hang, de azok nem annyira izgatnak. Sokat hallgatok zenét, de leginkább online rádió BT-on keresztül. Megvagyok ezzel a minőséggel is. Viszont 5,5" ami nekem nagy/kicsi. Vagy lenne kisebb, vagy nagyobb, de ez a méret pont nem tetszik. Maradok inkább a megszokott Xiaomi mellett.
(#29879) mizoli
Köszi, de még várok egy kicsit, hátha kijön egy 5,7" ebben a formában, vagy egy "S/C", mert nem lenne szükségem ekkora teljesítményre. Ha augusztusig nem szivárog ki valami, akkor nem várok tovább, jöhet az Mi6 6/128. -
Fejvadi
nagyúr
Csak a Jack miatt? Nekem az nem fontos, soha nem használom. Köszi Mester, próbálom meggyőzni magam valamelyikről. Igen, egyenlőre, csak ebben a 2-ben gondolkodom, mert nem tudom melyikben lehet még a sötét háttéren a fehér betűket beállítani. A Xiaomi-nál a témákkal, az OP5-ben meg egy csúszka és kész. Samsung-nál is lehet témával, de azon most nem gondolkodom. A G6-ban nem tudom lehet e.
Tomikám:
A Xiaomi felé húz mindig a szívem. -
floratm
senior tag
Volt már, van néhány kinai tabletem és volt velük valami baj... Persze olyan amivel együtt tudok élni. A windozt nem szeretem rajta... Naszoval az Mi pad2 nem használható alap böngészés, video, semmi játék? Miuit azért annyira nagyon nem lehet elrontani.... Nem egy telefon...
Hmm?
-
trebrona
nagyúr
illetve a Redmi családból a 3S-ből volt B20 verzió és van is rá érdemi ROM választék.
Valóban 3S-ből (land) van B20-as, viszont az érdemi rom választék sima Redmi 3/Pro-ra (ido) vonatkozik, abból viszont nincs.
B20-as Redmik most a Redmi Note3SE, Redmi Note4, Redmi 4X. Illetve a Redmi 4A, de az már alsóbb kategória.
-
Mr.C
őstag
meg az is lehet, hogy elkeseredettségemben irtam
amúgy vannak részek, amikben egyet értek veled, csak ha olyat keresel, amik biztos, hogy frissítenek szoftveresen sokáig, kevés van. Igaza van Tominak, Mi3/Mi4 feltette a lécet és én is most a "2017-es mi4-et" keresem
de olyan nincs vagy nem találtam -
Tomi_Ohl
veterán
Akkor ezt félrenéztem. Anno valamelyik webshop reklámozta, hogy már kapható náluk olyan, de mégse volt így.
Egy ideig úgy tűnt, lesz ilyen, de ez is meg lett cáfolva.
Úgyhogy elnézést, hamis infóim voltak. -
Tomi_Ohl
veterán
Nem találkoztam még vele.
Esetleg ha megszereznéd ennek az apk-ját, nem tudom, működne-e. Gyanítom, hogy ez attól mélyebb dolog.cikasz szia. Lehet, hogy ő így is meg van vele elégedve. Ugyanakkor egy friss ROM új Android verziót is hozna, ami jár néhány előnnyel, kérdés, hogy neki számít-e.. Meg lenne új MIUI verzió is, az összefoglalóban van linkelve összehasonlítás, mik a fő újdonságok.
Szerintem hátránya biztos nincs a frissítésnek, és jön pár extra, vagy éppen újabb biztonsági csomag, így megéri. Az viszont valószínű, hogy ekkora ugrásnál jobb lenne a tiszta telepítés. -
∂яσнυη
senior tag
És akkor még ott volt az Xpress Music és a Walkman széria is... Persze ezek főleg dizájnban képviselték a zenés készülékeket, minőségi zenehallgatásra alkalmatlan volt a legtöbb. HTC One széria is érdekes, hogy nincs bennük semmi spéci dac, mégis sokan szeretik a hangját. Akkor a többi gyártó miért nem tudja ezt megcsinálni?
-
Tomi_Ohl
veterán
Köszi, ott is néztem már. A kuponok valamiért nem akartak nekem működni legutóbb, elképzelhető, hogy az ország miatt?
Ájvé köszi, más is ajánlotta már ezt az eladót. Az ár sem rossz, viszont ha jól látom, 4/32-esből csak arany van náluk - ha addig nem veszem meg és lesz ezüst vagy szürke, megfontolom.
heidricha az tényleg durva. Hasonlót eddig csak Darkobasszal sikerült elérnem, mással nem igazán lehetett.
Más: miközben töltődött a Gapps és települt a Nitrogen OS, frissítettem a téma összefoglalót. Mostmár tisztán benne van, mely MIUI verziókban van magyar nyelv, illetve frissítettem az Egyéb ROM-ok szekciót is Nugátokkal és Sailfish-sel.
-
Tomi_Ohl
veterán
Az elég jó választás. Maximum a Global stabil lehet még alternatíva, de nincs sok különbség a kettő közt. Ha meg első okostelefon lesz, akkor az apróságok tényleg nem fognak számítani.
Más: ma történt egy kis furaság... Wipe cache után ez fogadott:
Valószínűleg az lehetett az oka, hogy mivel a Titanium Backup nem akart települni, egyszerűen behelyeztem a data/app-ba és megadtam neki az engedélyeket. Ez nem működött rendesen. (Azért folyamodtam ehhez a módszerhez, mert nem először fordul elő velem MIUI-n, hogy ha egyszer letörlöm ezt az appot, többet nem megy fel). -
laci laci
addikt
Mer most mit használsz?Igen sikerült, twrp gondja volt, újabbal simán felment.Ami nem sikerült, az a Google címtár, magyar nyelv(nem találtam olyan appot, ami telepitené), és szerintem a térerő gyenge.Kicsit nehéz(vagy ismeretlen)a menü.. Annyit nem tudtam használni, hogy a merülést is tapasztaltam.
-
Mr.C
őstag
Igen, azt már én is néztem, hogy valszeg ez a blur/blurred glass lesz az új irányvonal a material után,ami nem olyan rossz.
Viszont én még mindig temetem a sailfish-t. Bár nem tudom, milyen lapokon fekszik, de a Microsoftnak se ment a project Astoria.
És igazán manapság a fogyasztói társadalom fogja eldonteni, befogadjak-e (és ugye itt jön be a fejlesztői irányvonal is, érdemes-e fejleszteni rá?)Ez szvsz tök olyan dolog, mint anno az IBM vs. Apple.
A macintosh elbukott akkor és a piacot meghatározó ideig az IBM utalta. Itt is, a sailfish lekésett erről, már megvan a társadalmi tender, majd egy 10 év múlva lesz kész rá, hogy valami merőben más rendszerre legyen kíváncsi (és nem csak a modderek)Szvsz
-
Tomi_Ohl
veterán
Openreposról letölthető a magyar nyelvi csomag, múltkor kipróbáltam, rendben van. Ha minden jól megy, ez lesz majd véglegesítve és beletéve a rendszerbe is valamikor.
Telepíteni sima alkalmazásként lehet. -
mizoli
addikt
Igen, az érintkezők óvatos tisztogatása segíthet. Nemrég írtam valakinek, hogy nekem egy műanyag jellegű (csoki)papírral sikerült hasonló "javítás" - nem a Mi3-on.
Talán 1 hónapja ismerősi körben volt egy azonos jelenség. A boltban azt mondták alaplap hiba. Azonnal kicserélték, nem is küldték szervizbe. -
Tomi_Ohl
veterán
Köszi a tippet. Egyelőre nem talált meg, de hátha később lokalizál.
∂яσнυη munkát? Ha az offolásra gondolsz, egyik házigazdánkat idézem: a túl tiszta vízben sem él meg a hal.
Ennyi belefér.
mizoli a fő fordító elég aktív CM fordításban is, nem semmi a gyerek... A segédje pedig inkább MIUI-nál volt eddig aktív. Utóbbival találkozhatsz itt, előbbit még nem láttam.
-
Tomi_Ohl
veterán
Jaja, hallottam, hogy Meizuéknál is van "Global ROM", de azt csak a saját telefonjaikra készítik el. Az időjárás app ott milyen? Itt túlságosan kínai, és nem lehet itteni városokat megadni. Ez az egyetlen, amit nem szeretnék fagyasztani, de így nincs sok értelme.
∂яσнυη azt még hozzátenném, hogy bár nem tetszik a mostani EMUI, láttam videót a Nugát (EMUI 5) verzióról, elég jó irányba haladnak. Tehát a gyári ROM milyenségében is a P9 győz - nálam legalábbis.
-
Thomas16
tag
"Örömmel" jelentem, nem a Mi fiókommal van a gond.
Feltettem egy Cyanogenmod romot, és az első lépéseknél ez sem látja a sim kártyát.
Annyi, hogy a CM-nél tovább enged, és elindul a rendszer, csakugye hálózat nélkül.Normál sim kártyát még keresek, itthon csak nano sim van
-
Tomi_Ohl
veterán
Az igen! A Mi nyert másfélszeres pontszámmal, bár az igaz, hogy sokszor slow motionben kellett megnézni, hogy egyértelmű legyen, melyik nyert.
Szóval a valóságban megint csak nem lenne lényegi különbség.
Ájvé honnan tudod, hogy a Mi5S-ben nincs? Ennyi erővel ők is hivatkozhatnának erre
Amúgy közben az jutott eszembe, hogy vajon a Xiaomi teljesítmény módban volt? -
Tomi_Ohl
veterán
Az Ivant? Vigyázz, a MIUI N csak Mi5-re van.
Thomas16 az a baj, hogy ha eddig működött benne ez a SIM, és más telefonban most is működik, akkor tényleg nem azzal van a baj. Fastboot ROMot, flash_all-lal próbáltál már? Ha az sem oldja meg, nagy eséllyel hardveres probléma van.
Mr.C Night light?
Arra azt mondta a Google, hogy driver támogatás kell hozzá... Jó látni, hogy a custom ROM készítők nem így gondolják
Szerk: kint az új build!Más: frissítettem az új CM-re. Csomó eszközspecifikus változás is volt benne (főleg úgy, hogy az előző nightlyt kihagytam), de elvileg két dolgot kéne éreznem: normális sebességű töltés és jobb multitaszking egy lowmemorykiller hiba javításának köszönhetően. Előbbit még nem teszteltem, utóbbi tényleg jobb lett, de volt azért kicsit jobb is régebben.
-
Thomas16
tag
Nagyjából igen
- Más telefonban rendesen működik a sim.
- Másik simet nem próbáltam az mi3amba, mindjárt megnézem azt is
- Egy wipe, és másik rom feltelepítése után, a kezdő lépéseknél dobta ki ezt az IMEI hibaüzentet,
Most egy régebbi backup van fent a telón, most csak simán nem találja a simet, vagy azt írja ki, hogy nincs szolgáltatás.Nem tudok olyan okot, amiért letiltanák a telefonomat
-
pozanos
tag
Nem találtam kapcsolható opciót sajnos. Snapdragon Audio EQ van a zene alkalmazásban, ennyit lehet játszani a hanggal. Az MM romjában pedig alapértelmezetten be volt kapcsolva a hifi hang.
mizoli valóban elég fapados már a miui után is. Hát még ha egy jó RR lenne erre a telóra...
-
Mr.C
őstag
Google... Nexusok és Pixelek.
Hivatalos support, mostmár náluk van a fejlesztés, számukra "fix hardverre" írják az OS-t magyarul az Apple előnyeit tudják bezsákmányolni házon belül. Meg magadnak tudsz AOSP Rom-ot forgatni, official, szűz rendszererrel (laci laci)
-
zolikaDB
veterán
Egy Leeco szerintme is minőségibb ebenyomást kelt - de a Le Max 2 hiába kap támogatást, baj van az ujjlenyomatolvasóval. Vagy hw vagy sw...
Nekem a ZUK olyan kompaktnak, masszívnak tűnik, és nem ment el ebbe a 6"-os legyen egy jó telefon irányba.
ROM támogatottságról egy kép: [link] Ez csak az, amit tibcsi0407 próbált! -
zolikaDB
veterán
A O+ sem olcsóbb, mint a Saomi...
ZUK-nak ha jól tudom, mindene kiadva, és mivel most indul, ezért alakulgat a közösség. A Z1-nek kellene utánanézni, h mit hoztak ki belőle.
Leecoknál full sz.r az ujjlenyomatolvasó, meg jack sincs, úh felejtős.
Pedig feleségem Zenfone Selfie-je 3Gb RAM-mal, meg AOSP közeli oprendszerrel pörög, mint a mérgezett egér, pedig hidd el, kihasználja.
A Mi3 meg a V5-ös stabil MIUI-val, 2GB RAM-mal döcörészik... -
RAZR_v3
tag
A hangminőség tényleg lehetne jobb, de annyira nem vészes. Nem cserélném le csak emiatt a készüléket, mert nagyon megbízható és teszi a dolgát. De a 16 GB belső tárhely miatt kétlem, hogy addig fog szolgálni nálam, ameddig bírja.
Jobb lett volna a 64 gigás... De már késő.
-
Ájvé
veterán
Nvidai SoC-os Mi3-ra Cirrus Logic audio kodeket írnak (feltételezem a Qualcomm variánsba is ilyet szereltek), ami elég nagy név a szakmában, persze lehet valami olcsó variáns van benne. Nekem teljesen megfelel a hangzása, jó fülessel szerintem nincs probléma, persze elhiszem, hogy esetleg neked ez kevés.
Na látom előttem írták is CS42L73 Cirrus Logic amit linkeltem. -
-
Tomi_Ohl
veterán
Van már Mi5 kernel source, ez tette lehetővé, hogy már készüljenek a hivatalos CM támogatással. És ezért gondolkoztam el én is rajta újra.
-
Mr.C
őstag
Ott valószínűleg a felhő tárhelyeket cserélték fel. Azért elég amatőr baki, de emberek vagyunk, megtörténhet
Én a mostani delay miatt fogom holnap felrakni a 8.0.2.0 multi stabil romot.
Ez azért nem olyan, mint a számítógép nekem. Telefonnál nekem fontos a stabilitás. Gépen meg mehet a dev/beta/apla release win-en és linuxon egyaránt -
Fejvadi
nagyúr
Fel is tettem már délben tiszta telepítés nélkül és tökéletes.
Jól átpakoltak egy csomó dolgot a beállításokban és vannak extrák amik tetszenek.
Összességében tetszik, főleg, hogy találtam elég jó sötét témát, de egyik sem tökéletes.Tomikám:
Nem most veszem még, várok vele, várok pár tapasztalatot. -
Keil Walker
aktív tag
Az a bogár engem is épp ma talált meg. Amik most is kaphatóak és tetszenek : Nexus 5x, Motorola moto x style. Kicsit talán az Lg g5.
Amiket még nem lehet kapni, de lehet hogy várnék rájuk: Moto z, és a két új nexus. Ezek persze drágák lesznek, de lehet annyira megtetszik valamelyik, hogy megveszem.
-
-
The DJ
addikt
"Az automatikus indítás és a feladatkezelőben való rögzítés lehet a kulcs a pokemon esetében, illetve az autostart befolyásolja az értesítéseket is."
Ezeket hol tudom aktiválni?
(#26345) Mr.C: Most töröltem a dalvik és a sima cache-et, meglátjuk mi lesz.
"frissíteni kéne a google csomagot"
Ez nem frissül magától? Ha nem, akkor hogyan tudom manuálisan frissíteni?
(#26346) Fejvadi: Nem szeretnék váltani, nekem a MIUIHU jön be igazán és ez az, amit belaktam. A MI fiókot is aktívan használom.
Köszi mindenkinek a tippeket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged