- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A gáz az, hogy forró a telefon, és ez nagyon nem tesz jót az akksinak sem. A 4.4.11-nél ez egyáltalán nem jelentkezik, lassan merül és sosem megy 38fok fölé a hőmérséklet! Nekem mi2s van, szóval nem egyforma a két hardver, biztos nem csak a SOC változott a két széria közt.
A merülés a gyári romon is erős volt, azért is próbáltam ki a wiui-t, mert olvastam, hogy segít ezen a gondon, és így is történt!
A ghost touch-ra több teóriám is van, az egyik, hogy nagyobb cpu terhelésnél jön elő, esetleg mikor minden mag nagy frekin beindul, ezért is múlik el, ha lezárom a kijelzőt, visszaesik a terhelés (és ez függ még a cpu governertől is, hogy milyen gyorsan veszi le a terhelést/órajelet).
Ezt tegnap óta tesztelem, 1GHz-re korlátoztam a teljesítményt, intellidemand governerrel, és egyszer sem jött eddig elő. Mivel a feszültség lejjebb van véve (írd meg légyszi mennyi az eredeti és mennyire van visszavéve!), szerintem ugyanúgy instabillá válik a rendszer, mint asztali gépnél, ha OC mellé nem emelek feszültséget. /fixme -
Karavik
veterán
"én azt nem értettem minek rakták bele. Telepíteni egyszerű, felteszi akinek kell/van MiKey-e. Amúgy meg a helyet és az erőforrást fogyasztja..."
Ezzel tökéletesen egyetértek! Ráadásul nekem nincs is MiKey dugóm sem, csak azt hittem valami egyedi probléma van nálam ami miatt nem jelenik meg az app.
-
Disque
aktív tag
Nálam is előjött, akkor amikor a mentést raktam vissza.
Azt nem sikerült kiderítenem hogy melyik program okozta, mert amikor az összest visszatettem akkor mindig kiírta, próbálkoztam, factory reset után eltűnt, próbáltam csak a programokat visszaállítani akkor megint volt, azután csak a fontosabb appokat tettem vissza, akkor nem jelentkezett újra.A sima WIUI-ból nem lesz újabb verzió, nekem a KK nem jött be?
-
coal56
csendes tag
CWM-et újra felraktam, nem segített.
A 6.0.4.8 CWM-ben elvileg van egy ilyen
'fix permissions on system1 or system2'
opció, elvileg ez talán segíthetne (xda-n van erre bejegyzés) - de én nem találtam sehol.A full wipe előzőleg is megvolt, de akkor megint megpróbálom...
(#10803) vornia
A naptár issue régebben nekem is előjött, és valóban a google naptár segített. Utána meg eltávolítottam, mert nekem nem kellett. -
Igazad van, de jelen esetben a 90% és a 100% közt kb egy óra kijelzőidő különbség van, ami adott esetben igencsak hiányozhat a nap végén. 100%-ról 90%-ra jóval lassabban is merül mondjuk 90%-ről 80%-ra, mert nem lineáris a kijelzés. Azon túl úgy látom elég jól bánik az akksival, 4214 millivolt fölé nem tölti, a samsungom 4320-ig is képes volt felerőltetni, ami a halála a lítium akksiknak,nem szabad őket 4300 fölé vinni, mert rövidül az élettartama. Ki is ment egy év után az összes s3 mini tulaj akksija menetrend szerint.
Más: nem volt még ips kijelzős telóm, 4éve amoledet használok. Az normális, hogy a merőlegeshez számítva úgy 25-30 fokot megdöntöm és elhalványul a kijelző? Színek nem fordulnak ki meg ilyenek, de fura, amoled majnem ugyan olyan fényes maradt 180 fokból is. Ugyanígy kicsit oldalról (és elég közelről) nézve enyhén csíkos a kép, mintha minden második pixelsor halványabb lenne. Ez mindenkinél ilyen, vagy esetleg nálam van a hiba?
Rövidlátók előnyben! Jó szemmel ezek a nüanszok nemigen látszanak.
-
Karavik
veterán
Köszi az infót! Nem próbáltam még, mert nekem nincs se CWM se TDB a telómon. Legközelebb akkor fogok kísérletezgetni ROM-okkal, amikor kijön a kk alapú miui v6. Akkor majd úgy is kell full wipe, utána pedig gondoskodom CWM-ről és aktiválom a TDB-t is, így nem lesz akadája próbálgatni...
-
fo_di
őstag
szerintem az inkább arról szólt, hogy a cm11 a mi2re most jött ki először, de egy ideje szerintem már van cm11 más telefonokra
-
-
<Adamsky>
nagyúr
"16GB model and 64GB model. Expandable micro-SD card supports up to 128GB. 802.11ac with 2X2 antenna. 6700 mAh battery gives you 1300h of standby time, or 86h of music playback, or 11 hours of video streaming"
Bazz (elnézést) ilyen nincs! Uhh...
Nekem sincs semmi szükségem tablet-re (ilyen erősre oszt' végképp), de most megmozdult bennem a konzumidióta.Telefon szinten (pl. Mi3s) semmi új?
Ja, és ott van a Xiaomi MiTV 2. 150e Ft?? Kettőt kérek. Még a budiba is ilyen lenne a falon ennyi pénzért.
-
<Adamsky>
nagyúr
Hmm...
Jól sejtem, hogy ezek szép csöndben megcsinálták a legerősebb / legdúrvább tablet-et? A TegraK1-nél nem nagyon tudok erősebb SoC-ról.(#10066) parkasz
Biztos nem lesz olcsó. Ez "sajnos" tényleg a felső kategória. Viszont ilyen HW-hoz nagyon kellene mindenféle okos / hasznos kiegészítő. Dokkoló, billentyűzet, stb. Esetleg dual-boot (dual op. rendszer). Ezzel már tényleg meg lehetne az valósítani, hogy ne csak "mókázásra" legyen jó. -
Gez02
tag
Próbáld meg esetleg akkor a Power Saving/Energiatakarékos Teljesítmény beállítást használni...
az utolsó 2km-t már így tettem meg, de túl kevés volt hogy kiderüljön használt-e - majd hazafelé, aztán beszámolok
(#9924) <Adamsky>
a töltő MM-os szintén, de eddig nem volt gond vele - mondjuk csak simán töltöttem vele korábban, futó alkalmazások nélkül nem tűnt lassabbnak mint a gyári hálózatia nap nem sütötte, viszont bumper tokban van ami nyilván nem segíti a hűtést
azért ért váratlanul a dolog, mert a defy-n korábban jártam már hasonlóképp és nem gondoltam volna, hogy ezt a sokszor erősebb gépet is így leterheli
a defy-n túl meleg volt az akkunak, és emiatt teljesen leállította a töltést ami azért elég gáz volt, mikor a cél állomás előtt pár km-el kimerült teljesen, és még a töltést sem vette mert melege volt(ott 40 fok volt a határérték ha jól emlékszem)
-
<Adamsky>
nagyúr
Hát, hogy mi miatt fejlesztettek tablet verziót, azt nehéz lenne megmondani. A Miui-s "logika" nekem néha nem adja ki. Vannak esetek, mikor konkurens gyártó készüléke hamarabb, és/vagy jobb támogatást kap, mint egyik-másik saját termékük.
(#9851) krizsotamas
Sajna szinte teljesen esélytelen. Ez egy jó kis tanulópénz lett így.Ilyen, és ehhez hasonló esetek miatt érdemes néha backup-ot készíteni (amihez a Miui alatt adva is van minden).
-
Valószínűleg igazad van, de a publikus verziót megelőzi egy teszt, azt pedig többnyire megelőzi egy tesztelésre hívás, azaz véleményem szerint min. 1 hónap mire érkezhet hivatalos KK alapú Miui ROM Mi2/S-re.
Kérésed, parancs:
10 Beta testers wanted for MIUI V5 for Xiaomi Mi2, Mi2a, Mi2s
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ha neked nincs értelme minek magyarázzam... "
Nyugi, nem a trollkodás volt a célom!
Sőt, pont azt szerettem volna kérni, hogy Te, vagy aki már próbálta, írja meg majd, hogy mit tapasztalt mindazon "jóságból", amit elvileg a KK-ra történő váltással kapnunk kéne: trim support (igaz, ez már 4.3-ba is volt), ART, Bluetooth MAP, stb.
"... örülni kellene, hogy elindult valami ... "
Örülök, csak kicsit szkeptikus vagyok azzal kapcsoltban, hogy ki tudja-e nőni magát ez a ROM addigra, mire jön a gyári, ill. hogy az itt előforduló hibák mennyiben tudják segíteni a gyári ROM fejlődését. Anno Desire-n elég rossz volt látni a sok "beta" cuccot. Ment a tesztelés (én is nem egyet próbáltam) reszelgetés, aztán jó esetben eljutott egy használható állapotig, de 100%-os ritkán lett, mert jött az újabb Android, és akkor azt kezdték el nyomni. -
tom81042
tag
Ha Wajk megcsinálja WIUI-nak, akkor már teszem is fel
Amugy kozel 1 ev utan meg mindig van 2 dolog amit ruhellek, raadasul tök alap dolgok szoval jo lenne ha a kitkat megoldaná:
1. A telefon ledje töltéskor fehéren villog. Ne villogjon, mert kurvafelesleges, és ami meg fontosabb hogy töltés közben nem latom ha uzenetem jon.
2. ha engem hivnak, akkor neha elofordul hogy iszonyat halkan hallanak, mintha vödörből beszélnék, es az egesz hivas alatt üvöltözni kell. Erre lehet az a megoldas hogy amint felveszi az ember hangosan kell beleszolni eloszor. De akkor is, mi a faszér kell üvöltözni? miért nem lehet alap, normális hangon (esetleg kicsit halkabban) beszélni ugy hogy azt a vonal masik felén ls hallják / megértsék? szutyok 10 éves nokia siman tudja ezt.. Az MI2S meg néha tudja, néha nem.... -
-
<Adamsky>
nagyúr
"... bár ha megkapunk hamarabb egy KK alapú Miui v5-öt, nekem már az is elég ..."
Jaja! Nekem se lenne semmi bajom egy v5-ös KitKat-el.RAW fotózás: Remélem lesz egy kis időm hétvégén, és tudom majd tesztelni azt, hogy mennyi értelme van ennek a Mi2-n. Egy komolyabb / jobb zajszűrő szoftverrel nagyobb ISO mellett én pl. reménykedek némi javulásban. És talán a ROM-ban lévő JPEG "motornál" is tu(hat) jobbat néhány profi alkalmazás.
Telefonos beszélgetés felvétele (diktafon)
Van arra valamilyen mód (vm. szoftveres módosítás, vagy spec. tool), hogy a felvétel minőségét állítani lehessen? Tudom, hogy egy telefonbeszélgetés sose lesz jobb minőségű attól, hogy nagyobb bitrátával veszem fel, de az alap beállítást én kicsit kevésnek érzem. A diktafonnál - "élő" beszélgetés felvételekor - pedig pláne. A semminél persze jobb a gyári szoft. de így tényleg csak annál. -
-
Wajk
addikt
reménykedés OFF, a képernyőkép alapján még ez is Miui v5.
Amúgy most olvastam egy félig megerősített pletykát, hogy a Mi3S szép lesz meg jó lesz, de csak júniusban érkezik. Valószínű a v6 is vele jöhet, bár ha megkapunk hamarabb egy KK alapú Miui v5-öt, nekem már az is elég
-
balewi
aktív tag
Az én kedvencem: V5 extented
Viszont van pár ikon, amit Zipalign nem tesz bele, ezért én ezeket magamnak cserélem.
pl.: gmail, browser, galéria, play store, stb.
Ezek mellett más, általam módosított órát és lockscreen-t használok. -
-
-
-
vornia
senior tag
Hát ez szomorúan hallom...
sokkal egyszerűbb volt exportálni a jegyzeteket..most meg lehet guberálni hol vannak, igaz eddig ugyan volt export,de import nem
a "sima" 4. 4. 11 is elég barátságosnak tűnik eddig aksiban /teljesítményben.....szóval most feladtad a leckét, melyiket válasszam..
-
Karavik
veterán
Akkor valszeg nem fog beleférni, mert a gyári hátlappal pont illeszkedik passzentosan. Ezt a tokot használom egyébként és a köv. tokom is ugyan ez lesz, mert nagyon megszerettem:
Már egy éve nyüstölöm melóban, semmi baja...
-
-
Karavik
veterán
Köszi megvan, de először néztem értetlenül, hogy milyen lakat és mentésgombról beszélsz, mert én a Beállítások->Mentés és visszaállítás menüben keresgéltem és ott nincs ilyesmi, csak ezek:
- Adatok biztonsági mentése
- Fiók biztonsági mentése
- Automatikus helyreállítás
- Gyári adatok visszaállításaAztán megtaláltam amit mondtál a Biztonsági központ mappában a Mentés app-on belül. Egyébként a Beállítások->Mentés és visszaállítás menüben az Adatok biztonsági mentése funkciót be kell kapcsolni hozzá, vagy ez ettől teljesen független?
-
-
vornia
senior tag
Hát..fura én pont nem erre jutottam
Hanem ahogy írtam szolgáltatói sms-kért felelős, pl beállítások megküldése telefonra, és hogy ez általában régebbi telefonoknál volt szükséges..elvilegNa tessék jó a guglee használat csak látod kettőnknek két különböző eredményt hozott fel
-
-
vornia
senior tag
Hogy konkrétan mire gondoltam inkább nem írom meg
Igen..CM-es lenne jó,csak állomás név kijelzés miatt.Brutál a hangereje viszont, én totál levettem,úgy is jól hallhatóan szóltak,pedig sima, snassz fülesem van
Tehát, apk-t felmásolom az sd-re és telepítem..ennyi lenne ?Aztán vagy indul,vagy nem
-
vornia
senior tag
Hmm
a CWM-ből indítva is kiakadt...mintha nem lenne teljes a rom...
igaz a legújabb cwm-et tettem fel 6.0.4.7) -estHA jól értelmezem,belépek a cvwm-be.ot tkiválasztom a system kettőt...és arról (abból) indítom a felashelést?..
akkor leszedem a korábbi cwm-et.hátha..és igen az update-al raktam fel a cwm-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest