- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz
Nerazzurri95 #19265 üzenetére
V5 visszarakásán én is gondolkoztam, JLB39-re gondoltam. Ott még volt manuális teljesítmény szabályozás. Navigációhoz a legjobb lenne. De a redmin miui8, mi2s-en V5... áhh, letettem róla, nem szívatom magam.
Én már a kijelző cserét nem csináltam meg. Most már érezhetően kiáll az MI felirat felett a kijelző. Ha összenyomom, akkor lehet érezni, hogy mozog. Így persze proximity nem működik. Jóvanazúgy, célnak több, mint tökéletes.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Nerazzurri95 #19263 üzenetére
Tényleg elég orosz rulett ez az akku beszerezés. Első akkum az eBay-ről kiválóan szolgált. Felfőtt egy navigáció során. Ugyan attól az eladótól vettem újra, ami egy kalap.... . Nekem most ez a Nohon nagyon bevált. Tegnap is kiválóan teljesített navigáció téren, de már többször, persze ment rá a hideg levegő. 4-5 óra kijelzőidő megvan vele, de tény, repülő üzemmódban van 98%-ban.
Én vettem bele egy feltöltős simet, meghagytam netezgetni, navigálni, illetve olyan helyekre ezt viszem, ahová a redmi 4 prime-ot sajnálnám. A célnak tökéletes, kímélni kicsit a prime-ot.
-
Rawulf
őstag
válasz
Nerazzurri95 #19260 üzenetére
Unokahúgomnak is az akksija halt meg, de már lassan egy hónapja megy a neten rendelt új akksival a telefon és semmi gondja vele.
-
Alex kettő
csendes tag
válasz
Nerazzurri95 #19260 üzenetére
Miért nem új aksit vettél bele?
-
DrKapocs
őstag
válasz
Nerazzurri95 #18851 üzenetére
Hm, nálam igazából ugyan úgy teljesít, mint a gyári. Nem jobb, nem rosszabb. De egyetlen reboot sem volt.
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #18649 üzenetére
Köszi szépen a valósághű visszajelzésed, mert én is nagyon jól tudom, hogy semmi komolyabb gond nincs a xiaomi.eu MIUI8 alpha kiadásokkal, mert 6.6.3-tól az összes frissítést végigjártam agyontesztelve, most pedig a MIUI8 alpha 6.6.12-t nyüstölöm. Ráadásul mivel alpha verzióról beszélünk, ha tele lenne buggal, FC-vel az is simán beleférne, de erről itt szó sincs. Egyedül a 6.6.8 kiadást nem ajánlom a "contacts and dialer" FC miatt, ez okozott komolyabb bosszúságot számomra használat közben. Xiaomi.eu fórumon is jóformán csak pozitív visszajelzések jönnek MIUI8-al kapcsolatban, de láthatod ezen a fórumon naná, hogy előjöttök ilyen problémák amik sehol máshol, hogy: "random reboot, fel le ugrál a képernyő tartalma, remeg, hibaüzenetek"
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ha valóban lenne ilyen probléma a ROM-al azt én megosztottam volna itt elsőként! (...mint ahogy azt meg is tettem a 6.6.8 kapcsán)
Ha szeretnél frissíteni ajánlom a xiaomi.eu MIUI8 alpha 6.6.12 verziót: [link]
Home screen dupla óra bugon kívül nem találtam benne más hibát:
-
Lordus
senior tag
válasz
Nerazzurri95 #18597 üzenetére
és ugyan ilyen a páromé, meg a húgom Jiayuja is... De nokiánál is láttam ugyan ezt a jelenséget...
-
szuszinho
őstag
válasz
Nerazzurri95 #18552 üzenetére
Na, hogy is van ez a fícsör?
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #18554 üzenetére
Hát feldobtad a napomat, ez nagyon zsírság! E-mail-eknél még pluszban megjelenik Archive és Reply opció is...
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #18552 üzenetére
Nem semmi valóban! Szerintem Te vagy az első aki ezt felfedezte...erről még az en.miui.com-on sem lehetett olvasni semmit! De ez tuti nem rég óta van, mert ezt szoktam próbálgatni a frissítések után...
Minden értesítés kinyílik, ill. előjön valami plusz funkció...Köszi az infót
El lehet olvasni az értesítéseket, üzeneteket megnyitás nélkül, erre vártam már mióta!
-
Disque
aktív tag
válasz
Nerazzurri95 #18467 üzenetére
A sima MI2 pedig 2012 augusztusi az meg már 4 éves lesz mire megkapja, remélem a bootloadert cserébe nem zárják le.
-
ginola
addikt
válasz
Nerazzurri95 #18465 üzenetére
Milyen android főszámú lesz?
-
Lordus
senior tag
válasz
újra él a remény, hogy a miui5-öst lecserélhetem egy olyan romra, ami nem butább nála
kíváncsian várom!
remélem, hogy nem sz@rják el azzal, hogy:
- első két másodpercben nem hallanak
- témákat újra lehet keverni, nem úgy mint a v6 v7-ben
- gombokat/menüt megint a régi módon testre lehet szabni
ésatöbbi...ja, és nem kell fél évet várni arra, hogy 25 frissítés után 1 napot bírjon végre az akku, mert minden héten frissítenek valami igazán fontos dolgot, csak épp telefonálni nem lehet vele...
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #18467 üzenetére
"Amúgy Karavik, szerinted ebből a kínai dev ROM-ból lesz még xiaomi.eu-s "európásított" verzió?"
Ezt garantálom
-
Karavik
veterán
válasz
Pont most akartam írni! Erre kevesen fogadtak volna! Ez mekkora! Le a kalappal! Yeah!
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #18446 üzenetére
Ezzel kapcsoltban most van egy rossz előérzetem...ezért nyitottam neki Q&A szavazás topikot: [link]
Pedig MIUI8 nagyon jó lesz szvsz és nagyon várós a részemről!
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #18212 üzenetére
Kikapcsolod a wake lock screen notification-t itt: Settings>Lockscreen>Wake lock screen notification
Így semmilyen értesítés érkezésekor nem fog bekapcsolni a kijelző, de a locscreen-en ettől függetlenül ott lesz az értesítés....de akár alkalmazásonként is testre szabható, hogy mely értesítések esetén kapcsoljon be a kijelző, vagy épp ne: Settings>Notifications>App notifications
Egyébként Samsung és LG elindított egy hullámot, ami szerintem végig fog söpörni a mobilpiacon, ez pedig az Always ON kijelző, ami az SGS7 és LGG5 készülékekben már megtalálható, mint feature.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Nerazzurri95 #18064 üzenetére
A v5-ben volt ez. Jelenleg a gyorsított felvétel van csak a beállítási lehetőségek között. A lassított felvétel jópofa volt szerintem, butaság kihagyni, ha a hardver tudja. Annyi minden van a 7-ben is, nem elférne?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Nerazzurri95 #17963 üzenetére
" ... ha a sejtésem beigazolódik és jönnek EU-ba ... "
Ezt miből gondolod? Szerintem olyan messze vannak a nemzetközivé válástól, mint az a bizonyos Makó, Jeruzsálemtől. No, meg akkor a B20-at is illene "bekapcsolniuk" az itt forgalmazott készülékeken.Ez a 4s érdekes lenne, ha nem lenne ilyen nagy: 139.26 x 70.76 x 7.8mm. A Mi5: 144.6 x 69.2 x 7.3 mm.
Talán majd, ha - tényleg - megjelenik a szifon 5se (úgy rémlik, ez lesz a neve a 4"-os almának) lesznek megint telefon méretű telefonok.Egyébként nem csak 4s lesz, hanem - ha lehet hinni a GSMArena-nak, akkor Mi 5 Plus is.
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #17963 üzenetére
Mi5 kijelzője 5,15 col de fizikai mérete kb. akkora mint iPhone 6s 4,7 col kijelzővelés 14g-al könnyebb is tőle.
IP védettségről nem esett szó, hanem kerámia háznak köszönhető strapabíróságról és karcállóságról volt szó (durable and wear resistant), viszont itt írják a vízállóságot is: [link]
Nagyon megcsinálták ezt a telót! Odab@sztak rendesen a SGS7-nek és az LG G5-nek is! Egyedül a fizikai home gombtól ódzkodtam, de ilyen spec, látvány és ár mellett kurvára nem érdekel már a fizikai gomb megléte. Teljesen extázisban vagyok
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #17961 üzenetére
Most néztem épp a live közvetítést, hát valóban gyönyörű szép lett, szerencsére messze túlmutat az eddigi renderelt képeken. Ebből most nem hiányzik semmi, fém-kerámia strapabíró és karcálló ház, O.I.S kamera, UFS 2.0 flash 128GB tárhely (viszlát a gagyi eMMC tárhelynek végre!) - csak hogy azokat említsem amikről eddig nem volt szó. Grat a Xiaomi-nak! Most már nem kérdés melyik lesz a köv telefonom...és Huga Barra is jól szerepelt!
[link] -
neil_mullen
aktív tag
válasz
Nerazzurri95 #17713 üzenetére
Karavik, Nerazzurri95: köszi a segítséget minden jól működik! viszont érdekes, de kamera nekem hibátlanul mukodik (mi2/32gb)...
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Nerazzurri95 #17707 üzenetére
én ezt már végigcsináltam, itt vannak a méretek:
u0_a63@aries:/ $ df
Filesystem Size Used Free Blksize
/dev 962.0M 68.0K 962.0M 4096
/sys/fs/cgroup 962.0M 0.0K 962.0M 4096
/sys/fs/cgroup/memory: Permission denied
/sys/fs/cgroup 962.0M 0.0K 962.0M 4096
/sys/fs/cgroup/memory: Permission denied
/sys/fs/cgroup/freezer: Permission denied
/mnt/asec 962.0M 0.0K 962.0M 4096
/mnt/obb 962.0M 0.0K 962.0M 4096
/system 1009.3M 620.8M 388.5M 4096
/data 27.0G 6.8G 20.2G 4096
/cache 378.2M 10.3M 367.9M 4096
/persist 7.9M 4.1M 3.8M 4096
/firmware 85.0M 50.7M 34.3M 16384
/mnt/shell/emulated: Permission denied
/mnt/shell/emulated/0: Permission denied
/storage/emulated 962.0M 0.0K 962.0M 4096
/storage/emulated/0 27.0G 6.8G 20.2G 4096
/storage/emulated/legacy 27.0G 6.8G 20.2G 4096
1|u0_a63@aries:/ $ha neked mukodott, akkor megcsinalom en is ezt, és utána simán a twrp alól felrakom a cm-et?
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Nerazzurri95 #17703 üzenetére
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Nerazzurri95 #17691 üzenetére
jól hangzik, de a kamera bug pontosan mit takar?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Nerazzurri95 #17673 üzenetére
"... az akkuideje jóval jobb ... "
Coal56 fórumtárs számolt be hasonlóról. Azt írta, hogy nem csak üresjáratban, de használat közben is valahogy jobban skálázódik a CPU. Cpuspy-al nézegette és azt tapasztalta, hogy pl. sMiui / Miui alatt a Waze (idézem) "csutkán ment", míg Bugers ROM-ján max. 1200 Mhz-re ment fel az órajel. Szerintem módosított kernel és ennek megfelelően más CPU governor-nak köszönhető az akksi kímélő működés. -
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #17673 üzenetére
A többiek ezen kívül még Flashlight bug-ot, értesítés késéseket, Dolby hiányát jelezték, de ezek egy se nagy issue. Jó lesz ez! RC4-ben már javítva lesznek....
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #17658 üzenetére
azt én is megköszönném!
-
Disque
aktív tag
válasz
Nerazzurri95 #17567 üzenetére
Ha az aktiváló sms nem megy el, azt a feleségem telefonján, kártyacsere után úgy tudtam megoldani, hogy angol nyelvűre állítottam a rendszert és utána el tudta küldeni, igaz az egy redmi 2 pró volt, de egy próbát szerintem megér.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Nerazzurri95 #17201 üzenetére
Na tessék, csak kiderülnek a lehetséges buktatói, akkor kijelenthetjük, hogy az ADB-s telepítés a megbízhatóbb.
Erről ez jut eszembe:
"Doktor úr, mostanában olyan bizonytalan vagyok.... vagy mégsem!? " -
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #17135 üzenetére
Itt telepítési segédlettel együtt: [link]
-
DrKapocs
őstag
válasz
Nerazzurri95 #16051 üzenetére
Az a baj, hogy nem szabadna ilyen gondja lennie egy másfél éves telefonnak, ha már egyszer Kína Almája akar lenni...
-
DrKapocs
őstag
válasz
Nerazzurri95 #16049 üzenetére
Nekem ez nem tűnik olyan borzasztóan jó üzletnek. Jelenleg 168 dollárért már új, 32 gigás mi2s vehető. Az én kijelzőm is foltos, de nem adnék 75 dollárt (+ oda posta) egy új kijelzőért. Azért mégis 1,5 éves a telefon, gyengül az akku, természetesen minden nyűvik benne. Amíg megy, addig megy, legalábbis szerintem. Én ilyenkor inkább elpasszolom, adnak érte, amennyit adnak, túl sokat nem bukok, hozzáteszem azt a kb. 75 dollárnyi összeget és van egy új telefonom, ami 2 évig újra bírja. Bár jelenleg ez a stratégia, a foltos kijelző miatt biztos nem fog menni. Ez valószínűleg nálam fog kimúlni.
Ráadásul, ha 2 hónapja lett gond a telefonnal és 1 hete kaptad vissza.... másfél hónapig volt oda a telefon?
-
®abstract®
őstag
válasz
Nerazzurri95 #16047 üzenetére
Lehet publikálhatnád a cseh szervizt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Nerazzurri95 #14790 üzenetére
Egy Mi4i-re van a legnagyobb esély, ami éppen, hogy 5" alatt lesz. Sajna ez "messze van" a 4,7"-től, a 4,3"-tól pedig pláne
-
Neck
veterán
válasz
Nerazzurri95 #14785 üzenetére
Recovery alatt is ugyanolyan hiba jön elő?
-
Neck
veterán
válasz
Nerazzurri95 #14772 üzenetére
Fizikai nyom látszik a kijelzőhiba kezdeténél?
-
válasz
Nerazzurri95 #14772 üzenetére
Szia!
Hát meg lehetne próbálni a szalagkábelt igazgatni (próba cseresznye), de a kép alapján szerintem fizikai sérülés történt. Hogy emlékszel-e erre vagy sem, az már más kérdés. Ez a klasszikus odakoppintós balesetek következménye szokott lenni így ránézésre.
A kijelző vásárlás konkrétan szopás. Mivel garantáltan "eredetit" szinte képtelenség venni, arra készülj fel hogy nagy valószínűséggel utángyártottat kapsz, ami nem akkora tragédia, csak szokta vele problémák lenni. Olvass már vissza egy oldalt, valakinek leírtam hogy mire számítson.Wg.
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #14735 üzenetére
Esetedben a MIUI backup& restore-nak működnie kellene minden további nélkül, mert az alaprendszer ua. De ha dobsz egy screenshot a hibáról esetleg FC log-ot is eltudnád küldeni az jó lenne és továbbítanám Ingbrzy-nek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Nerazzurri95 #14240 üzenetére
Nekem működött (és most is) a link.
(#14242) DrKapocs
Mérleg, okos hosszabbító ... JAJ!
A TV-t mondjuk csipáznám. -
válasz
Nerazzurri95 #13883 üzenetére
Épp ideje lenne már hogy ezt a triviális lépést megoldják a szinkronnál. Ki a francnak kell a kontakt képe köröm méretben?
-
muchacoado
aktív tag
válasz
Nerazzurri95 #13571 üzenetére
Miért nem az 5.1.9-et? Én nemrég tértem vissza CM-ről, és zavaróan lasabb, néha aka,reccen,(xiaomi.eu-multi) CM-en hozzászoktam nagyon a villámgyors sebességhez. Na de majd a Lolli
-
bzsolt99
tag
válasz
Nerazzurri95 #12494 üzenetére
Szia!
Nekem eddig ez vált be.
Rendesen ki van vágva nem ugy ahogy a brendon foliánál.Másik pedig eléggé gyorsan ideért a fólia magam is meglepödtem. -
peanar
senior tag
válasz
Nerazzurri95 #11207 üzenetére
Nem tűnt el, csak átalakult
Az új helye: Beállítások/Mentés és visszaállítás/Helyi mentések!
Amúgy én mindig a gyárit használom, soha nem volt gondom vele, csak azt nem tudtam, hogy a játékaid mentésére milyen hatással van, ugyanis én nem játszok a telefonomon...de szerintem a gyári is megoldotta volna
Amit belinkeltem, az arra (is) jó, hogyha egy másik romra akarsz áttérni/kipróbálni pl.CM, azzal át tudod költöztetni az alkalmazásaidat(#11208) ®abstract®
10.5 óra kijelző használatot kicsit sokallok...én úgy gondolom, mi itt mindnyájan szeretnénk akár a fele kijelző időt elérni két nap használat mellett
Ha nem nyúlok a telefonhoz, nekem is volt közel 3 nap készenléti időm, hasonló, kb. 1,2 óra kijelző idővel. -
peanar
senior tag
válasz
Nerazzurri95 #11204 üzenetére
Mivel készítettél backup-ot, a gyári mentés appal?
Csinálj még egyet ezzel is, az a tuti(#11203) RazorGTR1
Bocsi, erre nem gondoltam!Szóval, a 11202 hozzászólásomban lévő rom direktlinkes, telóról csak az nyissa meg, aki wifi hálózaton lóg!
Bár igaz, hogy a gyári böngésző letöltés előtt rákérdez a mentés helyére, de aki nem gyári, pl. Chrome böngészőt használ, az ne bökjön rája!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Nerazzurri95 #10485 üzenetére
WiFi-n nálam TC + ES File Explorer, kábelen TC, "Android ADB"-vel (és ez tud ám sok más okosságot is) vált be.
(#10480) Karavik
Tudnak egyáltalán a hibáról? Mondjuk ez a hiba engem azért nem érint, mert a freemail-es fiókomat "becsatornáztam" a gMail alá, így dektop-on és telefonon is szinte csak ez utóbbit kell használjam. Nem tudom nálad megoldható-e ez, de a gyári e-mail kliens rakoncátlankodásától függetlenül, lehet érdemes lenne elgondolkoznod rajta. -
válasz
C verzió: mtp mód + total commander + mediaaudio plugin és olyan, mintha ftp-znél, csak sokkkkal gyorsabb.
-
balewi
aktív tag
válasz
Én ezt ftp-vel oldom meg, így még kábel se kell (FileZilla és Miui fájlkezelő).
megelőztek
-
válasz
B verzió: Ha használsz otthon WiFi-t, akkor a gyári fájlkezelő segítségével tudsz FTP szervert hostolni.
-
Karavik
veterán
válasz
Nerazzurri95 #9485 üzenetére
Én pont ez miatt váltam meg a poweramp-tól!
-
szente
addikt
válasz
Nerazzurri95 #9485 üzenetére
A PowerAmp nekem is elkezdte ezt. Szerintem az utolsó frissítésben változott valami.
-
muchacoado
aktív tag
válasz
Nerazzurri95 #9028 üzenetére
a play áruházban keress rá hogy screen test, esetleg az megmutat valamit, de youtubon is van ilyen videó.
-
muchacoado
aktív tag
válasz
Nerazzurri95 #9026 üzenetére
Csinálj egy rendszervisszaállítást, esetleg egy másik romot is megnézhetsz hogy kizárd a szoftveres hibát.
Fotót kérünk! Ha nincs mivel tükörből az első kamera is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest