- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz
Monyos #18945 üzenetére
Dehogy, a xiaomi.eu ROM-nak nincs szükség semmilyen adatra a fastboot verzióból, hiszen a xiaomi.eu ROM install script-ben benne van a system és dalvik/art törlésre. Ez inkább TWRP issue lesz, de lényegtelen is, mert minden egyes xiaomi.eu frissítéskor a sytem partíció amúgy is gyalulásra kerül telepítés előtt automatikusan...természetesen a cache és data partíciók nem...
-
Karavik
veterán
válasz
Monyos #18938 üzenetére
Itt van újabb TWRP ezzel is próbáld meg hátha: [link]
Ha nem megy, akkor végigviszem a teljes folyamatot a saját Mi2S készülékemen és letesztelem...kíváncsi vagyok nálam is elakad -e. Most nekem global dev ROM van fenn Mi2-n, úgyhogy én is MiFlash+ china dev ROM-al fogok kezdeni...
-
Karavik
veterán
válasz
Monyos #18929 üzenetére
Nem tudod letölteni mert szerver problémák vannak...
Tehát régebbi MiFlash (20150731) és esetleg régebbi de már a két system összevonás utáni fastboot ROM-al is próbálkozz - hátha az újabb fastboot ROM-okból már kivették a rendszer összevonásos/data kiterjesztős install script-et...sikeres telepítés utána jöhet a TWRP és a legújabb xiaomi.eu ROM...
-
Karavik
veterán
válasz
Monyos #18925 üzenetére
Ez a legegyszerűbb módszer:
1. Legújabb china dev ROM telepítése MiFlash-el (flash all/clean all) - ez összevonja a 2 systemet és a data partíciót is kirejeszti
2. TWRP telepítése fastboot módban ADB-vel
3. Legújabb xiaomi.eu dev ROM telepítése TWRP-ből
4. TWRP-ből factory reset: wipe dalvik + cache + data (wipe internal storage opcionális)
5. Reboot to system -
Karavik
veterán
válasz
Monyos #12568 üzenetére
Nekem már nincs fenn a CM11 a MIUI6 miatt, de mindig a legfrissebb nightly a jó választás! Ez a WiFi hiba nagyon gyanús, nekem soha semmi bajom nem volt egyik nightly-val sem, a screencast kivételével. Én minden nap frissítettem OTA.
A snapshot kiadásban régebbi driverek vannak, ezért visszafelé nem is kompatibilis a nightly-val. Esetedben telepítési problémára gyanakszom. Tedd fel először a legfrissebb MIUI-t, majd full wipe, dalvik, cache törlés után telepítsd a CM11.
Magyarázat: M1cha szerint erre azért van szükség, mert egyik custom ROM sem radio firmware-t (baseband). -
válasz
Monyos #11989 üzenetére
Olyan nincs hogy Recovery van, de bootloader meg nincs!
CWM->advanced->reboot to bootloader
vagy kikapcsolt állapotban Power+Volume down 3 mp-ig, majd power button elenged és volume button elenged. Asszem ez a kombó, régen használtam, mindig cwm-ből indítom.
Innen meg megy az adb, oszt' csókolom. DE nézz szét az SD-n, van-e régebbi rom, az a leggyorsabb.
-
fo_di
őstag
válasz
Monyos #11989 üzenetére
attól a második fele áll a mondandómnak (az adb push, ami egy próbát megérhet a cwmes rom feltöltésére, vagy a korábban említett adb sideload)
mellé ezt találtam neked a windopws 8.1 vs miflash problémára (sajnos spanyolból google translate-elt, de a lényeg átjön)
If you still have problems with Windows 8 (not you recognize the phone and can not use the My Flash, try the following):
Preliminary steps in Windows 8 and its explanation ( By Exte3 ) The fact is that windows 8 compared to 7 and above, check if the drivers have a digital signature, not having it does not give the option to install despite this and not install the driver as if they allowed the previous windows. Knowing this causes a problem to use the MiFlash, then we must disable verification of this signature, therefore we must do the following.Press "Windows + R" key, this runs the pun run, which we will use to enter the following command.
"Shutdown.exe / r / o / f / t 00" This command will restart the computer to us and we will display a series of options in which we select the following.
"Troubleshooting"
"Advanced"
"Start Configuration"
"Reset"
Then when prompted to select a number press number 7, it restarted the computer again
Install MiFlash and do everything that is in the tutorial (and clearly when prompted to install signed drivers should not give to "install anyway" or did not happen the same problem).
My mi3 not recognize me in windows 8.1 until you upgrade the controller connected mobile fastboot mode in "Device Manager", if anyone serves (for leneko)(vagy itt van kínaiul is egy hasonló)
-
DrKapocs
őstag
válasz
Monyos #11889 üzenetére
Csak, hogy bonyolítsuk a helyzetet és a matt fóliára is szavazzon valaki, így én megteszem.
Én nagyon is szeretem a matt fóliát, nekem az van rajta. Semmi tükröződés.
800 Ft körüli áron rendeltem (ha jól emlékszem) 5 darabot. Hónapok óta rajta van az első, olyan mintha most tettem volna fel. Szerintem az 5 fólia túléli a telefont is. Én 2-3 eFt-ot nem adnék egy fóliáért. -
ginola
addikt
válasz
Monyos #11889 üzenetére
Mi lett utána? most látom van Diamonds is
[lElég fura]
-
Karavik
veterán
válasz
Monyos #11665 üzenetére
A kezdőképernyőn a kedvencek hivatkozásait nem lehet szerkeszteni csak törölni és újat létrehozni de akkor bukom a gyári prohardver ikont. A könyvjelzőknél természetesen működik az m betűs mobil nézetes indítás mert itt szabadon szerkeszthető, de elég primitív, hogy a kedvenceket nem lehet és csak az alkalmazás adatainak törlésével lehet visszaállítani.
-
-
válasz
Monyos #11195 üzenetére
Jah.. Bár a műanyag elég jól meg lett koccolva, de legalább a kijelző ép. Az a baj, már csak matt fóliám van itthon, ezt viszont szerintem le fogom venni, mert marhára idegesít az a kis lyuk rajta. Azt meg mondjuk nem is értem, hogy a fólia miként tudott kiszakadni, hogy a kijelző meg túlélte. De túlélte.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
Monyos #11146 üzenetére
Akinek gyakran van ghost touch, felvehetne videora
Telepiteni kell progit ami mutatja eppen hol erinted meg a kijelzot, ha esetleg meg nem volt ilyen, es akkor talan kiderulhet valami.. Lehet nem is a kijelzo erzekel erintest, hanem sima bug?! Nekem csak 1x csinalta eddig.
-
-
tom81042
tag
válasz
Monyos #11042 üzenetére
Nekem folia nelkul is elojon, igaz nagyon nagyon ritkan, es mostanaban mar szinte soha.
Lehet hogy aki sokat hasznalja a telot annal gyakoribb minden hiba. Akinek a zsebeben van egesz nap, es es neha telefonal vele 10 percet, meg megnezi a gmail-jét annak valszeg tokeletesen fog mukodni evekig a telefon, nem fog eszrevenni semmilyen bugot
-
-
Karavik
veterán
válasz
Monyos #11005 üzenetére
Hát ilyen nekem is volt, de MIUI-val, kb egy hete. Pont fontos hívás vártam és már tiszta ideg voltam mert nem jelentkezett az illető. Majd felhív a cégnél a vezetékesen és közli, hogy nem tudott elérni, mert ki van kapcsolva a mobilom. Pedig nekem is be volt kapcsolva, térerő nálam is fullon. Majd reboot után helyreállt a rend és akkor már láttam 18 nemfogadott hívásról értesítést + 3 SMS-t (amiket szintén nem kaptam meg). Elég gáz, azóta szinte fóbiává alakult bennem, és napi egyszer biztos hívom magam másik telefonról...
-
Neck
veterán
válasz
Monyos #10955 üzenetére
Én valami mást fedeztem fel
Megjött az üveg-fém hátlapom Shenzenből, azóta nem melegszik a telefon, és (szerintem emiatt) jobban bírja az akku. Egy jó 10%-al több marad átlagos használat esetén estére, mint eddig.
Emellett most már simán az oldalán megáll a telefon, így tudok vele úgy a konyhában sorozatot nézni, hogy közben mást csinálok (nem kell fogni, kitámasztani, stb).
Mellesleg nagyon igényes, szép, halálpontosan illeszkedik a telefonra, semmi nyiszegés, minden tökéletesen a helyén, és a kamerát is védi az üveg. A töltőt is, meg a fülest is tökéletesen be lehet dugni tőle. Nagyon nem bántam meg.
A hátránya talán annyi, hogy 1-2 mm-el vastagabb a telefon, illetve ez a hátlap a gyárival ellentétben nincs lekerekítve, úgyhogy ettől még nagyobbnak érződik. Valamint, kb egy hajszálnyit mozog a feloldás gomb, mivel ezt csak 1 bogyó támasztja alá, nem kettő, mint a hangerőt. De egyáltalán nem vészes. Mind ilyen, nem az enyém hibás. Szerk: Ja, és még annyi, hogy tökéletesen sík a hátlap, emiatt picit tompul a külső hangszóró hangereje.
Engem mondjuk ezek nem zavarnak, bőven kárpótolnak a fentiek.
A kezébe adtam egy ÁjjFónos ismerősnek, azt mondta, ez így ahogy most van, igényesebb mint az övé
Ha valakit esetleg érdekel, én innen rendeltem.
Szerk:
Ami a weblap képein nem látszik: A hátlapon egy M jelzés, valamint apró betűvel Designed in Shenzen felirat.
Belül (amire felfekszik a telefon) egy érdekes szövetszerű műanyag van, erre fekszik fel tökéletesen a telefon, szerintem a hővezetés és a "jólösszerakottságérzés" is ennek köszönhető. -
bojtix
tag
válasz
Monyos #10949 üzenetére
Korábban így álltam [link]
Most CM11 és WIUI KK van fent. Valamit javult a helyzet, de erős háttérzajnál csak elő-elő jön a kimaradás, de csak BT fülessel (mindegy milyen márka és típus már a 4.-t próbálom), vezetékessel és telón minden OK.
Én is benne vagyok egy próbában. -
válasz
Monyos #10944 üzenetére
Vodafone, ~1.5 éves microsim, adapterrel. Na most már tényleg nyomok egy tesztet mindjárt.
Na, meg is volt a teszt, felhívtam haveromat, és megkértem, hogy folyamatosan beszéljen. Valami cikket olvasott fel, értettem rendesen, és kvázi levegőt sem vett úgy olvasta fel, közben én az "alma" szót mondtam el neki 7x, és megkértem, hogy ne álljon meg, csak számolja, hányszor mondom, és melyik szót. Mindegyiket értette, tisztán és gond nélkül.
-
-
tom81042
tag
válasz
Monyos #10929 üzenetére
Igen, érdekes modon ez neha nalam is igy van, lehet ezert kerdezget folyamatosan mindenki vissza? amikor csak 1-2 szot akarok kozbeszolni es nem ertik. De amikor elkezdek beszelni mondatokat akkor azt nagyjabol megertik, csak halk.
Nekem ez mondjuk haverokkal valo beszelgetesnel jon elo, az asszonynál az tokmindegy hogy hallja vagy nem
-
válasz
Monyos #10744 üzenetére
Ez a ghost touch minden romnál, minden kernelnél előjön? Mert én először a WIUI-n tapasztaltam, ott is telepítés közben. Azóta használat közben néha előjön, de a hivatalos romon nem volt ilyen. Műanyag toknak nem lehet hozzá köze? Olyan, mintha statikus elektromosság okozná.
Azt nem tudja vki véletlenül, hogy a kijelző körüli keret az lakkozott fém, vagy annak tetsző műanyag? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Monyos #10699 üzenetére
Kössz szépen a képeket!
Nem is tudom. Így elsőre nem tűnik annyira szofisztikáltnak mint a Miui. Lehet majd - ha sok időm lesz mégis - teszek egy próbát. A másik ami visszatart az a kinézet. Anno a Desire-n a CM10-es kék/fekete színvilága se döngölt földbe, de most ez a fekete/fehér ... hmm.
Egyébként vm. égbekiáltó bug-ot nem találtál benne? Mégis csak nightly (ha jól tudom). Ja, igen! Fogyasztás?
Hopp, ezt most olvastam Tőled: "Reggelre leugrik 20%-ot" 8-10 óra alatt -20%? Az nagyon-nagyon sok.(#10718) aryes
Nálam a telefonálás hangminőségét illetően sose panaszkodott senki. Nálam a hátsó - zajszűrő mikrofon - is aktív. A nem jó minőségű tok vagy nem gyári hátlap zavarhat ám be, arra érdemes odafigyelni!
" ... a foglalt jelzéses hibával, CM alatt kipróbáltam, ugyanúgy csak szétkapcsol ... "
No, ez igazán szomorú. Erre lettem volna leginkább kíváncsi, ill. ebben reménykedtem, hogy CM alatt nem így van.(#10721) ginola
"Komolyan mondom elkérem a számod, hogy leteszteljük a hangminőséget!"
Na, ez egy jó ötlet srácok! A tapasztalatokat pedig kérjük itt megosztani!
Tovább olvasva a fórumot, ezt a "szimultán beszélgetős" tesztet majd igyekszem én is elvégezni. Meglátjuk ... -
válasz
Monyos #10727 üzenetére
Na ez az, pont jól leírtad a problémát a hanghívással. Ha egészen lehalkítod a sajátodat, kicsivel jobb a helyzet.
Nekem a legújabb multilang rom van fent, és 3,5 - 4 óra kijelzőidőnél még sose bírta tovább (nincs egy hetes, talán még javul). Viszont CM alatt egész sok beleszólásod van a cpu governerbe, érdemes aktiválni a fejlesztő opciókat, és próbálgatni. Sajnos ad kamera minősége sokkal gyengébb CM alatt, így egyelőre nem játszik nálam a CM rom.
-
válasz
Monyos #10701 üzenetére
Rá lehet tenni a MIUI kameráját a CM-re valahogy? Ma egész délután teszteltem, és arra jutottam, hogy külső programmal (legalábbis amivel próbáltam) nem tudok olyan minőségű képet produkálni, mint a gyári appal. Ki akarom próbálni a CM romot, de pont a kameráról nem szeretnék lemondani...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Monyos #10691 üzenetére
Van benne rendes tűzfal és "app. permission" kezelés? Milyen a 3G / WiFi adatforgalom monitorozás (én látni szeretem, hogy mi "eszi" a 3G-met)? Lehet-e vele telefon beszélgetést felvenni? SMS / hívás blokkolás?
Van e benne Hangouts és ha van, akkor ki lehet-e úgy iktatni, hogy ne az kezelje az SMS-eket?
Most egyelőre ennyi, de lehet még eszembe fog jutni valami. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Monyos #10566 üzenetére
... és sbazsi
Arra gondoltok, amit mondjuk pl. a gMail alatt is elő lehet idézni?
Ha ott megnyomod a "menü"-t, akkor azt csak a menü gomb ismételt megnyomásával tudod eltüntetni. A "vissza" gomb ilyenkor nem működik, és mivel a menü fenn van a képernyő többi része sem reagál (ill. a status bar igen). Máshogy viselkedik a Nova Launcher. Ott, ha megnyomom a menüt, feljön, és a vissza gombbal el tudom tüntetni, valamint úgy is, ha csak mellé kattintok. Hogy ez bug vagy feature, azt nem tudom, de ez a két viselkedés a jellemző. -
TechRobot
aktív tag
válasz
Monyos #10507 üzenetére
Csak úgy random kaptam egy kint dolgozó ismerőstől amit éppen használt. Nála volt mikor mo-ra jött. De itthon vett egy samu-t, mivel nem ért annyira a telókhoz és csak 2 nyelv volt benne Angol meg ó görög
.
Ezt itt hagyta nekem minden nélkül, hogy nesze csinálj vele valamit.
Mondtam neki, h jöjjön sűrűbben haza mert ilyesminek azért mindig örül az ember.16gb.
-
peanar
senior tag
Szia, én már tapasztaltam ilyet, engem is marhára idegesített, és ráadásul azt hittem, hogy rom függő, de aztán a párom telefonján sikerült megfejtenem a dolgot, de azt is sok full wipe előzte meg, holott semmi köze nem volt hozzá.
Nálam és a páromnál (mint ahogy wajk írta) a Weather BZ volt a ludas, jobban mondva a kirakott Widget!! Hogy ez megszűnjön, egyrészt a memóriában kellett lezárni, másrészt Biztonság/Engedélyek/Indítópult és itt hozzá kellett adni a WBZ alkalmazást és már meg is szünt a hiba!!!Ahogy wajk is írta, ha nincs fent a WBZ, nézd meg, hogy milyen másik alkalmazásnak tettél ki widgetet és kezd el egyesével kiszűrni
-
Wajk
addikt
én is nyúzom a böngészőt, de nem tapasztaltam még hasonlót. De ha te szívsz vele miért nem használsz más böngészőt? Azt a legegyszerűbb lecserélni
Vagy be van állítva szinkronizálás a fiókoddal? Lehet azt kikapcsolhatnád...(#8411) Karavik: nálam is így jelenik meg. Úgy tűnik átalakítás alatt van ez a része a telefonnak ezért lehet ez a kavar. Valszeg pár hét alatt rendeződik. Mondjuk remélhetőleg ezen a héten
-
vicces1
aktív tag
Nekem 8-én tegnap paid volt és előző nap fizettem ki. Ma már on the way hát ennél gyorsabb nem igen lehetne eddig! Hozzáteszem előtte chaten mindenféle kérdésekkel zaklattam Chameleont, hogy biztos, hogy van készleten, meg hogy küldik 24 órán belül stb. és azóta is írtam, mail-en többször, fontos hogy ideérjen gyorsan mert elutazok meg ilyesmi. Nagyon korrekten kommunikálnak, mindig válaszolnak 24 órán belül. Tényleg az egyik legkomolyabb webstore.
-
muchacoado
aktív tag
Attól hogy kicseréled nem éred el a célod, próbáltam énis
szabz
Ezeket a recovery módban éred el. Várj kitalálom..mi az a recovery?
Itt egy leírás.
-
Miért jó amúgy a futó alkalmazásokat kilőni? Van 2GB ramod amivel a rendszered gazdálkodik. ''Többször elhangzott már hogy nincs értelme a memória tisztításnak, az appok "kilövésének", taskkiller-eknek, meg hasonlóknak, mert az alkalmazások újra visszamásznak a memóriába. Sőt így még több erőforrást használnak!''
Véleményem szerint: vannak memória kezelés szempontjából jól és nem jól megírt szoftverek. A telefonokon futó programok 99%-a az elöbbibe tartozik, hála a jól felépített developer api fejlődésének. Emiatt többnyire egy app 3 fő állapotban van: fut, nem fut, passzív. Kb a 2.2.x-es android óta (api level 8, froyo) a rendszer a futó de nem aktív alkalmazásokat szinte freezeli és ébresztésüket különféle aktivitáshoz köti, processzor szálat wake up után kap. Az újabb androidok szépen killt adnak a háttérben passzív alkalmazásoknak ha elfogy a memória. Ez már 1GB ramnál is igen ritka, 2GB-nél egyenesen valószínűtlen. A task killer alkalmazások, és memória tísztítók ráadásul több kárt okoznak mint hasznot, hiszen egy erőforrást nem zabáló alkalmazást kilőnek, aminek ha a rendszer / más app szerint futni kéne azonnal elindításra kerül dedikált processzor eléréssel (hiszen indul), valamint logolással és sd művelettel, cache-eléssel. Szerencsére ezt a miui fejlesztők is tudják ezért a rendszer appokat ki se lövi ha a cleanre böksz. Csak azokat az appokat szedi ki, amik amúgy is külön erőforrás nélkül ültek a memóriában arra az esetre, ha futtatni kéne őket azonnal működhessenek. Ráadásul a miui memória clean funkciója ''át is ver'' mert a frissen kilőtt de azonnal indult alkalmazásokat X ideig meg se jeleníti, azt mutatja hogy a lista üres, pedig ezt a hozzászólást a böngészőben írom, tehát tuti fut még! :-) Amíg 50-100 mb szabad memóriád van, addig tuti felesleges tisztogatni. Ha pedig elfogy az is, az oprendszered megteszi helyetted. Szvsz kb annyira kell a Xiaomi Mi2 telefonodnak a memória söprés mint papnak a mellbimbó... ヅ -
Neck
veterán
Pedig van
Németben meg, $199 / $249 helyett €199 / €249, de még így is nagyon jó!
-
peanar
senior tag
Hát igen,előfordulhat (csak hát ugye sajna nem az van,hogy beugrok bármelyik boltba és levesznek a polcról egy mi2s aksit
), bár ha az aksi lenne bekrepálva,akkor nem csak 1,5-2 hetente jelentkezne a hiba, ha fellép a kapacitás hiány,akkor hamar lemerülne,nem bírná akár közel két napig szuflával!
De elgondolkodom rajta,és ha esetleg lenne,van itt a fórumon valakinek eladó aksija,mert netán rendelt,kapott hozzá 3000Ah-at,akkor lehet hogy beruháznék egyre!
-
jilian
addikt
Ott a pont....
Kajak nem értek egyeseket én sem.
2000 vagy 6000 ezer Ft + egy ekkora kiadásnál?
Ha ennyi az ára annak, hogy esténként ne rágjam tövig a körmeim..ám legyen.Értem, hogy valakinek az a 2-6 ezer Ft is lóvé, de akkor minek vesz 90 rongyos telefont?
(spórol pár ezret ---> kidob 8x ezret a kukába)Ez van.
Mi felhívtuk a figyelmet.
Ők tudomásul vették.
Pont. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest