- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
starr
őstag
válasz
kelzsoca #2715 üzenetére
Az eddigi összes gyári 4.2.2-n jön elő. Maxthon HD, ua=desktop vagy ipad, index.hu vagy bármi más. Megvárom még teljesen bejön. Ekkor az első lehúzáskor olyan, mintha két ujjal kiagyítanám. Visszakicsinyítem, és aztán a további lehúzásakkor nem jön elő. Mindig, ha betölt egy oldalt az első lehúzás nagyítás. UC browser, gyári böngésző dettó. Érdekes, hogy nem mindenkinél jön elő, azt hittem tök egyértelmű ez a bug. Az érintőpanellel nincs baj, máskor hibátlanul működik.
-
szoszo1973
aktív tag
válasz
kelzsoca #2715 üzenetére
Sajnos nekem nem kell próbálkozni mert állandóan csinálja a zoomolást. De nálam 4.2.2. óta van ilyen 4.1.1. nél nem fordult elő egyszer sem. És ez nem duplakattintás. És csak egyszer csinálja ha megnyitok egy új oldalt a böngészőben vagy a táblamagazinban. De ha már benne vagyok és nézegetem utána már nem csinálja csak az első mozdulatnál.
Próbáltam az érintés érzékenységénél állítani mind a három módban és mindig csinálja.
Ez tuti hogy nem az érintőpanel hibája mert akkor bármikor előfordulna. Ez meg csak az első húzásnál, utána nem.
Érdekes egy jelenség, és még érdekesebb, hogy nálad nincs ilyen. -
.DLL
veterán
válasz
kelzsoca #2713 üzenetére
Szerintem ez csak véletlen duplakattintás. Nekem is volt, hogy nem is elsőre, hanem simán már böngésztem egy ideje, és valahogy nem úgy nyúltam hozzá, és belenagyított. Mégegyszer duplakatt, hogy lekicsinyüljön, aztán görgettem tovább. Fura az érintőpanel, vagy az elektronikája, ez van. Az még mindig gyakoribb probléma, hogy kattintani szeretnék egyet és inkább elmozdítja a tartalmat a képernyőn, nagyon hozzászokott és kifinomult ujjtechnika kell, hogy mindig úgy sikerüljön ahogy szeretné az ember.
Viszont túl érzékenynek meg nem mondanám, mert olyan is előfordul sokszor, hogy nem csinál semmit, újra kell tappintani rendesen, teli ujjbeggyel, mert a kisebb felületekre érzéketlenebb. -
Sonja
nagyúr
-
kelekyle
őstag
válasz
kelzsoca #2683 üzenetére
Én nem tudom milyen jelenségről beszéltek... Annyit vettem észre, hogy néha meghülyül a touch és nem érzékel (hosszabb játéknál amikor folyamatosan nyomva tartom a virtuális gombot) utána meg ugye a bal oldalon van a mozgás jobbon a célzás és ez felcserélődik egy rövid időre... de utána minden jó lesz.
-
Batman007
tag
válasz
kelzsoca #2666 üzenetére
na jó, de azt be kell lássad, hogy az újraindulást nem én produkálom, mert ott tényleg magától csinálja, amikor alvóban van.. igaz ez nem annyira gyakori eddig. Ha még visszajeleztek a wayteqnek, légyszíves említsétek meg, hogy egy-két embernél volt fagyás (uhh, de utálom már ezt a szót leírni.. esetleg vmi szinoníma rá?
), hátha tudnak még rajta vmit ügyködni.
-
eftepe
tag
válasz
kelzsoca #2666 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Ettől kicsit bátrabban kérdezek.
Ehhez gondolom rootolni kell a Tab-ot. Ha jól olvastam azt a SuperSU val csinálom.
Indítás után az SU binárist frissíteni kell(ene). Ha a normált válszatom akkor a telepítés sikertelen, ha a TWRP/CWM -et akkor nem történik semmi.
Mit bénázok??? -
starr
őstag
válasz
kelzsoca #2647 üzenetére
A frissítés alkalmazással kiválasztom a zip-et, majd rábökök az újraindítás és telepítésre, és nem csinál semmit. Úgyhogy recoveryvel raktam fel, ami macera, mert a recovery meg nem látja a 32 gigás ntfs-re formázott sdkártyámat. Másikkal kellett. Érdekes, hogy a frissítés nálam már az előző romnál is ezt csinálta.
Más:
A 4.1.1. kezelte az exFAT fájlrendszert, az első 4.2.2. nem. A mostani kezeli? Félek, hogy a hülye last access stamp az ntfsnél tönkreteszi az sd kártyám. -
szoszo1973
aktív tag
válasz
kelzsoca #2649 üzenetére
A zoom-os jelenség. Nekem legtöbbször a wayteq táblamagazin csinálja és csak az első mozdulat nagyítás, utána már nem csinálja.
A jelenség: megnyitok egy újságot, lapozni akarok (elhúzom balra az ujjamat) és lapozás helyett nagyítja a képet, utána visszakicsinyítem, utána már lapoz és többet nem csinálja.Most teszteltem egy kicsit: Ha kilövöm a futó alkalmazások közül és úgy indítom az alkalmazást akkor is csinálja.
-
oszlopos
tag
válasz
kelzsoca #2638 üzenetére
Hát ha még ezen is javítanak, akkor két hibát jeleznék én is az új rommal kapcsolatban. Az egyik, amit már többen is említettek, hogy megmaradt a görgetés helyett nagyítás probléma, nekem Adobe Reader alatt is csinálja. A másik, szintén a reader közben, ha gyorsan görgetek nagyítok, kicsinyítek, akkor főleg fényképeknél, de pl. kapcsolási rajznál is furcsán összetörik a kép egy néhány tized másodpercre, ilyen ferde csíkozással, de egyébként jól mutatja a dolgokat.
Ja még egy, ha a böngészőben görgetek, tök sima a kép közben is, pdf-nél ez már nem igaz, ott már finoman, de szaggat a kép. -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
kelzsoca #2638 üzenetére
Meg kell mondjam igen példás a hozzáállás a tablethez. Pedig nem is egy prémium kategória.
Ha kijön a javított verzió akkor fel is dobom a párom talbetjére. Ő még az eredeti bolti verziót használja, nem is nagyon piszkáltuk. Meg van így is vele elégedve, csak én vagyok annyira geek, hogy fel akarom frissíteni a rendszert -
mrnobody
tag
válasz
kelzsoca #2629 üzenetére
Szervusz!
Akinek volt már nand gondja az számíthat arra, hogy a frissítésnél újra előjöhet???
Egyébként ez a program eltűnési gond nem új keletű, melyet fentebb olvastam.
Én már korábban más készüléknél is találkoztam vele.
Még nem volt időm utána járni, átmenetileg elfogadtam, hogy nem szabad átmozgatni a programokat.
Viszont most már ez nem megoldás, mivel a Play áruházból egyre több program egyből az SD-re települ.
Bízom benne, hogy valamelyik konfigurációs állományban csak módosítani kell egy bejegyzést. -
Batman007
tag
válasz
kelzsoca #2629 üzenetére
Dehogy, semmi probléma.
Értem én, csak mi laikusok néha nem tudjuk, hogy pontosan mire figyejünk, mi lehet releváns info.
Ez a telepítő csomag pedig egy rejtély. Lehet, hogy fekete képernyőnél kellett volna várni 5-10 percet amíg újraindul magától, de vhogy nem volt hozzá türelmem.
Ha ez a megoldás, akkor érdemes lenne beleírni a telepítési útmutatóba is. Bár lehet, hogy sd kártya, stb miatt van ez, tényleg nem értek hozzá.
-
SBali
csendes tag
válasz
kelzsoca #2619 üzenetére
Személy szerint nekem nem azzal van a wifinél problémám, hogy nincs jel vagy leszakad (az előző 4.2.2 az leszakadt, ezért visszaraktam az ICS-t) hanem az, hogy hullámzó a sebessége. Most pl két órán keresztül tuti volt, simán mentek a youtube HD vidik is. Aztán mire megnyugodtam volna, hogy végre megvan a jó ROM, megint leesett a sebesség.
A routertől (G-s Tplink) 2 m-re nézve is van hogy 15mb/s a letöltés, van hogy 1,5. Reggel megnéztem a tablettel, tudott 1,5-öt éppen, a telefonom meg 14,5-öt.kelzsoca, éppen ezért megkérnélek, hogy Te is nézzél ilyet is, hogy a letöltés sebessége romlik, változik-e. De tartósan, nem két perc alatt. Köszi!
-
Batman007
tag
válasz
kelzsoca #2622 üzenetére
A telepítés végén már nem tud újraindulni szegény, mert kifagy. Elsőre azért nem vettem észre, mert azt hittem, hogy rosszul nyomtam meg a bekapcsológombot ( olyan pici h sosem lehet benne biztos az ember
), pedig pont azzal lőttem ki.
Egyébként mindent a leírás szerint csináltam, ergo rossz a telepítő.
Illetve annak, hogy nem indult újra, nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, mivel ez már más rom-nál is előfordult, legközelebb figyelek majd erre.. -
mrnobody
tag
válasz
kelzsoca #2562 üzenetére
Sajnos minden szoftver folyamatosan rossz irányban fejlődik.
Már évek óta az otthoni gépemen az alap Ubuntu rendszer van telepítve és amikre szükségem van azt megírom, mert a repoban lévő megoldások évről évre siralmasabbak.
A tablet-nél nem szeretnék erre a szintre jutni. Öreg vagyok már bohócnak. Inkább játszok a gyerekeimmel és a tablet el lesz az asztal szélén még nem támad kedvem egy-két kört futni a Reckless Racing-gel. -
kameraman77
tag
válasz
kelzsoca #2461 üzenetére
Köszönöm! Akkor marad így (mondjuk én drágábbra számítottam, de reménykedtem hátha 5 körül van
, annyira nem zavaró)
Az elmúlt 2 hétben jobban rá voltam szorulva a táblagépre, mint általában, tehát az apró mindennapi dolgaimat is ezen kellett (volna) intézni, mivel az asztali gépem rejtélyes módon elhalálozott. Használható, de néhány idegesítő dolgot nem értek, bár lehet, hogy bennem van a hiba. Próbáltam drivereket letölteni, meg kiegészítőket az asztali géphez, és a hivatalos oldalak sorra dobáltak el, mert pl egy flashnél egyből a mobil letöltéshez vitt - mondom lehet én vagyok a hibaforrás. Nem egy helyen jártam úgy, hogy nem tudtam megkerülni a mobil lehetőségeket, tehát pc-s tartalmakhoz eljutni. Van erre valamilyen megoldás? Gyári és Opera böngészőt használok a 70dci-n.
Rávetemedtem játékra is, akit érdekel, vagy érint, esetleg vásárláson gondolkozik, annak elmondhatom, hogy az újabbakkal is megküzd, viszont a Need for Speed Most Wanted - nálam alap rendszerrel, tehát nem frissítettem rajta semmit, alap rom - teljes grafikán fut, szaggatás mentesen, de 1 másodperc kb 2-nek felel meg, tehát lassabban fut (a futó órán látni)
Valamint érdeklődnék, hogy valaki használ-e time-lapse készítő programot, amely tud 720p-ben kódolni akár többszáz képet is. (Remélem ez nem off, hiszen a táblagép képességeit próbálom kihasználni
)
-
-
.DLL
veterán
válasz
kelzsoca #2451 üzenetére
Gondolom gyorsabban megtalálja a hálózatokat, ha megtalálta gyorsabban felcsatlakozik, és nem dobja el, esetleg távolságban is tovább bírja.
Nekem 4.2.2-vel az előbbi kettő gyengült egy kicsit. El ugyan nem dobálja, de több ideig tart amíg megtalálja és felcsatlakozik egy hálózatra. (persze minden viszonyítás kérdése)
-
.DLL
veterán
válasz
kelzsoca #2359 üzenetére
A Samu kifejezetten tolja lefelé ezt a SoC-ot a kínai gyártók felé, írták is, hogy felismerték, hogy a kínai tabokat nagyon viszik, sok fogy belőlük, és szeretnék, ha az ő chipsetjük is ott lenne a versenyben.
Belegondolva, ha ez náluk már csak másodhegedűs lenne, mert az új Samu készülékekbe a legújabb cuccot kell tolni, akkor így szinten tudják tartani az eladásokat.
Például ott a Hyundai T7 40e-ért, mostmár kint van a T7S is, 2 giga rammal. A Wayteq elég erős cég szerintem, hogy ne okozzon gondot kihasználni egy Exynos-t, a fent említett tablet is ott szerepel a teszteken a Samu SIII mellett.De megvan a megfejtés (szerintem): említettem korábban a fejlődés kérdését, hogy hova már... Hát ide! Kell a következő Wayteq tabletekre is tartogatni valami ütőset, lehet hogy a következő (főleg ha méglejjebb megy a exynos ára) már ezzel jöhet ki, változatlan áron. Csak az lesz vagy december, mire kijön.., ha egyáltalán.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
kelzsoca #2348 üzenetére
Igy en is probaltam mar az elozo tablettel, de ketfajta kartyaval is hibat irt ki. Pedig a CWM-et gond nelkul feltette ugyanarrol a kartyarol, esetleg egy androidos telefonban formazzam meg a kartyat? Ha esetleg az uj tableten is a regi hiba lesz, vagyis can't mount.. mi a teendo?
-
.DLL
veterán
válasz
kelzsoca #2316 üzenetére
De ha újra telepítem ezt a 4.1.1-et akkor pont az vész el amit szerettem volna: backup-olni a jelenlegi rendszert.
Az előző tabletemre ezt kellett feltelepíteni recovery-ből: Ainol_Crystal_root.zip Ez szintén AML SoC-os, szerinted feltehető a 70dci-re is?
-
guftabi96
addikt
válasz
kelzsoca #2280 üzenetére
Le tudtam tölteni ?)
Föl is raktam, jónak tűnik. Egyetlen kis hiányosság, -bár lehet én vagyok a vak- , hogy nem találom a kamera menüpontot. Bár ez nem katasztrófa, mert skype-on viszont lehet kamerázni.
Még az a kérdésem lenne, hogy ezzel a rendszerrel is használhatom a Cleaner Master nevű programot? -
.DLL
veterán
válasz
kelzsoca #2250 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Azt furcsállom, hogy az ICS-ben volt processzor mód állítás, a 4.2.2-ban szintén van, akkor a 4.1.1-ből miért hagyták ki.
A 4.2.2-t az olyan esetek miatt nem merem feltenni, amikor előtte minden rendben megy, majd _utána_ elromlik valami, leginkább a WiFi.
Pár példa:
[Link]
[Link]
[Link]
[Link]Az elmondások alapján downgrade után sem javult a helyzet, tehát ha egy napkitörés és csillagegyüttállás miatt nálam is elromlana akkor tuti elborulna az agyam. A router csatornákkal, max. itthon lehet játszadozni, máshol nem, ezért az nem megoldás.
-
bodi73
csendes tag
válasz
kelzsoca #2210 üzenetére
Köszi a gyors segítséget. Ha munka után hazaértem (és megjött monitorom, annak is épp most kellett elszálnia) akkor felrakom a 4.2-t.
Egyébként insmod-al probáltam betölteni cifs.ko-t de nem sikerült valószínüleg valami verzió probléma miatt.
Ha a NAS-on linuxos op.rendszer fut sima nfs-es protokollal nem kellene csatalkoznia, vagy cifs.ko tartalmazza azt is? -
starr
őstag
válasz
kelzsoca #2174 üzenetére
Felraktam ezt a flash update-et az új 4.2.2.-re, és mostmár egyáltalán nincs flash. Recoveryvel raktam fel, mert a "frissítés"sel nem csinálta meg.
Más:
Emlegetted a html5-öt, de ha átváltok a youtubeban a html5 próbaverzióra, az sem megy. Több böngészővel is próbáltam, pedig mindegyikre azt mondta a youtube, hogy támogatja a html5-öt. -
-
JaBa75
csendes tag
válasz
kelzsoca #2174 üzenetére
Szia! Nem tudom ez-e a gyári száma: 70dci12120669
Ez a dobozán van, ha nem ez, akkor hol találom?Köszönöm a gyors választ és a CM-et
Hozzáfűzés: dongrade ment 4.0.3-ra, és láss csodát működik a youtube video és nem akarom elkiabálni de a wifi is állja a sarat eddig... Amikor elindult a gép, megadtam a wifi beállításokat és kicsit elkolbászoltam ott a beállítások alatt, és hmm látom, hogy van ott egy olyan, hogy processor mód beállítása. Gondoltam az akksi talán tovább bírja energiatakarékos módban, mint normál módban így azt átállítottam még rögtön első indítás után. Eztán néztem rá a videókra és youtube-ra. Hihetetlen, de ment minden, majd gondoltam teszt... Visszakapcsoltam normál módra energiatakarékosról, és hoppá, nem mentek a videók...
Holnap, ha lesz kedvem még játszani, megnézem 4.2.2-vel is, mi a helyzet, lehet, hogy elég, ha ezt állítom...
Ha esetleg valakinek szintén youtube problémája van, próbálja ki és írja be, megoldotta-e a problémát.
Köszi!
Üdv,
Barna -
JaBa75
csendes tag
válasz
kelzsoca #626 üzenetére
Szia!
Gondoltam kipróbálom a CM10.1-et, de:
http://hungariandroid.com/androidfans/download.php?source=kelzsoca&file=JB_upgrade_CM10.1.zip
A keresett fájl nem létezik! Hibás link, vagy a fájlt időkőzben eltávolítottuk!
The file is missing! Broken link or we have removed the file!Izé... Fel tudnád dobni megint? Ez az utolsó esélyem, komolyan ott tartok, hogy bemegyek a wayteq-be, és visszakérem a pénzem, ugyanis még egy percet nem működött megfelelően, és nem akarok tovább *** vele...
-
ranger69
tag
válasz
kelzsoca #2155 üzenetére
Ok, tehát összefoglalva: a DIGI MOVE mobilnet a ZTE MF190 modemmel az eredeti ICS 4.0.3 alatt nem működött, a stickben lévő microSD-t sem látta a rendszer. A 4.2.2. Jelly Bean-re frissítés a tárhely problémát megoldotta alapból, az internet továbbra sem ment. Kelzsoca féle patch-et felraktam, majd Mobilhálózatok/Hozzáférési pontok nevei/APN-ek/Visszaállítás alaphelyzetbe után a megjelenő DIGI Data APN-t kiválasztva máris működik a mobilnet.
Köszönet érte még1x. -
ranger69
tag
válasz
kelzsoca #2152 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet, működik!
A Visszaállítás alaphelyzetbe után megjelent a DIGI is az APN-k között és onnantól kezdve egyből ment.
Egyébként nem tudom miért, de a patchet nem tudtam a Frissítéssel feltenni. Rábökök, hogy Újraíndítás és telepítés és nem történik semmi! Úgyhogy recoveryből raktam fel. Miért nem megy a frissítés? -
JaBa75
csendes tag
válasz
kelzsoca #2144 üzenetére
Izé, bocsánat, hogy ennyit kérdezgetek, de a CM10.1-nek milyen hátulütői vannak, van valakinek tapasztalata? Nem szeretném, hogy egy alkalommal csak úgy megfőjön a gép... Mert ha semmi különöm ,akkor felteszem azt, telefonon használtam, az tetszett, csak félek a melegedéstől...
-
ranger69
tag
válasz
kelzsoca #2146 üzenetére
És akkor van valami megoldás? A mobilszolgáltatók/Hálózatkeresés alatt kiválasztom a DIGI-t, kiírja, hogy regisztrálva a hálózaton, de nem működik. Az APN-k alatt csak a Telenort látom, (4.0.3 alatt üres volt a lista) Itt próbálnám felvinni a digit, de nem lehet elmenteni és ha a Telenoros beállításokat próbálom átírni azt sem menti el.
A prestigo tableten, úgyanígy felveszek egy új APN-t és ott megmarad. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warez minden formában tiltott!
Alkalmazással kapcsolatos kérdésed itt tedd fel.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingatlanos topic!
- Építő/felújító topik
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest