WayteQ xTAB-70dci - egy fecske mégis csinálhat nyarat

Bevezető, tartozékok

A legújabb piaci elemzések szerint nem csupán globálisan, hanem Magyarországra vetítve is egyre inkább csökken az igény a drága táblagépek iránt, és főként itthon figyelhető meg az a trend, hogy az emberek lassacskán zsákszámra vehetik az olcsóbbnál olcsóbb készülékeket, már majdnem egy sarki TESCO üzletbe besétálva is találunk valamilyen ajánlatot. Mindez persze egy dolog, hiszen az említett gépek gyakran messze nem érik el az élvezhetőségi szintet, mivel sem a kijelző, sem a hardveres teljesítmény nem méltó partner ehhez. A vásárlási ok viszont mindenkinél más és más, azonban annyi bátran kijelenthető, hogy egy olcsó, mégis vonzó specifikációkkal rendelkező tablettel robbantani lehetne a piacot.

WayteQ xTAB-70dci
[+]

A WayteQ valami ilyesmire készül, ugyanis a nem olyan rég nálunk járó WayteQ xTAB-70dc-ből is csak egy dolog hiányzott, hogy valóságos forradalmat indítson el a kedvező árban kapható termékek között. Ez volt az IPS megjelenítő, mely nem csak szebb képet képes adni, de a betekintése szöge is összehasonlíthatatlanul jobb a sima TFT rokonainál. Jelenlegi tesztalanyunk pedig az előd árazását megtartva bizony már a dicsőített IPS panelt kapta meg, így viszont tényleg erős aánlattá minősül a WayteQ újdonsága. Sajnos hiába a fejlettebb technológia, egyet s mást nem sikerült ehhez igazítani, így például az akkumulátoros teljesítmény ment a kijelző fejlesztésének rovására, de az árhoz viszonyítva aligha van más egyéb ok, ami miatt tesztalanyunk nem állná meg helyét a nagyvilágban, ráadásul elindíthatja a lavinát, hogy innentől az olcsóbb árkategóriába is jó minőségű képernyők kerüljenek.

WayteQ xTAB-70dci
[+]

A dobozon szinte kizárólag a tablet képe és megnevezése áll, ám már itt is szembetűnik, hogy a forma egy kicsit átalakult az elődhöz képest. A csomagolást mágneses módszerrel készítették, oldalról kell felpattintani a felületét, hogy az eszközhöz és a kiegészítőkhöz érhessünk. Megszokott módon legfelül maga a készülék tündököl, alatta pedig egy kisebb területre helyezve fekszik a töltő, a microUSB vezetéke és az USB OTG kábel, mely a külső eszközök csatlakoztatása esetén jöhet jól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés