- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Knight666
aktív tag
válasz
szab.tam #1284 üzenetére
Nekem van pont egy ilyen marófejem (jó drága volt), de sajnos felső-maróm még nincs hozzá. Állványos fúróban próbáltam csak ki eddig alacsony fordulaton egy kókány munkához, úgyhogy nem tudok tapasztalati tanáccsal szolgálni. De szerintem mindenképpen kivitelezhető a dolog ha megtalálod a megfelelő beállításokat.
-
Bari
Modder
válasz
szab.tam #1282 üzenetére
Amennyiben nem egy lépésben akarod kimarni az aluból az anyagot hanem több lépésben kisebb fogásokkal, akkor bírni fogja a gép, fogsz találni egy olyan fordulatszám-előtolás-fogásmélység kombinációt ahol még nem fog lefulladni a gép és a marás is szép felületű lesz. A saját gépemmel a 2mm-es alu lemezekből szoktam 90°-os késsel vájatokat kimarni igaz csak 1mm-es mélységben a könnyebb hajtás érdekében, 2 lépésben minden gond nélkül viszi. Neked a hőcsövekhez azért több lépés lesz majd szükséges, elleszel vele egy darabig, de biztosan meg lehet csinálni.
-
Bari
Modder
válasz
szab.tam #1280 üzenetére
Szia
Igen van felső-maróm, jól feltételezed.
Megfelelő késsel és kenéssel aluban is ki lehet alakítani a kívánt profilt. Mindenképp fém megmunkáláshoz készült marószár szükséges, kenésnek jó a petróleum/wd40, nem a legmagasabb fordulaton (30e rpm) hanem kb a felével lassú előtolással minimális fogásmélységgel több lépcsőben szépen ki lehet alakítani. A lényeg hogy ne harapjon nagyot a kés, és meg legyen a kenése, alu könnyen rátapad a késre és akkor csak keni az anyagot. Ugyan ez magas fordulat esetén fokozottan előállhat, egy próba darabon ki kell kísérletezni az aktuális késhez fogásmélységhez előtoláshoz a fordulatot, de azt lehet látni a kimart fészken, hogy változtatni kell e a fordulaton vagy sem. A lényeg megvalósítható házilag is amit akarsz.Várom már a vasárnapot hogy élőben is megcsodálhassam brutál hűtőidet
-
-
jones965
Modder
válasz
szab.tam #1176 üzenetére
Szerintem ezzel nevezni nem szükséges, lévén úgy sem lenne ebben a kategóriában vetélytársad.
Ez önmagában kuriózum, tehát ott lesz a helye a kiállításon. A hely már megvan, de ezt majd az illetékesek úgy is hivatalosan közlik hamarosan.
Ott pedig lesz hely bőven.
Egy apró észrevétel: a lapot amire rögzíteni akarod a hűtőket, célszerű lenne olyan színre festeni-dekorálni, ami minél jobban hangsúlyozná a rá helyezett dolgokat. Ha megtehető természetesen. -
Moddingboy
Modder
válasz
szab.tam #1137 üzenetére
Huhh az valóban elég drága. Normál gumi talp esetleg nem lett volna jó? Olyan amit direkt gépházakhoz lehet kapni pár száz ft-os áron.
Ha valaki esetleg tudja, hogy itthon hol kapni ilyen porszűrőt, akkor kérem írja meg. Köszönöm!
Itt az aprón találtam egy hirdetőt aki árul ilyen porszűrőt, csak az 5mm vastag és engem leginkább 2-3mm-es vastagságban érdekelne. -
viperabácsi
addikt
válasz
szab.tam #1104 üzenetére
Nem lebecsülni akarom a munkádat , de nem látom lét jogosultságát az általad kreált hűtőszörnyeknek.
Egyrészt nagyon termetesek és szerintem nem sok esély van rá hogy valaki az általad írt összegeket rászánna egy gép hűtésére.Ha sokat kell költeni a hűtésre , szerintem vizet választanám.A passzív hűtésű gépeknek szerintem az a lényege , hogy a tv mellett (KICSI) dobozban elférjenek htpc -ként.A nagy tuningokat hajszolók úgyis vizet vagy extrém hűtéseket használnak.Amellett nem elfelejtendő , hogy az ALAPLAPNAK is kell szellőzés így oda csak kellene egy ventilátor legalább.Kicsit hosszú lett .
-
viperabácsi
addikt
válasz
szab.tam #1064 üzenetére
Ha a linket megnyitod ott látsz 2 db képet az alapötletről.Az egyik képen felismerhető a táp , az a gép eleje, a lap úgy áll a gépben ,hogy alul jönnek ki a kábelek a videó kártya pedig függőleges és szintén alul távozik a monitor kábel..A két oldalsó lemez az a lába is , tehát így kell kinézzen.
-
Engineer086
Modder
-
Engineer086
Modder
válasz
szab.tam #722 üzenetére
Gyári borda van rajta, azt tervezem, hogy a burkolatba beépítek egy 12 centis ventit, ami majd elszívja a lapról és a bordáról a hőt. Az első gondolatok még arról szóltak, hogy a hajó függőleges vezérsíkja egy nagy hőleadó felület lesz, de aztán ezt elvetettem, mert:
1, Valahogy szerelhetővé is kell tenni a házat, ezt csak a burkolat levételével tudom elérni.
2, marhadrága lett volna x db, közel 50 centis hőcső megvétele+a bordák elkészítése (ebben mondjuk te vagy inkább otthon)A HW-t hordó váz az fémből lenne, a többi merevítés plexiből, szóval nem sok fém lesz kuckóban
-
szab.tam
nagyúr
-
Bopez
tag
válasz
szab.tam #624 üzenetére
A jobb alsó sarkát ha megnyomom nyitja, a takaró műanyagra belülről ragasztottam egy kerek műanyag korongot, pont egy mili van így az optika gombja és a műanyag közt, tehát az anyag rugalmasságának köszönhetően a jobb alsó sarkot megnyomod már nyitja is
Nem kellet külön elektronikázni.. -
Bari
Modder
válasz
szab.tam #358 üzenetére
Szívesen, ezért van a fórum hogy megosszuk a tapasztalatainkat.
Én ilyen
maróval készítettem V alakú bemarást 2mm-es lemezbe, 1mm mélyen (a jobb oldali maró). Hss aluhoz nem igazán jó, oda inkább keményfém lapkás marók kellenek, én azt használtam amit a marógéphez adtak, de 3-4e ft-ért lehet venni 8-10db-os készletet barkács multikban, ha nem adnának a géphez késeket. Simán jók az olcsóak, legalább ha elpattan az éle nem vered a fejed a falba
hogy a 15e-es marókést eltörted.
-
Bari
Modder
válasz
szab.tam #356 üzenetére
Felsőmaróval 2-3mm-es alu lemezt széleltem le sablon segítségével és martam V alakú mélyedést hajtáshoz, alacsony fordulaton üregelő spray adagolásával, használható, minimálisan tapadt a késre alumínium de bőven kellett adagolni kenőanyagot. Ha felső-marót nézegetel, olyat keress aminek állítható a fordulatszáma, nekem egy 'budget' márkájú van, az adatlapja szerint 10-35e között állítható a fordulatszáma. Alut csak a legalacsonyabb fordulaton tudtam értelmesen megmunkálni vele. Aluhoz mindenképp keményfém lapkás marókéseket próbálj, a sima acél késeknek hamar kiviszi az élét.
-
intercooler
őstag
válasz
szab.tam #301 üzenetére
Először is kösz
Ez a fordított V betű, pedig a borderlands logója
Nem szeged a kedvem nyugi. Igazából azért is kezdtem el mert itthon vagyok 2 hétig, és hogy valamivel elfoglaljam magam.
Lehet hogy nem egyedi, de mondjuk én ilyet még nem láttam.Nekem megfelel tökéletesen.
Akkor had kérdezzem meg, te pl mit tettél volna rá?
-
válasz
szab.tam #224 üzenetére
"melegnek itt van ez..."
Első lépésben kb 30-45 fokos szögben tartva a flexet az ívtől 1-2 mm-re apránként beforogva körbecsiszoltam majd 2. lépésben majdnem merőlegesen a lemezre apránként mélyítettem a vájatot, 3. lépében a lemez hátoldalán megismételtem az első lépést. Végül pedig kézi reszelővel tökéletesítetem a kört. Korongot nem törtem, nem nyomtam nagyon inkább hagytam hogy a saját súlya vigye, de így elég időigényes volt a vágás -
beteg
őstag
válasz
szab.tam #212 üzenetére
mert a topikok témája közel azonos, sokan vagyunk, akik mindet figyelik, ezért értelmetlennek tartom
emellett ha figyelek egy témát, nekem zavaró, ha nem egy helyen, hanem több topikra szétbontva van kitárgyalva.
írok modinak és megkérdezem, hogy ez mennyire szabályos. ha az, belenyugszom, ha nem, megkérem, hogy terelje egy helyre az ilyeneket. -
BL@CK
tag
válasz
szab.tam #185 üzenetére
Gépház lessz belőle. Ilyen váz lesz csak az egész és azért gondoltom az alut, mert az könnyen megis munkálható és kézi reszelőkkel is könnyen szépet tudok csinláni belőle
Mindenféleképpen fém kellene. Fából nemlenne olyan szép, mert azlenne a lényeg hogy nemlessz felestve csak lecsiszolva.
-
zuchy
őstag
válasz
szab.tam #182 üzenetére
Sejtettem, de nem hagyhattam ki a poént.
Sorry.
Amúgy jah, most utánaszámolva az a 15-20 milis két négyzetméteres darab is 100k körül van. Én egy négyzetméter 1mm-es lemezt 3000 forintért vettem. Az 15x2x3000=90000.
Jah és az asszem ötvözetlen volt. Szívtam is vele.Persze attól függ mire kell, ha megmunkálásra, akkor AlMG1...3. Ha hővezetés számít, akkor a minél tisztább a jobb.
-
szab.tam
nagyúr
(3 helyre: barkács, modding, 5750)
összesítette, az elmúlt hét bénázásait, majd a végére összeállt fényes sikert.
a 3. konfigom is megért kis feljesztést: E6300@E5700, 8400GS@HD5750.
cél egy belépő szintű eyefinity miniteszt, de előtte a teljes passzív hűtés kialakítása ennél a gépnél is.a vga-ra már korábban felkerült egy mini ninja, de ez a héten meghülyült, erre majd visszatérek.
a procira egy átalakított mugen2-t teveztem. megkopasztás után a tövében lévő bordát kifűrészeltem, majd oda akartam beálllítani egy szintén átalakított xigma lokit.
így nézett ki a fűrészelés után:
a képen a jobb felő 2. cső sérült. eltávolítottam, mert meghalt. elrepedt, a víz is kibuggyant. gondoltam, a szemben lévőt is letöröm, legalább a maradékok szellősebben állhatnak. jól sikerül. ha alaposan megnézitek, rájöttök, hogy valami nem stimmel. nagyon nem:
miután megfejtettétek, és jól kiröhögtétek magatokat, azért beállítottam, legalább hogy nézett volna ki a 2*4 csővel:
de én nem adtam fel, megpróbáltam a 2*3 cső + lokit.
megpróbáltam az az artic g-1-gyel. összekevertem, megkentem, összenyomtam. este hazajöttem, megnéztem. és simán szétszedtem. pont úgy kenhető maradt, mint egy mx2. nem kötött meg.
ez volt az a pont, ahol feladtam az egészet.aztán jött egy hűtőcsere, (copper -> sima ninja.)
beraktam az új procit is. alapfrekin az E5700@3000 1.125v.on, simán 64 fokon ellinxelget, akár órákat is....
de a vga meghülyült. a mini ninja modos hd5750-em idle 50, majd 60 fokot csinált, és a néhai furmarkos max 70 fok 3dmar06 alatt is 85 lett...megint feladtam....
na de eljött a ma délután. volt ebéd, alvás, miegymás.
kisimult ábrázattal ránéztem a gépre: a jó q* a*d....szétszedtem. a vga-n a ninja csavarjait meghúztam, a nyák kicsit homorú lett.
feteket egy bonotott alaplapi fethűtővel febordáztam, ramok is süniket kaptakelőkaptam a "nagy projeck"-ből megmaradt, gyengébbik, 15 centis riser-t. (a gtx480 dx10.1, hawx alatt megfektette.)
itt a kisebb szávszél miatt reméáltem, elég. az is lett.beraktam, felforgattam, és kész:
akneik nem mutatkoztam be, és átnéz a rácson, nem biztos, hogy elsőre megfejti a dolgot:
lényeg:
köszöni jól megy. hawx-el megfingattam. fullgrafikán. kiakadt proci, gpu, minden. procit írtam már. a gpu masszív benchelés és kis játék után 75-ig bírt elmenni.
alaplapi cuccok, mivel minden rendesen alul van feszelve, (cpu, nb, fsb term, sb 1.1v) így hideg.
vannak tuningprofilok, majd azzal is nézek hőfokokat. (cpu 3000@3500, vga 700@850)a táp fsp zen300 rev1. az még kicsit beciripel. (replüni fog.)
a hdd egy himuro-ban van, rendesen szivacs és hungarocell mögött, de még picit hallom. valszeg jön egy notiwinyó, arra klónozom, arra rámegy egy kis quiet drive, és az be a himuroba...megszenvedtem vele, de megérte....
utána még a htpc-t is ventitlenítem, mert bepofátlankodott 2 db. 400 rpm-en pörgő kis noctua. de előbb ezt még befejezem.
kábel menedzsment szokás szerint kimarad... -
blasko92
őstag
Látom nem unatkozik a mester.
szab.tam a passzív hűtések királya, a hőcsövek ura
pont olyan, mint az orális önkielégítés. a vége tuti jó, de odáig eljutni elég maceerás. ez egy igazi aranyköpés
Amúgy nagyon tetszenek az ilyen módosított hűtéseid, és kíváncsi vagyok rá, hogy ezzel milyen eredményeket tudsz majd elérni
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest