Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevizms
addikt
Na ez nem akar összejönni egyelőre.
Szeretném megkérdezni hogy akkor flashelni most download módban kellene vagy fastboot módban.
Mert fastboot módban megpróbáltam,de ezt dobta ki:
Ez van a megadott mappában:
Ez a 6.9.29,mert azt kezdtem letölteni először és nem volt most türelmem a másikat megkezdeni,de a flash szempontjából gondolom mindegy
-
Peltár
aktív tag
válasz
Milestone2 #1573 üzenetére
Milestone2!
Köszönöm szépen a választ!
Érdemes valahol nyomon követni az éppen aktuális ROM-ot? Mit javítottak, vagy cseréltek benne, ami esetleg érintheti a B20-at, pozitív vagy negatív irányban, vagy várjak addig amíg más már megküzdött vele.
-
tiko76
aktív tag
Senkinek nincs ipaky tokja a telefonján?
-
ggggg5
csendes tag
geekbuying spanyol raktárból ~10ezer ft a szállítás?
-
kmisi99
addikt
Nektek .22 szoftverrel nem hozza be sokszor feloldáskor a vonalkód olvasót? Lehet csak én nyomok meg mindig valamit de csomószor behozza, volt hogy le se tudtam tenni a telefont beszélgetés után mert ott volt előttem a vonalkód olvasó alkalmazás. De nem a gyári alkalmazás az a furcsa. Majd ha legközelebb bejön lefotózom.
-
tfranky
csendes tag
Szevasztok!
A ti készüléketeken megy a névjegyek jobbra elhúzásával való hívás? Eustockos 3S. A gyárival is csak a lapok között vált, ha jobbra húzom. Feltettem az exdialert azzal is. Balra húzva rendesen üzenetet küldene, az rendben van. Érdekes, mert a tárcsázóból, a bejövő hívásoknál működik rendben, a névjegyek közül nem tudok csúsztatva hívni. Van erre valami megoldás? -
M_o_g_y_i
őstag
Mit "nyír ki" ez a kód beütése, ill. ha a kikapcsolásra nyom?
Félreértés elkerülése végett én nem akarom kikapcsolni, csak nem tudom ez miért okoz permanens változást.
(#1557) margithid: hasonló, 23%-on áll jelenleg, 4n 15ó
34p39p, ebből 7ó 39p a képernyő-idő.
W-Fi folyamatosan bekapcsolva, telefonálás nem sok, szinte elenyésző, de volt. -
NoOne1976
őstag
A b20 hiánya mennyire gond Miskolcon a Telekom hálózatát használva? Mert ha semennyire, akkor jo nekem a sima 3s is, nem kell a Prime, mivel 99%-ban ott használom.
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok !
Lenne egy-két kérdésem amire a fórumokban nem találtam választ.
Adva van egy Redmi 3s Prime B20 készülék 6.9.15 Global developer ROM -mal. Így kaptam. Mint tudjuk a
6.9..29 verzió problémás a B20 készülékek felé, ezért a tanácsra hallgatva OTA frissítést nem engedélyeztem.
Ha van több, frissebb ROM, mint ami nekem a készüléken van, akkor az OTA frissítésen belül valahogy ki lehet választani hogy én melyik frissítést szeretném engedélyezni pl 6.9.22, vagy csak mindig a legfrissebb, jelen esetben 6.9.29 ROM-ot fogja az OTA letölteni?A másik kérdésem az lenne, ha egy ROM verziótól pl 6.9.15 van B20 támogatás, akkor az azt követő összes
Global developer vagy stable ROM-ban ezen túl stabilan benne lesz, nem kell rá külön odafigyelni? Kivétel mint a mostani eset. -
kmisi99
addikt
válasz
margithid #1557 üzenetére
Nálad a beállítások/akkumulátor résznél az alkalmazások közül az android rendszer mennyit fogyaszt? Hány százalékot? Illetve a Hardware résznél a kijelzőre ha rá mész hány óra kijelző idő van? Azaz hány órát használtad is ténylegesen? Nekem valami marhára nem okés, mert megint csak 100% ról 90% ra fél óra nyomkodás kellett.
Nekem 7 napja van meg a telefon de már 3x töltöttem fel.Én a telefonok akkuijaival rengetegszer szívok. De szerintem nálam a rendszer zabálja az akkut. 30% ot mutat az android rendszerre.
-
ka64
tag
Sziasztok!
Valami történt bekapcsoláskor és most egy olyan kép jelnik meg amelyiken egy sapkás nyúl van
és alatta FASTBOOT felirat. Innen viszont nem megy tovább. Mi a teendő?
Előre is kköszönöm! -
Heló!
Kössz a tippet, de sajna nem jött be.
Az első sim-nél még régebben véletlenül rányomtam arra, hogy amcsi frekiket hazsnáljon, azt azóta sem tudom visszaállítani.
A 2. SIM foglalatban használom a telót, és akármit állítok az általad említett menüben, egyből elmegy a hálózat, és nem is jön vissza soha. (10+ percig vártam)
Újraindítottam a telót, és megint volt hálózat, de ugyanebben a menüben visszaállt az eredeti opcióra, vagyis kínai 3Gtől kezdve, 2G, LTE, minden frekint próbálkozik, és ugyanúgy nem megy át 3G-re, csak ritkán.
Nem lehet, hogy a 900Mhz-el vannak gondjai a telónak? -
tiko76
aktív tag
Jó az ipaky tok,nem lesz túl nagy a telefon ha rajta van?
-
margithid
veterán
Ötödik napomat kezdem a telefonnal, állandóan wifin lóg, voltak telefonálások, netezések, 24%-on áll most.
Hihetetlen! -
Antibá
tag
Szia!
Látom szenvedsz a hálozzattal
1.Hidden menü (tárcsázóba : * # * # 4636 # * # *)
2.Telefon adatai 1(SIM1)
3.Preferált hálózattípus beállítása
Na itt még véletlen se nyomj az alatta lévő rádió kikapcsolás menüre mert lehet akár a telefont véglegesen kinyírod!!!
Tehát a preferált hálózattípusú legördülő menüben WCDMA only
4.Kikapcsolja egy kicsit az antennát,de mire visszajön 3G,vagy H+ lesz a hálózatod
Remélem sikerrel jársz -
Értesítési LED van amúgy benne? Mert azt észrevettem, hogy töltésnél sárgán világít, alacsony akkuszintnél pirosan villog, de mondjuk Messenger üzenet esetén nem vettem észre, hogy jelezne.
-
Jövő héten én is Redmi 3s Prime tulaj leszek. Nokia 2700 classic a jelenlegi készülékem - nem kis váltás lesz.
-
joysefke
veterán
-
Maist
senior tag
válasz
TomPack #1546 üzenetére
Itthonról, j*fogásról vettem, lehet ez volt a baj.
Nem kell ragasztó, megvannak ezek jól kenve valamivel, lehet az is a gond, hogy vastagabb a ragasztós réteg, vagy valami.Joysefke: Fel volt rakva rendesen, nem volt alatta még 2 tizednyi levegőréteg.
Egyébként itt írnak róla, igaz 3x, de a két telefon elég hasonló, már csak a rom miatt is: [link] Ajánlott a linkelt topic első hozzászólásában lévő gsmarena-s linken elolvasni a hozzászólásokat. Ott többen panaszkodnak emiatt, hogy üvegfóliával rossz az érzékelés. Szerintem kb 50-50 %, hogy a kijelző is talán alapból érzéketlenebb valamelyest, és van sok rossz minőségű TG is. -
joysefke
veterán
Én az EU Stocktól vettem tok+üvegfólia kombót:
http://eustock.eu/shop/okostelefon-tartozek/okostelefon-tok/xiaomi-redmi-3-pro-ipaky-tok-folia-szurke-reszletekA tok jól illeszkedik, színben tökéletesen passzol -nekem arany van- de a bekapcsológomb zavaróan nehézkes, ezért ujjlenyomattal oldom fel, így nem probléma, egyébként teljesen rendben van.
Az üvegfólia szépen felment, tökéletesen illeszkedik, nem karcolódik, nem jön fel. abszolút nem érzékelem hátrányát, gyakorlatilag észrevehetetlen...
YT-on érdemes nézni videót a felrakásáról, mert ha jól akarod csinálni, akkor türelmet és odafigyelést igényel (10 perc munka).
-
Maist
senior tag
Aki vett/tett már üvegfóliát a kijelzőre, az írja már le a tapasztalatait számomra! Ugyanis én vagy nagyon rossz minőségűt vettem, vagy a kijelző eleve nem túl érzékeny esetleg, de olyan tompa sz*r lett az érzékelés, miután felraktam, hogy gépeléskor minden második betűt ha bevette, az már jónak számított. Le is szedtem róla gyorsan, persze most jól érzékel, de így még nem jártam. Van egy Note 3 pro-m is, a létező legolcsóbb üvegfóliával, de semmi gondom nincs/nem volt vele, nagyon jól érzékel a kijelző. Esetleg (akár root árán is) van erre valami rejtett beállítás, build.prop módosítás, vagy bármi, hogy lehessen utánállítani az érzékenységet üvegfólia használata esetén?
-
Zalaym
tag
Sziasztok!
Erre valaki?
-
tiko76
aktív tag
Az eustocktol nyitott bootloaderrel jön a telefon?
-
csongi
veterán
válasz
jackbacsi87 #1538 üzenetére
Engedelyek!
-
jackbacsi87
senior tag
Az mitől lehet, hogy aliexpress app üzenetei nem jelennek meg? (Asszen az ebay sem, de arra nem vennék mérget..)
-
NYKFAN
újonc
Sziasztok, totál análfabéka vagyok ezen a területen (jelenlegi telóm egy LG P500 "volt"), de mivel már oly sok hasonszőrű ember kapott itt segítséget, és mivel lassan teljesen összezavarodok a sok számomra ismeretlen szakkifejezés között, gondoltam írok nektek.
Még előző héten rendeltem egy fekete/szürke Prime-ot a xiaomishop.hu-tól, de a napokban visszamondtam, miután megtudtam a fórumon, hogy nem minden 3s-ben van B20. (naívan nem is gondoltam volna, hogy ha az általános specifikációk szerint a telóban van B20, az nem minden verziójára igaz...)
Most megrendeltem 2rugóval drágábban az RBX.hu-tól (számomra itt van nem messze, egy kerülettel arrébb), ebben van B20, viszont most ahogy beleolvasok jobban a fórumba, elbizonytalanodtam a ROM-okkal kapcsolatban... Mi van akkor, illetve mennyi esély van rá, hogy az itt árult készülékre valami mókolt ROM van feltéve? Ha ilyen van rajta, az mennyiben hátráltat engem, mint átlagfelhasználót, akinek nincs sok elvárása az LG P500 után? Pl. nem tudok majd rá frissítéseket telepíteni?
Ja, és több helyen (pl. MIUI fórum) olvasom, hogy "hivatalos forrás": "Ha veszünk egy Xiaomi eszközt hivatalos forrásból, azon általában a MIUI Global Stable kiadása található." Mit jelent akkor ez, pl. ez az RBX.hu vagy hasonló boltok (árukereső.hu-ról az M3 Digital, RevoTool) hivatalos forrásnak számítanak?
Magyarán, összegezve: hülyeséget csináltam, hogy az RBX.hu-tól rendeltem (most az ár nem lényeg, tudom, hogy az EUstock ma kapott rendelést), valószínűleg valami "magyarított bolti rom" lesz rá feltéve, ahogy a topik összefoglalójában írta valaki?
Köszi előre is, aki időt szán rám, és elnézést, ha bonyolult voltam (barátnőm azt mondta, ez már nem változik...)
-
Janou
őstag
válasz
Milestone2 #1532 üzenetére
Tehát akkor BL nyitás, TWRP flash majd SuperSU.zip a helyes sorrend?
-
Janou
őstag
Lehet butaságot kérdezek, de javítsatok ki ha tévednék... Ahhoz hogy rootoljam a telót, először mindenképp nyitnom kell a BL-t, majd recoveryből telepíteni a Supersu.zipet... Mindenképp fel kell telepítenem a TWRP-t is ehhez vagy megfelel a gyári recovery is? A global dev-et nem szeretném bántani.
-
NoOne1976
őstag
Nem tudok teljesen kiigazodni a Redmi 3-ak között.
A 3S és a 3S Prime között mi a különbség?
Illetve a 3S-nél a 2.sim kártya helyére mehet az sd kártya? Vagy itt hogy van?
-
zebede
őstag
Jelen pillanatban rendelhető eustockon a fekete-szürke.
-
Weather
csendes tag
Xiaomishopban van 40-ért a kisebbik változat ezüst és arany színben, a szürkére(fekete) feltett kérdésemre ezt a választ adták:
"A termék beérkezése két hét múlva várható, normál változatban, B20 -as
frekvenciát nem támogatja."
Uff, még várhatok 2 hetet... -
trebrona
nagyúr
-
fa4hu
őstag
válasz
Milestone2 #1518 üzenetére
Nanot kérj, abból lehet adapterrel microt csinálni, visszafelé viszont nem megy.
Egyébként a 2-es a nano.
-
-
Sziasztok!
Megérkezett a barátnőmnek Eustoctól a Redmi 3S, eddig nagyon jó a masina. Felmerült bennem viszont egy kérdés: a mobilszolgáltatómnál van egy olyan opció, melyet ha aktiválok, ingyen tudom használni a FB és Messenger alkalmazásokat, azaz nem fogja az adatforgalmat számlázni.
Viszont! A többi alkalmazás a háttérben attól még ugyanúgy használni fogja a netet, szóval itt jön a lényeg: ki tudom-e kapcsolni az összes alkalmazás hozzáférését a mobilnethez, FB-t és Messengert kivéve? Azt akarnám, hogy a többi alkalmazás a telefonon csak wifin működjön.
-
VÁMpír
aktív tag
jelenleg "óriás" SIM kártyám van, a Telenorban inkább micro vagy nano-ra érdemes cserélni a SIM-et ehhez a telóhoz?
-
stomek76
csendes tag
válasz
ekrisztian #1464 üzenetére
Szia!
Én simán leszedtem úgy, hogy körömmel alányúltam és feljött anélkül ,hogy bármilyen ragacs maradt volna utána. Nekem az eustock általi 15-ös verzió van fent, telekom kártyával. Pár tapasztalat 1 hét és alapos "nyúzás" után: semmi fagyás, stabil az egész, megy a 4G is gond nélkül, a fogyasztása pedig nevetséges( normál használat mellett: 5-6 pár perces hívással, 2 óra netezéssel, nyomkodással 15-20%-ot merül naponta.) Maga a szoftver nagyon felhasználóbarát és következetes, milliónyi beállítási lehetőséggel. A telefon nagyon jól összerakott, szép a kijelző, nagyon gyors és pontos az ujjlenyomat olvasó is. Volt a családban Samsung, Iphone 6, Alcatel, LG, Lenovo, Sony,de ár-érték arányban és a szoftver rugalmasságában egyik sem veheti fel vele a versenyt.
-
Peltár
aktív tag
Szia!
Köszi a tanácsot!
Letöltöttem, nagy nehezen sikerült is. A régi meg az új teló nem nagyon barátkoztak össze
Végül BT4.0 - BT4.1 közötti adatátvitel jött össze. A Redmi 3s kiírta hogy engedélyezem e a kapcsolatot, mire sikerült elolvasnom mit is akar ... 0.2 s alatt eltünt az üzenet.Utána már ment.
-
Tempered glasst honnan? Van bevált ebay/ali eladó? Innen nyilván nem veszek, mikor a 300 forintost adják ők is 1000-ért meg 1500+postáért.
-
Sziasztok!
EU stable rom van a telón (nem B20 verzió), és két dolog furcsa számomra:
1.) Nagyon nehézkesen vált a teló EDGE és 3G között. Most pl. munkába menet végig EDGE hálózaton van a teló, tegnap reggel végig hsdpa volt ugyanitt. Többször csinálta sok helyen. Ha bekapcsolom a repülö módot, majd kikapcsolom, akkor utána egyböl megtalálja a legjobb netet, de magától szinte soha.
Ugyanezzel a vodás kártyával a homtom ht7 és az xperia ray telóm is sokkal többször / gyorsabban váltott 3G-re azonos helyen.Erre van magyarázat, vagy megoldás?
2.) Az akksi használatnál azt látom, hogy a teló folyamatosan "awake" állapotban van. Ez normális?
Kössz!
-
margithid
veterán
válasz
kmisi99 #1509 üzenetére
Az újraindítást mindenképpen próbáld ki.
Egyébként többen is azt mondták nekem, hogy a stable csak egy átnevezett developer, később kapja meg az új funkciókat, nyugodtan lehet használni a developert. Eddig nekem bevált!
Én amúgy nagyon elégedett vagyok magával az android rendszerrel is, 2 éve nem használtam ,rengeteget fejlődött, anno a nexus S-em össze vissza fagyott már, pedig semmit nem csináltam vele, gyári Rom volt rajta...
Viszont tök röhejes mikor gesztusvezérléssel akarom feloldani a készüléketBlackberryről jöttem át, és ott ezt nagyon megszoktam, nem bánnám bevezetnék androidnál is, nagyon jó dolog!
-
zolmesz
aktív tag
Nem pont ezt, de hasonlóan a hangokkal kapcsolatban érzékeltem furcsaságokat. Ha az Óra alkalmazásban állítok be riasztást, és másik hangot szeretnék benne kiválasztani, mint az alapértelmezett, akkor ha rányomok a másik beállítandó hangra, azt írja ki, hogy ébresztés némítva, pedig nem is van némítva az ébresztő hangja a beállításokban.
Na tessék, most próbáltam megint, hogy a pontos üzenetet tárjam elétek, erre tökéletesen működik másik hang kiválasztása az ébresztéskor
Na mindegy, sokszor úgysem váltogatom az ébresztő hangot, tudok vele élni
Ettől eltekintve eddig jó a teló, egy nagyobb Redmi Note 2-t cseréltem le erre, és eddig nem bántam meg. -
kmisi99
addikt
válasz
margithid #1508 üzenetére
Köszi! És az nem baj a telefonnak, hogy így frissítgetem? Tudod van az a mondás, hogy a tiszta telepítés a jó telepítés. Legalábbis az updater gondolom megint csak átfrissíti úgy, hogy a beállításokat alkalmazásokat megtartja.
Jelenleg még megvárok egy új developer romot ami nem lesz bugos, addig is újraindítottam. Nem hiszem, hogy hardveres a gond, mert első feltöltés után 30% ig nagyon korrektül merült, valami 5 óra kijelző idő volt benne, azaz ilyen elven számolva 7 óra simán meglett volna, és kb végig fenn volt wifin és mobilneten is valamint 2 kártya aktív.
-
kmisi99
addikt
válasz
margithid #1506 üzenetére
Az akkut nekem az a "alkalmazások" közzül az android rendszer meríti 30% ot mutat. A hardverből meg a kijelző ami 20% al, 1 óra 40 perc.
Nekem nem kell magyar nyelv, én alapból mindent angolul használok. Akkor ilyen esetben a stabil kiadást érdemes felrakni? Mert én nem akarok kísérletezgetni béta dolgokkal, egy jól működő fix rendszert akarok, és azt, hogy a telefon azért egy 6-8 óra kijelződiőt produkáljon. Nekem a magyar nyelv kifejezetten még hátrány is.
Stabil kiadást hol lehet elérni?
-
margithid
veterán
válasz
kmisi99 #1504 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond, esetleg egy restarttal próbálkozz.
Mit mutat amúgy, mi meríti a telefont?
Én lehet azt csinálom majd, hogy nem frissítek hetente, hanem megmaradok egy Romnál és 2 havonta frissítem, a legutolsó gond nélküli Romra.
Titkon bízom benne, hogy belátható időn belül (mondjuk 1 év távlatában) bekerül a magyar nyelv a stabil kiadásba és nem kell figyelgetni a frissítéseket, melyik jó, melyik nem. -
Antibá
tag
Sziasztok!A hidden menüben,ha beállítok valamit akkor autómatán elmenti a teló?A network típust szeretném átírni LTE/WCDMA-ra.
Viszont újraindítás után a régi beállítás fogad.
Tud valaki erre megoldást? -
kmisi99
addikt
Nekem egyre rosszabb az akku idő. kb 24 órája töltöttem fel, 1,5 óra kijelző időt használtam azaz 1,5 órát nyomkodtam és 70% on van.
-
margithid
veterán
No, minden háttéralkalmazás kilőve, csak wifi ment az éjjel, igy merült 2%-ot 10 óra alatt
Most vagyok 50%-nál és a harmadik napomat kezdem meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínaiak legújabb, elérhető árkategóriában versenyző modellje elődjére is rátesz a lapáttal, köszönhetően a Snapdragon 430 chipsetnek és más extráknak.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Külpolitika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest