- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrys_
addikt
válasz
tobias40 #2098 üzenetére
Ez az androidos app tableten, éppen nem volt bekapcsolva a PC.
Biztos lehet kevesebb is, de ez nálam működik. EGyébként lehet, hogy ez okoz nálam bekapcsoláskor egy kis gondotz, megjelenik a csatornaválasztó menü bekapcsoláskor, ezért a TV-n van egy EXIT parancs utolsó lépésként.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
tobias40 #2024 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Az adott távnak vannak gomb "parancsai", amit az nvidia érzékel/értelmez, CEC esetén elég keveset vesz át, de pl. nálam egy külső bluetooth távezérlő eszközként látja a harmony-t, így annak gyakorlatilag minden gombjához kiadott "jelét" érzékeli.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
tobias40 #2020 üzenetére
Ez nem hub base control, nem tud "csak" infra parancsokat közvetíteni, és a nvidia shield tv pro 2019 csak buetooth-on keresztül vezérelhető, emiatt vettem hub based harmony megoldást (harmony companion amit vettem). A logitech kivonul kompletten a harmony megoldások mögül, úgyhogy a fene tudja meddig lesz support. Léteznek alternatívák, keresgéltem is a neten és az alábbi amúgy nem drága alternatívát találtam, de nem tudom mennyire működik jól. A harmony nekem amúgy nagyon bevált.
https://www.universalremotereviews.com/sofabaton-vs-harmony/
Azt is megteheted amit mások, hogy CEC-en keresztül vezérled a shieldet, feltéve ha a kapcsolódó eszközök tudják.
Én a legegyszerűbben a kodi-hoz, a táv adott gombjaihoz kodi parancsokat az alábbi pluginnal adtam hozzá.
-
törölt tag
válasz
tobias40 #2019 üzenetére
Adott gyártón belül a tévék ugyanazokat az infrakódokat szokták használni. Erősen valószínű, hogy egy korábbi típust kiválasztva (amit aztán átnevezhetsz) tökéletesen működni fog. Ami gomb esetleg hiányzik így, azt pedig meg lehet tanítani, ha a 650 tanítható. Mindez az erősítőkre is éppúgy igaz például.
-
Daszkalosz19
aktív tag
válasz
tobias40 #1811 üzenetére
Azzal nincs gond,az eszközök fel vannak víve és az activities-be is.Ott nincs semmi gond.
Azt szeretném elérni,hogy ne keljen váltani az eszközök között,ha a menübe akarok belépni!
Pl: TV activities megy. ezen három eszköz van,TV,UPC dekóder,és erősítő.
Az alsó gombokra állítanám be egyes eszközök menüjét pl: az alsó gombra,amin pöttyözve van és és a fölötte lévő navigációs gombokkal tudnék lépkedni a menüben. Na ezt nem tudom elérni -
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #1634 üzenetére
A myharmony felismeri a 785-t a harmony 7.7.0 meg nem!
Tehát a myharmony nem ismeri fel a 785-t!!
MyHarmonyba lépj be a meglévő felhasználóddal, ott mindenképp jelenjen meg a régi táv és valahol kell lennie egy olyan opciónak, hogy új táv vagy mentés új távra bármi, bár ahogy már korábban írtam, már rég fel lenne programozva a 785-ös is.
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #1630 üzenetére
Nos, leírtam, hogy én miként tettem át a 600-ast az Advanced One-ra. Nincs más másolási lehetőséged, ha lenne akkor már megoldottad volna, két különböző programról, hogyan tudnád átvinni az adatokat? Egy mód van, ha 1 program alá hozod mindkettőt és az nem más, mint a Logitech Harmony Remote, ha a 785-öt a My Harmonyval nem tudod felismertetni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
tobias40 #1621 üzenetére
Lehet, hogy a webes myharmony szoftver kell hozzá.
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #1417 üzenetére
Próbáld meg a következőt.
Kiválasztod a lejátszót majd Change Device Settings/Power Settings és bejelölöd a következőt:
Így manuálisan kell kikapcsolnod vagy ha van energiatakarékossági mód akkor azt beállítod, hogy mikor kapcsoljon ki a készülék.
Hátha ez jó lesz.
Vagy van a mindig bekapcsolva opció is: -
blakey
titán
válasz
tobias40 #1406 üzenetére
Szerintem ott nem tudod állítani, feltettem, hogy megnézhessem, de nem lehet állítani a kikapcsolásokat viszont eszembe jutott valami, mégpedig az, hogy próbálj meg egy olyan Activityt létrehozni ami csak a médialejátszót kapcsolja be és később kikapcsolod amikor már nem kell.
-
blakey
titán
-
s7evcsenko
addikt
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #1297 üzenetére
Rakd rendbe a 600-ast, frissítsd, majd cseréld a távokat. Amúgy van 7.8.1-es frissítés is.
Amúgy másolással sajnos nem maradnak meg 100%-osan a beállítások. Már több távot cseréltem és mindig újra kellett a billentyűk sorrendjét állítanom, hozzáadnom, stb. Olyan mintha minden eszközt alap állapotba tenne. -
Degeczi
nagyúr
válasz
tobias40 #825 üzenetére
értsd már meg, hogy külön activity kell legyen az erősítős TV nézés, és egy másik activity az erősítő nélküli: nincs kézzel kapcsolgatás!
ha ezt megerőszakolva saját magad kikapcsolod az erősítőd, a Harmony annak tudatában marad, hogy az továbbra is be van kapcsolva, ezért az activity végén le akarja majd oltani - és mivel a ki/be kapcsolási parancs gyakran ugyanaz, természetesen pont be fogja kapcsolni...
(valszeg jobban járnál egy hagyományos tanítható távvezérlővel, nagyon nem fekszik neked a Harmony féle üzemmenet)
-
ZooLee
senior tag
válasz
tobias40 #825 üzenetére
Az "offline" vagyis Activity-n kívüli állapotváltozást (pl ki-bekapcsolás) nem tudja kezelni a rendszer, hiszen mi alapján tudná? Ugyanolyan, mintha kézzel kikapcsolnád az erősítőt. Sajnos abban az esetben, amikor egy eszközhöz vagy "PowerToggle" metódus van a ki/bekapcsolásra, akkor ez sokszor probléma lehet. (Mert ugye itt az a probléma, hogy a végén az "All off" gombnál az erősítő egy ilyen "PowerToggle" jelet kap, azért kapcsol be)
- Ahogy már a többiek is mondták, csinálj egy másik Activitiy-t a sima TV-nézésre. Ilyenkor nem kell Device-ra váltani, hanem egyszerűen ráindítod a másik Activity-t, és a távirányító elrendezi magának a dolgokat (pl. kikapcsolja az erősítőt), és a végén simán ki tudod kapcsolni az "All off" gombbal.
- Nézd meg, hogy esetleg az erősítő támogatja-e a "PowerOn" és "PowerOff" parancsokat a "PowerToggle" mellett. (Elég rikta, de nekem valamelyik eszközöm tudja)
Az Activiy összeállításnál a minimum követelményeket figyelembe veszi, vagyis hogy legyen megjelenítő, hang eszköz és műsorforrás. Ezekből valamelyik miatt szükségesnek tartja a DVD-t, azt kellene kideríteni, hogy miért. Ha teljesen üres Activityí-t próbálsz meg összeállítani (vagyis nem hagyod, hogy automatikusan megpróbálja összeállítani), akkor is beleteszi a DVD-t?
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
válasz
tobias40 #819 üzenetére
Mégegyszer: ez két külön activity!
Egy normál "TV" és egy "TV+amp" az erősítőshözUtóbbiba éppen tehetsz egy TV-t némító parancsot is az indulási parancsok közé, ám a TV-k többségén ilyenkor fixen kinnmarad egy erre figyelmeztető ikon, ezért többnyire célravezetőbb egy rakás "hangerő-le" parancsot betenni az induláshoz
-
TCr
veterán
válasz
tobias40 #814 üzenetére
"Akkor a kijelzőre minek írja ki ha a gombra direct ráteszi a beállításokat?"
A kijelzőn lévő gomboknak szerintem azért van értelme, mert fizikai gombból egyszerűen nem tudnak egy távosra annyit tenni, mint azt néhány megkívánná (pl. a lent látható Denon távosom), ráadásul az activity-knek köszönhetően ez az igény többszöröződik is.
Ugyanez vonatkozik az fizikai activity gombok számára is, ami a távoson van az elég, de lehet nem mindenkinek. -
Degeczi
nagyúr
válasz
tobias40 #814 üzenetére
mert jóval több Activity-re lehet szükség mint ahány fizikai gomb van (ahol a fölirat sem mindig elég)
pl. értelemszerűen külön activity lehet a "DVD TV-n" (mondjuk a gyereknek egy rajzfilmet megnézni) és egy "DVD erősítőn", hiszen utóbbi esetén be kell kapcsolni az erősítőt is, és a hangerőszabályzó gomboknak is arra kell hatnia, nem a TV-re
nem egy Harmony-n egyáltalán nincsenek is fizikai Activity gombok, csak a kijelző használható erre
-
Degeczi
nagyúr
válasz
tobias40 #809 üzenetére
persze
a Harmony-k a különböző activity-khez tudja társítani, abban milyen eszközök vesznek részt, és azokat automatikusan ki/be kapcsolja váltáskor, nem kell külön lekapcsolni előbbpl. "TV nézés" után a "DVD"-t kiválasztva tudja, hogy most csak a DVD-t kell bekapcsolnia és a TV-t áttenni DVD bemenetre, de bekapcsolni már nem
-
TCr
veterán
válasz
tobias40 #809 üzenetére
Én a Watch TV gombra ezt állítottam be, példaként:
3 eszköz vesz részt ebben az activity-ben: settopbox (STB), tévé, házimozi erősítő
- STB bekapcsol, tévé bekapcsol és STB bemenetre vált, erősítő bekapcsol és STB bemenetre vált, többi eszköz kikapcsol / kikapcsolva marad
Ma mondjuk megunom a tévénézést és mozizni akarok, akkor megnyomom a Watch a movie activity gombot:
3 eszköz vesz részt ebben az activity-ben: Popcorn médialejátszó, tévé, házimozi erősítő
- tévé átvált a Popcorn bemenetre, erősítő átvált a Popcorn bemenetre, STB kikapcsol
Az "all off" gombra az összes olyan eszköz kikapcsol, amik az éppen futó activity-hez tartoznak.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
tobias40 #805 üzenetére
Azt hiszem kicsit még gyúrnod kell a harmony témára, mert nem vagy képben
Itt egy videó a 600-as beállításáról.
-
TCr
veterán
válasz
tobias40 #796 üzenetére
Csak egy kérdés: ha a Popcorn lesz a vezérlőegység, akkor a tévé csak kimeneti eszközzé válik.
Értem ezalatt azt, hogy nem kell mondjuk tv csatornákat váltani.Mit szeretnél a tévével csinálni a Popcorn activity alatt?
Tévé menübe ki-be lépkedés?
Amikor manuálisan bütykölöd a gombkiosztást, ott ki tudod választani, hogy melyik eszköz melyik gombja legyen az adott activity-n belül.
Legalábbis az online beállítási felületen így van. -
Ispy
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
válasz
tobias40 #782 üzenetére
távvezérlőkben nem érdemes hagyományos NiMh akkut használni, csak alacsony kisülésű típust
ha nem ismeri a készüléked minden parancsát az adatbázis, akkor érdemes egy nagyobb testvértípust megpróbálni (ezzel néha elérhetővé válnak olyan funkciók is, amit hivatalosan a saját példány nem is tud), illetve az eredeti távvezérlőről megtanítani azt a gombot
-
bon
őstag
válasz
tobias40 #413 üzenetére
Válaszd kia video felveveőt ott a pvr-t, mert más jobbat nem látok, majd a gyártót pl. panasonic és utánan fogja megkérdezni a pontos típust elsőnek a saját kamerád számát írnám be. Utánna meg kifog derülni, hogy kell e a távirányító a programozáshoz, de szerintem valamilyen kelleni fog.
Amúgy mi a kamerád típusa?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck (LCD) 512GB + Steam Deck dokkolóállomás + kiegészítők
- Aful Explorer
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest