- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Ez működött! Köszönöm szépen!
Kicsit fura ez a MyHarmony, a Remote Software nekem logikusabbnak tűnt. Arra pl. nem tudtam rájönni: hogy lehet a kijelző gombjait úgy beállítani, hogy az 1 és 3 helyen az általam kiválasztott parancs legyen, a 2 és 4 helyen semmi? Hiába akarom az 1 után a 3-ra húzni a parancsot, mindenáron a 2-re teszi, vagy csak én bénázom el?
-
-
-
access_denied
senior tag
Teljesen őszintén kérdezem, itt melyik Harmony wifis? A Hub működése számomra rejtély, eddig azt gondoltam, hogy telefonnal és appal lehet jeleket küldeni a Hub felé ami aztán infra jelet ad az eszköznek.
#1560 Degeczi és #1561 Ispy
Lehet félreértettelek, de az Activityben is át tudod programozni az iránygombokat. De ahogy írtad, pont ezért váltok át device-ra, mert ott a gombok az adott eszközhöz tartoznak. Az iránygombok pl. ilyenek, szinte mindegyik eszköz használja.
Ispy javaslat jó, annyival kiegészítve, hogy a nem a touch screenen, hanem a gombokon lehet short és long módot beállítani, ergo duplázódnak a gombok.
#1562 fPApi
Nyilván tőlem sokkal okosabb emberek dolgoznak a Logitechnél, de amiről beszélünk az nem kivitelezhetetlen. Az activity a legjobb dolog, ha minden normálisan be- és kikapcsol.
#1563 blakey
A Hub-ra kíváncsi lennék, mi a működési elve?
-
access_denied
senior tag
Szerintem szubjektív dolgon vitatkozunk.
Szubjektív pl. az, hogy a számodra 18 db activity teljesen elfogadható, számomra pedig nem, mert az összes (per pill. 5 távirányítót vált ki) távirányítómat eddig vakon kezeltem (kivéve az erősítő 50 gombosát) és nem volt szükség a távirányítók vizslatására, ezt várom el a Harmonytól is. A 18 activity (ha ennyit nem is, de 10-15öt el tudok képzelni) görgetése is túlmutat a komforton.
Az activity-ben kezelt több eszköz miatt a gombok funkciói nem minden esetben helyezhetők el optimálisan, ezért is váltok át device-ra. Ha az belefér, akkor most nem kezdem el felsorolni a pl. digitalizálásnál használt eszközök gombjainak felsorolását, hidd el nem kevés.
A videómagnón vagy a DVD recorderen is vannak felvevő, lejátszó, pause, tekerő gombok, ezen eszközöket egyszerre használom, és sokkal ésszerűbb device-ként kezelni ezeket.#1555 Ispy
"Azért nem tudja, mert igazából a táv semmit sem tud, hogy mi is van tényleg bekapcsolva/beállítva."
"Amikor te device módban kikapcsolód a tévédet, akkor igazából ezt a manővert nem tárolja sehol sem a táv, ez ilyenkor a te privát ügyed."
A táv tudja, hogy milyen eszközöket irányíthat, ezeknek a különböző csoportjai az activity-k. Nem arról van szó, hogy a kettő teljesen független lenne egymástól. Nem tudom mi magyarázza meg azt, hogy egy adott eszköz on/off státuszát activityben tudja, device-ként pedig nem. Egy eszköz on/off státusza 1 bit. Ezt kellene tárolnia minden esetben a távnak.
Ha a kettő (activity/device) között nem lenne semmi összefüggés, akkor lenne elfogadható ez a fajta működés. Szerintem.
Ez viszont az én problémám, vagy együtt tudok ezzel élni vagy sem.
#1556 Degeczi
A példád jó. A fenti gondolatot egészíteném ki azzal, hogy a device be- kikapcsolásakor a táv rákérdezhetne az eszköz állapotára. Ezt lehetne a kijelzőn pl. ujjmozdulattal vakon igazolni.
#1557 blakey
Ez is egy hasznos infó, de az emberek nem válaszolgatni akarnak a távirányító kérdéseire. Szerintem.
Mindenkinek.
Nem vitatkozni szeretnék, megértettem a jelenlegi működést. A probléma abból adódik, hogy a távnak semmilyen visszajelzése nincs a vezérelt eszközök állapotáról. A VHS magnómat leszámítva minden eszköz hálózaton lóg, nem lett volna irgalmatlan fejlesztés a wifi funkció felvétele a távba.
-
access_denied
senior tag
Lehet, hogy szerinted nem értem a Harmony működését. Szerintem igen, egyedül az nem állt össze, hogy még véletlen se kavarjak be a device-al az activity-k közé (on/off).
Szerintem ez komolytalan, ha nincs valahol dokumentálva. El tudja azt tárolni, hogy activitynél mit kell ki/be kapcsolni, device-ként meg nem? Nem tudom, hogy ennek a tudásnak mi akadálya lehetne, vagy mit lehet ellenérvként felhozni.
Gitározok, hol a zóna 1, hol a 2-t használom a gitár kimeneteként. Mellette a tv is megy, mert mondjuk az szolgáltatja a covert, vagy a tabulaturát. Van, hogy a tévére nincs szükség, vagy a media playerre sem.
Digitalizálok, további két eszköz. Itt sem mindig ugyanazok az elemek vannak bekacsolva.
Már csak ezek variánsai miatt is egy halom activityt kellene csinálni, hát...
#1552 Ispy
Köszönöm, világos a működés most már, de pont a gombok miatt éreztem sűrűnek az activityt és néha jobban kézre esett a device gombjait használnom.
-
access_denied
senior tag
és #1543 Degeczi
Egy Powertoggle feltehető a kijelzőre, kettő már nem.
Teljesen életszerű példa, megy a tv (de csak az) és szeretnék mozizni. Ilyenkor ha "mozi" activityt indítok, akkor kikapcsolja a tévét. Devices alatt oké, lehet kapcsolgatni, de... ez a túl sok gombnyomás zavar.
Ugyanez fordítva is, tehát az, hogy activitykkel váltok, nem jó, mert ki-be kapcsolgatja valamelyik eszközt (itt tv).
Most ott tartok, hogy több a hátrány mint az előny.
TV, zene, mozi activity és 3 eszköz, média lejátszó, erősítő, TV.
-
access_denied
senior tag
"Helpre bekapcsol?"
?
"azaz a kérdésekre válaszolsz és utána minden oké?"
Ez a varázsló végigvezet, sok módosítási lehetőség amúgy sincs és nem is kell, jónak tűnik minden.
Van egy Customize Activity Sequence rész ahol az Order oszlop alatt a kék le-fel nyilacskák jelennek meg, de a sorrendet nem tudom változtatni. Nem tudom beállítani, hogy a TV induljon el 3.-nak.
Most már nem törlöm a kommentet, rájöttem, drag & drop módszerrel működik a sorrend.
-
access_denied
senior tag
Kezdő vagyok, csak a myharmony.com oldalról letölthető szoftverletöltőt
ismerem.
Na ezzel van baj gazdagon. Honnan lehet a "régihez" hozzájutni?
#1491 Degeczi
Nem szeretem az ilyen erőltetett felhő jellegű szolgáltatást. Főleg mivel adatgyűjtés is folyhat a háttérben. Nem vagyok paranoiás, de akkor is, ne kelljen már internet egy távirányító programozásához.
-
arcitec
addikt
Nem erre gondoltam(itt látható nem egy a kettő), mert akkor nem kicsit vannak ezek összekeverve, olyan a kettő mint 2 tojás.Minimális a kinézeti különbség
[link]Egyforma ám mégsem és nem csak árban 124 eu vs 144 eu a kijelző alatt látszik egy különbség ..
Nevezik ezeket Logitech Harmony One Touch illetve Logitech Harmony Ultimate One
-
Áááá, nincs olyanom, hogy "Add New Activity".
És akkor ezt a 350 sem tudja? Azon is csak ez a Watch TV-gomb van, de lehet, hogy szoftveresen más, és annál lehet több eszköz esetén is bemenetet állítani?
Azt meg tudom csinálni, hogy a tévén beállítom, hogy HDMI1-el induljon, viszont ez olyankor nem jó, amikor tévét akarunk nézni, és a set top box kell hogy induljon.
Na jól van, ez akkor ennyi valószínűleg. Bekapcsol egyszerre minden eszköz, erősítő is a megfelelő bemenetre áll, viszont a tévét külön kell HDMI1-re állítani. Nem szárad le a kezem tőle, de valójában azért vettem a harmony-t, hogy az egygombos indítás fílingjét kiélvezzem.
Köszönöm nektek a segítséget!
-
Az már rendben van, már csak a HDMI1 bemenetet kellene hozzáadnom a Pana ST50-nek, de ahogy írtam is, nem ajánlja fel a bemenetválasztást a tévé esetén.
-
tobias40
veterán
Mert ha a pléjer-ben be van állítva hogy a külső usb-s vinyót kapcsolja le pl.5 perc után,akkor ha kikapcsolok mindent akkor a vinyó megy,ha megy a pléjer akkor kikapcsolja a vinyót szépen!
Tehát pont fordítva csinálja mint kellene de ez van.
Med 600X3D-ben nincs ilyen opció hogy sose kapcsoljon ki.Jó lenne ha vki az app-ra vonatkozó kérdésemre is tudna megoldást!
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
De a 600-on jók a beállítások,activitik minden,mit tegyek rajta rendbe?
Hmm,akkor kezdjem újra rakni a 650-est teljesen?
És a 650-est egy új reggel?(a régibe nem engedi mert ott van az a beragadt xar!
)
Az a röhej hogy a 2 táv uanaz kivéve a színes kijelzőt de nem engedi rátennem a 600-as beállításait,nem aktív a frissítés gomb!
Gondolom érzékeli hogy ez nem a 600-as! -
tobias40
veterán
Nem az hanem a 7.7-es szoft-t használom.
De a Myharmony is fent van de azzal is a webes felület indul el,uanaz mint a 7.7-es szoftverrel..Most a "régi"600-at tudnám törölni csak a "beragadt" 600-t nem tudom ott olyan mintha kifagyna a szoft!
Hogyan másoljam így át a régi táv beállításait az újra?
Regeltem egy új emailt ott engedte másolni a 600-at de nem jók az activitk sem meg a gombok sem!
-
-
Zebu
addikt
próbáltam de ezzel az a gond, hogy nem tudok cask egyet bekapcsolni. Azt tudom beállítani, hogy több kapcsoljon be, de az eszközön belövöm azt, hogy valójában az ne kapcsoljon be. Ezzel az a baj, hogy így viszont a bementetert kell utólog beállítani, és ha vannak olyan aktivitások ahol a TV nem szükséges ott pl. a radio hallgatás aktivitás nem indul el.
-
Gabesz87
veterán
"Ha valamelyik gomb duplán érzékel akkor meg kell tanítanod az eredeti távval, RAW módban teljes mértékben megtanulja az eredeti gombnyomást."
Ezt nem egészen értem. Mit jelent az, hogy RAW módban? Amúgy nem mindig csinálja, nem tudom mitől függ. Lapozgatok lefelé a műsorújságban, és néha 2-t ugrik egy nyomásra. De mondom, nem mindig! Állítsam be manuálisan (tanítsam meg neki) a le/fel gombokra az eredeti táv. le/fel gombját?
-
Mozakitom
újonc
Köszönöm szépen a segítséget. Az 50 kedvenc adóból 40-et megtaláltam. A maradékot le tudom tölteni máshonnan is, vagy esetleg lehet készíteni is, mondjuk word-ben, autoCAD-ben? Most nem arra gondolok, hogy lemásolom, és kiszerkesztem a lógót, hanem csak beírom egy kis kockába a VIASAT3-at, mert most jelenleg csak egy szám van. Az így elkészített le tudom tölteni a készülékbe?
Érdekes, hogy a kedvenc programok használatakor az erősítőt lekapcsolja, csak a STB és a TV működik. Megnéztem a távirányító menüjében és nem is lehet úgy beállítani, hogy ne kapcsolja le az erősítőt (program léptetésnél nem kapcsolja le). Ez nem egy bug?
A távirányító grafikus felülete nem nagyon hasonlít sem a honlapon, sem a dobozon látottakhoz. A számítógépen úgy emlékszem csak a hátteret tudom változtatni, az ikonok kinézetét, megjelenését nem. -
Gabesz87
veterán
Értem. Köszi. Hát igen, gondoltam, hogy ez lehet a megoldás, hogy a TV nem kapcsol ki automatikusan, csak hát többnyire úgy alszunk el, hogy megy a TV, és így legalább tutira nem marad úgy éjszaka. Nem baj, max. akkor nem activityvel kapcsolom be a rendszert, hanem csak a TV-t kapcsolom be külön. Az sem probléma. Így is happy vagyok, hogy nem kell 67 távért nyúlkálnom. Egy dolog van, ami nem annyira tetszik: a kattogós gombok (nyilak). Meg hogy néha két nyomást érzékel. GUIDE-ban lapozgatok lefelé, és néha 2-t ugrik.
Egy valamit nem értettem, a média lejátszó beállításánál. Volt valami olyan kérdés, hogy skip inputs, 2 lehetőséggel, az egyikben valami cycle through the inputs. Tudok angolul, de ezt nem értettem, mit akar, meg melyiket kéne választanom. Remélem tudjátok, mire gondolok
-
Gabesz87
veterán
Reggel szembesültem egy másik érdekes kérdéssel: be van állítva ugyebár a Watch TV activity. Csak éppen a TV az magától kikapcsol 2 vagy 3 óra tétlenség után (így szoktunk elaludni), de a STB és a hangproji az bekapcsolva marad. Tehát reggel ha benyomom a Watch TV gombot, a TV bekapcsol, de a STB meg épp hogy ki. Erre van valamilyen megoldás? Meg a másik kérdésem, hogy a kijelző feletti (activity gombok), valamint a mellette lévő gombok nem világítanak?
-
Mezga Aladár
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
"egyikkel sem volt olyan, hogy elő kell vennem a gyári távot, max. valamilyen parancsot kellett tanítani, mert az adatbázisba másképp volt. Teljeskőrűen tanítható ill. minden távot helyettesít."
Azért akadt.
A hírhedt Panasonic tv power off/onn/toggle, cinovisan kínai táv.
Ezekkel nekem küzdeni kellett. -
Mezga Aladár
veterán
THX Tesztelni fogom.
A webesben nem találtam a finomhangolással kapcsolatos funkciókat, pl az aktivity-hez plusz leütések adhatóak, pl ha kilép a zenelejátszásból akkor pause, ha visszalép akkor play, az ismétlések számát, a power gomb hangolása funkciót, bekapcs egy gomb kikapcs egy+még egy gomb.
De lehet nem kerestem eléggé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Zyxel NAS326
- Sorozatok
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest