- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
captainnemo #2046 üzenetére
Ha a nyolc eszközös limitbe belefér az ember, akkor a Companion még jobb választás is lehet.
Az Elite kijelzője már a megjelenéskor is avitt volt. Alacsony felbontású, baromi lassú, nem reszponzív. Gesztusokat inkább nem is használtam rajta, a készülékmenü helyett is a dedikált távért nyúltam, ha ritkán szükség volt rá.
Az Elite fogása és gombkiosztása viszont szuper volt szerintem, és a háttérvilágítást is nagyon szerettem benne.
-
törölt tag
Számomra ez az egyik legérthetetlenebb limitációja, illetve ha jól emlékszem, a bekapcsolás sorrendje is kötött volt valamennyire. Nekem ebből rendszeres handshake problémáim adódtak (PC-ről nem volt kép). Végül maga a rendszer változott azt hiszem, amivel már jobban működött.
-
törölt tag
válasz
tobias40 #2019 üzenetére
Adott gyártón belül a tévék ugyanazokat az infrakódokat szokták használni. Erősen valószínű, hogy egy korábbi típust kiválasztva (amit aztán átnevezhetsz) tökéletesen működni fog. Ami gomb esetleg hiányzik így, azt pedig meg lehet tanítani, ha a 650 tanítható. Mindez az erősítőkre is éppúgy igaz például.
-
törölt tag
-
törölt tag
Valószínű azért, mert néhány eszközös AV rendszere ha van az embereknek, amit CEC-en keresztül vezérelnek (ennyinél még talán működik is
). Nálad lehet, régi hozzá a tévé, nem tudom, de ehhez amúgy elégnek kéne lennie a tévé vagy a médialejátszó távirányítójának.
Az előbb 10 távot írtál, mégsincs akkor annyi eszköz?
Vannak már digitális asszisztensek is, de nem tudom, hogy ezek mennyire népszerűek. Viszont működhetnek olyan eszközökkel is, mint a split klíma vagy a redőny (termosztát, mosógép, porszívó, stb.). A zárójelen kívülieket soha nem tudtam Harmony-val irányítani, és mindig sajnáltam.
-
törölt tag
Sajnos a HUB alapú távok folyton az adatbázishoz nyúlnak, és új eszközöket szerintem már most úgy lehet csak fölvinni, ha egy korábbi, adatbázisban szerelpőnek azonosak a parancsai. Nem adok neki egy évet, valójában hat hónapot se igen, hogy a backendet lekapcsolják és a távirányítók használhatatlanná váljanak.
Lehet, hogy nem lesz igazam, de a tapasztalatom szerint fájdalommentesebb, ha ez ember előbb száll ki az ilyenekből.
-
törölt tag
HDMI CEC-en keresztül vezérlem az eszközöket (tévé, erősítő, médialejátszó, két konzol), és a tévé távirányítója jórészt elég. Vannak hülyeségei, de összességében jól használhatóra beállítottam. A háttérvilágítás hiányzik, és az is, hogy a Hue rendszert kapcsoljam így. Ezeket a Sony A90J és Alexa talán megoldja ha jól megy, meglátjuk.
A háttérvilágítás miatt a médialejátszó (Shield Pro 2019) távját egyelőre azért nem raktuk messzire.
-
törölt tag
Logitech says it's the end of the line for its Harmony remotes
Bennvolt a pakliban, annyira, hogy pár hónapja el is adtam a Harmony Elite-et. Örültem, amikor működött, ezért ragaszkodtam hozzá. Az általam használt legbotrányosabb szoftver, rugalmatlan tevékenységek (nem minden parancs sorrendjét lehet változtatni) és a CEC-vel való inkompatibilitása viszont egy kicsit sem hiányzik.
-
törölt tag
Nem biztos, hogy értelek, miért akarod Kodi alatt konfigurálni? Nekem elég volt az, hogy a Harmony szoftverében hozzáadtam a Flirc Media Playert, és szép intuitívan működött is:
Manufacturer: Flirc
Device Model Number: KodiA Windows Media Centert őszintén szólva nem is próbáltam még. Sokáig VLC-vel majd MPC-HC-vel használtam a Flirc/Harmony párost (egyesével hozzáadogattam a billentyűkombinációkat), aztán megtetszett a Kodi, így már ezt használom filmnézéshez.
-
törölt tag
válasz
funkmester #1608 üzenetére
Simán, én a tévé távirányítójával használtam egy időben. Arra kell figyelni, hogy adott gomb lenyomására nálad így a DVD lejátszó is reagálni fog, de biztos vannak rajta olyan gombok, amelyeket hozzá lehet rendelni a PC-hez.
Nekem kicsit bizonytalan még, de valószínű eladó lesz a sima Flirc talán már a jövő héten, amikor átköltözöm a másik gépházba.
Lehet ám aztán, hogy vannak más alternatívák is, de én ezt ismerem és ezt merem is ajánlani.
-
törölt tag
válasz
funkmester #1606 üzenetére
Igazából más a kettő. Tényleg lehet annyiért lejátszót venni, de az egy külön eszköz. Nem lesznek tevékenységeid, ami a Harmony nagy előnye. A Flirc-höz egyébként nem feltétlenül kell Harmony, bármilyen infrás távirányító gombjait hozzárendelheted egy tetszőleges billentyűhöz, vagy billentyűkombinációhoz.
-
törölt tag
válasz
funkmester #1604 üzenetére
Én egy Flirc nevű vevőt használok, ami azért is külön jó, mert maga a vevő tárolja a beállított gombokat, illetve Kodi-ra van hozzá külön Harmony profil. Nézz utána, ügyes és pofonegyszerű kis cucc, nem régen jött ki a 2.0 verzió.
A hetekben váltok Flirc-SE-re (már itt van mellettem), azzal a gépet is egyszerűen be lehet kapcsolni, nem kell trükközni hozzá. Nekem ez is szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest