- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
saimon1983 #2059 üzenetére
Ha jól emlékszem van hozzá hub a dobozában, igaz még sosem használtam.
-
Ispy
nagyúr
válasz
saimon1983 #2057 üzenetére
Probáltál egy gyári visszaállítást csinálni rajta?
-
Ispy
nagyúr
válasz
saimon1983 #2055 üzenetére
Persze, én se használom a hubot.
-
Ispy
nagyúr
Igen, delay, csak ha jól tévedek, akkor power-on delay, meg lehet próbálni hosszabbra állítani, nekem is kellett. Megkeresed a devicet az appban, ott pedig change device settings->device delay settings. Vagy valami ilyesmi, már régen volt. leírás
Vagy pedig a power settingsbe: change device settings->power settings->i want to turn off this device when not in use->i press the same button for on and for off-> és ott rámész az editre és tudsz emelni a duration értékén, azaz meddig küldje a jelet a táv a tévének.
Persze mindez csak akkor igaz, ha myharmony appot használsz.
-
-
Ispy
nagyúr
Nem bírtam tovább és végül vettem egy harmony elite-et, 75k-ért szerintem nem volt rossz vétel. Ezt a hubot használja valaki? Pontosan mire is jó?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Dolphine #1911 üzenetére
Minden activity n darab eszközt tartalmaz, te mondod meg a programozás során, hogy melyik eszköz fogja mondjuk a megjelenítést végezni, melyik a hangot, ez alapján bizonyos gombok kapnak default értéket, de te ezután egyesével is megadhatod, hogy melyik gomb melyik eszköz melyik funkcióját végezze, sőt egy gombra mehet long press és short press is, így tk. 2x annyi gombod lesz, ami több, mint elég.
Az ultimaten ezen kívűl lehetőséged van csak egy adott eszközt is vezérelni, akár activity közben is, mondjuk egy ritkán használt gombra van szükséged, amit az activity nem tartalmaz.
-
Ispy
nagyúr
Múltkor csak lestem, hogy a 950 mindenhol 50k alatt van, erre most, hogy vennem kéne valamit megint 92k. Shit.
-
Ispy
nagyúr
válasz
syler123 #1842 üzenetére
Nekem a touch 5 éves volt, és soha nem kíméltem az akkut, ha eszembe jutott felraktam tölteni, akár minden nap, le nem mértem, de csak akkor merült le teljesen, ha 2 napig egyáltalán nem volt dokkolon, szóval én nem foglalkozom a kérdéssel, ha nem megy a tévé legyen töltőn, azt kész.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Daszkalosz19 #1812 üzenetére
Annyi okosság van még, hogy alapból minden fizikai gombnak van egy short press és egy long press funkciója, így bizonyos funkciókat rá tudsz rakni extra bizonyos gombokra, de ez elég kompromisszumos megoldás.
Ennyi eszközhöz persze ez édeskevés, olyanokra jó, hogy pl. nekem a tévé 2 óra után el akar menni sleepbe, le kell nyomni egy gombot a tévé távján, film nézés közben, amikor a HTPC megy, akkor ugye alapból semmilyen tévé gomb nem érhető el a távon. Ezért beraktam az OK gomb long pressre a tévé OK gombját, így amikor kell meg tudom nyomni.
De azért a long press nem túl kényelmes, korlátozott funkciókra jó.
Vagy például a tévén lévő ledszalag gombjait ráraktam long pressre, így nem kell kilépnem másik deviceba, ha be akarom kapcsolni a ledet tévé nézés vagy film nézés közben.
-
Ispy
nagyúr
válasz
balage25 #1816 üzenetére
Az ultimateben van vibramotor és mozgásérzékelő, kb. ennyi, szóval csak ezért nem cseréltem volna, viszont a touch 5 éves lett, az ultimate one ára meg kb. 20k-val olcsóbb most, mint anno a touch. És ki tudja meddig kapni még, a logitech oldalán már nincs is fent a távok között.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Daszkalosz19 #1805 üzenetére
Myharmonyban bal oldalon van olyan menü, hogy buttons, ott remote buttons, kiválasztod az activityt a listából, onnan már egyértelmű.
-
Ispy
nagyúr
válasz
syler123 #1796 üzenetére
Az én led távom fele annyiba kerül, mint a tiéd, nem ez lesz a baj.
Lehet állítani kell a delayeken kicsit, nem küldi elég ideig a jelet a harmony, esetleg ezzel még tehetsz egy próbát.
Az IR jelet, ha felismerte és elmentette, akkor annak mennie kéne....
-
Ispy
nagyúr
válasz
syler123 #1788 üzenetére
Én vettem ledszalagot, IR vevővel és távval. Bementem a myharmonyba és azt mondtam új device. Megadtam egy kamu nevet, amire kiírta, hogy ilyen eszköz nincsen, biztosan akarom-e, mondtam igen, mondta, hogy akkor adjam meg a commandokat.
És akkor új command -> next -> next -> céloz, gombot megnyom, és már mentette is.
Ha ez nem megy, akkor lehet, hogy nem IR-es a táv, hanem RF-es, vagy olyan IR-t használ, amit a harmony nem ismer.
-
Ispy
nagyúr
válasz
canniball #1777 üzenetére
A myharmony a Remote Software utódja, az új készülékeket már ezzel kell beállítani.
Ha nincsen akkor szerintem nem tudod, azért a supportnak érdemes írni, bele tudnak mókolni a háttérben a beállításokba, régen pl. a pana tévé turn on delay-t nem lehetett állítani, távolról megcsinálták nekem, egy próbát megér.
Elvileg tudja kezelni a myharmony a 600-at is. Igaz az összes beállítást meg kell csinálnod újra.
-
Ispy
nagyúr
Nekem van egy sangean wr-2-es rádióm, direkt ezt vettem, mert van hozzá táv, de az istennek sem megy a harmonyval, pedig fent van az adatbázisban. Igaz az eredeti távval sem megy, az meg vagy bedöglött, vagy eleve a rádión döglött be a vevő, nem tudom, az elején még ment az eredeti távval, arra emlékszem.
Szóval, igen, lehet szívni is, nem tagadom.
-
Ispy
nagyúr
Hát igen, ez kiváltja a gyári távot, de ha nincsen benne az adatbázisban és gyári táv sincs, akkor szívás.
Egyébként lehet csekkolni előre: Device Compatibility
-
Ispy
nagyúr
Mindegyik.
Ha nincsen valami csoda folytán benne a logitech 270.000-es adatbázisában, akkor az eredeti távval meg tudod te tanítani a parancsokat a harmony-nak.
Ha van pénz veheted az elitet, de az ultimate is majdnem ugyanazt tudja, minimális különbség van a kettő között, de 2x-es az árban.
-
Ispy
nagyúr
Na, akkor megválaszolom magamnak
Szóval van a led távján egy fade nevű gomb, amit kikapcsolt állapotban, lehet nyomkodni és akkor "ugrik" a színskála egyet, azaz ki kell kapcsolni, majd fade, aztán be, ha nem jók a színek a gombokon, akkor megint kikapcs, fade, ezt 3-4x el kell játszani, amíg visszaáll a jó sorrendbe az IR vevő.
-
Ispy
nagyúr
válasz
syler123 #1737 üzenetére
Pofátlan árak?
A harmony 1000-es anno 100k volt, hulladék kijelzővel (igaz én akciósan valami 40k-ért jutottam hozzá), a harmony touch is 54k volt, ezekhez képest az ultimate one szinte ingyen van.
(aztán az 1000-es beszart és ingyen küldtek helyette egy harmony 1100-et, az is 90k felett volt akkoriban
, ejjj régenmindenjobbvolt)
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #1736 üzenetére
-
Ispy
nagyúr
válasz
syler123 #1733 üzenetére
Nekem minden funkció elfér a fizikai gombokon, ahogy Márklár is említette minden gombra 2 funkciót is rá lehet programozni, szóval a gombok számát, amit látsz szorozd be kettővel.
Annyi a különbség a 2 táv között, hogy a 650-en vannak szám gombok, a One-on ezek a kijelzőn vannak, szóval ha sokszor használod a számokat és félsz az érintő kijelzőtől, akkor inkább 650.
-
Ispy
nagyúr
válasz
syler123 #1729 üzenetére
Abban az esetben, ha ugyanaz a gomb kapcsolja be és ki, akkor igen, ki fogja kapcsolni, hiszen a táv nem tudja, hogy a készülékek valójában milyen állapotban vannak.
650-et nem ismerem, de one esetében több megoldás is van ilyen esetre:
- a bal alsó sarokban a képernyőn van egy gomb, amire akármelyik eszköz külön behívható, és akkor a képernyőn az eszköz parancsait éred el, ebben az esetben a be/kikapcsolás parancsot a beltérihez
- van egy beépített help funkció, ami végigmegy az összes parancson, ami az activityben meg van adva, egyesével megkérdezi, hogy lefutott-e rendben és úgy mehetsz tovább (yes/no kérdések), szóval meg fogja kérdezni, hogy a beltéri bekapcsolt-e rendben, ha azt mondod nem, akkor megint elküldi a parancsotGyakorlatban kb. így néz ki:
- benyomod a tévé nézés activityt
- észleled, hogy nem kapcsolt be a beltéri valamiért (mondjuk mert már be volt, most meg kikapcsolt)
- megnyomod a helpet
- akkor megint elküld valami parancsot a táv, majd megkérdezi, hogy most már jó-e
- ha nem kapcsolt be, akkor azt mondod nem
- megkérdezi, hogy tévé bekapcsolt-e rendben
- mondod igen
- megkérdezi, hogy bekapcsolt-e a beltéri
- mondod nem
- megpróbálja bekapcsolni és megint megkérdezi, hogy bekapcsolt-e
- ha igen kilépsz a helpből, ha nem új körBekapcsolás késleltetést lehet állítani millisecben, hiszen minden eszköznek más és más a boot ideje.
Ja és nekem touch van, pont most cserélem egy ultimate one-re, szóval már sejted melyikre szavazok.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #1716 üzenetére
Nekem a touch szokott olyat csinálni, hogy egy fizikai gomb lenyomása egy másik gomb funkcióját csinálja, igaz nem sűrűn, de azért néha-néha előfordul.
-
Ispy
nagyúr
A tévé seggén eddig egy rádiós ledszalag volt, most vettem helyette egy infrás vezérlőtt, be is tanítottam a touchot a gombokra, beírtam szépen mind a 100.000 színt, egyessével belőttem a parancsokat, teszteltem, minden jól ment, erre másnap a kék gombra zölden világított, a kékre pirosan, az összes szín elmászott, de hogyan?
-
Ispy
nagyúr
válasz
sugarforce #1679 üzenetére
Tényleg fura...
Nem lehet, hogy valami HDMI CEC szerű funkció szívat téged?
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
tobias40 #1621 üzenetére
Lehet, hogy a webes myharmony szoftver kell hozzá.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#72042496 #1607 üzenetére
Hát én még mindig nem üzemeltem be a flircet, lehet azt valahogy kodi alatt konfigurálni? Mert most a htpc-ben nincsen meghajtó, csak egy openelec fut egy pendrive-ról. Aztán lassan megunom az állandó odarohangászást a géphez
A távhoz milyen eszközt használsz? Windows Media Centert?
-
Ispy
nagyúr
válasz
access_denied #1553 üzenetére
Azért nem tudja, mert igazából a táv semmit sem tud, hogy mi is van tényleg bekapcsolva/beállítva. Ha elindítasz egy activity-t, akkor a beállítások alapján tudja, hogy mi is kell, hogy menjen és azt készpénznek is veszi, ezért tudja másik acitivity-re váltáskor, hogy mit is kell csinálnia. Amikor te device módban kikapcsolód a tévédet, akkor igazából ezt a manővert nem tárolja sehol sem a táv, ez ilyenkor a te privát ügyed. Ha olyat állítasz be, ami ellent mond az activity-nek, akkor ilyenkor így jártál.
-
Ispy
nagyúr
válasz
access_denied #1550 üzenetére
Alapvetően a device nem azért van benne, hogy azzal kezeld az eszközöket, arra ott vannak az activity-k. A device olyan, mintha lenne x darab távod egy távba integrálva, ebben az esetben teljesen jogosan nem tudnak egymásról semmit, hiszen ez x darab külön táv. Használd mindenre az activity, a device csak akkor, ha mondjuk egy olyan ritkán használt gombot szeretnél elérni, amit egyébként az activity-ben nem definiáltál.
-
Ispy
nagyúr
válasz
access_denied #1547 üzenetére
Hogyan kapcsolód be a tévét?
Mert, ha csak simán a device-ok közül választod ki, akkor az a baj. Kell csinálni egy tv nézés activity, amiben csak a tévé van és utána azzal kell indítani a tévét. Utána már nem fogja kikapcsolni átváltáskor.
-
Ispy
nagyúr
Nekem volt harmony 1000 és 1100 is, na azokban valami iszonyat ótvar lcd kijelző volt, ez azokhoz képest egy ferrári, szép a színe, kellemesen érzékeny.
Az új fw-ben már képernyőzárat is raktak bele, így nem tudod véletlenül nyomkodni.
Szerintem mindent tud, amit a 700, ha jól emlékszem 15 eszközt tud kezelni, az ultimate-ben van még vibration feedback és mozgásérzékelő, ezekkel több, mint a touch.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #1267 üzenetére
Vagy már mindenki beletörődött
-
Ispy
nagyúr
válasz
Degeczi #1193 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor 4 fajta delay van, ebből az egyik a power on delay.
Igaz nekem touch van, nem 600-as, lehet ott másképpen kell beállítani.
-
Ispy
nagyúr
Nekem is pana plazmám van, a delayel kellett szórakozni, hogy jó legyen a bekapcsolás, nekem a parancs elküldés ment szarul, 2x-3x is elküldte a kódot, a supportnak kellett szólnom, hogy állítsák be jól, azóta semmi gondom a tévé vezérlésével.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #1124 üzenetére
A 350-es 8 eszközt kezel, de csak egy TV activity van benne, többet nem tudsz csinálni
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #1121 üzenetére
Az a helyzet jelenleg, hogy annak is örülni kell, hogy még lehet kapni pár modellt, nem olyan nagy a kínálat, de minőség az sajnos változatlan, szóval 3 évnél többre csak a szerencsések számítsanak.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
Én egyébként nagyon szeretem a touchot, a hangerő fel is működik, csak ki kell tapasztalni a nyomáspontját (persze lehet, hogy előbb-utóbb megmakkan), de ahogy olvastam a leírásod a philips sem az a tökéletes megoldás. Kérdés, hogy 1-2-3 év múlva lesz-e még egyáltalán harmony.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest