- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
[SiLveR]
csendes tag
igazad van.
sőt! a maxx sötétebb betüvel irandó, mint a silent, de az ''i'' betün az ékezet szintén sötétebb.
namost az Álljunk meg egy szóra tanár úr kérem! kitérő utána vissza a témához:
szomorú eset, Dare2Live!
remélem legalább sokáig kifog szolgálni ha már ennyire megszenvedtél vele.
másfelől örülj neki hogy nem sípol
melyik boltba vitted vissza?
[Szerkesztve] -
george11
addikt
Látod ezen énis gondolkodtam,mert nálam eddig mindennel megnt csont nélkül.
Szerintem nem selejt szériáról van szó, hanem lehet rájöttek FSP-ék a titok nyitjára,és az új tápok eleve úgy készülnek, hogy a ''bug''-ok ki vannak küszöbölve.
(Vagy nekem/nekünk van mákunk vele.)
Vagy lehet, csak bizonyos dolgokat nem szeret a táp(ami mostanában kihalnak a piacról), és ezért nincs mostanában probléma vele.
Össze kéne szedni egy listába, hogy esetleg a nem induló gépekben van-e valami közös? -
didyman
őstag
Az ésszerű magyarázat a fentiek miatt nehéz, a terhelésfüggés miatt ez a táp alkatrészeinek koncertje szokott lenni. Ugyan erre a garancia, ha jól tudom, nem tér ki, viszont a zavaró erejű hang a működési körülményeket és a táp paramétereit zavaró, meghaladó mértékben igenis, garanciális probléma.
Garanciaidőn túl az adott alkatrész megkereshető (elég babra munka tud lenni) és ha csak ellenállás, kondenzátor, akkor olcsón elhárítható. Tekercs esetében kétesélyes a dolog és kicsit bonyolultabb, míg ha a főtrafó zenél, azzal többnyire nem éri meg foglalkozni, hacsak nincs olyan ismerettség, aki foglalkozik transzformátorokkal és tud impregnálni. -
Adi
senior tag
Megpróbálom majd ezt a -5V-os mókát, ha lesz időm, esetleg holnap. Majd tudósítok.
De szerintem az alaplap nem használja, mert a VIA Southbridge-ben nincsen hozzá szenzor, mint írtam. Egy kis infó:
adi@eddie:~$ lspci |grep -i south
0000:00:07.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super South] (rev 40)
adi@eddie:~$ sensors
via686a-isa-0c00
Adapter: ISA adapter
CPU core: +1.78 V (min = +1.40 V, max = +1.50 V) ALARM
+2.5V: +2.54 V (min = +0.25 V, max = +0.06 V) ALARM
I/O: +3.37 V (min = +0.08 V, max = +0.08 V) ALARM
+5V: +5.13 V (min = +0.13 V, max = +0.13 V) ALARM
+12V: +12.07 V (min = +0.32 V, max = +0.32 V) ALARM
CPU Fan: 3308 RPM (min = 0 RPM, div = 2) ALARM
P/S Fan: 0 RPM (min = 10546 RPM, div = 8)
CPU Temp: +25.9°C (high = +60°C, hyst = +55°C)
SYS Temp: +29.3°C (high = +45°C, hyst = +40°C)
SBr Temp: +20.3°C (high = +65°C, hyst = +60°C)
adi@eddie:~$ -
R.Zoli
őstag
Pontosan a hozzáértésről volt szó semmi másról Te kevered a szenzont a fazonnal és személyeskedsz...
Szerinted az az eladó akinek fingja sincs arról mit forgalmaz ,hogy adna róla magyar nyelvű papírt???? Még a szakszöveg lefordításához sincs IQ-ja akkor valószínű ilyeneket fog csinálni ,hogy magyarul supportot ad... Nekem nem a magyar nyelvű leírással van gondom ,hanem azzal főképp ,hogy sokszor bemegyek egy számtech boltba és az eladó nem ért 10-ed annyit a témához mint én...Pedig még csak nem is ez a lesz a foglalkozásom, hobbyból jobban értek a dologhoz mint Ő főállásban...Ez itt a rohadt nagy gond és ha nem személyeskednél akkor rájöttél volna erre is... -
Csaba_20_
őstag
Nem, nem tudom. Mondd el! Egyenes kérdésre egyenes választ várok. Aki A-t mond, mondjon B-t is!
Ez itt egy topic amit szerintem rosszul értelmezel. A probléma felderítése jelenleg folyamatban van. Legvalószínűbb eddig számomra, hogy a -5V-ot igénylő gépekkel kapcsolatos a probléma. Ez után jön csak a terhelésfüggés.
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
Na ez attól is függ mi a cél...Eleve milyen erős konfigot akarsz passzívban és ,hogy 24/24-ben működő gép vagy csak 7/24-ben működőt akarsz...
Egy átlagos gamer konfig ami 7/24-ben megy nagyon könnyen kihozható viszonylag olcsón passzív hűtéssel...Míg a 24/24-es high-end konfig már nem... -
R.Zoli
őstag
HA szakavatott kéz szedi szét akkor semmi baja nem lehet mert könnyedén a fedőlap eltávolítása után is látható ,hogy történt-e lényeges változtatás a tápban vagy egyszerűen a vezérlő chip került cserére és úgy gondolták silentmaxos barátaink ,hogy ez a belső többre is hivatott...Gondolom nincs matricázva így a fedőlap könnyedén eltávolítható...
Amúgy nem túl jó a leírás a silentmaxxx oldalon mert a lényeget nem írják le ,hogy a kombinált 12 voltos teljesítményleadás mennyi??? Csak mert a 14+15A az elég brutál lenne...Főképp ,hogy arra sincs utalás mi az amit folyamatosan le tud adni és mi a ''peak'' érték ezeken az ágakon...Szal kissé sötét a dolog...
Gondolom leírást adtak hozzá, abban sincs semmi erre utaló infó???
Amúgy mennyi ez a tápocska Nálad? -
rudi
nagyúr
Könnyen lehet, hogy az is. Ha leszeded róluk a matricát, akkor az AOpen tápjai is FSP-k. Persze ez egyáltalán nem baj, sőt nagyon jó! Az FSP sokmindenkinek gyárt, és nem produkál szemetet. Egy 400 W körül ''Zen'' érdekes lehet, de látni kellene a belsőt, hogy bármilyen következtetést levonhassunk.
-
Csaba_20_
őstag
Kellett egy darabig kutatnom, hogy mire is gondoltok. A legújabb Silentmaxx Fanless 400W-os táp valóban a Zen belsőt rejti. Viszont a gyári paraméterekben különböznek. Belsőről képet nem találtam. Pont emiatt is nem értettem, hogy miről beszéltek. Az összes Silentmaxx Fanless tesztnél(amit találtam) egy régebbi típust teszteltek és annak a belseje nem hasonlít a Zen-re.
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
ja, pontosan. Mmint hogy a kep alapjan a matricat leszamitva Zen-nek nez ki.
A kerdes mar csak az, hogy valtozott-e valamit a felepitese, vagy egyszeruen a silentmaxx-nal ''maskepp gondoltak'' a teljesitmeny adatokat...
ja, tts, van ilyened? (mmint a silentmax, nem zen) esetleg lesz?
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Ami jó trendencia mostanában, hogy a gyártók kezdik követni az igényeket és az akármennyi wattot úgy rakják össze, hogy gyengébb 5-ös és 3,3-as ágat csinálnak, de erősebb (vagy akár több) 12-est. Erre jó példa a Zen vagy a 380-as Antec NeoHE [link], ami 380-as létére három 12 voltos ágat kapott egyenként 15 A terhelhetőséggel, és közösen 336 wattot tudnak, ami 28 A-nak felel meg. No, erre például minden aggodalom nélkül rá merném kötni az általalad felvázolt baromi SLI-s konfigot. A 430-as NeoHE pedig 384 wattot tud leadni 12 volton, ez 36-tal több, mint a 430-as Seasonic S12 (ez 3 A-t jelent), és csak 12 wattal (1 A) kevesebb, mint az 500-as Seasonic S12!
-
Csaba_20_
őstag
Komolyan gondoljuk. A te álláspontod az, hogy nem jól gondoljuk? Ha így van, te mire alapozod álláspontod? Ha másképp gondolod, kérlek cáfold meg, az általam leírtakat. De kérlek ne azzal, hogy volt konfig, amit egy X W-os tápegység nem bírt el, de egy X+Y W-os pedig simán(ahol X és Y egy pozitív egész szám). Mert ha ezzel próbálod cáfolni, akkor pontosan a lényeget nem értetted meg.
-
Csaba_20_
őstag
Bár szerintem tökéletesen értetted már az előbbi példámmal is, hogy miről van szó, de azért leírom egy másikkal is.
Az említett konfigot nézzük, amiről tudjuk, hogy mekkora teljesítményt vesz fel a hálózatból. Legyen 240W. Valószínüleg a rá kötött tápegység hatásfoka 80% volt, mert rudi azzal számolt. Esetünkben tételezzük fel az ideális esetet, 100%-os hatásfokkal dolgozott. Tételezzük fel azt is, hogy a mérőműszer nem volt hitelesítve, így 10%-ban rosszul mérhetett. Legyen tehát 264W a számítógép által felvett teljesítmény. Hogyha ismerjük, melyik feszültségágakon mekkora áramokat vesz fel és annak megfelelő tápegységet biztosítunk(az adott feszültségágakon le tudja adni az oda szükséges áramerősséget), akkor egy 270W-os tápegység biztosan elegendő kell, hogy legyen számára.
Tehát mégegyszer, a terhelések eloszlása a lényeg, nem szimplán a wattok.
A mostani példámban nagyon eltúloztam, hogy mekkora tápegység szükséges végül. A valóság ennél sokkal prózaibb. Egy megfelelően kialakított tápegység esetében 200-230W-os tápegység is bőven elegendő a konfigurációhoz. -
Csaba_20_
őstag
(Tényleg remélem, hogy nem veszed otrombaságnak, ha rudi mellett én is válaszolok a kérdésedre)
Nem szeretem, amikor eldöntendő kérdésbe(igen,nem) direkt raknak általánosítást, hogy egyértelműen se azt ne lehessen rámondani, hogy igen, se pedig, hogy nem.
Gondolom találkoztál már HP, IBM, Dell és egyéb számítógépekkel, amikben olyan tápegységek találhatóak, amikre olyan watt érték van írva, amiről el se hiszed, hogy valóban elegendő a rá kötött számítógépnek. A titok kulcsa a terhelések eloszlása.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest