- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
defiant9
tag
válasz
szamuraj #1591 üzenetére
Csak mobillal tudtam lefényképezni, a keresztbe fűrészelés nem nagyon jönnek le róla.
A lyukak elhelyezésénél az volt a vezérlőelv hogy ne a diódákkal legyenek egyvonalba hanem köztük. Számomra meglepő volt hogy a hőkapacitásukhoz képest mennyire gyenge a hőleadó képességük a ZEN-ben lévő alutömböknek, kiszerelve is több perc kellett a lehülésükhöz. A mod utáni nagyobb hőleadó felület illetve a szellősebb kialkítás egész biztos javít a helyzeten, szvsz. az eredeti bordázat közepének esélye sem volt hogy ne a saját felszálló légáramlatát kapja vissza hűtés gyanánt(persze kicsit lehülve), ezzel a kialkítással már létre tud jönni némi átmenő légáramlat, és a lenti kondik sincsenek hőkamrába szorítva.
[link] -
turorudi
aktív tag
válasz
szamuraj #1586 üzenetére
Óóóó barátom, akkor vigyázz!
Az enyém 3 évesnél valamivel öregebb, és most durrant el (valami koca táp van helyette, amíg veszek valami stabil cuccot helyette, de ilyet nem!). Ment szépen, aztán pukk...
Már se gari, se semmi. Pedig úgy oda voltam érte, még csak nem is cicegett, mint sokaknak.
Hát hogy lehet ez, amikor olcsó, vacak tápok akár 20 évet is elszaladgálnak?! -
Necc
addikt
válasz
szamuraj #1419 üzenetére
Már tökmind1 mert megvan csak a ház hűtése enyhén szólva felborult, a proci lazán rohangált 86 fokon, az alaplap 65 fokon, a vinyók 55 fokon
Nem hittem volna hogy az előző tápom ventije (Bluestorm) ennyit nyomna a ház hűtésébe, szóval átalakítottam a zajszintet hővé
Ezt leszámítva a táp jól működik, eddig -
mhif
senior tag
válasz
szamuraj #1391 üzenetére
Na kezdődnek a gondok
Ma reggel kb 10dikre indult el a gép
Konfigom:
Abit NF7 v2.0
AMD Geode mobil Athlon 1300mhz/1.1V
40G samu vincsi
DVD író
R9550 VGA
5.1 hangkari
USB kari
2db 9cm-es házventi egy TT hadcano egységen (az egység 2db molex csatival a tápon)
Gyakorlatilag 2db molexre nincs semmi dugva a tápról.
Ez a táp már az RoHS-os verzió...
Még ennél is fennállnának a kezdeti terhelési problémák? -
Dare2Live
félisten
válasz
szamuraj #1383 üzenetére
rosszul tudod.
Nem csak a terhelés mennyiségétől, hanem az eloszlásától is függ a dolog. Nekem pl anno a tunning dual cores sok hdds rendszeremet nembírta megmozdítani pedig az elég energiaigényes egy konfig.
No de nem ezért jöttem ide hanem linkelni didyman tápszakértő egyik tapasztalatát evvel a táppal kapcsolatban. Ő az akivel úgy féléve elég komolyan beszélgettem itt arrol, hogy az FSP-ZEN egy zizegő el nem induló konstrukcióhibás táp e vagy mint szerinte nem.
hátakkor:
[link]
No Comment -
didyman
őstag
válasz
szamuraj #1306 üzenetére
Vagy valami ilyesmi
Sajnos a szoftveres mérésnél a windows és a bios eleve nagy mértékbenn el szokott térni egymástólés különböző programok is teljesen mást mutatnak. És akkor a szenzorok pontatlanságáról nem is beszéltünk (egy piaci, teszkós M830B-s műszerben a mérőkör egy kész bonyodalom egy ilyen pár lábú szenzorhoz képest). Ezeket az áramköröket nem pontos érték visszajelzésére, hanem valamiféle támpontnak találták ki. -
didyman
őstag
válasz
szamuraj #1304 üzenetére
A stabilitás és a tűrés nem átfedett dolgok: A tűrésen kívüli feszültséget hívjuk például instabil feszültségnek. Az, hogy a répatuningnál számíthat az, hogy a 12V helyett 12,3V van, csak nagyon halvány mezsgyét jelent, mivel itt az egyéb eszközök tápellátása sokkal alacsonyabb feszültséget jelent (beleértve a CPU-t is), amihez a 12/5V akármilyen mértékben eltér a tűrésen belül, bőven elegendő, úgynevezett drop-ot fog adni. A 3,3V már necces lehet, ha pl. a memóriákat tuningolod 3V körüli tápfeszre-ekkor a két érték közel lesz, ezért volt divat a 3,3V-on tuningolni, felfelé.
Ennél sokkal fontosabb az, hogy az a műszerrel (és nem szoftverrel, neked milyen módon sikerült a pontos értékeket meghatározni?) mért, egyenletes feszültség mondjuk oszcilloszkóp alatt mit mutat: Az elsősorban a kapacitások minőségén múló dolog rejtve marad addig, amíg egy oszcilloszkóppal nem látod, mi minden tud zajlani a tápfeszen. Na mondjuk innen nézve a zen-t, a feketelistás Capxcon-ok jelenléte nem túl bíztató, a Seasonic-ban lévő Rubycon-ok viszont annál inkább, viszont egyrészt más összetevője is van a dolognak, másrészt talán manapság már nem nagyon szállítanak a hibás elektrolittal töltött kondenzátorokból.. -
didyman
őstag
válasz
szamuraj #1302 üzenetére
Ennek a precízségnek az ég világon semmi jelentősége sincsen. A Zen egyenirányítása és szabályozása korszerűségéből fakadóan ezt adja, azonban egyik másik táp sem lesz egy centivel sem gyengébb azért, mert nem ilyen precíz. A tűréseken belül tartott feszültség minden esetben a stabil, pontos működés záloga és ezzel kapcsolatban csak ennyi az elvárás, garantált értékek között működik az összes digit-analóg áramkör a gépekben, mert ez meg tőlük elvárás.
-
Gol'Ranor
csendes tag
válasz
szamuraj #1282 üzenetére
Köszi.
Éjszaka végülis csak olvastam még, hát, eléggé elbizonytalanított... Azt talán meg tundnám oldani, hogy itthon próba, de még ha működik is, lehet, hogy fél év múlva kicserélek valamit, aztán elkezd csicseregni. Akkor meg tényleg úgy járnék, mint ahogy valaki írta, van egy szép 20k-s fémdobozom
Persze jó eséllyel nem lenne gond vele, meg bírná majd azt is, amit valamikro majd kicserélek, de ilyen szinten azt hiszem mégsem kockáztatok, inkább lemondok erről. Kivéve, ha valaki hozzámvág egyet féláron, ilyesmi -
gorlin
őstag
válasz
szamuraj #1221 üzenetére
Köszönöm!De csak véletlenül jöttem rá
amikor megvettem meg sem néztem,utána egy hónappal derült ki...
A számok alapján a te tápod is már a jó táp
Azt esetleg még írd le a többieknek hogy te hol vetted,mert ezek szerint onnan már újat hoznak.Én a Red towerben vettem.
Az a baj hogy szerintem még elég sok embernek próbálnak majd eladni raktárkészletről Zen-t és az még lehet hogy a régi.
Üdv. -
gorlin
őstag
válasz
szamuraj #1211 üzenetére
Nem hamisítványt kaptál.Egyszerűen csak annyi történt hogy valaki visszavitte és eladták neked újra...
Vagy azért mert nem indult a gépével,vagy azért mert túl hangosnak találta a ciripelést.
Én még amikor beérkezett magyarországra akkor is vettem egyett és az bizony fóliás volt.Ellentétben a mostaniakkal -
Veriakilis
senior tag
válasz
szamuraj #1179 üzenetére
Ki akartam próbálni úgy, hogy a bordák vannak felfele, de így nem elég hosszú a kábel az alaplaphoz.
Marad így, ahogy van házon kívül, de bordákkal lefele.
Lehet, hogy teszek a tetejére egy szép nagy hűtőbordát.
Na nem mint ha nagyon melegedne, de szerintem az élettartam szempontjából jobb lenne ha teljesen hideg maradna.
Most jelenleg kézzel fogható, nem forró.
Veriakilis
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Garanciális Noctua NH-D15 chromax.black
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- Eladó Be Quiet! PURE BASE 500 WHITE ház
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest