- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
Szerintem van esély a javításra, mivel a Sony fórumon is többen panaszkodnak miatta és mivel az xda-s srácoknak sikerült megoldani, gondolom a Sonynak sem megoldhatatlan feladat. A kérdés inkább a mikor.
(#5899) benfolds: én többek között ezért választottam a Rayt, mert van eseményjelző LED. Ugyanis, nem feltétlenül viszem magammal a telefont, ha egyik helyiségből átmegyek a másikba (és a telefont az asztalon hagyom) és nem is nyomkodom öt percenként. Így ha épp nem volt nálam a teló, akkor a led villogásából látom, hogy action volt.Ahogy írtad, mások a telefonhasználati szokások.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
Azért nem értem, h ez miért okoz nagy problémát, mert ha olyan helyen van a tel, h nem hallod az értesítést, akkor valszeg nem is látod a készüléket. Ha meg legközelebb látótávolságon belülre kerül, akkor már úgyis ránézel (mármint feloldod a képernyőt, h mi a pálya) Én pl 2 fogadott sms között 15-ször kézbe veszem, persze mindenkinek mások az okostelhasználati szokásai.
-
diane
tag
Szerintetek van esély arra, hogy javítják a LED működését? Engem baromira zavar, hogy nem jelez az SMS-nél sem gyárilag, sem külső app-al (LightFlow) , de ha a handcentben állítom be akkor sem. Más gondom nincs vele, de ez nagyon idegesít, mert így állandóan nézegetnem kell, ha éppen nem hallom a hangjelzést. Rootolni meg ilyeneket nem akarok, mert nem értek hozzá.
-
ronda
aktív tag
2-3 hét 4.0.4 használat után (nem hittem hogy 4.0.3 után leírom valaha) azt kell mondjam, hogy elégedett vagyok az ICS-el. 2 alkalommal előfordult, hogy a gyári ébresztő nem hagyta abba a csipogást (ki kellett kapcsolni a telefont), de asszem ennyi belefér. Azóta már tettem rá másik ébresztőt.
szerk: Ja, és tegnap megint csinálta, hogy egyik cellából a másikba átlépve "a kijelölt hálózat nem elérhető" üzenet kíséretében semmilyen térről nem volt. Ezt többször is eljátszotta, de ezt néha gb alatt is csinálta.
[ Szerkesztve ]
"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21
-
Gattsu
tag
Ma délben megjött a rajom. ICS volt rajta, de úgy lagolt, csak launcher csere segített, ezért visszaraktam a 2.3.4et. Nagyon hasit a kicsike!
Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray
-
-HajTömeg-
őstag
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy nem lehet valamit csinálni ezzel az alapzörejjel,amit a telefon kiad hangjelzés közben és utánna? Este mikor csend van a szobában elég idegesítő tud lenni..azt mondta az előző tulaj,hogy 2.3-as verzión nem volt ilyen gond!
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
zhata
senior tag
Ma tapasztaltam,hogy a teló (ICS 4.04 rootolt) jelzi a nem fogadott hívásokat. (Zölden villog,
az ICS után és rootolás előtt is ilyet soha sem tett.)
Amit tegnap egyedül tettem az volt, hogy beállítottam a képernyőzárban az arcalapú felismerést önfényképpel, stb, ahogy azt kell, használtam egy kicsit, majd miután tapasztaltam hogy marhaság, uninstall.
Nem értem. Más nem történt vele. -
Mandarinn
senior tag
-
Atawallpa
aktív tag
válasz Toledopapa #5886 üzenetére
A játék 227 Ft-ért megvásárolható a playen. Abban nincsen ilyen gond . A fórumon a warez tilos.
Amúgy gondolom egy módosított apk, amit használsz, ezért nem befolyásolja a data törlés és a reset.[ Szerkesztve ]
Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Toledopapa
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Feltelepítettem egy játékot a RAY-emre - persze nem a marketről -, és az összes pályát valaki már kivitte. Olyan mintha lenne egy 100%-os mentés a játékon belül.
A gondom az, hogy nem tudom sehogy sem reset-elni a játékot! Magában a játékon belül is van ilyen, hogy Reset game, de nem működik.
A Beállítások\Alkalmazások menüben is megkerestem a játékot és töröltem az adatait, de így se tudtam kitörölni a már befejezett pályákat.Tud valaki megoldást a "Hatalmas" problémámra? Esetleg van erre valami program? Vagy lehet, hogy írásvédett a játék? (a Where's my Water app-ről lenne szó)
Köszönöm szépen előre is a a segítséget!
-
Gattsu
tag
Valaki le tudná írni a GB-re visszaállás menetét?
-
tomy86
addikt
Én is azt hittem, hogy megegyezik a kettő. Aztán Lasy tanácsára megnéztem a kernel.sin fájlt és tényleg nem ugyanaz 4.0.3 és 4.0.4 alatt. Ha megvan mindkét ftf-ed szedd ki belőlük a kernel.sin-t és nézd meg mondjuk hex editorral! Azt ne kérdezd, hogy mik a különbségek , de nem egyezik a kettő.
-
Mandarinn
senior tag
Túristautak.hu-s térképekkel használja valaki? Melyik program a legjobb erre?
-
sir fg
aktív tag
Hát, lehet, hogy ugyanaz volt, de akkor miért így kellett rootolni? [link].
" By using the Flashtool flash only the kernel ... from ICS 4.0.3 "
" By using the Flashtool flash only the original kernel from the ICS 4.0.4 "
Azaz a 4.0.3. kernele engedi a rootolást, a 4.0.4-é nem.
Nem kötözködök, csak szeretném megérteni, s így tanulni .Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
benfolds
őstag
válasz energy4ever #5868 üzenetére
kipróbálom, köszi. egyébként ma működött, de azért erre nem adok.
-
Atawallpa
aktív tag
Úgy tudom, hogy a kernel guru a meglévő kernelek módosítását tudja "csak". Vagyis a gyári kernelből dolgozik és ahhoz nyúl hozzá. Arra talán lesz lehetőség, hgy a P/U/S 3.x kernelből csináljon egy ray-es kernelt, de arra még várni kell. Gondolom csak úgy alapokról nekiindulva nehéz egy új kernelt összerakni. Nem értek hozzá, de gondolom nem lehet könnyű.
A Galaxy S esetén is gondolom a "nagytesók" kerneleit módosítgatják.
Ezek alól kivétel a CM9-es fxp kernel, mert azt a freexperiások csinálják az egyes telefonokra forrásból.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
imis
senior tag
használom a [ dallyroads] programot de hogy a kamera jobbra legyen, jobbra kell fordítanom a telefont és így fejen áll a videofelvétel, hogyan tudnám rábírni a ray-t, hogy elforgassa a képernyőt jobbra fekvőbe?
-
tomy86
addikt
Az a "baj", hogy ha xda-n össze is hoznak valamit, akkor ahhoz nyitott bootloader fog kelleni. Ugyanis, ha jól tudom, akkor csak a Sony által aláírt kernelt lehet zárt bl-re feltenni. De lehet hogy tévedek.
A Sony utolsó álláspontja pedig, hogy nem lesz új kernel a 2011-es Xperia sorozatra (legalábbis kb. egy hónapja még ezt olvastam). -
Gattsu
tag
Arra én is kíváncsi lennék, hogy legalább xda-n van e már 3.x-es kernel.
Viszont nem kizárt, hogy 4.0.3 alatt is ugyan az az kernel volt, mert a 4.0.3 nem sokban különbözik a 0.4-től, csak volt benne egy óriási bug, mégpedig a média szerver lezabálta az akksit nagyon sok telefonon, ezt pedig javították a 4.0.4-ben. Ha jól tudom emiatt volt a 0.3->0.4 verziószámváltás, a többit megkapta volna a 4.0.3 is.Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray
-
sir fg
aktív tag
Biztos volt kernel update. (Mármint szerintem volt, de nincs konkrét infóm.)
Érdekes amúgy, a neten néztem, hogy a Ray-re a 4.0.3 alatt 2.6.32.9-perf kernel volt. Nekem 4.0.4 alatt ugyanez a kernel verziószáma. Holott biztosan nem egyezik a két kernel, legalábbis a 4.0.4 rootolási eljárásából az következik nekem (flashtollal fel a 4.0.4, majd 4.0.3 kernel, azt rootolni, majd 4.0.4 kernel vissza). Szóval kernel úgy is változhat, hogy a kijelzett verziószám ugyanaz?
szerk: Főzött kernelből nincs már 3.x verzió? Nem foglalkoztam eddig ezzel, de elvileg lehetne már az is az XDA-n, nem?[ Szerkesztve ]
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
Gattsu
tag
Természetesen csak azoknak írtam, akik tudják mi az a bootloader.
Egyébként hivatalost nem is várok, csak kíváncsi lennék, hogy milyen lehet egy ICS-s kernellel egy ICS ray-re. Biztos, hogy sokat dobna rajta. Ez pedig csak az otthoni fejlesztőkön múlik.Más: ha már nem ics-s kernel van ics alatt, még az lenne a kérdésem, hogy GB frissítéskor (gondolom nem csak 1 gb volt eddig) update-elte a kernelt? Mert szoktak olyat is a gyártók, hogy amolyan hibrid kernelt adnak ki egy új gb címszó alatt, de az 80%ban az ics előkészítése.
-
sir fg
aktív tag
Már ne haragudjatok, de ti hol éltek?
Már ne haragudj, de mindenki azt írta, hogy nincs nagyon esély arra, hogy újabb rendszert kapunk Tehát ott, ahol te is.
Főzött kernel felrakása amúgy nem mindenkinek járható út. Egy szűk réteg az, aki tud, akar, és mer bootloadert nyitni (igaz, közülük a legtöbben jelen vannak a fórumon, tehát itt felülreprezentáltak), de közülük sem mindenki teheti meg, ha jól tudom (a szolgáltatósok).
Igaz, aki még nem is hallott bootloader nyitásról (a többség), az azt sem tudja, hogy milyen kernel van a telefonon, sőt, azt sem, hogy mit jelent a "kernel", szóval nekik meg nem oszt, nem szoroz ez az egész.(#5868) energy4ever:
Nekem mindkét eddigi Androidos telefonomon működött a gyári ébresztő, és nem csak az első hetekben. (Miért, később mitől nem mennének?)
Amúgy az Alarm Droid tényleg klassz kis program . (Csak akkor használtam, amikor egy G3-mas főzött ROM-omon alapból nem volt ébresztő, de akkor nagyon bevált).[ Szerkesztve ]
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
Gattsu
tag
Már ne haragudjatok, de ti hol éltek? Minden gyártó magasról sz.. tesz a felhasználóira, ha a telefonja már elmúlt 1 éves. Egy kernelt megírni (persze nekem elképzelhetetlen) nem nagy cucc, sok telefonra vagy 8-10 féle kernel is. Ezeket általában a cm9 alá fordítják, ami viszont van Ray-re is, szóval egyáltalán nem lehetetlen. A Sonyt el kell felejteni és egy közösséget összehozni, ami megcsinálja magának. A galaxy s-t is a gyártó már legalább 2 éve leírta, az még ics-t sem kapott, de xda-n van fent hozzá gb alá 4 kernel, ics alá meg vagy 25 fajta kernel. Mégse a samsung csinálta.
-
sir fg
aktív tag
válasz Atawallpa #5864 üzenetére
Hát igen, sajnos ez a realitás. Az nagyon jófejség lenne, ha kapnánk 4.1-et, 3.X-es kernellel . (vagy bármelyiket a kettő közül). Ja, és bugok nélkül... De ha megkapnánk a 4.1-et, akkorra már jönne a 4.2 vagy 5.0 és akkor meg az lenne a téma, hogy azt vajon megkapjuk-e... Nem szabad telhetetlennek lenni.
-
Atawallpa
aktív tag
A Sony vállalása csak annyi volt, hogy a 2011 évben kiadott xperiákra lesz ICS frissítés. Annak is örülhetünk, hogy a 4.0.4-et is megkaptuk és nem a 4.0.3-at. Amúgy elmegy így is az ics, de gondolom az új kernel összerakása sokkal nagyobb feladat lett volna és nem biztos hogy a mi felhasználói nyomásunk nincs benne, hogy nem úgy adták ki.
Itt főként arra gondolok, hogy naponta több ezer hozzászólás volt a sonymobil oldalon, hogy "mikor kapjuk már meg végre a szendvicsünket". Aztán meg hogy a "mi régiónkra mikor adják ki". Gondolom azért lesz még egy frissítés, hogy a ledet javítsák hivatalosan, de ennél többet a régi xperiák már nem fognak kapni véleményem szerint.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Gattsu
tag
Gyári ICS alatt GB kernel van? Az elég érdekes.... Ezt remélem hamar javítani fogják. Így kb fél gőzzel megy a masina.
Egyébként már sok telefonra van linaro chaintool szerinti kernel, az lenne az igazi. Másfél-2x gyorsabb tőle a telefon.[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
válasz Atawallpa #5856 üzenetére
Nna, a ROM-ot nem, de a témáját feltettem innen: BiancoNeroGrigio Theme.
Használja ezt más is?Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
Atawallpa
aktív tag
válasz benfolds #5858 üzenetére
Azt tudom, hogy a gb alatt is 2.6.32.9 kernel volt, meg az ICS alatt is ez van most.
Az Xperia S/P/U meg már 3.0.8-as kernel alatt fut.A nálam okosabbak az xda-n azt mondják/írják, hogy a 3.x.x kernel jobb lenne az ICS-hez.
-
Atawallpa
aktív tag
van egy másik is zárt bootloaderre:
[ROM_Ray_Unlocked&locked bootloader]SuperleggeraV2_Official 4.1.B.0.431Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Atawallpa
aktív tag
válasz kk831228 #5846 üzenetére
Ez szerintem a másikfajta %-ban megadva az androidban. Olyan mint a windowsban.
minőség gyenge (10%) - jó (100 %) és erre vonatkozik a tömörítés. Vagyis a gyenge 90% tömörítésű, a jó meg 0%.etc/media_profiles.xml adati ICS gyári szoftban:
<ImageEncoding quality="90" />
<ImageEncoding quality="80" />
<ImageEncoding quality="70" />
<ImageDecoding memCap="20000000" />Erre változtatható:
<ImageEncoding quality="100" />
<ImageEncoding quality="90" /> // This is the medium quality, u can set it to 100% to override if you wish
<ImageEncoding quality="80" /> // This is the low quality, u can set it to 100% to override if you wish
<ImageDecoding memCap="30000000" />Akár mindhárom 100-ra állítható
[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
válasz Mandarinn #5834 üzenetére
Én próbáltam, de nem sokáig volt fent. Alapvetően korrekt ROMnak tűnt, de ha visszalapozol 1-2 oldalt, megtalálod a részletes beszámolómat.
[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
Mivel többen gondolkodnak ezen a JJ's HYBRID ROM-on, viszont az XDA-n kettő van:
- [ROM][ICS 4.0.4] JJ's HYBRID ROM v3.1 Stable Complete AOSP | Lite | Smoooth |10-Jun
- [ROM][GUIDE][RAY/ARC/ARC-S/NEO/NEO-V] JJ's Hybrid ROM 3.1 Stable (LOCKED BOOTLOADERS)Mind a kettő hybrid, de én úgy gondolom, hogy csak a 2. jó a zárolt bootloaderre, mint ahogy a címben is szerepel! Erősítsetek, vagy cáfoljatok, de nem árt egyértelműsíteni, nehogy rosszat tegyen fel valaki!
-
benfolds
őstag
válasz Nocsesz1 #5764 üzenetére
ez tényleg jól néz ki!
másnak is volt olyan problémája a gyári (4.0.4.) riasztással? ma sikerült elkésnem, mert nem jelzett. a beállított időpont után fél órával magamtól felkeltem, ránézek a telefonra, és szépen kiírta, hogy ébresztés, de nem zenélt. utána kétszer is kipróbáltam, hogy működik-e a funkció, akkor már nem volt gond. kicsit be vagyok szarva, hogy ma is eljátsza ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
-
Noop
csendes tag
ui.: gyári billem van de nem olyan mint alapjáraton volt és nem is magyar hiába van arra állitva :S
-
Noop
csendes tag
Sziasztok,
egy problémával fordulnék hozzátok. A mai nap felraktam egy querty billentyűzetet a rayemre, megvoltam elégedve az eddig használt gyári alappal is (t-s készülék) csak ki akartam próbálni. Nem jött be le is töröltem viszont nemsikerült vissza állítani azt az alap billt.
pls segítsetek nagyon jó volt a régi bill -
kk831228
addikt
válasz Atawallpa #5844 üzenetére
Én csak azt nem értem hogy minél nagyobb a tömörítés annál sz...rabb a kép!! Vagy nem jól tudom, ha csak 70%-ra tömörít akkor annál nagyobb a terjedelem -> jobb képminőség!! Én legalább így tudom!!!!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Atawallpa
aktív tag
válasz energy4ever #5840 üzenetére
Xda-n van leírás. Be lehet állítani, hogy mindig 100% legyen a mostani 70-80-90 helyett. Talán cwm zip is van. Van más mókolás is...
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz Bálint1997 #5841 üzenetére
Azt hiszem,hogy ez az android 4.0 miatt van. Egyébként én is szerettem volna kérdezni,hogy nem lehet valamit csinálni ezzel az alapzörejjel? Este mikor csend van a szobában elég idegesítő tud lenni..azt mondta az előző tulaj,hogy 2.3-as verzión nem volt ilyen gond!
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Bálint1997
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy a telefon hangszoroja recseg miközbe le van halkitva . Ha a telenorhozbe viniém kicserélnék ?
-
energy4ever
addikt
Erről a 100%-os tömörítésről tud valaki valamit?
Csak mert főleg fényképezni használom a Ray-t, és jól jönne! -
Gattsu
tag
Kemény 2 db főzött rom van locked bootloaderre?
Mennyire veszélyes nyitni a bootloadert? Utána vissza lehet zárni, hogy a garancia megmaradjon?Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray
-
Atawallpa
aktív tag
válasz Mandarinn #5834 üzenetére
Nekem ez van fent. Ez működik zárt bootloaderen. De ízlésék és pofonok...
Nincs benne facebook, timescape, adobe reader, twitter. Szóval szinte semmi. Google dolgok: gtalk, gmail, naptár, google maps van benne.
Arra figyelj, ha zárt a bootloadered, akkor azt hiszem csak két rom van az xda-n. JJ és Arcatarc [locked bootloader]-es romjai. Ha rosszat raksz fel könnyen bootlop-ba keveredhetsz.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Mandarinn
senior tag
ICS 4.0.4 JJ's HYBRID ROM v3.1
Ezt ajánljátok? Próbálta már valaki? Melyik a legjobb Rom?
-
-
Atawallpa
aktív tag
CWM felrakása lépésről-lépsre :
Root kell hozzáA busyboxot töltsd le a marketről.
Telepítés után indíts el, majd válaszd ki a 1.18.2 és installáld a programon belül.
Tölts le ebben a linkben megadott SE TWEAK INSTALLER-tA telepítés menete, csomagold ki a gépedre.
NetFrameWork 3.5 vagy magasabb kell a prgram futtatásához.
- PC Companion és adb driver gondolom fent van a gépeden, vagyis, ha usb-n rádugod most, akkor felismeri a géped a ray-t.
- Engedélyezd USB Debugging (USB hibakeresés): Menu \ Beállítások \ Fejlesztői lehetőségek USB hibakeresés PIPA
- Engedélyezd az ismeretlen források telepítését: Menü \ Beállítások \ Biztonság \ Ismeretlen források PIPA
- Növeld a képernyő kikacsolását egy percre, vagy fölé
- Csatlakoztasd USB-n keresztül a telefonodat bekapcsolt állapotban.
- Az SE tweak installerben vállaszd ki a ..\ray\... (több is van már nem emlékszem talán neo/ray/arc egy sorban)
- Pipáld ki az auto reboot-ot
- Nyomd meg az installt.
Várj, és kész. Mikor újraindult a telefon és megjelent a képernyőzár vedd le az usb-ről.A CWM-be úgy tudsz belépni, hogy az újraindítás során amikor kivilágosodik a képernyő, akkor a hangerő le gombot nyokodod (vagyis ne nyomd folyamatosan, hanem nyomkodd.)
A recoveryben a hangerő le és fel gombokkal tudsz lépkedni, a home gommbal tudsz belépni.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
diane
tag
válasz energy4ever #5828 üzenetére
Igen 256 MB.
A netemet belassították, de eddig ettől még tudtam letölteni, csak lassabban.
-
diane
tag
Sziasztok!
Akadt még egy problémám.Nem tudok letölteni a Play-ről- Elkezdi tölteni és egyszer csak azt írja, hogy a csomagfájl érvénytelen és az alkalmazások képeit sem tölti be, csak a szöveget.
-
tomy86
addikt
Tudom, bár én widgetsoidot használok erre. Inkább az akku %-os kijelzése miatt érdekelne, mert arra jelenleg battery widgetet használok, de így kinn van a gyári jelzés is meg a százalékos is. Bár ezt megpróbálom főzőcskével megoldani.
-
Atawallpa
aktív tag
2 dolog:
1. Én úgy tudom, hogy a busyboxon belül is telepíteni kell pl a 1.18.2 busybox verziót. Ezt néhányan elfelejtik.
2. Az usb hibakeresés mellett "Engedélyezd az ismeretlen források telepítését: Menü \ Beállítások \ Biztosnág \ Ismeretlen források" PIPAAmúgy jó.
-
tomy86
addikt
válasz energy4ever #5818 üzenetére
Ennek az okát majd a nálam okosabbak megfejtik. Csak ötletelés részemről, de usb hibakeresés be van kapcsolva? adb driver telepítve?
-
szabour
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne. Van itthon wifi hálózat, melyre tudok is a telefonnal csatlakozni, de vagy egyáltalán, vagy csak nagyon gyengén megy rajta keresztül a net. Ha gépről csatlakozok ugyanarra a hálózatra, gond nélkül megy mindig, minden simán.
Valakinek valami ötlet? -
Gattsu
tag
Ha megjön a Ray-em, akkor megcsinálom. Egyébként Lasy kolléga biztos meg tudná, csak lusta hozzá
-
energy4ever
addikt
Igen, fel!
adb shell rm /data/local/tmp/*
rm failed for /data/local/tmp/*, Not a directory
adb push "data/install_cwm" /data/local/tmp/install_cwm
adb push "data/recovery.tar" /data/local/tmp/recovery.tar
adb push "data/chargemon_alter" /data/local/tmp/chargemon
adb push "data/sh" /data/local/tmp/sh
adb push "data/charger" /data/local/tmp/charger
adb shell "chmod 777 /data/local/tmp/install_cwm"
Unable to chmod /data/local/tmp/install_cwm: Not a directory
adb shell "su -c '/data/local/tmp/install_cwm'"
sh: /data/local/tmp/install_cwm: not found
adb shell rm /data/local/tmp/*
rm failed for /data/local/tmp/*, Not a directory
adb reboot
Ezt írja a SE_Extreme_Tweak_Installer.exe -
-
Gattsu
tag
Ha így egy óra alatt ennyi jó komment érkezik leírásokkal és trailerekkel, akkor miért nem csinál valaki az első oldalra, vagy nyit valaki egy új topicot, aminek az első oldalán ezek a dolgok és az okosítás menete le van írva? Minden értelmes telefonnál ilyen az első oldal.
Mivel így nem kellene keresgetni 5000+ komment között, hogy na most mi hol van és hogy kell...
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz energy4ever #5813 üzenetére
Pedig így már többeknek ment úgyhogy működnie kéne. Busyboxot is feltetted?
[ Szerkesztve ]
-
Atawallpa
aktív tag
válasz energy4ever #5813 üzenetére
Privátba küldtem leírást.
[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
Köszönöm a választ, de az 1.leírásban szereplő dolgokat pontról pontra megcsinálom úgy ahogy kell, de a program nem fut le normálisan ahogy a képen is van, a telló újraindul, de recovery az sehol.
A 2. meg nem jó, a Ray-t nem támogatja, tehát a recovery-t nem lehet vele feltenni. De azt kijelzi hogy a telefon rootolva van, van egy menüpont hogy reboot in to recovery, de a telló megint csak újraindul.Valami más megoldás!?
-
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #5811 üzenetére
Köszi. Ezeket én is megtaláltam. Arra gondoltam, hátha valakinek már van egy kipróbált verziója.
Más is írt bootloopról a téma kapcsán és azt hiszem stock 4.0.4 mellett, de nem volt válasz a hiba lehetséges okára. Végülis nem okozott nagyobb gondot, csak most elment a kedvem a kísérletezgetéstől egy-két napra. Majd hét végén elszórakozok vele.
-
Atawallpa
aktív tag
Van több is. Az egyik a 11in1 mod, ami 3 különálló zipként tehető fel.
11in1 SystemUI+Framework Mod
Az A - B - C külön is feltehető talán és mindegyiknek van többféle verziója.
A másik az Xperia NXT Transformation pack [v3.00] Ez lecseréli a sonys dolgokat NXT (azaz XPERIA S/U/P) felületüre, de még tesztverziós. Ebből a 2.0 próbáltam régebben. Hátránya, hogy mindent felrak (timescape, facebook, twitter meg többi szemét)
A harmadik a CM9 szerű téma AOSP Theme for Xperia [v1.00]
A negyedik a SBW_V4_BiancoNeroGrigio for Official 4.0.4Válogass kedvedre
A bootlop gondod lehet a ledes javítás miatt van. Elképzelhető, hogy először vissza kéne rakni az eredeti frameworkoket, aztán a témát, aztán a javítást. A Ledes javítás részben lehet írnak is róla. A téma kiválasztása során érdemes a hozzászólásokat végigolvasni, mert akik már használják leírják, hogy mi a hibája.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz energy4ever #5807 üzenetére
Romok és egyéb dolgok összegyűjtve.
Tud valaki olyan témát, modot, akármit amivel cserélhető a gyári akku kijelzés %-osra és a statusbarra kitehető kapcsolók vannak? Olyasmire gondoltam, mint itt csak nem kell komplett téma. Másrészt ez nálam nem is működött (folyamatos bootloop lett az eredmény).
[ Szerkesztve ]
-
Atawallpa
aktív tag
A CM, AOKP és MIUI romok esetében csak akkor akkor tudod feltenni, ha nyitott a bootloadered, mert speciális kernel kell hozzá. Vagyis kernelt is kell cserélni.
Úgyhogy addig csak olyan módosított romokat tudsz feltenni, ami zárt bootloaderre van (xda-n erre keress: Rom locked bootloader)Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
tomy86
addikt
CWM telepítésről pl. itt olvashatsz.
De állítólag ez is működik: Xperia CWM auto installerAzoknak akik feltették korábban az xda-s LED javítást: kijött egy módosítás
-
energy4ever
addikt
Ma felszeretnék rakni egy főzött Rom-ot a Ray-emre.
Elvileg rootolva van, jelenleg T-mobile-os 4.0.4-es android van rajta.
Először is a recovery-t hogy tudom feltenni rá?
Recovery-böl kell telepíteni a rom-ot?
Milyen rom-ot ajánlotok? cm-9.0.0-RC1-urushi ez jó?Elnézést kérek a sok kérdésért!
-
Gattsu
tag
válasz lovas93 #5804 üzenetére
Pedig ez nem normális. Egyik telefonnál sem lenne az. A wifi jobban meríti, de a mobilnet viszi a pálmát max fényerőn. 3-4 óra folyamatos netezéssel le lehet meríteni egy telefont, de ha csak telefonként használod és lemerül egy fél napnál is hamarabb, ott valami szoftveres gebasz van. Próbáld frissíteni rajta a szoftvert. Már csak azért sem lehet akku baj, hogy ha otthon vagy, wifivel bírja, kapásból csak arra tudok gondolni, hogy valami szinkronizációs művelet lehet beragadva, mert az szívja az akkut rendesen.
-
lovas93
tag
Megfigyeltem a merülést tegnap délután és ma délelőtt. Tegnap délután föltöltöttem fél 5 körül a telefont és éjjel fél 1-kor is még 81%-on volt, úgy hogy folyamatosan be volt kapcsolva a wifi és fél óránként felugrottam fészbúkra. Reggelre viszont megint feltöltöttem, mert kíváncsi voltam, hogy akkor mennyit merül, ha elmegyek itthonról és kikapcsolom a wifit. Hát kéremszépen jó hogy feltöltve vittem el, mert 7-kor mentem el itthonról és fél 2-kor már 15%-on volt a töltöttség... Mi okozhatja ezt az óriási különbséget??? Eddig azt hittem, hogy a wifi csak jobban meríti. Egyszerűen ha kilépek otthonról úgy merül a telefon, mintha folyamatosan játszanék vele. Ebből gondolom az leszűrhető, hogy nem alkalmazás okozza a problémát, mert akkor itthon is ugyanúgy merülne.
[ Szerkesztve ]