- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ismét a vércukorszint mérés a téma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Visszatér a Pebble
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
Vagy hibás az aksi, vagy a felelőtlen használatától is szétmehet.
Mindig le kell meríteni teljesen, és amikor lemerült csak akkor tölteni.
Illetve megvételekor szintén lemeríteni teljesen 12órán keresztül tölteni, és ezt összesen 3x meg kell csinálni hogy a jövőben jól működjön majd.Hogy ha nem jól tudom akkor javítsatok ki!
-
energy4ever
addikt
válasz hammertron1 #7497 üzenetére
Fekete plasztik tokot használok hozzá, kicsit átlátszó a tok. Kinézetre olyan mint hogy ha nem is lenne semmi a tellón, de védi rendesen.
Pólus Center-ben a tesco-nál van a Fortuna GSM, ott vettem. Elégé széles a választék, és jó áron adják a dolgokat!Szerk:
Lehet hogy még itt a hardveraprón is találsz hozzá normális tokot.[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
Van valami alternatíva hogy raw-ba tudjak fotózni, vagy egyéb más ami javítja a képminőséget?
-
energy4ever
addikt
Adott egy 12W22-es telló, T függő.
Nem akarom függetleníteni, de nyitni szeretném a loadert hogy feltegyek egy CM-et, megoldható ez ingyenesen?
Halottam hogy súlyos összegekbe kerülnek a nyitó progik, költeni meg nem szeretnék! -
energy4ever
addikt
Tudom hogy nem ugyan azt jelenti, de én azt a tájékoztatást kaptam miszerint csak független ray-nek lehet nyitni a loader-jét.
Én nem szeretném függetleníteni, csak nyitni.
Akkor a gyárival kilehet nyitni függően is? Még akkor is hogy ha a rendszereadatokban vagy hol nincsen engedélyezve a nyitás? -
energy4ever
addikt
A root-ban hol, és milyen néven találom azt a file-t ami a fényképekért felel?
Azt szeretném megcsinálni hogy a képek ne .jpg, hanem .raw kiterjesztésűek legyenek.
Áttudnám én is konvertálni természetesen, azt szeretném elérni hogy amikor a tellóvel fényképezek, alapból .raw-ként mentse el a képet! -
energy4ever
addikt
Nem tudom hogy más rendszer alatt működik-e az adott érdekesen vicces dolog, de találtam valami furát...
Puriness 8.0-át használok (4.0.4)
Beállítások/A telefonról és ott van hogy Android verziója 4.0.4 ezt elkezdtem gyorsan nyomkodni, erre bejött a háttérképem, előtte egy piros mosolygó jellí beam cukorka, majd hosszan nyomtam a kijelzőt, megnőtt a cukorka, és bejött egy űr szerű háttér csomó piros cukorkával amik forgolódnak, és mosolyognak...Na én most itt kiakadtam, és nem tudom ezt hova tenni...
Hogy ha másnál nem jelentkezik ez a dolog, akkor felrakok róla egy videót!
Vagy ez csak nekem ennyire érdekes? -
energy4ever
addikt
Na megint eredeti Rom van a tellómon!
A Kernel cserélős dolgot megint megkel csinálni a Root-nál, vagy az kihagyható?Minden elveszett az SD-m ről, nagyon jó!
-
energy4ever
addikt
Fel akartam tenni az új purinest a tellómra, de a sony feliratnál nem jut tovább!
Ilyenkor mi a teendő?
Recovery sem jön be! -
energy4ever
addikt
Készítettem pár leírást, remélem érdemes volt ennyit szenvedni vele!
Telefonunkra telepített alkalmazások törlése.
Ezzel a módszerrel olyan alkalmazásokat is lehet törülni amiket alapból a rendszer nem engedi hogy ki legyenek törülve!Szükséges dolgok:
Root jog
SuperUser hozzáférés
Root explorerAjánlott még egy Total Commander is a telefonra, mivel az mutatja az ikonokat is, nem csak a nevet, és a kiterjesztést, így átláthatóbb!
Tudnivalók:
A telefon gyökerében található egy data mappa, ebben helyezkedik el egy app mappa! Az app mappába kerülnek a saját magunktól telepített kitörülhető alkalmazások!
Szintén a telefon gyökerében található egy system mappa, szintén azon belül is van egy app mappa! Ebben az app mappában vannak az olyan programok amik alapból benne vannak a rendszerben, és nem lehet törülni alapból ezeket.Fontos!!!:
Soha ne törülj a gyökérkönyvtárba olyan dolgot ami nem tudod hogy mi/mit csinál/mire való!
Mielőtt nekiesel csinálj mindig biztonsági másolatott!
Hogy ha Root Jogot kér a Root Exploler akkor engedélyezzük!Törlés folyamata:
Nyissuk meg a Root Explorer-t, keressük meg a system mappát, nyissuk meg, keressük meg ebben a mappában az app mappát, szintén nyissuk meg! Itt keressük meg azokat az alkalmazásokat amik nem kellenek! Nyomjuk meg a menü gombot, majd válaszuk ki a Multi-select-et, jelöljük ki a nem kellő alkalmazásokat! Felül a sarokban van egy olyan gomb hogy "Remount as R/W" erre nyomjunk rá így átvált arra hogy "Remount as R/O". Nyomjunk rá hosszan az egyik kijelölt alkalmazásra, majd Delete!
Indítsuk újra a készüléket, és kész is!Boot animáció cserélése!
Amikor bekapcsoljuk a készüléket megjelenik egy sony felírat, ami utána van animáció azt tudjuk ezzel a módszerrel lecserélni!Szükséges dolgok:
Root jog
SuperUser hozzáférés
Root explorer
Total Commander
Egy másik Boot Animáció beszerezhető innen: http://androidbootanimation.com/Fontos!!!:
Hogy ha Root Jogot kér a Root Exploler, vagy a Total Commander akkor engedélyezzük!Boot Animáció cseréjének folyamata:
Töltsünk le egy animációt. Hogy ha nem telefonnal töltöttük le akkor másoljuk fel az SD kártyára.Nyissuk meg a Total Commanert tallózzuk ki a file-t, majd másoljuk át a gyökér könyvtárba!(hogy ha nem engedi a másolást akkor a következőket kell tenni! Nyisuk meg a Root Explorert, nyissuk meg a data mappát nyomjunk rá a "Remount as R/W"-ra, majd térjünk vissza a Total Commander-hez, megint másoljuk a file-t, de most a data mappába) Hogy ha a root-ban van a file akkor a Root Explorer-el vágjuk ki(hosszan nyomjunk a file-re majd MOVE). Nyissuk meg a system mappát, azon belül a media mappát és nyomjunk rá a "Remount as R/W"-ra majd helyezzük ide a file-t(Paste). Rákérdez hogy felül akarjuk írni a másik file-t akkor engedjük neki! Indítsd újra a készüléket, és kész is!Saját csengőhang flashelése telefonunkra!
Sokszor előfordul hogy hívnak minket és pár másodperc után szólal meg a készüléken a hang! Ezzel a módszerrel tudjuk orvosolni ezt valamenyire!Szükséges dolgok:
Root jog
SuperUser hozzáférés
Root explorer
Total Commander
Egy ogg kiterjesztésű (formátumú) hang file(http://audio.online-convert.com/convert-to-ogg itt online át lehet konvertálni egyszerűen egy mp3-mat! Célszerű 00:00:00-00:01:00 időnyi hangot csinálni, mert egy percnél nem nagyon kell több!Fontos!!!:
Hogy ha Root Jogot kér a Root Exploler, vagy a Total Commander akkor engedélyezzük!Csengőhang Flashelésének folyamata:
Rakjuk fel az SD-re az .ogg kiterjesztésű hangot!Nyissuk meg a Total Commanert tallózzuk ki a file-t, majd másoljuk át a gyökér könyvtárába!(hogy ha nem engedi a másolást akkor a következőket kell tenni!
Nyissuk meg a Root Explorert, nyissuk meg a data mappát nyomjunk rá a "Remount as R/W"-ra, majd térjünk vissza a Total Commander-hez, megint másoljuk a file-t, de most a data mappába).
A zárójeles lépés kihagyható hogy ha alapból Crystal.ogg a file kiterjesztése, és a neve amit beraktunk a rootba!
(Menjünk bele a system/media/audio/ringtones mappába és nyomjunk rá a "Remount as R/W"-ra. Nyomjunk rá hosszan a Crystal.ogg file-ra és válaszuk ki a RENAME-t, majd a szövegre nyomjunk hosszan és másoljuk(felül a sarokban kell az ikont kiválasztani a másoláshoz).Nyomjuk meg a cancelt. Térjünk vissza a root-ba helyezett .ogg file-ra, és nevezzük át! Megint hosszan nyomni kell a file-t, majd rename, hosszan nyomjuk a szöveget, míg meg nem jelenik a beillesztés, válaszuk is ki a beillesztés, majd ok.)Nyomjunk hosszan a file-ra majd Move! Térjünk vissza a system/media/audio/ringtones mappába, felül "Remount as R/O" legyen megint, majd nyomjuk meg a Paste gombot, és ha rákérdezz hogy felül írjuk-e akkor engedjük neki! Lépjünk be a beállítások menübe, azon belül a hang menübe, és válaszuk ki a csengőhangot, nyomjunk rá a Crystal-ra és okézuk le. Ezzel készen is van!
[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
A 3D camera programot hogyan tudom feltenni hogy ha alapból nincsen a Rom-ban?
Netten nem találtam, google play-en sem találtam! -
energy4ever
addikt
Én ezt nagyon nem így értettem...Nem értem hogy azt az adott mondatot miért kell ilyen értelemben feltüntetni ahogy te írtad.
Nem egy androidos telefonom volt már, mindegyiken alul volt/van a Status Bar, csak ennél nincsen. Mivel nem akarom még nyitni a Bootloadert a garanciavesztés miatt, így a zárt Bootloader keretén belül szeretnék egy olyan rom-ot, programot, vagy bármilyen mód-ot aminek segítségével a status bar alulra helyezhető!
Elégé sokat olvastam vissza, néztem más fórumot, kérdeztem meg másokat, mind hiába mivel nem találtam megoldást. Megkérdeztem itt, lehetett volna annyit írni hogy nincsen ilyen ami a status bar alulra helyezését lehetővé teszi zárt bootloaderes romoknál. -
energy4ever
addikt
Már egy párszor megkérdeztem de választ nem kaptam!
A kérdés a következő:
Zárt bootloaderes rom alatt lehetővé lehet tenni hogy alulra legyen helyezve a Status Bar?
Bármilyen apk ami ezt megcsinálja, vagy bármilyen bonyolult mód jó lenne, csak végre alul legyen már! -
energy4ever
addikt
Rég voltam errefelé...
Még mindig csak 2 féle rom van zárt bootloader-re?
Van valami megoldás zárt bootloaderes cfw-s romnál hogy alulra lehessen helyezni a status bart? -
energy4ever
addikt
Ezzel a módszerrel úgy is meglehet csinálni a Bootloader nyitást, hogy:
- a szerviz infóba a bootloader nyitás nem engedélyezett
-T-mobile függő a tellóm
? ? ? -
energy4ever
addikt
Bárki hív, bármilyen számról, azt jelzi a tellóm hogy rejtett szám.
Hogyan tudnám beállítani hogy kiírja a számokat?
Nagyon idegesítő, és nem tudok így senkit se visszahívni, se semmi. -
energy4ever
addikt
Van valami megoldás arra hogy alulra lehessen helyezni a status bart?
CM-ben alapból van ilyen a beállítások között, csak JJ rom-ot használok, így nem tudom hogy megvalósítható egyáltalán. -
energy4ever
addikt
Hogyan tudom azt beállítani hogy kiírja hogy milyen számról hívnak épp? Csak mert bárki hív, mindig azt írja ki hogy "ismeretlen", és sehol sem találtam hogy hol kell beállítani...
-
energy4ever
addikt
Valami megoldás van hogy lehessen látni J Rom alatt a szerviz adatokat?
Csak mert nyitni szeretném már a Bootloadert... -
energy4ever
addikt
Itteniek közül valaki nyitotta már ki a bootloadert?Csak mert jól jönne egy magyar leírás hogy hogyan tudnék nekiesni!
-
energy4ever
addikt
válasz matepalfi #5919 üzenetére
Kell bootloader nyitás Cm-hez!
Hát hogy ha nagyon értesz hozzá akkor nem lesz gond felrakni egy cm-et.De nagyon nem egyszerű módolni a Ray-t, nézzél körül hátha van valamilyen más model amit könnyebb módolni(pl ami nagyjából egy árkategória az a Motorola Defy).
Én elsősorban a kamerája miatt vettem meg, másodsorban azért mert felmegy rá a cm9.A kamera nem ér rajta semmit se(van egy 5mp-es Samsungom ami jobb képeket csinál a Ray-nél), a bootloaderig sem jutottam el, nemhogy a cm9-ig, úgyhogy elégé megbántam hogy ezt a tellót választottam.A többi szempontból meg semmi bajom nincsen vele. -
energy4ever
addikt
Erről a 100%-os tömörítésről tud valaki valamit?
Csak mert főleg fényképezni használom a Ray-t, és jól jönne! -
energy4ever
addikt
Igen, fel!
adb shell rm /data/local/tmp/*
rm failed for /data/local/tmp/*, Not a directory
adb push "data/install_cwm" /data/local/tmp/install_cwm
adb push "data/recovery.tar" /data/local/tmp/recovery.tar
adb push "data/chargemon_alter" /data/local/tmp/chargemon
adb push "data/sh" /data/local/tmp/sh
adb push "data/charger" /data/local/tmp/charger
adb shell "chmod 777 /data/local/tmp/install_cwm"
Unable to chmod /data/local/tmp/install_cwm: Not a directory
adb shell "su -c '/data/local/tmp/install_cwm'"
sh: /data/local/tmp/install_cwm: not found
adb shell rm /data/local/tmp/*
rm failed for /data/local/tmp/*, Not a directory
adb reboot
Ezt írja a SE_Extreme_Tweak_Installer.exe -
energy4ever
addikt
Köszönöm a választ, de az 1.leírásban szereplő dolgokat pontról pontra megcsinálom úgy ahogy kell, de a program nem fut le normálisan ahogy a képen is van, a telló újraindul, de recovery az sehol.
A 2. meg nem jó, a Ray-t nem támogatja, tehát a recovery-t nem lehet vele feltenni. De azt kijelzi hogy a telefon rootolva van, van egy menüpont hogy reboot in to recovery, de a telló megint csak újraindul.Valami más megoldás!?
-
energy4ever
addikt
Ma felszeretnék rakni egy főzött Rom-ot a Ray-emre.
Elvileg rootolva van, jelenleg T-mobile-os 4.0.4-es android van rajta.
Először is a recovery-t hogy tudom feltenni rá?
Recovery-böl kell telepíteni a rom-ot?
Milyen rom-ot ajánlotok? cm-9.0.0-RC1-urushi ez jó?Elnézést kérek a sok kérdésért!
-
energy4ever
addikt
válasz energy4ever #5723 üzenetére
Erre tudna nekem valaki választ adni?
-
energy4ever
addikt
Van egy nagyon idegesítő tulajdonsága a tellónak amit nem tudok kikapcsolni!
Leszedtem minden task killert, megpróbáltam beállítani, de nem sikerült a zavaró tényező ugyanis megmaradt.
Ami zavar: pl elindítom az internetes rádíót, utána elindítok egy másik programot, és rá kb 20másodpercre bezáródik a rádió, elindítom a sixaxis controllert(ez ahhoz kell hogy ps3-mas kontrollerrel tudjam irányítani a tellót), utána elindítom a Gta3-mat, vagy a GBA emulátort, minden jól megy, de szintén 20-30másodperc múlva leáll a sixaxis controller.
Van erre valami megoldás!? -
energy4ever
addikt
-
energy4ever
addikt
Ma vettem egy xperia ray-t.
Idáig ZTE-m volt, főzött Rom-al.
Valaki tudna ajánlani valamilyen Rom-ot a ray-re?
Amik fontosak: Root jog engedély, lehetőleg 4.0-ás android legyen, és lehetőleg cyanogen mod az utóbbi 2 nem fontos annyira, csak a Root jog.
És kellene nekem hozzá lehetpleg egy magyar nyelvű leírás is.Remélem jó helyre írtam!
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest