- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fPApi
őstag
"...nekem most GB-n minden megy..." Akkor azt becsüld meg, mert ha jól emlékszem a GB-s időkben mindenki az ICS-t várta epekedve, mert "ez sem jó", meg "az sem jó". Aztán meg jött a "GB de szuper volt"!
És tényleg működik az összes (sms, telefon, mail) LED visszajelzés is?
-
fPApi
őstag
válasz sebgutkopf #9166 üzenetére
"Eddig mindig csak a gondokról volt szó, míg az igazi többlet vagy fejlődést sose írta senki."
Ez azért így nem igaz! Ha visszaolvasol látod, hogy vagyunk néhányan, akik megpróbálták az ICS jó részeit is előadni, csak hát a nagy szidalmazásban ez kevésbé hallatszott. Tehát nem vagy egyedül, viszont arra számíts, hogy ha ezt tovább hangoztatod, akkor a lesajnált kisebbséghez fogsz tartozni.
-
fPApi
őstag
válasz MarceeKa #9086 üzenetére
Ennyi alapján bármit és semmit! Azt tudom javasolni, hogy nézd meg a ROM leírásánál, hogy egyrészt minden feltételnek megfeleltél-e (meglévő ROM, kernel, baseband, stb.), másrészt lépésenként ellenőrizd a telepítési leírást. Ha minden stimmel, akkor csak az marad, hogy el kell olvasni a visszajelzéseket, hátha abban találsz megoldást.
-
fPApi
őstag
válasz #92239104 #8940 üzenetére
Én, ha most vennék új telefont, akkor a sola lenne, mivel pont azokon a jellemzőkön erősebb egy kicsit, ami nekem fontos (erősebb hw, kicsit nagyobb, de nem lapát képernyő). Egyedül az 512 RAM bosszantó (meg a kisebb kamera, akinek fontos). Az is tény, hogy a RAY jobban néz ki. Ha tudod, hogy Neked mi a fontos az eltérések közül, akkor könnyű a választás.
-
fPApi
őstag
-
fPApi
őstag
válasz TomPack #8846 üzenetére
Én általában mondtam, hogy nincs hibátlan ROM, nemcsak a főzöttre...
Természetesen a RAY-re is létezik "egy gyárinàl jobb/jobban hasznàlható, gyorsabb, kevésbé bugos rom", csak nehéz megtalálni, mivel (ld. előbb) minden ROM más jellemzőkkel/hibákkal bír, így amelyik valakinek jó, az másvalakinek nem jó.
Egyébként van magyar MIUI az xda-n, én kipróbáltam, alapvetően csak az volt a bajom vele, hogy a programok telepítése után csak 50-60 MB volt a memória. De lehet, hogy ez egy win-es baromság tőlem, mivel futási problémák nem voltak (bár "nagy" játékokkal nem játszom).
Én a hosszú kísérletezés után két (illetve MrTapa váltása után három) ROM között vacillálok:
- P.A.C All in 1 ROM !!!!!! Jellybean alpha (szl.kiev)
- JELLY SANDWICH (maxio1998)
- OptiMax (MrTapa)
Nekem ezek jönnek be legjobban, és igen, nekem ezek lényegesen jobbak, mint a gyári, csak épp a kisebb (de mindegyiknél más) hibák miatt nem tudok dönteni. -
fPApi
őstag
-
-
fPApi
őstag
Ez azért nem semmi: a fórum több, mint 1 éve indult, igen sokszor tisztázva lett a fólia kérdés és még mindig felmerül kérdésként!
-
fPApi
őstag
Furcsa, mert ha nem is tud csatlakozni, látni még látnia kellene. Meg kellene nézni más wifi-s eszközzel, hogy él-e a hálózat.
Én a titanium backup-ot használom a belakott állapot visszaállítására. Ugyanakkor szerintem csak a felhasználói alkalmazásokat érdemes visszapakolni, a rendszer beállításokat javasolt mindig újra megcsinálni.[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
Ha a "a sony logo-nàl befagy", akkor nem lehet ez a gond, hiszen a cwm megcsinálta, csak az újraindítás nem megy, ha jól értem!
(#8586) cukrosleves: Az is lehet probléma, hogy mi van előtte rajta. Általában leírják, hogy milyen meglévő ROM/kernel-re megy fel gond nélkül, azt kellene megnézni.
-
fPApi
őstag
Nekem a nova launcher jött be, szerintem elég gördülékeny és jól testreszabható. Emellett alapvetően két (fontos) kritériumom volt, amit tud:
- 1. több dock beállítható és
- 2. a drawer-ben (alkalmazásfiókban) lehet csoportosítani az app-okat.Viszont ha csak a legkisebb méret számít, akkor be kell ütni a play-ben a launchert és végig kell nézni, hogy melyik a legkisebb. Biztos vannak nagyon kicsik, az már más kérdés, hogy mire használhatóak.
-
fPApi
őstag
Mint jellemzően minden custom ROM: valami bibi mindig van, hogy az adott gépen épp mi jelentkezik, az sokszor csak szerencse kérdése...
Én még olyan custom ROM-ot nem láttam, amire mindenki azt írta volna, hogy tökéletes (mondjuk gyárit sem), a fórumok jellemzően azzal vannak tele, hogy "nagyon szuper a ROM, de..."Egyszóval: próba-szerencse.
[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
Szerintem azért egy kicsit realistának kellene lenni:
Egy ROM vagy ki van pucolva és akkor kevés RAM-ot zabál, de a szükséges dolgokkal ki kell egészíteni, vagy benne van sok csilivili dolog, meg beállítás, de az bizony RAM-ot igényel. Olyanról még nem hallottam, hogy minden benne lenne és RAM-ot sem foglal. Én kipucoltam, amit tudtam és így újraindításkor 104 MB van, ami persze gyorsan lemegy 60-70 közé, de azért nekem minden normálisan működik (bár az tény, hogy nem játszom vele szuper 3D-s játékokat, illetve nagy erőforrásigényű filmeket sem nézek, de ezekre ez nem is való)! -
fPApi
őstag
Csak a teljesség miatt, van multi lang miui (sőt ott van ICS alapú is):
Igaz a multi lang-ra várni kell az angol után néhány napot. Nekem a .21 fenn van egy hete, valóban jó, szuperül beállítható, csak kicsit kevés a memória (sok fagyasztással sikerült 100 MB-ot elérni). Viszont szuper a led jelzés!
-
fPApi
őstag
Van az xda általános android fórumban egy tweak/mod, melyre azt írják, hogy minden eszközön/ROM-on működik:
Ez olyan szépen hangzik, hogy gyanús! Kipróbálta már valaki, hogy pl. a ray-en működik-e?
-
fPApi
őstag
-
fPApi
őstag
"Cwm mentés kapcsán ... ICS verzió szerintem mindegy, de android verziók között nem lehet váltani."
Én egyszer ICS-s custom ROM után kipróbáltam egy CM ROM-ot. Nem tetszett, így vissza akartam rakni a lementett korábbi ICS-s custom ROM-ot, de meghalt, flashtool-al kellett visszaraknom a gyárit. Tehát a CM is új verziónak számít.
-
fPApi
őstag
Szerintem az igényeiddel kell tisztában lenni, és akkor el tudod dönteni! Ha egy jól kinéző, még ma is jó ár/érték arányú okostelefont szeretnél, és nem akarsz (hosszútávon sem) nagy erőforrás igényű játékokkal játszani, vagy videókat nézni, akkor a Ray még mindig tökéletes választás.
-
fPApi
őstag
válasz Radioactive #8330 üzenetére
"De ez talán már a 4.0-val is igaz, ha jól olvasom itt, hogy nincs hivatalos."
Nem jól olvasod, van hivatalos, sőt a Sony az egyik legjobb a frissítési hajlandóság szempontjából (az már egy más kérdés, hogy hogyan sikerül)! -
fPApi
őstag
válasz Radioactive #8228 üzenetére
Szerintem ebben a képernyő méretben még mai is ez a legjobb választás (nekem pl. elsődleges volt, hogy a lehető legkisebb, de jó hw-s okostelefon legyen)! Ha tetszik-tetszik, de azért lehetne nagyobb a képernyője, akkor viszont egyértelműen ma már az újabbak között érdemes szétnézni.
-
fPApi
őstag
Én már régen nyitottam a BL-t, így nem vagyok aktuális a zárt BL-el kapcsolatban. Biztos van olyan a fórumon, aki segít (az 581 gondolom elírás, mert én 587-es ROM-ról tudok).
Egyébként én most visszatértem a gyári 587-re, kipucoltam és nem is tűnik olyan rossznak! A custom ROM-ok jók-jók, de valahogy mindegyiknek van valami bibije és úgy látszik, hogy a gyári javítások is elértek már egy elég használható szintet.
szerk: ahogy látom, már jött is a segítség
[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
Valaki vette a fáradságot, és letesztelt egy csomó ROM-ot azonos környezetben:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1843741
Érdekes olvasmány, főleg, hogy van közte egy GB ROM is, és ez alapján kicsit túlzónak tűnnek a GB-t istenítők állításai, sőt az 587-es gyári ICS (bloatware nélkül) a jobbak között van. Valószínűleg az van, amit már többen pedzegettek: nem a ROM, hanem az olyan GB-n használt programok okozzák a lassulást, amelyeket nem frissítettek az ICS-re. Tapasztalatom alapján sok programnak meg lehet találni az ICS-n jól működő megfelelőjét és ezekkel már igenis használható az ICS.
-
fPApi
őstag
válasz mrlujoak #8117 üzenetére
Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem ez már a sokadik telefonom, ahol fel sem merült, hogy elővegyem a használati útmutatót. Általában olyan kérdéseim merülnek fel, amelyekre ott nem igazán található válasz, annál inkább a fórumokon. Ezért is logikus, hogy nem ad nyomtatott példányt mindenkinek, mert a többség a kukában végezné kicsomagolás nélkül. Ugyanakkor elfogadom, hogy van akinek szüksége van rá, az vagy kinyomtatja, vagy jó neki elektronikusan. Persze lehetne egy olyan opció is akár, hogy aki akar, az kér egy nyomtatott példányt, mert nem tud mindenki nyomtatni.
-
fPApi
őstag
-
fPApi
őstag
Most látom, hogy az xda-n megjelent egy új ROM, próbálta már valaki?
JELLY SANDWICH 4.1[maxio1998 & Mr. Tapa]:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1869937 -
fPApi
őstag
Van különbség a cyanogenmod és a FreeXperia Project között, vagy pl. a FXP134-CM9.0 egyszerűen az xperia telefonokra való CM9?
-
fPApi
őstag
Sokan rakják föl az új javítást és kínlódnak a root-al. Én látom rosszul, hogy ez alapból root-lt?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1838052
-
fPApi
őstag
válasz energy4ever #7528 üzenetére
Kicsit ellentmondó, amit mondasz:
- "Mindig le kell meríteni teljesen...."
- "...ezt összesen 3x meg kell csinálni..."Most akkor szerinted mindig, vagy csak háromszor?
-
fPApi
őstag
Ez jellemző:
"szabogabor10", mint új ember felrakta az ICS-t és leírta, hogy alapvetően minden rendben van vele. Erre mi történik: elindult a küzdelem, hogy bebizonyítsuk neki, hogy nem, rosszul látja, ez bizony nem jó (és amire azt hiszi, hogy jó, az sem jó).
"szabogabor10": csak neked jelzem, hogy ha visszaolvasol láthatód, hogy eddig aki jót mert írni az ICS-ről az le lett döngölve.....
-
fPApi
őstag
Most már 10 napja használom a RAY-t a JJ's HYBRID ROM-al és azt kell mondanom, hogy meg vagyok elégedve. Az a jó, hogy nem merülnek fel mindenféle kérdések/kétségek, mert az én igényeimnek megfelelően egyszerűen működik.
[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
válasz energy4ever #6657 üzenetére
Rákerestem a PLAY-en a status bar kifejezésre és pl. találtam a super status bar progit, melynél a képeken mintha alul is lett volna a status bar. Esetleg nézd meg.
-
fPApi
őstag
válasz energy4ever #6657 üzenetére
"lehetett volna annyit írni hogy nincsen ilyen"
Pont ez a lényeg: ilyet szerintem nem ír senki, hiszen max. azt tudja, hogy nem találkozott ilyennel, de azt nem, hogy biztos nincs ilyen. Ha lett volna olyan, aki kereste, de nem találta, biztos, hogy jelezte volna. Általában a fórum úgy működik, hogy ha van válasz az adott kérdésre, akkor az megjelenik, az jellemzően nem, hogy nincs.
Én pl. az elmúlt időben sok programot/launchert/ROM-ot kipróbáltam és mintha egyszer találkoztam volna vele, de mivel nem érdekelt, ezért fogalmam sincs, hogy melyiknél (talán az egyik ROM-nál). -
fPApi
őstag
válasz energy4ever #6654 üzenetére
"Már egy párszor megkérdeztem de választ nem kaptam!"
Valószínűleg azért, mert senki nem tud megoldást rá. De most felhívom a fórumtársak figyelmét, hogy a legközelebbi kérdésednél mindenki dobjon el mindent és haladéktalanul keresse meg a megoldást, mert tényleg felháborító, ami itt folyik.... -
fPApi
őstag
válasz soultrapp #6478 üzenetére
Mindig meglepődök, hogy az emberek ennyire nincsenek tisztában azzal, hogy mit is szeretnének: ez a két telefon két különböző felhasználói csoportnak készült, nem hinném, hogy Te mindkettőbe tartozol.
Na mindegy: úgy gondolom, a p megéri a különbözetet, feltéve, hogy megjön rá is az ICS, mivel a fórumon olvasható gondok többsége szerintem ezen már nem fog jelentkezni a két mag és az 1 GB RAM következtében. -
fPApi
őstag
Kernel cserénél mi a helyzet a meglévő adatokkal? Eddig mindig csak ROM-al együtt cseréltem kernelt, így persze volt adat törlés is. Most viszont frissítették a fent lévő kernelt és az a kérdés, hogy ha felrakom, akkor megint mindent újra kell telepítgetni, vagy marad minden?
-
fPApi
őstag
Lehet, hogy megtaláltam a számomra megfelelő ROM-ot (csak el ne kiabáljam). Már régóta próbálkozom, mindenfélét kipróbáltam (ld. korábbi hozzászólásaim), és talán most megvan. Ahogy írtam a MIUI és a CM romok jöttek volna be, de mindegyiknél volt valami hibás dolog, ami viszont nekem fontos volt. Viszont a JJ's HYBRID ROM 3.2-es verziója egyrészt a 4.0.4-re épül, azaz nincs inkompatibilitás, másrészt tartalmazza a ROM controlt, amiben sok, nekem hasznos dolog benne van. Persze még csak a legfontosabbakat ellenőriztem (azok működnek), de remélem, hogy a többi is működni fog.
-
fPApi
őstag
válasz soultrapp #6418 üzenetére
Szerintem ha nem kell a nagyobb képernyő méret, akkor az 512-es RAM-osok között egyértelműen a RAY a legjobb ár/érték arányú telefon. Nekem az is egyértelmű, hogy azok a kétmagosak, melyek nem tartalmaznak minimum 1 GB RAM-ot csak ideig, óráig megoldások, hamar beleütközik az ember a kevés RAM-ba. Tehát szerintem ha valaki középkategóriát keres, akkor vagy (még mindig) a RAY (mondom ha jó a képernyő méret), vagy egy olyan, ami kétmagos és min. 1 GB RAM-os.
-
fPApi
őstag
Félreértettél: én nem mondtam, hogy Te keresd meg. Én azt mondtam, hogy az az állításod, hogy "egy kis kereséssel te is sikerrel járnál" azért nem igaz, mert kerestem és találtam is, csak épp nem működnek. Erre most megint azzal jössz, hogy "van keresés gomb xda-n", hihetetlen, mintha el sem olvasnád, amit a másik ír!
Egyébként megnéztem a RayOnium.v7 romot. Azt írod, hogy "Az valami brutálisan gyors és nincs benne bug.", ehhez képest a hozzászólások (a frissek is) tele vannak a bug-ok sorolásával.....
-
fPApi
őstag
"Szerintem egy kis kereséssel te is sikerrel járnál."
Furcsa, hogy soha nem a segítő készség az elsődleges (tisztelet a kivételnek, mint pl. Atawalpa), hanem annak bizonyítása, hogy a másik nem ért hozzá. Gondolod, hogy úgy nekiállok egy csomó ROM cserének, hogy nem nézek utána?
Hosszú órákat töltöttem el kereséssel (de lehet, hogy napokat is), találtam is annyi megoldást, mint égen a csillag. Csak az a gond, hogy vagy nem működtek, vagy ha igen, akkor helyette más hibát generáltak. Mindegy, a lényeg, hogy nekem nem jöttek be a CM ROM-ok. Ettől még másnak bejöhetnek.
De lehet, hogy kipróbálom a RayOnium.v7-et is, ha már azt mondod, hogy "nincs benne bug."
[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
Az elmúlt napokban kipróbáltam a szóba jöhető ROM-ok nagy részét. Mivel közben nyitottam a bootloadert is, így mind a zártra, mind a nyitottra készülteket. A szubjektív véleményem:
- a zártra készültek is jobbak, mint a gyári,
- a nyitottra készültek még gyorsabbak, optimalizáltabbak,
- legjobbak ebből a szempontból a CM alapúak,
- ugyanakkor a CM alapúak mind tartalmaztak olyan hibát, ami meghaladta az ingerküszöbömet, és lerontotta az optimalizáltságból fakadó előnyt (pl. nekem a wifi képernyő alvás után egyiknél sem ébredt fel, ill. hiába állítottam be, hogy maradjon bekapcsolva, vagy bizonyos programokat nem lehetett telepíteni, pl. viber).Jelenleg egy optimalizált, de a gyárira épülő tűnik a legjobb választásnak nekem. És ezzel a tudással már nem biztos, hogy kínlódtam volna a bootloader nyitással, mert nekem jelenleg még nem adott annyi pluszt.
Ahogy mondtam, ez egy tisztán szubjektív vélemény. Aki akar okuljon belőle...
-
fPApi
őstag
A flashtool-al szeretnék kernelt felrakni és az a gondom, hogy amikor kéri nem tudom flashmode-ba rakni! A vissza gombot nyomom és közben csatlakoztatom az USB kábelt, de nem történik semmi (USB hibakeresés be van kapcsolva és adattárolási módban van)! Mi lehet a gond?
-
fPApi
őstag
Arra van egyszerű megoldás, hogy több programot hogyan lehet aut. telepíteni?
-
fPApi
őstag
válasz energy4ever #6353 üzenetére
Szerintem két ilyen adottsággal csak úgy érdemes belevágni, ha nagy a kockázatvállalási értéked és általában szerencsés ember vagy (minimum két négyes a lottón).