Sony Ericsson Xperia ray - nagy arc helyett

Hirdetés

Bevezető

Nagyon úgy fest, hogy a Sony Ericsson tényleg komolyan gondolja, amit tavaly, a barcelonai világkiállításon mondott: szeretnének az első számú androidos gyártóvá válni. Ehhez persze a koreai párosnak (Samsung, LG) is lesz néhány szava, nem is beszélve a most felvásárolt Motoroláról, de valóban úgy látszik, hogy a Sony Ericsson alaposan beleerősített. Az újabb Xperia készülékek eddig nem nagyon okoztak csalódást, a gyártó le akarja fedni az összes rést. Az Xperia ray tökéletesen illeszkedik az eddigi vonulatba.

Sony Ericsson Xperia raí
[+]

Akik kis méretű, de morcos készülékre vágynak, azoknak a Sony Ericsson a minit és a mini pro-t kínálja. A nagy tepsik kedvelőinek ott van az arc, a kevésbé elegáns, de funkcionális vonalat a neo és a hamarosan érkező pro képviseli, míg a játékos kedvű felhasználók a PLAY kapcsán lehetnek boldogok. Jön még az active, amely a strapabíró telefonok közé lesz sorolható, most pedig itt van a ray mindazok számára, akiknek a mini tényleg mini, az arc pedig túl nagy. A ray mérete, kidolgozása és formaterve úgy készült el, hogy pont befér az arc és a mini közé, de sokkal elegánsabb, finomabb eszköz vált belőle, mint a neo-ból.

Sony Ericsson Xperia raí
[+]

Fentieknek megfelelően a ray nem a filléres androidos készülékek mezőnyében próbál szerencsét, hanem egy szinttel fentebb pozicionálták a marketingesek, így aztán a bruttó 90 ezer forintos végfelhasználói ár is ehhez van igazítva. Ezzel olcsóbb lesz ugyan, mint az arc, de drágább, mint a neo. Nem egy és nem kettő ember mondta azt, amióta a telefon nálam vendégeskedik, hogy ez számára az ideális méret és kialakítás, ennél nagyobb neki nem kell, mert nem kényelmes, kisebb sem, mert az viszont kompromisszumokkal jár. Jól eltalálta tehát a Sony Ericsson, hogy mi fér még rá a palettára, az a kérdés, hogy vajon az árat is eltalálta-e, s lesznek-e olyan felhasználók, akik a minőségérzet és a formaterv miatt jobban a zsebükbe nyúlnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés