- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
- One mobilszolgáltatások
- Windows CE fórum
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #13161 üzenetére
Most már lejárt a garancia, úgyhogy januárban megkeresem ördögi kinézetű fórumtársunkat bootloader ügyben. A gyári "kinézet" csak azért volt, mert egyik zárt bl-re való rom sem hozott semmi pluszt számomra.
Én továbbra sem találtam olyan telefont, amit megvennék a Ray helyett . Ami méretben/külsőre bejön abban gyenge a hw, amiben meg normális hardver van az baromi nagy számomra és általában a felét adnám annak, mint amit kérnek érte Mostani T-s akcióban elgondolkodtam egy SP-n, de ismét megnéztem élőben és nem lett kisebb
[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
válasz Atawallpa #12646 üzenetére
Értem, köszönöm. Ha nem lenne a wifi bugos, akkor kipróbálnám szerintem valamelyiket. De még kivárok, a jelenegi is csak 1,5 hete van fent.
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz Atawallpa #12642 üzenetére
Most összezavartál: nem a CM10 az utolsó teljes értékü Cyanogen rom a RAY-re? Ez alapján:
https://sites.google.com/site/projectfreexperia/known-bugs/legacy-devicesNekem egy CM10 alapú ROM van fent, de egy kicsit finomhangolt változat, a Super Jelly Bean 5.5
Ez 4.1.2-es Androidot takar, és a FusioN-5.5-ös JB-es kernelt használom (ezt ajánlották), ami 2.6.32.60-as linux kernelnek felel meg.
Tapasztalat:
A felhasználói élmény sokkal jobb, mint ami az ICS alapú Superleggerával volt, gördülékenyebb az egész telefon. Sok olyan beépített szolgáltatás van a ROM-ban ami máskülönben külön appal lehetne elérhetö, pl. az értesítési LED testreszabása, stb. Ezek gondolom tipikus CM feature-ök.
Bug/hiányosság:
- Az FM rádió ugyan müködik, de durván bugos. Több minden is van, de a legzavaróbb, hogy ha zenehallgatás közben a hangeröszabályozót a telefonon megyomom, akkor a hangeröt nem nagyon állítja, viszont kirakja a külsö hangszóróra a rádiót (szól továbbra a fülesen is, így elöször észre se vettem...). És csak újraindítással lehet rávenni, hogy ne szóljon a rádiónak a külsö hangszóró.
De ennyi, sima zenehallgatásnál ilyen nem jön elö.Szóval, azt akartam kérdezni, hogy akkor ezek szerint van stabil, mindennapokban használható, újabb CM rom a Ray-ra? Illetve, van 3.x-es Linux kernel? Ez utóbbira azt hittem, hogy soha nem lesz.
Nem létkérdés persze, de ha tényleg van stabil, akkor lehet, hogy kipróbálnám. Azért nem létkérdés, mert az egyetlen nyügöm (az FM rádió mellett), hogy kicsi a belsö tárhely, azon meg semmilyen ROM nem segít .Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #12614 üzenetére
Én is a PAC rommal szemezgettem. Ha jól emlékszem a 3.4-es kernellel kapcsolatban olvastam akkuidőre panaszt, meg wifi eldobálást. De ahogy látom a PAC romhoz 3.0.8-as kernel van.
A kamera hiba csak a videó részre vonatkozik (ha jól tudom nem lehet 720 pixeles videót készíteni) vagy a fotó funkcióban is van hátrány? -
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #12611 üzenetére
Nem is a 4,3"-os kijelzővel van a gond, hanem a telefon méretével. Sok telefonnál kisebbek a túlnyúlások a kijelzőhöz képest és emiatt kisebb méretűek ugyanakkora kijelző mellett.
Ha már írtad a Moto X-et. 4,7"-os kijelző mellett alig nagyobb a telefon, mint a 4,3"-os Xperia L. összehasonlítás 1, 2Lassan eljön a nyitás nálam is. 3-as kernel mennyire jó, megbízható? Mini topikban rosszabb akkuidőről, viszont jelentős sebességnövekedésről írnak.
[ Szerkesztve ]
-
dokar
addikt
válasz Atawallpa #11949 üzenetére
Igen, arra. Most a KTG_urushi_v1.52.elf kernel van fent és amikor felrakok egy ROM-ot, akkor utána fel kell tennem a KTG-WLAN-v1.52.zip drivert CWM-ből, hogy működjön a wifi. Tehát, ha most fel szeretném tenni a sirkay féle xkernel-t, akkor csak flash-eljem fel az egy darab .img fájlt aztán ennyi? Utána újra kell telepítenem a rom-ot (jelenleg Xperia Ultimate HD 3.0.2)?
extra - SEXRay
-
Askformore
senior tag
válasz Atawallpa #11874 üzenetére
Korábban tanácsoltad, hogy töltsem fel 100%-ra a telefont, vegyem ki az akkut 5 percre, rakjam vissza, és töltsem fel újra. Ez segített egy kicsit, ezután csak 10%-ról ugrott le 1%ra, viszont ez is csak ideig óráig tartott, egy kikapcs után ismét 20%-nál csinálta ezt. Ma megpróbáltam újra, feltöltöttem 100%-ra, teló kikapcs, akksi ki, vissza, majd kikapcsolt állapotban akartam feltölteni. Ilyenkor egy kis elem ikon jelzi a töltöttséget a képernyő közepén, és fél óra után sem ment kb 80% fölé. Szóval szerintem az akku haldoklik. Mennyi gari is van rá? Fél év? Vagy ugyanannyi mint a telóra? Bolti garanciám van, nextelnél vettem.
-
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #11835 üzenetére
A garancia lejártáig nem nyitnék (azt a fél évet már kihúzom), főleg hogy nekem egyelőre nincs gondom a telefonnal (sebesség, lag és hasonlók terén). Azután meg két lehetőség van. Ha európai piacra továbbra is csak hólapátok érkeznek (előbb-utóbb csak megfordul ez az agyament tendencia), akkor marad a Ray még egy ideig és ha az új kernelverzió beváltja a reményeket akkor nyitok. Viszont ha érkezik normális méretű droid, értelmes hardverrel, akkor váltok. Harmadik lehetőség, hogy elmegyek egy plasztikai sebészhez és a kézfejemet lecseréltetem egy gorilláéra és akkor jöhetnek az óriás telefonok
-
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #11679 üzenetére
Köszi, már oszlik a köd Csak én is megjártam első körben a JB lockscreenel, mert az Xperia S telepítőjénél még véletlenül sem írták, hogy deodexeli a rendszert és miután nem ment a led jelzés, újra ráengedtem az odexed ledfixet, aminek jó kis bootloop lett az eredménye, mint Kicsikatona7 eseténél. Még jó, hogy minden mod telepítése előtt csinálok egy rendszermentést a recoveryben. Ezután kerestem rá, hogy mi a különbség az odex és deodex között, de hirtelen csak egy korábbi hozzászólásodat találtam.
-
válasz Atawallpa #11443 üzenetére
Szia. CRCaer kernelt használok v5-ös Superleggera rommal. A rom nagyon tetszik,Piszok gyors, alaposan kitakarított, csak gyorsan merül az aksi. Előtte sirkay féle kernelt használtam, másik rommal, ott sokkal tovább bírta az aksi. Viszont a supperleggera romhoz nem írják, hogy jó e hozzá a sirkay kernel, szóval próba szerencse alapon kipróbálom. Vagy aki használja még ezt a romot, és tud hozzá egy jobb kernelt, az is írhat. Várom a javaslatokat.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
papeti01
senior tag
válasz Atawallpa #10959 üzenetére
Tudom, nem nagy az árkülönbség, csak igazából meguntam a tokot. Amikor a simát vettem, még otthon éltem, és nem kaptam sehol olyant ami neked van. Most tudnék rendelni az amazonról, de sok fórumtárs írta, hogy tok nélkül sem kopós, ezért gondoltam, hogy egy próbát megér...
#proudfather
-
papeti01
senior tag
válasz Atawallpa #10953 üzenetére
köszi.
most kipróbálom az időképet és a yahoo weather-t.az miért lehet, hogy a bal felső sarokban 2 kis értesítő helyet nem használ?
eddig a widgetsoid volt ott, 2 kis figura, de azokat eltüntettem a beállításokban, viszont azóta is üresen hagyja, és cak a harmadik helytől teszi ki az értesítéseket?![ Szerkesztve ]
#proudfather
-
válasz Atawallpa #10890 üzenetére
Nekem nem ezzel van gondom, ezt már végigzongoráztam... Nem is igazán a programokkal van a bajom, hanem a letöltött cuccaikkal... Pl. az Asphalt 7 programja csak pár mega, de a letöltött cuccai (zenék, videók, pályák, textúrák, stb.) több, mint 1.6 giga. És ez már nem fér el a belső memóriában. De mondhatnám akármelyik navigációt is. (Navigont pl. nem, mert az pont fut.) Szóval a kiegészítő fájlokat akarja a belső memóriába rakni, csak azt nem tudom, minek? Az ilyen batár programok miért nem tudják megkérdezni, hogy hová töltsék le az adatokat? Nem hiszem, hogy olyan nagy kunszt lenne leprogramozni. És igazából ezzel is csak az a gondom, hogy a play meg engedi megvenni... Ha a teló nem tudja hová tölteni az adatokat, akkor ne lehessen már x összeget kifizetni a semmiért... A memóriakártya is minek akkor? Van olyan ember, akinek kell 32 giga, ha nem játszik a telóján?
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
laci laci
addikt
válasz Atawallpa #10880 üzenetére
Hát oda megyünk ahol hidegebb van. minél többen annál olcsóbb az út és kötelező programok lesznek:
-jégszobor építés
-telefon dobálás egymáshoz vagy a messzeségbe
-telefon térerő próba 2g-3g váltás
-telefon akku (meddig bírja)kötelező by hajtömeg
-telefon sms írás kesztyűben vagy nélküleÉs szeretném itt megragadni az alkalmat a támogatónkat reklámozni:x peria ray
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #10877 üzenetére
Ehhez nálam 2 időjárás progi van használatban Időkép Magyarországon, Palmary Weather külföldön.
Ha már hideg: Ese-Khayya Holnaptól felmelegedés várható. Csak -47 fok lesz a minimum, bár Oymyakon veri pár fokkal.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #10240 üzenetére
Az lehet, hogy kernelszinten kell támogatnia, de az a gondom, hogy totál ellentmondó írásokat láttam ezzel kapcsolatban. Valamelyik ICS frissítés kapcsán (vagy már az utolsó GB-nél?) is megjelentek olyan hírek, hogy működik az OTG gyári rendszeren, azután kiderült, hogy mégse. Mások szerint igen, root után, amit megint mások cáfoltak. A fene se tud kiigazodni. Azt hiszen rááldozom azt az ezrest és veszek egy otg kábelt.
Közben megtaláltam azt a seria.hu-s (tavaly májusi) cikket, ami alapján azt gondoltam, hogy működik gyári rendszeren.
"Fontos megemlíteni, hogy a tesztelt Xperia mini és Xperia mini pro telefonokon teljesen gyári szoftver van, tehát nem kell belepiszkálni, bajlódni vele ahhoz, hogy mindez működjön.
Pendrive-ra azt írja: "Nem támogatott USB kiegészítő". Ez a gyári szoftverben a letiltásnak köszönhető, és a 2011-es modellek napjainkban (még) hivatalos legfrissebb firmware-jei esetében csak root után oldható fel. Ez azonban már túlmutat a mai bemutató keretein." -
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #10237 üzenetére
Nem kötözködésből, hanem mert tényleg érdekel. Biztos, hogy custom kernel kell? Csak azért kérdezem, mert pl. az Iced Bean romnál is írnak (nem próbáltam, hogy tényleg működik-e) OTG támogatást, pedig gyári (587-es) kernelre épül? Ezen a videón is látszólag egy rootolt stock rendszer van. Azt hiszem újra körbeérdeklődöm az ismerősök között, hogy kinek van otg kábele.
-
laci laci
addikt
válasz Atawallpa #10184 üzenetére
Jó reggelt.Idáig ok minden.Tegnap gyorsan belaktam,ami furcsa volt a gyári romnál nem,de ennél fel telepítette azokat az alkalmazásokat amiket használtam a cm9-nél.(pl. autokiller memory)A másik fura az,hogy a gyári romnál az akku 80%-nál volt,tegnap mikor elindult az új rom akkor meg 92% volt.Lassabban merül.Nem 1 hét,de kb 2 nap max.(szink.gmail,wifi 20 perc/nap,hívásmin.50 perc/nap.).Boldog új évet mindenkinek.
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
sir fg
aktív tag
válasz Atawallpa #10151 üzenetére
Köszi.
Végül felraktam a CM10-et, most lakom be. Egyelőre lenyűgöz, mennyire testreszabható a rendszer...Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz Atawallpa #10147 üzenetére
Szia!
Köszi a tippeket, akkor a CM10 mellett a PAC v18 is felkerült a kipróbálandó ROM-ok listájára. De még alszom rá egy párat..
(Én korábban a Shazam-ot használtam, az is jobb volt, mint a TrackID. Utóbbit tényleg az FM rádiós beépülés miatt csípem csak).
Kérdés: a PACv18 alatt erre gondoltál: [link] ?[ Szerkesztve ]
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
válasz Atawallpa #10143 üzenetére
Nyilván nem létkérdés a DRM :-) Igazából azt olvastam, hogy a TrackID nem négy nélküle. És csak a TrackID tud az FM rádióból felvenni, vagy nem? De ezt a featurét tudom nélkülözni.
Ez a sok plusz funkció vonzó, meg hogy így akadásmentesebb lehet a telefon. De én a gyári ROM-mal is elvagyok, csak 1 éves a meló, és kéne vmi újítás, pl. JB. OC-t nem akarok.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
Joe_007
tag
válasz Atawallpa #10139 üzenetére
Van mikor hívnak és mielőtt felvenném újraindul. Volt mikor pont letettem és utána és volt már beszélgetés közben is. Néha megszakad beszélgetés közben és olyankor a térerő se mutat csak piros X-et pár másodpercre, de ilyenkor nem indul újra. Ez másik telóval nem jelentkezett, tehát a térerővel nem volt gondom.
-
laci laci
addikt
-
laci laci
addikt
válasz Atawallpa #10119 üzenetére
Ügye nem kaptál tőlem cm. rom mérgezést? .Kicsit a rom miatt,nem sikerült.A mostani romnál meg telozás után nem kapcsol vissza a kijelző.Megnézem másikkal.
-
Csabesz666
aktív tag
válasz Atawallpa #10119 üzenetére
na majd megnézem, a 10.1-est is... viszont olyan problémám lenne, hogy a fényerő, nem az igazi... pontosabban, maxra teszem, az automatikus szabályzást kiveszem, és akkor is elhalványodik a fényerő szint.... hogy lehet ezt kiiktatni, hogy mondjuk mindig max fényerőt használjon?.... ha mondjuk lámpa alá tartom, akkor frankón felmegy a fényereje a telónak, ha elveszem a lámpa alol, akkor meg pár másodperc mulva elhalványodik.... és nekem, az kevés az a fényerő....
-
laci laci
addikt
válasz Atawallpa #10098 üzenetére
Kész is.Ez a progi is segít.CWM Recovery használata.
-
laci laci
addikt
válasz Atawallpa #10094 üzenetére
igazad lehet.A cm9-nél is gond volt(wifi).Csak nagyon hasznos volt nekem.Keresgetek a neten.Még annyi a bibi,hogy nincs recovery-m.De még nem találtam meg mi miatt és hogyan tudnám aktiválni a gyári rom mentés miatt.
-
benfolds
őstag
válasz Atawallpa #9824 üzenetére
Nem neztem meg utana. Egyebkent gb-rol 403-ra is pcc "minden adat elveszik" opcioval valtottam, es csak annyira, vagy meg annyira sem volt lassu, mint ahogy itt tobbeknel. Igaz, egy hetes volt a gb-m, de azert mar jopar appot feltettem addigra. Az is lehet, h azert nem ereztem akkora kulonbseget, mert nem hasznaltam sokaig a gb-t. Ugy ertem nem szoktam hozza.
-
laci laci
addikt
válasz Atawallpa #9769 üzenetére
Üdv.Nem raktam fel semmit rá.(röviden elmondanád mit jelent amit írtál?)A rom-ot sem én raktam fel.Én nem értek hozzá és hülyeséget nem akartam csinálni.
-
tomy86
addikt
válasz Atawallpa #9730 üzenetére
Engem nem is ez zavar ebben az egészben, mert rendben, hogy 1,5 éves telóra már nem jönnek a legfrissebb dolgok. Csak ugyebár már az ICS kapcsán is ment a sopánkodás Sony részről, hogy hát 512 MB ram nagyon kevés az ICS-hez. Ahhoz képest ugyanennyi ram elég a JB-nek is? Tudom, hogy nem csak ram kérdés, hogy rendesen fut-e egy rendszer, de ez volt a hivatkozási alap.
De ahogy írtad is, így legalább lesz esély mókolt JB-re Rayen is.(#9728) egykori: biztosan van megoldás a szöveg növelésére, de eddig sehol sem találkoztam ilyen leírással. Bár nem is kerestem, nekem megfelelő méretű a szöveg és az ikonok is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Külpolitika
- World of Tanks - OFF topic
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...