- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
benfolds #14558 üzenetére
megszoktam a hülyeségeit (mondjuk a saját csengőhang és riasztás feltöltésénél még bántam az egészet, régi sms-ekről lemondtam), de végül megkíméltem a telefont is a saját hülyeségeimtől és inkább az előnyeit nézem. egyrészt még hihetetlen, hogy így 7 évesen is tudom mindenre használni, aminél a ray már kevés volt (főleg memóriából meg tárhelyből, hiába volt Link2SD, nagyon döcögött sd-ről a telefon) és még most is nagyon stabil az egész rendszere. (facebook néha ki tudja fagyasztani, de kb ennyi)
lehet maradok alma vonalon, mire az SE megfizethető lesz számomra, addig még húzza a telefon.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14552 üzenetére
"nem szimpatikus, hogy az iphone-ra akarnak hasonlítani" Miben? Ezt mondták sokáig a Samsungra is. Akkor sem értettem.
"az sem tetszene, hogy minden alkalmazás kint van az "asztalon", nincs drawer"
Az launcher kérdése, nem kell a MIUI sajátját használni. Én sem használtam öt percnél tovább. Először Novára cseréltem, majd már jó ideje Smart Launchert használok. -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14549 üzenetére
Én egy Xiaomi Redmi 2 Pro-ra váltottam kb. két éve és szerintem még egy évig marad is. A méret még elfogadható (4,7"), bár néha már ennél a méretnél is vannak problémáim az egykezes használattal. Abszolút elégedett vagyok vele, úgyhogy maradok a Xiaominál legközelebb is.
Az viszont tény, hogy amikor nemrég elővettem a Rayt, akkor sokkal kisebbnek tűnt, mint amire emlékeztem -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
benfolds #14490 üzenetére
Nekem is jó az 5", még az 5.3 is navbarral, de elég sok ember van (jellemzően nők), akiknek már kényelmetlen az ilyen telefonok változata. Jóanyám 3.7-es telefont használ, és már ennél is panaszkodik néha, mert a szűk női zsebekbe már ez sem fér be. Olyanok is vannak, akik használtak nagyobb telefont, de kénytelenek voltak visszatérni kisebbhez mert nem felelt meg számukra.
Szóval szerintem sikeres lehetne a linkelt Xiaomi. A Mi5-höz hasonló hardverről írnak, azzal nincs baj, csak nem értem, miért kell ezt az ocsmány home gombot erőltetni... -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14435 üzenetére
"két napot bír az akksi?"
Az első időkben, amíg csak próbálgattam a MIUI-t három napot is elment, mert be volt kapcsolva az akkuhasználatnál valami minimális korlátozás akkukímélés miatt. Ezt azóta kikapcsoltam, így tud két napot nálam. Szerintem, ha beállok a normális használatomra, akkor így is menni fog a három nap."én már úgy vagyok a mérettel, hogy ha a kezembe veszem a htc one (szintén 4,7) után unokahúgom iphone 5c-jét, akkor röhejesen kicsinek találom".
Épp az előbb vettem elő a Rayt és tényleg nagyon aprónak tűnt 3 hét Redmi használat utánViszont nagyon remélem, hogy később is találok max. a Redmi méretében telefont, mert nálam ez már tényleg a felső határ méretben.
Összegezve: így hogy már van magyarországi garancia, én minden ismerősömnek ajánlom a Xiaomit, ha nem kell nekik a B20-as LTE és nem akarnak (tudnak) kiadni 80-100000 forintot egy jól használható középkategóriás telefonért. Ja, és ha nem fotómániások
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14433 üzenetére
Röviden? Ennyi pénzért a közelben nincs még hasonló telefon sem.
A méret nem megszokás kérdése. Attól, hogy több mint két hete használom, nem lett nagyobb a kezemAz ilyen fizikai méretekkel rendelkező telefon (134x67x9.2mm) nekem már nagy. Tokkal használom és így már kimondottan kényelmetlen. Tok nélkül még határeset, de sajnos elég csúszós a hátlapja így kénytelen vagyok tokkal használni, mert már első nap majdnem repült a kezemből, amikor próbáltam az egykezes használatot. Viszont úgy látszik, hogy bele kell törődnöm, hogy ennél kisebb telefon normális hardverrel nem nagyon van.
Minden egyéb szempontból eddig maximálisan elégedett vagyok vele. Még a MIUI-t is megkedveltem, pedig első körben az volt a terv, hogy teszek rá egy CM romot. De bírom az alapból benne levő hívásrögzítőt, a sok nyomkodás mellett is két napos üzemidőt és a trükközés nélkül is elég memóriát, stb.
Úgyhogy szerintem hosszú kapcsolat elé nézünk -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14394 üzenetére
A "probléma" csak a T időzítésével és a bevételeimmel van.
Mivel most hó elején kapok pénzt és legközelebb január végén (majdnem 2 hónap az eltérés), így nem mindegy mikor költök egy nem fontos (telefon, ami egy hónap múlva is ugyanannyiba fog kerülni) dologra. Viszont, ha 2 héten belül nem számláz a T (eddig ~38 ezret nem számláztak ki), akkor csak januárban fog. Így most annyival többet költhetnék anélkül, hogy azzal foglalkoznék, hogy hogyan áll a számlám, mert januárban már megint annyit számláznak felőlem, amennyit akarnak.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14392 üzenetére
Csak olyan cégtől vásárolok, aminek több helyen is utánanéztem. A mostani black friday kapcsán pl. voltak jó cuccok az emagon, de annyi negatív véleményt olvastam róluk garanciális ügyintézés (illetve annak hiánya) kapcsán, hogy inkább nem vettem semmit.
Nagy karácsonyi akciókra nem számítok és már megvettem volna a Xiaomit, ha a Telekom nem töketlenkedne. Ugyanis augusztus óta nem kaptam tőlük számlát a vezetékes (iptv, net, telefon) szolgáltatásokról. Telefonon csak annyit mondanak, hogy az új számlázási meg ügyfélnyilvántartó rendszer miatt vannak csúszások, de majd küldik a számlát. Azt viszont nem akarom, hogy most karácsony előtt veszek telefont és még a Telekom is megkínál egy 40-50 ezres számlával. Bár az ügyintézőjük azt mondta, hogy nem fogják egyszerre kiszámlázni a 3-4 havi díjat, de én nekik már semmit nem hiszek el.
Ha karácsonyig nem számláznak, akkor már nem számít, ezért is várom meg, a karácsony utáni időszakot a telefon vásárlással, nem csak az esetlegesen még előforduló akciók miatt. -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14334 üzenetére
Nekem nem volt eddig semmi hátrányom. Úgy vagyok vele, hogy a neten mindenki azt hazudik magáról, amit akar. Engem biztos nem érdekelne az alkalmazottam facebook, twitter, g+ és egyéb profilja. Ha egy munkaadó ragaszkodik ilyesmihez, akkor tehet egy szivességet. Egyébként sem vagyok rájuk szorulva szerencsére.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14332 üzenetére
Az ilyenek miatt is örülök, hogy semmi közöm a facebookhoz. Illetve van egy kamu regem, ami már nem is emlékszem mihez kellett (azt hiszem volt valami játék itt a ph-n, amihez a választ a facebookon lehetett megtalálni). Azzal idén már egyszer beléptem pc-s böngészőből. Nem éppen én vagyok a facebook célközönsége.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14287 üzenetére
A Sony szerint van:
"Tartsa kézben hívásait
Gondoskodjon a híváskezelés gomb Android okostelefonjához vagy iPhone készülékéhez történő testreszabásáról. Hívásindítás és -befejezés, hangerő-szabályozás a vezetékbe épített távvezérlő által."De ezek szerint több verzió létezik. Viszont az gondolom feltűnt, hogy ez is inear cucc.
-
lmno
őstag
válasz
benfolds #14283 üzenetére
Cserébe nem is hallasz kb semmit a zenéből, de legalább zavar a közlekedésben
Egyszerűbb nem hallgatni semmit, úgyis épp elég veszélyes Bp-n biciklivel közlekedni.
Agybadugósból egyébként az MDR-EX450-öt tudom ajánlani, ha már Sony ugye, bár én egy Nexus 4-el használom és tökéletes. -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14280 üzenetére
Én nagyon nem szerettem a 410-est. Állandóan kiesett a fülemből és ezért is cseréltem MH610-re (az "agybadugós", in-ear verzió). Soundmagicet nem ismerem, de nekem nem érne meg 30-40 dollárt egy füles, amit telefonhoz használnék. Az MH610-est is csak azért cseréltem a Jabrara, mert a T küldött egy ajándékkupont és hozzácsapva néhány hűségpontot kb. egy ezresért el tudtam hozni tőlük.
-
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14236 üzenetére
10-20 ezer forintot még megkockáztatok egy használt cuccnál. Tavaly karácson környékén a Telekomnál volt pár használt Xperia SP 14 ezerért, garancia nélkül. Azt vettem volna, de lemaradtam. 50-60 ezer már sok ahhoz, hogy esetleg vegyek valamit ami lehet, hogy csak két napig működik.
-
tomy86
addikt
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14231 üzenetére
Én is a legújabb play szolgáltatásokat használom, de nem vettem észre, hogy szívná az akkut. Próbáld ki a GSam Battery Monitort vagy a Wakelock Detectort, hátha kiderül, hogy mitől merül a telefon!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
benfolds #14220 üzenetére
Én a Play szolgáltatásoknál mindent tiltottam, ami futott, a GcmService-t kivéve, mert az kell az értesítésekhez. Minden kiválóan működik így is.
Eleve olyanok, amik nevében "log", "analytics", stb van, felhasználó szempontjából felesleges. Plusz én tiltottam a location-ös cuccokat is, de ha Google térképet használsz, akkor lehet, hogy azokat hagyni kéne (Sygic így is perfekt navigál).
Szóval ajánlom, nézd, mik futnak, és ahogy fentebb is írtam, ilyen loggereket meg analyticokat egyből tilthatsz, amiben meg nem vagy biztos, arra keress rá Google-n. -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14215 üzenetére
Gondolom a telefont újraindítottad, miután rendszeralkalmazássá konvertáltad a gmailt. Szerintem azért nem kapsz értesítést, mert nincs play szolgáltatások.
(#14216) benfolds: Ez alapján törölhető.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14210 üzenetére
Nem. Sd-t én pc-n formáztam MiniTool Partition Wizardal. Ehhez persze kell kártyaolvasó, de az meg nem tétel. kb. 5-800Ft (én az Auchanban vettem 600-ért). Ha a telefonban akarod megcsinálni, akkor talán az Android Partition Tool lehet a jó megoldás.
Két leírás a link2sd használatához és a particionáláshoz: link1, link2. -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14208 üzenetére
"ezen a telefonon már tényleg nem lehet root és link2sd nélkül létezni"
Nem nagyon.
"letöltöttem a link2sd-t, most teszek át pár dolgot datáról a rendszerbe"
Azt Titaniummal is meg tudod tenni, bár a link2sd-ben megbízhatóbban működik. A rendszerappok frissítéseit integráld inkább a rendszerbe! Azzal felszabadul hely a datán és a system partíció sem fogy annyira, mint ha programokat teszel át oda. A programokat és adataikat inkább az sd-n kialakított másodlagos partícióra tedd át! -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14155 üzenetére
Azok közül a programok közül, amiket írtál pl. a Dolphinnal én is többször tettem próbát, de mindig uninstall lett a vége. Nálam a szabad ram 120MB körül van és a belső tárhelyen jelenleg 160MB szabad hely van. Használom a greenifyt, amivel letiltottam sok háttérfolyamatot (pl. mai napig nem értem, hogy egy zenelejátszónak minek kell a háttérben futni, ha órák óta nem is használtam). Nem használok se vibert, se gtalkot (hangoutsot). Valamint, ahogy korábban írtam a felhasználói programok nagy részét link2sd-vel áttettem ext2 partícióra (plusz a hozzátartozó dex, és nagyobb adat fájlokat). Azokat a progikat, amik nem helyezhetők át (használod a widgetjét vagy billentyűzet program) rendszeralkalmazássá konvertáltam (szintén link2sd-vel) és így nem a belső tárhelyet foglalják. Persze, ahogy írtam már többször is, így is előfordul, hogy belassul a telefon vagy egy-egy alkalmazás lassabban nyílik meg, de eddig ez még számomra elviselhető szinten van.
Tervbe van véve, hogy kipróbálom ezeket a módszereket egy általam kipucolt gyári ICS-el is. Kíváncsi vagyok, hogy az milyen lenne ismét. -
zhata
senior tag
-
oncsi
őstag
válasz
benfolds #14152 üzenetére
Ez szűz rendszer. Még nincs rajta semmi. De nem is marad így, mert megy rá valami jófajta 4.1-4.3.
Gyári független, nyitható bl. Csak idővel vagyok hijján sajnos. És igen, lassú, de nem játékra kell csak telefonnak, navinak, és zenének. A méret meg nekem max 4' lehetne, de ez is elég (zakó zsebben elfér, a Sony m meg csak nehezen) és azon sem gyorsabb a navigáció. -
oncsi
őstag
válasz
benfolds #14150 üzenetére
202MB volt az üres terület. Feltelepités után, meg most 192MB lett. Az SD-re pakolt 184MB-ot. Nekem ez a fő telefonom, ez van mindig nálam, és tökéletesen működik rajta.
Még mindig gyári ICS van rajta, még root sincs, pár program van csak letiltva, mert nem volt időm átpakolgatni (pár hete vettem a a kijelzőhibás helyett, mível nemtaláltam olyat, amire lecsetélném) -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14138 üzenetére
"optimista vagy, hogy bízol benne, hogy kibírja a telefon november-decemberig"
Semmi baja nem volt eddig. Hibátlanul teszi a dolgát. Miért ne lennék optimista?
"nem rossz ez az alpha, az ára is egész tűrhető (mondjuk azt a 100 ezret én is inkább másra költeném)"
Nekem 100e egy telefonért bőven a tűréshatáron túl van. Egyszerűen nincs számomra akkora használati értéke.
"amúgy jól érzékelem, hogy a szolgáltatók már nem a kedvező telefon árakkal akarják az ügyfeleket magukhoz csábítani?"
A Telekom kb. három éve nem ad szinte semmilyen kedvezményt az árból 3-4000 Ft-os díjcsomagokra. 8-10 ezer/hó fölött lehet értékelhető kedvezményt találni. Az hogy mióta vagy náluk (hűségidő, arany, platina szint) pedig már régóta nem ér semmit. Olcsóbb díjcsomagnál az egyetlen előny a részletfizetési lehetőség, de az is inkább csak akkor, ha olyan telefont veszel náluk, amiket függetlenül árulnak (pl. Sony Z1c, z3c).
Többször néztem az elmúlt években a másik két szolgáltatót is, de hasonló tendenciát tapasztaltam. -
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14128 üzenetére
"van egy ilyen, hogy google beállítások"
Én azt legfeljebb a rendszer újratelepítesekor szoktam megnézni és utána soha többet
"azt is észrevettem, hogy memóriakártyáról kicsit lassabban futnak az appok"
Ez is igaz, de tény, hogy alapból is lassú már ez a telefon. Én még most is együtt tudok vele élni különösebb kompromisszumok nélkül, de rendszeresen nézem (eddig eredménytelenül) a megjelenő telefonokat, hátha megtalálom az utódot. -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14125 üzenetére
A szolgáltatásokat soha nem te nyitod meg (a google különböző cuccaihoz kell), annak elemei folyamatosan futnak a háttérben (nálam most épp 3 példány). Nem lehet, hogy hiába tettél fel korábbi verziót, mert automatikusan frissült az újra? Nem lehet, hogy más lassítja a telefont?
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14120 üzenetére
Csak a felhasználói appokat szoktam menteni, de az apkmirror.com-on van pár tucat verzió. A 4-es és 5-ös korai verziók 16 MB alatt vannak. Egyébként érdemes rendszeralkalmazásként telepíteni. Vagy, ha úgy van akkor a frissítéseit integrálni a rendszerbe és akkor nem a többi alkalmazás elől foglalja a helyet.
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
benfolds #14086 üzenetére
Én most tesztelés (app, webdesign...) miatt beszereztem egy ilyet.
Egyáltalán nem idegen tőlem mivel "kis morcos" billentyűzetes társától, a mini pro-tól én bizony sosem váltam meg és phablet, iPhone mellett is 3 éve ott van a zsebemben - alapvetően azon írok, dolgozok (kivétel rajzolás).A lényeg: annak HW-e totál ue. (CPU, GPU, RAM, ROM),
a kisebb felbontás miatt picit fürgébb lehet (mint a ray)
de remekül megy rajta az ICS ha van root!!!
Ezenkívül root jogokkal CPU vezérlés ("kímélés"), "mély-alvó mód", igenis, bizonyos app-ok kilövése (!)...
"Ott is" (mini pro) sokan panaszkodtak az ICS-re, de én bizony 251 applikációval (teljes lista) is tudom tartani a 90-100 MB-os fennmaradó tárhelyet - ehhez persze rendszeres karbantartás kell (cache, "maradékok" törlése)!Egyelőre (itt: ray) meghagyom az GB-et: most tapasztalom ki hogy mennek-e az applikációim 2.3.4-en...(?!)
Eddig az alapok igen, de majd kíváncsi vagyok a továbbiakra.
Azt már el is felejtettem, hogy itt is lehet (a főképernyő alsó részére is) mappákba pakolni - így el fogok férni, szóval marad a GB egy ideig, de persze root-olom sürgősen -
acsati
aktív tag
válasz
benfolds #14053 üzenetére
Fuh hát én eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. Tény, hogy kicsit keretes, de nem találtam erőben, árban jobb telefont nála. Mármint amit megengedhettem magamnak, abból ez volt a legtökéletesebb.
El leszek szerintem ezzel is 2-3 évig, mint a Rayel voltam. Legalábbis nagyon remélem!
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #14006 üzenetére
Tudtommal ott sem gyári garancia van. Egyébként, ha a mai akciót nem nézzük, akkor ott is 62000. Egyébként nem akarok ilyet venni, csak felmerült, mint a 40-ezres kategóriában lévő telefon. 1GB rammal már nem vennék telefont. Pár hónap és már rootolni kellene, hogy rendesen működjön. LG-nél ez nem tudom mennyire problémás garanciaidőn belül.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13993 üzenetére
Viszont az appok adatai nőnek, a rendszerappok frissülnek. Ez utóbbi frissítések már nem a rendszerbe kerülnek, hanem a felhasználói appok elől foglalják a helyet, ha nem integrálod a frissítéseket a rendszerbe (pl. link2sd progival). Google play szolgáltatások például rendes méretűre tud hízni, hogy szakadna meg aki kitalálta.
Sajnos időnként foglalkozni kell ezzel a telefonnal, vagy marad házitrollunk (-HajTömeg-) javaslata és újabb telefon után kell nézni.
A black friday kapcsán majdnem vettem egy S4-est a Telekomnál. 50-ért jó vétel lett volna, de nem tudtam rávenni magam. Az egy dolog, hogy nagy, de szerintem baromi ronda szegény. A 70-es években ilyen szappantartókat árultak lépten-nyomon -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13986 üzenetére
Azért vetettem fel ezt a lehetőséget, mert én baráti körömben biztos nem okozna problémát egy ilyen kérés, pedig rég elmúlt már a bevállalós tinikorszakunk.
Gsm boltosra pedig fakockát sem bíznék (ismertem párat). Kb. olyan megbízhatóak, mint a murvás nepper vagy a magyar politikusNagy valószínűséggel rádumálna a cserére, azután ha mégis adódik egyéb probléma is, akkor megvonná a vállát, hogy így jártál és ennyi. Persze, mint mindig, ebben az esetben is tisztelet a kivételnek (de én olyannal még nem találkoztam). Hivatalos szervizben be tudják vizsgálni a telefont és árajánlatot is tudnak adni a javításra. Viszont ez nem 1-2 ezer Forintos történet (megjegyzem egy gsm boltban sem).
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13983 üzenetére
"rezeg egyet a motor, aztán ennyi."
Nem vagyok szakember, de ez nem sok jót jelent szerintem. Az ilyen földhözvágós, leejtős dolgokkal az a baj, hogy bármi megsérülhetett a kijelzőn kívül. Elég egy hajszálrepedés egy csatlakozón, alkatrészen vagy a nyomtatott áramkörön és máris kidobott pénz az új kijelző. Persze az is lehet, hogy más nem sérült, de ez csak a csere után derülne ki. Rizikómentes megoldás az lenne, ha akadna az ismeretségi körben egy másik Rezound, aminek a tulaja elég bevállalós lenne és hagyná, hogy az ő telefonjának alkatrészeivel teszteld le a tiedet. Nyilván erre kicsi az esély, főleg a nálunk használatban levő Rezoundok számát figyelembe véve. -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13952 üzenetére
Fogalmam sincs. A Z1 Compact kilőve, mert már a Z3 is megjelent, de a Z1C ára nem akar az ingerküszöböm alá menni sem itthon, sem Németországban. Megvárom, hogy az esetleges karácsonyi akciókban milyen telefonok lesznek akár a szolgáltatómnál (na ebben nem bízok, pedig a Z1C-t függetlenül adják), akár egyéb üzletekben. Persze nálam nem játszik a gsm boltokban kapható innen onnan beszerzett szürkeimportos, korábban letiltott telefonjait 84 ezer környékén küszöbgaranciával.
A gsmarena keresőjébe beírva a feltételeimet, mindig a Z1C jön ki, ha kicsit engedek a méretbeli elvárásoktól, akkor kiad mellé még egy Huawei-t, két Xiaomi-t és egy-egy Meizut ill. Motorolát. Egészen addig, amíg nem akarok 4G-t is, mert akkor megint egyedül marad a listán a Z1 Compact. Samsungot nem akarok, hacsak nem szakítanak a régóta meglevő és szerintem baromi idétlen/ronda külsővel. Huaweit illetve talán egy LG-t is bevállalnék, ha lenne emberi méretben használható telefonjuk.
Még szerencse, hogy a Ray még mindig teszi a dolgát és semmi gondom nincs vele. -
acsati
aktív tag
válasz
benfolds #13902 üzenetére
ezt én is alá tudom támasztani
egy hónapja kb. mutattam képet, hogy leejtettem a telefonom és berepedt a kijelző.
ma már nem látszanak a repedések, csak egy hosszú, de az sem feltűnő, csak a kavics okozta lyuk van még meg a kijelző oldalánés ilyen ma. csak az a kis lyuk látszik a bal oldalon, pedig nem csináltam semmit vele
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
benfolds #13854 üzenetére
Viccelsz?
Ray, illetve Xperia L után a Hongmi olyan,mintha Zsiguliból átszálltam volna egy Mercedesbe.
Szinte mindenben jobb a Hongmi (kopkopkop)
Az L fakó tft-jéhez képest a Hongmi IPS-e egy csoda.
Külsőre is egy szép,elegáns telefon,egyáltalán nem olcsó telefon kinézet. (tényleg van pár kínai,ami gagyinak tűnik)
Röccenésmentes, nagyon ritkán előforduló,minimális belassulással.
Egyedül a GPS gyorsabb a sonyban, illetve talán a Ray videója jobb. (Az L kamerájáról ne beszéljünk,azt kár volt beletenni)
Szóval a Sony nálam leszerepelt,soha többé..., ha a Hongmi kibírja 2 évig, akkor maradok márkahű xiaomis -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13744 üzenetére
Két dolog van a műszaki adatok alapján (tehát nem tapasztalat).
1, Nekem ez már túl nagy. 2, Már kevesebb pénzért is belefért volna 2GB RAM,
Tehát ezt sem az én igényeimhez igazították.Biztos velem és az ismerőseimmel van a baj, de továbbra sem értem miért nem gyártanak a felső közép, illetve felső kategóriában "normális" méretű telefonokat. Én is netezek, használok dokumentumokat, táblázatokat, navit, még játszani is szoktam, de így sem értem miért kell akkora telefon, amin elfér egy háromfogásos ebéd, italokkal, pincérrel. Az utolsó mondat persze már nem erre a telefonra vonatkozik, mert ezért ez nem akkora tepsi, még ha nekem már ez is sok.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13732 üzenetére
Egy telefonnál nehéz megállapítani, hogy mikor kezdi kilehelni a lelkét. Még ha ugyanazokat a programokat is használja az ember, azok frissülnek és esetleg több akkut zabálnak. A felhasználási szokásai is változnak valamennyit az embernek. Én például, akkor szereztem be az új akkut, amikor nálam is jelentős mértékben csökkent az akkuidő. Azután rájöttem, hogy egyrészt az akkor használt romokkal is volt gond, másrészt például bekapcsolva felejtettem azt az opciót a wifinél, hogy a google helyszolgáltatás folyamatosan keressen hálózatokat, akkor is ha a wifi ki van kapcsolva és egyéb hasonló apróságok. Azóta az új akku a fiókban pihen, de legalább van tartalék. A Rayt úgyis megtartom, akkor is ha lesz másik. Jó lesz külföldi utakon a kinti kártyákhoz (ha már független), meg navinak.
Egy ...r wifi egyébként tudja szívni az akkut rendesen. Nem értek különösebben a routerekhez, switchekhez, de elég sok rosszat olvastam a d-linkről. Ismerősök javaslatára én is tp-link routert vettem anno és nem bántam meg. -
-
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13660 üzenetére
Az a baj, hogy annyira nem ismerem egyiket sem, hogy állást foglaljak.Hardver alapján hajlanék az SP felé, annak ellenére, hogy csak két magos. Viszont jelenlegi állás szerint lehet, hogy már a 4.3-at sem kapja meg, nemhogy a KitKatot. HTC nem tudom hogy áll ezen a téren.
-
tomy86
addikt
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13626 üzenetére
"alacatel c7-je milyen gyors a ray-emhez képest"
Azért egy négymagos processzorral ellátott, idén kiadott telefont ne hasonlítsunk már a 3 éves Rayhez! Szerintem.Ráadásul az alcatelbe is csak 512MB ramot tudtak beletuszkolni (ami 2014-ben elég silány), úgyhogy valószínűleg ezért és a 196 ppi-s kijelző miatt ennyi az ára és feltételezem, hogy az ilyen dolgok miatt nem kapkodnak érte.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13545 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy megmaradnak-e a különbségek, hogy hány flottát fognak esetleg külföldi szolgáltatóhoz vinni. Ha tömeges lesz, akkor arra lépniük kell. Egyéni előfizetőknél úgyis nehezítés, hogy külföldi lakcím ill. bankszámla kell az előfizetéshez, de ez vállalkozásoknál nem gond. Amíg ilyen kiszámíthatatlan marad a magyar gazdaságpolitika, mint az elmúlt 30 évben, addig az itthoni szolgáltatók nem nagyon tudnak versenyezni a kintiekkel (még ha ugyanannak a cégnek a leányvállalatáról van is szó, ami ebben az esetben lényegtelen). Ugyanis a magas áfá-nál és extra adóknál nagyobb gond, hogy nem lehet kiszámítani, hogy az éppen aktuális hatalom milyen adót növel/csökkent/vezet be éppen ezen a héten vagy a jövő hónapban. Annyi változást talán hozhat a dolog, hogy csak a vakok számára nem egyértelmű kartellezés talán megszűnik a 3 grácia között (Voda, Telekom, Telenor).
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13536 üzenetére
"sokkal egyszerűbb a telenor oldalán figyelni, hogy hogy állok a percekkel"
A Telekomnál is megnézheted az egyenleged, alkalmanként x Forintért (kőkorszak + lehúzás), de annak nem sok köze van a valósághoz, mert nem tartalmazza a kedvezményeket. A CM3G meg pontos.
Akkor csak "hozzád" került a Rezound.
Külföldön többnyire működik az a felfogás, hogy a szolgáltató (eladó) van érted és nem fordítva. Ha ebből a roaming eltörlésből és társaiból tényleg lesz valami, akkor is maradok Telekomos, csak a német Telekomnál.Rokonság fele úgyis ott él, úgyhogy simán megoldható egy német Telekomos előfizetés.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13526 üzenetére
"a vodafonnál lehet követni online, hogy az aktuális ciklusban hány percet/forintot beszéltél el"
Mindig Telekomos (T-mobile-os, Westeles) voltam úgyhogy nem tudom biztosan, de talán ez az alkalmazás tudja: Mobile Vodafone. Én a Call Meter 3G progival követem a számlám."16 éve vagyok telenoros és még sosem kaptam semmilyen kedvezményt"
Mindenhol így van. Pontosabban egyre inkább így van. Régebben még számított, a hűségidő, most inkább az alapján kapsz kedvezményt (pl. telefonra), hogy milyen drága díjcsomagot vállalsz be. Az mindegy, hogy új vagy régi előfizetőként. Én '96 (vagy 97 eleje) óta vagyok a Telekomnál (akkor Westel) egyből előfizetéssel. Volt amikor 3 előfizetésem és 4 Domino kártyám volt párhuzamosan és soha nem csúsztam számlával. De a jelenlegi díjcsomagomra vállalt hűségre ugyanannyit fizetnék egy telefonért, mint egy új ügyfél, aki lehet hogy holnap már nem fizet. Én úgy látom, hogy a szolgáltatóknak Magyarországon az lenne az ideális, ha az összes egyéni ügyfél elmenne a fenébe - és inkább kommunikálna füstjelekkel - és csak a legalább 100 fős flották maradnának náluk. -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13524 üzenetére
"ezt már nevezem szolgáltatásnak"
Az a baj, hogy ezt csak addig tapasztalja az ember, amíg rá akarnak sózni valamit. Illetve a csajok akkor is jók, amikor bután bámulnak, ha előadod az esetleges problémádat, csak már feleannyira sem segítőkészek illetve tájékozottak5"
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #13523 üzenetére
na, hoztak a boltba pop c7-et. "ó, szia, félretettük neked" (nem mintha kértem volna), olyan kedvesség, hogy elolvadtam, ráadásul kurva jó volt a csaj. ezt már nevezem szolgáltatásnak.
viszont sajnos nem tudtam megvenni a telefont muteromnak, mert nem az ő nevén van a száma, hanem a barátjáén, aki 150 km-el odébb tartózkodik. na tökmindegy.
a lényeg, hogy tényleg 1 gigás a telefon, és szerintem az árához képest teljesen tűrhető cucc. a kijelző nem nyújt mondjuk túl nagy élvezeti értéket. viszont én biztos vagyok benne, hogy sosem fogok ilyen 5 colos telefont magamnál hordani. nemcsak kényelmetlen, de nevetséges is, ahogy az ember a füléhez emeli. -
tomy86
addikt
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13518 üzenetére
Abból a szempontból nem rizikós, ha neten rendeled, hogy akkor 8 napon (illetve úgy emlékszem 8 munkanapon) belül indoklás nélkül elállhatsz a szerződéstől. Magyarul visszaküldöd vagy visszaviszed (ez utóbbit nem tudom lehet-e a vodánál, de a telekomnál lehet) és 30 napon belül visszaadják a pénzt. Vagy ha nem annyira sürgős, akkor vártok addig, amíg lesz üzletben is.
(#13519) benfolds: ez egy mindenre kiterjedő, részletes leírás a Telekom honlapján szereplő ismertetőkhöz képest. A valóságtartalom pedig lényegtelen.
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #13518 üzenetére
csodálatos egyébként ez a felsorolás a technikai jellemzőkről a vodafone honlapján...
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13516 üzenetére
"Vodafone-nál sem tudták megmondani, hogy ők melyiket forgalmazzák"
Ezen nem csodálkozom. Általában egyik szolgáltatónál sem érdemes telefonok specifikációival kapcsolatban érdeklődni, mert ez már meghaladja a "szakképzett" eladók tudását. De ez több más műszaki áruházban is így van.
Idézet a telefon topikjából (5.-6. hozzászólás):
"A különböző típusok a honlapom.
Single SIM Versions: 7040A / 7040F / 7041X"
"Nagyon utána jártam a dolognak, és kiderült, hogy csak a 7041x-ben van 1-gb-ram. A többiben csak 512-mb-van."A fenti megállapításokért nem vállalok felelősséget (kivéve az eladókkal kapcsolatos első rész)
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13503 üzenetére
Lehetséges. ha jól emlékszem a Chainfire féle SuperSuban volt ilyen lehetőség.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13501 üzenetére
Ha nincs egy ftf-ed az eredeti Telenoros romról, amit flashtoolal feltehetsz, akkor csinálj egy factory resetet, majd PCC-val vagy SUS-al egy frissítést (ha jól emlékszem, már nincs a SUS-ban sem javítás opció)! Illetve először nézd meg, hogy az általad használt Superuser appban van-e unroot funkció. Ha nincs, akkor használd a Superflash progit, abban is van unroot funkció ill. ha jól emlékszem a flashtoolban is van ilyen lehetőség. Ha unroot megvan, utána factory reset, majd frissítés és mindent megtettél a siker érdekében.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13499 üzenetére
Bár talán csak egy alkalommal használtam a PCC-t (nem ma volt), de szerintem a root az ugrik és jó eséllyel visszatesz minden gyári hulladékot. Viszont, ha most egy egy friss mentésed, akkor legfeljebb visszateszed azt. ICS root és cwm-ből restore már nem egy nagy ügy.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13489 üzenetére
Javítom magam, mert van egy eset amivel "veszíthetsz". Sok esetben úgy történik a garancia megvonása (mondom Sonynál root miatt ilyet még nem olvastam, de attól még lehet), hogy kijavítják ingyen, de megvonják a garanciát a későbbiekre. Másik eset, hogy helyből megvonják a garanciát és kiszámlázzák a javítást. Nem akarlak rábeszélni semmire, de egy 3 éves modellt, ami ráadásul sim lockos könnyebb úgy eladni, hogy hibátlan.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13486 üzenetére
Ez nem Samsung az elcseszett knoxal. Másrészt eleve marhaság, hogy a szoftverben van számláló. Ha újrahúzok egy romot flashtoolal, akkor mi lesz a számlálóval? Knox ezen része is úgy működik (ha jó tudom), hogy egy epromba (csak írható memória) épített számláló van.
Gondolom a Telenoros eladók is olyan agyonképzettek, mint a Telekomnál meg a Vodánál.
Egyébként mit veszítesz? Szervizlátogatás előtt visszateszed a gyári szolgáltatós romot és ennyi. Maximum megvonják a garanciát (99,9% hogy nem). Rosszabbul nem jársz, mintha el sem viszed. Nem kell az eladóknak/szervizeseknek reklámozni, hogy rootolt volt a telefon. -
oncsi
őstag
válasz
benfolds #13484 üzenetére
Annyiban kiegésziteném, hogy nem a telefont cserélték, csak kimaradt, hogy telefon alaplapot.
Alaplapot kamerástól, (USB is kicsit gyengúsz volt) meg a hátlapot. Meg vettem hozzá tartalékba mégeggyet, gondolván ez sem jobb, mint az eredeti. Jobb. Semmi baja, míg a másik 2 hónaposan minden sarkánál már kopott volt. A kilyelző meg a tok maradt. Az aksival, amit mostanában kell majd cserélni.
Mellesleg késöbb a kijelzőt is cserélték, mert az meg foltos lett.
Azt is leírtam ide, az elözmények közt megvannak.
Ha szolgáltatós a szervíz, akkor csak javasolni tudom. Legalábbis ahová én vittem.Ja, és asszony miniProja is kapot egy hátlap cserét, de azt már kemény 1200Ft körül, mert azt nem ismerték el gyári hibásnak. Ugyan olyan festésü mint a Ray. És az sem kopik az ujjal
(ez a matt fekete, ilyen selymes, ha kopik akkor nyúlós a festése. Eredetileg ezzel adták őket.
-
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13478 üzenetére
Ha megint lesz egy olyan vétel, ami nálunk nem vagy csak jóval drágábban kapható és egyébként megfelel az általam elvárt követelményeknek. Mint pl. utoljára a Moto G. Jós nem vagyok, úgyhogy nem tudom milyen modellek jönnek ki addig.
De ha mégsem lesz addig semmi, én akkor is elvagyok a Ray-el még egy darabig. Ha meg továbbra sem jön ki értelmes méretű telefon, akkor legfeljebb lemondok a kényelmes (egykezes) kezelhetőségről -
tomy86
addikt
válasz
benfolds #13476 üzenetére
A hozzászólásod első részével "vitatkoznék" egy kicsit. Jelenleg CM11-et (4.4.2 droid) használok a telefonon, amit a Play is 4.4.2-es droidként kezel, tehát az appokat a legújabb verzióra frissíti. Amit tapasztaltam, hogy alapvetően gyorsabb, mint pl. az ICS, tehát az új droid verzió nem feltétlenül igényel erősebb hw-t. Az általam használt appok mérete sem növekedett számottevően, kivéve a google cuccait. Azok mérete viszont tényleg folyamatosan nő. Ennek "ellenszere", hogy pár gmail appon kívül mindet felhasználói alkalmazásként telepítettem, így majdnem az összes áttehető sd-re. Persze itt is fenntartom, hogy lehetnek olyan felhasználói szokások, amiknél egyszerűen tényleg kevés már ez a vas. Ha meg valaki nem akar ilyen szinten foglalkozni a telefonnal, hanem csak egyszerűen használni akarja, akkor annak tényleg váltania kell lassan, ha még nem tette meg. Viszont én karácsonyig (akkor szoktak nagyobb akciók lenni a T-nél) szinte biztos megtartom, esetleg Németországban veszek valamit a nyáron.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Star Trek
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Könyvajánló
- World of Tanks - MMO
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest