- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
- One mobilszolgáltatások
- Windows CE fórum
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2025: Divatos e-bringákkal jön Európába a Heybike
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronda
aktív tag
válasz Fehércápa #6447 üzenetére
néha nem sok választ el tőle.
egyszer azt hiszem pont te írtad, hogy sosem volt ilyen instabil telefonod. (valaki még rá is kontrázott, hogy neki meg sosem volt ilyen stabil. őszintén irigylem.) nos, nekem sem volt még ennyire hullámzó teljesítményű telefonom soha. néha napokig úgy vagyok, hogy egész jó és egy darabig még el leszek vele, néha meg az agyvérzés kerülget miatta. de minden ilyen szarakodás egyre jobban erősíti bennem a vágyat, hogy ki kellene próbálni más rendszert.
"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21
-
Atawallpa
aktív tag
válasz Fehércápa #6018 üzenetére
A GB esetében nekem elfogadta bármelyik könyvtárban is volt a kiválasztandó zene. Az ICS4.0.4 esetében az Sd/Alarms, Sd/notifications, Sd/Ringtones mappába kell berakni (illetve javasolt) és akkor megtartja a kiválasztást. Mióta én így átmozgattam a zenéket, azóta nincsen gondom.
Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
-
Joe.36
addikt
válasz Fehércápa #5543 üzenetére
Nem tudom én nálam bevált mert sok mindenre használom a telefont, netezek, zenét hallgatok, telefonálok vele, simán és viber, játszom is, és egész nap nem lassul be hanem gyors marad.
Nálam is Crazyre van állítva.
[ Szerkesztve ]
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #5534 üzenetére
A videó - amiből próbálsz gúnyt űzni - kifejezetten a home és launcher felület miatt készült.
Azért ennyire nem kellene sértegetned a fórumtársaid!Igen, képzeld, van olyan app, pl a facebook, ami nehezen töltődik be.
Igen, ha használod ez a modell is melegszik, mert ez fizika. Kicsi helyen relatíve erős vas.A későbbiekben tartózkodj mások kigúnyolásától!
(#5530) Lorant2:
Van persze auto fényerőszabályzó, de azt menüből nem tudod kapcsolgatni.
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Joe.36
addikt
válasz Fehércápa #5536 üzenetére
Nálam nem melegszik, de nem is akadós, én vibert használok. Csak normálisan gyors, egyedül a tárcsázó első megnyitása lassú, de ha bent van a memóriában már az sem.
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #5228 üzenetére
Ha nincs ismerősnek - akinek ismerem a vezetési szokásait/stílusát -, akkor megnézem a gyári fogyasztási adatokat és azt megtoldom kb. 10-15%-al. Ugyanis nem tudhatom, hogy akit kérdezek erről, az tojásokat rak a lába és a gázpedál közé vagy versenypályának gondolja a falu főutcáját. Egyébként nem eszerint veszek autót/telefont.
Azonkívül (rossz példát mondtam) a jelenlegi vita inkább arról szól, hogy kinek mennyi ideig elég 10 liter benzin. Nyilván annak kevesebb ideig, aki minden nap bejár 10 km-re levő munkahelyére, mint aki hétvégeken elugrik a 20 km-re lévő strandra. -
Lasy
veterán
válasz Fehércápa #5228 üzenetére
Semmi furcsa nincsen ezen.
Én mindig ugyan azt használom, és ugyan úgy, de volt a kezemben már olyan ray ami ugyan ezen feladatokat 1 napőig is bírta, de a legtöbb napi 2 töltés.
Ez nekem egyáltalán nem fura.
sőt az Xperia S is ha mindent használom fullosan akkor max 6-8óra, de ha szépen rendesen használom, akkor akár 26óra is kijön.+36702778032
-
Syl
nagyúr
válasz Fehércápa #5201 üzenetére
Az éjszaka nálam kb 0:30, 1:00-tól 8:00, 8:30-ig tart. Az a kép pedig akkor készült mielőtt reggel (igen, nekem a 9 óra még reggelt jelent) visszakapcsoltam a hálózatot és rátettem a töltőre.
Most keress valami mást amibe bele tudsz kötni. Esetleg a kép méretébe?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz Fehércápa #5194 üzenetére
Persze, mert az hogy valami jót írtam a Ray-ről, azt jelenti én egy tudatlan suttyó paraszt vagyok, aki azt sem tudja milyen telefonja van. Nem állok csak azért be a divatfikázók közé, mert az a menő. Ha egyszer nekem semmi bajom a készülékkel, mégis mit írjak?
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz Fehércápa #4244 üzenetére
Hidd el, semmi trükk nincs benne. Csak simán használom. Még soha nem fagyott le. Ez előtt BlackBerry-m volt, az is ilyen volt. Megbízható és 3-4 napig bírta. Az azt megelőző iPhone 3G viszont... Képes volt lefagyni a sima képnézegetőben.
Néha, több program egymás utáni futtatása után kicsit akadozik az animált háttér. Gondolom ilyenkor szveppel De szerencsére ilyet ritkán művel.(#4245) lmno
A fényerőt én kb 30%-ra húztam le. De nem a takarékosság vezérelt. Nekem egyszerűen túl erős a fénye.
-
Syl
nagyúr
válasz Fehércápa #4234 üzenetére
Nézd, te írtad a napi pár email-t, sms-t, kb 10 rövid hívást.
Nálam:
- wifi és 3G állandóan be
- google folyamatos sync - email, naptár, contact (nem csak óránként meg ilyenek)
- emailt inkább csak olvasok rajta (írni táblagépen szoktam)
- böngészni szintén táblán szoktam
- sms ritkán van lévén flottás csomagom van és gyakorlatilag fillérekért beszélek
- ebből kifolyólag nem ritkák a 10-15 perces hívások (persze több, hosszabb hívásnál már inkább 40-50% a napi fogyasztás)
- élő háttérkép
- gps off
- éjszakára airplane
- ics óta (1 hónapja) egyszer volt újraindítva(!)
Ezzel a használattal a három napot röhögve viszi.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
SkylineGTR76
tag
válasz Fehércápa #4237 üzenetére
Persze, óránkénti lekérdezés, de nem óránkénti olvasással...
Eléggé ECO-ban nyomom: nincs mozgó háttér, nincs rezgős érintés/csengés, fényerő kb 35%.
Direkt teszteltem 3G és 2G közötti fogyasztás különbséget, de nem kimutatható... Nyílván ez hely függése is, 90%-ban Pesten vagyok, jó térerőben... -
Joe.36
addikt
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #4228 üzenetére
...csak azért, mert én normálisan végigvittem a dolgot?
Volt egy kijelzőhibám. Észrevettem, utánanéztem (összehasonlítottam egy kiállított darabbal) majd miután meggyőződtem, hogy létezik a hiba, beadtam szervizbe. Kicserélték a kijelzőt, és kész.
Egyszer sem oltottam semmit, egyszer sem kiáltottam farkast, csak tettem a dolgom, javíttattam. Most meg használom tovább, zökkenőmentesen ICS-el, elégedetten.Egyébként én hányszor is küldtelek vissza az Északi sarkra?
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #4225 üzenetére
Ne bosszants!
Ha valaki felhozza, hogy nála jó - mint azt már láthatod is - az már alapból vita tárgyát képezi, miszerint f*s és kész, más nem érdekli.
Nála lehet. Másnál nem.
Egyébiránt, ha nem érdekli, akkor tulajdonképp miért van itt?
Csak azért hogy elmondhassa - többször, több kommentben, több oldalról nézve(...) - hogy f*s, de más véleményére tapasztalatára nem kíváncsi, magasról tesz rá, és különbenis nála akkor is f*s...Adja be szervizbe.
[ Szerkesztve ]
-
ronda
aktív tag
-
Syl
nagyúr
válasz Fehércápa #3958 üzenetére
Nézd. Szerinted a Ray sz*r, szerintem nagyon jó. Az egymás győzködésével ellehetünk itt sokáig de mi értelme?
Megismétlem a kérdésemet: aki nincs megelégedve a készülékével, miért nem adja el, cseréli le másikra?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
SkylineGTR76
tag
válasz Fehércápa #3949 üzenetére
Szente-nek:
Az én wifim meg tökéletes. Naponta használom, nem dob le, gyors, erős jel, stb. Eredeti GB szoft, kb 30 extra alkalmazás a telón, 3 hónapja nem fagyott le egyszer sem. Telefonálok, emilezek, keveset netezek vele, 3 naponta töltöm és tökéletes a kapcsolatunk. Nem várom az ICS-t, mert minek.... Így jó, ahogy van. Egy negatívum: kopik a hátlap a sarkoknál. Na bumm, jól áll neki a rácsos tok...[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz Fehércápa #3949 üzenetére
Nem nagyon tudod elfogadni azt, hogy léteznek emberek akiknél nem jelentkezik a hiba? Itt nem szerelemről meg lila ködről van szó, hanem tényről. Ha egyszer nála(m) nincs vele gond, akkor ő hazudik?
Azt nem értem, hogy ha szerinted ennyire sz*r telefon a Ray, miért nem adod el?(#3950) mrlujoak
De nincs rajta vaku, érteeeem?
[ Szerkesztve ]
-
rytsye
csendes tag
válasz Fehércápa #3589 üzenetére
Szeva! Köszi a segítséget! Úgy néz ki ,hogy talán tényleg a camera fv 5 a legjobb.Azt szeretném kérdezni ,hogy a vakut vagy a fotófényt hogyan tudom bekapcsolni ebben , írd le pontosan légyszíves.Vagy nem lehet ebben beállítani? Illetve videót lehet vele felvenni? Valamint mit állítsak és hogyan be hogy a legjobb fotókat csinálja? Ne haragudj a sok segítségkérésért,csak ha már ilyen jó telefonom lett, mint a Ray, szeretném is kihasználni.
Még egyszer nagyon köszönöm előre is !!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ice_Man22
senior tag
válasz Fehércápa #3598 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy vegyel ne vegyel, nem azt, hogy a telefon ezt tudja es ennyi.Ez egy profi kis telefon, es ha valaki villantani akar az vegye fgepet.De mindenki azt csinal amit akar, azert van millio telefon es egyeb aru cikka polcokon, csak nem kell le sz*rozni egy telot mert nem tud egyes dolgokat.SMSt tudok kuldeni, hivni tudok, gyorsan e mailt megnezni?Szerintem egy telo tudjon ilyesmit.
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #3598 üzenetére
Én meg erre a stílusra írtam, hogy "ebben a szarban nincs vaku". Azért 80e Ft-ért ne akarjunk már mindent egyben és abból is a legjobbat. Én ugyebár teszek a vakura, meg általában a fotós részre. Viszont megkérdeztem erről egy haveromat, aki szeret fotózni. Ő vett egy fényképezőgépet, mindenféle optikával, meg olyasmivel amiről gőzöm sincs, hogy mire való és azt viszi, ha fotózni akar. Arra meg, hogy az ugyebár nincs mindig nála, azt mondta, hogy nem érzi magát Robert Capanak, hogy szuper minőségben kéne megörökítenie ahogy lerobban a 7-es busz a Blahánál.
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #3595 üzenetére
Azért azt Te megint elfelejted, hogy nem az a gond(otok), hogy nincs egyáltalán fény - egy már közel sem 100 ezeres - hanem hogy az folyamatos fényt ad, és nem pedig villant...
áááá, ez már a szőrszálhasogatás és belekötés-keresés netovábbja...
SGS. Na, ott nem volt gond, hogy nem villant. Nem is volt minek villannia...
Itt viszont nem ez a helyzet. Csupán van aki azért illeti a készüléket rosszal, mert folyamatos a fotófény...
Persze a logikus magyarázatát már nem fogja fel, csakazértis nem villant nem villant nem villant...
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #3552 üzenetére
Könyörögve kérlek, vidd már be végre valamelyik szervizbe!
Ha a Vodához viszed, de nagyobb baja van, ígyis úgyis a központi szervizbe kerül...
Igen, sok rosszat lehet hallani róluk, de ha egyszer ők a központi szerviz...Ha meg nem szervizelteted, akkor továbbra is a kínlódásodnak adsz hangot, holott többször, többen kértük már, hogy szervizeltesd.
(#3553) Petii88:
A készülék működésében nem fog negatív hatással jelentkezni, ha formázod a memkarid...
Csak az a telepített progijaidnál lehet anomália, ha a memóriakártyára telepítettél...[ Szerkesztve ]
-
resch13
tag
válasz Fehércápa #3506 üzenetére
Sziasztok!
Eddig csak olvastalak titeket (amúgy 27), de most végre érdemi infót is tudok Fehércápa részére, úgyhogy megtöröm a hallgatást.
Én szerdán vittem szervízbe (T-hez), nekem 7-10 napot mondtak, mire visszakapom. Igaz, én a kijelző miatt vittem be. (1 hét után a Gorilla Glass kijelző tiszta karcolás volt... Mondjuk nem értem mitől. De, biztos, ami biztos, az összes általatok leírt eddigi hibát felsoroltam a szervízesnek.)
Akkuidő:
Nálam állandó 3G-vel és szinkronizációval, napi kb 2 óra netezéssel, fél óra (Angry Birds v. passziánsz) játékkal, 10-15 sms-sel és kb fél óra telefonálással bír 1-1,5 napot... (2.3 Android)[ Szerkesztve ]
-
csoe
tag
válasz Fehércápa #3474 üzenetére
Jelentősen javult nálam is a készenléti idő az ICS telepítését követően: folyamatosan bekapcsolt Wi-Fi, gmail és push exchange szinkronizálás, kb. 40-50 perc telefonálással, fél óra mobilnetes adatforgalommal, pár SMS-sel merült reggel 8-tól este 8-ra 40%-ot 60%-ra úgy, hogy a GB korábban enni kért (20% körül).
Ennek fényében, kevés használat mellett a 3 napot egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek.
-
tresh
veterán
válasz Fehércápa #3466 üzenetére
Jó egyértelmű...nem azt mondtam hogy aktívan bírja nekem a 2 napot csak ne az legyen az hogy reggel 6 kor elindulok 100%-os aksival és délután már lemerüljön nekem pont amikor szűkségem lenne rá.Az hogy este haza érek 8 kor és töltőre teszem belefér mellesleg 3g-n csak akkor menne ha épp valami véget a telon kell e-mailt írnom vagy bármit megnéznem
[ Szerkesztve ]
-
ronda
aktív tag
válasz Fehércápa #3438 üzenetére
Ha lesz időm (meg nem felejtem el), holnap csinálok pár képet meg videót és felrakom valahová.
Tudja valaki értelmezni ezeket a százalékokat az akksi állapotnál?
Mi az hogy "telefon készenlétben" 25%? És a többi időben "miben" volt ha nem készenlétben?
Mi az hogy "hanghívások" 22%? Most adogattam össze: ebben a 15 órában 26 percet beszéltem összesen!
Kijelző 21%? Összesen egy órát sem volt aktív a kijelző, nemhogy hármat!"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21
-
ronda
aktív tag
válasz Fehércápa #3429 üzenetére
Miután próbáltam a videót és írtam, hogy szaggat, meg monó, csináltam egy factory reset-et és egy javítást pcc-vel. Aztán megint egy factory reset. De azóta nem próbáltam. Holnap megnézem.
Akksi: Adat és wifi nélkül, bluetooth kb 10 óra.
[ Szerkesztve ]
"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21
-
ronda
aktív tag
válasz Fehércápa #3373 üzenetére
Kérek engedélyt jelenteni:
Jelentem, a térerő anomáliák a sim-kártya csere óta megszűnni látszanak, ellenben -igaz konkrét mérést lehetetlenség lenne kivitelezni, gingerbread referencia adatok hiányában- olybá tűnik, hogy az akksi egy leheletnyivel hamarabb leheli ki a lelkét. De root-oltam a gépet, ha időm engedi, nekiállok kilőni a "felesleges" process-eket."Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21
-
rw-ultra
tag
válasz Fehércápa #3307 üzenetére
Nekem a céges telóm vodás (nokia c1), minden hívásnál az első 30mp-ben egy sistergést lehet hallani.Ilyenkor a mikrofon sem műxik.De nem csak ezzel a c1-el csinálja, hanem a kolléga Se k800i-vel is.
*http://www.youtube.com/watch?v=ZTu0yvlI8MA*http://jelvenyem.hu/gar/index.html*
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #3332 üzenetére
Nem ragaszkodom a legfrissebb rendszerhez. Videó, fotó rész mint köztudott, nem érdekel. Ha az egyéb lassulások, hibák meg a kevés RAM miatt vannak, akkor nem akkora a gond részemről. ICS után úgyis rootolom a telefont és a sok gyárilag telepített sz..t törlöm. Mindjárt lesz szabad memória. Egyes vélemények szerint úgyis a gyártók saját felülete és előretelepített baromságai miatt nem elég az 512MB RAM. Majd kiderül. Legfeljebb visszamegy a GB.
(#3331) bylow: Azt próbáld ki először, amit a 3302-ben írtam!
-
-
kk831228
addikt
válasz Fehércápa #3316 üzenetére
Ezt is olvasd el : "This update is horrible, and this is why" Én is várom a fejleményeket
De azért a hivatalos sony fórumon megfordultak egy páran és hát nem sok jót olvastam!!
Egy ilyen frissítést kiadni...
A kamerát tesztelje már légyszi valaki mert azt írják hogy lagg + mono a felvétel + ilyen pozitív dolgokat!!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #3161 üzenetére
Már megbocsáss, Te panaszkodtál folyamatosan.
Makróról, ledről, meg AF-ről.
Egyszerűen hihetetlen, hogy nem találtál egy cikket, egy videót sem, amin ott van minden.
Amit meg már ezerszer leírtunk, led vakut általánosítva használják az emberek, mert ez nem az a vaku. Akármennyire is szépíted, a fényforrásos logikus magyarázatot sem fogadod el.
Neked kell a led villanása.
ADD EL a ray-t és vegyél olyat. Azokban biztosan lesz azonnal makró, meg AF, olyat vegyél, amiben nincs BSI - nem fogja bántani a tudatod - és megnyugszol.A korrekt képkészítés pedig még mindig nem jelenti azt, hogy a legjobb, és beleköthetetlen.
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #3155 üzenetére
Senki, érted, senki sem zengett ódákat a ray képkészítési bravúrjairól.
Senki sem mondta, hogy ez a csúcs.Ellenben Te folyamatosan olyan dolgokat hiányoltál - és ennek hangot is adtál - amik benne voltak a telefonban.
Ezért van az, hogy már engem is felmérgeltél. Valaki idetéved, és olvassa a panaszaid, hogy nincs makró meg nincs AF, meg nincs vaku... Aztán pedig mind van.
A BSI-től is azt a csodát várod, hogy szürkületi képeknél is napfényes képek élessége lesz.
Légyszi, legalább a tévedéseid ne próbáld más válaszai mögé bújtatni!
Ne. Inkább használd, kérdezz, ha valamit nem tudsz, de ne jelents ki olyat ami valótlan!
-
Ear001
addikt
válasz Fehércápa #3155 üzenetére
Nem ódazengésről beszéltem, hanem hónapok óta tartó rendszeres használatról. Pontosan tudom, mi a difi pár napos teszt és egy dolog hosszan tartó használata között, a fórum is a Prohardver tesztképein pörgött, amik, valljuk meg elég kevés információval bírnak.
Ha pedig tényleg fényképész vagy, még súlyosabb a dolog, hogy nem ismered fel az autófokusz működését és hülyeségeket írsz a Rayről.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Fehércápa #3148 üzenetére
Jaj, jaj jaj és megint jaj. A Ray ilyen szempontból tejesen rendben levő telefon, csináltam vele százvalahány rövid videót mindenféle körülmények között, és kifejezetten pozitív csalódás volt a működése és az elkészült anyag. Fényképezni is remekül lehet vele, persze csak akkor, ha tudja mit tart a kezében, milyen funkciók közül válogathat, na meg fotózni is tud, nem csak megnyomni az exponálógombot helyettesító részt a kijelzőn...
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #3151 üzenetére
Van, persze összefüggés. Csak ha nincs - szerinted AF - akkor mi lehetne lassú, ugyebár...
Az AF és az élesség hiánya (AF működési sebessége) bizony szorosan összefügg.
Szóval, használd, próbálgasd, és kérdezz, ne pedig kijelents valamit, ami nem igaz, és csak Te nem fedezted fel...
"Azt felfújni, hogy most tévedtem és a menüben található "egyszeres autofokusz" a valóságban folyamatos autofokuszt jelent, nem szép dolog tőled."
NEM! Te kategorikusan kijelentetted - és nem csak ebben a topikban - hogy NINCS AF, meg macro. Holott mindkettő van.
Neten is ott van a rengeteg ray videó. Macro is![ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #3148 üzenetére
Elég nagy pálfordulást tettél. Eddig a fókuszt sem vélted valósnak a raynél, most meg már a sebesség a lényeg...
Ahány gép/modell, annyi AF sebesség. Miután már kiderült számodra is, hogy van AF a ray-nél, nehogy azon kezd lovagolni, hogy az de(...)...
Ne. Inkább fedezd fel és használd, amit eddig nem tettél, csak oltottad a ray-t vélt hiányosságai miatt - ami ugye nem volt valós.
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #3146 üzenetére
Az autófókusz működésének van sebessége is.
Ezt láthatod.Ez nem hiba. Ez sajátosság.
Egyébként meg próbálkozz. Minél kevesebb a fény annál lassabb lesz az AF.De ezt már gondolom tapasztaltad, hogy esti képeknél - pláne ha motívumprogramot használsz - is lassul az AF működése. Ez nem hiba. Ez az AF működési sajátossága.
Digitális gépeknél is évekig tartó fejlesztés eredménye a folyamatosan csökkenő AF működési idő, ami szintén nő nem ideális fény esetében.
Megnyugtatlak ez sem ray hiba.
Ráadásul megint a részlet felett siklottál el. Rizso írta is, hogy esős, trutyis - tehát fénymérés szempontjából nem épp ideális - időben készült a videó.
Szerintem érdemes utánaolvasnod a digitális képkészítés alapjainak, és nem hibának vélni a működési sajátosságokat...
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #3144 üzenetére
De nézd!
Ha valamit nem értesz, akkor ne úgy írd, hogy nincs!
Mint kiderült a számodra, van macró mód, és van AF is.Megsúgom, az Xperia mini-nél is , Live with Walkman-en is (...) egyszeres autófókusz a fordított szöveg. Ettől még igazán vehetted volna a fáradságot és kipróbálhattad volna, tulajdonképpen mit is jelen az.
Egyébként logikusan átgondolva ha az egyik fókusz végtelen (azaz fix) a másik meg más, akkor ott van AF.
Erre mit csinálsz? Félrevezeted az idelátogatókat, és a fotós topikban is csinálod a feszkót...
Oké, hogy amellett, hogy lebénázod magad, még oltod a ray-t.
Szóval. Van AF videónál, és van macró fotóban is és videóban is. A BSI meg nem csoda képérzékelő, így ne is úgy kezeld.
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #3141 üzenetére
Átnéztem az általad említett fotós topikba.
...és lám, egyből ott egy ray videó. (rizso készítette, gyári alap kameraszoftverrel - megkérdeztem)Nézd csak meg, milyen szépen működik az a számodra nem is létező autófókusz!
Beállítása: Egyszeres autófókusz!Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-