- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
- One mobilszolgáltatások
- Windows CE fórum
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fehércápa
aktív tag
Valahogy ki lehet kapcsolni, hogy állandôan frissitêssel traktáljon a telefon? Baromira unom már, hogy minden nap ott van valami az értesítő sávban.
-
Fehércápa
aktív tag
válasz lovas93 #5586 üzenetére
Érdekes, hogy nekem is max 1 napot bír, van, hogy még annyit sem, pedig tényleg alig van fent alkalmazás. Mások meg ugyanerről a telefonról azt írják 4 napig bírja nekik. Én a kettőt se tudom elképzelni, nem értem hogy lehet ekkora különbsêg. ICS-t simán frissitêssel tetted fel? Ha előtte Gb-nyomsz egy teljes visszaállítást, akkor elvileg gördülékenyebb lesz az Ics.
-
Fehércápa
aktív tag
válasz csibusz0314 #5541 üzenetére
1968-as hozzászólás. Bocs, nem tudom linkelni. Szerintem felejtsd el a Task killert, csak lassít. Pontosan azért amit írtál, minden újraindul!
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Ha mondjuk érdekelne egy kinézett autó fogyasztása, akkor szerinted kitől kapnál êrdemi információt? Attól aki évente kétszer kimegy vele a telekre vagy attól aki minden nap használja? Ráadásul hogy az autós példánál maradjunk itt a legtöbb embernek 7-8at fogyaszt, egyeseknek meg 2litert. Picit fura...
-
Fehércápa
aktív tag
Vicc...
Tökéletes a példád, nekem is a közelben lakó bácsika jutott eszembe, aki évente kétszer kimegy a skodájával a telekre, itthon meg naponta mossa, putyulgatja. Persze, hogy ő 20 év múlva is azt mondja majd,hogy a skoda a világ legjobb autója, hisz kb. ugyanannyit fogyaszt és ugyanolyan jó, mint új korában... Mindenki más alatt meg régesrég szétrohad addigra... Én azt mondom nem szélsőséges példákat kéne ide írogatni, hanem hogy normális használat mellett milyen a telefon. Őszintén kit érdekel,hogy ha valaki nem netezik, nem játszik, kikapcsolja a 3G-t ( nem Syl) , leveszi a képernyő fényt 10%-ra, éjszaka kikapcsolja vagy repcsi módba teszi és telefonálni is csak alig szokott, annak meddig bírja az aksija? Ahogy írtad, annak tényleg nem tudom minek az okostelefon, ha mellette táblagépezik. Speciel telefonálás téren sokkal szrabbak , lassabbak ezek,mint a régi telefonok...
Azt meg végképp nem értem,hogy miért kell megsértődni,ha valaki hibáról ír...de ez már lerágott csont. Úgylátszik vannak kiválasztottak akiknél soha semmi probléma nincs, ők ufok valószínüleg... -
Fehércápa
aktív tag
Biztos, hogy Ray-ed van? Távol álljon tőlem, hogy megkêrdőjelezzemaz írásaid, de nálad sosem fagy , sosem lassul be, sosem kell újraindítanod és 4 napig bírja az aksid és az Ics is egyedül nálad hibátlan. Nem fura ez neked? Nincs egy alma véletlenül azon a telefonon? Jól megnézted?
-
Fehércápa
aktív tag
válasz SkylineGTR76 #4239 üzenetére
Azért ezt nem árt hogy hozzátetted
-
Fehércápa
aktív tag
válasz SkylineGTR76 #4235 üzenetére
Nem semmi, hogy mennyire megoszlanak a tapasztalatok aksi ügyben... te is szoktál emailezni is?
-
Fehércápa
aktív tag
Szerintetek az aksi hiba, ha reggel 7-től este 9-re totál nullára merülök? Használom rendesen, napi pár email, 4-5 sms ês kb 10 db 1-2p es hívás, de nyilván, ha olykor hosszabb, akkor nem teszem le , hogy kiméljem az aksit Így este 9-re kikapcsolásig merült. Ez normális lehet vagy tovább kéne birnia? Azért kérdem mert ilyen terhelésről még nemigen olvastam itt... MRLUJOAK-on kívül mindenki válasza érdekel! Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Asszem összegezhetjük, hogy sokakat nem érdekel a fotozás, rengetegen videozni sem szoktak és olyan is van, aki a kis képernyő miatt nem szokott rajta netezni! Viszont aki szinte egyáltalán nem telefonál vele, kikapcsolja a 3G-t, wifit és navigációra sem használja annak remekül működik, egy feltöltéssel 4 napig is! Kérdés, hogy aki ide téved , az az ő véleményük alapján mennyire kap korrekt képet a telefonról...
-
Fehércápa
aktív tag
A kérdésed azthiszem én tehetném fel ugyanis nem nekem van bajom azzal, hogy nektek minden működik (kac-kac), hanem ti nem tudjátok elfogadni, ha valaki megemlít egy hibát! Akkor most következzen a te kérdésed: miért nem tudod elfogadni, hogy vannak emberek akiknél sok hiba jelentkezik? Ha egyszer gondom van vele, akkor hazudok?
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Hm, ez érdekes nekem ilyen gondom nem volt! Màs wifikkel nem tudod tesztelni? Pl nálunk van egy pláza, minden kávézóban van wifi, a mekiben is, szóval ott is tesztel em több wifin is, mindhez gond nélkül csatlakozott.
Syl! Már nem is azon megy a vita, hogy van-e hiba az Ics-ben, mert azt mindenki elismeri, hogy van! Hanem azon, hogy ezt miért írom le! Hát bocsánatot kérek...
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
válasz mrlujoak #3947 üzenetére
Én tiszteletben tartom, hogy szerelmes vagy a Raybe! Saját tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor az ember lila ködben él, állandóan csak a kiszemeltre gondol, tökéletesnek látja szerelmét. Sőt hívogatná is naponta többször is, ha ez esetben ez nem egy telefon lenne... Milyen igazságtalan az élet,hogy pont egy telefont nem érdemes felhívni... Namindegy, bocsánat, elkalandoztam! Szóval a szerelem pszichológiájával tisztában vagyok, megértelek téged is, másokat is, akik nemes érzelmeket táplálnak a készülékük iránt! Azonban mi többiek látjuk ennek a te szerelmednek a rossz oldalát is! Biztos te is voltál már úgy, hogy egy barátod bemutatta a párját, akit addig csak elmesélésekből ismertél és csalódtál, magadban azt kérdezted: hogy lehet, hogy nem látja ezen a csajon, hogy ez egy színésznő!? (Nem akartam prostit írni) Na, 100 szónak is egy a vége , semmi rosszat nem írtam, csak azt, hogy lesz rajta mit javítani. Számtalan Sony fórumon soroják a hibákat, nem mondhatod, hogy ez nem igaz! Hogy te ezeket a hibákat elnézed, az a te dolgod, azonban ez továbbra sem a RAY RAJONGÓK fóruma, itt a hibák leíràsa legalább olyan fontos, mint a jó tulajdonságoké.
Látom te egy alapvetően jószívű ember vagy, hisz a gyártôt sem "oltogatod", kérlek tartsd tiszteletben az én véleményemet is.[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Látod eddig fel sem tűnt, hogy nem engedi bekapcsolna a vakut! De nem engedi Kipróbáltam pro hdr-t és camera zoom fx-et (van vagy 8 foto alkalmazás a telon ), azok engedték. Egyébként a zàridő "S" beállításnál meg kifagy Ettől én mêg ezt csípem. Videot általában foto app-ok nem tudnak, ez sem. Annyi beállítás van, hogy fejből mindent nem vàgok Baloldalt felül vannak az általános beállitások. (Hány megapixeles legyen a kép stb) Alul meg a fênymérés módja, a fehér állitás, iso stb. Ezt ki kell tapasztalnod. Ha Hdr -el fotózás is érdekel, akkor Hdr camera + -t ajánlom. Ez pedig a fotos topic, ahol segítenek mindenben:[link]
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
válasz Ice_Man22 #3594 üzenetére
Azért veszünk 100 ezerért okos telefont, hogy ne csak telefonálni tudjunk vele! Ha csak arra kéne 5-ezerért vennénk! Az okostelefonok egyik legfontosabb része a multimédia! Nem véletlen, hogy minden évben ez a fejlesztések egyik legfontosabb vonala! Majdnem minden telefont azzal hirdetnek, hogy milyen videot, képeket készít! Ezt is pl...
Fényképezőgêp nincs mindig nálunk, telefon igen! Ráadásul lassan olyan képeket készítenek ezek is, mint a fgépek. -
Fehércápa
aktív tag
Szia! Én is így vagyok vele, mint te. Sok alkalmazást kipróbáltam, nekem a camera fv5 tetszett a legjobban. A hangja borzalmas, de szebb képeket lő a gyárinál! Pro Hdr-t is feltettem, ebben kikapcsolható a Hdr funkció és szintelített képeket lő, saturációbôl kell visszahúzni 2mm-t , ha majd használod meglátod mire gondolok. Panoráma képekre pedig PANO a legjobb szerintem. Javaslom tedd fel ezeket és ugyanazt a témát fotozd le ezekkel és a gyárival, majd nézd meg monitoron. Remélem beválnak!
-
Fehércápa
aktív tag
Ma megint kikapcsolva talâltam a Ray-t, úgy hogy töltőre volt dugva. Este lemerült, majd feltöltődött, itt valami nem stimmel. Reggel 9 óta most 20% alatt az aksi. Az a baj, ha vodához viszem az 2 hét, viszont én napi szinten munkára használom. Egy nap kb 20 emailt kapok. A hivatalos Se szerviznek meg egy holnapja sincs! Nagy nehezen megtaláltam, tele van a net panaszokkal velük kapcsolatban. fasza...
-
Fehércápa
aktív tag
Akinek volt olyan problémáa, hogy nem töltődött fel az aksija, írja meg legyen oly kedves, hogy mennyi ideig volt vele szervizben a telefon! El kéne vinnem, de nem akarnék heteket várni...
-
Fehércápa
aktív tag
3 napja? Már bocs, de te vagy nem használod egyáltalán vagy ez kizárt dolog! Azt, hogy valaki kikapcsol rajta minden adatforgalmat, esetleg tényleg nagyon keveset telefonál és úgy kibírja az aksi 2 napig, azt elhiszem. De, hogy átlag használattal nálad 3 napot simán elmegy, azt nem! Nem kéne tresh kollégát félrevezetni! Senki sem írt még ilyet rajtad kívül, viszont 1-1,5 napot már sokan. Tesztekben is ennyi szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Szia.
1.Nekem kis kezem van, mégis sokat melléütök, ezt előtte próbáld ki media marktban vagy valahol, mert gond lehet!2.kizárt! ilyen használat mellett 1 napot fog bírni.
3.navigáció tökéletes rajta, vâlogathatsz több közül is, ez nem probléma.
4. Ics-k lassan érkeznek, a függetlenek már megkapták, de elég sok a hiba benne, remélem javítják, én addig nem teszem fel.
Kifejezetten tipushibája nincs szerintem. Páran írták, hogy egyszer- egyszer este nem vette fel a töltést az aksi, de ez is ritka. -
Fehércápa
aktív tag
válasz boxgamer12 #3345 üzenetére
Pàran korábban írták, hogy mely játékokkal volt problémájuk, de élvezetes ilyem játékokkal játszani egy 4cm magas képernyőn?
-
Fehércápa
aktív tag
Van egy olyan érzésem,hogy a mobil gyártók sosem fogják utólérni magukat. Mindig új és új modellek kellenek, nehogy lemaradjanak konkurenciától, semminek sincs ideje kiforrni. Kiadják az új telefonokat, ígérnek fűt-fát, Ics-t februárra, majd márciusra, végül áprilisra. Kiadják, sok a hiba, de kit érdekel, jönnek az új telefonok, majd azokr is lesz Ics vagy valami új marketing bszás szeptemberre, vagy októberre,de legkésőbb karácsonyra, ha meg mégsem,az se baj jönnek az új telefonok... Kicsit ezt érzem... Nekem ne mondják,hogy ha ezt komolyan vennék kiadnának egy olyan ics-t,aminek szaggat a kamerája és mono. Hibák előfordulhatnak, de nem hiszem el,hogy ezt nem vették észre...
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
válasz Kicsikatona7 #3286 üzenetére
Minden fülhallgatôval kompatibilis, aminek 3,5-es Jack dugója van. Bár dr.dre fülhallgatók többsége egy ruppót sem êr,szerintem azoknak is az van
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Igen, töltödik, ha bedugom. Reggel 9 óta, sok használat mellett 37%-on van az aksi. Igazából azt nem értem, hogy ha este bedugás után valamiért nem töltődött és lemerült, akkor hogy-hogy egyszercsak mégis felvette a töltést és reggelre felment 100-ra? El kéne vinnem szervizbe, csak nem akarom otthagyni hetekre
-
Fehércápa
aktív tag
Este feltettem tölteni, éjszaka kikapcsolt (lemerült), majd reggel feltöltve vettem le a kikapcsolt telefont. Ufo jelenség... Viszont így nem ébresztett
-
Fehércápa
aktív tag
Egy ideje nagyon melegszik, használat nélkül is 41 fokot mutat az elixir. Lehet ez a bőrtok miatt, amiben hordom? Nem szellőzik és bemelegszik?
Már többször is újratettem, nemhiszem, hogy alkalmazás okozná, tényleg csak alapokat tettem fel![ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
1. Videonal nincs pause, szerkeszteni tudod csak a végén.
Ics-t elvileg companion jelzi majd. Ha neked függetlenített ,akkor nem tudom jelzi-e majd, egy ICSt már többen letöltöttek és használnak.Picit olvass vissza kinek van már a teloján és hogy tette fel.
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
válasz shadowofthe #3198 üzenetére
Hát nem tudom nálad az, hogy nem férsz el rajta, pontosan mit jelent, de az tuti, hogy sms írásnál vagy böngészéskor nem nehéz melléütni. Pl az egyik oldalon egy szűk sávban jelennek meg a beérkezett leveleim, na ott kb.tizedjére tudom elolvasni őket... Neked kell tudni, de ha egy kb.ugyanekkora képernyős telefon számodra kicsi volt...
Erahurka
Ebben a méretben viszont szerintem nem rossz vétel a Ray.[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
válasz mrlujoak #3158 üzenetére
"Ellenben Te folyamatosan olyan dolgokat hiányoltál - és ennek hangot is adtál - amik benne voltak a telefonban."
Na,kezdem akkor ezzel.
Erről már háromszor leírtam,hogy nem igaz,de kapaszkodsz bele, nyilván jól hangzik és aki nem olvassa vissza a hozzászólásaimat az hihet is neked.
Egyedül legutóbb tévedtem (ezt is leírtam már,de hátha most megérted),hogy egyedül a folyamatos autófokuszban tévedtem, mivel ilyen opció nincs a menüben és mikor próbáltam nekem is nagyon lassan találta az élességet, a videom tele volt életlen részekkel.
Ennek ellenére megkértem Rizso kollégát,hogy videózzon ő is, szerettem volna tudni,hogy mit hoz ki belőle.
Az ő videoja egész jó,bár az is tele van életlen részekkel, igen, az autófokusz lassú átállása miatt,ami mutatja,hogy van benne autófokusz."Senki, érted, senki sem zengett ódákat a ray képkészítési bravúrjairól."
Ez nem igaz, épp előtted írtak róla,hogy mennyire korrekt ezen a téren,ami nálam a dicséret jele, és mások is dicsérték a kameráját, persze,hogy mi szimpla dicséret és mi magasztalás az valóban szubjektív kérdés.
Szerintem fényképezés területén nem korrekt,egyáltalán nem az, sokkal jobb készülékek vannak nála.
Se külön exponáló gomb, se vaku, videonál nincs pause, látszik,hogy ezekre nem fektettek túl nagy hangsúlyt.
Nem, NINCS vaku!
"A vaku vagy villanófény egy fényképezésnél használt mesterséges fényforrás, ami az exponálás ideje alatt rövid időre erős fénnyel világítja meg a fényképezni kívánt tárgyat. Használatával jobban megvilágított kép, esetleg különleges képhatások érhetők el."
Ez nincs meg Rayben, folyamatos mobilfény van,amit kapcsolgathatsz ki és be, ami lassú és kényelmetlen. (és a téma elvesztésével járhat)
Ráadásul azt is írták,hogy az X10mini ledje is erősebb."A BSI-től is azt a csodát várod, hogy szürkületi képeknél is napfényes képek élessége lesz."
Ismét valami ,amiről már többször is írtam, hogy nem így van, gyanítom olvastad is,csak megint felhozod ellenem.
Először megkérnélek valamire,amit tőled idézek "ne jelents ki olyat ami valótlan!" "és akkor most jön az idézet tőlem:
"Mrlujoak!
Nem várok csodât, nyilván nem lehet nappali minőséget remélni, azonban nem látok érdembeli javulást, sok másik készülék BSI nélkül szebb képeket csinál."Ezzel sem vagyok egyedül, idézem a mobilaréna tesztelőjét:
"A fent elterülő fotókat megvizsgálva azt kell mondjuk, hogy a 8 megapixel, az Exmor R rendszer, ami elvileg a sötétben jobb minőségű képek készítését hivatott előidézni igazából nem sokat érnek. Nem véletlenül voltam olyan baromi lelkes, hogy ennyi fotót csináltam, látni akartam, hogy tökéletes és tökéletlen fényviszonyok között mit produkál az optika, de a végeredmény sajnos csalódás. A képek zajosak, a vonalélesség fogalma homályba vész, a színtelítettség sem mondható tökéletesnek. Szóval van gond."
Pontosan ugyan ezt tapasztaltam én is, szürkületben, de akár árnyékban fotózva kifejezetten zajosak a képek.
Persze nem a telefonon, -ott gyönyörűek- hanem mikor kiteszem monitorra.
Sajnos a nappali képek pedig igen fátyolosak.
Én is sokat fotóztam már vele, volt szerencsém nemrég egy utazás alkalmával ugyan azokat a témákat lefotóznom,mint kollégámnak (iphone 4s) és sokkal gyengébb a ray fotója, videoja!
Tudom most jön,hogy ne Iphone-hoz hasonlítsam, azonban szerintem nyugodtan lehet az okostelefonokat e tekintetben egymáshoz hasonlítgatni.
Nem imondom,hogy a Ray szr, azt mondom a mai , viszonylag új készülékek közt közepes!
Kritikáimat pedig azért foglalmazom meg,mert szerintem azok is hozzátartoznak a Ray topichoz, nem csak a dicséret.
Az egy teljesen más topic dolga, a Ray rajongók topicé!
Ha hiszed-ha nem egész kedvelem ezt a kis Rayt,azonban nálam ez nem jár érzelmekkel, kritikus vagyok vele és általában véve minden mással is.Ear001
Attól még,hogy igazodsz a megismert telefon hibáihoz, a hibák nem tűnnek el.
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Jaértem, nyilván a tesztek is tévednek, mert a képeiről sehol sem zengenek ódákat. Ez a topic is sokat foglalkozott a viszonylag gyenge képekkel még az elején, egy rakás hozzászólás foglalkozott vele Egyébként fényképész a szakmám, bár nem dolgozom benne rég, teljesen hlye nem vagyok hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
válasz mrlujoak #3149 üzenetére
Nagy pálfordulást? Miért is? Mert eddig a folyamatos autofokuszt hiányoltam , most meg a videot látva az élessêget hiányolom? Érzek azért némi összefüggést,te nem??
Egyébként nem vélt hiányosságok miatt oltottam, minden azaz minden, azaz kivétel nélkül minden hiba, amit eddig említettem előfordult másnál is, ha tényleg éérdekel vissza tudod olvasni. Azt felfújni, hogy most tévedtem és a menüben található "egyszeres autofokusz" a valóságban folyamatos autofokuszt jelent, nem szép dolog tőled. -
Fehércápa
aktív tag
válasz mrlujoak #3147 üzenetére
Nézd meg a jobb videoknál mennyi az autofokusz sebessége. Egyébként nem mondtam,hogy csak a Ray hibája. Az meg hogy felhős volt az idő, még előny is lehet, tűző napon szerintem nehezebben találta volna meg az élessêget az autofokusz, mint egy ilyen homogén világításnál.
-
Fehércápa
aktív tag
válasz mrlujoak #3145 üzenetére
Kipróbáltam, nálam küzdött minden beállításnál rendesen. Kiváncsi vagyok Rizsónak hányadikra sikerült ezt a videot megcsinálnia. Mondjuk ha megnézed ez a felvétel is rengetegszer életlen. Namindegy, holnapra kiértékelik a nevezett fotokat-videokat, kiderül hol áll a Ray a telefonok közt...
-
Fehércápa
aktív tag
válasz mrlujoak #3143 üzenetére
Így van, én kértem meg, hogy csináljon videot is, mert ha hiszed-ha nem, én sem vagyok a Ray ellensége, nem utálom, érdekelt mit tud kihozni belőle... Valóban egész tűrhető ,úgy látszik az "egyszeres autofokusz" Raynél folyamatos autofokuszt jelent Kicsit túlexpóz, de ezzel minden kamera küzd.
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
válasz mrlujoak #3138 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem túlzàs. Nézd meg pl a mobilaréna tesztjeit vagy akár a fotos totyikban most futó "versenyt", ahol gyermekláncfűt fotóz mindenki. Tök ugyan olyan képet csinál a két gép. Sőt, mininél nemcsak vaku van, hanem folyamatos autofokusz a videonal! Raynél ez sincs, szóval, ha teljesen objektívek akarunk lenni, akkor a Raynél visszalépés van e tekintetben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Honda topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Robotporszívók
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- World of Tanks - OFF topic
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- További aktív témák...