- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz tomy86 #14005 üzenetére
Hongmi anno egy itteni, kínai telefonokkal foglalkozó sráctól volt 42, garanciával.
Persze a srácon keresztül működővel és igaz,hogy az szívás,ha a telefonod vissza kell küldeni 1 hónapra ezt aláírom.
Egyébként vám és áfa mentesen még olcsóbb lett volna.
Jelenleg 140$, akkor azthiszem 160 volt,de sokkal olcsóbb volt a dollár minideal garanciával.
Ha valakinek átcsúszik a vámon,az még jobban jár, 35ért kapja meg, de ismétlem,én nem így tettem.
T-nél G2 egy 8ezer forintos előfizetéssel 24e forint, szerintem ez nem rossz.
Visszatérve a Hongmira, 40ért vettem egy olyan telefont, ami Rayt szinte mindenben kenterbe veri oda-vissza, le-föl.
Azt gondolom ez nem akkora befektetés,de persze ahány félék vagyunk annyiféle telefont szeretünk, lassan már az 1giga ram is kevés.Oncsi
Na,feladtad a leckét,ha egyfelől 2 éve le akarod cserélni,másfelől szereted
Erre mit írjak?
Egyébként a kijelzőn gyárilag van egy fólia!Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
válasz tomy86 #13997 üzenetére
Részben igazad van, tényleg nem sok értelmét látom hozzászólni ezerszer kitárgyalt kérdésekhez.
Ráadásul olyan ez,mintha egy Trabant fórumra írogatna mindenki,hogy nem gyorsul...
Hát nem,de ha a fejed tetejére állsz,akkor sem fog
Te szeretsz vele bíbelődni,de szerintem ez a ritkább.
Én,ha nem Xiaomit vettem volna,már akkor is lecseréltem volna régesrég, valami szolgáltatósra.
Igen,valószínűleg nem Sonyra,ez igazAlias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz tomy86 #13994 üzenetére
Köszönöm a megtisztelő címet
Mindig itt siránkoztok,hogy lassú a telefon, aztán van benne 512mb RAM, nincs min csodálkozni.
Fejed tetejére állhatsz akkor is az lesz.
Ma már 40ért kapsz normális telefont, szerintem okosabb döntés,mint hetente újrarakni.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Aguinaga #13921 üzenetére
Őszinte leszek,szerintem ezek a kategóriájú Sony telefonok 2 forintot nem érnek.
A Ray a maga idejében még elment,ma már iszonyat lassúnak számít.
Az E-t nem ismerem,de volt L-em, emiatt sokat olvasgattam az M topickját is, kukába való mind a kettő.
Ismerősömnek SP volt, nem szerette.
2-3-4 éve gyártott telefonokat nem szabad venni, még iphoneból sem,ami akkor messze lekörözte a mezőnyt.
Nagyon meglepődnék,ha az E-nek nem lenne hibája...Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz tomy86 #13860 üzenetére
Hát így van ez,mam már az hamisítvány,ami nem kínai..
A vicc egyébként,hogy Ázsia center tele van mindenféle tokokkal, fóliákkal stb. kínai telefonokhoz semmi
MOndtam is az egyik árusnak,hogy akkor kénytelen leszek valami magyar hamisítványt venni hozzáAlias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz benfolds #13854 üzenetére
Viccelsz?
Ray, illetve Xperia L után a Hongmi olyan,mintha Zsiguliból átszálltam volna egy Mercedesbe.
Szinte mindenben jobb a Hongmi (kopkopkop)
Az L fakó tft-jéhez képest a Hongmi IPS-e egy csoda.
Külsőre is egy szép,elegáns telefon,egyáltalán nem olcsó telefon kinézet. (tényleg van pár kínai,ami gagyinak tűnik)
Röccenésmentes, nagyon ritkán előforduló,minimális belassulással.
Egyedül a GPS gyorsabb a sonyban, illetve talán a Ray videója jobb. (Az L kamerájáról ne beszéljünk,azt kár volt beletenni)
Szóval a Sony nálam leszerepelt,soha többé..., ha a Hongmi kibírja 2 évig, akkor maradok márkahű xiaomis[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz rytsye #13686 üzenetére
Valószínűleg kijelző hiba.
De elég szigorú vagy,ha 2év 3 hónap működés után emiatt berágsz.
A telefonok max 2évre vannak tervezve. Minden további nap ajándék
Ráadásul ahogy nézem nem drága hozzá az alkatrész [link]
Persze nem biztos,hogy pontosan ez a tipus való bele, mindenképpen kérdezz meg valaki hozzáértőt mielőtt rendelsz.[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz neil_mullen #13609 üzenetére
Amiket itt leírtak,azok mellett ajánlom kipróbálni a Launcherpro-t.
[link]Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz tomy86 #13341 üzenetére
Csak azért kérdem,mert ma már potpm pénzért vannak alternatívák.
Az L tényleg röccenésmentes (najó,olykor picit röccen a legutóbbi frissítés óta) és brutális az aksija, hardcore felhasználás mellett is megvan egy egész nap (24óra), hétvégén 2 napot is kibír nálam.
A méretet tekintve maximálisan egyetértek,pedig ha visszaemlékszel mindig hiányoltam a nagyobb kijelzőt.
Ma én is azt mondom,hogy 4 az ideális, a 4,3"-as L is picit nagy már.
El nem tudom képzelni 5"-os telefonokért miért vannak annyira oda.
Borzalmas lehet[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz odorgg #13236 üzenetére
Ennyit tud.
A világos képek fátyolosak. A biciklisek HDR appal lettel elkészítve.
Sötétben meg hamar szemcsés lesz a kép,de azt mondom teljesen vállalható.
Ehhez képest erősen visszafejlődött a mai középkategória.
Vannak sokkal jobbak is,de azok inkább 120 ba kerülnek,mint 20-baBelegondolok,hogy én régen erre mondtam,hogy rossz...
Bocs Tomy86, tényleg minden viszonyítás kérdése[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz odorgg #13233 üzenetére
Feldobáltam párat.
Kicsit fátyolosak a képek,amiket csinál.
Ha kifejezetten erre veszed,akkor egyrészt majd ne ICS-t használj,hanem GB-t,mert ICS alatt szakadozik a video.
Másrészt használt készülékeknél előfordulhat,hogy valamilyen réteg lekopik a kameráról és onnantól kezdve csupa életlen képet készít majd.
Ezt sok helyen olvastam és a 2.év végére nekem is előjött ez a hiba.
Haverom minijén ugyanez volt.(#13234) tomy86 Ezt a minőséget a mai 80ezres kategória, amiket felsoroltam meg se közelíti.
Kenterbe veri őket a ray,[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz YikeSS #13223 üzenetére
Szerintem szimplán az ICS okozza.
Eleinte mindenkinek jó volt,aztán belassult.
Anno a hivatalos sony szerviz adott róla nekem papírt,hogy tegyem vissza a GB-t, az ICS-hez nincs elég ram benne.
MOndjuk a vadi új Xperia L-em is minden nap újraindult vagy ötször,szóval lehet az én kisugárzásommal van valami gond,nemtudom.
Én a helyedben feltennék egy GB-t.
Jobb ötletem nincs.[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Van olyan android,ami nem indul random újra?
(#13220) tomy86 Emiatt nem tudom soha ezt ellenőrizni
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz beefjeez #13196 üzenetére
Nézd, 1 hete használom (ajándékba kaptam), már szervizben van.
Tiszta bug,mint az összes Sony.
Sebessége, aksi erőssége nálam jó volt nagyon.
Csak megbízhatatlan, hol ez fossa össze magát,hol az.
Lehet az összes droid ilyen,nem tudom, de nekem már nagyon elegem van ebből.Atawallpa Fentieket figyelembe véve nekem akkor se kéne,ha 10ezer forint lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz benfolds #13190 üzenetére
Én ilyet szeretnék a jézuskátóóóól:
kb 50-60ezer szolgáltatóknál 2éves kb.7ezres előfizetéssel.
Ami fontos,hogy ne kelljen vele szrakodni,mókolgatni,romolgatni, kezembe vegyem és működjön.
Fontos még: Lehessen vele telefonálni (sonyk kiestek) , VIBER (Blackberry kiesett) ,net alapfunkciók (email,face stb) és hogy jó képeket készítsen. Olyat,ami egy tizes listán minimum hetes! (az összes úgynevezett "mini" kiesett)
Méretre 4inches kéne kb., mert most L-em van (volt ) és az már picit nagy.(a csúcs androidok kiestek)Egyébként az alma azért ad el sok telefont,mert nem kell vele bszakodni,kezedbe veszed és működik, ellentétben egy droiddal,amit mindenki hetente újratesz, gyári visszaállít, romolgat stb.
Pl leírás alapján nekem csak egy szifon felelne meg.
Csakhát drágaság[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz tomy86 #13178 üzenetére
Nézd,én most L-re kerestem fóliát, tokot, jártam pár gsm boltban.
Igaz nem a nagyobbakban,csak ilyen sufni gsm-ekben.
Elmondhatom,hogy az ott dolgozók 100% a egy trehány, semmirekellő, agyatlan bűnöző.
Egyetlen kérdés merült fel benne velük kapcsolatban és annak semmi köze a telefonokhoz.
Hogy létezhetnek ilyen boltok 2013-ban nálunk?
Ez csak egy mellékvágány, az általad linkelt boltot nem ismerem.
Arra azonban kiváncsi lennék,hogy mit szól a legjobb, legmegbízhatóbb gsm bolt,mikor másodjára viszed vissza képernyőcserére, majd alaplapcsere következne.
Ilyenkor ők ezt hogy intézik?
Kapcsolatban állnak gyártóval vagy ilyenkor ezt saját kontójukra kéne javítani?
Utóbbi esetben kötve hiszem,hogy megcsinálják.
Egyébként milyen 1 hónap?:Az L-et kb 1 hetet használtam.
Az is lehet,hogy annyit seAlias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz tomy86 #13121 üzenetére
Eddig meglepően jó az Xperia L.
Almát vettem volna csak drága.
Eddig-pár nap után azt mondom tökjó- a fotózástól eltekintve, bár sokan írnak a totyikjában a szokásos sony/android bughalmazról.
Tudod hol ez nem működik,hol az,de nembaaaaaaaaj
A fényképező része penetránsan rossz, annyira,hogy el sem akarom hinni,hogy a sony 2013-ban ennyire szr fképezőt rakott a telefonjába.
A méret témában szerintem igazad volt, ennél nagyobbat nem vennék,sőt már az L-is nagy egypicit.
Iphone a jó méret kb. Hiába na,jól ki van az találva. Csak hát drága
Ja,az L-nek az aksijaval eddig nagyon meg vagyok elégedve.
Ma egész nap bszkuráltam,telepítgettem stb. és este 11-re koppant le,ami nagyon jó!
Játszottam(sokat) ,vibereztem (sokat),telefonáltam,neteztem,
Összességében amennyiért árulják(gsm boltokban 50 körül), annyiért szerintem jó vétel.[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Nem kell valamelyikőtöknek egy fekete hátlap?
Rendeltem csájnából,aztán közben telefont váltottam,mire megjöttAlias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Kis Rayem ma utoljára -a gari lejárta előtt 1 héttel- újra bevonult Cordonék szervizébe.
Eredetileg csak a homályos fényképek és a hangos rezgőmotor miatt szerettem volna bevinni, azonban megérezte,hogy mire készülök és délelőtt bevágta a durcit, a Sony E. felíratnál nem volt hajlandó tovább jutni.
Szerencsére már nálam volt egy csere szifon, szóval nem vágtam földhöz,de ez nem volt szép tőle.
Most már biztos vagyok benne,hogy én egy női példányt kaptam.
Remélem hamarosan meggyógyul és télen szépen bevackolja magát a szekrény mélyén.
Cseretelefonnak jó lesz,ha esetleg az újjal is megszívom[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
válasz benfolds #12988 üzenetére
Ja persze, pont úgy akad a Ray,mint ahogy egy iphone 5, hogyne.
Szinte nincs is különbség a gyorsaságban.
Azért ekkora bromságokat ne írjunk már le, mert ránkszakad az ég.
A Ray androidok közt is a régi szintet hozza, akad elég rendesen.
Sőt, még S3-ra, S4-re is írják,hogy bizony laggolgat,pedig azok viszonylag új droidok.
Viszont a szifonok olyan röccenésmentesek,hogy azt a szintet talán csak a mai csúcs androidok hozzák.
Persze nyilván lehet élvezkedni,hogy egy Asphalt vagy valami komolyan játék azt is megakasztja,lelassítja,de gördülékenységbe az idei évig messze vertek minden droidot.
Most már azt mondom egy nexus vagy egy LG G2 ugyan úgy nem akad,mint egy szifon, de egy Ray?
Ne viccelődjünk már.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz beefjeez #12973 üzenetére
Szerintem ma már nem érdemes ilyen régi telót venni,kivéve,ha tényleg csak nagyon érintőlegesen mobilozol.
Az előttem szólókkal ellentétben én agybajt kapok a lassúságtól, sokszor közel járok hozzá,hogy földhözvágjam és elég sok helyen olvastam róla hasonló véleményt
Ja, és gyakorlatilag nálam minden elromlott már nem is egyszer.
Az egész telefont kicserélték már kb 3szor[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Van akinek csinál olyat a telo, hogy egyszercsak eldobja a gps jelet? Azóta meg anélkül,hogy bármi program futna ki-be kapcsolja a gps-t. Állandóan villog az ikonja. Újraindítottam, így is.
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
1 szavazat a GB-re és Launcherpro-ra! Csak ez működik normálisan, hivatalosan a sony sem javasolja az ICS-t
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
A mikulás még csak a vodától való menekülést hozza,de az is szép ajándék, úgyhogy jó leszek
Aztán,hogy mire váltok az attól függ,hogy mi lesz jóárasítva karira.
Nexus 4-nek nagyon örülnék,de nem a szolgáltatók szíve csücske
Szifon 5 is tetszene,de azt nem tudják annyira jóárasítani,hogy kipengessem, valószínűleg marad az S4 mini.
Aztán persze ki tudja, messze van az még, a Samut ismerve kijön még addigra az SGS5 , de tán még a 6 isAlias: Júzer error
-
-
-HajTömeg-
őstag
válasz bogyó84 #12565 üzenetére
Hát,már nem tudom ez a GB honnan van,mennyire "gyári"
MIndenkinek ezt ajánlottuk, ezt rakosgattuk fel.
Az egy kattintásos root egyébként nem nagy mókolás,azt szerintem még csináld meg.
Arra figyelj,hogy mindent a leírás szerint csinálj.
Illetve a myvackup próbaverziós. Vagy szerezd meg a PRO változatot vagy csinálj majd mással is mentést,mert egy idő után lejár a liszensz és nem fogsz tudni hozzáférni a mentéseidhez.
Talán 30 nap a próba...
Egyébként egyszerűbb,mint ahogy hangzik.[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz AnginaP #12561 üzenetére
Nincsmit, root, flash mindenkinek saját felelősségre
És amit ajánlok még az a Launcherpro!
Nem győzöm hangsúlyozni![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Drón topik
- Linux kezdőknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Asszociációs játék. :)
- Linux Mint
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...