- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
GB alatt működött rendesen, ezért is volt meglepő, hogy hogyan tudta elbaltázni a Sony és hogy lassan egy éve nem tudja javítani.
(#9293) mellcsiii: abban itt tudnak tanácsot adni, hogy mit lehet manapság 55 környékén kapni (sokan ajánlgatják az U-t csak azt felejtik el, hogy nem bővíthető SD kártyával és az a 4GB tárhely elég kevés). Elavultságról annyit, hogy IT kapcsán ami fél évesnél idősebb az elavult Bár erről az elavultságról is úgy beszélnek sokan, mintha 2013 január elsején lefutna egy script a Rayen, amitől téglává alakulna. Én az elégedett tulajok táborát erősítem már egy éve. Jól összerakott, jó minőségű telefon, aminek szériahibája tudtommal nincs. ICS frissítést szerintem érdemes rátenni, legfeljebb visszarakod a GB-t, ha nem válik be. Lehet 4.0.4-et és 4.0.3-at rátenni, bár szerintem a legújabb 4.0.4 a legjobb eddig ICS fronton. Kamerához nem tudok hozzászólni, mert én azon ritka állatfajok közé tartozom, akik felől bezárhatna az összes fényképezőgépet gyártó cég
Még annyit, hogy ma lehet, hogy én is más telefont vennék, de nem azért mert bajom van a Ray-el, hanem mert 2012 vége van. Csak az a baj, hogy ha nem péklapátot akar az ember, akkor még a középkategóriában is szűk a választék. -
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek."Nagy nehezen találtam olyan embert akinek a szemlélete hasonló az enyémhez.Adni és kapni.Segítettek személyesen,mert én hülye vagyok a számítógépekhez",nekem az egyik fórumtárs felrakta a cm9 romot.Az teljesen működik,minden.extra az,hogy van benne üzemmód amiben külön beállítod szinkronizálás adathasználat on/off.homescreen fénykép.mindenkitől elnézést ha személyes volt.
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
-
fPApi
őstag
-
TomPack
őstag
Értem én, hogy teljesen hibàtlan főzött rom nem létezik, de ez a gyàri rom-okra is igaz, hiszen android-ról beszélgetünk! :-) Főbb funkciókatértettem ezalatt, mint pl. kamera, wifi, stb.! Sokàig hasznàltam miui-t a defy-n, 100%-ig megvoltam vele elégedve, semmi gondom nem volt vele. Ezért gondoltamazt, hogy a ray-re is létezhet egy gyárinàl jobb/jobban hasznàlható, gyorsabb, kevésbé bugos rom! Sajnàlom, hogy ray-re nincs magyar verzió belőle.
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
Atawallpa
aktív tag
Felraktam a legújabb gapps-ot, meg a pimp my rommal pár tweaket. Most már nincs wifi problémám (tesztelés alatt). A pimp my rom aroma installeres, a zipben ki kell cserélni egy fájlt, hogy működjön. Így se lesz touch screenes, de a hangerő gombokkal tudsz mászkálnni, a home-mal,meg kijelölni, okézni.
Én már egy ideje ezt használom. Szerintem szuper. Persze a kamera csak playes appal működik rendesen, a recovery ugrál.Van még a "sima" CM10 is, ez is 4.1.2, de a P.A.C rom azt már tartalmazza.
Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Atawallpa
aktív tag
Ami még bug, de nekem nem zavaró:
[Fix to do:]
- video playback for some codec (nem filmezek rajta, a youtube megy)
- camera panorama mode (nem használom - kamera működik)
- Graphic glitch in recovery (recovery szövege jobbra-balra ugrál, de nem okoz gondot a használata, csak kicsit zavaró)
- layouts (vagyis a paranoid tablet módnál vannak gondok. Ezt sem használom, mert a kb 1,5 mm-es szöveget már nem látom)Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Atawallpa
aktív tag
Nekem azzal sem volt gondom. Amit nem próbáltam és állítólag bug: ha aktív a wifid, de kimész a hatósugaron kívülre, mikor visszaérsz a hatósugárba, akkor nem csatlakozik automatikusan. (Na ez egy jó magyaros mondat lett, de talán érthető)
-
mrlujoak
veterán
...és ha tudnád hányan gyalázzák némely Xperia modellt, mert nem informálódnak. Pár napja piameghivast nyertem, mert karcmentesitettem egy ray-t. Nem kis meglepetés volt, hogy minden nemű polirpaszta nélkül tüntettem el a kijelzőkarcokat. Persze, mert az csak a gyári fólia volt...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Pompi
MODERÁTOR
Mert az még egy júliusi release volt, egyrészt hibákkal, másrészt azóta jött pár okosság is (pl. új gpu driver), és azt a verziót nem frissítették tovább.
De enyhén provokatívnak érzem a kérdést, holott nem adtam okot rá, ennyi erővel feltehető az a kérdés is, hogy miért nem maradtunk a gyári romnál...
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
És teljesen magyar? Mondjuk neked nyitott a bootloader ha jól emlékszem.
Zárt bootloaderesre én még csak angol vagy nagyon gyéren magyarított miui portot találtam. Mondjuk engem nem zavar, de van akit igen.
Zárta talán ez most a legjobb MIUI: [link]. Ez viszont nem multilang, és nem is megy rá fel a miui féle nyelvi csomag.Feel Good Inc.
-
Atawallpa
aktív tag
Összefoglalva ahogy én gondolom:
Ha azonos kernelt használó romok között váltogatsz az megy.
ha a backupodhoz megjegyzed, hogy melyik kernellel (lehet a baseband is kell) ment, akkor azt előszőr rakd vissza fastbootba és akkor megy a CWM visszaállítás.
Tehát nyitott esetén CM9-ről (ami bár ics, de saját kerneles) JJ3.3-ra visszatérés esetén előszőr a JJ3.3-nál használt kernelt kell fastbootban visszatenni, majd mehet a JJ restore.
A GB-ICS locked esetén nem tudom hogy működik. Ha mondjuk a JJ lockeden vagy de, szeretnél a GB mentésedre visszatérni: gondolom ICS-ről előszőr GB-es ftf "felfleshelése", busybox+cwm felrakása majd mehet a GB restore.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
tomy86
addikt
De a CM custom kernelt használ, nem a gyárit. Ez fel sem merült bennem, mert ha jól tudom jani8787 nem nyitott bootloadert így csak a gyári kernel jöhet szóba. Tényleg nem fogalmaztam egyértelműen, de arra gondoltam, hogy ha csinálsz egy cwm mentést egy 431-es, gyári kernelre épülő custom romról, akkor jó eséllyel fel tudod tenni egy gyári 587-es kernelt használó telefonra is (vagy fordítva), viszont egy GB-t használó telefonra nem. Bár lehet, hogy ez az elmélet sem állja meg a helyét, mivel az 587-es és a 431-es fw kernelje sem azonos. Végülis megállapodhatunk abban, hogy fogalmam sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Atawallpa
aktív tag
Az új adreno driver felrakásánal javasolták,hogy a cache-t meg a dalvik cache-t töröljük. A régi driverrel értem el a 2912-t, az újjal meg 3190-et. (Főleg a 2d és 3d grafika eredményein javít) A cachben tárolja a böngészési előzményeket, ideiglenes internetes fájlokat, meg hasonlókat. Időnként érdemes törölni. A dalvik cache-ben a rendszer dolgai vannak,amit fel kell építenie (ezt csak nagyon ritkán kell vagy érdemes törölni - pl. új rom, néhány addon felrakása), ezért a dalvik törlését érdemes este megcsinálni,reggelre meg elvégzi a rom a dolgát.
-
tomy86
addikt
Nem tudom mit értesz egyszerű alatt, de a kernelcserélgetős módszer van arra is. Ha egyklikkes megoldásra gondolsz, olyan nincs (és szerintem nem is lesz).
(#7977) kk831228: a tapasztalatok szerint a class10 néha belassul kis fájlok mozgatásakor (amilyeneket a rendszer is használ). Azt nem tudom, hogy ez mennyire érezhető, mindenesetre class10-et inkább kamerákba ajánlják, ahol nagyméretű fájlokat kell kezelni (HD video). Én egy Kingmax 16 GB class6-os kártyát használok.
[ Szerkesztve ]
-
Gattsu
tag
Én tegnap raktam fel. Állítólag olyan gyors, mint a GB. GB-ről tértem át, hát köze nincs hozzá. Az akksiidő is rosszabb. Szerintem gagyi. Az egyetlen dolog amit tetszik, hogy a lockscreenen ha elhúzom az órát, átvált zenelejátszóra, vagy megnézhetem az érkezett hívásaimat, smseimet. Ezt egy third party appal simán ki lehet váltani. Hétvégén megy vissza a GB, amíg nem lesz normális JB. Az ICS számomra felejtős, bármilyen formában. Lassú és sok benne a bug.
Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray
-
sir fg
aktív tag
Wow, elég szimpi . Még nem, de most elgondolkodtam rajta. Csak az tart vissza, hogy még elég aktívan fejlesztik (szinte 2 naponta új verzió..).
De ahogy látom, van rá Google Earth!? Ez nagy pirospont.Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
Atawallpa
aktív tag
Nyitott esetén: Ha már nyitott és fent van egy custom kernel (nálam pl. a sirkay 8.1a) Felrakod cwm-ban a rootolt romot. Mivel az új .587 romhoz a 77-es baseband javasolt, ezért csak a basebandot rakod fel (van külön ftf hozzá).
De nyitott esetén én már a helyedben nem a gyári romot raknám fel. A nyári szabadságolások miatt most a fejlesztők részben leálltak, így az új ICS frissítés nincs benne a custom romokban. De pl. a miui romok Ics-re épülnek, de nem a sony romot használják, az új 8.17-es romot sokan dícsérik.
Remélem érthető volt.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Atawallpa
aktív tag
Alapból rootolt, jól látod. Ugyanakkor a cwm nem rakja fel a kernelt és a basebandet (rádió). Vagyis ez leginkább nyitottra jó, ahol a kernelt szabadon cserélgeted, a basebandet, meg külön fel tudod flashtoollal rakni (korábbi ICS 72, mostani 77 basebandet használ).
(Zárton is működhet, de akkor a cwm felrakás után fel kell tenned flashtoollal a kernelt, meg a basebandet. Egy próbát megér. Ha nem működik, akkor flashtollal a komplett .587 fw-t fel tudod rakni és kernelcserélgetős módszerrel tudod rootolni)[ Szerkesztve ]
-
ruskop
senior tag
De nézd meg a Kapcsolatokban, hogy ha új kapcsolatot akarsz létrehozni akkor sem dobja fel a Sim lehetőséget. Ráadásul ezek a készülékek meg az op. rendszer már inkább a szinkronizációra épült szóval én még azon is csodálkozom ,hogy egyáltalán a telefonba lehet menteni. A kezelési útmutató nem ír semmit erről?
-
Syl
nagyúr
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
ruskop
senior tag
Az ADW Launcherban is van olyan, hogy rejtett alsó dokksáv. Nem tudom mire jó mert nem próbáltam még ki.
6666 Askformore: Az automatikus szinkronizációt kikapcsoltam. Sosincs bekapcsolva. De én már arra tippelek, hogy a teló nem akarja. Kipróbáltam különböző desktop progikkal (Mobilegoo, Myphoneexplorer, stb) és mindegyikben ha beállítottam a nagy képet és feltettem a telefonra akkor jó volt. De aztán ha csak egyszer nyomom meg a szinkronizációt már ugrott is. Megcsináltam azt, hogy csináltam 480x285-ös képeket (mivel ekkora képet lehet kijelölni hívófélnek) és hozzárendeltem a telón a contacthoz. Majd toltam egy szinkronizációt. Simán felülbírálta a gmail holott a módosítás a telón történt. Szóval lehet maradok annál, hogy inkább nem lesz hívóképem.
-
energy4ever
addikt
Én ezt nagyon nem így értettem...Nem értem hogy azt az adott mondatot miért kell ilyen értelemben feltüntetni ahogy te írtad.
Nem egy androidos telefonom volt már, mindegyiken alul volt/van a Status Bar, csak ennél nincsen. Mivel nem akarom még nyitni a Bootloadert a garanciavesztés miatt, így a zárt Bootloader keretén belül szeretnék egy olyan rom-ot, programot, vagy bármilyen mód-ot aminek segítségével a status bar alulra helyezhető!
Elégé sokat olvastam vissza, néztem más fórumot, kérdeztem meg másokat, mind hiába mivel nem találtam megoldást. Megkérdeztem itt, lehetett volna annyit írni hogy nincsen ilyen ami a status bar alulra helyezését lehetővé teszi zárt bootloaderes romoknál. -
sir fg
aktív tag
Milyen hibák? Lehet, hogy én felejtettem el őket, de nekem úgy rémlik, hogy a legtöbbeknek az volt a legnagyobb és egyetlen problémája GB-en, hogy nem automatikusan villan a vaku, hanem csak segédfény van! Illetve az automatikus fényerő volt még téma. De ezek sem bugok, hanem hiányzó feature-ök, amik ugyanúgy jellemzőek az ICS-re is. Illetve Fehércápa volt elégedetlen az ő Ray-ével, de tömeges hibajelenség nekem nem rémlik.
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
soultrapp
senior tag
Azért,ha már írod,hogy két felhasználó csoportnak készült,kíváncsi lennék ki az a két csoport?melyik teló miben jó.
Egyébként nekem netezésre,játékra meg egy két programra kellene majd,de az még kialakul,mert nem volt még androidos mobilom csak symbianos,de azt sem akarom,hogy jövőre már kevés legyen a telóm.
-
Atawallpa
aktív tag
A 8.0.1a-ról a 7.431 átállás esetén a wifi nem működött (be sem lehetett kapcsolni), cwm-ban fel kellett rakni egy javítást. A 7.431-ről a 8.0.22-re átállás esetén semmit nem kellett csinálom.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
-
Gattsu
tag
Ha nem a segítő készség lenne az első, akkor nem írtam volna, hogy valószínűleg van hozzá fix. Semmi támadót nem írtam, ha ezt annak veszed, a te bajod.
Egyébként meg van keresés gomb xda-n. Nem mondtam, hogy olvasd el az összes topic összes oldalát. Nekem sincs lövésem se, hogy hol van, ha van, bocsáss meg, ha nem állok neki én keresgélni, amikor nem is olyan romot használok...
[ Szerkesztve ]
-
Mucsi14
tag
"Szerintem egy kis kereséssel te is sikerrel járnál."
Az ilyen minek fórumozik? Segíteni nem tud , ha meg neki kell valami Szerintem egy kis kereséssel megtalálja maga is.
Ennél már csak ezt szeretem jobban: olvass vissza 4123521221112 oldaltfPApi Kösz hogy leírtad a tapasztalataidat a romokról tartsd meg jó szkásod.
[ Szerkesztve ]
-
Gattsu
tag
CM9en ez már régi probléma, de galaxy s-en is volt rá wifi fix patch, már több, mint fél éve. Szerintem egy kis kereséssel te is sikerrel járnál.
Egyébként nekem maga a 4.0.4 nem ad annyi pluszt, hogy gb-ről váltsak, de amint nyitva lesz a bootloaderem, felrakom a RayOnium.v7 romot. Az valami brutálisan gyors és nincs benne bug.
[ Szerkesztve ]
-
Atawallpa
aktív tag
A kernel felrakásához, ahhoz, hogy fastboot modban tudd csatlakoztatni a telefont a ray esetén a hangerő fel gobot kell nyomni! (ja és persze nyitott bootloader kell hozzá)
(Kék lednek kell világítania)[ Szerkesztve ]
-
Atawallpa
aktív tag
A mostani MIUI romokra mindenki panaszkodik. (Zabálja az akksit, lassú, sok memórát foglal) Szerintem várj majd a következő megjelenéssel. Addig vagy a paranoid, vagy a JJ, vagy az freexperia CM9-et ajánlom.
Más: Azok a telefonok, amik most támogatottak és készül rá CM9, arra lesz CM10 (JB) Vagyis elvileg a rayre is lesz Jelly Bean, már csak az a kérdés mikor.[ Szerkesztve ]
-
Gattsu
tag
Aokp vagy cm9 alap. Ha jol emlekszem van paranoid port xdan. Azt probald ki. A miuik mindig gyengebbek, mint az alapra epulo romok. Ezek kozvetlenul forrasbol vannak, mig a miui forras-fozott rom- miui.
-
-
soultrapp
senior tag
Ezek a zárt bootloaderes romok amiket felraktál azok mit jelentenek pontosan?
Nem igazán vágom ezeket ugye vivaz-omon symbian volt és azzal nem is csináltam szignózástól komolyabb dolgot.
Te a képkészítéssekkel,hogy állsz?zavar hogy nincs vaku sötétben?még annyi,hogy itt is lehet valahol prohardveren nézni használt telókat?
-
Gattsu
tag
Ezen az alcatelen nekem is megakadt a szemem, de egy kis utánajárás után megtudtam, hogy szériahibásak. Rosszul ragasztják bele a kijelzőt és egy idő után felválik. Ez garanciás készüléknél nem is gond, viszont a gyári rom tele van bugokkal és hajlamos a belassulásra (ezt tesztben persze nem olvasod, mert ott használják 1-2-4 napot és csókolom). Még a ray előtt gondolkodtam rajta, de nagyon sok rosszat olvastam.
-
soultrapp
senior tag
Meglepett,hogy valaki a "ray"fórumon az alcatelt ajánlja.
Hol találnék a két telóról ilyen szintetikus tesztet?alcatelről már talán láttam,de már nem tudom hol,viszont ray-ről nem és nem tudom összehasonlítani.Ray mellet negatívum:nem villan a vaku:-( pedig sok helyen led vakunak írják nem fotófénynek.
T-mobilnál most 50k ért van alcatel.
-
Gattsu
tag
Nálam gyári launcherrel a 4.0.4 olyan, mint egy gyári 2.1-el a spicám volt.
Mondjuk a lényeg akkor is az, hogy főzött 4.0-t nem láttam még lagolni egy telefonon sem, ez a Ray az első. De ez biztos, hogy a kernel baja.[ Szerkesztve ]
-
Atawallpa
aktív tag
DND "In DND settings you can create Blacklists/Whitelists of users who can contact you. Other settings include Anti-Stranger mode (Muting first ring when an unknown number calls, Filter Spam Messages (filter SMS based on keywords)"
A beállításokban hozhatók létre feketelisták / fehérlisták felhasználók szerint, akik Önnel a kapcsolatot tartják. Más lehetőség, például Anti-Stranger üzemmód (némítás első csengetés, amikor "ismeretlen szám" hívja, vagy spam üzenetek szűrő (SMS szűrő kulcsszavak alapján).
Ez alapján mindenki döntse el, hogy kívánja e használni. Forrás: MIUI GuideVan egy képes bemutató is a MIUI romról. Ebben van valami automatic backlight utolsó kép. Szerintem az az automatic light sensornak megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
Pompi
MODERÁTOR
Én nem találkoztam ilyenekkel.... csak az messagingban a recommended fülön van egy kazal kínai cucc.
A biztonsági rész az LBE Guard. Itt lehet bekapcsolni a root jogosultságot. Megnézni, hogy melyik programok kapták meg.
Továbbá az összes többi hozzáférést szabályozni. Melyik programnak milyen jogosultságai vannak. És itt lehet az autostart appokat is szabályozni. Elég jópofa kis cucc.Feel Good Inc.
-
Bobó_20
aktív tag
köszi az összehasonlítást! elsőre jónak tűnt a MIUI, nagyon szép, akksit is kíméli (repülő üzemmódba tettem éjszakára és nem merült egyáltalán, míg a gyári ICS 5-6%-ot merült úgyis) DE: USB mass storage nem megy, szabad ram 90-130 között mozog ami kevés, számomra érthetetlen okból bootloopol (lehet user error még nem jöttem rá mitől van), hívóképek rosszalkodnak és az istennek se tudtam eddig facebookkal kontaktokat szinkronizálni (gondolom kellene hozzá a gyári facebook az xperia telefonon appcsomag, ha valakinek megvan és feltöltené valahova hálás lennék).
Szóval nem tudom eldönteni maradjon-e vagy sem
(egyébként épp most tesztelem az automatikus fényerőszabályzó bekapcsolását, mivel az sem megy, ha jutok valamire írok megint)
-
Atawallpa
aktív tag
Szerintem mehet a jj-sre. Előtte csinálj egy backupot a jelenlegi rendszeredről, hogy könnyen vissza tudj rá térni. A backupba csomagold ki a miui zipet. Ugyanúgy megy a felrakása, mint a jjs-nek. A restore előtt factory reset, wipe, data, wipe cache és a specialban wipe dalvik cache, aztán mehet a restore.
Valószinűleg, mint a JJ rom esetében újra kell majd rakni a cwm-ot, de nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
Atawallpa
aktív tag
-
Atawallpa
aktív tag
Az xda szervere rosszalkodik. A fejlesztőnek nem sikerült feltöltenie (3x próbálta, de hibát generált). Kis türelmet kért, megpróbálja megoldani a problémát. Ha most felrakod a 2.3.7-et, akkor amint elérhető lesz, akkor frissíti majd magát 3.0.4-re. (Nekem ma reggel frissült 3.0.1-ről 3.0.2-re)