- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
Igen. Volt aki rakott.
...és így lett rajta neki kettő...Poént félre téve...
Az Xperia ray kijelzőjén - hasonlóan az arc-okhoz - a gyári, könnyen leszedhető csomagolófólia alatt, egy keményebb gyári kijelzővédő fólia is van.
Ezt a sarkoknál fedezheted fel, ott látszik, van egy plusz réteg a kijelzőn....és nagyon nehéz leszedni!
Pont egy hete vettem le én is - a szervizes javasolta, amikor telefonos infót kérve jeleztem, hogy nem vagyok megelégedve a ray-em kijelzőjével... A nehéz levétel után természetesen a hiba nem szűnt meg, ezért péntekre kijelzőcsere volt, amin természetesen megint ott van a gyári kijelzővédő fólia...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
pokers
senior tag
Lehet volt már szó róla korábban, de hátha az újonnan jötteknek is hasznos infó lehet.
Ti raktatok a telóra kijelzővédő fóliát?
Annak ellenére, hogy nekem úgy tűnik, mintha gyárilag lenne rajta. -
mrlujoak
veterán
Mint ahogy akkor sem, most sem tudunk sokkal többet mondani, javasolni, minthogy figyeld, előfordul-e ilyen mégegyszer.
Ha igen, és nem új a SIM-ed, az első, hogy azt cserélteted. Ilyen hiba esetén ingyen szokásos cserélni a SIM-et, de mindenképp kérdezz rá.
Emellett ha használsz bármilyen tárcsázó, hívásrögzítő (...) appot, ami bele tud nyúlni a híváskezelésbe, érdemes azokat is szemmel tartani.
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
csab2
veterán
Ugye van a telóban alapból wifi netmegosztás?
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Melanor
tag
válasz Melanor #4188 üzenetére
Hmm...
Ez a program azt mondta, hogy a telefonom nem rootolt...
Ez a program 2 mp alatt azt mondta, hogy 5%-ot kalibrált.
Ez kért root jogot is, kapott természetesen. Hisztizett hogy dugjam töltőre majd kett a kalibrálásra azt mondta indítsam újra és merítsem le teljesen. Újraindítás utám mindjárt 95%-al fogadott az aksi...Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
Bobó_20
aktív tag
ajánlanátok valami tuti offline navigációt?
-
Melanor
tag
Hali.
Az ICS tök jó a szinkronizálási gondoktól eltekintve, viszont 1/4-ed ideig bírja az aksi. Máshol is sokan írták, hogy erősen ajánlott az aksit kalibrálni. A gond csak az, hogy eddig 5 tuti tippet olvastam arról hogy hogyan kell használni azt az 1 progit. Tehát 100% ra feltöltöm, elindítom addig tiszta, de 1. a program fut a háttérben és használom amíg ki nem kapcsol a szerencsétlen. 2. a program fut de sim és wifi nélkül merítem le teljesen. 3. nem kell teljesen lemeríteni.
kösziSoha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
Ag47
csendes tag
Üdv,
Van a telomon egy progi amivel tudok nezni par tv csatornat, esetleg van arra mod, hogy radugjam a gepre es arrol nezzek tvt hdmi hianyaban usbrol valahogy?
Lehet, hogy tényleg az ufók csinálják a gabonaköröket, de ők is bottal és zsinórral.
-
Joe.36
addikt
Nem hiszem nekem vadonatúj gyári galaxy ace is ezt csinálta, és az újratelepítés segitett
( Én Vodánál vettem ICS van rajta és semmi ilyesmi baja nincs )
[ Szerkesztve ]
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
Bobó_20
aktív tag
Sziasztok! Tegnapelőtt ray tulaj lettem! De máris kérdéssel fordulok hozzátok: tapasztalat valaki olyat (Tmobil, GB) hogy egyszer csak kiírja a telefon hogy nincs SIM? Hálózat keresésnél pedig csak vodafone és telenor hálózatot talál? Restart megoldotta átmenetileg, aztán megint produkálta, így nyomtam neki egy factory resetet (mindent töröl). Azóta jó. Előfordult valakivel ilyen vagy tudjam be valami anomáliának?
Morcos lennék, ha egy héten belül a harmadik ray fordulna meg a kezeim közt, mivel az első amit adtak gyárilag össze volt karcolva, ez meg ha eldobálja a hálózatot, akkor az asztalra csapok![ Szerkesztve ]
-
__H4X0R__
senior tag
válasz -HajTömeg- #4176 üzenetére
Én is ilyenekben gondolkoztam, de az a probléma, hogy ha pár másodpercig is tartom lenyomva, akkor igaz, megjelenik egy ablak, mely segítségével lehetőségem van kikapcsolni, repülő módba tenni, valamint utca, néma, vagy rezgő módba állítani a telefont. Screenshot opció nincs...
Igen, ICS-ről van szó.
www.kristofnagy.com
-
__H4X0R__
senior tag
Sziasztok!
Világ életemben Apple felhasználó voltam, sohase volt Android-os mobilom. Most viszont egy teszt erejéig használatba vettem egy Sony Xperia Ray készüléket, melyre sikerült felrakni és működésre bírni az S-Voice-t. No de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy hogyan lehet PrintScreen-t csinálni? Mert ugye iPhone-on csak Power és Home gomb, de itt gondolom teljesen máshogyan kell. Esetleg külső program kell hozzá?
Üdv,
www.kristofnagy.com
-
mrlujoak
veterán
válasz Greentea #4172 üzenetére
...hm, akkor lehet meg is oldottad a kérdésed.
Net problémád van, ez okozhatja a letöltés megszakadását, ami miatt a PCC nem engedi tovább a frissítést...Amikor stabil neted lesz, próbálkozz újra.
Először (május elején) amikor tettem fel az ICS-et, akkor nekem is többször kellett nekifutnom, mert túlterhelt lehetett a rendszer, és vissza-visszadobott...
Másodjára - tegnapelőtt - elsőre és azonnal felment az ICS.
-
Greentea
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy már egy ideje elérhető az ICS frissítés az Xperia Ray telefonokra. Ezen kívül megnéztem az SI számot, és az alapján is támogatva van az adott készülék. Ezzel nincs is semmi baj, csakhogy a frissítés egyáltalán nem akar végbemenni. A Sony PC Companion 2.1-et használom a telefont felismeri, majd amikor a Support Zone-Telefon frissítése, majd ott a 2. pont végén (Előkészítés) megszakad, a hiba oka: Nem sikerült telepíteni vagy elindítani a telefon-frissítési összetevőket.
Google-ben nézelődtem a hiba után, de nem igazán változtattak a helyzeten...
Valaki találkozott már ilyen problémával? Esetleg tud valaki egy jó megoldást?
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap meg tegnap előtt tapasztaltam azt, hogy hívtak engem és felvettem de tök néma volt minden. Engem sem hallottak, meg én sem hallottam semmit. És több telefonról is hívtak, szóval valami nálam lehetett. Kikapcsoltam meg vissza a telefont és utána jó volt.
Mi lehet ez? -
ntomi0730
senior tag
Megtudja valaki mondani, hogy a hangfelvevő hol található benne? Már mindenhol kerestem, de hiába! Lehet, hogy csak Én vagyok béna?
Köszönöm -
Melanor
tag
Sziasztok
Megoszom a majd 12 órás ICS tapasztalataimat.
A csengőhang hangosabb lett, de ezt meg lehet kerülni az xLOUD kikapcsolásával a beállítások/hangok menü alatt.
Egy pár pro és kontra:
pro:
-a home gomb hosszú megnyomásával egy remek multitask kezelő, kiemelve hogy bezárhatóak az alkalmazások.
- a telefon sebesebb lett egy picit és (szerintem) a felhasználói beállítások is felhasználóbarátabbak.
kontra: nem fogadott hívásnál lezárt képernyőnél villogott alul egy led a home gomb körül. Most nem…
- néha megröccen és megmagyarázhatatlan módon leáll a kezdő képernyő
- a beépített böngésző beépített videótartalmakkal nehezen boldogul, vagy inkább sehogy. Ez igaz a dolphinra és az operára is. Külön kell a flash playert leszedni a marketből, de nem oldja meg a problámát…
- A böngésző remekül szinkronizálja magát az asztali chrome böngészővel, csak a mentett jelszavakat nem.
- Képernyőzár esetén a dátumot így írja: V május 20. (mi az a v???)
- most jön a legjobb: a névjegyzékbe integrálja a facebook, google stb adatokat, de nem lehet rávenni, hogy a képeket hívóképnek tegye be. Nekem az éjjel minden ismerősömnek leszedte az összes képét a telefonra, de nem állította be…
-Az e-mail kliens beállíttatja veled a szinkronizálandó fiókot, akkor le is szinkronizálja, de utána hibás jelszóra hivatkozva nem hajlandó. A Gmail működik.
- A Picassa képeidet nem szinkronizálja.
A fent leírt hibajelenségek lehetnek persze felhasználói hibák, ezeket egy újratelepítéssel letesztelem.Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
diane
tag
Sziasztok!
Kb. 2 hete akadt egy olyan problémám, hogy beszélgetés közben szinte folyamatosan olyan hangot hallok, mint amikor a telefon bezavar a rádiónak és már kezd idegesíteni.
Mi lehet a gond? Előtte tök tiszta volt. -
lmno
őstag
Exdialerben nem lehet valahogy a contactoknak facebook képet beállítani?
-
tomy86
addikt
válasz Melanor #4157 üzenetére
Ha ehhez a romhoz jön frissítés, akkor jelezni fogja a PCC (mivel ez is hivatalos rom) és frissítheted is. A root ilyenkor általában ugrik (nem feltétlenül). Ezért frissítés előtt nem árt tájékozódni, hogy a frissített verzió rootolható-e vagy van-e olyan frissítési mód (pl. OTA), amivel megmarad a root.
[ Szerkesztve ]
-
Melanor
tag
Még egy dolog ami eszembe jutott.
Bár már leírtatok itt, de akkor biztos ami sicher alapon megkérdezem:
Ha esetleg egy frissítés kijön, akkor a companion jelezni fogja azt nekem és ott telepíthetem is? A rootolást ilyenkor meg kell ismételnem, vagy esetleg az marad? Vagy mert az fenn van nem tudom a hivatalos frissítést feltenni a companionnal, mert esetleg nem látszik?
Köszönöm.Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
Melanor
tag
Köszönöm szépen nektek, fenn van az ICS Rootolva is van. Most már csak be kellene lakni...
A Flaschtoolos romtelepítés után frászt kaptam mert elég döcögős volt, de miután a companion is megcsinálta gyorsabb lett mint előtte.Köszike: Gergő
Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
Melanor
tag
Az ICS felment, a Companionnal megint áttúrtam, csak a root nem megy megint. Természetesen eszerint csinálnám, de nem megy...
A linken látható ábrán a fájl bemásolása után nekem nem 2 felirat van:
Wipe data és Wipe Cache Hanem csak a Wipe Cache...Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
Joe.36
addikt
Igen pont így, ha minden jól csinálsz sony boot menü fogad
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
Joe.36
addikt
[Itt minden le van írva, ez gyári, nem főzelék]
Aki akar bármikor.
[ Szerkesztve ]
-
Melanor
tag
Inpulzusvásárlás volt. Megláttam és éreztem hogy ez kell nekem. Fillérre annyi pénz volt nálam, de adásvételit írtunk és benne van a gari, ami kiterjed a letiltásra is. Segítenél nekem feltenni az ICS-t?
Még soha nem csináltam, találtam pár leírást hogy hogyan kell, de mind azzal kezdődik hogy féltéglát csinálhatok a telómból...
a sony oldalát böngészem amúgy de még rootolni sem tudtam, szóval nem merem leírás és support nélkül megkockáztatni.[ Szerkesztve ]
-
Joe.36
addikt
válasz amerigo #4135 üzenetére
1252-4363.5 Vodafonos megnéztem a dobozomon, de örülj neki ezeket aszem nem tiltják le mint a T-seket
ICS meg letölthető rá a sony oldaláról
[ Szerkesztve ]
-
retroid
senior tag
Akkor XXL GSM be inkább gyári garanciásat érdemes venni mert arra a a tuti az ICS
Annyit megér a plussz pár ezer akkor már
iPhone 13 & Apple Watch 8 45mm
-
Joe.36
addikt
Nekem Vodafonos van, azon is van matrica, de csak flashtool lehet felrakni a 4.0.3 mat.
De meg vagyok vele nagyon elégedve.
De most hogy az van rajta Pc comp al ujra tettem, és a 4.0.3 rakta fel.
Most már nem kell várni hogy a szolgáltató lépjen végre.
[ Szerkesztve ]
-
Melanor
tag
"Az enyém se gyári független,gsm_boltos.kb 2hete Ics van rajt,és tökéletes;-)"
Szal akkor eleve független volt? Itt közben megnyugtattak, hogy ha volt is függősége az nem fog visszatérni. A matrica az enyémen is rajta van, a gépre is dugdodom, de hiába
-
amerigo
aktív tag
T. Kollégák!
Ez alapján nem tudna valaki feltenni valahová egy Vodafonos 4.0.2.A.0.62 ROM-ot?
Felraktam az ICS.t, két variációt is , de szeretném visszatenni a GB-t, de csak független 0.42.t találtam, és arról ICS-re frissített.
Tehát, ha egyszer Flashtool-al felraksz egy akármilyen ROM-ot, onnantól ahhoz fog frissítést keresni a SUS meg a PC Companion . Nem figyel semmilyen SI számot, vagy IMEI számot.Mondjuk ez kicsit fura, pl. az LG automatikusan mindig az IMEI számhoz tartozó legfrisebb szoftvert ajánlja fel. Voltak is gondok a sufniGSM-es telefonokkal.
-
pokers
senior tag
válasz -HajTömeg- #4116 üzenetére
Kipróbáltam az Operát, és a Firefoxot.
Gyorsan le is töröltem mindkettőtMost úgy néz ki, a gyári böngészővel is megy a flash
Viszont a itt fórumindító xperia ray írásban a 3. oldalon lévő jutub videó megfekteti a böngészőt
Próbáljátok már ki légyszi, hogy nálatok elindul-e
-
gekkoXT
senior tag
Ennél a készüléknél ugye nem jelentkezik az érintő gombok bizonyos idő után előjövő hibája, mint az Xperia mini-nél?
-
-
Melanor
tag
válasz mrlujoak #4120 üzenetére
A számlán 0% az áfa, tehát használt. Az előéletéről ott sem tudtak sokat mondani, de ott függetlenül volt és nem volt különleges azonosítója, de elfogadja a kártyákat. Év viszont egy Companionnal történt újratelepítést követően a beépített böngészőjében voda kezdőoldallal találkoztam. Szerintem ez magyarázza is az előéletét.
Kivételesen ez pont impulzusvásárlás volt, mert kaptam egy LG Optimus 3d-t, de az annyira nagy, nehézkes volt, hogy séta közben láttam egy boltot, bementem és nézelődtem. A Ray-t a kezembe adták és szerelem volt első látásra, ami persze azóta is tart. Tényleg új lehetett, mert az akku kb 2-3 nap használat után a dupláját tudta...Ez a függetlenítés ugyanakkor felvet egy kérdést.
Tudom hivatalosan frissíteni? A függetlensége megmarad a frissítés után?Mi az az egyéni pref?
-
ntomi0730
senior tag
Sziasztok!
Nekem kb 2hete van ray-em (S2 mellett teljesít szolgálatot ) Telenor szolgáltatós 4.0- val. Semmi probléma nincs vele, hibátlanul működik. Megnéztem ezt a videó dolgot...nem szaggat, az fps26, a hang mono. Kép terén nem marad el az S2-től!!! Szerintem 1nagyon jó kis teló, főleg ha az ár-érték arányt nézzük.
-
-
törölt tag
válasz -HajTömeg- #4116 üzenetére
Én is Dolphin Browser HD-t használok és szerintem a legjobb böngésző!
Kíváncsi lennék azért a Chrome Beta-ra csak az Android 4.0+...
A Firefox az még az alaptól is rosszabb szerintem. -
tomy86
addikt
válasz retroid #4112 üzenetére
Ha gyári garis, akkor jó eséllyel van rá. Ha bolti garanciás, akkor a fene tudja honnan szerezték be és milyen rom van rajta. Mondjuk akkor is lesz rá (csak ki tudja mikor) vagy rátehető.
(#4114) pokers: mivel másoknak nincs gondja a flash tartalmakkal ICS alatt, így lehet hogy jobban járnál egy újratelepítéssel. Vagy esetleg a böngésző beállításaiban nincs-e erre vonatkozó opció? Bocs, de csak találgatok, mert én még GB-en vagyok.
-
retroid
senior tag
Hali
XXLGSM be veszek Ray-t arra már van ICS?
Mi a program neve amivel fel lehet rá tenni?
ÜDV
iPhone 13 & Apple Watch 8 45mm
-
Ear001
addikt
Én a törpe kisebbség tagja lehetek, mert ICS van a telefonon és videókat is szoktam csinálni. Hogy mono lett a hang, én észre sem vettem, nem nagy veszteség, nem telefonnal fogok felvenni koncertet. Az akadozó kép viszont zavart, de ott sem olyan vészes a helyzet. Úgy tűnt, hogy valamilyen háttérfolyamat indulása akasztja meg egy-egy pillanatra a felvételt, de nem tudtam rájönni, mi. Ma sem tudom, de a rootolás utáni felesleges programtakarítás az sokat segített, teheát lehet, hogy csak a memória telet meg annyira, hogy háttérben annak a felszabadítása lassította le egy-egy pillanatra a videófelvételt. A másik dolog, a képstabilizátor. Az ICS alatt, én úgy vettem észre sokkal agresszívebben működik, ennek életlen kép, darabos mozgás az eredménye, ha ugyanúgy próbálunk videózni, mint régebben. Finomítani kel a mozgáson és érdemes néha kikapcsolni a képstabilizátort is, ez helyzete válogatja, de így teljesen elfogadható a Ray videóminősége. Azért várom a javítás megjelenését, de addig is el fog készülni az a napi egy-két felvétel a telefonommal.
Ja igen és akadás, magától felébredés, miszitkus jelenségek nincsenek, csak szebb megjelenés, és gyorsabb működés, meg egy elszúrt Facebook kliens, de arról nem a Sonyi és nem az Andorid tehet.
-
törölt tag
Üdv!
Kb. 3 hete vettem egy ilyen telefont!
Nagyon meg vagyok elégedve de bosszant hogy Függetlenre már kijött az ICS, de T-mobilosra még nem.
Nincs valami hír róla hogy mikor lesz?
Flashtoolal nem fogom piszkálni, mert garancia még van rá ugye.
Köszi!Szerk.: Ha jól tudom, a Flash nincs integrálva alapból ICS-be tehát le kell tölteni és újra jó lesz!
"Flash support will be disabled, but this can be easily fixed by visiting Google Play’s marketplace and downloading the latest available Adobe Flash player application."
[link][ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz #46372352 #4105 üzenetére
Szerintem nincs ilyen beállítás.
(#4106) pokers: link az Adobe Flash Playerhez. De ez elvileg fenn van a telefonon alapból az alkalmazások között.
[ Szerkesztve ]
-
pokers
senior tag
Ez a flash téma érdekes.
Beszerzés után még a szűz telóra tettem fel az ICS-t, azóta sem tapasztaltam lassulást, fagyást.
Viszont a gyári böngésző a beágyazott videókat nem indítja el, egy kis idő múlva a böngésző nem válaszol, bezárja az alkalmazást? hibaüzenet ugrik fel.
Érdekes, hogy van a play.viasat.hu (ez itt nem a reklám helye ), az oldalon lévő videóknál pedig azt írja ki, hogy nincs installálva az Adobe Flash Player, linkre kattintva letöltheti.
A link pedig átvisz egy olyan oldalra, ahol tájékoztat, hogy elkészült az androidra az x.xx verzió, amit továbbítottak a fejlesztőknek, de letöltő link nincs sehol.Most akkor van az ICS-be flash player, vagy nincs?
-
mrlujoak
veterán
Ez masszív spekuláció! - ne csináld!
Eleve a SONY kiadott egy figyelmeztetést, hogy mindenki akkor frissítsen, ha tényleg szeretné.
Pontosan e miatt sem OTA lett az ICS frissítés.
Ebből kiindulva a felhasználó döntheti el, felteszi-e vagy nem az ICS-t.Jómagam azért lepődtem meg, mert amikor a telefont felcsatlakoztatták, láthatták az előéletét, és így ergo szervizesként a már fennt lévő rom-ot tettem volna fel...
Mindemellett olyan gondok, amik a napi használatot befolyásolnák - restart, fagyások, hálózateldobások, túlzott fogyasztás, és egyéb hiba - nincsenek.
Azok a kisebb hibák, mint a nem 30 fps és mono hangrögzítés nem olyan volumenűek, hogy emiatt egy komplett verziót kellene leírni...
Szerk: Újra ICS fut a ray-emen
Teljesen lepucoltam, majd a mamkarit is az eredeti állapotába hoztam, gyakorlatilag szűz modellre húztam fel az ICS-t...[ Szerkesztve ]