- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #14012 üzenetére
Nem hiszem, hogy másoknál a hívásindítás és sms küldés okozná a problémákat
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #14010 üzenetére
Ráadásul azt sem mindig használom ki. Szeptemberben például 526 forint volt a kimenő hívások és sms-ek összköltsége
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #14008 üzenetére
Azért gondoltam, hogy vám és áfa mentesen volt 40, mert úgy emlékszem, hogy nemrég valamelyik webshopban 50-52 ezer körül láttam Hongmit, de lehet hogy tévedek.
"T-nél G2 egy 8ezer forintos előfizetéssel 24e forint, szerintem ez nem rossz."
Persze, ha valaki a 8 ezer forintos csomagot kihasználja. A legtöbb ismerősöm céges mobilt használ és főleg ők hívnak, visszahívnak engem. Így két év alatt visszalépkedtem egészen 2000 Ft/hó-ig. Így viszont gyakorlatilag listaáron tudok telefont venni (az ugyebár sehol nem számít, hogy mennyi ideje vagy előfizető). -
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #14003 üzenetére
Ha jól sejtem a Hongmi anno Kínából rendelve, vám és áfa mentesen volt 42.
LG G2 Mini rendes, gyártói garanciával 65-70 ezer. Telekomnál is 69 db ezres. Annyit messze nem ér szerintem. -
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #13999 üzenetére
Sajnos továbbra is a RAY-t használom, de már két éve próbálom lecserélni.
És igen, Trabant, de van akinek az jön be. Én autóban is olyan vagyok, hogy 15-20 éve használok , nem márkafanatikusként (dehogynem) egy-két autót rendszeresen, és nem bírom rávenni magam egy csoda műagyag autóra.
A RAY nekem minden hiányosságával is kellemes telefon (telefon!)
Már kívül-belül kicserélték, és most újabb hibával lepett meg.
Az érintőlap, és a kijelző között van valami réteg? Mert ha szemből nézem hibátlan, de kisebb szögből a jobb oldalán olyan mintha beázott volna. De nem beázott, hanem vagy a műszerfalon hagytam, és megsütötte a nap, vagy ráfújt a fűtés. Működik rendesen, csak nem szép látvány.
Ha nem kapok jó pénzért egy tökéletes kijelzőt, akkor veszek egy RAY-t nyitható bootlooderrel.
Vagy BlackBerry Z10, de akkor megszakad, valószínűleg jó hosszú ídőre a Sony telefonok szeretete.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13999 üzenetére
"Fejed tetejére állhatsz akkor is az lesz."
"Hát nem,de ha a fejed tetejére állsz,akkor sem fog"
Akkor sem állok a fejem tetejére
"Te szeretsz vele bíbelődni,de szerintem ez a ritkább."
Erre írtam korábban, hogy "Sajnos időnként foglalkozni kell ezzel a telefonnal, vagy marad házitrollunk (-HajTömeg-) javaslata és újabb telefon után kell nézni.", de látom ez már nem jött le.
Valamint továbbra is várom azt a sok 40 ezres, használható telefont, amiket ajánlanál a Ray helyett.
Abban igazad van, hogy nyilván kezd eljárni az idő a Ray felett. Viszont vannak olyan felhasználói szokások, amik mellett továbbra is megfelelő. Valamint én jobban szeretem a régi Mazdát, mint az új ......-t (nem akarok autótípust írni, mert nem szeretnék ebből vitát). Csak azért nem veszek valamit, mert az újabb. Ráadásul,ha nem a csúcskategóriáról beszélünk, akkor az "átlag" userek (ezt nem pejoratív értelemben írom) ugyanúgy panaszkodnak akadásra, újraindulásra, belassulásra az újabb telefonoknál is. Nem, nem csak a Sony tulajok. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz -HajTömeg- #13995 üzenetére
Van egy nagy titka a ray-nek, nem szabad ICS-re frissíteni és soha nem lesz lassú. már a 3. telefonomat nyúzom, a feleségem még mindig a ray-t és nem akar más telefont. Stabil, jó üzemidővel, megbízható, minden elfut rajta, amit használ, nem egy féltégla.
-
tomy86
addikt
"Köszönöm a megtisztelő címet"
Nincs mit. Nem mondhatod, hogy nem passzol. Az utóbbi időben néha megjelensz és leírod, hogy vegyen mindenki Xiaomit, mert a Sony úgyis szar és ennyiben ki is merülnek a hozzászólásaid.
"siránkoztok,hogy lassú a telefon"
Szerintem engem nem sűrűn láthattál panaszkodni.
"már 40ért kapsz normális telefont"
Írj egyet, mert én nem találtam! A szürkeimportos - vagy megdől a vámon vagy nem - és bolti "garanciás" cuccokat hagyjuk. Ha hivatalosan veszed, akkor meg a kínai csodák sem jönnek ki 40-ből.
"okosabb döntés,mint hetente újrarakni."
Nem szoktam hetente újrarakni, de én pl. szeretek a telefonnal elbíbelődni. Ha nem szeretnék, akkor vennék egy almát és használnám úgy, ahogy van a dobozból kivéve.[ Szerkesztve ]
-
beefjeez
senior tag
De amúgy tényleg nem érdemes ezzel szenvedni, én már kezdem nagyon megutálni ezt a telefont.
ICS el ha felrakom a szükséges appokat már szenved az egész -
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #13992 üzenetére
de az appokat már régóta nem frissítem, szóval elvileg kb. ugyanolyannak kéne lennie, mint egy éve.
-
zhata
senior tag
válasz -HajTömeg- #13922 üzenetére
Kedves HajTömeg,
Már egyszer korábban leírtam, hogy jó a Ray, de le kell szögeznem, hogy a most már több mint három éves Ray-emmel továbbra sincs baj.
Ha hiszed, ha nem.
Egyetlen gond az, hogy a memória kezd elfogyni, de hát ez az idővel együtt jár.
(Mint ahogy az embereknél is, idővel. ) -
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #13925 üzenetére
egy szép és legalább közepesen jót akarok. Ilyen E-k, M-ek, L-ek már új korukban sem jöttek be, ami jó, az meg tepsi és/vagy drága. ez az m2 az első, ami komolyan gondolkodóba ejtett a sonytól a ray óta.
-
benfolds
őstag
a m2-ről mondjatok véleményt! nagyon valószínű, hogy már nem húzza sokáig szegény ray, és nálam az m2 aqua az esélyes, csak ne lenne ilyen nagy. néztem a sima m2-t, a kijelzőjével a nem túl nagy felbontás ellenére szerintem nincs gond, a kamerája mondjuk nem az igazi. nekem sokat számít a design és az anyaghasználat, emiatt csak a sony, htc, esetleg 1-2 lg jöhet szóba. (hogy őszinte legyek a hauwei-k között is van néhány szép modell, de egyelőre sajnos ódzkodom a kínai gyártóktól)
-
Aguinaga
őstag
Biztos van, pl. ocsmány a kijelző felbontás alapból, de ennyiért ezek vannak. Feltétel volt a normál méretű sim befogadása, mert a szolgálati kártyát nem akartam megvágni, meg a kis méret, hogy könnyen hordozható legyen egész nap. Ha nem lettek volna ilyen bajaim, szerintem Lumia 520 lett volna.
PSN: OldSlowhand74
-
Aguinaga
őstag
válasz -HajTömeg- #13920 üzenetére
Kicserélték, kaptam helyette egy Xperia E-t meg 2 ezer ft-ot.
Sajnos a Ray sokkal jobban tetszett.PSN: OldSlowhand74
-
Aguinaga
őstag
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13858 üzenetére
Nekem nincs gondom semmivel, csak azért mert kínai. Főleg, hogy itt ülök a Kínában készült Sony Ericsson telefonommal, miközben a Nike cipőm (Made in China) orrával rugdosok egy újságot, amiben az ugyancsak Kínában készült iPhonet reklámozzák. Most nem sorolnék fel minden céget, aki Kínában készítteti a termékeit.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13855 üzenetére
Szerintem benfolds minőségérzeten az anyaghasználatra gondolt. De nyilván a kínai telefonok között is vannak minőségi anyagból készült cuccok, mint ahogy a japán, koreai, stb. gyártóknak is vannak gagyi műanyag telefonjai. Én is nézegettem a kínai csodákat, de két dolog visszatart. A garancia teljes hiánya, illetve ahol van ott a nehézkes érvényesíthetőség. Bár nem is emlékszem mikor kellett utoljára bármit is garanciáztatnom, de ami késik... A másik az ár kiszámíthatatlansága (megdől-e a vámon vagy nem).
-
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #13853 üzenetére
téged nem zavar, hogy nincs meg az a minőségérzet, mint a sony-nál (képwk alapján eléggé "olcsó telefonnak" tűnik)? én rájöttem, hogy ezután is csak olyan telefont tudnék szívesen használni, amit ugyanolyan jó kézbe venni, mint a rayt. úgyhogy - bár nem vagyok márkafüggő - de szinte biztos, hogy a következő telefonom is sony vagy htc lesz. a nexus határeset, a 4-es tetszett, de az 5-ös szerintem meglepően átlagos élmény.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13689 üzenetére
Azért olcsóbb újrahúzni a rendszert, mielőtt helyből kijelzőt cserél Még ha valószínűleg igazad is van.
(#13686) rytsye: "Most kuka? Mert ,ha így van ,soha többé Sony" Ezen az alapon soha semmit ne vegyél egyetlen gyártótól sem.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz -HajTömeg- #13560 üzenetére
Értem, reménykedtem hogy valahogy lehet szoftveresen orvosolni valahogy....
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13509 üzenetére
Ezért kérdeztem az L topikban a bootloader nyitás lehetőségét szolgáltatós telefonokon, amire ott nem kaptam választ.
Olvastam, hogy az L is megadta magát nálad. Cordonnál már kávéval, sütivel várnak?[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13507 üzenetére
A független, gyári garanciás L 65-70 ezer. Ennyit szerintem akkor sem ér, ha reggel behozza a kávét. Annyiért kapnék egy Moto G-t, ami azért jobb vétel.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13505 üzenetére
Miben mutatkozna meg az az "előrelépés"? Mivel használtan legfeljebb nagyon jó baráttól veszek mobilt vagy bármilyen más műszaki cikket, ezért nem ér annyit ez L, mint amennyi pluszt hozna. Főleg, hogy függetlent kellene venni, mert a szolgáltatósoknál ugyebár bootloader unlock kilőve jelenleg (sőt, ha jól olvastam még rendes recoveryt sem lehet feltenni). Ha a Rayen sem lehetett volna nyitni, akkor valószínűleg intenzívebben keresnék másik mobilt. De így CM11-el hozza azt amire nekem kell.
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13497 üzenetére
Nem vagyok mazohista, csak azóta sem készült nekem való telefon. Túl nagy kompromisszumra meg nem vagyok hajlandó, amíg a Ray is használható marad. A Moto G-nél majdnem elcsábultam, de az sem az igazi. Szóval várom a nagy őt.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13495 üzenetére
"...eladtam volna mindkettőt....." és gyorsan vettél volna egy kiváló állapotú Rayt ismét.
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13493 üzenetére
De ha aláírtál volna egy papírt, hogy soha többet nem mész a szerviz közelébe, akkor kaptál volna egy Z-t és mellé egy 55"-os Sony tv-t is.
Bocs, de ezt nem lehetett kihagyni.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13474 üzenetére
"Milliméterekkel (se) kisebb, szerintem ez már nagy."
Csak azért írtam, mert neked is L-ed van. Egyébként szerintem is, de már letettem arról az álomról, hogy lesznek "normális" méretű telefonok valaha is. Megkezdett gyümölcs nem játszik. Egyébként az is egyre nagyobb.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13472 üzenetére
1. kisebb, mint az L
2. mondom 50 ezerért
3. Piszkosul nem zavar. Jobb, mintha Samu vagy Apple lenne -
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13345 üzenetére
De azt is tudod, hogy nem az az egyetlen problémám az apple termékekkel és hogy előbb adnék 170-et egy droidért, mint egy almáért. A gyakorlatban pedig 100-at sem adnék egy telefonért. Azért írtam, hogy 80-ért kellene a Z1 Compact. Többért akkor sem, ha reggel ágyba hozza a kávét.
[ Szerkesztve ]
-
beefjeez
senior tag
válasz -HajTömeg- #13345 üzenetére
Csak ebben csúcshardver van
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13340 üzenetére
Minek vegyek másikat, ha ez is tökéletesen teszi a dolgát? Nekem tényleg semmi bajom a Ray-el. Majd, ha lesz olyan max. 4"-os telefon, ami kinézetre (pl. nem szappantartó Samu) és hw szempontból is jelentős előrelépés és az ára is rendben van, majd akkor váltok.
"Vagy naív vagyok,ott se bírnád ki,hogy a gyárit használd,mi?"
Ezt jól látod. Nincs az a gyári és custom rendszer, ami úgy jó, ahogy van. Mindegyikben van számomra felesleges és hiányzó funkció is. Ha ezen változtathatok, akkor miért ne tenném? Root alap és a romolhatóság nem hátrány.
De, mint korábban írtam pl. az Xperia Z1 Compact 80-ért kellene, bár már az is enyhén túlméretes. -
odorgg
addikt
válasz -HajTömeg- #13269 üzenetére
Azt tudom hogy ICS van a telen. Akkor ezekszerint kukázni kell, márcsak az a kérdés melyik a legmegbízhatóbb bugmentes rom? Látom Tomy sem ma kezdte a Ray-el, szóval szívessen fogadom az ő véleményét, és tapasztalatait is.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Ear001
addikt
válasz -HajTömeg- #13235 üzenetére
ICS alatt is szakadozásmentes videókat lehet vele készíteni, mint ahogy azt néhány százszor sikerült is nekem.
A fényképező minősége pedig, mint ahogy előttem is írták, kifejezetten jó.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz -HajTömeg- #13232 üzenetére
Köszi az infót
Nincs véletlen pár teszt fotód? Vagy ha másnak van, azt is szívesen fogadom
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
YikeSS
tag
válasz -HajTömeg- #13222 üzenetére
Hibás széria esetleg? És nem elromlott, hanem már újkorától szar volt. (a 3db egyszerre lett véve)
mergedes...
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13219 üzenetére
Igen, amit nem te használsz.
-
Lasy
veterán
-
Lasy
veterán
válasz -HajTömeg- #13201 üzenetére
ezt csak 1szer kell megoldani. utána semmi gond nem lesz, ha nem romozol.
+36702778032
-
Lasy
veterán
válasz -HajTömeg- #13198 üzenetére
Ez csak azért lehetett, mert rosszul tettétek fel a romot.
Ugyanis ha GB-re egyből felteszed az ICS-t akkor sok hiba keletkezik.
Így a legtutibb felrakás, ha ténylegesen egy tiszta romoöt szeretnél látni az a következő...1. Flashtool-al 4.0.4 (587)-es rom felrakása
2. telefont bekapcsolod
3. Beállításokból GYÁRI visszaállítás
4. Flashtool-al 4.0.4 (587)-es rom felrakása
5. telefont bekapcsolod
6. Beállításokból GYÁRI visszaállítás
7. és most minden jó lesz kezdheted belakni.+36702778032
-
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #13198 üzenetére
Lepucoltam teljesen kopaszra a rom-ot. Sok szükséges app-ot is kivettem, a lényeg egy minden közösségi hülyeségtöl megfosztott, csak egy fényképezös telefon. És lőn. Működik. Csak lassú
Sajnos csak gyàri kernelt tudok felrakni. Az meg bármit csinálok lassú. Föleg a kontakt lista felhozatala. 600 kapcsolat. A miniPro ugyan ezzel a listával sokkal gyorsabb.
De mégis megtartom, mert szép. Meg egyre biztosabb vagyok benne, hogy nincs univerzálisan mindenre jó telefon.
Egy SG note 10.1 et használok mellette, és néha az is kicsi NET-ezésre.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Atawallpa
aktív tag
válasz -HajTömeg- #13195 üzenetére
Kár, hogy a sony kiesett... az xperia z1f már inkább megfelelne a 4000+ fényképnek a 20,7 megapixeles kamerájával. Bár gondolom aranyáron lesz, ha egyszer eljut ide hozzánk.
Xperia Z1f[ Szerkesztve ]
Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
beefjeez
senior tag
válasz -HajTömeg- #13195 üzenetére
Jó az L? Én is akarok egyet, de külsőre nem tetszik.
Jólenne egy ray l hardverrel -
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #13189 üzenetére
mivel az idei karácsonyra nem jött össze, ezért húsvétra szeretnék egy ilyet:
tudásban akkori felső középkategória
pontosan 4"
hd kijelző
szép design, jó anyaghasználat, nem szappantartó stb. (nekem rohadtul bejön a ray designja ezekkel az élekkel, és a kerettel kikapcsolt állapotban teljesen egybeolvadó full fekete kijelzővel. általában is tetszenek a sony-k, ami még bejön designra az néhány htc és persze az iphone)
normális kamera
lehetőleg legyen bővíthető, lehetőleg 64 gigáig
az ára már nem is érdekel, valaki ezt csinálja meg. biztos hülye vagyok, és nem értek az értékesítéshez, de: ha az apple egy 4"-es telefonból elad mittudomén hány millió darabot, akkor miért nem lát fantáziát semelyik másik gyártó ugyanilyen méretű felső-közép, ne adj isten csúcskategóriás androidos telefonban? a 4" már örökre a gagyi kategóriába csúszik vissza?
ami bejött volna az a htc one mini, bár ugye nem bővíthető, szar a kamerája, és fasznak baszták rá ezt a műanyag keretet, mint valami pecsétet, hogy "középkategória" (mondom nem vágom a piaci pozicionálást). az sp-re azt hittem, hogy pont jó lesz, aztán megláttam, hogy 4,6". amúgy ha egy fotelban üldögélve használnám a telefont, akkor semmi bajom nem lenne ezekkel a méretekkel, de naponta 40-szer teszem nadrágzsebbe és veszem elő, nagyon sokszor bicajon vagy vezetés közben, ilyen használatra meg a 4" nálam a felső határ (kipróbáltam haverok telefonjaival).
szinte rettegek, hogy összetöröm a ray-t, és utána nem tudok olyan telefont venni, amivel meg leszek elégedve. -
Atawallpa
aktív tag
válasz -HajTömeg- #13187 üzenetére
A ray-el 2 év alatt max 100 db képet csináltam. Amire nekem kell, arra megfelelő.
Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13184 üzenetére
"Szerintem engem már meg is vertek volna"
Ha valamiben, akkor ebben teljesen biztos vagyok. -
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13181 üzenetére
Boltja válogatja. A bolti garancia a legtöbb esetben (tisztelet a kivételnek) nem sokat ér. Nagyon sok a kintről behozott, függetlenített telefon, amit gyári függetlenként árulnak (ez az egyik oka, hogy jóval olcsóbban tudják adni, mint a gyári garis cuccot), azután megy a csodálkozás, hogy letiltják. Garancia kapcsán pedig sokszor egyszerű szoftverfrissítés után visszaadják vagy csak simán elhajtanak. Sokkal több a rossz tapasztalat, mint a jó. Az a gond, hogy tudják, hogy jó eséllyel nem állsz neki pereskedni (sok értelme úgysem lenne) és valószínűleg nem te vagy a helyi menő csávó, aki baseball ütővel meggyőzi a cégtulajt a csere szükségességéről. Én nem biztos nem vennék ilyen helyen telefont.
Persze, ha a bolt gyári garanciával adja a telefont, az más kérdés. Akkor mindegy hol veszed, mert viheted a márkaszervizbe közvetlenül a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13179 üzenetére
Ezért is írtam ezt:
"Magyar bolti garanciával meg is veheted, már ha bízol bennük (én nem tenném)"
Bár, ha belegondolok, az elmúlt 16-17 évben egyetlen telefonomat sem kellett javíttatni. Bár a Ray az első okosteló, aminél azért nagyobb a meghibásodás esélye, de eddig ezzel sincs gondom. -
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13176 üzenetére
Már hogyne lenne. Magyar bolti garanciával meg is veheted, már ha bízol bennük (én nem tenném). Német Saturnban láttam 170 Euroért, de csak 8 GB-os volt. Az meg itt van egy köpésre. Az a havi egy alkalom, meg semmiség, amikor nálad elromlik egy mobil. Kiugrasz szervizeltetni és közben síelgetsz a bajor Alpokban, hogy megnyugtasd az idegeidet.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #13173 üzenetére
Ja, azt nem tudtam, h ennek a motorolanak ilyen durvan jo ára van.
[ Szerkesztve ]
-
Lasy
veterán
válasz -HajTömeg- #13173 üzenetére
ott a pont.
Azért mert pont ezt adták ki most, ée erre mindig megjön elsőnek a frissítés, még nem indok, hogy dupla árat fizessek érte.
Sőt bevallom, most egy xcover2 telefont nyúzok, és nem rossz. De ebből pl kimaradt az SD-re pakolási lehetőség.
+36702778032
-
sagit
veterán
válasz -HajTömeg- #13165 üzenetére
Csak hardveres töltés bug
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13165 üzenetére
Azért szólj, ha beszerzed a hőn áhított almát. Majd benézek annak a topikjába is, hogy akkor mit mondasz!
Azért Sony, mert a jelenleg nálunk forgalmazott márkák közül még a Samunak elég széles a termékpalettája, de szerintem olyan baromi rondák a telefonjaik, hogy nálam szóba sem jöhetnek. -
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13163 üzenetére
De nem akartad elcserélni egy hibátlan Rayre Komolyra fordítva, a jelenlegi karácsonyi akcióban csak 7 ezerrel kellene többet fizetnem egy SP-ért, ami azért jobb vas. De egyik sem olyan egyértelmű jó vétel, mint két éve a Ray 38-ért.
-
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #13122 üzenetére
nem rossz ez az L, én is felvettem a listámra, amikor egy új telefonon gondolkodtam. a kamerán kívül a felbontása zavar. elég bénán néznek ki a nagy ikonok, a nagymamáknak szánt butatelefonok jutnak róla eszembe, amin jó nagy gombok vannak. a mérettel kapcsolatban én is a 4"-nél tenném le a voksot. remélem lesz jövőre valami fullos telefon 4" kijelzővel, minimális gyászkerettel, ami nem apple (hanem sony vagy htc, mert nekem a samsungok nem tetszenek).
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #13122 üzenetére
Az L olyanoknak jó, akiket - hozzám hasonlóan - nem érdekel a fotós rész. A kamera része az, amit minden fórumon egybehangzóan fikáznak. Egyébként teljesen korrekt telefon és a mostani 50 ezer körüli magyar pénzért tényleg megéri.
Egyébként meg rootold és ahogy az "alkalmazások" topikban javasolták töröld a gyárilag telepített marhaságokat. Kezdve az fb appal! Az a legnagyobb bughalmaz.[ Szerkesztve ]
-
zhata
senior tag
válasz -HajTömeg- #13109 üzenetére
Yes I am.
I have NOT got every problem with this phone, opposit of you. -
Teseract
tag
válasz -HajTömeg- #13032 üzenetére
Köszönöm neked és tomy86-nak is az infot.
Még egy kérdésem van. Visszatértem a sorozatos kifagyások miatt (képernyő kikapcsol, led fehér állapot, se kép, se hang, stb.) GB-re ( 4.0.2.A.0.42-re). Ez teljesen stabilan működik hetek óta. Azt viszont nehezményezem, hogy szemben az ICS-vel, bekapcsolt wifi mellett érezhetően gyorsabban merül a telefon. Erre van megoldás / wifi kikapcsolása nélkül /? Érdemes frissíteni későbbi GB verzióra? Ha igen, akkor ugrik a root?
[ Szerkesztve ]
-
beefjeez
senior tag
-
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #12991 üzenetére
En nem azt mondtam, h pont ugyanolyan a sebessege az iphone5-nek, mint a raynek, hanem azt, hogy a lapozasnal volt egy kis "röcögés", szinte ugyanannyi, mint az en ray-emen (nagyon minimalis) es a bongeszo is gondolkodott egy kicsit. Azt csak most teszem hozza, h bolti mintadarabrol volt szo, tehat valszeg egy erosen lestrapalt peldanyrol. Ez szubjektiv, viszont nekem erzetre sem volt nagy szam, szemben mondjuk egy nagy kijelzos androidossal (htc one, nexus 4, s4 - ezeket probaltam) amiknel nem csak tudod, de erzed is, h mas kategoria.
-
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #12963 üzenetére
Talán a négyzet thumbnail, amin nem látszik a teljes kép? Már nem emlékszem. Tavaly volt 1-2 hónapig.
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #12920 üzenetére
Örülök hogy mégis van olyan része a telefonodnak, ami még nem hibásodott meg.
-
zhata
senior tag
válasz -HajTömeg- #12894 üzenetére
Ha jól értem ez a "foncsor" egy reflexiógátló réteg az üvegen.
(Pont ugyanaz mint a T-réteg volt a régi fényképező-objektíveken.)
Úgy működik, hogy a felszínéről, és az üveg felszínéről visszaverődő fénysugarak - egy bizonyos hullámhossznál - interferenciában (közel) kioltják egymást. Ez szerintem nem okozhat ilyen homályos képet.
Homályos képet a lencse felszínének fogdosása, emiatt annak elzsírosodása okozhat, ami sajnos a RAY esetében fennáll, mivel a lencse felszínének síkja sajnos gyakorlatilag szinte megegyezik a hátlapéval.
Próbáld meg óvatosan megtisztítani a lencsét puha ruhával, rálehelve.
Nézd meg, hogy a reflexiócsökkentő réteg sérült-e. -
furmint
csendes tag
Ugyan ez van nálam is.
Hova viszed szervízbe? -
tomy86
addikt
A Mini topikban írtak hasonlóról. Ott arra jutottak, hogy a foncsor adta be a válópert a lencsének.
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #12841 üzenetére
Olvastam a szoftveres topikban, hogy sikerült megtalálni a gps csesztető progit. Ezek szerint jól tippeltem, hogy valamelyik program kapcsolgatja.
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #12836 üzenetére
Nem lehet, hogy valamelyik progi kapcsolgatja? Magától nem hiszem, hogy ki- be kapcsolgatna.
Bár sose lehet tudni(#12838) samuki: ha pc-n windowsod van, akkor engedélyezd a rejtett mappák és fájlok megjelenítését! Csatlakoztasd a telefont és másolj a régi sd-ről mindent a pc-re, egy mappába. Miután kicserélted az sd-t a telefonban, csatlakoztasd újra a pc-re a telefont és másolj mindent vissza az új sd-re!
-
Zarate
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12768 üzenetére
megnyugtatlak,a többi márkába sem lesz örömod..
-
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #12756 üzenetére
De azért csak kiadták, és müködik az is "rendesen" (pucolva, de a GB is csak pucolva megy normálisan, és az is belassul ugyan úgy). És milyen szégyen az már a Sonytól, hogy elad egy ICS compatible telefont (dobozon nagy matricán hirdeti is) majd egy évig vár az updatel, es azt mondja később, hogy mégis inkább a régit használd.
Nekem egyik rom sem volt hibás. Nem fagyott, nem indult újra. Belassult. ICS hamarabb, telepített vackok eltávolitása után kb egyformák, de spec nekem az ICS jobban bejön.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Zarate
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12756 üzenetére
megértem a sonyt.. felraktam a GB-t,fényévvel jobb az ICS-nél.. kösz mindenki a segitséget
-
tomika04
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12741 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom
-
lmno
őstag
válasz -HajTömeg- #12737 üzenetére
Hozza a Mikulás a Nexus4-et?
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #12741 üzenetére
"Lassan ezt betehetnénk az első hozzászólásba"
Minek? 1-2 hónap és már csak én meg Atawallpa leszünk itt. Mi meg nem használunk GB-t. -
tomika04
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12739 üzenetére
Abban tudnál segíteni hogyan tegyem vissza a GB.t? Aztán ha visszatettem, rootolom valahogy, milyen programokat érdemes és biztonságos letörölni?
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #12735 üzenetére
Miért ne venne? Hisz te is úgy meg vagy elégedve a Ray-el, hogy még mindig nem tudod magad rávenni a cserére.
-
bododani
senior tag
válasz -HajTömeg- #12721 üzenetére
Már lassan ez lesz!
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
lmno
őstag
válasz -HajTömeg- #12689 üzenetére
Nem, miért a Ray bírja? Fiókban max. Most az enyém bírja, mert még nem adtam el és nem nagyon használom
benfolds: Igen, törékeny, de egyik telefon se szereti ha dobálják A Ray-t is le tudod úgy ejteni, hogy sz*rrátörik a kijelzője... Ha valaki nem tud vigyázni rá, akkor: fólia/bumber/tok stb.
A tárhelyről: a Raynél volt nekem is hogy kb. tele volt a 32 gigás sd zenékkel, de igazából nem sok értelme van, annyit úgyse hallgatok egyszerre; ha megunom valamelyiket akkor letörlöm és kész. Filmeket meg nem nézek telefonon + nem is nagyon játszok, így a képek is eférnek.
Az akksit meg minek cserélni? A majdnem 2 éves Rayem kb. ugyanannyit kibír mint újkorában. Amúgy meg manapság az emberek a telót cserélik 1-2 évente -
papeti01
senior tag
válasz -HajTömeg- #12669 üzenetére
ja igazából én is azon filózok, hogy egy nokia lumia 520 vagy htc 8x (kb egyáras az amazonon)
vagy egy komolyabb wp lumia / nexus 4... (ez utóbbi az egyetlen vonzó droid számomra)de ez nagyon off ide, ezért elnézést is!
#proudfather
-
bododani
senior tag
válasz -HajTömeg- #12666 üzenetére
Igen, de azt tudni kell hogy nem tudtam a Cordon-ba vinni, hanem a T-be csak (zalai vagyok), de akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #12639 üzenetére
Garancia csak azért jutott eszembe, mert mi van ha elmegyünk egymás mellett valahol az utcán és már kukázhatom is a Rayt. Vagy fizikai kontaktus szükséges ahhoz, hogy a környezetedben levő (korábban hibátlanul működő) műszaki cikkek hulladék státuszba kerüljenek?
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #12607 üzenetére
Rajtad kívül szerintem bárki
(#12606) Atawallpa: ennek horror ára lesz szerintem (ha egyáltalán igaz a "hír"), de ne legyen igazam. A mérete sem lesz kicsi (4,3" már némileg a tűréshatáromon túl van, de már szoktatom magam hozzá ), főleg ha hozzáveszem, hogy a mostani Sonyknál is mekkora a gyászkeret.
[ Szerkesztve ]
-
Atawallpa
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12607 üzenetére
A kettő kimaradt.
Nekem pl. semmi gondom a rayemmel. Hiba nélkül működik mióta megvettem. Jelenleg PAC 4.2.2 rom fut rajta, minden gond és akadás nélkül. És nem is olyan sokára (mikor stabilabb lesz) jön a PAC 4.3 (CM10.2 is van már rá, igaz még alpha 2 stádiumban).
Szóval van olyan aki ray-t venne még egyszer.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
bogyó84
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12566 üzenetére
Valami nem jó, ezt írja ki:
13/034/2013 21:34:29 - ERROR -
13/034/2013 21:34:29 - ERROR - Error flashing. Aborted
13/034/2013 21:34:30 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
13/034/2013 21:34:30 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.Az okos ember tudja, hogy mikor kell hülyének lenni.
-
bogyó84
csendes tag
Ja, a mentés nem para - ncore-ról pro - Ott a leírásban amikor ki kell jelölni a romot, írja, hogy wipe-ok pipa stb...aztán OK, de csak flash van, amire kattanhatok.
Az okos ember tudja, hogy mikor kell hülyének lenni.
-
bogyó84
csendes tag
Értem, köszi. Igazából egy helyen úgymond elakadtam, mikor a flashtoolban az lőn írva a leírásban, hogy katt az ok-ra. Ott nincs ok, csak egy flash felirat. A root-ról is tudnál leírást adni? Nagyon köszi
-
bogyó84
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12562 üzenetére
Szóval én nem szeretek rootolni, mókolni, gyári cuccot szeretnék rá. Akkor az előzőleg általad beszúrt linkek alapján járjak el?
-
bogyó84
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12562 üzenetére
Ilyenkor gyári gb kerül rá?
-
AnginaP
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12558 üzenetére
Huu ez nekem is hasznos köszönöm szépen!
Indítok egy Skyrim szervert.
-
bogyó84
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12558 üzenetére
Ohh nagyon köszönöm a gyors választ és a segítséget
-
AnginaP
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12554 üzenetére
Elvileg be lehet állítani a beállítások közt, hogy használja-e ilyenre a 3G-t... De lehet rosszul emlékszem.
Indítok egy Skyrim szervert.
-
bododani
senior tag
válasz -HajTömeg- #12552 üzenetére
Értem, köszi a választ.
-
atos30
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12531 üzenetére
Service=7378423. Azaz *#*#7378423#*#* .A service test menüben le lehet ellenőrizni a telefont, hogy hardveresen rendben van-e. Ha igen, akkor a problémák szoftveresek, amiket már otthon is könnyen javíthatóak. Ha van hardveres hiba , alkkor irány a szervíz és outt meg is lehet mutatni.
[ Szerkesztve ]
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Picicicus
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12528 üzenetére
még nem...még az itthoni wifi jelszot keresem
-
Picicicus
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12524 üzenetére
azok...a szerviz nem adott szakvéleményt,a fogyasztóvédelem azt mondta a vodával kötöttem szerződést,igy velük kell dűlőre jutnom,szerviz fel se veszi a telefont....na most hogyan tovább???
-
Picicicus
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12520 üzenetére
most miután ICS volt rajta,visszafrissitették 2.3-ra
Idézek a sony által küldött válaszokból:
"Kérjük, rendszeresen kapcsolja ki, majd indítsa újra telefonját. Ellenőrizze a készülékére letöltött alkalmazásokat, melyek szintén befolyásolhatják az Xperia™ Ray teljesítményét és annak működését. Különösen ajánlott azon külső alkalmazások áttekintése, melyek hozzáférhetnek a zenelejátszó, a hívás, valamint az ébresztő funkciókhoz. Javasoljuk, hogy a beépített alkalmazásokat használja.
Kérjük, próbálja ki készülékét egy másik, kompatibilis SIM-kártyával, valamint memóriakártyával.
Javasoljuk, hogy állítsa vissza készülékén a gyári állapotot, amit a gyári adatok visszaállítása funkcióval tehet meg a [Beállítások], [Adatvédelem], [Beállítások visszaállítása], illetve a [Gyári adatok visszaállítása] menüpont alatt találja.""A kérdésével kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni, hogy - ahogy azt már korábbi levelünkben is említettük - Xperia™ Ray készülékeink eredetileg Android 2.3 szoftverrel lettek kibocsátva a Sony Mobile által, és ezzel a szoftverrel tudjuk a telefon működését garantálni. A 4.0. Android verzióra történő frissítés egy lehetőség ügyfeleink számára. Egyes esetekben a telefonok az eredeti szoftververzióval stabilabban működnek, ezért javasoljuk, hogy ezzel a szoftverrel használják a készülékeket."
-
bododani
senior tag
válasz -HajTömeg- #12416 üzenetére
Hát meg kell hagyni, nagyon jó kis teló! Csak kár, hogy nem qwertz kiosztású a bill., hanem qwerty.
Amúgy a Ray-t a nagyobb és hosszúkás kijelző miatt és a vékonysága miatt választottam. De észrevettem, hogy az egyforma hardver ellenére ez simábban megy egy kicsivel, mint a Ray." Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #12390 üzenetére
Persze, vudu, szemmelverés és egyéb mágiák útján teszed tönkre mások telefonjait is, mert nem bírod elviselni, hogy mindenki másé hibátlan.
Egyébként bododani nem írta, hogy azért fekete a kijelző, mert véletlenül rátolatott a Hummer H1-esével.(#12388) benfolds: tény, hogy nehéz melegebb helyet találni a Halál-völgynél
[ Szerkesztve ]
-
diane
tag
válasz -HajTömeg- #12380 üzenetére
Nem tudom mi az: OTA hibajavítás meg flash, egyebek. Gyári ICS ROM volt, van rajta, gyárilag független a telefon.
-
lmno
őstag
válasz -HajTömeg- #12368 üzenetére
A 8000 mAh akksi nem stimmel a sztoriban, arra nem szoktak adni
Egyébként most ICS alatt is visszatértem a Launcher Pro-ra a Nováról, mondom megnézem milyen így (GB alatt LP-t használtam). Hát ég és föld... Sokkal gyorsabb így, mint bármilyen launcherrel, úgyhogy ajánlom mindenkinek az akadós csilivili f*sok helyett. Mondjuk 2 éve nem jött update hozzá, de lehet hogy jobb is így, legalább nem pakolják tele felesleges dolgokkal, mint a többit; tudja amit kell, és elég gyors.
(amúgy rootolt gyárival használom, kipucolva; nyilván ez is számít, de Novával tényleg sokkal gyengébb volt a helyzet)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Asszociációs játék. :)
- Linux Mint
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...