-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bigdady #16869 üzenetére
Nekem 6s-em 2 éve volt. Akkor az volt a jobb a többi androidoshoz képest. Mostanában i7 és 7+ -szaim voltak,most meg azok a jobbak. Mindig időben megegyezőt nézd. A 6s már gyengébb a mostaniakhoz képest. Fejlődés van minden évben,ha kicsi is,de van. Ezért nem lehet jobb egy 2 éves "csúcs" iPhone,egy S8-nál pl.
(Üzemidőről beszéltem végig)
-
válasz
bigdady #16780 üzenetére
A GPS-szel időnként megnézi hol vagy, plusz ugyanezt csinálja a wifi-vel és BT-vel is, akkor is, ha azok nincsenek bekapcsolva. Egyébként ez alap android szolgáltatás, nem kell hozzá a find my device, meg tudod nézni merre jártál a google mapson belül. Ezeket amúgy ki lehet kapcsolni, fe igazán csak a wifi+BT scannelés ami valamivel jobban meríti a telót.
Ezek fogyaszthatnak valamennyit "feleslegesen":
- Connectons -> Location -> High Accuracy (önmagában ez a legkevésbé felesleges szerintem)
- Connectons -> Location -> Improve Accuracy -> Wifi / BT scanning (ha ezek ON-on vannak, a készülék scannel ezekkel akkor is, ha nincs a wifi/BT bekapcsolva)
- Connectons -> More Connection Settings -> Nearby device scanningMaga a Google Location History önmagában nem fogyaszt sokat, mert ahhoz fér csak hozzá, ami engedélyezve van neki (lásd fenti pontok).
-
sgeza
veterán
válasz
bigdady #16780 üzenetére
Nézd át a Google beállításokat! De úgy jó mélyen! Elég sokminden be lehet kapcsolva alapból, ha még nem nézted át sosem.
Például helyelőzmények, stb. Illetve ehhez kapcsolódóan a Google készülékkereső funkciója is.
Mondjuk ha be van kapcsolva a Samsungé is, akkor ez még plusz akkufogyasztást is eredményezhet. A kettő együtt felesleges.
Valaki valahol egyszer azt írta, hogy a Google-féle többet fogyaszt, mint a Samsungé. Ezt nem ellenőriztem, de én az utóbbit használom, a másikat kikapcsoltam. -
lanszelot
addikt
válasz
bigdady #16708 üzenetére
Magyar leirasban viszont ez van:
Világító szélek
A képernyő felfénylik a szélein amikor értesítést kap, például új üzenetekről. Szintén felfénylik a
képernyő a szélein bejövő hívás esetén, ha a készülék képernyője lefelé van fordítva.
1 A Beállítások alkalmazásban érintse meg a Kijelző → Edge képernyő → Világító szélek
lehetőséget, majd a bekapcsoláshoz érintse meg a kapcsolót.
2 Válassza ki, mikor világítson a képernyő a szélein.
3 Érintse meg az Értesítések kezelése lehetőséget, és válassza ki a megjeleníteni kívánt
értesítéseket.Ez nem a samsung oldalarol van.
-
lanszelot
addikt
válasz
bigdady #16686 üzenetére
A vilagito szelek csak pofara forditott telefonnal mukodnek. Regebben megosztottam a samsung oldalarol.
Valami bug folytan neked a viberrel amugy is.When faced down, the edge lighting feature lights up the edge screen when you receive calls or notifications. You can color code up to five contacts that will appear in their respective colors when they get in touch, while all other calls or notifications will be shown in neutral bright light.
A telefonon a hasznalati utmutatoban megtalalod.
-
-
sgeza
veterán
válasz
bigdady #16421 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy lementeni? A Viber a médiatartalmat a kolléga által is említett Viber/Media/... könyvtárba teszi. Már ha a neked küldött fájlt egyáltalán meg akarod tekinteni, azaz a Viber maga fogadja, tehát letölti. Ha ide elhelyezel egy üres .nomedia nevű fájlt, akkor a készüléken lévő bármilyen, média lejátszására, megjelenítésére alkalmas program kihagyja azokat a könyvtárakat, ahol ilyen fájl szerepel. Ergo nem fog megjelenni a galériában sem. De ettől még a készüléken lesz az említett könyvtárban. Gondolom a Vibernek van annyi esze, hogy a saját munkakönyvtárában nem foglalkozik ezzel a . nomedia dologgal, és az alkalmazáson belül, az üzenetek között látod majd a képet (vagy videót).
-
lanszelot
addikt
válasz
bigdady #16419 üzenetére
Es ezzel a beallitassal nem is tolti le a media tartalmakat. Kiveve ha felul biralod / ra boksz hogy toltse le.
Ebben az esetben viszont nincs olyan app ami ne toltene tartalmat a telefonra. De ha ennyire zavar, file kezelo es hetente torold a viber konyvtar - media - images & videos konyvtarat. Ne kep kezelobol kezeld.Viber hang: lehet egyedi hangot beallitani, rogzits egy rovid csendet a teloval es allitsd be, nemabb nem is lehetne.
-
viera
őstag
válasz
bigdady #16347 üzenetére
Az lehet.
Amúgy bevallom,vártam az X-et de nekem csalódás.
Az a sziget a kijelzőbe szerintem csúnya,a hátlapi kameráról nem is beszélve.
Nekem meg kicsi lenne a 64GB is,legalább 128-as kellene de az nem lesz.
A 256-os meg közel 440e ft,basszus.
Na mindegy,most már biztos marad az S8+ az S9-ig. -
thamasz
senior tag
válasz
bigdady #16111 üzenetére
Gyorstöltés az nem 5 Volton megy, hanem 9 vagy 12 akár. A mi Samsung S8 telefonunk a Qualcomm Quick Charge 2.0 szabvánnyal kompatibilis. Van már 3.0 és 4+ is, de ezeket a Samu nem alkalmazza. Gondolom félnek a melegedés miatt. Amúgy én Anker márkájú töltő egységeket szereztem be az amazonról és kiváló minőségűek, merem ajánlani. Van autós gyors töltöm, fali adapter és vezeték nélküli gyors töltő pad is tőlük.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
bigdady #16111 üzenetére
A 2 amper nem feltétlenül gyorstöltő, pl. a régi S4 is sima 2 amperes fejjel jött. QC 3.0 fejet keress. Xiaomi, Blitzwolf mint ajánlott márkák. Ugyan a telefon Exynosszal van szerelve, nem Qualcomm van benne, de az a tapasztalatom, hogy oda-vissza kompatibilisek.
Az már személyes magánvéleményem, hogy a navigálástól már amúgy is melegedő telót én már nem főzném tovább gyorstöltéssel is, vagy vegyél olyan tartót, ami a kocsi befúvórácsán kapaszkodik, így a venti/légkondi hűti a telefont menet közben.
-
polonic
félisten
válasz
bigdady #15884 üzenetére
Ezért nincs a feltöltésnek díja.
"A díj akciósan elengedésre kerül, melyet a Bank visszavonásig, de legkésőbb 2018.02.28-ig biztosít."
Most néztem meg a hirdetményt.
Ami még mocskosabb dolog, hogy van zárlati díj, havi 300 Ft. De arra is vonatkozik az akció.
A visszaváltás díja is ugyanúgy 1 %, minimum 200 Ft. Erre nincs akció.Szóval én addig használom, amíg él az akció. Utána meg be...ják.
-
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
bigdady #15263 üzenetére
A biztonság mappa egy Knox védelemmel ellátott terület, ahová például bármelyik alkalmazásodat beteheted, amik megkettőződnek, és védve lesz az ottani tartalmuk (illetve másodlagos azonosításhoz lesznek kötve). Ugyanígy betehetsz ide képeket, emaileket, kontaktokat, sms-eket, stb.
Att92
És nincs valami extra app telepítve? Mert gyorsan áttúrva a beállításokat, a kisegítő lehetőségeket, meg a fejlesztői beállításokat, nem találtam magyarázatot vagy opciót a problémádra.
Nincs bekapcsolva az interaktív vezérlés a kisegítő lehetőségeknél?
-
-
ilyen_85
senior tag
válasz
bigdady #14476 üzenetére
Szia!
Pedig a Nova launcher támogatja. Én úgy oldottam meg, hogy beállítottam aktív launchernek a novát, a Novának van egy ilyen plugin-ja, hogy TeslaUnread.
Ezt úgy tudod aktiválni, hogy:
1. Nova launcher beállításokban rányomsz arra, hogy "Olvasatlanok száma"
2. Ha még nincs telepítve a TeslaUnread plugin, akkor szól, hogy ezt le kell hozzá tölteni
3. Elérhetővé válik jópár beállítás4. A beállítások alján, rákattintasz arra, hogy TeslaUnread beállítások (vagy a programok közül megnyitod a TeslaUnread progit)
5. Itt bekapcsolod azokat az alkalmazásokat aminél látni akarod, hogy mennyi olvasatlan üzi van (néhány alkalmazásnál meg kell erősítened, hogy a plugin olvashatja az üzeneteket)
+1 Nekem egy kicsit várnom kellett amíg a gmailnél megjelent az olvasatlan üzenetek száma, gondolom azért mert több ezer van :S
Ennyi
-
sgeza
veterán
válasz
bigdady #14603 üzenetére
Csináld így:
https://m.logout.hu/tema/re_samsung_galaxy_s8_es_s8_duplateszt/hsz_14541-14541.htmlSajnos nem gondolnak azokra a népekre, akik normálisan írják a nevüket. Én már nagyon régóta következetesen az egész nevet a vezetéknév mezőbe írom. Így sehol, soha nem lehet gond!
Én egyébként a helyedben mindenhonnan kitörölném a névjegyeket, és csak egyet, mondjuk a Google fiókot használnám. Egyszer kell csak normálisan rendbe tenni, utána már nem lesz gond!
Amúgy restartot nyomtál már? Hátha csak kattanása van.
-
válasz
bigdady #14603 üzenetére
Ez eleinte nekem is gázos volt aztán magam sem tudom mit csináltam, de jó lett. Az biztos, hogy a SIM kártyás számokat részesítette előnyben és lehet ott fordítva voltak beírva. Próbáld cserélgetni a beállítást. És mindenképpen a Névjegyzékekben állítsd át, ne a sima telefonra kattints!!
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
bigdady #14597 üzenetére
Én a SIM-en tárolom elsődlegesen a számaimat (plusz megy a szinkron a Google és a Samsung felhőbe is), ott valóban nem kér külön vezeték- vagy keresztnevet a mentésnél a telefon. Lehet ezt kéne átállítanod SIM mentés helyett telefonra/Google/Samsung/egyéb fiókra. Ezt egy új szám beírása után is át tudod váltani még mentés előtt, csak le kell nyitni a tárhely melletti kis nyillal az ablakot hozzá.
ΞlittlecarΞ
Thx!
sgeza
Lehet, hogy SIM-re menti a számokat a kolléga, akkor valóban nem kér külön vezeték- vagy keresztnevet.
-
sgeza
veterán
válasz
bigdady #14526 üzenetére
Ha rányomsz mellette a kis nyilacskára, akkor látod a mezőket külön.
Egyébként nem nehéz 1000 névjegyet sem átírni. Exportálod vcf-be, az excelben szerkeszted úgy, hogy egy függvénnyel összefűzöd a keresztnév-vezetéknév mezőket, és utána ezt beteszed az egyikbe csak. Majd visszamented. Törlöd a jelenlegi névjegyeid, és importálod az újakat. Persze mindezt praktikusan a gmail fiókkal érdemes végezni, ott könnyebb ezt kezelni. -
-
Den Hadnagy
senior tag
-
Lanash
senior tag
válasz
bigdady #14154 üzenetére
Én BlitzWolf Qi Wireless Charger -t rendeltem és BlitzWolf QC3.0 USB Charger -t. Igaz nem ebay-ről, hanem Aliról, de ezek beváltak. Tudja a gyors töltést is. A padhoz van egy 0.5m kábel (Micro USB, mert az megy bele a padba), ha az elég a hálózati adapterhez tudsz választani másik fajta kábelt, ha nem elég akkor a hálózati adapternél válaszd a Micro USB-t.
-
-
viera
őstag
válasz
bigdady #13981 üzenetére
Az S8 Clear View Cover toknál csak rossz képet tettek ki,ha mégis Clear Cover tokot küldenek akkor át sem veszed.
Amúgy ha Coop-os kuponod van,azt nem fogja elfogadni mert a nyári akciós cuccokra nem érvényes.Majd talán szeptemberben ha kiveszik onnan a tokokat akkor tudod érvényesíteni.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
bigdady #13979 üzenetére
Az angol nyelvű Samsung weboldalon szinte az összes tok neve mögé odabiggyesztik a "Cover" kifejezést, szerintem ebben irányadóbb a magyar nyelvű Samsung oldal. A Telekom meg aztán végképp hülyeséget ollózott össze, hibás képekkel.
Összegezve: továbbra sem javaslom a Telekom weboldaláról megrendelni az említett tokot, mert nem tudhatod, hogy azt küldik-e ki, ami a képen van, vagy azt, amit te szeretnél.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
bigdady #13976 üzenetére
Ez azért lehet, mert a Telekom egészen egyszerűen hibásan írja a tokok neveit (ezzel téged is félrevezetve): nincs olyan, hogy Clear View Cover, csak Clear View, vagy Clear Cover. Nézd meg a Samsung hivatalos oldalán.
Így viszont a helyedben én nem rendelném online a tokot, mert totál félrevezető a weboldaluk jelen kérdéskörben, ami azt eredményezheti, hogy rossz tokot küldenek ki neked.
Az meg, hogy a rossz kiíráson kívül még a képet sem tudják jól betenni a webshopba, megint csak a hozzá(
nem)értésüket minősíti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Google Chromecast topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Építő/felújító topik
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest