- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van egy fura kérdésem. A telefonra lehet más lokalizációjú ROMot tenni, mondjuk Egyesült Arab Emirátusokét? Kéne bele néhány plusz nyelv, ami a magyar szoftverben nincs benne, és olvastam, hogy utólag hozzáadni elég macera. Vagy a Lollipop fog ezen segíteni?
-
mpv
aktív tag
Ti hasznàljàtok a tubemate programot?
Van ennek vmilyen kockàzata a telefonra nézve? Mert a telepitesehez ki kellett kapcsolni egy bizonsagi szűrőt. -
demetand
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen telefont tervezek venni (LG G3S van még a listán) csak érdekelne 1-2 dolog vele kapcsolatban.
Milyen fényképeket készít? Este mennyire tiszták, mennyire használhatóak?
Független telót veszek azzal lehet valami problémám, vagy egyből használható? - olvastam hogy kevesebb rajta a szemét, de megvan ennek a hátránya is.
Komolyabb, említésreméltó problémát tudtok a telóról ami netalántán ellene szól?Előre is köszi a válaszokat!
-
BIROD5
tag
Hali !
Egy kis segítséget szeretnék kéri . Hogy tudom beállítani ill. engedélyezni az automata szinkronizálást ? Csak kézi szinkronizálást tudok csinálni a gmailemmel . a fiókoknál írja ,hogy az automata le van tiltva.
Köszi. -
fjudors
aktív tag
válasz
#33253120 #1581 üzenetére
szerintem többször leírtam, az s5 mini gyári rommal van....
azt is leírtam, hónapokig használtam szolgáltatói rommal, kiváncsiságból (most, januártban) raktam fel a független romot...
azt is leírtam: a gyári rom telepítése, garancia megmaradással nem "mókolás"
soha nem szerettem romolni...de, minden új rendszernek vannak hibái, sokszor kis apró dolgok, amiket szeretnél kiküszöbölni...emiatt cserélgeted, amíg meg nem találod a megfelelőt.azt csak próbával tudod, és mivel 9 ember nem arra használja, mint te, ezért náluk nem jön elő a hiba...
senki nem biztatott itt romcserére...megint teljesen másról beszéltek.én annyit írtam, nem kéne lehülyézni azt, aki lecseréli a romot.meg tudod mutatni, hol írtam valakinek, hogy cserélje le a romot?hm?
mmellesleg, és ez a véleményem: ha romolsz, akkor nem vagy kötve a friss verziókkal a gyártóhoz...ugye..de, most egy olyan témáról vitatkozol velem, amit te hoztál fel.igen, szerintem akit érdekel, annak érdemes custom romot felraknia.de én nem mondtam, sem más hogy rakja fel
leíírom, nagybetűvel, mert látom, félre érthető:
GYÁRI SZOFTVER FELTELEPÍTÉSÉRŐL VOLT SZÓ A SZOLGÁLTATÓI ROM HELYETT
ok? tehát nem custom romról, így nem értem, hogy jön ez ide..továbbra sem.én már nem szeretnék semmi ilyesmivel foglalkozni...illetve, elég rég passzív módban vagyok az interneten.azért nem gyüjtöm a hsz-eket, mint páran. van pár téma, miben az átlagnál nagyobb a tapasztalatom, de már a 90-es években megtanultam: először olvasok, keresek, utána kérdezek.
x1port
...
én is mondhatnám, hogy alapigazságokat leírni jöttél, mert minden úgy jó, ahogy te gondolod.vegyük ez:
valaki leírja: várja az 5-ös rendszert, hogy hozzáférjen a kártyához.válaszod: marhaság, felesleges a kártya
a szoftver cserénél is te eldöntötted, az szar...először próbáltál a szervízzel, meg knoxxal, meg garanciával, meg mindennel riogatni..mikor nem jött be, akkor megsértődtél.asszem, ezt végigjátszottuk...elmondtad, hozzáértő vagy, sokat foglalkoztál droiddal.volt itt minden, hogy elmondhasd: hoáértő vagy, neked van igazad, a többi félrebeszél.
szerintem, a rangoddal való hivalkodással mindent elmondtál.fogynak a dolgok, amikkel bebizonyíthatnád az igazadat.a kritikát tudni kell elviselni.adni könnyű.kettőnk közt a különbség, hogy engem ezen a fórumon sem, és máshol sem érdekelnek a rangok.én nem pályázok rá.a dolog úgy nézz ki, hogy ha valaki máshogy gondolja, mint te, az marha és felesleges dolgokon problémázik, majd te megmondod mire kell használni a dolgot.igazad van, hisz egy memórikártyát fogadó eszköznél teljesen felesleges az, hogy teljes értékűen hozzá lehessen férni a kártyához.ezt ugye te sem gondolod komolyan? hogy a bővíthető memória arra van, hogy csak a gyári programok férjenek hozzá? ha ez szerinted kötekedés, akkor nem tudok mit mondani..meg, igazából nem is érdemes.hisz pont te vagy az, aki leszólsz másokat, mert te nem úgy gondolod.
azért, indíts egy szavazást, hány embernek lenne szüksége a memóriakártya elérésre..hány embernek okoz bosszíságot..akárcsak amikor pl total commanderrel akarok fájlt mozgatni a memkártyán..pl a camera albumból átmásolni egy másik albumba...ugye, nem kell elmagyaráznom, mennyivel egyszerűbb a TC-vel kezelni a fájlokat, mint a gyárival...ha ez felesleges, akkor a belső memória is felesleges, legyen minden felhőben.NPG_
úgy vigyázunk a telefonra, mint a hímes tojásra...hátha baja lesz.
az S"-eseimnél folytonTringle-el törölgettem a számlálót, ha szervízbe kellett volna vinni, nulla legyen. aztán fél évesen 47,5-ért, közel két évesen 32,5-ért adtam el őket...megérte...
amíg nincs baj, nem számít...bár, ha nagyon rossz a gyári rendszer, lehet érdemes a pénzes javítás bevállalva kiiktatni a knoxot.ami, sajnos sokkal több a számlálónál, a nagyvállalati ügyfeleknek beépített átjáró..amit ki tudja, mire használ(nak). más cég ugye adatkiolvasás miatt tavaly megbukott az ilyen beépített gyári backdoor miatt... -
törölt tag
-
viralmind
aktív tag
válasz
#33253120 #1581 üzenetére
"Amúgy ha tényleg ennyire vágod, akkor nem lenne hülyeség ha nyitnál egy mélyvíz topikot, és ott leírnád, hogy mire mit ajánlasz, és honnan lehet letölteni, és hogyan kell felrakni. Az általánosban ez szerintem kicsit sok."
Szerintem meg nem sok , es teljesen felesleges szvsz melyviz topic egy olyan telefonnak amire garivesztes nelkul nem lehet rootolni , ugyanis baromi kevesen fognak belevagni, aki pedig szeretne az feltetelezhetoen tudja hasznalni a keresot, es boven megfer itt is az a par link amit a rootolasrol szol.
Akkor mar inkabb elso osszefoglalo hozzaszolast csinaljon az akinek ehhez van kedve, ideje.Egyebirant sok telefonom kozul ez az ahol nem erzem annak szukseget , hogy romolgassam mert teljesen kielegito a teljesitmenye a gyari rom-al is, na nem mondom egy knox ugras nelkuli root azert jol jonne, de az is csak egy par app miatt kellene ami nelkul azert lehet elni.
-
cstom
aktív tag
Nos a második töltésnél eltűnt az az anomália, miszerint 1 óra alatt csak pár százalékot tölt a készülék. Volt már pár új androidos high-end készülékem, de itt találkoztam először ilyen jelenséggel. És igen: nem szeretnék romolni, meg odint vagy mi a t@k@met telepíteni, úgy, hogy elviekben van a egy új, prémium garos készülékem, amit az én szakmai hozzáértésem nélkül akár haza is vághatok az effajta akciókkal. Nem vagyok android geek, és nem akarok fórumozni, hogy hogy kell romolni, ugrik-e a a knox, meg hogy marad-e a gar, csak egyszerűen használni akarok egy olyan készüléket, ami az itthoni minimálbér másfélszeresébe kerül. Aki ezt nem érti meg.....
-
törölt tag
válasz
fjudors #1578 üzenetére
Ez így igaz is.Viszont idéznék tőled.
.a legjobb az az, ha a felhasználó döntheti el, akarja-e használni
Vagyis, igen. Van aki szeret romolni akár minden ok nélkül is, van aki szükségesnek tartja, hogy legyen root, legyen custom rom, mert olyan dolgokat használ amelyek ezt megkövetelik. Van akinek meg lefedi a felhasználási igényeit a gyári rom adta lehetőségek.Például én is romolni fogom a Galaxy Expressem, rakok rá valami mást, arra meg rootot, mert nekem szükségem van a linux deploy appra, ahhoz meg kell. De ezen kívűl semmi okot nem láttam fél év alatt ami indokolt volna bármilyen piszkálást. Viszont a mai napig romolok egy spica-t amikor kedvem tartja...
Arra gyúrok, hogy csak telefon/sms, wifi, és market maradjon benne, hogy onnan két appot telepíteni lehessen. Van hozzá kb 20 giga romom (egy rom átlag 100 mega) de mindegyik tud valami hisztit...
Mivel saját elmondásod szerint semmilyen készüléken nem használtál gyári romot elég régóta, ezért nem érzem úgy, hogy te tudod mitől nem jó a gyári rom. Te azt tudod, hogy miért jó neked a az a rom amit használsz. Hallottál/olvastál valamit, amitől tudod, hogy jobb mint a gyári. Neked. De nem kell a micimackó szindrómát megélned ahhoz hogy mi ezt elhiggyük. (micimackó szereti a mézet, mert a méz jó. A méz olyan jó, hogy hülye aki nem szereti, és visz a nyuszinak ajándékba mézet...)
Az meg, hogy a gyári rom olyan hülyeségére (töltés, vaku) ami két reboot, meg 3-4 teljes feltöltés után elmúlik azonnali romcserét ajánlani olyannak aki keresni/visszaolvasni sem tud a topicban szerintem nem igazán illik. De, hogy megjavul azt te nem tudod, mert sosem próbáltad ki a gyári romot. Ez esetben ne adj róla tanácsot. Odaírhatod, hogy nem tudod véleményezni, mert más romot használsz, ott meg jó... Ebből sincs semmi baj.
Amúgy ha tényleg ennyire vágod, akkor nem lenne hülyeség ha nyitnál egy mélyvíz topikot, és ott leírnád, hogy mire mit ajánlasz, és honnan lehet letölteni, és hogyan kell felrakni. Az általánosban ez szerintem kicsit sok.
-
x1port
addikt
válasz
fjudors #1578 üzenetére
ez a különbség az egyéni vélemény és a lehetőségek között..te úgy gondolod, felesleges, de van aki használná és nincs meg a lehetősége...a legjobb az az, ha a felhasználó döntheti el, akarja-e használni
Engem , tartom
Olvasd és értelmezd amit írok.
Nem azt írtam ,hogy ne használja és felejtse el ..
Kezdem azt hinni,hogy te direkt kötekedni jöttél ide.
-
Nem azzal van az elsődleges problémám, hanem azzal, hogy külső appok nem férnek hozzá a memkártyához (a saját mappán túl).
Nem tudok Poweramppal taget szerkeszteni, albumborítót cserélni, nem tudok egy másik appal fotózni és videózni a gyári fényképezővel egy mappába, nem tudok mindenféle szinkronizáló appokkal a memkártyára másolni, nem használhatok más fájlkezelőt, nem állíthatom be egy más hangfelvevőnek, hogy a Sounds mappába szórja a felvételeit.
De a Lollypopban az appok újra hozzáférhetnek. -
fjudors
aktív tag
ja..kivéve ha rajta van pl egy full európa térképes navi...
vagy, ha a biztonsági mentéseket szeretné az ember vész esetére...mert ugye az auomatikus rendszermentést azért csináljuk, hogyha történne valami a telefonnal, meglegyen
de, ha behal a telefon, esetleg cserés, akkor ugrik a mentés is, lehet újra beállítani, telepíteni, pótolni
és mondjuk nem mindenáron akarnék pl hetente több gigát felszinkronizálni szerverre, majd utána kézzel törölni a telefonról...
tárhelyből soha nem elég...egy ki nem mondott navi alapból min 2-3 giga, és akkor hol vannak az egyéb dolgok...ez a különbség az egyéni vélemény és a lehetőségek között..te úgy gondolod, felesleges, de van aki használná és nincs meg a lehetősége...a legjobb az az, ha a felhasználó döntheti el, akarja-e használni
-
NPG_
tag
Szerintem értelmetlen vita folyik a sw frissítés-nem frissítés, szánok rá időt vagy "csak" használni akarom témában.
Kinek van igaza?
Mindkettőnek és egyiknek sem! :-D
Két szemlélet van, és nem kell a másikat meggyőzni arról, hogy kinek van igaza.Elmondom az én szemléletemet.
- Felvetnek egy problémát vagy tanácsot kérnek?
- Elmondom szerintem mit kellene csinálni és az mivel jár.- Ha nem tudja de szeretné?
- Akkor próbálok segíteni és megtanítani rá.- A kérdező nem akarja megcsinálni?
- Rendben, akkor marad úgy vagy vigye szervizbe.Ennyi! Ezzel én befejeztem az ügyben folytatott diskurzust.
Ha a továbbiakban sz@rozza a készüléket vagy egyebek, hát tegye. Nem a samsungnál dolgozok én, hogy védjem a mundér becsületét!
Próbáltam segíteni, de nem sikerült. Az én lelkiismeretem (az adott ügyben
) tiszta!
-
x1port
addikt
Nem gúnynak szántam.
Azt megértem ,hogy Te jószándékból javaslod másoknak a szoft. cserét.
Természetesen ki él vele ki pedig nem.De már lassan ott tartunk ,hogy sz@r a telefon és hülye aki nem ezzel kezdi.
Szerintem itt húzzunk egy vonalat és zárjuk ezt a témát.
Legalább is a vita részét -
Rivaul
addikt
A topic iránya miatt inkább nem jövök ide többet. Nekem van családom is akivel kell foglalkoznom, nem öntöm a Dunába a vizet hülyeséggel szemben... Ha valakinek szüksége van valamire akkor írhat pm-ben!
-
Rivaul
addikt
Ez az újonc vagy, elég csúf volt. Én meg évekkel előbb voltam itt. És kit érdekel?
Ami itt zajlik az kezd vicc lenni. Ez egy infós oldal ahol barlangba akarjátok tolni a lehetőségeket. Itt meg kell beszélni a dolgokat. Ha lejár a garid akkor majd megy a sírás a mifélénknek. Én itt hagyom ezt a topicot. Akinek nem tetszik az cseréltess mert az jó
-
fjudors
aktív tag
az észt te osztotad..amikor kezdted azzal, hogy ugrik a garancia
aztán, hogy nem lehet szervízbe küldeni, majd ..utána meg, hogy tönkre megy frissítés közben.
JIG óta tudjuk, bár oroszoknak anélkül is sikerült a téglát feléleszteni...legrosszabb, elcseszett telepítés esetén is max a számláló ugrik.de aki odafigyel, és elolvassa mit kell csinálni, az nem cseszi el.én, több száz (1000?) droid telepítés után is kétszer átolvasom, és háromszor ellenörzöm az odint. igaz, nem torrentről töltöm le a szoftver, meg a leírást, hanem az xda-t veszem alapul, meg utána a pfc-t
és vannak olyan szállítmányok, amikre utólag kerül a szolgáltatói rom, meg van, amire egyből...az sem mindegy.
áhh...csak a kifogásokat keresed.gyári szoftver telepítéséről volt szó, nem nightly romok felrakásáról.
az, hogy ellene vagy, a te dolgod, de nem kéne lehülyézni a többit, amiért nem ad neked igazat.ez nem úgy működik, hogy egy embernek van igaza, ha mégsem adják meg neki, akkor megsértődik.
fogadd el: azok a problémák, amiket te is kifogásoltál, szoftveres gondok, ezek egy otthoni hivatalosan elfogadott frissitéssel javíthatóak.vagy szervizzel.
te a szervizt választottad. de attól az még csak egy opció, nem a másik út baromság.nem azért, mert te úgy gondolod. -
mpv
aktív tag
Hogy érted,hogy hosszan nyomod a képernyőt? Hogy van ez pontosan?
Màs: Ez a màsodik minim,az előző a vàsárlas napjàn soft waret frissitett,ez meg nem. Ez mitől függ? A samsung boltba nagyjàbol belaktam,de kivettem az automatikus frisst,visszont itthon visszatettem hàtha jön valami. Ovatos vagyok,mert nem kell 5.0 egyenlőre. Ellentmondàsos infok vannak lesz-e a samu szerint igen. Szerintetek mi az igazsàg? -
fjudors
aktív tag
válasz
#33253120 #1561 üzenetére
nem, eszem ágábn sem volt.a hw-ra volt szükségem, tudtam sw fronton mi kell
majd amikor a témázhatóságot is megoldják, mint mostanra a nagyfelbonású teljes kijelzős hívóképet, esetleg még a hívásrögzítés is integrálva lesz mindenkinél..majd akkor..bár egyre fogynak a hiányosságok, de még van bőven, főleg személyre szabás tekintetében.a procit soha nem húztam, nem játékra kell, de pl amikor kernel cserével tudod befolyásolni az akku időt, akkor vagy rendszerből állítani, nem ..
mind1, lehetne sorolni.felhasználói vs rendszergazda jog. ha nekem jobban tetszik egy másik wifi ikon, akkor tudjam cserélniaz s5 mini gyári sw-vel van.vannak benne hiányzó dolgok....mivel amikor vettem, nem volt épkézláb megoldás rá, így maradt, azóta megszoktam...az előtte való telefonoknál a mögötte lévő ROM-támogatottság is az egyik vásárlási szempont volt. most viszont kifejezetten a vízállóság miatt akartam cserélni, az volt a fő szempont, így gyakorlatilag pár készülék maradt csak (ez meg a Z1 compact,ill Z3c), mert a méret is fontos volt nekem.
az ára nem.most már nem negyed évente cserélek készüléket.t_a_m_a_s
el, bizony. a gyári szoftver feltelepítése garancia megmaradással közelében sincs semmilyen "mókolásnak"
ez kb olyan, mintha azt mondanád, visszaviszed a routert, mert nincs gyárilag beállítva...szvsz egy új telefonnál a kétlépcsős azonosítás, a felhők, a fióko, a szinkronizálás, a stb személyes dolgok beállítása jóval tovább tart, mint egy fw frissítés..és, ha már itt tartunk: egy rootolt rendszernél a mentések átvitele / visszatöltése sokkal gyorsabb, mint egy rootolatlan telefonnál a beállítás..
pl az otthoni routerem hatvan valahány krakteres kulcsa, vagy egyéb fiókbeállítások..azzal lehet napokig szórakozni, mint pl a profilok hely és idő alapú automatizálása, a cellák újra bemérése, stb
tehát: mind időben, mind energiában a legkevesebb egy gyári szoftver cseréje / telepítéseegy mikro meg egy telefon más tudású...ahogy tv vs smart tv beállítása se ugyanaz..aki otthon akar "okosodni" anak muszáj elfogadni: vagy megtanulja beállítani maga, vagy fizet (garanciáztat) ..de azért leszólni a másikat, mert az ismert problémára ismeri a választ és ajánlja is a megoldást...
ja, tudom.majd itt is odajutunk, mint az almánál, hogy a sok , garancia idő végén modvacsinált okkal készüléket cseréltető ember miatt a többi szívja meg.arra mondjatok okosat:
a telefon titkosítást hogyan lehet bekapcsolni ujjlenyomat érzékelővel? merthogy ragaszkodik a jelszóhoz...titkosítás után pedig letilt, nem engedi aktiválni az ujjlenyomat olvasót feloldáshoz..ha be van állítva a telefon titkosítás, akkor nem lehet lenyomatos képernyő zárat használni... -
-
törölt tag
válasz
fjudors #1554 üzenetére
a Padfone2-re, a s1,s2,nexus, stb telefonjaimra mind rátoltam vétel után 15 percen belül.
Az dicséretes. És milyen kritikus hiba volt ezekben a készülékekben ami miatt így döntöttél?
Máshogy kérdezem inkább.
Kipróbáltad egyáltalán normál használatban ezeket a vasakat a romolás előtt? -
viralmind
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #1558 üzenetére
Ha fuggetlen telefont vasarolsz , akkor pontosan ugy mukodik a dolog ahogy leirtad.Kicsomagolod, bekapcsolod , felajanlja a frissitest OTA-n, /internet alapu frissites tehat nem kell kabelezgetni / feltelepited, orulsz.
Szolgaltatoi rom eseten ugyanez a szitu, vagy esetlegesen lecsereled 5 perc alatt egy fuggetlen fw-re, mert vagy nem akarod latni a sok szolgaltatoi szemetet benne, vagy a szolgaltatod baszott meg kiadni a frissitest, vagy mert ugyan kiadta a frissitest csak teljesen elbarmolta es emiatt.
Szoval kb ennyi a tortenet.ennyit viszont kell hogy mokolj vele, mint ahogyan a megvasarolt laptopodra is telepitessz oprendszert, vagy ha van rajta akkor frissited, autodba is tankolsz , vagy a mikrodba is csinalsz egy proba vizmelegitest, a mosogepedben egy proba mosast stb.....
Nem latom be , hogy miert olyan nagy problema ez egyeseknek.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
fjudors #1552 üzenetére
Az a baj, hogy elbeszélünk egymás mellett. Én megértem és elfogadom, hogy szeretitek basztatni a telefont, tegyétek azt. Cserébe ti is megérthetnétek, hogy vannak olyan emberek akik nem kívánnak az n+1-edik kütyüjük mókolásával foglalkozni, egyszerűen csak használni szeretnék úgy ahogy kiveszik a dobozából, és igen, ezt elvárják egy 100 ezres telefontól. Én a 30 ezres telefontól is elvárom, meg a tévémtől is meg a mikrómtól is meg a kocsimtól is...
Mindegy, mert ez egy parttalan vita, ne is ragozzuk tovább.
-
Nekem inkább azt mondjátok meg, hogy tudok úgy rootolni, hogy a knox nullában maradjon? Nem valami baráti a KitKat memóriakezelése...
-
fjudors
aktív tag
kifutottam:
ez a 100e- ár mormolgatása, mint valami zsolozsma...komolyan..nem az ár a lényeges, nem az határozza meg.
ha mégis, akkor az bőven nem felső kategóriás, inkább közép kategória teteje. de nem azon múlik.
egy 20e-s telefonnak is uu el kell látnia a gyári paraméter szerinti tudását..alkalmasnak kell lennie.azért, mert x összeg valami, még nem kell azzal példálózni. Mivel erre a telefonra nem volt CM mikor megvettem, nem tettem rá..
de a Padfone2-re, a s1,s2,nexus, stb telefonjaimra mind rátoltam vétel után 15 percen belül.a windows is buta magában...a nyers android ezerszer értékesebb, mint egy gyártói.
x1port
nem.nem az a vicc.a vicc az, hogy azt állítod, nincs 5 perced megcsinálni, noha értesz hozzá, helyette hetekig keseregsz itt, hogy milyen szar ez a telefontudom, mint a nno a vízállóságra, hogy nem is vízálló, csak marketingduma..mint az s5-nél, hogy gumisapka nélkül be fog ázni.
tényleg nincs értelme, mert nem akarásnak nyögés a vége.szerinted mindenki hülye, aki azt mondja, meg tudod oldani otthon, old meg.szerintem meg..az az értelmes, aki hetekig tartó panaszkodás helyett, negyed óra alatt orvosolja a problémát, aminek ismert az oka is és a megoldása is.
te leszólhatsz másokat, amiért segíteni akarnak, de neked van igazad, mert te úgy gondolod? ez nem így működik, fogad el...számodra kényelmesebb megoldás mástól várni a probléma megoldását..nincs ezzel gond, csak nehogy már a többi legyen a hülye, hogy magadat igazolva lásd. -
fjudors
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #1547 üzenetére
ugye, ha a kezdeti nehézségeken túlléptünk, az első alkalom után, egy beállított rendszer:
1.sw letölt -nem írok időt, mert használható
2.tibi mentés-nem írok időt, mert használható
3.esetleg nandroid mentés - 5 perc
4.sw telepítés recoveryből-5 perc
5.újraindulás, optimalizálás-5 perc
6 tibi visszaállítás-5 per
7restartmindenkinek arra van ideje, amire rászánja. normál esetben könnyebb nyafogni, másoktól várni a megoldást, mint gondolkodni, cselekedni.ismerem.az egyik eladott s2-esem probléma nélkül működött nálam , az új tulaj visszatolta a gyári szoftot..onnantól szervizbe be, szervizből ki...
trixi78
én nekem se volt gondom a T-s rommal, a gyárit kiváncsiságból raktam fel.érdekes módon egyből települt az ujjlenyomat-kiegészítő, ami kell a paypal-hez.x1port
nem tudom, mennyire voltál benne.érzésem szerint, csak mások leírása alapján csináltad.aki komolyan csinálta, annak a vérében van, mert érdekli.az olyan ember előbb megoldja a problémát, mint amíg ide leírja a panaszt.ha komolyan foglalkoznál vele, látnád a különbséget hw és sw probléma között.
és igen.a CM jobb, klasszisokkal, és nem csak a DEODEX előnyei miatt, hanem a testraszabhatóság és a plusz funkciók miatt..nem kell romot cserélni..de ha gond van, akkor meg kell vizsgálni a lehetőségeket. néha vannak érdekes dolgok, amikor ugyanarra a készülékre ua a romot uu rakod fel, és mégis hibák vannak...amikor fr után újra fel kell tolni még1×, hogy rendesen müködjön.
mindenki mindent szeretne, de az agyonbonyolítás közepette nem veszik észre, hogy azt sem tudják, mit állítgatnak a különböző programokkal meg energiatakarékos funkciókkal.az nem telefon buherálás, hogy 5-10 perc alatt felrakod a hivatalos gyári romot...a buherálás az, amikor egy hétig szerkeszted a framework meg a system fájlokat...
mellesleg továbbra is sokszor véleményem szerint a TW a problémák alapforrása a hülyeségnek, én pl nova-t használok..ráadásul pl a szolgáltatói romok hirhedten későn követik a gyárit és rendkivül trágyán vannak összehányva, pláne, amióta pl a T-m nem foglalkozik javítással.
-
x1port
addikt
Nekem kicserélték egyből zokszó nélkül a telefont az újraindulós hiba miatt.
Akkuproblémàs elég sok s5 mini.Ezer éve droidozok.
Nyakig benne voltam a romolàsban ,moddolàsban..
Az a baj hogy lassan tart a topik hogy tegyünk fel egy jó kis CM romot mert az jobb mint a gyári
Persze jó kis hobbi a telefon buheràlàsa de ha ezt szeretném akkor elég lett volna egy ace3 vagy valami kínai csoda. -
L.L.
senior tag
Nálam, ha hosszan nyomok a képernyőn, akkor a felület beállítása alatt ott van a My magazine lehetőség.
Más:
Én sem vagyok a gyári romolás ellen, de idáig (3 hónap) a gyári T-s romot használom, és semmi bajom vele, pörög, nem fagy,nem indul újra. A töltés pár alkalom után be fog állni. Abban én is "Macival" értek egyet, hogy ne romolgatással kezdjünk a kibontás után, használjuk pár napot, és ha jelentkezik hiba akkor döntsünk a szerviz, illetve rom csere kipróbálás mellett. -
viralmind
aktív tag
válasz
fjudors #1546 üzenetére
(#1546) fjudors
+1En sem irkalok ide, mert semmi problemam a telefonnal, neha benezek ide , de a rinyalas megy legtobbszor.
Ez a fw frissites-tol valo allando remeges.Raadasul nem is mokolasrol van szo , csupan egy a samsung altal kiadott fuggetlen telefonra valo fw-re valo atallasrol , ami teljesen legalis, gari vesztest nem okoz.A vasarlas utan kb 10 percet vesz igenybe, aztan szepen be lehet lakni a telefont es el lehet felejteni az elozo fw bugjait, ami miatt megy az allando siras.Nyilvanvaloan az ujabb fw-ket azert adjak ki , hogy fel legyen rakva, es javitsa az olyan hibakat amiket itt a frissen vasarlok emlitenek.Ha vki ugy gondolja hogy 100k-ert megvett valamit es a pici ujjaival nem kepes 10 percet az eletebol arra aldozni , hogy egy frisebb, vagy javitott fw-t feltegyen , az akkor egyutt el majd a hibakkal, vagy gariban visszakuldi es megcsinaljak helyette.Nekem elso dolgom volt vasarlas utan ez a muvelet , utana mar csak OTA-n kapkodtam le a frissiteseket ha jott, es semmi problemam nincs a telefonnal, es mivel ezt megtettem igy meg a tolteses bug,vaku bug stb.. sem erintett.Valamint rengeteg hiba es problema a user error szamlajara irhato , olyanok is amirol esetleg nem is gondolna az ember. A rengeteg hulladek es optimalizalatlan app esz nelkuli telepitgetese is ebbe a kategoriaba tartozik , ugyhogy mielott vki elbol elkezd fikazni esetleg gondolja at , hogy tenyleg a keszulekben van a hiba vagy sajat magaban.Nyilvanvaloan elofordul hw hiba , mint minden keszuleken , viszont ilyen esetrol csak akkor beszelhetunk ha a regebbi telefontulajok javaslatait meghallgatva kiprobaltuk az alltaluk javasoltakat es ennek ellenere nem funkcional ugy a telefon ahogy masnal.Itt viszont nehany ember elbol utasitja el a segito szandekot, mert nehogymar egy 100k-s telefonnal 10 percig kelljen foglalkozni olyan dologgal ami esetleg megkimel a szopastol.A facebookon azert es a bisz-basz jatekokkal ezek az emberek orakat basznak el az eletukbol, erre pedig sajnaljak az idot.Nos az ilyen embereknek meg lesz az eletben ettol nagyobb problemajuk is.Ja es akinek nem inge nem veszi magara, egyebkent megjartam mar jopar telefon topic-ot es mindenhol ez megy,szoval nem specifikusan az itt levokre gondoltam hanem ugy global.Na peace!
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
fjudors #1546 üzenetére
Légy erős: a tulajok 95%-ának ez csak egy telefon (ezzel párhuzamosan egy munkaeszköz), ami emellett rendelkezik egyéb kvalitásokkal is (lehet rajta netezni, mailezni, multimédiázni), elsődlegesen egy telefon! Van családjuk akivel el tudják tölteni az időt ahelyett hogy az n+1-edik kütyüjüket basztatják, és van sok más dolguk aminek utána kell olvasniuk mondjuk a munkájukból kifolyólag, ahelyett hogy a telefonjuk opreációs rendszerének a lelki világával foglalkoznának. Hidd el, nem mindenki akarja megtanulni az androidot, a többség csak használni szeretné. Aztán akié céges annak használnia KELL, és pl nem engedheti meg magának, hogy téglásítsa kísérletezés közben, mert a főnöke szétrúgja a seggét érte.
Tudod az is elkeserítő, hogy ez a telefon nagyon sok embernek fél havi-havi fizetésébe kerül. (És akkor azt ne is nézd, hogy tegyük fel magadon kívül az asszonynak meg a két kamasz kölyködnek is rendes telefon kell, mindjárt elköltöttél 400 pénzt telefonra...) Akkor miért olyan nagy elvárás az, hogy kicsomagolás után működjön? Hogy ne kelljen egy telefonhoz órákig-napokig használatit meg netet böngészni? Tudom, ez inkább az iphone-s filozófia, de azt meg még kevesebben engedhetik meg magunknak, így marad az andriodos, de azért az androidos felső ligájánál szerintem elvárható a zökkenőmentes működés.
Kb ez a másik oldal álláspontja.
-
fjudors
aktív tag
komolyan nem értem ezt a sírós-almás hozzáállást...
romolni a legjobb frissen, amikor még nincs berakva a telefon. megérkezik, bekapcsolom, kipróbálom, kikapcsolom, cserélem a romot.
asztali számítógépet sem úgy használjuk, ahogy a tescoban adták...komolyan, ezt a hisztit a fw frissítésre, ráadásul hivatalos szoftnál..az S"-esem ~5 percig volt gyári rommal, ment is rá a CM a funkciók ellenőrzése után.
"nehogy már telepíteni kelljen" "100e-ért nehogy már ne mosogasson el". komolyan...ezért nincs értelme ide írni, mert csak a nyafogás megy, hogy így sz*r, meg úgy..amikor van megoldás, az sem jó.az esetek 99%-ában felhasználói hiba. a sw-es bugok mindig orvosolhatóak sk, aki meg kicsit is lusta utánaolvasni annak, amihez nem ért, az ne foglalkozzon se informatikai eszközökkel, se okostelefonokkal.
a szervíz, hogy mit mond, azt hagyjuk...az nem mérvadó, sokszor a sw-s hibára is hw-t mondanak..a romcseréről meg annyit, hogy első körben érdemes csak a dalvikot törölni, nem FR-t nyomni...és akkor nem kell újrarakni, ha nem elég, még mindig lehet FR-t nyomni
nem tudom mi ez a félelem a hozzá nem értőktől a rom-csere meg root miatt, de látszik, mennyire demagóg dolog.érdekes, azoknál a típusoknál, ahol gyárilag integrálva van a bootloader nyitása, nincs ilyen reszketés.komolyan, mintha valami szektás dolog lenne a rom csere meg a root...amikor hirdetésben is írják, hogy "nem mókolt"..és?? és amikor a gyári rendszer nincs jól megírva, a system memory meg telítődik és csak FR-rel tudod kitakarítani? mikor 2-3 havonta betelik a tákolt rendszer (nem ennél a készüléknél) akkor majd hüpi a szervíznek, hogy "tessenek jönni megcsinálni, mert nem mukodik" ?
mondok egy jót: meglepődve olvastam ősszel, hogy müködik az egykezes ujjlenyomat olvasás beállítása..nem kell két kézzel fogni a telefont..háááááááát, én az elejétől egy kézzel állítottam be, és ezóta is úgy használom.Az egész titka a jól belőtt referencia adatok, illetve az új tisztasága / sérülése
komolyan, annyira elkeserítő ez a fajta hozzáálás mostanában, ez a nem fogok telepíteni/romolni/rootolni/etc...mert én megvettem
nem villogni kell a telefonnal , használni tudni..anno a p900 meg p990-as időkben tényleg csak az elhivatottak foglalkoztak a zokosokkal, nem is volt ennyi panasz a hozzá nem értés miatt, meg a mumustól való félelem -
mpv
aktív tag
Sziasztok! Màtól S5 minim van!! Ebben nincs my magazin? Mint a S5be?
-
cstom
aktív tag
-
Rivaul
addikt
Nem. Vagyis sajnos igen... A kernel xar. Tedd fel az itt emlegetett függetlent. Egyébkén célszerű kikapcsolva tölteni mert akkor gyorsan fullra tölt, vagy bekapcsolva felteszed töltőre és rögtön le is húzod, aztán megint vissza. Akkor átugorja a szoftos faxságot és tölt normálisan.
-
cstom
aktív tag
Na egy nap alatt meg is jött, feltelepítettem minden app-ot amit használok. Felraktam töltőre, viszont most látom, hogy kb 1 óra alatt 60%-ról 64%-ra töltött. Ez normális?
-
t_a_m_a_s
addikt
Azért az S3 után jól esik 2,5 napos üzemidőket látni az akksi infóban... Mivel mindig éjszaka töltöm, ez azt jelenti, hogy 3 napot elkerreg egy töltéssel átlagos használat mellett
OK, ezt is ki tudom fingatni egy nap alatt, de mostanában inkább a 2-3 nap a jellemző. Még mindig nem egy 6310i, de ezzel már elégedett vagyok
-
looser
addikt
Az volt az első projektjük. Ez egy titkos fejlesztőtársaság, szupertitkos kormányzati hackerekből áll. Ők fedezték fel azt a google sérülékenységet, amelyben összeomlasztható volt az egész internet, ha beírtad a google-be azt, hogy 'google'. Szóval minden pénzt megérnek a szoftvereik, mert ha ők nem, hát senki sem képes ilyet fejleszteni.
-
Rivaul
addikt
Megint nagy retekbe kellett fotóznom... utána ablakmosó és go a csap alá. Imádom
-
Rivaul
addikt
-
bazsee83
tag
Sziasztok, honnan tudom leszedni a gyári T-Mobilos Romot? Vagy mit ajánlatok, hogy a gari maradjon?
-
-
NPG_
tag
Még egy dolog a feltett üvegfóliával kapcsolatban.
Azt vettem észre, hogy az ujjlenyomat leolvasása biztosabb lett.
Valószínűleg azért, mert jobban szintben van az ujjam ha végigsimítom, mivel ez egy vastagabb fólia. -
Rivaul
addikt
Eddig vagy 50-en tettük újra és használjuk gond nélkül. Csak nem kellett várni a cserére. Ha megint megtelik a droidod akkor megint cserélheted. Egy 2 hónapos készüléknél nem igazán mérvadó hogy újat kapsz vagy sem. És azt se felejtsük el hogy valószínű neked valóban hibás volt a készülék de ez az 1%-ba tartozik. Nem romolgatásról van szó. Ha baj van menet közben akkor újraindítod a folyamatot mert a gyári recoveryhez nem nyúlsz.
-
x1port
addikt
Azért azt tegyük hozzá ,hogy ezeket a műveleteket csak laptopról illetve szünetmentes táppal ellátott asztali gépekkel végezzük mert egy flesselés közbeni áramszünet esetén kuka a telefon !
( mondjuk én feleslegesnek tartom ezeket gari alatt , pláne hogy egy zsír új készüléket kaptam javítás helyett )
-
NPG_
tag
Na kérem feltettem az üvegfóliát.
Szerintem jó cucc!
Mint írtam, kicsit vastagabb és merevebb a sima fóliáknál.
A széleinél vékonyabb, így nem akad bele semmi (remélhetőleg).
A kijelző körül az oldalán körbe a készüléknek van egy kis pereme. Így a fóliával, pont szintben van.
A home gomb nyomását nem gátolja és az ujjlenyomat olvasást sem gátolja.
Felrakni szerintem könnyebb mert az anyag merevebb mint egy sima fólia és nem nyeklik-nyaklik.
Az egyenletes széleket könnyebb eltalálni. Mérethelyes, 1/2 -1 milliméter van a széleken és a home gomb körül.A csomagban alkoholos kendő és mikrószálas kendő is van, tehát már csak egy tiszta kéz kell és mehet is föl. Állítólag edzett üveg és még hegyes tárgyakkal, direkt sem karcolható meg. (Ezt azért nem próbálom ki)
Ha már van egy ilyen drága készülékem (mihez képest?
) akkor adok neki egy 3500Ft-os védelmet.
Neten rendeltem, a szállítás ingyenes és 2 nap alatt itt volt.Ajánlom mindenkinek aki egy kis plusz védelmet akar.
Ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az idei csúcskészülékből is készült egy kisebb változat, megmaradt az ujjlenyomat-olvasó és a pulzusmérő, jó lett a kamera, és a méretet is sok mindenki szeretni fogja.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- iPhone 13 256GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4223
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest